Syrning, gjæring og fermentering

Velkommen vår!

Det er ikke bare utenfor døra det blomstrer om dagen. Jeg føler at fermenteringen på kjøkkenbenken også opplever en ny vår. Kefiren smaker bedre og er tykkere og mer snadder enn på veldig lenge. Og...

Fermentert tabasco/chilisaus

Aller først mine damer og herrer: Ikke glem å stemme frem KRAFTMAMMA GRY til Hellstrøm sitt Hjemmekokkelaug. Dette er en unik sjanse for oss alle å fremme tradisjonsmat og kraftmat. Gå inn her og s...

Se - her er reinhjertet mitt!

Siden "hjerte" har vært tema flere ganger i kommentarfeltet får jeg benytte anledningen til å vise frem rein-hjertet jeg har hatt liggende i kjøleskapet en stund. Nå har jeg endelig begynt å spise ...

Hjemmelaget fermentert himmelsk ketchup!!!!

Foto: Hjemmelaget ketchup som tilbehør til hjemmelagde (og veldig gode) chilipølser. Pølsene er laget av svinekjøtt og spekk fra Grøstad Gris. Selv om jeg aldri har vært noen stor ketchupelsker så...

Rødbetekvass - den ultimate helsedrikken!

Foto: Kvass med appelsinjuice og ingefærSå var det endelig tid for Kvass, dere. Nå har jeg bablet en del om denne helsedrikken i diverse innlegg - så noen av dere lurer sikkert på "hva er det nå hu...

Sprudlende bringebærdrikk laget på tradisjonelt vis

Foto: Ajajaj! Denne bringebærdrikken er god, dere! Tror faktisk den slår vannkefiren med et par divisjoner. Dette var egentlig bare en liten test, siden jeg hadde tenkt å vente til sensommeren - nå...

Vannkefirkornene mine er på SPA

Joda - det kan fort bli for mye av det gode. Vannkefirkornene mine vokste vanvittig fort en periode, ref mitt innlegg for bare et par dager siden. Her en morgen våknet jeg opp til et glass med mass...

Eventyrlig vannkefirvekst

Vannkefirkornene mine viste en veldig laber innsats de første ukene. Det ble god vannkefir av det etter min og mine små sin smak, men det var dårlig med vekst. I tillegg var de var "vassne" i farge...

Kremmyk kefir med smak av Fox!

Foto: Kefir med sitronskall gir en forfriskende og kremmyk kefir. La stå noen timer ekstra på benken og du vil merke at både smak og konsistens endrer seg. Er det noen av dere "kefir ladies" (elle...

Gylden mulighet for bestilling av fermentert upasteurisert ost og upasteurisert smør fra gresspisende kyr

0 false 21 18 pkt 18 pkt 0 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Vanlig tabell"; mso-tstyle-rowband-size:0; ...

"Fermenterte gulrøtter med ingefær" og "Spicy gulrotpickles"

Foto: Fermentert gulrot og ingefær (glass til venstre) og spicy gulrotpickles til høyre - eller syltet gulrot som det kanskje heter på norsk. Å sylte og fermentere grønnsaker er en super aktivit...

"Feel good" med lett brusende vannkefir - "Mammabrus"

Foto: Foreløpige vannkefirfavoritter. Rød eventyrkefir; en neve frosne bringebær, sitron og ingefær er blandet inn i fase to. Gul solo-kefir: Juice av fersk appelsin, gulrot, ingefær og sitron hell...

Kefir blir til nydelig ferskost og myse!

Foto: Ferskost med litt søtt og friske bær - smaker fortreffelig dersom du er søtsugen! Til høyre er ferskost klar til å krydres som pålegg. Mange muligheter.Kan du lage kefir kan du også lage myse...

Ekte surkål - på tradisjonelt vis!

Foto:Ett kålhode ble til tre små Norgesglass med deilig helsebringende surkål. Sørg alltid for å ha en del luft i toppen av glasset, slik at kullsyren som dannes i gjæringsprosessen har et sted å g...

Fermentering av grønnsaker: "Koreansk Kimchi!"

Foto: Kimchi klar for gjæring! Melkesyregjæringen er godt i gang her på kjøkkenet mitt. Det er morsomt å lete frem ulike lands tradisjoner når det gjelder fermentering. Hittil har jeg melkesyregjæ...

Hjemmelaget helsebringende youghurt - trinn for trinn

Foto: Nylaget youghurt. Blåbær er min favoritt. Blåbær og litt stevia. Eller helt naturell.Da jeg skrev kefirinnlegget mitt forklarte jeg at kefir er slektningen til youghurt. Begge har eksistert i...

Havregrøt til frokost? Husk å bløtlegge!

Dette innlegget er en liten hyllest til min læreremme storesøster. Hun elsker å spise havregrøt til frokost, men hun har tidligere glemt en vesentlig ting; å bløtlegge havregrynene kvelden før. Og ...

I gang med fermentering av grønnsaker ("sauerkraut")

Da har jeg - sammen med tre andre "wicked mums" vært gjennom kurs i fermentering av grønnsaker(sauerkraut) hjemme hos Rita som driver Solskinnet. Jeg tviler på at det finnes mange i dette landet vå...

"Min lille kefirskole"

Foto: Kefir smaker så godt og gjør også inderlig mye godt for vårt indre. Flere bilder nederst.Jeg er fortsatt en "novise" når det gjelder å lage kefir - og er langt fra ferdig utlært. Men jeg er u...
ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits