Sunnhetstips!

Herlig ferskplukket ramslk ble til ramslksalt

Foto:Ramslksalt ferdiglaget n i ettermiddag. Vakkert? Har noen av dere ftt tak i ramslk s langt denne vren? Jeg har aldri plukket det selv, men i gr var jeg s heldig f en stor pose full...

Mariannes 5 gjenbruksfavoritter!

Hvis noen lurer p hva jeg driver med om dagen - s kan jeg rpe det n. Jeg har vrt innholdsansvarlig for Posten Norge sin nye nettsatsning; Norges nettfavoritter. Frste versjon er allerede lans...

Tidsporten har pnet opp import av ost og smr!

Jeg vil med dette minne dere alle p at Tidsporten har pnet opp import av fantastiske upasteuriserte oster og verdens beste smr. Siste frist for bestilling er 15. september.Vet dere - jeg har hit...

Botemidler mot intern "hstvask" (forkjlelse)!

Det er vel ikke bare meg som har vrt gjennom en skikkelig "hst-vask" den siste tiden? Med hstvask mener jeg det man kaller forkjlelse med snrr, slim, sr hals, hovne lymfekjertler, verk i krop...

Litt om soling, solbrenthet og mettet fett

Det et kanskje litt sent komme med dette sol-innlegget s sent p sommeren, men det er spass viktig - og en ny erfaring for meg - s det m med. Og siden jeg er inne p sporet med fortelle om ...

Trking av urter: salvie, timian, rosmarin, grnn og rd basilikum

Da jeg ankom Canelli i forrige uke gikk jeg noks raskt til "angrep" p min venninnes fantastiske og bugnende urtehage. For et eldorado for en som meg! Hver morgen fant de meg med hodet nedi urteha...

Er du snart klar for ny osteimport?

Det begynner nrme seg slutten p mitt himmelske oste- og smrlager fra fryseren. Det var nesten s trene kom da det gikk opp for meg at siste bit av gulrotosten var spist opp! Og smret er helt...

Tilbake til gode matrutiner!

Vi er inne i vr siste ferieuke. Denne gangen er vi p en hytte ved sjen som vi er s heldige ha ftt lne av gode venner. Her gjr vi minst mulig. Vi lever et slaraffenliv - nesten i allefall. ...

Farvel for denne gang vakre Vesterlen

Da er jeg p vei hjemover igjen. Det ble altfor kort tid i vakre vakre Vesterlen denne gangen. Neste r m jeg ha mer tid her oppe. Jo eldre man blir jo strre behov har man for tilbringe mer ti...

Trrfisk og spekkhoggerjakt i midnattsol-land

N er jeg endelig p plass ytterst ut i havgapet i Vesterlen. P det vakreste stedet p jord. Her hvor sola aldri gr ned. Og strendene er hvite som kritt. Havet er bltt, isende kaldt og rent som...

Mer ferskmelk!

I dag har vi hentet mer melk hos bonden vr her oppe i nord. Denne gangen passet vi p komme dit idet kyrne kom inn fra jordene for bli melket. Vi fikk rykende fersk melk med oss hjem - s n e...

P ferie! Fersk melk funnet!!

Jeg er p plass i mitt barndoms paradis i nord. Ikke noe sommervr i sikte. Men noe av det frste jeg gjorde var finne en bonde som kan levere meg melk. Det var ikke spesielt vanskelig. En smbon...

Kefirgutten og andre kraftbabyer

Jeg blir s glad nr jeg opplever at noen i min omganskrets tar tradisjonskostholdet p alvor. Min sster er en av dem. Hun er bestemor til denne herlige lille pluggen p snart ett r. Skjnnere og...

Viktigheten av krydder

Jeg elsker krydder! Jo mere jo bedre - og jo sterkere jo bedre (til en viss grense selvsagt)! Krydder stimulerer magesyreproduksjonen, noe mange av oss srt trenger for bedre fordyelse og helse....

Utsmelting av talg

Foto: Ferdig utsmeltet og avkjlt talg. Klar for dyttes i all mat, alt fra steke egg - i sauser - supper - opp steiken i ovnen - p de ovnsstekte potetene osv. Dette innlegget sitter langt inne...

Noen som vil ha vannkefirkorn og melkekefirkorn?

Endelig fikk ogs jeg vannkefirkorn dele ut til dere lesere. Som dere vet har de vrt p spa i kjleskapet i noen lange dager. Halvparten gikk desverre "flyten", mens resterende er n oppe og g...

Beskytt deg i solen med kokosolje og mye annet digg om kokosolje!!!

I gr mtte jeg de andre Wicked-mammaene. Praten gikk intenst i flere timer - herlig mte likesinnede som forstr deg helt og fullt nr det gjelder kosthold. S hyggelig var det at jeg kom hjem m...

Litt prat om livet, styrkende healende adaptogener og hyphoterose

Det har vrt lite tid til blogging denne uken desverre. Det er uvant vre tilbake i vanlig jobb igjen. Det fles godt og riktig samtidig som jeg prver finne en ny god rytme i hverdagen. De sis...

Om saltmangel og gjenoppretting av balansen

Den siste uken har - som dere sikkert har ftt med dere- vrt en uke fyllt av veldig mye annetenn blogging. Programmet har vrt tettpakket - alle dagene. Jeg har virkelig ftt kjenne p kroppen hvo...

Bring back raw milk, butter and cheeze!

Jeg vet at det er mange av dere der ute som er sugne p mer info og enda mer konkret "hva-spiser-man" om det tradisjonelle kostholdet. Det kommer, bde her og hos de andre wicked-mums. Det er bare ...

Bondens Marked i helga

Til de av dere som er ikke-vegetarianere; Fikk dere med dere at det var Bondens Marked i Oslo (og flere andre steder i landet) i helga? Det var ikke bare Holmenkollstafetten som skapte yrende liv p...

Krigen mot ferskmelk!

Det er ikke bare vi Wicked Mums som kjemper for f ut informasjon om helsefordelene ved drikke fersk melk. Det finnes ogs en del bnder som har et sterkt nske om at loven om pasteurisering sk...

Litt om spedbarn og kosthold.

Mange av dere har allerede skjnt at vi er en gruppe med Wicked Mums som brenner for de samme prinsippene innenfor tradisjonelt kosthold. Vi har alle sammen en fortid som har frt oss inn p denne ...

Grdsbesk 1. pskedag

I dag har barna og jeg vrt p grdsbesk. Veldig koselig beske dyra, nesten ikke mulig f barna med hjem. De fikk beske og stryke p kalven som ble fdt i gr (bildet under), fikk kose masse...

Honning - pleggsfavoritt!

Foto: Snacks av Tavlehonning med "dipp" av fersk rmme med litt vanilje og bittelitt stevia. Stt og litt syrlig.Minsten min elsker honning. P knekkebrd. P brdskiva. Eller p teskje. Siden jeg ...

Omlegging av matvaner

Kanskje tenker du at det blir for komplisert i en hektisk hverdag leve slik jeg antyder? Og at det blir for dyrt? Og for slitsomt? Der tar du feil. Jeg tr pst at jeg bruker betydelig mindre ti...

Tilbake til det ekte og naturlige! BLI MED!

Hva skulle vi gjort uten internett? Da hadde vi kanskje sittet p hver vr haug og flt oss sre og annerledes i matveien. Jeg er uendelig glad for ha kommet i gang med bloggingen igjen - etter e...

Smr og ost i lange baner

Noen der ute tror kanskje det har trnet helt for meg n. For her renner det inn med ost og smr. N er behovet godt dekket i lang tid fremover - og jeg slipper bruke masse tid p lete etter go...

Leveranse fra "bonden min" p Nordmre ankommet

Foto: AnneM. Et lite utvalg av ferskmelksproduktene jeg fikk fra bonde Stein Brubk i dag.I dag var "bonden min" (som ikke er min bonde) fra Nordmre innom Oslo - og hadde med seg en del ferske god...

Hjemmekjernet smr med havsalt!

Her om dagen kom eldstemann stolt som en hane hjem og fortalte at han hadde lrt kjerne smr p skolen. S n har han bestemt at han skal lage smret sitt selv - og det er kun hans smr. Dermed b...

LAG KJTTKRAFT!

koke kjttkraft har for meg blitt en gode vane - og noe jeg anbefaler alle som er villig til lytte. Allerede i 2009 skrev jeg p bloggen min om den"kraftlse"buljongen mange spiser - og hvor fa...

100910: Hsttakkefest

I dag har jeg og barna vrt p hsttakkefest sammen med mange andre andelseiere ved verland Grd. Det var veldig hyggelig. Over hundre voksne og barn gjorde en stor felles innsats for lage suppe...

090910: Hysesong hos verland Grd

Jeg ble andelseier i verland Grd tidligere i r. N fr vi virkelig valuta for disse andelene. Det er hysesong - og aldri har avlingene vrt bedre enn i r. Det bugner av ulike typer salater, gu...

010910: I am back

Sommeren har vrt lang og p mange mter annerledes for min del. Av ulike grunner har jeg ikke hatt kapasitet til blogge for dere p veldig lenge. Men jeg prver n komme tilbake. Men, med en n...

030610: Bondens Marked i Oslo i morgen - og litt annet nytt

N er det fantastisk ute, dere! Det er sommer! Det betyr ogs at vi nrmer oss hysesong for de beste norske rvarene! Endelig, sier jeg bare. N er det - i allefall for en periode - slutt p plast...

070410: Jeg er blitt "Minibonde" i storbyen!

Noen av dere faste lesere har sikkert ftt med dere at jeg i nrmere ett r har sttt p venteliste for bli andelseier i verland Andelslandbruk i Brum. Og ifm tildelingen av andeler for 2010 va...

250310: Om spiring og broccolispirer

Du kjenner det sikkert p kroppen. Og p humret. At det nrmer seg vr? Etter en uvanlig lang og snrik vinter begynner jeg nrme meg metningspunktet. Det skal bli greitt parkere skiene etter ...

170310: Ny nttepose i hus

Hei hvor det gr. Jeg har travle dager p skolen, stadig nye oppgaver som skal leveres. Men jeg glemmer dere ikke. Her er bilde av min nye nttepose. Den gamle (som jeg bestilte fra england) var no...

040310: Dehydrert mat i barnehagen

I gr var det foreldrekaffe i barnehagen. Kaffe og vafler. Og ikke minst; trket frukt fra dehydrator! Jeg ble virkelig overrasket da jeg hrte at barnehagen hadde anskaffet seg dehydrator og hadde...

020310: Sanabona har pnet nettbutikk

Endelig har Sanabona pnet nettbutikk. Dermed blir det enda lettere for deg som nsker bestille varer derfra. Markedet for raw food og superfoods er i sterk vekst - og det kommer stadig nye lever...

160210: Ikke drikk vann fra springen (i Oslo).

Vi tar jo som en selvflge at det er rent vann i springen vr, men snn er det desverre ikke lengre. Og hvordan kan vi vite at det er trygt drikke vannet, nr vi ikke smaker forskjell? Jeg har le...

14.02.10: Topp-plassering p 40+ listen!

Jeg fant forklaringen. Blogg.no har - som en av dere helt korrekt beskriver - gjort det mulig for sine lesere ske p kjnn og alder. Og nr du klikker deg inn p 40+ ligger jeg helt verst. Hurr...

030210: Ut-p-tur i magisk vinterland

Ville bare si at jeg er her og at jeg ikke har glemt dere. De siste 4-5 dagene har vrt preget av hostende og febersyke barn her i huset, samt fokus p skolearbeide for min del. Jeg har ikke hatt t...

190110: Dagens innkjp. Litt rtt og litt ikke-rtt.

I dag var jeg p Rtter for hjelpe mammaen til en jeg kjenner og handle inn varer. Mitt frste oppdrag som "Personlig Shopper" innenfor helsebringende mat? Sikkert et marked for det ogs...

311209: Romjulssnadder

S var 2009 nesten over. Jeg hadde ambisjoner om blogge mer i julen, men det har rett og slett ikke blitt tid. Det har vrt aktiviteter nesten hver dag, nesten for mye av det gode. Og mye sosialt...

171209: Frjulsstresset?

Litt p siden av det jeg vanligvis skriver om, men litt greitt minne hverandre p at vi ikke tar helt av i julen. Husk nyyyte. Bde hverandre og maten. Jeg kommer tilbake i lpet av helgen med ...

251009: Snille bier er foretrekke....

Hva skulle vi gjort uten biene dere? Og skal man frst ha honning i huset som alternativt stningsmiddel, s er det jo kjekt at de kommer fra en snill og vennlig bieproduksjon. Snille bier som lage...

211009: Svineinfluensa: Finnes en naturlig mirakelmedisin?

Jeg har forelpig forhold meg noks passiv til det som skjer rundt svineinfluensaen og har ikke tatt stilling til hva jeg gjr vedrrende vaksine. Men n som Osloskolene (iflge media) er hardt ram...

101009: Trking av urter

Jeg er i gang med trke urter i min Excalibur dehydrator. I gr var jeg som vanlig innom en av innvandrerbutikkene med stort utvalg av frukt og grnt - og de hadde ftt inn store bunter med norsk...

250809: Supergode "super-plommer"!

Hvis jeg ikke tar helt feil er vi midt i plommesesongen akkurat n. Er du s heldig ha et plommetre stende i hagen med tunge grener proppfulle av modne plommer? Eller kanskje du har besteforeldr...

160809: Heia Stevia!

Jeg har skrevet en del om Stevia fr her p bloggen min. Fr sommeren leste jeg en mange siders artikkel i Dagens Nringsliv som angrep sukkerindustrien og talte Stevias sak. Artikkelen viser at te...

130809: Spireprosessen trinn for trinn

Aller frst noen enkle grunner til at du br begynne spire: Det er enkelt. Det er billig. Det er fersk og helt naturlig uten noen spryting eller tilsetninger. Du finner ikke noen annen mat hvor ...

110809: Spirer for livet!

Her i huset stopper aldri spirefabrikken opp. Den ruller og gr nesten kontinuerlig. I starten holdt det for meg spire linser, mungbnner og azukobnner. Det er superenkelt og utrolig digg ha p...

050809: Er junkfood mat?

Jeg har sett flere av disse "junkfood-testene" p YouTube - og McDonalds kommer ikke spesielt godt ut. Kanskje br man tenke seg litt om fr man gjr det til en vane g innom McDonalds ...

300709: Ferieminner og feriemat

S var ferien over for denne gangen. I allefall for min del. Det var faktisk utrolig godt komme hjem - og i r som i fjor enes vi alltid om at "borte er bra - men hjemme er best". De to...

020609: Mitt viktigste verkty akkurat n - miniblenderen!

Jeg har via kommentarene her "snakket" en del med dere om blendere. En god og kraftig blender er et "must" nr man skal leve av levende mat. Det gjr mulighetene s uendelig man...

260609: Give me some more mango, please!

For de av dere som ikke har ftt med dere hvordan pakistansk mango ser ut - her er et bilde av den. Lp og kjp, sier jeg bare. Sesongen for pakistansk mango er slutt nr julimneden er slutt. Dytt...

160609: kt fokus p kosthold blant barn i USA

Det er flott observere at USA setter inn strre ressurser i bekjempelsen av overvekt blant barn i alle aldre og de livsstilssykdommene som flger med dette. Overvekt har blitt et kjempeproblem bl...

090609: Magiske dager

Tirsdags kveld: Jeg sitter her og nyter min raw sjokolademousse (som jeg er blitt helt avhengig av) med masse jordbr p toppen. Mimrer litt over helgen som har vrt. Det var rett og slett fantasti...

030609: Barnebursdagkulturen

Kulturen med servere utelukkende usunn mat i barnebursdager har irritert meg i revis. Jeg forstr ikke hvorfor vi skal pse p med s ufattelig mye sukker og fett p barnas store dag? Og det kan...

190509: Giftige vannflasker

En ting som jeg har tenkt mye p i det siste - men som jeg ikke har rukket gjre noe med - er finne alternative drikkeflasker for meg selv og barna. For det er jo ingen stor nyhet at plastflask...

080509: Cravings fr middag

Ungene er alltid veldig sugne p noe nr de kommer hjem fra skole og barnehage. Og det tar altfor lang tid fr middagen er ferdig. Her er tre kompiser langt inn i dataspillets verden. Da er det bar...

060509: Naturens kosttilskudd rett fra kjkkenbenken

Det er ikke s mye morsomt f tak i p spirefronten her hjemme. Men hos UK Juicers i England er det mange spennende (og organiske) frblandinger finne til en ganske s grei pris. Jeg har bestil...

050509: Begynn spire!

Jeg har lovt dere skrive litt om spiring. I dag fr man kjpt ferdige spirer i enkelte butikker (Ultra, Meny osv), men det sunneste og beste er gjre det selv. Spiring er en urgammel vitenskap,...

040509: Dybdekurs i Raw Food

Som jeg nevnte for dere har jeg vrt p et dybdekurs i Raw Food i helgen. Totalt 18 fantastisk inspirerende og spennende timer. Raw Food er noe jeg har "ramlet over " p internett ifm min...

040509: Ta turen innom Rtter

Man fr ikke med seg alt selv om man bor i byen! Men n har jeg omsider oppdaget en fantastisk butikk som heter "Rtter". Du finner den bde p St Hanshaugen (Vinderen er lagt ned). En pe...

300401: Kraftls buljong

I min forrige artikkel forteller en av dere lesere om sine reaksjoner p E621. Jeg kjente ikke igjen dette E-stoffet med det samme, men kom etterhvert p at jeg har lest en artikkel fra Mat & Helse...

300409: "Smreost" uten melk og soya

Det er mange der ute som ikke tler melkeprodukter eller som ikke spiser/drikker melkeprodukter av andre rsaker. Mange av de som er intolerante mot melk reagerer ogs p erstatningsprodukter laget...

270409: Helgens loppisfunn

Det er vr - og vr betyr loppistid, dere. Jeg var omtrent ti minutter p loppemarked i helgen. Jeg hadde ett ml - og det var Norgesglass. Jeg var tidlig ute og fant ganske mange i flere strrelse...

210409: Sunnhetstips: Spis sitron hver dag!

Jeg hper ikke du er av de f som er allergisk mot sitrusfrukter? I sfall gr du glipp av et fantastisk produkt fra naturens egen kilde. Sitronen er sur som ingenting annet, men har fabelaktige eg...

17409: Frys ned banan

Her er et praktisk tips til deg som er glad i smoothie og lager det regelmessig: Etterhvert som du ser at bananene i fruktkurven begynner bli modne (og du vet at de ikke blir spist) - ta av skall...

080409: De 9 helsevettreglene!

Disse 9 helsevettreglene fra Life kan jo vre greie ta med seg p fjellet og videre i livet forvrig. Hper de av dere som er eller skal til fjells fr en gnistrende og fin tur. Vi har valgt byp...

010409: Knasende godt

Jeg har alltid vrt glad i knekkebrd - og det er jeg enda. Knekkebrdjungelen har blitt enorm de siste rene, s det burde vre mulig finne noe for enhver smak. Jeg er opptatt av kjpe knekkeb...

250309: Quinoa = SUPERMAT!

Nrmere supermat enn quinoa tror jeg ikke du kommer. Quinoa kalles ogs for "superkorn" nettopp fordi det er s ekstremt nringsrikt. Det inneholder blant annet dobbelt s mye protein som...

240309: Spis fullkornsprodukter!

Jeg har allerede snakket om sukker og hvor skadelig det kan vre. Husk bare p at sukker er mer enn det hvite sukkeret du kan se i skuffen din. Sukker er ogs ALT det vi spiser som FUNGERER som suk...

240309: Te-dilla!

Javisst, jeg har ftt tedilla. Jeg er blitt helt avhengig av mine daglige kopper yogi-te. Suget etter kaffe latte er fortsatt fravrende, s n srger jeg i stedet for alltid ha noen teposer ligg...

200309: Stevia i hus

I dag fikk jeg Stevia-boksen i posten. Og jeg har gjort en liten smakstest. Det er ekstremt stt, faktisk 35 ganger stere enn sukker. Det skal med andre ord svrt lite til. I konsentrert form - re...

190308: Bytt ut bordsaltet

De fleste av oss kan med fordel redusere p saltinntaket. Det er ikke saltet vi har i maten nr vi kokkelerer som har skylden for et altfor hyt saltinntak. Iflge danske Ekstrabladet er 75% av sal...

170309: Sukker? Bjrkest? Stevia?

Ernringsfysiolog og dr. philos. Dag Viljen Poleszynski er en av de f i dette landet som tr snakke ordentlig hyt om skadevirkningene av sukker. I mange r har han markert seg som en kritiker t...

130309: Sugar in the morning...?

Det har tatt meg mange r komme dit jeg er i dag nr det gjelder bevissthet vedrrende hva et sunt kosthold egentlig er. Der jeg str i dag er det tre ting jeg mener vi med et vestlig kosthold tr...

110309: Kokosoljens fortreffelighet

Jeg m kanskje skynde meg skrive om kokosoljen, siden jeg nevnte den i oppskriften fra i gr. Fett er en ndvendig del av et sunt kosthold, men ikke hvilket som helst fett. Det er det sunne fette...

040309: Velkommen til min livsstilsblogg

Jeg elsker mat - og da helst sunn og balansert mat som gir meg god og positiv energi. Samtidig er jeg fryktelig svak for stt og salt - og er ikke av de som kan ha sjokolade eller salt snacks ligge...
ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, rd og tips for f et friskere, sunnere og mer balansert liv. P alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits