Sunnhetstips!

Herlig ferskplukket ramsløk ble til ramsløksalt

Foto:Ramsløksalt ferdiglaget nå i ettermiddag. Vakkert? Har noen av dere fått tak i ramsløk så langt denne våren? Jeg har aldri plukket det selv, men i går var jeg så heldig å få en stor pose full...

Mariannes 5 gjenbruksfavoritter!

Hvis noen lurer på hva jeg driver med om dagen - så kan jeg røpe det nå. Jeg har vært innholdsansvarlig for Posten Norge sin nye nettsatsning; Norges nettfavoritter. Første versjon er allerede lans...

Tidsporten har åpnet opp import av ost og smør!

Jeg vil med dette minne dere alle på at Tidsporten har åpnet opp import av fantastiske upasteuriserte oster og verdens beste smør. Siste frist for bestilling er 15. september.Vet dere - jeg har hit...

Botemidler mot intern "høstvask" (forkjølelse)!

Det er vel ikke bare meg som har vært gjennom en skikkelig "høst-vask" den siste tiden? Med høstvask mener jeg det man kaller forkjølelse med snørr, slim, sår hals, hovne lymfekjertler, verk i krop...

Litt om soling, solbrenthet og mettet fett

Det et kanskje litt sent å komme med dette sol-innlegget så sent på sommeren, men det er såpass viktig - og en ny erfaring for meg - så det må med. Og siden jeg er inne på sporet med å fortelle om ...

Tørking av urter: salvie, timian, rosmarin, grønn og rød basilikum

Da jeg ankom Canelli i forrige uke gikk jeg nokså raskt til "angrep" på min venninnes fantastiske og bugnende urtehage. For et eldorado for en som meg! Hver morgen fant de meg med hodet nedi urteha...

Er du snart klar for ny osteimport?

Det begynner å nærme seg slutten på mitt himmelske oste- og smørlager fra fryseren. Det var nesten så tårene kom da det gikk opp for meg at siste bit av gulrotosten var spist opp! Og smøret er helt...

Tilbake til gode matrutiner!

Vi er inne i vår siste ferieuke. Denne gangen er vi på en hytte ved sjøen som vi er så heldige å ha fått låne av gode venner. Her gjør vi minst mulig. Vi lever et slaraffenliv - nesten i allefall. ...

Farvel for denne gang vakre Vesterålen

Da er jeg på vei hjemover igjen. Det ble altfor kort tid i vakre vakre Vesterålen denne gangen. Neste år må jeg ha mer tid her oppe. Jo eldre man blir jo større behov har man for å tilbringe mer ti...

Tørrfisk og spekkhoggerjakt i midnattsol-land

Nå er jeg endelig på plass ytterst ut i havgapet i Vesterålen. På det vakreste stedet på jord. Her hvor sola aldri går ned. Og strendene er hvite som kritt. Havet er blått, isende kaldt og rent som...

Mer ferskmelk!

I dag har vi hentet mer melk hos bonden vår her oppe i nord. Denne gangen passet vi på å komme dit idet kyrne kom inn fra jordene for å bli melket. Vi fikk rykende fersk melk med oss hjem - så nå e...

På ferie! Fersk melk funnet!!

Jeg er på plass i mitt barndoms paradis i nord. Ikke noe sommervær i sikte. Men noe av det første jeg gjorde var å finne en bonde som kan levere meg melk. Det var ikke spesielt vanskelig. En småbon...

Kefirgutten og andre kraftbabyer

Jeg blir så glad når jeg opplever at noen i min omganskrets tar tradisjonskostholdet på alvor. Min søster er en av dem. Hun er bestemor til denne herlige lille pluggen på snart ett år. Skjønnere og...

Viktigheten av krydder

Jeg elsker krydder! Jo mere jo bedre - og jo sterkere jo bedre (til en viss grense selvsagt)! Krydder stimulerer magesyreproduksjonen, noe mange av oss sårt trenger for å bedre fordøyelse og helse....

Utsmelting av talg

Foto: Ferdig utsmeltet og avkjølt talg. Klar for å dyttes i all mat, alt fra steke egg - i sauser - supper - oppå steiken i ovnen - på de ovnsstekte potetene osv. Dette innlegget sitter langt inne...

Noen som vil ha vannkefirkorn og melkekefirkorn?

Endelig fikk også jeg vannkefirkorn å dele ut til dere lesere. Som dere vet har de vært på spa i kjøleskapet i noen lange dager. Halvparten gikk desverre "fløyten", mens resterende er nå oppe og gå...

Beskytt deg i solen med kokosolje og mye annet digg om kokosolje!!!

I går møtte jeg de andre Wicked-mammaene. Praten gikk intenst i flere timer - herlig å møte likesinnede som forstår deg helt og fullt når det gjelder kosthold. Så hyggelig var det at jeg kom hjem m...

Litt prat om livet, styrkende healende adaptogener og hyphoterose

Det har vært lite tid til blogging denne uken desverre. Det er uvant å være tilbake i vanlig jobb igjen. Det føles godt og riktig samtidig som jeg prøver å finne en ny god rytme i hverdagen. De sis...

Om saltmangel og gjenoppretting av balansen

Den siste uken har - som dere sikkert har fått med dere- vært en uke fyllt av veldig mye annetenn blogging. Programmet har vært tettpakket - alle dagene. Jeg har virkelig fått kjenne på kroppen hvo...

Bring back raw milk, butter and cheeze!

Jeg vet at det er mange av dere der ute som er sugne på mer info og enda mer konkret "hva-spiser-man" om det tradisjonelle kostholdet. Det kommer, både her og hos de andre wicked-mums. Det er bare ...

Bondens Marked i helga

Til de av dere som er ikke-vegetarianere; Fikk dere med dere at det var Bondens Marked i Oslo (og flere andre steder i landet) i helga? Det var ikke bare Holmenkollstafetten som skapte yrende liv p...

Krigen mot ferskmelk!

Det er ikke bare vi Wicked Mums som kjemper for å få ut informasjon om helsefordelene ved å drikke fersk melk. Det finnes også en del bønder som har et sterkt ønske om at loven om pasteurisering sk...

Litt om spedbarn og kosthold.

Mange av dere har allerede skjønt at vi er en gruppe med Wicked Mums som brenner for de samme prinsippene innenfor tradisjonelt kosthold. Vi har alle sammen en fortid som har ført oss inn på denne ...

Gårdsbesøk 1. påskedag

I dag har barna og jeg vært på gårdsbesøk. Veldig koselig å besøke dyra, nesten ikke mulig å få barna med hjem. De fikk besøke og stryke på kalven som ble født i går (bildet under), fikk kose masse...

Honning - påleggsfavoritt!

Foto: Snacks av Tavlehonning med "dipp" av fersk rømme med litt vanilje og bittelitt stevia. Søtt og litt syrlig.Minsten min elsker honning. På knekkebrød. På brødskiva. Eller på teskje. Siden jeg ...

Omlegging av matvaner

Kanskje tenker du at det blir for komplisert i en hektisk hverdag å leve slik jeg antyder? Og at det blir for dyrt? Og for slitsomt? Der tar du feil. Jeg tør påstå at jeg bruker betydelig mindre ti...

Tilbake til det ekte og naturlige! BLI MED!

Hva skulle vi gjort uten internett? Da hadde vi kanskje sittet på hver vår haug og følt oss sære og annerledes i matveien. Jeg er uendelig glad for å ha kommet i gang med bloggingen igjen - etter e...

Smør og ost i lange baner

Noen der ute tror kanskje det har tørnet helt for meg nå. For her renner det inn med ost og smør. Nå er behovet godt dekket i lang tid fremover - og jeg slipper å bruke masse tid på å lete etter go...

Leveranse fra "bonden min" på Nordmøre ankommet

Foto: AnneM. Et lite utvalg av ferskmelksproduktene jeg fikk fra bonde Stein Brubæk i dag.I dag var "bonden min" (som ikke er min bonde) fra Nordmøre innom Oslo - og hadde med seg en del ferske god...

Hjemmekjernet smør med havsalt!

Her om dagen kom eldstemann stolt som en hane hjem og fortalte at han hadde lært å kjerne smør på skolen. Så nå har han bestemt at han skal lage smøret sitt selv - og det er kun hans smør. Dermed b...

LAG KJØTTKRAFT!

Å koke kjøttkraft har for meg blitt en gode vane - og noe jeg anbefaler alle som er villig til å lytte. Allerede i 2009 skrev jeg på bloggen min om den"kraftløse"buljongen mange spiser - og hvor fa...

100910: Høsttakkefest

I dag har jeg og barna vært på høsttakkefest sammen med mange andre andelseiere ved Øverland Gård. Det var veldig hyggelig. Over hundre voksne og barn gjorde en stor felles innsats for å lage suppe...

090910: Høysesong hos Øverland Gård

Jeg ble andelseier i Øverland Gård tidligere i år. Nå får vi virkelig valuta for disse andelene. Det er høysesong - og aldri har avlingene vært bedre enn i år. Det bugner av ulike typer salater, gu...

010910: I am back

Sommeren har vært lang og på mange måter annerledes for min del. Av ulike grunner har jeg ikke hatt kapasitet til å blogge for dere på veldig lenge. Men jeg prøver nå å komme tilbake. Men, med en n...

030610: Bondens Marked i Oslo i morgen - og litt annet nytt

Nå er det fantastisk ute, dere! Det er sommer! Det betyr også at vi nærmer oss høysesong for de beste norske råvarene! Endelig, sier jeg bare. Nå er det - i allefall for en periode - slutt på plast...

070410: Jeg er blitt "Minibonde" i storbyen!

Noen av dere faste lesere har sikkert fått med dere at jeg i nærmere ett år har stått på venteliste for å bli andelseier i Øverland Andelslandbruk i Bærum. Og ifm tildelingen av andeler for 2010 va...

250310: Om spiring og broccolispirer

Du kjenner det sikkert på kroppen. Og på humøret. At det nærmer seg vår? Etter en uvanlig lang og snørik vinter begynner jeg å nærme meg metningspunktet. Det skal bli greitt å parkere skiene etter ...

170310: Ny nøttepose i hus

Hei hvor det går. Jeg har travle dager på skolen, stadig nye oppgaver som skal leveres. Men jeg glemmer dere ikke. Her er bilde av min nye nøttepose. Den gamle (som jeg bestilte fra england) var no...

040310: Dehydrert mat i barnehagen

I går var det foreldrekaffe i barnehagen. Kaffe og vafler. Og ikke minst; tørket frukt fra dehydrator! Jeg ble virkelig overrasket da jeg hørte at barnehagen hadde anskaffet seg dehydrator og hadde...

020310: Sanabona har åpnet nettbutikk

Endelig har Sanabona åpnet nettbutikk. Dermed blir det enda lettere for deg som ønsker å bestille varer derfra. Markedet for raw food og superfoods er i sterk vekst - og det kommer stadig nye lever...

160210: Ikke drikk vann fra springen (i Oslo).

Vi tar jo som en selvfølge at det er rent vann i springen vår, men sånn er det desverre ikke lengre. Og hvordan kan vi vite at det er trygt å drikke vannet, når vi ikke smaker forskjell? Jeg har le...

14.02.10: Topp-plassering på 40+ listen!

Jeg fant forklaringen. Blogg.no har - som en av dere helt korrekt beskriver - gjort det mulig for sine lesere å søke på kjønn og alder. Og når du klikker deg inn på 40+ ligger jeg helt øverst. Hurr...

030210: Ut-på-tur i magisk vinterland

Ville bare si at jeg er her og at jeg ikke har glemt dere. De siste 4-5 dagene har vært preget av hostende og febersyke barn her i huset, samt fokus på skolearbeide for min del. Jeg har ikke hatt t...

190110: Dagens innkjøp. Litt rått og litt ikke-rått.

I dag var jeg på Røtter for å hjelpe mammaen til en jeg kjenner og handle inn varer. Mitt første oppdrag som "Personlig Shopper" innenfor helsebringende mat? Sikkert et marked for det ogs...

311209: Romjulssnadder

Så var 2009 nesten over. Jeg hadde ambisjoner om å blogge mer i julen, men det har rett og slett ikke blitt tid. Det har vært aktiviteter nesten hver dag, nesten for mye av det gode. Og mye sosialt...

171209: Førjulsstresset?

Litt på siden av det jeg vanligvis skriver om, men litt greitt å minne hverandre på at vi ikke tar helt av i julen. Husk å nyyyte. Både hverandre og maten. Jeg kommer tilbake i løpet av helgen med ...

251009: Snille bier er å foretrekke....

Hva skulle vi gjort uten biene dere? Og skal man først ha honning i huset som alternativt søtningsmiddel, så er det jo kjekt at de kommer fra en snill og vennlig bieproduksjon. Snille bier som lage...

211009: Svineinfluensa: Finnes en naturlig mirakelmedisin?

Jeg har foreløpig forhold meg nokså passiv til det som skjer rundt svineinfluensaen og har ikke tatt stilling til hva jeg gjør vedrørende vaksine. Men nå som Osloskolene (ifølge media) er hardt ram...

101009: Tørking av urter

Jeg er i gang med å tørke urter i min Excalibur dehydrator. I går var jeg som vanlig innom en av innvandrerbutikkene med stort utvalg av frukt og grønt - og de hadde fått inn store bunter med norsk...

250809: Supergode "super-plommer"!

Hvis jeg ikke tar helt feil er vi midt i plommesesongen akkurat nå. Er du så heldig å ha et plommetre stående i hagen med tunge grener proppfulle av modne plommer? Eller kanskje du har besteforeldr...

160809: Heia Stevia!

Jeg har skrevet en del om Stevia før her på bloggen min. Før sommeren leste jeg en mange siders artikkel i Dagens Næringsliv som angrep sukkerindustrien og talte Stevias sak. Artikkelen viser at te...

130809: Spireprosessen trinn for trinn

Aller først noen enkle grunner til at du bør begynne å spire: Det er enkelt. Det er billig. Det er fersk og helt naturlig uten noen sprøyting eller tilsetninger. Du finner ikke noen annen mat hvor ...

110809: Spirer for livet!

Her i huset stopper aldri spirefabrikken opp. Den ruller og går nesten kontinuerlig. I starten holdt det for meg å spire linser, mungbønner og azukobønner. Det er superenkelt og utrolig digg å ha p...

050809: Er junkfood mat?

Jeg har sett flere av disse "junkfood-testene" på YouTube - og McDonalds kommer ikke spesielt godt ut. Kanskje bør man tenke seg litt om før man gjør det til en vane å gå innom McDonalds ...

300709: Ferieminner og feriemat

Så var ferien over for denne gangen. I allefall for min del. Det var faktisk utrolig godt å komme hjem - og i år som i fjor enes vi alltid om at "borte er bra - men hjemme er best". De to...

020609: Mitt viktigste verktøy akkurat nå - miniblenderen!

Jeg har via kommentarene her "snakket" en del med dere om blendere. En god og kraftig blender er et "must" når man skal leve av levende mat. Det gjør mulighetene så uendelig man...

260609: Give me some more mango, please!

For de av dere som ikke har fått med dere hvordan pakistansk mango ser ut - her er et bilde av den. Løp og kjøp, sier jeg bare. Sesongen for pakistansk mango er slutt når julimåneden er slutt. Dytt...

160609: Økt fokus på kosthold blant barn i USA

Det er flott å observere at USA setter inn større ressurser i bekjempelsen av overvekt blant barn i alle aldre og de livsstilssykdommene som følger med dette. Overvekt har blitt et kjempeproblem bl...

090609: Magiske dager

Tirsdags kveld: Jeg sitter her og nyter min raw sjokolademousse (som jeg er blitt helt avhengig av) med masse jordbær på toppen. Mimrer litt over helgen som har vært. Det var rett og slett fantasti...

030609: Barnebursdagkulturen

Kulturen med å servere utelukkende usunn mat i barnebursdager har irritert meg i årevis. Jeg forstår ikke hvorfor vi skal pøse på med så ufattelig mye sukker og fett på barnas store dag? Og det kan...

190509: Giftige vannflasker

En ting som jeg har tenkt mye på i det siste - men som jeg ikke har rukket å gjøre noe med - er å finne alternative drikkeflasker for meg selv og barna. For det er jo ingen stor nyhet at plastflask...

080509: Cravings før middag

Ungene er alltid veldig sugne på noe når de kommer hjem fra skole og barnehage. Og det tar altfor lang tid før middagen er ferdig. Her er tre kompiser langt inn i dataspillets verden. Da er det bar...

060509: Naturens kosttilskudd rett fra kjøkkenbenken

Det er ikke så mye morsomt å få tak i på spirefronten her hjemme. Men hos UK Juicers i England er det mange spennende (og organiske) frøblandinger å finne til en ganske så grei pris. Jeg har bestil...

050509: Begynn å spire!

Jeg har lovt dere å skrive litt om spiring. I dag får man kjøpt ferdige spirer i enkelte butikker (Ultra, Meny osv), men det sunneste og beste er å gjøre det selv. Spiring er en urgammel vitenskap,...

040509: Dybdekurs i Raw Food

Som jeg nevnte for dere har jeg vært på et dybdekurs i Raw Food i helgen. Totalt 18 fantastisk inspirerende og spennende timer. Raw Food er noe jeg har "ramlet over " på internett ifm min...

040509: Ta turen innom Røtter

Man får ikke med seg alt selv om man bor i byen! Men nå har jeg omsider oppdaget en fantastisk butikk som heter "Røtter". Du finner den både på St Hanshaugen (Vinderen er lagt ned). En pe...

300401: Kraftløs buljong

I min forrige artikkel forteller en av dere lesere om sine reaksjoner på E621. Jeg kjente ikke igjen dette E-stoffet med det samme, men kom etterhvert på at jeg har lest en artikkel fra Mat & Helse...

300409: "Smøreost" uten melk og soya

Det er mange der ute som ikke tåler melkeprodukter eller som ikke spiser/drikker melkeprodukter av andre årsaker. Mange av de som er intolerante mot melk reagerer også på erstatningsprodukter laget...

270409: Helgens loppisfunn

Det er vår - og vår betyr loppistid, dere. Jeg var omtrent ti minutter på loppemarked i helgen. Jeg hadde ett mål - og det var Norgesglass. Jeg var tidlig ute og fant ganske mange i flere størrelse...

210409: Sunnhetstips: Spis sitron hver dag!

Jeg håper ikke du er av de få som er allergisk mot sitrusfrukter? I såfall går du glipp av et fantastisk produkt fra naturens egen kilde. Sitronen er sur som ingenting annet, men har fabelaktige eg...

17409: Frys ned banan

Her er et praktisk tips til deg som er glad i smoothie og lager det regelmessig: Etterhvert som du ser at bananene i fruktkurven begynner å bli modne (og du vet at de ikke blir spist) - ta av skall...

080409: De 9 helsevettreglene!

Disse 9 helsevettreglene fra Life kan jo være greie å ta med seg på fjellet og videre i livet forøvrig. Håper de av dere som er eller skal til fjells får en gnistrende og fin tur. Vi har valgt bypå...

010409: Knasende godt

Jeg har alltid vært glad i knekkebrød - og det er jeg enda. Knekkebrødjungelen har blitt enorm de siste årene, så det burde være mulig å finne noe for enhver smak. Jeg er opptatt av å kjøpe knekkeb...

250309: Quinoa = SUPERMAT!

Nærmere supermat enn quinoa tror jeg ikke du kommer. Quinoa kalles også for "superkorn" nettopp fordi det er så ekstremt næringsrikt. Det inneholder blant annet dobbelt så mye protein som...

240309: Spis fullkornsprodukter!

Jeg har allerede snakket om sukker og hvor skadelig det kan være. Husk bare på at sukker er mer enn det hvite sukkeret du kan se i skuffen din. Sukker er også ALT det vi spiser som FUNGERER som suk...

240309: Te-dilla!

Javisst, jeg har fått tedilla. Jeg er blitt helt avhengig av mine daglige kopper yogi-te. Suget etter kaffe latte er fortsatt fraværende, så nå sørger jeg i stedet for å alltid ha noen teposer ligg...

200309: Stevia i hus

I dag fikk jeg Stevia-boksen i posten. Og jeg har gjort en liten smakstest. Det er ekstremt søtt, faktisk 35 ganger søtere enn sukker. Det skal med andre ord svært lite til. I konsentrert form - re...

190308: Bytt ut bordsaltet

De fleste av oss kan med fordel redusere på saltinntaket. Det er ikke saltet vi har i maten når vi kokkelerer som har skylden for et altfor høyt saltinntak. Ifølge danske Ekstrabladet er 75% av sal...

170309: Sukker? Bjørkesøt? Stevia?

Ernæringsfysiolog og dr. philos. Dag Viljen Poleszynski er en av de få i dette landet som tør å snakke ordentlig høyt om skadevirkningene av sukker. I mange år har han markert seg som en kritiker t...

130309: Sugar in the morning...?

Det har tatt meg mange år å komme dit jeg er i dag når det gjelder bevissthet vedrørende hva et sunt kosthold egentlig er. Der jeg står i dag er det tre ting jeg mener vi med et vestlig kosthold tr...

110309: Kokosoljens fortreffelighet

Jeg må kanskje skynde meg å skrive om kokosoljen, siden jeg nevnte den i oppskriften fra i går. Fett er en nødvendig del av et sunt kosthold, men ikke hvilket som helst fett. Det er det sunne fette...

040309: Velkommen til min livsstilsblogg

Jeg elsker mat - og da helst sunn og balansert mat som gir meg god og positiv energi. Samtidig er jeg fryktelig svak for søtt og salt - og er ikke av de som kan ha sjokolade eller salt snacks ligge...
ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits