Kaker, snacks og mellommåltider

Saftige søndags-sjokobrownies - i all sin enkelhet

Det er søndag. Det er godt. En dag uten spesielle planer eller aktiviteter. En dag vi sikkert burde tilbragt i marka på tur - gått fra dør til dør for TV-aksjonen eller gjort andre nyttige aktivite...

Søndagsmorgenkos med varm ferskmelk tilsatt honning og kanel

Som jeg har nevnt før så drikker vi mange liter med fersk melk hver eneste uke her i huset. Ungene elsker det og sitter og tripper og venter på melkebilen hver søndag. Gleden er stor når kjøleskape...

Godis: Gelatinrike seigmenn og fruktremser

Inspirert av Mariannehar vi her i huset fått skikkelig dilla på hjemmelagde seigmenn og fruktremser. Vi lager våre egne varianter av disse - og hele gjengen er engasjert i produksjonen. Hos oss er ...

Godteri-stopp og gode alternativer!

Jeg hadde skrevet et langt godnatt-innlegg om Kamille-te til dere, også klarte hele innlegget å forsvinne for meg. Urgh! Så da sier jeg heller godnatt og lar Sara fra The Healthy Home Economist for...

Nyplukket rips med fløte og kokossukker

Forrige helg plukket jeg noen liter med rips hos min venninne i Hønefoss. Her i huset elsker vi rips - helst naturell som her - eller med upasteurisert fløte og kokossukker. Resultatet blir skikkel...

Tørket frukt som tursnacks

Mengden frukt som spises her har gått kraftig ned etter at jeg la om til et mer tradisjonelt kosthold. Det går mest i epler, litt banan i smoothies - og ellers litt av det som er i sesong (mango, p...

Mobilblogg: "Partydrikk" av kaldpresset eple og bringebær

Dagens mobilblogg-innlegg; Det høres kanskje ut som vi ikke gjør annet enn å feste, men sånn er det jo ikke. Men siden alle barna mine fyller år i løpet av noen korte sommermåneder, pleier vi allti...

I feststemning med bærgele og popcorn!

Ah! Endelig kan vi puste ut her. Den siste måneden har vært en kø av aktiviteter, avslutninger, forestillinger - og bursdager. Og køen av fristelser i form av blant annet pølser, kaker og brus har ...

Rå vaniljeis laget av upasteurisert fløte og ekte vanilje

Hurra! Det er fredag! Vår favorittdag. Siden jeg har kastet meg på en søt bølge her inne på bloggen - så passer det godt å introdusere dere for rå vaniljeis laget av upasteurisert fløte, lønnesirup...

Luftig sitronmousse med akasiehonning

Foto: Deilig myk sitronmousse med akasiehonningJeg hadde middagsgjester her i helgen. Damene forventet selvsagt å få smakebiter fra mine mange matprosjekter - og i det minste mat laget fra bunnen a...

Søndagsdessert: Deilig bringebærgele med vaniljekrem

Foto: Her er blåbær- og bringebærgele klar til servering. Vaniljesausen kom ikke med på bildet. Å lage gele slik vi på moderne vis lager det (fra disse posene) har bydd meg i mot i årevis. Men det...

Mer kos: Bringebær med pisket fløte og kokosflak

Siden jeg fikk en god porsjon med upasteurisert fløte i hus forrige uke, så måtte vi nyte denne herligheten fullt ut. Så da ble det jammen meg dessert på oss en av dagene. Dessert er ikke hverdagsk...

Goji-fudge: En gammel favoritt!

FOTO: Anne M. Gojifudge pyntet med tørket blomster En god ting med å spise et kosthold basert på mye fett, proteiner og færre karbohydrater er at jeg er mye mindre "fysen" på søtt og salt. Og de...

200510: Supergode goji-fudge

Jeg husker faktisk ikke om jeg har gitt dere oppskriften på gojifudge tidligere. Men her kommer den i allefall. Det er veldig lenge siden jeg lagde goji-fudge sist, rett og slett fordi jeg har mang...

120510: Ny runde med "biepollenfudge" - ekte Mammagodteri!

Noen av mine faste lesere husker sikkert artiklene jeg skrev om biepollenfudge? Det er veldig lenge siden jeg lagde denne fudgen sist, rett og slett fordi jeg ikke har fått tak i god nok biepollen....

01052010: Nypoppet popcorn med kokosolje og urtesalt

God 1. mai, kjære lesere. Starten på dagen i dag var mørk og regntung. Jeg har derfor benyttet dagen til å komme i gang med en slags våropprydning i huset. Bort med alt som hører vinteren til. Og b...

260410: Long-slow-energy-turblanding

Her er litt mer om turmaten jeg hadde med på skituren. Energikulene med kokosolje har jeg allerede nevnt. De gikk ned på høykant under turen. Og det gjorde denne blandingen også. En salig blanding ...

230410: Grønnsaksmuffins

Dette er ikke muffins i tradisjonell forstand. De smaker ikke søtt, men smaker mer som brød. Og er faktisk en fin erstatning for brød til supper osv. Et par av disse blir med som matpakkemat for me...

210410: Kokosolje - perfekt energi for trening og langturer

Jeg har blitt "lurt" til å gå skarverennet sammen med seks venninner i helgen. Jeg er mentalt veldig ferdig med skisesongen, men dersom værgudene er greie med oss blir nok dette en flott ...

150410: Hjemmedag med hjemmelagde grove muffins

Minsten var hjemme fra barnehagen i går. Rødflammede kinn og full av røde prikker på hele kroppen. Men ellers nokså pigg. Jeg har konkludert med at dette må være Den 5. barnesykdommen - og benyttet...

020410: Raw "ostekake" til påskeaften!

Det er tid for en ny utskeielse, dere! Og endelig fikk jeg tid til å prøve meg på en "ostekake" på raw-food-vis. Ostekaken jeg skrev om i forrige uke, kjøpt på Røtter - er nok ikke langt ...

010410: Raw og smaksrike påskenøtter

Disse nøttene lagde jeg i dehydrator i forrige uke. De er med meg på påsketuren og jeg innrømmer at jeg er titt og ofte nedi boksen for å knaske litt. De er virkelig kjempegode! Jeg må innrømme at ...

250310: "Love is a share": Rå "ostekake" med bringebærlokk

Som dere kanskje skjønner er jeg inne på litt lettvinte løsninger om dagen. Tiden strekker ikke til pga skolearbeid og familieliv, så jeg er nødt til å ty til raske løsninger for å leve mest mulig ...

120310: Helgekos med saftige grove muffins

Det er helg. Og ikke minst; det nærmer seg påske. Og da er det vel på tide å publisere en ny fristelse og utskeielse - uten å ta helt av (latter)?! Som noen av dere vet er jeg alltid på jakt etter ...

100310: Lissom-latte

Som jeg nevnte for dere tidligere er det ikke uvanlig i raw-food-kretser å lage raw-food-erstatninger for tradisjonell mat og drikke man liker spesielt godt. Da jeg så denne oppskriften på "Ma...

260210: Browniesforsøk nummer 2

Takk for tips fra dere. Kom gjerne med flere. Målet må jo være å få frem en sjokokake som er glutenfri, smaker godt og er noen hakk sunnere enn tradisjonelle kaker full av hvitt sukker, hvitt mel o...

200210: Kos med glutenfrie brownies

Det er vinterferie. Og da tillater jeg meg å være i et litt mer usunt hjørne enn jeg normalt pleier å være på bloggen. Barna og jeg har juicefeber og eksprimenterer hvermorgen med nye drikker. Jeg ...

290101: Bærpai med cashewkrem

Helg betyr kos og avslapning. Og nå hadde jeg lyst til å lage noe skikkelig godt til dere før helgen! Jeg ønsker dere alle en fantastisk hvit helg med denne akk så gode desserten som jeg tryllet fr...

210110: Supergoooode sjokoboller!

Hva skal jeg si? Wow! Nam! Himmel! Oh my god! Disse var gode. Umulig å beskrive smaken, men det må være noe med kombinasjonen mellom mandelsmøret - kokosmassen og kakaoen. Overraskende godt og veld...

311209: Godt nyttår kjære lesere!

Akkurat nå har jeg gjort masse forberedelser til kveldens nyttårsmåltid! Det blir ikke noe kjøtt her i år. Men det blir masse lett mat og god sjømat. Og flere små retter utover kvelden; for eksempe...

231209: Rå julesjokolade

Jeg prøver å ta igjen litt for min "fraværenhet" på bloggen. Derfor flere artikler i dag. Det er litt stille fra leserne mine også, men håper at dere alle er med ennå? Her kommer omsider ...

221209: Spicy gresskarfrø

Disse spice gresskarfrøene lagde jeg for første gang i sommer. Det var fra en av raw food chef Russel James sine kokebøker jeg ble inspirert av. Denne gangen lagde jeg marinaden på ren intuisjon. J...

211209: Status kål-chips

Hvordan går det med dere der ute? Stresser du før jul? Jeg kaver litt må jeg innrømme. Men nå er alle julekort sendt, de aller fleste julegaver i boks (mangler kun en), mat er handlet inn, surkål a...

121209: Rismelkkakao med kanel-te!!!

I disse førjulstider er det viktig å ta seg tid til litt ekstra kos. Jeg observerer at jeg har "glipper litt" i det siste. Jeg har det mye mer travelt enn før og da er det lettere å ty ti...

071209: Rå pepperkaker!

I helgen prøvde jeg meg på å lage pepperkaker på raw-food-metoden. Jeg lagde ikke så mye, siden dette kun var en liten test. Og de ble skikkelig gode! Julesmaken er absolutt tilstede. På bildet und...

011209: Adventstiden i gang

Jeg har løpt rundt meg selv i over en uke nå. Adventstida kom litt for raskt på meg i år. Derfor utrolig deilig med en rolig dag hjemme uten for mange planer. Men i morgen er jeg på farten igjen. J...

241109: Leskende og næringsrik granateplejuice

Det er vinter i Norge, men det skader vel ikke å få inn noen eksotiske innslag i kosten vår innimellom. Granateplet er en fascinerende frukt. På utsiden ser den egentlig ganske trist ut, men på inn...

161109: Sukkerfrie "søtsaker" laget av superfoods

Superenkelt og superenkelt å lage! Supersunt! Og supergodt! Dette er min dypt bevarte hemmelighet. Jeg har holdt oppskriften for meg selv i en liten evighet nå. Men nå er det jo slik at godsaker so...

141109: Rå og yummi eplepai med nøttebunn

Jeg har ikke glemt dere. Bare i tilfelle noen lurer. Uken har vært i overkant travel. Men nå er det helg - og da blir det endelig tid til å prøve nye raw-food-retter. I dag har jeg laget en eplepai...

091109: Fargesprakende og rå fruktremser

Frukt kan brukes til så mangt. Det beste er selvsagt å spise frukten slik den er, fersk - rå og helt naturlig. Men hvorfor ikke lage snacks og sunt godteri av frukt som inneholder så utrolig mye sm...

061109: Heftig rå sjokoladekake med bringebærsaus

Så var det omsider sjokoladekaken sin tur. Oh-la-la. Den har stått i kjøleskapet siden sist lørdag. Og mistenkelig nok har det forsvunnet omtrent ett kakestykke fra fatet hver eneste dag. Merkverdi...

021109: Himmelsk gode og rå sjokoladekuler

Her er oppskriften på sjokoladekulene jeg lagde til Halloween. Advarsel: De er FARLIG FARLIG gode! Og uten sukker, gluten og melkeprodukter. Kulene inneholder to typer fettkilder; nøtter og kokosol...

281009: Rødbetekjeks

Siden jeg er i "dehydratormodus" for tiden får jeg vel ta frem noen flere tips vedrørende hva man kan tørke i denne fine maskinen. Å dehydrere mat har for meg blitt en morsom vane. Alltid...

271009: Chips av rotgrønnsaker

I helgen lagde jeg chips av rotgrønnsaker. På bildet ser du chips av rødbete, søtpotet og sellerirot. Her er det bare å frotse i vei. Ingen grunn til å holde fingrene av fatet her, nei! Denne gange...

061009: Mangosorbet med cashewnøttkrem

En av slagerne fra høstferien; mangosorbet servert med nøttekrem. Skjær opp mangoskiver, legg i pose og putt i fryseren. Når helt frossen legger du alt oppi blenderen din og pulser i vei. Spe med v...

210909: Oppskrift på mangokake

Jeg lovte å komme med oppskrift på kakene jeg lagde til konfirmasjonen forrige helg. Her er mangokaken i første omgang. Jeg lærte å lage mangokake av Flavio Passos fra Brasil. Han bruker aldri noen...

130909: Helgens raw food kaker

Lørdagens konfirmasjon er vel overstått. Og det gikk så bra. Konfirmantene var strålende fornøyd. Og det var vi også. Søndag kveld var jeg så utrolig sliten - og veldig lettet. Jeg la meg ned for å...

090909: Sjokoladesaus av rå kakao

Jeg merker allerde nå at dagene er mer travle. Det blir mindre tid til kos med mine små i hverdagen. Så da sørger jeg for å lage litt ekstra kos når vi først har tid. I går lagde jeg sjokoladesaus ...

300809: Bilder fra kurset

Kurset i helgen med Flavio Passos var utrolig inspirerende. Flavio var et nydelig menneske. Kun 28 år gammel, men med så utrolig mye kunnskap erfaring (på godt og vondt) om mat, ernæring og kobling...

270809: Hurtigmatfavoritter; sjokomousse og avocado-/mangosalat

Det går litt i ett om dagen. Forbereder meg til skolestart og til et par prosjekter jeg skal begynne på. Jeg leser mye om dagen - og det blir litt mindre tid til matlaging. Jeg har en tendens til å...

170809: Gulrotkake og bryllupsfest!

Lørdag var jeg i bryllup for første gang på mange år. Jeg elsker bryllup, spesielt bryllup som dette - hvor jeg vet at stemningen blir stor og man møter mange hyggelige og glade/livlige mennesker. ...

050809: Saftig gulrotkake med cashewkrem

Blir litt "nedpå" når jeg ser filmer som den jeg nettopp la ut, så jeg måtte skynde meg å publisere noe mer hyggelig. Jeg har fått i oppdrag å lage en rawfood-kake til min nieses bryllup ...

020809: Blåbærpaien min

Så var det oppskriften på blåbærpaien jeg lagde i ferien. Jeg hadde ingen oppskrifter for hånden da jeg var på ferie nordpå, heller ingen foodprosessor eller paiform. Så det hele ble litt provisori...

030609: Is og jordbær, takk!

Oj-oj-oj. Her er det hett om dagen. Jeg tør ikke klage, men dette er veldig uvant for en stakkars nordmann. Men vi får nyte varmen mens vi kan. Nå er huset fullt av barn, så jeg er nødt til å ta en...

300609: Stuffed avocado

Prøvde meg på denne til frokost i dag. Supergodt og veldig næringsrikt. Perfekt også som mellommåltid eller kanskje kveldsmat? Eller kanskje som en frisk forrett. Ikke heng deg opp i mengden i opps...

290609: Sommersmoothie

Jeg prøver å utfordre meg selv på å lage nye smoothietyper for tida - og ikke minst å lage mine egne varianter. I helgen prøvde jeg meg frem med litt nye kombinasjoner - og resultatet gult og somme...

230609: Cookies av pecannøtter

Jeg begynner å bli klar for sommerferie. Gjør dere? Det er fortsatt ganske bra trafikk på siden min, men antall kommentarer har dabbet av. Det må enten skyldes at dere begynner å komme i feriemodus...

240609: Hurtigmat med quinoa

Når jeg lager quinoa lager alltid for mye, slik at jeg har til dagene derpå. Dermed ble det en knall god quinoasalat på meg til lunsj (frokost eller kveldsmat) i går. Dette tar ikke lang tid å lage...

220609: Smoothie med pakistansk mango

Jeg fikk litt inspirasjon på smoothiefronten på råkostkurset forrige uke. Smoothie er jo så godt og er raskt å lage når man har lyst på noe søtt. Denne smoothien inneholder pakistansk mango - som v...

180609: Næringsrik jordbærshake uten melk

Denne "milkshake"-aktige drikken har blitt populær blant de små her i huset i det siste. Det var litt delte meninger om hvorvidt den smakte milkshake, youghurt eller is da de spiste den f...

150609: Travel aktivitetsuke

Nok en bursdagsfeiring her i huset i dag. Jeg kjørte samme opplegg som sist. Har ikke hatt sjans til å tenke i nye og andre baner siden sist. Så det ble kjøttboller og pølsebiter på spyd, grønnsake...

110609: Smoothie-is med superfrø!

Jeg har laget mange typer smoothie-is de siste årene. Men ingen har falt så godt i smak som denne. Ta en blender. Hell oppi noen desiliter med appelsin/bringebær-juice fra Tine. Hell oppi en pakke ...

040609: Annerledes snacksvarianter

Som dere vet er jeg alltid på utkikk etter nye og sunnere snacks-alternativer. Og det er supert hvis det er raskt å lage og i tillegg smaker godt! Her er et par superenkle snacksalternativer som ka...

260509: Min nøtte- og fruktblanding

Det har begynt å bli en god vane for meg å ha med en fristende nøtteblanding på tur - og jeg har stort sett alltid en god blanding liggende i veska mi - som nødproviant hvis blodsukkeret faller og ...

240509: Supergod (og sunn) sjokomousse

Himalaya. Denne er så god. Og kan spises med god samvittighet. Men ikke spis opp alt med en gang da. Man blir fort mett av en liten porsjon. Lag en porsjon og ha den i kjøleskapet i flere dager (hv...

230509: Sunn rotfrukt-goodies

Min største "svakhet" har alltid vært salt chips og ikke så mye sjokolade. Derfor er jeg stadig på jakt etter alternativer som erstatte suget etter salt snacks. Her har jeg skåret løvtynn...

170509: HURRA FOR NORGE!

Har ikke fått blogget på flere dager pga problemer hos blogg.no. Vil med dette ønske dere en fantastisk nasjonaldag. Dette er en stor dag for Norge i dobbel forstand. Hurra for Alexander Rybak som ...

110509: Avocado som mellommåltid

Avocado er godt! Jeg klarer meg ikke uten, så jeg har alltid liggende modne avocadoer på benken og mindre modne i kjøleskapet. Passer supert i salater, som guacomole, til kjøtt og fisk - eller som ...

290409: Hjemmelaget syltetøy

Jeg har for lenge siden gitt opp å finne godt syltetøy som ikke inneholder masse konserveringsmidler og sukker. Er det å oppdrive i det hele tatt? Vet at Nora hadde et syltetøy søtet med fruktjuice...

230409: Gulrotkake med cashewnøttkrem

Dere husker vel eplekaken (glutenfri) jeg lagde med utgangspunkt i quinoa? Jeg lovte dere å komme tilbake til mitt lille eksperiment hvor jeg lagde gulrotkake med utgangspunkt i denne oppskriften. ...

160409: Hjemmelaget og sunn sjokolade

Etter å ha lest på websidene til SanaBona har jeg de siste ukene gått med konkrete planer om å trylle frem hjemmelaget sjokolade med forskjellige smakstilsetninger til familien (og dere) - med utel...

150409: "Hverdags-eplekake" uten mel, egg eller melk

Denne eplekaken lagde vi i påsken - og den gikk faktisk ned på høykant. Jeg har prøvd meg på mange sunne kaker opp gjennom tidene, med forskjellig grad av vellykkethet (smil). De fleste inneholder ...

150409: Bamas snacksløsninger

Flere av dere har sikkert oppdaget Bamas nye og smarte snacksløsninger? Nå får du i mange butikker kjøpt crispy sukkererter, cherrytomater og porsjonspakninger med gulrøtter (4 småposer pakket samm...

090409: Fresh mango- og avocadosalat!

Jeg hadde ingen aning om at disse to fruktene kunne passe så bra sammen! Jeg ville faktisk gjettet det motsatte. Men etter å ha lest mange "godord" om denne salaten på nettet, måtte jeg j...

080409: Ut på tur med nøtter

Nøtter er perfekt turmat! Rikt på umettet fett og massevis av vitaminer og mineraler. Lag din egen nøtteblanding med forskjellige nøtter og ta med på tur. Det er ikke så viktig hvilke nøtter du bru...

270309: Ettermiddagssnacks for småulvene

Hvem føler vel ikke presset når du/dere kommer hjem fra jobb, barnehage og skole? Det skal lages middag, men ungene er supersultne for lenge siden og vil ha noe å spise NÅ! I stedet for å lete frem...

230309: Lørdagskos

Jeg hadde bestemt meg for å lage noe godt med utgangspunkt i chevre (geitost) og valnøtter lørdags kveld til oss to voksne, men fant ingen oppskrifter som fristet. Så da lagde jeg min egen variant....

150309: Helgekos

Det er jo gjerne på kveldene eller i helgene vi får lyst på litt ekstra kos, er det ikke? Jeg er den første til å innrømme at en av mine største svakheter har vært potetgullposen. Jeg tør derfor ik...
ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits