Salat & Dressinger

150510: Selvplukket salat med varm chevrè

I dag har jeg vært på Øverland Gård igjen. "Grønne Fingres dag" betyr muligheten for andelseierne til å bidra ute på åkeren med planting, såing og luking i urtehage og drivhus. I tillegg ...

040510: Salat med skinke, avocadodressing og løkspirer

Her er et eksempel på hvordan jeg spiser kjøtt. I dette tilfellet parmaskinke med grønnsaker, litt olivenolje og balsamico, gjerne en kremete dressing blendet sammen av grønnsaker og kryddere - og ...

300310: God påske med spiret karse

Håper mange av dere har muligheten til å nyte påsken med noen late fridager? Og for de av dere som har småttiser i huset, ikke glem å nyte karsen som barna har spiret i barnehagen eller på skolen. ...

010310: Salatingredienser på fjellet

Disse to har det vært kjekt å ha med på vinterferie. Til tross for mange utskeielser ble det også en del grønne salater på meg - lagd i en fei. Da er det greitt å ha noen raske smakfulle ingrediens...

140210: Vietnamesiske risruller/salatruller

Disse vietnamesiske salatrullene har jeg lagd tre ganger denne uken. Ikke rart jeg ikke har hatt tid til å blogge så mye (smil). Jeg har hatt en jentekveld her hjemme og vært i et jenteselskap - og...

090210: Grønn salat med egg og superfoods

Da jeg tok intoleransetest i fjor sommer var eggeplomme en av de matvarene som kroppen min reagerte mest på. Jeg har derfor vært veldig restriktiv med egg det siste halvåret, men i det siste har je...

050210: Gresskarkjerneparmesan laget i en fei

Gresskarkjeneparmesan lagde jeg for første gang i sommer da jeg var på ferie. Så enkelt. Også så godt. Nå var det på tide å prøve igjen. Vi hadde salat med pasta og pesto (uten ost) til middag i gå...

250110: Salat med ovnsbakte grønnsaker og tahinidressing

Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal spise til middag. I allefall ikke når man ønsker å spise mest mulig raw - og resten av familien ønsker vanlig mat. I dag krevde ungene pannekaker - ...

231209: Førjulssalat

Det går litt fort i svingene i disse førjulsdagene. Ikke like lett å få i seg god og næringsrik mat. For min del går det mye i "flytende føde" på morgenen (hvetegress og smoothie). Men i ...

051209: Bokhvete tabouleh

Tabouleh er en typisk libanesisk rett som tradisjonelt består av hovedsaklig bulgurhvete (inneholder gluten), urter og grønnsaker. Her har jeg laget en glutenfri raw-food-variant av tabouleh. Oppsk...

151009: Raw "Cæsar"-dressing

En superenkel og kanskje litt kjedelig salat kan dras til de store høyder dersom du har en god dressing til. Tradisjonelt sett er ikke dressinger spesielt sunt, men det finnes faktisk mange måter å...

240909: Rødbeter og andre lokale grønnsaker

Vi er midt i den beste frukt- og grønnsaksseongen her til lands og jeg håper at dere benytter dere av alle disse herlige råvarene? Jeg må innrømme at jeg helst velger norske råvarer nå. Jeg velger ...

080909: Salat med spirer og geitost

Jeg elsker salat. Gjerne store salater med masse grønt, spirer og litt frø eller nøtter. Vi er alle forskjellige, men det er i allefall det jeg har erfart fungerer aller best for magen min. Det er ...

060909: Mangosalsa!

Pleier du å kjøpe salsa på glass eller lager du selv? Jeg er nok av typen som tradisjonelt har kjøpt salsa på glass ifm tacokvelder osv. Men jeg har etterhvert funnet ut at det ikke er spesielt mye...

240809: Grønne wraps!

Jeg vet faktisk ikke helt hva jeg skal kalle denne raw-food-retten for. Krydderbønner? Jeg vet ikke, men den smaker himmelsk! En eksplosjon av smaker i munnen. Den kan kanskje minne om chiligryte e...

070809: Salat med appelsin-/korianderdressing og tørket "brød"

Her er dagens salat. Lagd i en fei, faktisk: Romanosalat - salatløk - masse spirer (supersunn og proteinrikt) og gojibær (superfood). Dressingen lagde jeg litt på impuls. Jeg smakte en gang en dres...

030809: Salat med marinerte grønnsaker

Jeg har nevt for dere tidligere at jeg pleier å massere inn olje, salt og krydder i små broccolibuketter for å gjøre broccolien mykere og mer smakfull når jeg lager salater. Smaken minner om kokt m...

020609: Salat med rødkål, gojibær og pysalisbær

I dag lagde jeg en stor salat med kjempegod dressing til. Den mettet godt og lenge! Jeg gravde frem det jeg hadde av spennende saker i kjøleskap og skap - og det er alltid like morsomt å se og smak...

190609: Grønne taco-wraps!

Jeg har skrevet om sunnere tacovarianter før. Men nå vil jeg ta tacoen ett skritt videre. Tacokvelder kan gjøres både annerledes, mer variert og spennende. Og betydelig sunnere. Og det trenger ikke...

120609: Broccolisalat

Her kommer et nytt salattips. God, næringsrik og mettende salat. Lag mer enn du har tenkt å spise, så har du til dagen derpå. Den er nok ikke verdens mest barnevennlige salat, men det er jo like gr...

200509: Salat med glutenfrie og supergode kyllingnuggets

I går lagde jeg en stor salat med masse digg fra kjøleskapet: * Ulike salatblader * Spirer * Rødløk * Tomat * Små blomkålhoder * Hakket sitrongress * Hakkede hvitløksstenger (fant det hos Centra Ma...

180509: Digg blomkåls-"ris" med grønnsaker

Jeg har lovt å komme med litt raw-food-drypp innimellom. Jeg velger å gi dere de enkle tingene jeg lager - og sparer de litt mer avanserte til min neste blogg en gang i fremtiden. Nå har jeg kompon...

140509: Grønne linser i spiring

Det fungerte helt supert å spire grønne linser. Det gikk raskere enn med mungbønner og alfalfafrø, synes jeg. Jeg la dem i vann over natta og la dem deretter til spiring. Deretter vannet/skyllet je...

070509: Guacomole fra bunnen av

Guacomole er digg og kan brukes til så mangt. Hold deg langt unna ferdigblandingene i butikken. De inneholder svært lite næring og er mest sannsynlig full av smakstilsetninger (ref. tidligere artik...

050909: Fargerike vårsalater

Nå som det er vår er det deilig å spe på med litt ekstra farger i salaten din. Pynt med jordbærbiter, mangobiter, granateplesteiner og andre fargerike frukter i salaten. Det er ikke et must å fylle...

060409: GUL påskesalat

I am back from Paris. Må få litt mer tid på meg for å skrive et lite resume fra turen. Deilig var det i allefall med et lite avbrekk fra hverdagen. Jeg begynner uken lett etter mine utskeielser i P...
ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits