Varm mat - Middag

Stekt ørret med minst mulig tilbehør

I dag kom sola endelig til oss og Vesterålen fikk vist seg fra sin aller beste side. "Turistene" vi har med oss fra østlandet fikk en skikkelig wow-opplevelse. Vi har vært på fottur opp i dalen til...

Pannekaker med ferske nyplukkede blåbær

Foto: Årets første blåbær og markjordbærJordbærsesongen er på hell - og jeg har sikret meg en kasse med økobær som nå er porsjonert i fryseren foran høsten. Og tro det eller ei - men nå er det fakt...

10-åringen lager seg middag: kalvefilet på 5 minutt!

Jeg har vært litt daff på middagsfronten i det siste. Det har vært mye rester, supper og jeg-vet-ikke-hva. Men her en kveld bestemte 10-åringen seg for at han ville lage seg noe godt selv. Jeg fant...

Villaks er supermat

Nå er jeg så utrolig heldig at jeg har fått en kilo villaks inn døra her. Er den ikke lekker? Villaks-sesongen er i full gang og jeg håper du har benyttet deg av anledningen til å skaffe seg litt a...

Blåskjell til middag!

Her om dagen skulle mellomsten bestemme middag. Hverdagsmiddag. Hun er den av mine små som er mest alt-etende og er generelt positiv til å smake på det meste. Vi vandret rundt på Meny og passerte f...

220910: Linsesuppe/-gryte

Denne uken fikk jeg det for meg at jeg skulle lage middag av de ingrediensene jeg har i kjøleskap, fryser, skuffer og skap - og handle litt mindre. Det har hittil gått ganske greitt. Jeg hadde en d...

150910: Stekt laks på salatseng

Jeg merker at hverdagen er mer hektisk nå enn før - og det er mindre tid til matlaging og -planlegging. Vi vurderer å sette i gang felles middagsplanlegging på søndager for å forenkle hverdagen - o...

130910: Min egen taco-middag

Dette har jeg skrevet om før, men jeg gjentar gjerne meg selv. For her i huset kreves det Taco med jevne mellomrom - noe som ikke er så uvanlig i de norske hjem. Jeg lager som oftest min egen varia...

280610: Stekt torsk på salatseng

Hurra! Jeg er ferdig med eksamen. Har akkurat fått sendt inn de siste oppgavene. Og nå feirer jeg med å smelle sammen et lite måltid for meg selv. Jeg er så lei av bilder og redigering, så nå skal ...

060610: Nydelig champignonsuppe

På fredag lagde jeg deilige denne sopp-suppen, som jeg har kost meg med hele helgen. Den smaker fortreffelig og kan varieres etter smak og behag. Inspirasjon til oppskriften hentet jeg fra Nourishi...

210510: Greske kjøttboller med Tsatziki

I går ble det stekte kjøttboller i tomatsaus, salat og tsatziki laget av tjukkmelk (!!) til middag. Barna spiste brun basmatiris til kjøttbollene, men den stod jeg over denne gangen. Kjøttbollene b...

070510: Hjemmelaget taco-krydder uten tilsetningsstoffer

Mye av det jeg holder på med på i matveien er å ta mer og mer kontroll over hva vi spiser. Ren og ekte mat uten bearbeiding og uten tilsetningsstoffer er det jeg foretrekker. Helt siden barnet mitt...

020510: Saftig øko-kylling på grønnsaksseng

Jeg vet at mange av dere stadig jakter på nye middagsideer. Middag er og blir den store utfordringen i hverdagen for min del, og sikkert for mange av dere andre. For det er ikke alltid man har tid ...

200410: Taco-fredag

Det ble taco på fredag. Jeg har etterhvert funnet min egen måte å spise taco på. Jeg lager en stor haug med grønt på tallerkenen (salat, løk, mais, agurk og det som måtte være å finne i skåler på b...

150410: Mine superpannekaker - med og uten gluten

Titt og ofte kreves det pannekaker til middag fra mine små. I ett år nå har jeg eksprimentert med pannekakeoppskrifter. Og en ting kan jeg i allefall si med sikkerhet; pannekakene mine har ikke bli...

060410: Kikerter- og koriandersuppe

Denne suppen ble en stor hit for min familie og gjester i påsken! Den ble så god at jeg måtte lage den flere ganger. Og selv om jeg lagde dobbel porsjon andre gangen, ble nesten alt spist opp. Våre...

261009: Glutenfrie vafler ute i det fri

Her er vi i gang med de to siste vaffelhjertene sist lørdag. Vafler ute i det fri er ingen hindring selv om det er litt kjølig i lufta. For å få i gang "dugnadsånden" i familien er det ik...

280609: Rekefest uten loff

Det har blitt en del rekefester både her og der i det siste. Rekefest betyr masse loff - og er det noe jeg skal holde meg unna så er det akkurat det! Da er det om å gjøre å være litt kreativ. Jeg e...

230609: Ovnsbakt kylling og paprika

Sist helg var jeg alene med de to minste barna. Her er vanligvis fullt hus i helgene, så det er deilig noen ganger å kunne lage mat til færre mennesker. Jeg hadde ingen spesielle planer for middage...

290509: Pannekakelapper (glutenfrie)

Det mases jo stadig om pannekaker blant småfolkene her i huset. Så då må jeg til pæsj - gang på gang. Denne gangen tok jeg pannekakene enda et skritt videre. Pannekakene blir stadig sunnere - men l...

260509: Liksom-fettuccini laget av squash

Det er morsomt å eksprimentere med mat! Det skal være visst! Innenfor raw food brukes ofte squash som utgangspunkt for å lage "pasta". Jeg har lurt en stund på hvordan det ville smake - s...

140509: Pasta-pesto-middag

Fullkornspasta med hjemmelaget pesto er en slager her i huset, som nevnt før. I går var det dags for en ny runde med pesto. Jeg har lenge lett etter bokhvetepasta til mitt barn med cøliaki for å gi...

1305089: Hilsen fra Salmalaksen!

Fikk en kommentar fra en av de som jobber i bedriften som produserer Salmalaks. Dette blir jo renspikka reklame, men jeg er den første til å innrømme at jeg elsker Salma - og det er mange av oss. D...

120509: Fiskemiddag

I går var det fisk til middag. Jeg valgte å legge fisken på en seng av salat, mens de andre holder seg til sine gamle vaner; kokte poteter. Jeg velger å fortsette min vei med å holde stivelse (pote...

280409: Salma-salat

Jammen meg ble det ikke salmalaks på meg igjen i helgen. Det er så digg. Jeg har ikke våget meg til å spise den rå ennå, men det er sikkert super det også. Jeg lagde fileter som jeg krydret litt. J...

260409: Fredagstaco med spirer

Taco har blitt fast helgemat hos veldig mange norske familier. Det gjelder også her i familien, selv om jeg med hell har klart å bryte de vanene her i huset de siste månedene. For litt variasjon sk...

240409: Rask pestokylling med salat

Å tilberede kylling er en enkel sak og det tar heller ikke spesielt lang tid. Mulighetene er mange. Jeg lovte flere pesto-oppskrifter. Her har jeg marinert kyllingbryst med pestoen jeg lagde sist h...

240409: Ris og quinoa som næringsrik hurtigmat

Den store utfordringen og hodepinen for mange i en travel hverdag er "Hva skal vi ha til middag???". Her er et tips til næringsrik hurtigmat: Jeg pleier ofte å koke opp ekstra mye brun ri...

200409: Himmelsk hjemmelaget pesto

Før helgen lagde jeg hjemmelaget pesto. The real way. Normalt lager jeg pesto på hurtigmåten ved hjelp av blender eller stavmikser. Det vil si at jeg klipper av både blader og stilk fra en eller to...

170409: Middagstips: "Jytte-pannekaker"

I går tok jeg pannekakene mine ett skritt videre. Helt siden vi fikk en glutenallergiker i huset har jeg alltid laget to pannekakerører, en glutenfri basert på jyttemel og en vanlig. I går lagde je...

160409: Laks med grønnsaker, quinoa og hvite bønner

Prøver å lage fiskemiddager et par ganger i uken, men det er ikke alltid det går som jeg planlegger (kjent fenomen). Det ble i allefall laks til middag en dag i påsken. Jeg lot laksefiletene steke ...

140409: Pizza Asparagi

Ekte italiensk pizza er det aller beste, ikke sant? Tynt crispy bunn og få men gode ingredienser. Mmmm. I påsken tok vi med alle barna på pizzarestaurant - og vi fikk endelig testet ut Olivia på Ak...

020409: Lag dine egne kjøttboller

Å lage kjøttboller er ikke spesielt tidkrevende og vanskelig. Det smaker godt og er i tillegg MYE sunnere enn ferdigproduktene i butikken. Og ikke minst er det en ganske hyggelig ting å gjøre samme...

010409: Grønn og crispy middag

I går var minstemann og jeg alene til middag. Det er ekstremt sjelden vi er så få rundt middagsbordet. Jeg benyttet anledningen til en skikkelig "grønn" salat. Yes! Jeg gravde ut det jeg ...

300309: Helgens kosemat: Chili con carne

Til venstre med ris, guacomole og tacochips. Til høyre min (he-he) grønne variant uten ris, men med salat og guacomole og kaldpresset olivenolje.Jeg har lenge ønsket å lage chili-con-carne, men det...

200309: God mathelg, dere!

Flott å se på statistikken at så mange er innom siden min daglig. Det er gøy. Nå er det helg - og det betyr kos. Her er litt inspirasjon til dere foran helgen. Salmalaks med lett stekte grønnsaker ...

170309: Kylling i currysause

Her er søndagens middag - som ble til "matboksmat" i går og i dag. Retten er enkel og rask å lage, så den kan fint brukes som hverdagsmat. Og den er smakfull. Skjær opp så mye kylling som...
ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits