oktober 2009

301009: Raw food ingen ny trend

Raw food eller living food er ikke noe nytt, selv om det kan føles sånn her hjemme. Det finnes mange ulike retninger innenfor raw food - og det har eksistert i mange mange år. Men de siste årene ha...

281009: Rødbetekjeks

Siden jeg er i "dehydratormodus" for tiden får jeg vel ta frem noen flere tips vedrørende hva man kan tørke i denne fine maskinen. Å dehydrere mat har for meg blitt en morsom vane. Alltid...

271009: Chips av rotgrønnsaker

I helgen lagde jeg chips av rotgrønnsaker. På bildet ser du chips av rødbete, søtpotet og sellerirot. Her er det bare å frotse i vei. Ingen grunn til å holde fingrene av fatet her, nei! Denne gange...

261009: Glutenfrie vafler ute i det fri

Her er vi i gang med de to siste vaffelhjertene sist lørdag. Vafler ute i det fri er ingen hindring selv om det er litt kjølig i lufta. For å få i gang "dugnadsånden" i familien er det ik...

251009: Snille bier er å foretrekke....

Hva skulle vi gjort uten biene dere? Og skal man først ha honning i huset som alternativt søtningsmiddel, så er det jo kjekt at de kommer fra en snill og vennlig bieproduksjon. Snille bier som lage...

231009: Næringsrik smoothie etter trening

Jeg må jobbe i studio med en skoleoppgave i hele dag, så da må jeg ty til litt hjelp fra Tim Van Orden enda en gang. Denne smoothien er super å drikke etter en hard treningsøkt. Og mangler du noen ...

22.10 Hvordan bedre immunsystemet?

Jeg har lovt å skrive litt om hva vi kan gjøre for å styrke immunforsvaret. Jeg tror fortsatt at en basisk kropp er et bra utgangspunkt for å unngå å bli "innvadert" av virus, bakterier o...

211009: Svineinfluensa: Finnes en naturlig mirakelmedisin?

Jeg har foreløpig forhold meg nokså passiv til det som skjer rundt svineinfluensaen og har ikke tatt stilling til hva jeg gjør vedrørende vaksine. Men nå som Osloskolene (ifølge media) er hardt ram...

201009: Dagens grønne smoothie

Jeg har litt travle dager akkurat nå. Har ikke rukket å lage så mye spennende, desverre. Jeg er tom for granola, bløtlagte nøtter, spirer og for mange av mine superfood-ingredienser som gjør livet ...

161009: Bokhvetegranola med mandelmelk og frukt

De siste dagene har frokostopplevelsen vært himmelsk. Jeg fikk lyst på noe annet enn grønn smoothie til en forandring - så da hentet jeg frem granolaen jeg lagde for lenge siden og lagde mandelmelk...

151009: Raw "Cæsar"-dressing

En superenkel og kanskje litt kjedelig salat kan dras til de store høyder dersom du har en god dressing til. Tradisjonelt sett er ikke dressinger spesielt sunt, men det finnes faktisk mange måter å...

141009: What about the proteins?

Når man spiser råkost/raw-food, helt eller delvis, så dukker stort sett alltid spørsmålet om proteiner opp. Og det er jo helt naturlig med tanke på det er fostret opp med; at vi må spise kjøtt og f...

121009: Spinat- og blåbærsmoothie med ingefærrot

Jeg har blitt dristere med spinaten i smoothiene som jeg deler med barna mine. Rett og slett fordi jeg har skjønt at spinat er nokså nøytralt i smak når den er rå - og fordi barna ser ut til å like...

121009: Dagens grønne

I dag ble det litt travelt på morgenen her. Vi forsov oss. Men er man effektiv nok så går det fint. Litt stress, men alle rakk det de skulle av skole, jobb og tannlegebesøk. På slike dager gjelder ...

111009: Rå mandel-cookies laget med små hender.

Før i tiden var det utenkelig for meg å lage nøttemelk. Det var noe jeg lagde en sjelden gang, mens nå lager jeg det hver uke. Alt handler om å gradvis tilegne seg nye vaner og verdsette det gode i...

101009: Tørking av urter

Jeg er i gang med å tørke urter i min Excalibur dehydrator. I går var jeg som vanlig innom en av innvandrerbutikkene med stort utvalg av frukt og grønt - og de hadde fått inn store bunter med norsk...

061009: Mangosorbet med cashewnøttkrem

En av slagerne fra høstferien; mangosorbet servert med nøttekrem. Skjær opp mangoskiver, legg i pose og putt i fryseren. Når helt frossen legger du alt oppi blenderen din og pulser i vei. Spe med v...

051009: Traktkantarell og misosuppe

Med alle barna hjemme er det lite annet man får gjort enn å bare være sammen, sørge for at alle får mat og drikke og kose mest mulig. Til tider en smule kaotisk med unger som går lei av hverandre o...
ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits