august 2012

Gode leverandører av nitrittfri spekemat

Foto: Jeg har akkurat fått i hus et stort nitrittfritt fenalår laget av villsau fra Fjellysteriet. Tror også det kun er tilsatt havsalt, men er litt usikker på akkurat det. Nyyydelig. Og jammen meg...

Skogens gull for soppelskere

Vibeke kom med en kurv selvplukket kantarell til oss kraftmammaer her om dagen! Er det ikke herlig med denne dele- og tipsementaliteten? I løpet av et par timers matprat fikk vi delt surdeigstarter...

Litt om soling, solbrenthet og mettet fett

Det et kanskje litt sent å komme med dette sol-innlegget så sent på sommeren, men det er såpass viktig - og en ny erfaring for meg - så det må med. Og siden jeg er inne på sporet med å fortelle om ...

Tørking av urter: salvie, timian, rosmarin, grønn og rød basilikum

Da jeg ankom Canelli i forrige uke gikk jeg nokså raskt til "angrep" på min venninnes fantastiske og bugnende urtehage. For et eldorado for en som meg! Hver morgen fant de meg med hodet nedi urteha...

Godteri-stopp og gode alternativer!

Jeg hadde skrevet et langt godnatt-innlegg om Kamille-te til dere, også klarte hele innlegget å forsvinne for meg. Urgh! Så da sier jeg heller godnatt og lar Sara fra The Healthy Home Economist for...

Nyplukket rips med fløte og kokossukker

Forrige helg plukket jeg noen liter med rips hos min venninne i Hønefoss. Her i huset elsker vi rips - helst naturell som her - eller med upasteurisert fløte og kokossukker. Resultatet blir skikkel...

Effekten av rå melk og tradisjonsmat

Jeg tror det er viktig at historier om hvordan rå melkeprodukter og tradisjonsmat kan føre oss fra å være energiløse, intolerante og syke - til å bli friske sterke og vitale mennesker. Så for de av...

Er du snart klar for ny osteimport?

Det begynner å nærme seg slutten på mitt himmelske oste- og smørlager fra fryseren. Det var nesten så tårene kom da det gikk opp for meg at siste bit av gulrotosten var spist opp! Og smøret er helt...

Rett-i-koppen gir kraft i bein og armer

Som jeg nevnte i forrige innlegg har jeg hatt kraft stående å trekke på ovnen i to dager. Underveis har jeg i ny og ne øset kraft i en kopp og drukket med diverse godsaker oppi. Dette for å få krop...

Tilbake til gode matrutiner!

Vi er inne i vår siste ferieuke. Denne gangen er vi på en hytte ved sjøen som vi er så heldige å ha fått låne av gode venner. Her gjør vi minst mulig. Vi lever et slaraffenliv - nesten i allefall. ...

Ferieopplevelser og rovdyr

Vi har fortsatt ferie, men fikk bare lyst til å dele denne ene opplevelsen. For høydepunktet i Danmark var å besøke Reepark Ebeltoft Safari. Jeg er ikke fan av zoologiske hager og dyr i fangenskap,...

Tørket frukt som tursnacks

Mengden frukt som spises her har gått kraftig ned etter at jeg la om til et mer tradisjonelt kosthold. Det går mest i epler, litt banan i smoothies - og ellers litt av det som er i sesong (mango, p...

Varer fra Tidsporten i siste liten

Jeg mottok også pakke fra Tidsporten.no mens jeg var hjemom. Endelig har Christer fått inn gelatin! Jeg har en periode måttet ty til iHerb sin gelatin, men den har en bismak som jeg ikke liker - me...
ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits