mai 2010

280510: Eksamenstider

Jeg er i ferd med å avslutte studiet mitt og det betyr ferdiggjøring av portefolio og eksamen. Jeg skal også lansere en egen nettside med mine bilder. Alt dette går ut over matbloggen min, så det b...

210510: Greske kjøttboller med Tsatziki

I går ble det stekte kjøttboller i tomatsaus, salat og tsatziki laget av tjukkmelk (!!) til middag. Barna spiste brun basmatiris til kjøttbollene, men den stod jeg over denne gangen. Kjøttbollene b...

200510: Supergode goji-fudge

Jeg husker faktisk ikke om jeg har gitt dere oppskriften på gojifudge tidligere. Men her kommer den i allefall. Det er veldig lenge siden jeg lagde goji-fudge sist, rett og slett fordi jeg har mang...

190510: Goji som adoptogen

Jeg har jo snakket varmt om gojibær mange ganger i innleggene mine det siste året. De både smaker godt - og sies å ha "supermategenskaper". Men slettes ikke alle smaker like godt. Jeg kjø...

180510: "Talkin` CSA blues"

En ganske kul måte å beskrive hvordan andelslandbruk fungerer. Andelslandbruks-blues! CSA betyr Community Supported Agriculture og brer seg blant bevisste forbrukere i USA. For de av dere ønsker å ...

180510: Tjukkmjølk til frokost - super youghurterstatning

Endelig en stor suksess her i huset. Som alle ungene liker! Youghurt liker jo de fleste barn, men jeg har alltid prøvd å være restriktiv med det - siden jeg merker at de reagerer på den. Vanlige og...

150510: Selvplukket salat med varm chevrè

I dag har jeg vært på Øverland Gård igjen. "Grønne Fingres dag" betyr muligheten for andelseierne til å bidra ute på åkeren med planting, såing og luking i urtehage og drivhus. I tillegg ...

120510: Ny runde med "biepollenfudge" - ekte Mammagodteri!

Noen av mine faste lesere husker sikkert artiklene jeg skrev om biepollenfudge? Det er veldig lenge siden jeg lagde denne fudgen sist, rett og slett fordi jeg ikke har fått tak i god nok biepollen....

100510: "Blåbærguff" før trening!

Blåbærguff vil jeg anbefale til de av dere som ikke er overkresne når det gjelder smak og konsistens - og som trenger god og langvarig energi før trening. Blandingen blir ganske tykk og grøtete, me...

090510: Bondens Marked i Oslo

Lørdag var det Bondens Marked igjen i Oslo. Denne gangen ved Birkelunden. Jeg fikk en liten time for meg selv - og benyttet anledningen til å rusle rundt og smake på ekte godbiter laget på naturlig...

070510: Hjemmelaget taco-krydder uten tilsetningsstoffer

Mye av det jeg holder på med på i matveien er å ta mer og mer kontroll over hva vi spiser. Ren og ekte mat uten bearbeiding og uten tilsetningsstoffer er det jeg foretrekker. Helt siden barnet mitt...

040510: Salat med skinke, avocadodressing og løkspirer

Her er et eksempel på hvordan jeg spiser kjøtt. I dette tilfellet parmaskinke med grønnsaker, litt olivenolje og balsamico, gjerne en kremete dressing blendet sammen av grønnsaker og kryddere - og ...

030510: Første besøk på Øverland Gård

Som jeg nevnte i tidligere innlegg er jeg blitt "Bonde-i-by´n", det vil si andelseier ved Øverland Andelslandbruk i Bærum. I går ettermiddag var jeg på omvisning og "opplæring" ...

020510: Saftig øko-kylling på grønnsaksseng

Jeg vet at mange av dere stadig jakter på nye middagsideer. Middag er og blir den store utfordringen i hverdagen for min del, og sikkert for mange av dere andre. For det er ikke alltid man har tid ...

01052010: Nypoppet popcorn med kokosolje og urtesalt

God 1. mai, kjære lesere. Starten på dagen i dag var mørk og regntung. Jeg har derfor benyttet dagen til å komme i gang med en slags våropprydning i huset. Bort med alt som hører vinteren til. Og b...
ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits