mai 2009

290509: Pannekakelapper (glutenfrie)

Det mases jo stadig om pannekaker blant småfolkene her i huset. Så då må jeg til pæsj - gang på gang. Denne gangen tok jeg pannekakene enda et skritt videre. Pannekakene blir stadig sunnere - men l...

270509: Dagens pålegg: Tahini!

Jeg har lenge lett i butikkene etter Tahini som smaker godt. De fleste glassene har blitt stående i kjøleskapet til de har gått ut på dato. De smakte rett og slett ikke bra i det hele tatt! Men, nå...

260509: Liksom-fettuccini laget av squash

Det er morsomt å eksprimentere med mat! Det skal være visst! Innenfor raw food brukes ofte squash som utgangspunkt for å lage "pasta". Jeg har lurt en stund på hvordan det ville smake - s...

260509: Min nøtte- og fruktblanding

Det har begynt å bli en god vane for meg å ha med en fristende nøtteblanding på tur - og jeg har stort sett alltid en god blanding liggende i veska mi - som nødproviant hvis blodsukkeret faller og ...

240509: Supergod (og sunn) sjokomousse

Himalaya. Denne er så god. Og kan spises med god samvittighet. Men ikke spis opp alt med en gang da. Man blir fort mett av en liten porsjon. Lag en porsjon og ha den i kjøleskapet i flere dager (hv...

230509: Sunn rotfrukt-goodies

Min største "svakhet" har alltid vært salt chips og ikke så mye sjokolade. Derfor er jeg stadig på jakt etter alternativer som erstatte suget etter salt snacks. Her har jeg skåret løvtynn...

200509: Dagens matpakke til barna

Heldigvis ble det rester fra gårsdagens middag. Kyllingnuggets, nam nam. I tillegg er det tid for å pøse på med masse gode grønnsaker og bær fremover. Bare husk å vaske alt godt når du ikke har plu...

200509: Salat med glutenfrie og supergode kyllingnuggets

I går lagde jeg en stor salat med masse digg fra kjøleskapet: * Ulike salatblader * Spirer * Rødløk * Tomat * Små blomkålhoder * Hakket sitrongress * Hakkede hvitløksstenger (fant det hos Centra Ma...

190509: Giftige vannflasker

En ting som jeg har tenkt mye på i det siste - men som jeg ikke har rukket å gjøre noe med - er å finne alternative drikkeflasker for meg selv og barna. For det er jo ingen stor nyhet at plastflask...

180509: Digg blomkåls-"ris" med grønnsaker

Jeg har lovt å komme med litt raw-food-drypp innimellom. Jeg velger å gi dere de enkle tingene jeg lager - og sparer de litt mer avanserte til min neste blogg en gang i fremtiden. Nå har jeg kompon...

170509: HURRA FOR NORGE!

Har ikke fått blogget på flere dager pga problemer hos blogg.no. Vil med dette ønske dere en fantastisk nasjonaldag. Dette er en stor dag for Norge i dobbel forstand. Hurra for Alexander Rybak som ...

140509: Pasta-pesto-middag

Fullkornspasta med hjemmelaget pesto er en slager her i huset, som nevnt før. I går var det dags for en ny runde med pesto. Jeg har lenge lett etter bokhvetepasta til mitt barn med cøliaki for å gi...

140509: Grønne linser i spiring

Det fungerte helt supert å spire grønne linser. Det gikk raskere enn med mungbønner og alfalfafrø, synes jeg. Jeg la dem i vann over natta og la dem deretter til spiring. Deretter vannet/skyllet je...

1305089: Hilsen fra Salmalaksen!

Fikk en kommentar fra en av de som jobber i bedriften som produserer Salmalaks. Dette blir jo renspikka reklame, men jeg er den første til å innrømme at jeg elsker Salma - og det er mange av oss. D...

120509: Fiskemiddag

I går var det fisk til middag. Jeg valgte å legge fisken på en seng av salat, mens de andre holder seg til sine gamle vaner; kokte poteter. Jeg velger å fortsette min vei med å holde stivelse (pote...

110509: Det spirer og gror

Vi er i full gang med spiring her i huset. Noen ganger må jeg kjøpe inn ferdige spirer fordi jeg synes det går for tregt med spiringen. Men før helgen var boksen full av ferdige spirer. Og jeg skal...

110509: Avocado som mellommåltid

Avocado er godt! Jeg klarer meg ikke uten, så jeg har alltid liggende modne avocadoer på benken og mindre modne i kjøleskapet. Passer supert i salater, som guacomole, til kjøtt og fisk - eller som ...

080509: Cravings før middag

Ungene er alltid veldig sugne på noe når de kommer hjem fra skole og barnehage. Og det tar altfor lang tid før middagen er ferdig. Her er tre kompiser langt inn i dataspillets verden. Da er det bar...

080509: Apropos Raw Food

Samantha sliter seg gjennom utallige raw-food-retter for å få kloa på Smith.

070509: Guacomole fra bunnen av

Guacomole er digg og kan brukes til så mangt. Hold deg langt unna ferdigblandingene i butikken. De inneholder svært lite næring og er mest sannsynlig full av smakstilsetninger (ref. tidligere artik...

060509: Naturens kosttilskudd rett fra kjøkkenbenken

Det er ikke så mye morsomt å få tak i på spirefronten her hjemme. Men hos UK Juicers i England er det mange spennende (og organiske) frøblandinger å finne til en ganske så grei pris. Jeg har bestil...

060509: Knekkebrød med laks, grønt og spirer

Her er litt mer inspirasjon til sunt og grønt pålegg. Her har jeg laget to knekkebrød (fra Ryvita). Først har jeg smurt på extra virgin kokosolje. Deretter noen skiver røkt laks. Noen salatblader. ...

050909: Fargerike vårsalater

Nå som det er vår er det deilig å spe på med litt ekstra farger i salaten din. Pynt med jordbærbiter, mangobiter, granateplesteiner og andre fargerike frukter i salaten. Det er ikke et must å fylle...

050509: Begynn å spire!

Jeg har lovt dere å skrive litt om spiring. I dag får man kjøpt ferdige spirer i enkelte butikker (Ultra, Meny osv), men det sunneste og beste er å gjøre det selv. Spiring er en urgammel vitenskap,...

040509: Dybdekurs i Raw Food

Som jeg nevnte for dere har jeg vært på et dybdekurs i Raw Food i helgen. Totalt 18 fantastisk inspirerende og spennende timer. Raw Food er noe jeg har "ramlet over " på internett ifm min...

040509: Ta turen innom Røtter

Man får ikke med seg alt selv om man bor i byen! Men nå har jeg omsider oppdaget en fantastisk butikk som heter "Røtter". Du finner den både på St Hanshaugen (Vinderen er lagt ned). En pe...
ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits