april 2012

Gylden mulighet for bestilling av fermentert upasteurisert ost og upasteurisert smør fra gresspisende kyr

0 false 21 18 pkt 18 pkt 0 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Vanlig tabell"; mso-tstyle-rowband-size:0; ...

"Fermenterte gulrøtter med ingefær" og "Spicy gulrotpickles"

Foto: Fermentert gulrot og ingefær (glass til venstre) og spicy gulrotpickles til høyre - eller syltet gulrot som det kanskje heter på norsk. Å sylte og fermentere grønnsaker er en super aktivit...

Knasende surdeigsknekkebrød av spelt med hint av rosmarin

Jeg må bare innse det. Vi er en knekkebrødfamilie. Vi spiser svært lite brød. Men etter at jeg begynte å bake surdeigsbrød har det blitt litt mer. Men ikke mye. Så da er det klart at jeg må lære me...

Om næringsmangel hos det moderne mennesket

Jeg fant tilfeldigvis denne filmen på youtube og ble grepet av historien til denne småbarnsmammaen. Familien har vært vegetarianere i årevis - men dette endret seg da denne mammaen opplevde at henn...

15% på Green Pasture´s fermenterte fiskeleverolje frem til mandag 30. april

Foto: Jeg jobber med å få barna til å spise denne oljen, men er ikke helt i mål ennå. En av dem spiser den gjerne, de andre to lukker munnen. Men jeg gir ikke opp av den grunn! Jeg kaster meg på b...

"Feel good" med lett brusende vannkefir - "Mammabrus"

Foto: Foreløpige vannkefirfavoritter. Rød eventyrkefir; en neve frosne bringebær, sitron og ingefær er blandet inn i fase to. Gul solo-kefir: Juice av fersk appelsin, gulrot, ingefær og sitron hell...

Litt om spedbarn og kosthold.

Mange av dere har allerede skjønt at vi er en gruppe med Wicked Mums som brenner for de samme prinsippene innenfor tradisjonelt kosthold. Vi har alle sammen en fortid som har ført oss inn på denne ...

Tomatsuppen vår

Jeg tror jeg har skrevet om denne tomatsuppen min minst to ganger tidligere. Men jeg må bare skrive litt mer om den. Det er jo suppefavoritten vår. Barna elsker denne suppen - og den er så utrolig ...

Økologisk speltmel, surdeigsknekkebrød og speltknekkebrød fra Sverige

Det er flere som lurer på hvilke knekkebrød det er jeg bruker. Jeg har jo ambisjoner om å komme i gang med å lage egne surdeigsknekkebrød, men tiden strekker ikke bare til - så jeg har ikke kommet ...

Kefir blir til nydelig ferskost og myse!

Foto: Ferskost med litt søtt og friske bær - smaker fortreffelig dersom du er søtsugen! Til høyre er ferskost klar til å krydres som pålegg. Mange muligheter.Kan du lage kefir kan du også lage myse...

Ekte surkål - på tradisjonelt vis!

Foto:Ett kålhode ble til tre små Norgesglass med deilig helsebringende surkål. Sørg alltid for å ha en del luft i toppen av glasset, slik at kullsyren som dannes i gjæringsprosessen har et sted å g...

Surdeigsbrødbakingen er i gang

Nå er jeg endelig kommet godt i gang med å bake surdeigsbrød av speltmel. Mitt første forsøk ble ganske så mislykket. Flatt og vått brød. Men andre forsøk ble bra - jeg er superstolt! De ble ordent...

Fermentering av grønnsaker: "Koreansk Kimchi!"

Foto: Kimchi klar for gjæring! Melkesyregjæringen er godt i gang her på kjøkkenet mitt. Det er morsomt å lete frem ulike lands tradisjoner når det gjelder fermentering. Hittil har jeg melkesyregjæ...

Lammegryte av rester fra påskens lammesteik eller lammelår

Har du igjen rester etter påskelammet? La for all del ikke denne delikatessen gå til spille. Jeg brukte det som var igjen til å lage en gryte. Man kan kanskje også kalle det en suppe. Dersom man br...

Min første matreportasje i bladet Mamma - i butikk nå!

Endelig fikk jeg laget min egen matreportasje! Det har jeg drømt om lenge. Det er viktig å ha drømmer og fokusere på dem jevnlig. Da er det betydelig større sjanse for at drømmene går i oppfyllelse...

Knallgrønn ertersuppe med kyllingrester og brødkrutonger

Her er middag nummer to etter kraftkokingen i innlegget under. Ertesuppe med kyllingbiter - gjerne fra middagen i går. For meg er suppe noe av det beste jeg kan få til middag. Det er så utrolig enk...

Kyllingen som ble til fire middager!!!

I løpet av påsken kokte jeg kraft av en hel økologisk kylling, grønnsaker og urter. Resultatet ble fire deilige midager. Det er utrolig at det kan komme så mye godt ut av en enkel kylling. Jeg har ...

Supersmoothie med kefir og rå eggeplommer

Jeg får ennå ikke barna til å drikke kefir naturell. Smaken er for sur og annerledes - men det går seg vel til etterhvert. Jeg maser ikke så mye med det. Da må man heller finne andre måter å få i d...

Gårdsbesøk 1. påskedag

I dag har barna og jeg vært på gårdsbesøk. Veldig koselig å besøke dyra, nesten ikke mulig å få barna med hjem. De fikk besøke og stryke på kalven som ble født i går (bildet under), fikk kose masse...

Hjemmelaget helsebringende youghurt - trinn for trinn

Foto: Nylaget youghurt. Blåbær er min favoritt. Blåbær og litt stevia. Eller helt naturell.Da jeg skrev kefirinnlegget mitt forklarte jeg at kefir er slektningen til youghurt. Begge har eksistert i...

Havregrøt til frokost? Husk å bløtlegge!

Dette innlegget er en liten hyllest til min læreremme storesøster. Hun elsker å spise havregrøt til frokost, men hun har tidligere glemt en vesentlig ting; å bløtlegge havregrynene kvelden før. Og ...

Hurtigomelett med tilbehør

Foto: Omelett stekt i smør og andefett tilsatt vårløk, salt og peper. Tilbehør: avocado med rømme og fenalår.De siste dagene har det vært litt unntakstilstand på matfronten her, av naturlige årsake...

Lussiepusen vår er ikke mer.

Foto: Pusekatten vår Lussie. Slik vi helst vil huske henne. Med rosa flekk i nakken. Lussie som elsket å være ute, dag og natt. Som fanget flere mus enn vi orket å se. Som nesten tok knekken på en ...

Honning - påleggsfavoritt!

Foto: Snacks av Tavlehonning med "dipp" av fersk rømme med litt vanilje og bittelitt stevia. Søtt og litt syrlig.Minsten min elsker honning. På knekkebrød. På brødskiva. Eller på teskje. Siden jeg ...

Påske-på-pause

Det har vært litt unntakstilstand her i heimen det siste døgnet. Det synker nå innover meg at den som kanskje har lidd mest og har blitt mest stresset av flyttingen til ny bolig - er vår lille katt...
ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits