april 2009

300401: Kraftløs buljong

I min forrige artikkel forteller en av dere lesere om sine reaksjoner på E621. Jeg kjente ikke igjen dette E-stoffet med det samme, men kom etterhvert på at jeg har lest en artikkel fra Mat & Helse...

300409: "Smøreost" uten melk og soya

Det er mange der ute som ikke tåler melkeprodukter eller som ikke spiser/drikker melkeprodukter av andre årsaker. Mange av de som er intolerante mot melk reagerer også på erstatningsprodukter laget...

290409: Hjemmelaget syltetøy

Jeg har for lenge siden gitt opp å finne godt syltetøy som ikke inneholder masse konserveringsmidler og sukker. Er det å oppdrive i det hele tatt? Vet at Nora hadde et syltetøy søtet med fruktjuice...

280409: Salma-salat

Jammen meg ble det ikke salmalaks på meg igjen i helgen. Det er så digg. Jeg har ikke våget meg til å spise den rå ennå, men det er sikkert super det også. Jeg lagde fileter som jeg krydret litt. J...

270409: Helgens loppisfunn

Det er vår - og vår betyr loppistid, dere. Jeg var omtrent ti minutter på loppemarked i helgen. Jeg hadde ett mål - og det var Norgesglass. Jeg var tidlig ute og fant ganske mange i flere størrelse...

260409: Fredagstaco med spirer

Taco har blitt fast helgemat hos veldig mange norske familier. Det gjelder også her i familien, selv om jeg med hell har klart å bryte de vanene her i huset de siste månedene. For litt variasjon sk...

240409: Rask pestokylling med salat

Å tilberede kylling er en enkel sak og det tar heller ikke spesielt lang tid. Mulighetene er mange. Jeg lovte flere pesto-oppskrifter. Her har jeg marinert kyllingbryst med pestoen jeg lagde sist h...

240409: Ris og quinoa som næringsrik hurtigmat

Den store utfordringen og hodepinen for mange i en travel hverdag er "Hva skal vi ha til middag???". Her er et tips til næringsrik hurtigmat: Jeg pleier ofte å koke opp ekstra mye brun ri...

230409: Gulrotkake med cashewnøttkrem

Dere husker vel eplekaken (glutenfri) jeg lagde med utgangspunkt i quinoa? Jeg lovte dere å komme tilbake til mitt lille eksperiment hvor jeg lagde gulrotkake med utgangspunkt i denne oppskriften. ...

220409: "Grønt" pålegg

Jeg nevnte for dere at jeg bruker pesto på brødskiver og knekkebrød. Her er en variant jeg har fått litt dilla på om dagen (for å si det mildt). Tenåringene i huset syntes dette så riktig så spenne...

210409: Sunnhetstips: Spis sitron hver dag!

Jeg håper ikke du er av de få som er allergisk mot sitrusfrukter? I såfall går du glipp av et fantastisk produkt fra naturens egen kilde. Sitronen er sur som ingenting annet, men har fabelaktige eg...

200409: Himmelsk hjemmelaget pesto

Før helgen lagde jeg hjemmelaget pesto. The real way. Normalt lager jeg pesto på hurtigmåten ved hjelp av blender eller stavmikser. Det vil si at jeg klipper av både blader og stilk fra en eller to...

17409: Frys ned banan

Her er et praktisk tips til deg som er glad i smoothie og lager det regelmessig: Etterhvert som du ser at bananene i fruktkurven begynner å bli modne (og du vet at de ikke blir spist) - ta av skall...

170409: Middagstips: "Jytte-pannekaker"

I går tok jeg pannekakene mine ett skritt videre. Helt siden vi fikk en glutenallergiker i huset har jeg alltid laget to pannekakerører, en glutenfri basert på jyttemel og en vanlig. I går lagde je...

160409: Hjemmelaget og sunn sjokolade

Etter å ha lest på websidene til SanaBona har jeg de siste ukene gått med konkrete planer om å trylle frem hjemmelaget sjokolade med forskjellige smakstilsetninger til familien (og dere) - med utel...

160409: Laks med grønnsaker, quinoa og hvite bønner

Prøver å lage fiskemiddager et par ganger i uken, men det er ikke alltid det går som jeg planlegger (kjent fenomen). Det ble i allefall laks til middag en dag i påsken. Jeg lot laksefiletene steke ...

150409: "Hverdags-eplekake" uten mel, egg eller melk

Denne eplekaken lagde vi i påsken - og den gikk faktisk ned på høykant. Jeg har prøvd meg på mange sunne kaker opp gjennom tidene, med forskjellig grad av vellykkethet (smil). De fleste inneholder ...

150409: Bamas snacksløsninger

Flere av dere har sikkert oppdaget Bamas nye og smarte snacksløsninger? Nå får du i mange butikker kjøpt crispy sukkererter, cherrytomater og porsjonspakninger med gulrøtter (4 småposer pakket samm...

140409: Pizza Asparagi

Ekte italiensk pizza er det aller beste, ikke sant? Tynt crispy bunn og få men gode ingredienser. Mmmm. I påsken tok vi med alle barna på pizzarestaurant - og vi fikk endelig testet ut Olivia på Ak...

130409: Hjemmelaget müsli

Så var påsken over. Håper du har hatt det fint? Vi har vært hjemme så og si hele påsken i år - og det har egentlig vært veldig deilig. Vi har laget påskepynt (se bildet), vært i badeland, på kino, ...

130409: Stemningsrapport fra Paris

Paris om våren. Hva er vel mer perfekt enn det? Vi bodde på Hotel Marronniers midt i hjertet av St Germain des Près. Et utmerket utgangspunkt for å utforske Paris med gangavstand til mange severdig...

090409: Fresh mango- og avocadosalat!

Jeg hadde ingen aning om at disse to fruktene kunne passe så bra sammen! Jeg ville faktisk gjettet det motsatte. Men etter å ha lest mange "godord" om denne salaten på nettet, måtte jeg j...

080409: De 9 helsevettreglene!

Disse 9 helsevettreglene fra Life kan jo være greie å ta med seg på fjellet og videre i livet forøvrig. Håper de av dere som er eller skal til fjells får en gnistrende og fin tur. Vi har valgt bypå...

080409: Ut på tur med nøtter

Nøtter er perfekt turmat! Rikt på umettet fett og massevis av vitaminer og mineraler. Lag din egen nøtteblanding med forskjellige nøtter og ta med på tur. Det er ikke så viktig hvilke nøtter du bru...

060409: GUL påskesalat

I am back from Paris. Må få litt mer tid på meg for å skrive et lite resume fra turen. Deilig var det i allefall med et lite avbrekk fra hverdagen. Jeg begynner uken lett etter mine utskeielser i P...

020409: Lag dine egne kjøttboller

Å lage kjøttboller er ikke spesielt tidkrevende og vanskelig. Det smaker godt og er i tillegg MYE sunnere enn ferdigproduktene i butikken. Og ikke minst er det en ganske hyggelig ting å gjøre samme...

020409: Monstersuppe med variasjon

Vi har fått litt dilla på suppe her hjemme. Og det er ikke bare meg. Det gjelder også de små. Og jammen meg ble det ikke "Monstersuppe" på oss denne uken også! Jeg prøver å variere litt m...

010409: Grønn og crispy middag

I går var minstemann og jeg alene til middag. Det er ekstremt sjelden vi er så få rundt middagsbordet. Jeg benyttet anledningen til en skikkelig "grønn" salat. Yes! Jeg gravde ut det jeg ...

010409: Knasende godt

Jeg har alltid vært glad i knekkebrød - og det er jeg enda. Knekkebrødjungelen har blitt enorm de siste årene, så det burde være mulig å finne noe for enhver smak. Jeg er opptatt av å kjøpe knekkeb...
ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits