mars 2012

Omlegging av matvaner

Kanskje tenker du at det blir for komplisert i en hektisk hverdag å leve slik jeg antyder? Og at det blir for dyrt? Og for slitsomt? Der tar du feil. Jeg tør påstå at jeg bruker betydelig mindre ti...

Tilbake til det ekte og naturlige! BLI MED!

Hva skulle vi gjort uten internett? Da hadde vi kanskje sittet på hver vår haug og følt oss sære og annerledes i matveien. Jeg er uendelig glad for å ha kommet i gang med bloggingen igjen - etter e...

Krydret smaksrik kyllingsuppe med søtpotet og kokosmelk

Foto: Kyllingsuppe, inspired by Gordon Ramsey.Det er viktig med en god kraft til denne suppen. Vi hadde helstekt kylling til middag i forrige uke - og av skroget og noe av skinnet kokte jeg kraft s...

I gang med fermentering av grønnsaker ("sauerkraut")

Da har jeg - sammen med tre andre "wicked mums" vært gjennom kurs i fermentering av grønnsaker(sauerkraut) hjemme hos Rita som driver Solskinnet. Jeg tviler på at det finnes mange i dette landet vå...

"Min lille kefirskole"

Foto: Kefir smaker så godt og gjør også inderlig mye godt for vårt indre. Flere bilder nederst.Jeg er fortsatt en "novise" når det gjelder å lage kefir - og er langt fra ferdig utlært. Men jeg er u...

Velkommen til våren II: Spiring og nytelse!

Foto (Anne M): De beste økologiske spirefrøene og lekkert spireglass og annet spireutstyr kjøper du fra Sanabona. På kjøkkenbenken er jeg i gang med både kefirlaging og spiring. Med en gang våren ...

Velkommen til våren I: min lille oase på terrassen

Man kan vel kanskje si at våren kom kastende over oss i år? Jeg var i allefall ikke forberedt på at mars skulle bli en så fantastisk vårmåned. Men det føles likevel godt å pakke bort ull, cherox og...

Søndagsdessert: Deilig bringebærgele med vaniljekrem

Foto: Her er blåbær- og bringebærgele klar til servering. Vaniljesausen kom ikke med på bildet. Å lage gele slik vi på moderne vis lager det (fra disse posene) har bydd meg i mot i årevis. Men det...

Bløtlagte tørkede nøtter

Kjekt å se at det er liv og diskusjon på bloggen min. Ingenting gleder meg mer. Nå tenkte jeg å snakke om nøtter. Jeg har roet ned nøttespisingen en del de siste årene (jeg hadde et høydepunkt i mi...

Mine første dråper fersk melk!

Jeg har for første gang i mitt liv (tror jeg da) smakt fersk upasteurisert melk. Det smakte himmelsk! Søtt og godt. Men himmelriket varte ikke mange timene! Literen med melk ble drukket opp i en fe...

Mer kos: Bringebær med pisket fløte og kokosflak

Siden jeg fikk en god porsjon med upasteurisert fløte i hus forrige uke, så måtte vi nyte denne herligheten fullt ut. Så da ble det jammen meg dessert på oss en av dagene. Dessert er ikke hverdagsk...

Helgekos som gjør oss glade og fornøyde

Det er viktig å kose seg. Og i helgene koser vi oss litt ekstra mye. Vi har laget vår lille tradisjon her i helgene med å sette frem små skåler og ha oppi forskjellige godsaker. Minsten på fem år e...

Kampanje hos Tidsporten frem t.o.m mandag!

For de av dere som kjenner til Gojiking sine mange gode produkter så har Tidsporten 20% rabatt på disse frem til og med mandag. Sjekk ut. Jeg kjenner til og har brukt mange avdisse produktene -og k...

Blåskjell til middag!

Her om dagen skulle mellomsten bestemme middag. Hverdagsmiddag. Hun er den av mine små som er mest alt-etende og er generelt positiv til å smake på det meste. Vi vandret rundt på Meny og passerte f...

Smør og ost i lange baner

Noen der ute tror kanskje det har tørnet helt for meg nå. For her renner det inn med ost og smør. Nå er behovet godt dekket i lang tid fremover - og jeg slipper å bruke masse tid på å lete etter go...

Leveranse fra "bonden min" på Nordmøre ankommet

Foto: AnneM. Et lite utvalg av ferskmelksproduktene jeg fikk fra bonde Stein Brubæk i dag.I dag var "bonden min" (som ikke er min bonde) fra Nordmøre innom Oslo - og hadde med seg en del ferske god...

Goji-fudge: En gammel favoritt!

FOTO: Anne M. Gojifudge pyntet med tørket blomster En god ting med å spise et kosthold basert på mye fett, proteiner og færre karbohydrater er at jeg er mye mindre "fysen" på søtt og salt. Og de...

Hjemmelaget leverpostei!

Foto (Anne Marit): Leverpostei laget av økologisk kyllinglever toppet med rosèpepper.Liker du leverpostei? Har du prøvd å lage selv? Jeg har lenge hatt lyst til å lage selv. Og det er mye enklere e...

Hjemmekjernet smør med havsalt!

Her om dagen kom eldstemann stolt som en hane hjem og fortalte at han hadde lært å kjerne smør på skolen. Så nå har han bestemt at han skal lage smøret sitt selv - og det er kun hans smør. Dermed b...

TIPS: Matfestival i Mathallen i morgen og lørdag

Tenk at Oslo får sin egen Mathall. Det er jo helt fantastisk. Er det noe byen vår har manglet så er det en mathall hvor man kan få tak i gode ferske råvarer. Dagens tips til alle matinteresserte...

LAG KJØTTKRAFT!

Å koke kjøttkraft har for meg blitt en gode vane - og noe jeg anbefaler alle som er villig til å lytte. Allerede i 2009 skrev jeg på bloggen min om den"kraftløse"buljongen mange spiser - og hvor fa...
ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits