mars 2009

310309: Blir Norge også bitt av den "Kjernesunne" bølgen?

Bøkene og filosofien til den danske familien Mauritson har blitt en landeplage i Danmark. Den første boken er nettopp lansert på norsk. Der kan du lese deres historie samt finne mange oppskrifter p...

300309: Den beste starten på dagen: "Avocado-smoothie"

Har du prøvd å starte dagen med en smoothie? Det kan faktisk vise seg å bli en suksess for både store og små! Til og med for de aller minste. Verdt å prøve i allefall. Tenk for en fantastisk start ...

300309: Helgens kosemat: Chili con carne

Til venstre med ris, guacomole og tacochips. Til høyre min (he-he) grønne variant uten ris, men med salat og guacomole og kaldpresset olivenolje.Jeg har lenge ønsket å lage chili-con-carne, men det...

300309: Blod i balanse

Jeg begynte denne bloggen med å fortelle min historie - og fortalte om mitt eget blod som definitivt er ute av balanse av ulike årsaker. Min overbevisning om at balansert blod (med riktig ph-verdi)...

270309: God "vårlig" helg?

Det har snødd masse det siste døgnet. Jeg som trodde våren var i full anmarsj. Snøen var i gang med å smelte i rekordfart og småfuglene kvitret i trærne. Jeg var på en måte mentalt ferdig med vinte...

270309: Ettermiddagssnacks for småulvene

Hvem føler vel ikke presset når du/dere kommer hjem fra jobb, barnehage og skole? Det skal lages middag, men ungene er supersultne for lenge siden og vil ha noe å spise NÅ! I stedet for å lete frem...

260309: Avocadotips

Liker du avocado? Jeg får mer og mer sansen for denne fete frukten. Dagens frokost (for meg) bestod av grovt glutenfritt brød med smør, avocadoskiver fra en halv avocado, tomater, extra virgin oliv...

260309: Dagens matpakke

Litt mer mapakkeinspirasjon, men ikke så veldig forskjellig fra sist. Rester fra gårsdagens middag - kyllingnuggets og kokte hele quinoa krydret med løkpulver og litt urtesalt. Brødskiver med stran...

250309: Quinoa = SUPERMAT!

Nærmere supermat enn quinoa tror jeg ikke du kommer. Quinoa kalles også for "superkorn" nettopp fordi det er så ekstremt næringsrikt. Det inneholder blant annet dobbelt så mye protein som...

250309: Økende interesse

Trafikken på siden min øker stadig. De siste dagene har jeg hatt over 200 besøkende inne per dag. Og det gleder og inspirerer meg voldsomt. Ikke vær redd for å legge igjen kommentarer, tips, råd, e...

240309: Spis fullkornsprodukter!

Jeg har allerede snakket om sukker og hvor skadelig det kan være. Husk bare på at sukker er mer enn det hvite sukkeret du kan se i skuffen din. Sukker er også ALT det vi spiser som FUNGERER som suk...

240309: Te-dilla!

Javisst, jeg har fått tedilla. Jeg er blitt helt avhengig av mine daglige kopper yogi-te. Suget etter kaffe latte er fortsatt fraværende, så nå sørger jeg i stedet for å alltid ha noen teposer ligg...

230309: Lørdagskos

Jeg hadde bestemt meg for å lage noe godt med utgangspunkt i chevre (geitost) og valnøtter lørdags kveld til oss to voksne, men fant ingen oppskrifter som fristet. Så da lagde jeg min egen variant....

230309: Clear Action mot acne og urolig hud

Jeg har jo lovt dere at denne bloggen ikke bare skal handle om mat, men også om velvære, kropps- og hudpleie. Det vil bli mer av det fremover. Da jeg så disse bildene fikk jeg lyst til å skrive om ...

200309: God mathelg, dere!

Flott å se på statistikken at så mange er innom siden min daglig. Det er gøy. Nå er det helg - og det betyr kos. Her er litt inspirasjon til dere foran helgen. Salmalaks med lett stekte grønnsaker ...

200309: Stevia i hus

I dag fikk jeg Stevia-boksen i posten. Og jeg har gjort en liten smakstest. Det er ekstremt søtt, faktisk 35 ganger søtere enn sukker. Det skal med andre ord svært lite til. I konsentrert form - re...

200309: Dagens suppe: Spinatsuppe

Den er grønn! Vedlig grønn! Spinatsuppe - skikkelig digg! Og faktisk ganske mettende. Var litt spent på hvordan ungene ville like den, men de syntes den var både morsom (veldig grønn) og god. Som v...

190308: Bytt ut bordsaltet

De fleste av oss kan med fordel redusere på saltinntaket. Det er ikke saltet vi har i maten når vi kokkelerer som har skylden for et altfor høyt saltinntak. Ifølge danske Ekstrabladet er 75% av sal...

170309: Frokosttips

Jeg har ikke kommet i gang med å lage frokostblandingen min ennå, men snart. Dagens frokost bestod av skinke omelett stekt i smakfri kokosolje toppet med kuttet paprika og rødløk (eller purre). Kry...

170309: Kylling i currysause

Her er søndagens middag - som ble til "matboksmat" i går og i dag. Retten er enkel og rask å lage, så den kan fint brukes som hverdagsmat. Og den er smakfull. Skjær opp så mye kylling som...

170309: Sukker? Bjørkesøt? Stevia?

Ernæringsfysiolog og dr. philos. Dag Viljen Poleszynski er en av de få i dette landet som tør å snakke ordentlig høyt om skadevirkningene av sukker. I mange år har han markert seg som en kritiker t...

160309: Matpakketips

Så var det matpakka! Jeg lover å komme med flere tips, men her er i allefall en av barnas matboks fra i dag. Den er stort sett alltid tom ved dagens slutt, så den blir satt god pris på. Fra venstre...

150309: Helgekos

Det er jo gjerne på kveldene eller i helgene vi får lyst på litt ekstra kos, er det ikke? Jeg er den første til å innrømme at en av mine største svakheter har vært potetgullposen. Jeg tør derfor ik...

130309: Brunosten

Knekkebrød med brunost kan og vil jeg ikke motstå. Det er ingen vits i å prøve en gang. Så selv om jeg sørger for et minst mulig inntak av melkeprodukter, sier jeg at brunosten er ok. Den er jo en ...

130309: Sugar in the morning...?

Det har tatt meg mange år å komme dit jeg er i dag når det gjelder bevissthet vedrørende hva et sunt kosthold egentlig er. Der jeg står i dag er det tre ting jeg mener vi med et vestlig kosthold tr...

110309: Kokosoljens fortreffelighet

Jeg må kanskje skynde meg å skrive om kokosoljen, siden jeg nevnte den i oppskriften fra i går. Fett er en nødvendig del av et sunt kosthold, men ikke hvilket som helst fett. Det er det sunne fette...

100309: Dagens middag: Blomkålsuppe

Siden jeg har et cøliakibarn i huset har det etterhvert blitt naturlig å lage maten fra bunnen av. Suppe er populært - og blomkålsuppe er blitt en av suppefavorittene. Uten sukker, mel og annen sti...

100309: Reverse Therapy

Jeg utdannet meg til NLP Coach rett før sistemann ble født og har sett hvordan coaching og "omprogrammering" av hjernen kan gi store forandringer i livet til mennesker. Men jeg har selv a...

090309: Mitt blodbilde i dag - "myntrullformasjon"

Innledningsvis må jeg nok en gang understreke at jeg uttaler meg på et subjektivt grunnlag. Dette er mine erfaringer og min personlige overbevisning i forhold til hva som skal til for at jeg skal b...

050309: Mørkefeltsmikroskopi

Jeg tør påstå at jeg som mamma til et lite barn med diagnosen cøliaki/glutenintoleranse har satt meg ganske godt inn i kosthold og ernæring. Men for å la det være sagt med en gang: Jeg er ingen eks...

040309: Velkommen til min livsstilsblogg

Jeg elsker mat - og da helst sunn og balansert mat som gir meg god og positiv energi. Samtidig er jeg fryktelig svak for søtt og salt - og er ikke av de som kan ha sjokolade eller salt snacks ligge...

Velkommen til min blogg!

Dette er den første posten på min nye blogg ;)
ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits