Frokost & Matpakke

Oste-himmelen min!

Hvordan går det med dere, kjære lesere? Jeg tipper det er mange av dere som nå har fryseren full av himmelske oster og smør fra Tidsporten? Jeg bestilte 5 kilo smør og gulrotosten på 6 kilo denne g...

Rett-i-koppen gir kraft i bein og armer

Som jeg nevnte i forrige innlegg har jeg hatt kraft stående å trekke på ovnen i to dager. Underveis har jeg i ny og ne øset kraft i en kopp og drukket med diverse godsaker oppi. Dette for å få krop...

Vafler som turmat

Da bærer det snart over dammen til Danmark. Bilen er pakket og klar og diverse matvarer er pakket ned. Blandt annet disse vaflene laget av speltmel (fin og grov) bløtlagt i vann, salt og myse i sna...

Bringebær fra bærgården Østre Enger

Det var hyggelig å komme hjem og få levert en kasse med fantastisk store og gode bringebær sammen med ferskmelk fra "melkeekspressen". Tusen takk Inger Lise. Bringebærene er kjøpt hos Bærgården øst...

Luksusmatpakken min!

Jeg har tenkt å komme med litt mer skriverier om hva jeg helt konkret spiser i løpet av en dag. Jeg driver og jobber med saken og tar bilder - så det kommer nok dryppvise hverdagsmattips innimellom...

Velkommen til våren II: Spiring og nytelse!

Foto (Anne M): De beste økologiske spirefrøene og lekkert spireglass og annet spireutstyr kjøper du fra Sanabona. På kjøkkenbenken er jeg i gang med både kefirlaging og spiring. Med en gang våren ...

Hjemmelaget leverpostei!

Foto (Anne Marit): Leverpostei laget av økologisk kyllinglever toppet med rosèpepper.Liker du leverpostei? Har du prøvd å lage selv? Jeg har lenge hatt lyst til å lage selv. Og det er mye enklere e...

160910: Min matpakke

Innimellom tar jeg meg tid til å lage en god salat til lunsj. Det er ikke alltid jeg rekker det. Men med litt planlegging går det fint. Denne uka kokte jeg en pakke med Rene Voltaires quinoablandin...

180510: Tjukkmjølk til frokost - super youghurterstatning

Endelig en stor suksess her i huset. Som alle ungene liker! Youghurt liker jo de fleste barn, men jeg har alltid prøvd å være restriktiv med det - siden jeg merker at de reagerer på den. Vanlige og...

290410: Hjemmelaget gojisyltetøy og sjokopålegg

I forrige uke prøvde jeg å lage pålegg av superfoods. Det ble ganske godt gitt! Jeg hentet inspirasjon fra Sanabona og fra boken Supermat, men tilsatte litt annet småtteri til smaken ble slik jeg v...

260310: Superfood cereal: Kjapp frokostløsning

Jeg har ei heller rukket å lage rå granola før påskeferien. Sukk og hulk. Men det finnes løsninger også her. På Røtter og hos Sanabona får du nå kjøpt superfoodblandinger fra Livingintentions laget...

280110: Frokostvaner

Jeg er litt ensporet på frokostsiden for tiden. Jeg holder meg til gamle favoritter; først en halv spiseskje MSM i vann og eplejuice (og evt tilsatt sitron), deretter 1 teskje kamutgress i vann og ...

201109: God frokost med spiret bokhvete

Dagens frokost består av bokhvete som jeg har bløtlagt, spiret (til den får en liten hale), skyllet og deretter tørket i dehydrator. Resultatet blir crunchy bokhvete med masse livgivende næringssto...

161009: Bokhvetegranola med mandelmelk og frukt

De siste dagene har frokostopplevelsen vært himmelsk. Jeg fikk lyst på noe annet enn grønn smoothie til en forandring - så da hentet jeg frem granolaen jeg lagde for lenge siden og lagde mandelmelk...

230909: Moro med mat

Ja, det skal virkelig være gøy med mat. Sist helg hadde barna det nokså underholdende med å lage fine ansikter av grønnsaker og små mozarella-"perler" under søndagsfrokosten. Og jeg mener...

140609: Frukt- og grønnsaksgrøt med knuste linfrø

Liker du å starte dagen med noe søtt? Kanskje har du lyst til å prøve denne frukt- og grønnsaksgrøten til en forandring? Jeg prøvde denne for første gang i Spania sist helg - og alle jentene likte ...

270509: Dagens pålegg: Tahini!

Jeg har lenge lett i butikkene etter Tahini som smaker godt. De fleste glassene har blitt stående i kjøleskapet til de har gått ut på dato. De smakte rett og slett ikke bra i det hele tatt! Men, nå...

200509: Dagens matpakke til barna

Heldigvis ble det rester fra gårsdagens middag. Kyllingnuggets, nam nam. I tillegg er det tid for å pøse på med masse gode grønnsaker og bær fremover. Bare husk å vaske alt godt når du ikke har plu...

110509: Det spirer og gror

Vi er i full gang med spiring her i huset. Noen ganger må jeg kjøpe inn ferdige spirer fordi jeg synes det går for tregt med spiringen. Men før helgen var boksen full av ferdige spirer. Og jeg skal...

060509: Knekkebrød med laks, grønt og spirer

Her er litt mer inspirasjon til sunt og grønt pålegg. Her har jeg laget to knekkebrød (fra Ryvita). Først har jeg smurt på extra virgin kokosolje. Deretter noen skiver røkt laks. Noen salatblader. ...

220409: "Grønt" pålegg

Jeg nevnte for dere at jeg bruker pesto på brødskiver og knekkebrød. Her er en variant jeg har fått litt dilla på om dagen (for å si det mildt). Tenåringene i huset syntes dette så riktig så spenne...

130409: Hjemmelaget müsli

Så var påsken over. Håper du har hatt det fint? Vi har vært hjemme så og si hele påsken i år - og det har egentlig vært veldig deilig. Vi har laget påskepynt (se bildet), vært i badeland, på kino, ...

260309: Avocadotips

Liker du avocado? Jeg får mer og mer sansen for denne fete frukten. Dagens frokost (for meg) bestod av grovt glutenfritt brød med smør, avocadoskiver fra en halv avocado, tomater, extra virgin oliv...

260309: Dagens matpakke

Litt mer mapakkeinspirasjon, men ikke så veldig forskjellig fra sist. Rester fra gårsdagens middag - kyllingnuggets og kokte hele quinoa krydret med løkpulver og litt urtesalt. Brødskiver med stran...

170309: Frokosttips

Jeg har ikke kommet i gang med å lage frokostblandingen min ennå, men snart. Dagens frokost bestod av skinke omelett stekt i smakfri kokosolje toppet med kuttet paprika og rødløk (eller purre). Kry...

160309: Matpakketips

Så var det matpakka! Jeg lover å komme med flere tips, men her er i allefall en av barnas matboks fra i dag. Den er stort sett alltid tom ved dagens slutt, så den blir satt god pris på. Fra venstre...

130309: Brunosten

Knekkebrød med brunost kan og vil jeg ikke motstå. Det er ingen vits i å prøve en gang. Så selv om jeg sørger for et minst mulig inntak av melkeprodukter, sier jeg at brunosten er ok. Den er jo en ...
ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits