Herlig ferskplukket ramsløk ble til ramsløksalt

Foto: Ramsløksalt ferdiglaget nå i ettermiddag. Vakkert?

Har noen av dere fått tak i ramsløk så langt denne våren? Jeg har aldri plukket det selv, men i går var jeg så heldig å få en stor pose full av ferskplukket ramsløk fra Marianne da jeg var innom henne på melkerunden. Jeg har ikke veldig lang erfaring med bruk av ramsløk i matlagingen, men jeg er positivt overrasket over hvor intenst og godt det smaker ? både ferskt rett fra naturen og tørket som her. Det smaker som en herlig blanding av hvitløk og gressløk ? og kalles da også for ?vill hvitløk?. Det beste av alt er at ramsløk vokser vilt ute i vår egen norske natur. Og er du så heldig å finne en plass hvor det vokser ramsløk vilt ? så er det garantert at du finner det igjen på samme sted år etter år. Men det er nå det gjelder. Ramsløken må høstes om våren. Snart står den i full blomst. Plukk inn mengder med blader ? unngå røtter sånn at du slipper å vaske bladene. Hakk opp og ha i salater eller gryter, lag ramsløk pure eller ramsløksmør (snadder til bakt potet) eller som jeg har gjort her  - kjør i blender og bred den utover en plate og tørk den forsiktig på lav temperatur i tørkemaskin eller stekeovn (max 40 grader). Deretter blender du igjen og blander inn havsalt  og du har det nydeligste ramsløksaltet å tilsette maten en god stund fremover.

Har du ditt eget hemmelige ramsløksted kanskje? Og har du gode tips til oss på hvordan du tilbereder ramsløken ? så del gjerne. Ha en fortreffelig kveld.

Fakta om ramsløk: Ramsløk gjør på lik linje med løk og hvitløk mye godt for kroppen vår. I følge rolv.noinneholder den mineraler, salter og mye vitamin C. Den har helt siden oldtidene vært brukt som blodrensende og fordøyelsesfremmende medisin og lindrer mot luft i magen, kolikk, magesmerter, diare og mye mer.

Stikkord:

5 kommentarer

Lovelyliller.com

27.05.2013 kl.23:36

Smaker sikkert nydelig :) Bruker det bare over poteter

Lin Celine Haugom

28.05.2013 kl.13:35

Er ute og plukker mye rart for tiden, men har ennå ikke funnet ramsløk.

Men dette var jo en kjempeflott ide, når jeg finner dem.

Nydelig bilde. :)

irene

03.06.2013 kl.17:30

Det sies at her nord finnes ikke ramsløk, men seiersløk finnes jo her, iallefall i Lofoten. Kanskje jeg kan lage salt av seiersløk istede? Det virker sånn at den har omtrent lik smak.

ET LIV I BALANSE.

17.07.2013 kl.11:53

irene: Ja hvorfor ikke!

ET LIV I BALANSE.

17.07.2013 kl.11:54

Lin Celine Haugom: Takk Lin Celine

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits