Velkommen vår!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er ikke bare utenfor døra det blomstrer om dagen. Jeg føler at fermenteringen på kjøkkenbenken også opplever en ny vår. Kefiren smaker bedre og er tykkere og mer snadder enn på veldig lenge. Og endelig har jeg klart å få til å produsere kombuchababyer uten problemer - og de produsered raskt og blir tykke og fine. Og ikke minst; kombuchaen blir utrolig god, lett brusende og fin i rødfargen. Ungene elsker å drikke et glass eller to til frokosten. Jeg aner ikke hva jeg gjorde feil i vinter, men gang på gang gikk det skeis - og kombuchababyene var syltynne og veldig lite produktive. Det kan være at det var for kaldt på kjøkkenet mitt - eller kanskje brukte jeg feil te. Jeg vet ikke. Det fungerer i allefall nå. Så nå har jeg kjøpt inn et lite lass med te fra iHerb og produserer flere liter med kombucha hver uke. For tollgrensen på USD 34 får du nokså mye te. 

Her er teen jeg føler hittil har gitt best effekt:

Sort te (alltid 2-3 poser): Breakfast blend eller Peach 

Smaks-te (alltid 2 poser): Pomegranate Rasberry (setter ekstra god smak!)

Men ellers gjør jeg det jeg alltid har gjort:

Vasker kombuchamoderen i kroppstemperert vann under springen. Legger pent tilbake i rent glass. Fyller på noen desiliter med ferdig kombucha og tilsetter ca halvannen liter romtemperert te som er blandet med 5 spiseskjeer rørsukker.

Kom gjerne med dine fermenteringsråd i kommentarfeltet. Ha en strålende fin uke. 

7 kommentarer

cecilie

07.05.2013 kl.07:34

Har slitt med grums og "tråder" i min kombucha. Andre som har samme problem?

Anna

07.05.2013 kl.07:34

Ååå, jeg blir så glad når du blogger :)

Vannkefiren min har produsert flat, kjedelig og ofte sur kefir siden desember ? den har ikke vært noe god. Jeg virkelig savner vannkefiren min, jeg elsker vannkefir. Tok den frem igjen fra spa-opphold i kjøleskapet for to dager siden, og håper den kommer seg igjen snart. Melkekefiren min når nye høyder, igår ble den tykk på rekordtid. Det var også plutselig varmere ute fra igår også, kanskje det har noe å si? Selv om vi har stabil innetemperatur pga varmepumpe. Kombucha er på vei i posten, gleder meg til å teste det også.

Katrine

07.05.2013 kl.12:09

Mener å ha lest at for å få fult utbytte av kombucha som helsedrikk er det best å bruke vanlig raffinert hvitt sukker, da blir det mere av en type syre som er gunstig mot kreft...

Blir mye grums innimellom i min kombucha også, har hørt at den kan være fordi den *strever* litt. Kan booste produksjonen med et par ss eplecider eddik eller bruke mere av den forrige kombuchasatsen i lag med ny. Jeg bare siler kombuchaen så får jeg bort det meste av grumset.

Une

08.05.2013 kl.12:01

Jeg får også veldig tynne babyer i min kombucha. Fikk èn gang en tykk og fin baby, men følte ikke jeg gjorde noe annerledes den ene gangen, så det er litt mystisk. Men kombuchaen smaker likevel godt, og som om den er ordentlig fermentert.

ET LIV I BALANSE.

13.05.2013 kl.18:46

Cecilie: Det blir litt grums og tråder som vokser ut fra kombuchaen - men disse siler jeg bort når jeg siler ferdig kombucha. Pass på å vaske de av kombuchamoderen før du setter i gang ny.

Anna: Så kjekt å høre! Jeg har tatt pause fra vannkefir nettopp fordi resultatet ikke ble så bra. Nå har jeg stor suksess med kombucha - virker som den trives bedre hos meg og er mye enklere å få til. Herlig at kefiren din er god. Jeg blir nesten gretten i de periodene hvor den blir tynn og smakløs. Smil. Det kan være at temperaturen har litt å si - at den trives i litt varmere vær.

Katrine: Jeg bruker rørsukker og det fungerer veldig fint. Får tykke kombuchababyer og kullsyre i drikken - så det fungerer topp. Akkurat det med kreft vet jeg ikke noe om.

Hege

03.07.2013 kl.14:12

Hei, jeg får syltynne kombutcha babyer i glass, men tykke og feite i suppeterin. Har brukt grønn te m/ingefær fra Hamstead tea, siden de var tomme på helsekosten, bruker jeg nå Clearspring sin også m/ grønn te og ingefær, men den er mye dyrere. Har også bare brukt løs grønn te pluss raspet ingefær. Men siden jeg er svært opptatt av at alt bør være øko og jeg ikke vet hvor jeg kan få tak i øko ingefær har jeg nå valgt å bruke litt pose te m/ økoingfær i. Bruker lyst eller mørkt rårørsukker. Merker ikke noe spesielt forskjell. Har satt en sats i min vakre wiik og walsø mugge. Deres produkter skal være helt fri for giftstoffer, gleder meg til å komme hjem til helse eleksiren min. Er det noen som vet hvor man kan få tak i øko ingefær? Sommerhilsen fra Tyrkia

ET LIV I BALANSE.

17.07.2013 kl.11:47

Hege: Jeg vet at Helios i Oslo på Majorstua har øko ingefær. Du kan også kjøpe ingefær krydder på glass økologisk på helsekost eller via iHerb eksempelvis (Frontier). Mine kombucha var også lenge tynne i Norgesglass. Plutselig endret det seg og nå blir de skikkelig feite og fine. Vet ikke hvorfor. AM

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits