There comes a dag......

Jeg tenker nesten daglig på at "nå må jeg poste" noe nytt på bloggen min! Jeg har mye jeg gjerne skulle delt med dere - oppskrifter jeg skulle skrevet ned og så videre. Men så blir jeg spist opp av tiden.Rett og slett!

Men dere skal vite at jeg kan ikke huske sist jeg hadde det så bra som jeg har det nå. Og  det er noe med at i gode tider er det enklest å bare være i flyten - og nyte. Jeg er ikke på leting etter svar på samme måten som før - fordi kroppen fungerer som den skal - bedre enn på utrolig lenge. Jeg spiser tradisjonsmat hver eneste dag, drikker kefi, tar min fiskeleverolje, mine adaptogener, store doser gelatin, koker kraft, spiser spekemat og lager all mat fra bunnen av. Jeg går toppturer i fjellet og har funnet en god måte å trene på som jeg er blitt helt avhengig av. Jeg har fulle dager på jobb - og har ikke et snev av tretthet når jeg kommer hjem. Og jeg sover stort sett godt om natten. Borte er blodsukkerubalanser, hormon-helvete, svettetokter, angst, lavt stoffskifte, uro og indre stress. Jeg føler at jeg har funnet min vei - og den veien blir jeg på livet ut. Vi må alle finne vår vei.

Men det er en ting som jeg synes er viktig å formidle - som er lett å overse - og som kanskje også er vanskelig å forstå eller innse når man står midt oppi problemene. For maten er ikke det eneste svaret. Man kan spise så mye fantastisk mat man bare vil dersom tanker, følelser og sinn ikke er i balanse. Jeg har blitt mer og mer overbevist om at tanker og følelser har mye av skylden for uro og ubalanser i kroppen. De dagene jeg ikke er på topp så vet jeg at det skyldes at jeg uroer meg for noe, at noe har skjedd i livet mitt og forstyrrer balansen, eller selvsagt at jeg har spist noe dritt jeg ikke burde spise.  Så, for deg som ikke opplever å få den store effekten av maten alene - så anbefaler jeg deg å lete etter resten av svaret på andre områder i ditt liv. Hadde noen sagt det til meg da jeg var på det sykeste, så hadde jeg nektet for det. For jeg var jo syk....

Jeg vet ikke hvor aktiv jeg blir inne på denne bloggen i fremtiden. Men det er mange som nå har tatt stafettpinnen videre og sprer det glade budskap videre ut i verden. Det er jeg utrolig glad for. Vi fire kraftmammaer er snart på  banen igjen med egne websider - og da jeg er også på plass igjen.

For deg som ønsker å ta tak i andre deler av ditt liv - så kan kanske denne teksten fra Marc & Angel Hack Life være til stor inspirasjon til å gjøre det som skal til for å få balansen i ditt liv komplett. Jeg vil ellers også anbefale deg å se på Hormonkoden til Ninka i Kjernesund Familie. Hun har fine meditasjoner som kan få mye til å gi slipp. Jeg har fått mye inspirasjon fra henne.
6 kommentarer

Guttemamma

18.04.2013 kl.09:28

Ser frem til nye websider, takk for følget så langt! Du har vært en utrolig inspirasjon, og bloggen din en kilde til mengder med viktig kunnskap!

Gry

18.04.2013 kl.10:42

Helt enig! Kropp, sinn og ikke minst sjelelivet vårt- alt henger sammen! Vi funker ikke stykkevis og delt selv om hele samfunnet vårt er bygget opp som om vi var maskiner som kan plukkes fra hverandre og settes sammen alt etter hva vi vil oppnå.

Une

18.04.2013 kl.11:36

Kloke ord!

Marianne L R

18.04.2013 kl.22:34

Takk for fint innlegg. Det var akkurat det jeg trengte å høre nå!

Jeg vil så absolutt forsøke "kittet" til Ninka. For det er her man finner meditasjonene du refererer til?

Mvh Marianne

AnneB

20.04.2013 kl.23:56

Enig med du:).

For meg har det vært superviktig med meditasjon. Og en ting av gangen. Og å se på hvorfor jeg tillater meg å være syk...

Annema

21.04.2013 kl.14:50

Marianne: Ja, du finner kitet i hormonkoden. Koster ikke så mye og er verdt å prøve. Jeg har tilpasset opplegget litt, dvs jeg trener på min måte og spiser tradisjonsmat. Når sjelelivet faller på plass, gjør også hormonene det - og kiloene renner av. Hun linker også til andre fine meditasjoner som er verdt å prøve. Hun nevner også adaptogener og mye av det samme som jeg har skrevet om tidligere.

Anne B: Høres veldig bra ut. Det er så utrolig viktig å aksepere hvor man er akkurat nå - uansett hvordan man har det. En annen ting som er fint å gjøre er å skrive ned en "to-happen-liste", dvs en liste over kanskje 5 ting man ønsker å ha i livet sitt. Skrive det ned- i presens - som om det har skjedd allerede. Eksempelvis: "Jeg har en supersterk kropp med god utholdenhet" eller "Jeg har en jobb jeg elsker og håndterer uten problemer" eller "Jeg går toppturer og får fantastiske naturopplevelser". Så avslutter man med at "jeg vet ikke hvordan. Det vil bli vist meg. Jeg vil tiltrekke meg måten det skjer på. Jeg vet at det er underveis. Det må jeg tro på. Late som det har skjedd." Eller noe i den retningen. Så legger du listen bort. Listen jeg skrev for over ett år siden har jeg nå tatt frem igjen. Og alt som står der har skjedd - uten unntak! Jeg skal prøve å skrive mer om disse små tingene som jeg har jobbet med opp gjennom når vi starter den nye bloggen. Håper dere blir med videre. Ha en fin søndag!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits