Hjemmelaget "sportsdrikk" for bedre elektrolyttbalanse

Jeg var aktiv håndballspiller da jeg var yngre. Jeg kan kjenne smaken av XL1 i munnen bare jeg tenker på det. Kvalmenende søtt - og ikke noe for min gane. Vann er det beste å drikke under trening - og da helst vann tilsatt litt salt. Jo mer vann du drikker - jo mer salt trenger du. Dette for å unngå elektrolyttforstyrrelser - det vil si forstyrrelser i kroppens saltbalanser som kan oppstå ved mye svetting under trening, ved badstu, diare, oppkast, feber osv. Har du næringsmangler har du mest sannsynlig også elektrolyttforstyrrelser. Symptomene på elektrolyttforstyrrelser kan være nokså diffuse, men fatigue, tretthet, hjertebank, konsentrasjonsproblemer, muskelkramper, muskelsvakhet og svimmelhet er ikke uvanlig. Jeg har en tendens til å glemme å få i meg nok salt til daglig. Å drikke kefir, sluke eggeplommer og leverkapsler gir ikke akkurat nok salter til kroppen - så det er viktig å balansere gjennom et variert kosthold og nok drikke. Og spiser du mye tradisjonsmat eller lavkarbo øker behovet ditt for salt.

Det er lenge siden jeg lovte dere å komme med noen oppskrifter på elektrolyttdrikker som kan være smarte å drikke. Legger du om kostholdet til mer fett og proteiner og mindre karbohydrater bør du kanskje som meg begynne å lage deg elektrolyttdrikker daglig. Jeg lager meg ofte en liter av disse drikkene om morgenen og drikker slurkvis i løpet av hele dagen. Da er jeg sikret tilførsel av elektrolytter gjennom dagen for å unngå ubehagelige effekter av saltmangel. Jeg har selv opplevd å få utrolig gode løft av disse drikkene - og noen ganger er det faktisk ikke mer enn salt på tunga som skal til. Prøv deg frem og lag dine egne favoritter. I tillegg til vann kan du prøve deg frem med å tilsette uraffinert havsalt, hjemmelaget kraft, juice fra melkesyregjærede grønnsaker (eksempelvis juice fra surkål laget av rødkål eller kvass), sitron, honning, kokosvann med mere. 

v

Foto: Et par av mine elektrolyttdrikker. Den deilige rødfargen er fra juice fra Kvass som jeg har hatt stående et halvt år i kjøleskapet.

 

Elektrolyttdrikk med sitron og juice fra fermenterte grønnsaker

ca 1 liter rent vant (hovedingrediens og "bærer" av elektrolyttene)

1/4 teskje uraffinert havsalt (= elektrolytter)

saft fra 1 1/2 økologisk sitron (evt en blanding av sitron og lime). Sitrusfrukter er supert for elektrolyttbalanse, også alene. 

saft fra 2 økologiske clementiner (eller 1 økologisk appelsin)

Noen gode "klunker" juice fra fermenterte grønnsaker 

Bland alt og rist slik at saltet løser seg opp. Drikk slurkvis ila dagen eller under og etter trening. Denne liker jeg godt. Jeg elsker den syrlige smaken av sitron. 

 

Elektrolyttdrikk med kokosvann:

Kokosvann er en naturlig kilde til elektrolytter og må vel sies å være en naturlig sportsdrikk - mange ganger bedre enn de du får kjøpt i butikken (forøvrig ikke sammenlignbart...).

1 liter vann og kokosvann. 50/50 eller den blandingen du foretrekker.

1/4 - 1/2 teskje uraffinert havsalt (=elektrolytter)

1 liten teskje honning (kan sløyfes, kokosvann er søtt i seg selv)

Evt sitronsaft hvis du foretrekker sitrussmaken

 

Dersom du begynner å lage dine egne elektrolyttdrikker til trening vil du kanskje oppleve større utholdenhet under trening og unngå hodepine og andre plager som skyldes mineralmangler etter trening.... Verdt å prøve! Har du oppskrifter å dele med oss andre - så kom gjerne med forslag i kommentarfeltet. Og for deg som ikke har kommet i gang med trening på nyåret. Sett i gang. Moderat trening - og gjerne styrketrening - og skikkelig god uttøyning etterpå gjør underverker for hormonbalanse og for "vondter" og plager. Det setter i gang prosesser i kroppen og skaper god flyt og balanse. Jeg merker det veldig godt hvis det går for mange dager uten trening - da begynner det "krølle" seg til...

 

 

 

259 kommentarer

Helene

29.01.2013 kl.00:24

Interessant! Dette må jeg prøve. Kan jeg bruke vannkefir i stedetfor juice fra fermenterte grønnsaker, tror du?

Snipp

29.01.2013 kl.02:12

Hva med kombucha- hører det er mange som driker dette etter trening og føler at det gir dem et boost?

Snapp

29.01.2013 kl.03:44

Jeg snakker ikke med deg før jeg får nøttene mine tilbake!

ET LIV I BALANSE.

29.01.2013 kl.07:58

Både vannkefir og kombucha kan sikkert være fint på trening, men hjelper nok ikke veldig mye på saltbalansen - men kan sikkert fint blandes inn med andre ting som gjør nettopp det.

Snipp og snapp: Rydd opp i nøttene.

Anita

29.01.2013 kl.09:47

Så spennende! Den øverste skal jeg prøve:) Lagde et digert 2-liters glass med kvass for 3-4 mnd. siden, regner med den er helt fin enda siden din har stått 6 mnd? Har ikke vært så veldig flink å drikke av den, men fikk lyst å prøve å få den i meg gjennom en sånn drikk som denne:) Blir så inspirert av alle ting du forteller om, du er fantastisk flink;)

Lene

29.01.2013 kl.10:03

Så inspirerende! Dette skal prøves. Men jeg har ikke så mye fermenterte grønnsaker akkurat nå. Gir det fortsatt god effekt med bare salt og sitronsaft også?

Takk for en super blogg du har:-)

Karoline

29.01.2013 kl.10:28

Interessant! Jeg får alltid vondt i hodet etter en hard treningsøkt, og har hittill kjørt på med vann fordi jeg trodde jeg ble dehydrert. Da blir det elektrolyttsportsdrikk neste! Men det der vant, det tror jeg ikke jeg har i mine kjøkkenskap;)

Hvorfor trenger folk på lavkarbo og tradisjonskost mer salt? Jeg føler ofte at jeg nesten får i meg for mye salt, gjennom spekemat blant annet.

AnneB

29.01.2013 kl.11:05

Alle Epsomsaltbad trekker jo sikkert også ut "vanlig salt". Jeg skal ha en flaske av dette på badekarkanten:).

Anna

29.01.2013 kl.13:06

Ett lite spørsmål ang myse ... jeg er igang med kefirlaging med melk, desverre bare hel H-melk fra butikken, da jeg ikke har fått napp hos noen bonde enda. Kan jeg bruke myse fra denne kefiren til de ulike melkegjæringsoppskriftene som ketchup, salsa osv? Vil den ha kortere holdbarhet i kjøleskape ? både mysen og det jeg fermenterer med den?

PirkePetter

29.01.2013 kl.14:27

http://gryhammer.blogspot.no/2012/11/surdeigspleie.html?showComment=1353510841576

Nexium, pga virkningen på magesyren, har nok ført til ganske omfattende næringstap all den tid de fleste næringsstoffer trenger magesyre for å fordøyes.

http://chriskresser.com/fda-sounds-alarm-on-dangers-of-antacid-drugs

http://www.pbmattorneys.com/proton-pump-inhibitors.php

http://www.raysahelian.com/nexium.html

Om treningsformen du praktiserer er utholdenhetsidrett med trening/konkurranse som går over mer enn 90 minutter så er det mye mulig hårtapet ditt også kan skyldes stressrespons og hovedsaklig kortisolaktivitet. Jeg regner med du kjenner til at trening i mer enn 90 minutter sammenhengende gir stressrespons. Samme type trening gir også økt tap av bl.a magnesium, kalium, kalsium og natrium gjennom svette og urin.

Mangel på natrium og magnesium påvirker magesyreproduksjonen negativt, og det samme gjør for høye kortisolnivåer, slik at treningsformen kan være årsaken til begge problemene dine. Magnesium kontrollerer kortisolnivåene, og søker du på Exercise cortisol magnesium får du nyttige tips.

Vilde

29.01.2013 kl.15:24

Akkurat det med myse fra H-melk har jeg gått og lurt på i disse dager også, men ikke klart å finne ut av. Har foreløpig kun brukt salt når oppskriften ber om myse, men krautjuice er vel et godt alternativ også. Litt begrenset hvor mye juice man kan tyne ut av en krukke med surkål da, vil f.eks. kvass funke like bra? Da er det jo i såfall enkelt å lage seg masse startkultur (blir mye fin rød-rosa mat da..).

På denne siden (http://www.culturesforhealth.com/compare-salt-whey-starter-culture-ferment-vegetables-fruits-condiments) leste jeg at man faktisk kan tilsette (vann)kefirkorn direkte til grønnsakene man vil gjære, men vil det funke noe særlig i fastere saker som sennep, der kornene ikke vil flyte rundt?

Jeg lurer også på hvor stort poeng det er å holde på med kefir fra H-melk så lenge jeg ikke har tilgang til ferskmelk, er det nok plusser til å veie godt opp for minusene? Har kun laget små porsjoner fram til nå, mest for å holde liv i melkekefirkornene mine.

Solveig

29.01.2013 kl.15:46

Vil tro at det meste av melkesyrebakteriene ikke har overlevd pasteuriseringen, og at det kan være bedre grobunn for andre bakterier dersom en bruker myse fra dette, da de opprinnelige bakteriene ikke dominerer lenger. Men det kan jo være at kulturen er sterk nok etter gjæring..?

PirkePetter

29.01.2013 kl.16:25

Det er ikke levende melkesyrebakterier i myse fra pasteurisert melk. Vannkefirkorn kan ikke brukes til å melkesyregjære grønsaker, da kornene vil dø om de ikke får den næring de skal ha, og som pleier å inkluderes i ingrediensene man lager vannkefir av. Vannkefir derimot kan brukes til å melkesyregjære med, men det er usikkert hvordan smaken vil bli.

Kefir fra butikkmelk er langt fra optimalt, og jeg tror ikke slik kefir kan regnes som mye av et næringstilskudd, da så mange av melkens næringsstoffer denatureres og glykeres via pasteurisering og homogenisering. Kefirkorn vil ikke trives i slik melk, men vil nok overleve en god stund. Imidlertid vil slik melk være et godt tilskudd på melkesyrebakterier som vil bidra til oppbygging av optimal tarmflora.

Anna

29.01.2013 kl.20:13

Æsj og dobbelt æsj ... men det var det svaret jeg regnet med. Da MÅ jeg spore opp en ny snill bonde, de første jeg spurte sa nei.

ET LIV I BALANSE.

29.01.2013 kl.20:29

AnneB: Ja, jeg tror faktisk jeg har fått litt skurr med elektrolyttbalansen etter en veldig ivrig periode med saltbad. Har også opplevd det etter IR-badstu.

Anna; du får ikke næringen, men en del gode melkesyrebakterier - så ikke slutt med H-melkskefir før du har funnet deg en god bonde!

ET LIV I BALANSE.

29.01.2013 kl.20:41

Jeg glemte å svare på dette med lavkarbo og elektrolyttforstyrrelser. Ved rask overgang til lavkarbo vil insulin-nivåene synke raskt - noe som kan føre til elektrolyttforstyrrelser - altså en kjemisk ubalanse i en overgangsperiode. Dette kan sikkert PP forklare bedre enn meg. Da er det desto viktigere å få i seg nok fett sammen med proteinene, salter, mineraler og væske. Denne karen beskriver noe av dette:

http://www.proteinpower.com/drmike/saturated-fat/tips-tricks-for-starting-or-restarting-low-carb-pt-ii/

PirkePetter

29.01.2013 kl.20:49

God magnesiumartikkel på norsk -

http://www.altshop.no/generell-helse/ionisert-kolloidalt-magnesium-det-perfekte-magnesiumtilskudd

Jeg har allerede svart angående lavkarbo og saltbehov, men du må godkjenne først

PirkePetter

29.01.2013 kl.21:00

Prøver på ny.

Anna, slik myse funker helt fint.

Karoline, om du får i deg mindre enn 1,5 teskje med salt daglig, så går du i underskudd av natrium, hvilket kalles hyponatremi. Info -

http://en.wikipedia.org/wiki/Hyponatremia#Signs_and_symptoms

http://firstaid.about.com/od/heatcoldexposur1/qt/07_hyponatremia.htm

http://www.medicinenet.com/hyponatremia/page3.htm#what_are_the_symptoms_of_hyponatremia_low_blood_sodium

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000394.htm

Mer om saltmyten i innlegg og kommentarer -

http://senseoflife.blogg.no/1337427176_om_saltmangel_og_gjen.html

Et kosthold med mye karbohydrater gjør at nyrene holder tilbake natrium, og karbohydrater øker også vannmengden i vevene da karbohydrater inneholder mer "vann" enn protein og fett. Når man går lavkarbo eller bedriver selvplaging med ymse pulverkurer og dietter mister man mye salt, og dermed vann fra vevene (og som feilaktig tolkes som om man har gått ned i vekt/blitt kvitt fett).

Tap av natrium medfører også tap av kalium, kalsium og magnesium, slik at optimal saltmengde øker tilbakeholdelsen av disse mineralene. Økt magnesiuminntak beskytter også mot natriumtap.

ET LIV I BALANSE.

29.01.2013 kl.22:10

Du er så rask, PP! Har bare vært og trent jo. Er det forresten deg som er forkledd som "Snapp"? Eller "Snipp"?

PirkePetter

30.01.2013 kl.00:24

Jeg var Snapp; måtte bare mobbe litt. Det er jo ikke hver dag jeg kan nevne nøttene mine og slippe unna med det :-)

Tyteberet uppaa tuva

30.01.2013 kl.10:27

Jeg bruker kefir av butikkmelk som tilskudd av melkesyrebakterier. Er det noe å vinne på å bruke en blanding av skummet melk og fløte istedet for H-melk? Pasteurisering kommer jeg ikke rundt, men hverken fløte eller skummet melk er homogensiert. Ca 1 dl fløte til 1 liter skummet melk skulle gi omtrent samme fettprosent som i H-melk.

-Tyteberet

Anna

30.01.2013 kl.10:36

Atte hæ? Altså, myse fra kefir laget på hel H-melk KAN altså brukes til melkesyregjæring? Selv om det ikke er levende melkesyrebakterier der? Er holdbarheten på de ferdig fermenterte produktene like gode da? Og hvor lenge er denne mysen holdbar i kjøleskapet?

Anna

30.01.2013 kl.11:05

Hvor mye salt trenger barn/babyer i ulik aldre?

Line

30.01.2013 kl.11:16

Hei! Den siste tiden har jeg blitt så innmari slapp etter måltid. Kan dette være tegn på lite magesyre? Feks står jeg opp, har masse energi og kjenner jeg er sulten. Spiser og må legge meg ned på sofaen på magen.

Har jo jobbet de siste mnd med å få opp produksjonen og spiser "wicked måltider". Men jeg spiser mye langtifshevet brød. Har også akkurat begynt med vannkefir, bare en ss til hvert måltid.

Leste i en av de bloggene du linket til tidligere at kefir av geitemelk kan være enklere for "melkeallergikere" å tåle. Hva tror du om det? Datteren min ser ut til å reagere på kefir av kumelk og utslettet i ansiktet kommer og går.

Line

30.01.2013 kl.11:22

Har forresten også et enormt søtbehov om dagen. Spesielt seigmenn, godt og blandet, boller og alt jeg ikke skal ha!

PirkePetter

30.01.2013 kl.13:16

Anna, du blander appelsiner og sitroner. Det sier seg selv at helmelkmyse som du har gjæret til kefir inneholder masser av bakterier og sopp, og derfor kan brukes til å melkesyregjære med. Myse fra pasteurisert helmelk kan selvfølgelig ikke brukes

All den tid kefir dannes fra melk av bakterier og sopp fra kefirkornene, er det selvsagt at kefir, uansett melkekilde, er full av bakterier og sopp.

Anna

30.01.2013 kl.13:59

Aha, da er jeg med, selv om det absolutt ikke sier seg selv for meg ;) Jeg tenkte kun på myse fra kefir. Trodde det ikke var mulig å lage myse fra h-melk som ikke var gjæret, vil ikke den råtne på benken før den skiller seg?

Tone

30.01.2013 kl.14:17

Er det noe mulighet å komme i kontakt med deg PirkePetter (unnskyld for at jeg bruker bloggen din til å komme i kontakt med PP) Hadde vært helt suverent hvis det hadde vært mulig. Hvis du kan, vil, ønsker så kan du ta kontakt med meg på min mail haugtone@online.no. Det jeg vil spørre deg om er for meg av så pass privat karakter at jeg ikke ønsker å si noe om det i det offentlige rom. Krysser fingrene å håper på å høre fra deg.

Hilsen Tone

PirkePetter

30.01.2013 kl.15:09

Anne, jeg har i grunnen svart på spørsmålet ditt minst 2 ganger i dette innlegget. Myse fra pasteurisert melk kan ikke brukes, og vil som du sier råtne. Men, gjærer du den samme melken til kefir med kefirkorn blir mysen full av bakterier og sopper, og kan dermed brukes til melkesyregjæring av frukt og grønnsaker, etc

Snipp

30.01.2013 kl.15:48

Snapp, de nøtten var jo så små at det måtte forstørresesglass til for å kunne skimte noe som helst, så ingen problem du får dem tilbake! Takk for lånet, (dog en smule skuffende var det....);-D

Anna

30.01.2013 kl.16:05

Joda joda, ble bare så forvirret av det første svaret som var at det ikke var levende melkesyrebakterier i myse fra pasteurisert melk. Trodde det gjaldt mysen fra kefiren som jeg spurte om, og forsto ikke så mye. Men DA er jeg med vettu, dog litt tregt ;) ! Tusen takk for svar :)

Snapp

30.01.2013 kl.17:06

Snipp da, hvor ofte har jeg sagt du må bruke brillene dine når du fomler med nøttene mine? Jordekorn nå til dags ass.....!

Snute

30.01.2013 kl.17:33

- og der var nøtteharselasen ute...:-)

Snyteskaft

30.01.2013 kl.17:49

Bare om vi er nøtt!

30.01.2013 kl.19:49

AM, hvilket kokosvann bruker du? Linn

cassandra

30.01.2013 kl.20:09

Kan jeg som reagerer på fruktose tåle denne drikken? Reagerer på fruktose i appelsiner.

Annema

30.01.2013 kl.23:20

Jeg bruker litt forskjellig kokosvann. Kjøper noe fra iHerb og noe fra helsekost. Altfor dyrt, så kom gjerne med tips om du har.

Cassandra: det vet jeg ikke svaret på. Du må bare prøve deg frem. Evt la vær å bruke appelsiner.

Linn

30.01.2013 kl.23:48

Ok, takk for info. Kjøper fra iherb og helsekost selv. Det her hjemme er dyrt ja.. Linn

josse:*

31.01.2013 kl.11:11

Noen som har en link/kan anbefale et sunt raffinert havsalt til å bruke i maten til en fornuftig pris?? Det har sikkert blitt lagt ut før, men kan ikke finne det.

Anna

31.01.2013 kl.13:37

Jeg ville ikke brukt raffinert havsalt, men uraffinert ... men regner egentlig med det var det du mente :) Jeg bruker fint uraffinert havsalt fra Helios, fås kjøpt på helsekost. Koster ca 30kr for 1 kg :)

Ane

31.01.2013 kl.17:36

Har noen noen gode råd mot øreverk hos barn.mistemann på to var hos lege idag og fikk påvist kraftig ørebetennelse på begge ører,samt sprukket trommehinne på det ene. Fikk råd om gi ibux,paracet og antibiotika kur.... Kjenner jeg stritter helt i mot disse rådene,samtidig har gutten vondt og sover nesten ikke om natten.dette har pågått en uke nå.

Hilsen rådvill mamma:)

Kristine

31.01.2013 kl.21:09

Hva med å prøve homeopati? De har godt rykte på øreproblemer hos barn.

01.02.2013 kl.10:28

Anne Marit, eller andre som har peiling på fytinsyre: Er råsaft fra f.eks. blåbær eller krekling som man får kjøpt på Helios, ok å bruke? Eller er frøene bare smadret og ligger i saften, slik at den er full av fytinsyre? Og på skogstur: kan man aldri mer ta seg en neve blåbær eller andre skogsbær rett i truten? Synes det er en så trist tanke. ;'( Glad for hjelp :)

Gravid i første trimester

01.02.2013 kl.10:44

Hei! Jeg lurer på om det er noen som har gode råd eller forklaring på hvorfor jeg har sånn halsbrann? Var plaget med halsbrann i første og andre trimester i min første graviditet. Det var det første symptom på at jeg var blitt gravid denne gangen. Noen tips?? Tar 1-2 ts fclo daglig, spiser egg og følger i stor grad WAPFs kostholdsråd for gravide og ammende.

IdaE

01.02.2013 kl.11:08

Hei! Er det noen i Trondheimsområdet som vil bli med på en melkering? Jeg kjenner en økologisk bonde på Melhus som ikke har noe i mot å selge bort litt ferskmelk i ny og ne :)

Ane

01.02.2013 kl.12:10

Kristine: Det er verdt et forsøk ja:) Takk for tips:)

Gry

01.02.2013 kl.12:46

Ingen skulle få meg til å slutte å spise hele bær når jeg går på bærtur eller en frukt eller 10 i sesong, med eller uten fytinsyre eller enzymsperrer eller hva det nå skulle være. Et sted må man stoppe opp og slutte og tenke og bare nyte, tenker nå jeg ;-)

01.02.2013 kl.15:49

Åh, så bra, Gry. Gleder meg til å bli frisk, slik at jeg kan sjonglere litt mer, ikke bare hele tiden være så redd for å gjøre feil oppi all denne nye informasjonen. Vet du noe om den saften også? Eller hva gjetter du, er vel logisk at frøene er silt bort fra saften og ikke knust i øøørsmå biter (som jeg må holde meg borte fra sålenge jeg fortsatt er syk..) Takk igjen :)

Marianne

01.02.2013 kl.21:32

Hei der ute :-) Har ringt en god del Coop Mega'er her i Oslo for å høre om de har talg fra får fra Ringdal/ og eller om de kan ta inn, og med ymse svar ( 'Tang? 'Joda, vi har smult' m.fl) men hittil ingen treff. Er det noen som har et tips eller to om hvor man kan få tak i/ eller en butikk å få bestilt fåretalg fra, i Oslo ? :-)

PirkePetter

01.02.2013 kl.23:14

I følge søk på talg på coop.no skal disse ha Ringdal talg -

Coop Marked Langerud

Enebakkveien 289, 1187 Oslo

Coop Mega Bøler

Bølerlia 2, 0691

Coop Marked Lilleaker

Lilleakerveien 32, 0284 Oslo

Coop Mega Skøyen

Hovfaret 17, 0275 Oslo

Coop Prix Skøyenåsen

Haakon Tvetersvei 8, 0682 Oslo

Coop Marked Kampen

Brinken 20, 0654 Oslo

Coop Marked Etterstad

Etterstadsletta 3, 0660 Oslo

Coop Prix Pilestredet Park

Pilestredet Park 18, 0176 Oslo

Marianne

01.02.2013 kl.23:43

Whaddayamean, søk ? Jeg har sendt telegram rundt til noen, noen forespørsler gikk med brevdue, og enda et par til kom avgårde med tilsendt lapp med melkebilen... :-) Tusen takk PP, supert, har ringt noen av disse, (og det er vel ikke alltid at den som kan svare best på slikt jobber i gullrekketida på en fredagskveld heller) men mange her jeg ikke har ringt, så da er det mange muligheter igjen:-) Mens jeg har deg på linja, jeg steker jo ikke altfor mye for tida, da det går mye i kraft, gelatin, eggeplommer, rå lever, kefir og annet som ikke starter i stekepanna: Hvordan få i seg talg på en annen måte, uten å ta det som tran ? eller blir det slik det da blir ? evt talg-smoothie ? Og hvor mye om dagen for at det skal monne ?

PirkePetter

02.02.2013 kl.03:33

Men skjerp deg da ditt imbesile Panneklaskeblubbmedlem; man bruker da røyksignaler til slikt? Alle vet jo det! Prøv Samsungs siste digitale bål-app...gir gode røydotter å signalisere med.

Jeg søkte på coop.no slik jeg har skrevet mange ganger når jeg har snakket om talg eller forklart dem som spør om hvor man kan finne talg.

Talg må først smeltes ut til rent fett, og fettet stivner ganske raskt om det ikke er varmt. Så om du skal ha det i smoothie blir det klumpete saker. Vil du ikke bruke det i mat som stekefett, etc kan du kanskje varme det opp og drikke, gjerne sammen med litt kokosolje og evt søtningsmiddel? Hvor mye eller lite er helt opp til deg, og hvordan du reagerer på fettet, samt hvor godt du fordøyer det. Det burde gi deg fete følelser, men rett som det er, er det ikke fett nok.

Ingerlise

02.02.2013 kl.08:36

Og Marianne :)

Fersk talg kan du også få hos Meny/Centra/Ultra hvis du smiler pent i kjøttdisken, de kan ta det inn til deg lett som en plett.

Ellers mener jeg at jeg har mer uutsmeltet talg, med nyrer innimellom, fra den store villsauraiden i høst, hvis du vil ha feks.

Marianne

02.02.2013 kl.09:18

Hehehe, jodaså.. meneh, har forsøkt meg på et slikt søk, og det kom opp en rekke cooper og jeg ringte da flere på den lista og fikk nei, så da tolket jeg det som det søket egentlig bare ga en masse butikknavn, uten å gi svar på om de reelt hadde talg eller ei. Men ringer videre, takk for liste :-)

Hehe, røy-dott signaler skal jeg ikke begi meg ut på å forsøke å signalisere med, hvem vet hva slags tilbud jeg da blir forespeilet.. fett blir det nok ikke :-) Er talg i utgangspunktet tungt fordøyelig ?

Tusen takk Ingerlise for tips og tilbud, kjempesnilt :-)

PirkePetter

02.02.2013 kl.13:45

Talg, som er dyrefett, er lettfordøyelig, men er man syk og mangler næringsstoffer er det alltids en mulighet for at man mangler næringsstoffer som er involvert i fettstoffskiftet. Og har man mage-tarmproblemer mangler man kanskje lipaseproduksjon eller galleproduksjon også. Lipase er enzymet som fordøyer fett, og galle er nødvendig for å ta opp fett i tynntarmen.

Slik at konsum av helsebringende, naturlig fett ofte blir en mager tur på en fet brygge.

Kristine

02.02.2013 kl.14:10

Hmmm, dette var interessant om fett. Og hvordan spiser man så fettstofskiftet kommer på bena??

Marianne

02.02.2013 kl.16:54

Tusen takk PP, mangler næringsstoffer *check, mage/tarmproblemer *check, så hva gjør man så ? Næringsstoffer for fettstoffskifte hva er disse ? Og hvordan da øke lipaseproduksjon og galleproduksjon? Har så lyst til at den brygga skal være lang nok til å gå en lang tur, om og om igjen :-)

PirkePetter

02.02.2013 kl.18:27

Næringsstoffer involvert i fettstoffskiftet er i hovedsak dem som trenges for at enzymer som fordøyer eller omdanner fett til andre fettsyrer i kroppen skal fungere. Lipase fordøyer fett fra maten, og bl.a desaturaser og elongaser omdanner disse fettsyrene til andre fettsyrer i kroppen. Næringsstoffer involvert i disse prosessene er vitaminene B3, B6, B9/folinsyre, biotin, C, E, jern, magnesium og sink, og mangel på et eller flere stopper enzymenes aktiviteter. Fytinsyre blokkerer lipaseaktiviteten, og lipase fra matemner hjelper på fettfordøyelsen. Upasteurisert smør og melkefett er rikt på lipase, samt alt dyrefett, eggeplommer inkludert, som ikke har vært oppvarmet. Også en del melkesyrebakterier produserer lipase, slik at surnede melkeprodukter og melkesyregjæret mat og drikke hjelper på fettfordøyelsen.

For optimalisering av lipase produsert i kroppen hjelper et tradisjonskosthold med hovedvelt på næringsrik, animalsk mat, med mindre karbohydrater i forhold til protein og fettrike matemner.

Planteoljer eller transfett "overkjører" de ovennevnte enzymene, slik at de ikke fungerer.

Mari

02.02.2013 kl.23:09

IdaE:

Ja, hurra, vil gjerne bli med i melkebilring i Trondheimsområdet:)! Mail meg på marilish@yahoo.com.

Marianne

02.02.2013 kl.23:51

Tusen takk PP, så siden jeg får i meg rå lever (så og si daglig) og kefir og også mag. spray/mag.bad/eggeplommer/og kokos for E, så er disse jo de beste næringsemnene ift de næringsstoffene du nevner som er viktige, eller er noe annet/mer som du anbefaler?

Næringsmangel..huden er vel det siste organet som kroppen prioriterer ved næringsmangel er det så? Hvordan kan jeg speede opp heling av hudelastiteten på kroppen snøggere enn nå? Med gelatin, hvor mye i ss daglig skal til for at det skal monne og høydoseres ? Tar 3 ss dagen nå men tar gjerne mer om det kan hjelpe i hurtigere heling :-)? Er det flere matemner ( ved siden av kraft og gelatin og kokos ) som speeder opp oppbygging av elastisitet og styrker bindevev og hudfasthet? Smører også med kokosolje/sheasmør daglig men det monner tilsynelatende veldig lite med det som gis huden utvortes hittil ihvertfall.

PirkePetter

03.02.2013 kl.02:38

Ja på første spørsmål, nei på andre, da huden prioriteres sammen med tarmsystemet. Litt info (som jeg ikke nødvendigvis er helt enig i) -

http://chriskresser.com/the-gut-skin-connection-how-altered-gut-function-affects-the-skin

Så lenge du ordner mage-tarm vil huden tar seg av seg selv.

Marianne

03.02.2013 kl.10:54

Takk igjen PP, har lest denne tidligere, men følte ikke den ga noe resonans hos meg da jeg ikke har akne, ingen kviser, har ikke spesielt tørr hud, ei eller eksem eller utbrudd eller slikt noe, som det som nevnes der. Problemet er mer at elastiteten er i dårlig forfatning og huden ikke henger tett på kroppen og ikke har fasthet..eller noe slikt :-) Hva kan jeg i praksis gjøre med det ? Jeg vet ikke mer hvordan jeg skal ordne mage/tarm enn det jeg gjør nå med bra matemner for tarm (magn, kefir, kokos, smør, gelatin, kraft osv) og å unngå det som ikke er bra for mage/tarm (soya, gluten, planteoljer, fytinsyrer, pektin, kasein osv osv ) Hva kan jeg i såfall gjøre annerledes/mer tror du ? Med gelatin, hvilken dagsdose ville du i såfall anbefalt for å makse litt på ?

03.02.2013 kl.11:44

husk at kroppen din nok trenger litt tid på å bygge og stabilisere seg, og at hverken hud eller mage/tarm kan ta en helomvending over natten :) mener å ha fått med meg gjennom disse bloggene at gelatin både i form av kraft og pulver, og smør/kokosolje og magnesium er saker som gjør huden spseilt fornøyd og at det kan være snakk om et par ss gelatin sammen med hvert måltid.

Hvis jeg har forstått rett kan man kanskje oppleve at både vekt og energi går opp og ned i oppgraderingsfasen pga hormonbalansen og regulering av alle mulige systemer i kroppen.

Marianne

03.02.2013 kl.12:15

Ja, klart jeg har det i mente, anonym :-) har spist gelatin og kraft, smør og kokos og tatt magnesium med mer daglig en god stund, så 'over natten hadde jeg nok ikke spurt om det jeg nå spør om:-) og som PP sier, fungerer ikke mage/tarm, så bygges heller ikke huden nevneverdig med disse, så alt henger jo sammen, så egget først, eller høna ? osv :-) Det er vel mer derfor jeg spør, fordi jeg ønsker å forsøke hele det første først, mer enn at jeg er utålmodig eller forventer noe 'over natten :-)

PirkePetter

03.02.2013 kl.18:30

Marianne, du har 2 muligheter, hvor dene ene er å spise som jeg har anbefalt, slik at du bl.a danner flere muskelceller, og stoffskiftet ditt blir høyere, eller du kan spise masse karbohydrater, snop og godterier, slik at du fyller opp det som "henger og/eller slenger"

Når du har høy forbrenning/høyt stoffskifte vil hudfolder, etc trekke seg sammen. En svært vanlig årsak til slike som henger og slenger er tap av væske i vevene gjennom f.eks slankekurer, bruk av urindrivende medikamenter, og/eller perioder med mye stress og økt vannlating. Vil man slanke seg uten å oppleve slike stygge angrep på forfengeligheten/den en gang så lekre personen man pleide å kose seg med å se på i speilet så er trening og/eller et kosthold som holder stoffskiftet/forbrenningen høy den beste, slik at muskelceller øker, og fettceller reduseres i antall og også i volum, snarere enn at man bare mister væske.

Marianne

03.02.2013 kl.21:29

Takk PP, jeg spiser i tråd med det du anbefaler, men spiser lite karbohydrater i det daglige, da jeg ikke spiser korn ( i det hele tatt) eller særlig med frukt ( for tida), slanker meg heller ikke da vekta er forholdsvis ved det jevne hele veien, men kan jeg ha tapt veske fra da jeg reduserte karbohydrater ( kuttet ut alt korn, også nå glutenfritt, som jeg en stund trodde var var bedre) og også frukt, (som jeg da forsto da ikke er bra før sukkerstoffskiftet er i orden) ? Forsto ikke om du mener man da bør øke karbohydrater ( hva da isåfall) eller øke på med f.eks mer mettet fett ?( derfor jeg tenkte å begynne med talg)

Hehe, pleier vel i grunnen ikke å kose meg først og fremst med å se meg selv i speilet, finnes mye annet å kose seg med å se på, men tenker jo at hudens tilstand forteller om bl.a næringsstatus, og at jeg for tiden ikke tar opp næring særlig optimalt da slik det ser ut nå... ? Tjatja, den som (spiser) lever får se :-)

Marianne

03.02.2013 kl.21:50

PP, gah, nå finner jeg ikke igjen innlegget ditt om næringsemner spesifikt for stoffskifte, vet det ikke er lenge siden du skrev det inn, og husker noe av det med blant annet mer mettet fett og protein, men det sto også mer, tar det gjerne inn med T(a det en gang til) -skje, kan du hjelpe meg finne det igjen ? ps: Det skulle ikke tilfeldigvis kalles 'pleiadene' den plassen der du bor, på det vakre vestland ? ;-)

Marianne

03.02.2013 kl.23:06

....Fant det igjen likevel :-) du skriver også der:" Eller å spise, drikke og leve på en måte som normaliserer skjoldbruskkjertelens funksjon, og også øker stoffskiftet på andre måter. Samt normaliserer leverfunksjonen, da hormonene skjoldbrukskkjertelen produserer omdannes til aktive former i leveren " - Hvordan spise/drikke slik at skjoldbruskkjertelens funksjon normaliseres ? Er dette f.eks matemner med jod og B12 ? Og hva skal da til for å normalisere leverfunksjonen ?

PirkePetter

04.02.2013 kl.00:07

Alt som er tradisjonskost er svaret på begge spørsmålene, og da næringsrike matemner, i hovedsak animalske, samt melke og melkeprodukter. Tenk mindre på å spise for spesifikke tilstander, og mer på å heller gi kroppen den næringen den trenger til å regulere seg selv og ordne opp i små og store ubalanser. Gjør du kroppen din glad, blir du også glad.

Ellers er det helt sant som du sier; den som spiser lever får se!

josse:*

04.02.2013 kl.06:40

Hvorfor blir kraften jeg koker rød....? Er jo ikke så delikat med blodtilblandet kraft!

Marianne

04.02.2013 kl.11:04

Takk PP :-) tjatjo, en glad kropp er også en ikke-forstoppet kropp, så min henger mye med geipen for tida slik sett, menmen, mandag idag, ny uke, nye muligheter. og det er i motbakke det går oppover osv:-)

josse; Bør skylle av blod og annet fra kraftbeina i kaldt vann først, før du setter det til koking bare :-)

josse:*

04.02.2013 kl.12:14

Skal prøve det neste gang, Marianne:)

Marianne

04.02.2013 kl.13:39

And now some talg-news update !

Har ringt rundt til flere cooper først, og også snakket med innkjøper for Coop Oslo distrikt, og ingen tar inn Ringdal talg her, snakket med selger hos Ole Ringdal og hun kunne da bekrefte at de ikke sender til noen butikker på Østlandet, hverken coop eller andre, men kun til utvalgte butikker på vestlandet, ned til Sogn og Fjordane som sørligste punkt. Ringte Strøm-Larsen som er en av de store slakterbutikkene med bra og stort utvalg i Oslo, og de har kun litt talg akkurat i slaktesesongen i august og aldri ellers. Så talg i Oslo, er som vann i Sahara, med andre ord nesten umulig/iallefall sjelden å få tak i fra butikk virker det som :-) Alternativet slik jeg har forstått det hittil er da å bestille direkte fra Ole Ringdal og frakten kommer da på ca 200 kr for opp mot 10 kilo. Så om noen andre har noen innspill på hvordan/hvor kjøpe talg/ eller noen som selger annen type frossen fåretalg, altså gjennom hele året, her på Østlandet i butikk, fyll gjerne inn :-)

Marianne

04.02.2013 kl.13:49

Ingerlise, om du leser dette, hvilke Ultra/Meny vet du som tar inn talg ? Fått avslag der også hittil, men mulig snakket med feil person/er også.. ? takk :-)

josse:*

04.02.2013 kl.14:04

Marianne: Meny Strømmen er veldig behjelpelige med å skaffe både talg, lever og kraftbein! De får inn talg dag:)

Marianne

04.02.2013 kl.14:39

Ok, takk josse, kommer meg ikke til strømmen i de første dagene ihvertfall, det er et godt stykke fra meg, men tusen takk for tips, kanskje det kommer noen flere tips etterhvert, om noe i oslo også da, talg skarebliokkesom på et eller annet vis :-)

04.02.2013 kl.14:58

Pirken, Hva tenker du om lymfedrenasje? Tanken, altså: å hjelpe en død, muskelsvekket ME-kropp til live, hjelpe den på vei med utrenskning av guff, i tillegg til 100 % kraftkost. (For så snart det er mulig, naturligvis, å begynne å bevege meg i verden igjen.)

PirkePetter

04.02.2013 kl.18:09

Jeg har lite tro på lymfedrenering all den tid lymfesystemet tar seg av seg selv så lenge den får de næringsstoffer som er involvert. Den aller beste måten å stimulere flyt i lymfesystemet er uansett å hoppe på trampoline. Vil du løsne "guff" holder jeg heller en knapp på enten rolfing/bindevevsmassasje, svensk eller thaimassasje, eller "bare" myofascial release. Gjerne kombinert med radbrekking og knokkelknekking i form av kiropraktikk eller osteopati.

Emily

04.02.2013 kl.18:26

Marianne, Polarkjøtt i underetasje på Gunerius ved siden av Oslo City har ofte talg av okse. Du kan ringe i forveien for å bestille, telefon: 22 17 20 54. Husker ikke hvor mye det koster der, tror at det var mellom 25 og 29 kr kiloen.

Jeg har nylig brukt talget som jeg kuttet vekk fra lammehjerter og når jeg koker ned kraft så bruker jeg fettlaget på toppen som smeltet talg i matlaging.

Jeg har også sett ister på i frysedisken på Coop Mega på Kolbotn Senter. Det kan man også smelte ned for å bruke i matlagingen. Jeg liker det ikke da...

Marianne

04.02.2013 kl.20:09

Tusen takk Emily, ja men vil ha fåååretalg helst, og ikke okse, men tusen takk for tips :-) Ja, spiser fettalget på kraft-toppen, men det blir ikke så mye da, men bedre enn ingenting enn så lenge :-)

Anonym, om lymfedrenasje, slike apparater/klinikker som bruker dette er bortkastet tid og penger iallefall, skal du forsøke lymfedrenasje, gå iallefall til en som driver med manuell lymfedrenasje, som er ganske lett trykk/'rulling'/stimulering på lymfepunktene fra hals/bak øre, under armene osv nedover alle punktene helt ned til føttene. Ellers tror jeg også slik bindevevsmassasje som PP nevner kan være vel så bra, og radbrekking høres ihvertfall ut som noe som setter fart på radene :-)

04.02.2013 kl.23:18

Takk, Pirken og Marianne. Noe helt annet: noen som har en god ISKREMmaskin å anbefale? :-)

ingerlise

04.02.2013 kl.23:22

Marianne, jeg har kjøpt talg både fra Centra på Høvik og fra Ultra på Sandvika Storsenter. Der har jeg også fått lammehjerter og lever til en slikk og en ingenting og torskehoder og og. Jeg har troppet opp og forhørt meg, har også fått flere avslag på telefon, så erfarer at det enkleste er å snakke med folkene direkte face to face :-) fortell at disse har tatt inn, da burde søskenbutikkene deres også kunne gjøre det!

Maria

05.02.2013 kl.10:40

Så tørrbørsting av kroppen har ingenting å si for lymfesystemet?

Marianne

05.02.2013 kl.12:21

Tusen takk Ingerlise for tips, drivende bra :-) Da skal det fjeses-til-fjeses også hos et par butikker:-) Fikk du tak på fåretalg også hos Høvik og SS ?

Marianne

05.02.2013 kl.13:32

Holdt på å glemme.. kan noen forklare meg hva ister er, i forhold til talg ?

*altmanskalsetteseginniavulikefettgreiernåfortida'assa* :-)

PirkePetter

05.02.2013 kl.13:52

Ister er en del av ordet rumperister.

Svaret finner du via et enkelt søk på google.

Marianne

05.02.2013 kl.14:09

hehe, nam !

Jamen PP, har googlet jo, det står at det er innvollsfett fra storfe/får, men er ikke talg det også da ?

05.02.2013 kl.18:36

Marianne - det står at talg utvinnes fra ister.

Marianne

05.02.2013 kl.20:53

Ok, takk :-)

Marianne

05.02.2013 kl.21:07

Anonym, AM har et innlegg om iskrem her i bloggen har jeg sett, denne: http://senseoflife.blogg.no/1336137411_r_vaniljeis_laget_av_.html, og der anbefaler hun i allefall denne via link:

http://www.elkjop.no/product/hjem-og-pleie/kjokkenapparater/GVS141/krups-iskremmaskin

:-)

05.02.2013 kl.22:49

Takk, Marianne! Da er den kjøpt :)

så blir d å finne upast fløte ...

Linn

06.02.2013 kl.01:24

PP, hvordan kan man finne ut av om folsyren er kjemisk eller fra naturlige kilder? Det fra helsekost, er det alltid av naturlig opprinnelse? Hender jeg tar et B-vitamin kompleks. Satser på kost dekker alt ganske snart, men kjekt å vite likevel ang folsyre. Brukte folsyre fra apoteket i mange år i tiden før jeg ble kronisk syk. Ble anbefalt av lege vet du.. Linn

PirkePetter

06.02.2013 kl.04:50

Du må se om folinsyren kommer fra matemner eller ikke. Oppgis ingen matemner er den syntetisk. Står ordet folinsyre oppgitt i innholdsfortegnelsen så er det snakk om syntetisk B9. I dag er folinsyre synonymt med syntetisk B9, og folat og folatinsyre med naturlig. Men, da jeg lærte om disse tingene for noen tusen år siden så var B9 bare folinsyre, slik at jeg bruker ordet folinsyre om naturlig B9.

Står følgende oppgitt i innholdsfortegnelsen er det naturlig folinsyre - L 5 metyl-tetrahydrofolat eller 5 formyl tetrahydrofolat.

Om du brukte syntetisk folinsyre i årevis før du ble syk, kan det faktisk være årsaken til helseproblemene dine, da syntetisk folinsyre forstyrrer funksjonen til naturlig folinsyre. Og derigjenom også B12 funksjonene som er avhengig av samarbeide med folinsyre. Sjekk ut lister over mangelsymptomer på folinsyre og B12, og se om de stemmer med helsetilstanden din.

Linn

06.02.2013 kl.10:47

Tusen takk for hjelpen, PP! Linn

Linn

06.02.2013 kl.11:00

Jeg hadde B12 mangel og fikk injeksjoner jevnlig i mange år. Legen anbefalte meg da paradoksalt nok å bruke folsyre (fra apoteket, nycomed) samtidig. Tenker jeg brukte den typen folsyre i ca 5 år!

Marianne

06.02.2013 kl.18:10

Ingerlise, kan se ut som det ordner seg med frossen fåretalg her, ikke fra ringdal da, men en annen leverandør, må vente litt på levering da, men den som venter på noe godt (noe fett)... osv :-)

Anita

06.02.2013 kl.19:51

Migrene :-(

Nå har jeg vært plaget siden nyttår. Håper og tror at det er helbredsreaksjoner, men nå har jeg virkelig havnet "på kjøret". Er helt avhengig av migrene medisin for å kunne fungere litt. Men dette er virkelig gift for kroppen og en av bivirkningene er fortsatt migrene. Store smerter i nakken også og ME symptomene slår ut for fullt. Noen tips???

PirkePetter

06.02.2013 kl.20:16

Anita, prøv yogaøvelser som strekker muskulatur og ledd i nakke og øvre del av ryggen, eller ta deg en tur til kiropraktor eller osteopat. Smerter i nakken indikerer at det er spenning der, og som er årsaken til det du oppfatter som migrene.

Marianne, den som venter på noe godt dør kanskje av sult, så du får be leverandøren skjerpe seg snøggast råd! Ellers vil alle Panneklaskeklubbens 2 medlemmer boikotte ham, slik at han går konkurs, ad undas og nedenom og hjem, og dit høna sparker, midt i den spilte melken, mellom barken og veden på trynet.

Marianne

06.02.2013 kl.22:17

Hehe, ja om det går for lang tid skal jeg nok få lekset opp på vegne av Foreninga, så han blir sittende der, Lam i taleevnen, med et Fårete blikk, og helt Sau-sa ned av skjellsord...og på nippet til å Bukk-e under..Bæh're å prøve seg å ikke få levert ja...:-)

PirkePetter

07.02.2013 kl.01:05

Marianne = semantisk naturtalent!

Ja dere 2 i Panneklaskeklubben kan ta tak i hver deres del av ham og bruke dem til å denge den andre med. Må grovt skyts til så kan dere vurdere forsiktig overivrig filetering med sylskarp sløv kniv

Anna

07.02.2013 kl.11:06

Marianne: hahaha, herlig :D :D

Marianne

07.02.2013 kl.13:49

Hehe PP, joda er tiltider styremedlem både i Spør&Grav AS og Fjas&Vas-Gruppen :-)

Marianne

07.02.2013 kl.13:52

Anna, kan ikke bare ha det moro, må fjase litt nå og da også ;-)

PirkePetter

08.02.2013 kl.03:58

Selv er jeg direktør i firmaet AS Bakrus & Brekkjern. Mye nattarbeide, og fokusert om forsiktig forvaltning av andres verdier. En del trim også rett som det er, for å unngå lovens lange arm når jeg ikke får knyttet knute på den. Du deler, vi stjeler er firmamottoet.

Opprinnelig hadde jeg tenkt meg selv som en slags moderne Robin Hood, som stjal fra de rike og ga til de fattige, men da de rike jo ble fattige når jeg stjal fra dem ble det for mye hodebry med hvem som egentlig skulle få godsakene. Begrepet fattigdomansiennitet var ikke oppfunnet da. Problemet ble ytterligere forverret da den ene hjernecella mi som jobber tredoble skift truet med fagforening og å boikotte meg om jeg ikke kuttet ut alt det stressende tankearbeidet raskt som bare fyttirakkern.

Fjas&Vas-gruppen? Som i "følg meg, jeg kommer etter?" Vi har ingen sjanse, og vi tar den! Alt begynner med A. De levde som ville dyr; de verken røykte eller drakk. Må det bli kølsvart for det går et lys opp for oss? Ikke bli forskrekket når du finner ut at du ikke er der fordi du mangler. Fantasi er erigert intelligens. Reinkarnasjon - en hyggelig overraskelse. Nei til atomkreft! Det er ikke du som trenger briller, det er verden som er uklar. Prøv en sjøløve; vill, våt & annerledes! Gruppesex = folkereisning. Stem på kvinnelig brystparti! Hvem av oss er det motsatte kjønn? FISKEBOLLER LENGTER HJEM! Forrige tirsdags møte i apatiklubben er herved avlyst. Krig blir ikke mindre blodig om generalene bruker tampong - hva med bind foran øynene? AIDS, den enes brød, den andres død. Hvis krigen bryter ut, var freden åpenbart et fengsel. Det tomrommet vi etterlater oss erstatter oss fullstendig. Bryt sammen, ikke alene. Hva mener du som utenforstående om temaet intelligens? Storebror ser deg, men hva med lillesøstrene? Alt er mer som det var før i tiden enn det er i dag. Selvmord er en døende kunst. Den som sitter i glasshus skal ikke kaste med elefanter. TV er tyggegummi for øynene. Vi er alle omringet av geografi. Jeg er antisemantisk; jeg hater ord! Pga manglende interesse er neste år avlyst. Vil den siste personen som forlater landet vennligst slukke lyset? Kast ikke tannpirkere på gulvet, flatlusa trener stavhopp. SOML NÅ!

Før klarte jeg aldri å fullføre noe som helst, men denne ga

Hanne

08.02.2013 kl.12:20

:-D Du store Al Paqua!

Trine

08.02.2013 kl.13:50

Hei til dere som kjøper tørka lever fra Radiant life. Min pakke blir sendt tilbake pga innhold av amimalskeprodukter. Dere som får pakkene deres er det a bare flaks eller bør man handle for under kr 200. Flere som har problemer.

Anita

08.02.2013 kl.14:04

Sendt tilbake min siste bestiling på tørket lever også :-(

Linn

08.02.2013 kl.14:29

Jeg fikk igjennom leverpulver fra Now foods, iherb. Men vet ikke ang kvaliteten på det, magen min tålte det ihverfall ikke.

Solveig

08.02.2013 kl.15:23

Min pakke med 4 bokser kapslet lever var åpnet av tollen, men den kom gjennom=) Har tidligere fått stoppet fruktpulver fra iHerb da, men det var kanskje ikke så dumt..!

Marianne

08.02.2013 kl.16:10

Haha PP, samme her, før var jeg veldig usikker men nå er jeg ikke sikker lenger. Nei, har sagt det hundre ganger før og jeg sier det igjen, for tredje og siste gang; hvorfor sitte inne når alt håp er ute ?

:-)

PirkePetter

08.02.2013 kl.18:34

Nyttig info -

http://www.westonaprice.org/vitamins-and-minerals/beyond-good-and-evil

Marianne, sant! Ordblidne i alle land, fornè dere!

Linn

08.02.2013 kl.19:56

Eplesideredikk, hvor mange dråper sånn ca før måltid? Hvor lenge kan det trygt brukes? Vil kroppen da klare å produsere nødvendig magesyre selv om man har stor grad av næringsmangel? Spiser mye kraft også.

09.02.2013 kl.12:18

Radiant Life-kjøp: Varer for USD 25 koster USD 44 å sende. Stemmer det med deres erfaringer, eller er det jeg som har bomma på noe? Takk takk for hjelp :)

Kristine

09.02.2013 kl.13:21

Frakt er antagelig 44 dollar uansett hvor mange bokser. Jeg bestilte 3 stk, og betalte ca 360 kroner for varer, 250 kroner for porto og 422 kroner i toll. Det ble en dyr affære som jeg ikke kommer til å gjenta! Levertabletter har også blitt stoppen i tollen leser jeg, så da er det flaks om det går igjennom. I tillegg har PPskrevet at han er usikker på om det er B12 i tørket lever....

Anbefaler heller rå lever da. Norskprodusert, gjerne fra frysedisken, og helst lam. Koster 40 kroner for 600 gram. Billig supermat med andre ord!!!! Jeg halvtiner, skjærer opp i 10 skiver og fryser ned igjen. Så tar jeg opp 1 skive om kvelden, halvtiner før jeg kutter opp i små biter og legger i et glass vann i kjøleskapet. Neste morgen skyller jeg leveren, tar på skje LITT om gangen og svelger unna med iskaldt vann. Smaker lite. Lurt å ta gelatin eller kraft ved siden av, og organiske syrer(kefir/myse/ vannkefir/ kombuca/litt eddik i vann) for best mulig opptak. Og noe med kalsium. Og passe på nok magnesium i tillegg, gjerne via olje/bad.

For meg er det enklere å svelge rå enn å lage leverpostei/koke/steke. Lukten i huset gjør at jeg foretrekker det enkleste og beste:)

Solveig

09.02.2013 kl.13:49

Radiant Life-kjøp: det stemmer godt. Jeg kjøpte 4 bokser, og med porto og toll ble det sann ca. 800,- til sammen. Jeg bruker kun denne når jeg ikke har kapasitet til å få tak i fryst lever, og til bruk ved helgeturer (litt klumpete å reise rundt med frossen lever;-)

Kristine: huff - det ble dyrt for deg! jeg trodde tollen lå på 12-25%? kanskje de regnet toll for frakten også?

Kristine

09.02.2013 kl.14:06

Jeg ringte inn for å høre om beløpet var riktig, men jo, det kommer alltid et engangsbeløp på ca 220 koner i avgift + 25% moms + 10% (tror jeg) toll.

PirkePetter

09.02.2013 kl.15:40

Man regner toll for frakten også.

Er ikke Norge et herlig helsemessig U-land i bo i, med myndigheter som stikker nesa si i alt de kan, og så mange lover og regler for å beskytte industri og særinteresser at folket har all grunn til å føle seg elsket og verdsatt?

Marianne

09.02.2013 kl.17:24

Oh lord, for noe sinnsvake priser med toll og moms og avgifter !

Jeg svelger glatt ned rå lever oppned om så, enn å svelge en slik pris :-)

Jo PP, helt herlig som helsemessig U-land, og som om ikke det var nok, også med alt overformynderi som utøves for alles 'beste', slik som f.eks at tollgrensa fortsatt siden 1972 er det ? er den samme som da, på kr 200,- og noen grenseverdier f.eks på kostttilskudd som er på knapper-og glansbilde-nivå, det var nok sikkert derfor fruktpulveret ditt ble stoppet Solveig, det inneholdt sannsynligvis over 200 mg C-vitamin eller mulig bromelain fra ananas ( Gud forby ) Jepp, godt det er strenge tøyler, kunne jo finne på å bli frisk/og eller ikke blakke oss/ om vi ikke ble passet såpass på :-)

Solveig

09.02.2013 kl.19:39

Marianne: det var kun tørket frukt, ikke mer - ikke mindre, men det var mengden C-vitamin ja. Hadde det ikke stått hvor mye naturlig C-vitamin produktet inneholdt, ville jeg nok fått det gjennom tollen. MEN så finnes det mer nyttige ting å ha i seg da;-)

PP: sånn av ren nysgjerrighet...: hvor lang tid tok det for dine ME-pasienter å bli friske? Sånn kortest - lengst tid når de fulgte kostrådene du har vært så snill å lære oss?

PirkePetter

10.02.2013 kl.04:01

Fra ca 1 uke til 3 måneder i de fleste tilfellene, og opptil 7-9 for dem som utelot deler av mine råd til fordel for hva som passet dem. Lever har oftest vært en sterk begrensende faktor.

Da hypotyreose og redusert magesyreproduksjon svært ofte er en involvert faktor i ME har en god del mennesker, spesielt kvinner, antipati mot kjøtt og animalske matemner, slik at graden av bedring ofte har blitt begrenset av manglende evne til å spise proteiner i hvert måltid.

Om man hadde redusert magesyreproduksjon eller betennelser i tarmen tok det hele lenger tid fordi disse tilstandene først måtte normaliseres, slik at næringsopptaket ble optimalt. Man er ikke bare hva man spiser, som det heter, men enda mer hva man klarer å fordøye.

I.

10.02.2013 kl.14:37

Det var god, konkret bedringsinfo. :-) Da må det nærme seg bedring etter hvert for min del, håper jeg. (og håper for alle andre også:)

Pirkepetter, kan du også si noe om aktivitet og ME (når kostholdet er på plass)? Er litt aktivitet viktig for å komme over siste kneika mot å bli frisk, eller skal man være forsiktig og ikke presse seg selv noe? Dersom man kun orker tanken på å gjøre LITT, vil du anbefale å gå en tur, eller er litt lett gym og uttøyning bedre? På forhånd takk for hjelp

Mor

10.02.2013 kl.18:18

Hei. Jeg har et spørsmål til pirkepetter. Jeg har spist tradisjonskost i snart fire mnd. Og nå har jeg plutselig fått noen blåmerker som ikke er vonde altså oppstått uten grunn. I følge google kan dette være alt fra blodplatemangel til blodkreft... Jeg tror jeg store deler av livet har hatt anemi. Har alltid vært blek og slapp, samtidig som det ikke har vært utslag på blodprøver. Har også bensmerter som kommer å går, samt et punkt i ryggmargen som føles vond. Det kan da vel ikke være kroppen som setter igang reprasjon på denne måten? Kan mengder med lever evt hindre blodplatemangel eller kreft? Blir jo helt nervøs av dette merker jeg... Hilsen mor.

Marianne

10.02.2013 kl.18:31

PP, lurer på hva slags matemner som er gunstige for heling av arr, altså nye ? (gamle også forsåvidt) - Og går det an å gjenopprette huden i forhold til strekkmerker igjen, og bli kvitt slike ( gamle )? - forsto det slik at det er elastin som er nøkkelen mtp strekkmerker, og at de sitter i underhuden, altså ganske dypt?

PirkePetter

10.02.2013 kl.19:32

I, jeg pleier å anbefale yogaøvelser, eller bare generell strekk og tøy. Dette fordi slikt bl.a bedrer blodsirkulasjon og løsner stive muskler som evt kan være med på å holde personen i en feil fysisk holdning. Feil holdning, f.eks den mest vanligste, som er overdreven svairygg/lordose, gir økt belastning på ryggvirvlene i korsryggen, mellom skulderbladene og nakke virvlene. Også skulder og kneleddene belastes mer enn normalt ved økt svai i korsryggen. Smerter er en ting, men trykk på nerver som styrer muskler, organer, etc absolutt ikke en god ting, og forbruker mye energi syke mennesker ikke har. Kommer man i stressreaksjon, med bl.a adrenalin og kortisol ute på kjøet blir kroniske betennelser og smerter raskt konsekvensen. Og så lenge man ikke gjør noe med holdningsfeilen, og gjerne i tillegg mangler både ditt og datt av næringsstoffer som forbrukes i stor grad via kroniske betennelsesprosesser, så har kroppen plutselig kanskje ikke energi til over for noe annet enn selvopprettholdelse. Altså overlevelsesmodus. Bare det å stå og gå når man har feil holdning krever mye mer energi enn normalt.

Fysisk trim, og strekk og tøy er derfor alltid av det gode. Og for konkrete holdningsfeil også en tur til kiropraktor eller osteopat som også kan myofascial release og triggerpunktlære.

Mamma, det du beskriver kan være både helbredssymptom og symptom på mangel på næringsstoffer. Tradisjonskost sier meg ikke noe, da de fleste oppfatter dette forskjellig, og ikke nødvendigvis slik jeg selv skjønner den. Symptomene kan være forårsaket av mangel på flæere næringsstoffer, alene, eller i kombinasjoner, men det punktet du nevner kan også være årsaken. Spørsmålet er hva som kom først? Ryggsmerten kan være delvis skiveutglidning, som videre bl.a kan påvirke negativt blodstrømmen til bena om det vonde punktet er i korsryggen.

Lever er det beste matemnet på jorda for blodmangel, da lever inneholder alle næringsstoffene som er involvert i produksjon og aktivitet av røde blodlegemer så vel som hemoglobin. Lever var før i tiden det vanligste middelet man fikk for blodmangel. For akkurat kreft er omtrent alt du kan finne på å spise av tradisjonskost bra, lever inkludert. Kreft, hvilket er en samling celler som har feil funksjonsinformasjon, dvs de oppfører seg som kommunearbeidere når de egentlig skulle være toppidrettsutvøvere, er så enkelt å helbrede via kosten at det overhodet ikke er grunn til bekymring. Da jeg først begynte å studere logikken bak kreft for mange år siden fant jeg raskt mye skremselspropaganda, manipulerte forskningsdata og veldig lite seriøs og oppriktig informasjon, slik at alt du tror du vet om kreft faktisk ikke er riktig. Jeg kunne nevne hundrevis av næringsstoffer og andre substanser i et tradisjonelt kosthold som både forebygger og helbreder kreft, men det holder med smørsyre, som reverserer omtrent alle kjente former for kreft tilbake til normale celler. I noen tilfeller setter smørsyren i gang selvmordsrefleksen i kreftceller, slik at de begår selvmord/apoptose, men normalt forandrer smørsyren den genetiske informasjonen i cellene slik at de selv innser de ikke er ment å være kommunarbeidere. Om en slik tilværelse er aldri så avslappet og bedagelig.

Smørsyre finner du mye av i upasteurisert smør og melkefett/melkeprodukter, samt mindre i melkesyregjæret mat og drikke.

Marianne, gelatin og proteiner, utover mer næring enn det man får på standard industrikosthold. Kokosolje brukt utvortes også, samt eventuelt magnesiumolje. Nye arr forebygges best gjennom å holde panneklaskinga til et minimum, samt å bedrive selvklasking kun i pannen, og ikke på resten av kroppen. Sosialt samvær med andre selvklaskere anbefales ikke.

En siste ting for regenerasjon av cellene som utgjør arrvev er bruk av magneter, eller magnetfeltterapi.

Marianne

10.02.2013 kl.20:53

Hehe, takk PP, ler godt av kommunearbeiderkommentaren :-)

http://www.youtube.com/watch?v=CCQ6Ogh14xM.... gjør seg ikke sjæl vettu... ;-)

Magnetfeltterapi, hvordan gjøre, link eller noe å dele mon tro ?

I.

10.02.2013 kl.21:14

Hjertelig takk! Jeg lurer også på infrarød badstue, som Anne Marit har et innlegg om tidligere, er det bra mot stiv nakke etc. og ME-kropp, hjelper det helt reelt fysisk? Eller er det mer bare snakk om velvære, og at velvære gjør godt for psyken?

Linn

10.02.2013 kl.21:21

Har et spørsmål ang syrnede melkeprodukter og fermenterte grønnsaker. Er Avdem, f.eks rømmen, regnet som et godt nok matemne? Jeg tenker på om den har blitt laget på riktig måte. Leste noe på GAPS-diett siden at sauerkraut fra butikk, ikke var laget på en god nok måte, og ikke anbefalt. Stemmer det? Og gjelder det også ferdig-syrnede melkeprodukter fra f.eks Avdem? Linn

Solveig

11.02.2013 kl.00:00

Tusen takk PP=)

Mor

11.02.2013 kl.06:48

Tusen takk PP. Der ble jeg hvertfall litt beroliget. Punktet i ryggen er ganske mitt på. Det stikker liksom. Kom akkurat på at det ca er samme stedet som jeg fikk epidural på for et år siden. Rart. Jeg har så å si ikke spist lever, så dt må være neste ledd. Tradisjonskost for meg er kraft, gelatin, kokosolje, vannkefir, tidsporten smør og ost, spekepølse og langtidshevet brød. Men i det siste har jeg nok ikke vært like flink som før pga sene jobbkvelder og reising. Lever med smør på skal inntas.

Anonym

11.02.2013 kl.10:09

Lite spørsm ang magnesium. Det går fint å ta magnesium fotbad, jeg blir litt uvel av det, men ikke for ille. Men hvis jeg tar magnesiumolje og smører meg inn blir jeg skikkelig dårlig, huden blir brennende, jeg blir kvalm og uvel og får smerter i musklene. Dette varer som regel over 12 timer. Er dette normalt og bare noe jeg må komme meg gjennom? Begynte forsiktig for ca 2 måneder siden og har prøvd ca 2 ganger i uka, har ikke orket oftere pga uvelheten. Takknemlig for svar:)

Marianne

11.02.2013 kl.11:12

Linn, jeg vet i iallefall at sauerkraut fra helsekosten er pasteurisert, og altså slik sett ødelagt, og også ofte tilsatt sukker, så den blir bare en mye dyrere utgave av surkålen du kjøper på Rema, og har da ingen helseverdi i form av melkesyregjæring slik som ekte sauerkraut har. Tror nok at noen av Avdem sine produkter er gode matemner da de er upasteurisert, bortsett fra yoghurten som da er pasteurisert. Smøret er saltet med koksalt og blir derfor ikke av det beste smøret slik sett, men rømmen og ostene er vel bra matemner ( dog ikke så bra for lommeboka i det lange løp :-) Rømmen var en liiten boks til kr 60,- på et marked en gang så jeg. Smøret er i pakker på litt over 100 gram ( altså next to nothing) også til kr 60,-, så mtp smør ville jeg nok ha gått for Tidsporten sitt smør både med tanke på kvalitet og pris :-)

Hanne

11.02.2013 kl.12:28

Anonym - uff, høres fælt ut, ta heller magnesiumbad! Eller fotbad! Kjøp Magnesium flakes på iHerb - en stor dunk! Jeg klarer heller ikke sprayen, gjør bare vondt. Klarer litt på innsiden av armene, men ellers er det bare for sviende, stikkende ubehagelig. Bad, derimot, er luksus. Tror lurt å begynne med 250 gram i badevannet ca., og så øke etter hvert til 500 gram. Tvi tvi og kvirrevitt :)

Spørsmål om melkespann: noe materiale disse helst bør være i? Sink? Er aluminium ikke greit? Hva med plast? Takkakk;)

Linn

11.02.2013 kl.12:32

Ok. Takk, Marianne!

Marianne

11.02.2013 kl.12:54

PS Linn, siste frist i denne runden for kjøp hos Tidsporten er tirsdag nå 19. februar om en uke, så får du det i begynnelsen av mars.

Ang magnesiumspray, jeg sprayer den der huden er litt tykkere, og ikke på innsiden av armer og slikt der huden er veldig tynn, svei og stakk de første tre dager ca. Nå svir det ikke i det hele tatt, mulig huden bare trenger å tilpasse seg det i begynnelsen. Men har aldri blitt kvalm da, så det er jo ikke stas, håper det løser seg til det beste :-)

Anonym

11.02.2013 kl.13:26

Tusen takk for svar Hanne og Marianne! Veldig rart at jeg blir så dårlig, særlig de smertene i musklene er ille. Tar til meg tipsene deres:)

PirkePetter

11.02.2013 kl.15:11

Epidural er, som de fleste bedøvelsesmidler, en gift, og den tapper kroppen for bl.a vitamin B12. Sistnevnte er en av flere mulige årsaker til de symptomene du beskriver lenger oppe. Epidural er også dokumentert å skade fostere/spedbarn, samt forårsake betennelser i nervesystemet og hjernehinnen.

Litt info ?

http://chriskresser.com/natural-childbirth-v-epidural-side-effects-and-risks

Anonym, det er mulig du allerede har tilstrekkelig med magnesium i kroppen, slik at mer blir overbalanse. Sjekk symptomer på magnesiummangel og vurder dette. Alternativt er de reaksjoner du beskriver virkningen av at magnesiumet utvider blodårene i hud og muskler, og skal da være en forbigående virkning. Spørsmålet er da om du har vært plaget av stive eller verkende muskler fram til du begynte med oljen?

Svien skyldes nok kloren, slik at magnesiumoljen bør blandes med f.eks litt kokosolje eller upasteurisert smør

Angående Avdem, så forer de dyrene med kraftfor i følge en dame jeg snakket med, og som jobber der.

Hanne, utover melkespann i metall er vindunker i hardplast ok. Ikke optimalt, men ok.

Anonym

11.02.2013 kl.15:31

Takk PP! Jeg har diagnosen ME som ikke sier særlig mye da halve norge har den og en del annet, så tenkte jeg har for lite magnesium(symptomene passer godt inn). Har ikke vært plaget med slike smerter i musklene før, var så vondt at jeg ikke fikk sove i natt, har stivheter og små konkrete smerter fra det som blir kaldt parkisonisme, men kan ikke sammenlignes med dette. Lurer på om jeg bør fortsette med magnesiumen? Ting tyder jo på at det bør være for lite, men kroppen min er jo ikke a4 akkurat. Er ellers nøye med alt annet av kosthold som du PP og kraftmødrene beskriver.

Linn

11.02.2013 kl.15:36

AM, nå har de fått inn et kokosvannpulver på iherb fra Navitas. Det må prøves! Jeg ble usikker på kokosvann på boks, pga de er jo pasteurisert? Merker jeg er noe forvirret ang konservering. Trenger litt enkle løsninger her ennå.
Takk for tips ang Tidsporten, Marianne!

PirkePetter

11.02.2013 kl.18:33

Anonym, da magnesiummangel er en hovedårsak til svikt i energiproduksjonen i cellenes kraftverk/mitokondrier, og som er hovedsymptomet man definerer som ME, så har du for lite. Men, mangler du magnesium mangler du også det meste av B vitaminer, samt vitamin D og kalsium, da disse er avhengige av magnesium for å tas opp og utnyttes i kroppen. Økning av magnesium setter i gang flere hundre enzymdrevne prosesser i kroppen, og dette kan gi smerte og ubehag i en kortere periode. Og så gå over av seg selv, men, mangler du en eller flere av de nevnte næringsstoffer så vil flere av de kjemiske prosesser magnesium setter i gang kortslutte eller bare kjøres delvis, og dette kan forverre situasjonen i kroppen. På den måten at betennelser, økt oksidasjon av fettsyrer, økt smertefølelse, redusert avgiftning av diverse substanser og kjemikalier, redusert fordøyelse, etc blir resultatet.

Mangel på f.eks vitaminer som B6, B9/folinsyre og B12, er også en årsak til både ME så vel som hypotyreose, som oftest er en faktor i ME. Hypo betyr at stoffskiftet går på sparebkluss, og det gjelder også energiomsetning og produksjon. Og lite energi = såkalt ME.

Ved magnesiummangel tar man heller ikke opp tilstrekkelig med kalsium, som for øvrig også trenger vitamin D (nok et magnesiumavhengig vitamin), samt K2, for å komme seg inn i skjelettet. Ved kalsiummangel øker imidlertid graden av kalsium som trekkes fra skjelettet til organer, hjerne, og andre kroppsvev, blodårer inkludert, slik at man oppnår ymse grader av betennelser og forkalkninger. Dette skjer også i nervesystemet, da kalsium i nerveceller, og som ikke trekkes ut fra disse (ved hjelp av magnesium og vitamn K2) etter at kalsiumet har gjort jobben sin med å delta i nervesignaloverføring, stimulerer nervecellene til døde, slik at de forkalker.

De vanligste årsakene til såkalt parkinsonisme er mangel på proteiner i kostholdet (eller manglende opptak pga redusert magesyreproduksjon eller tarmbetennelser), utover magnesium, sink eller i hovedsak B vitaminer som bl.a B1, B2, B6, B9/folinsyre, B12 og/eller lipoesyre. I enkelte tilfeller er også vitaminene D og/eller E involvert som hoved eller delårsaker, samt mangel på kolesterol/for lave kolesterolnivåer. Sprøytegifter, kjemikalier i mat og drikke, tungmetaller og vaksiner er også dokumenterte årsaker, men da hovedsaklig fordi disse på forskjellig vis tapper kroppen for, eller blokkerer aktiviteten av, ovennevnte næringsstoffer

Anonym

11.02.2013 kl.18:55

Tusen takk for dette grundige og detaljerte innlegget, PP! Jeg får bare fortsette med det jeg allerede gjør å være tålmodig. Innlegget ditt skal leses flere ganger!

Bente

11.02.2013 kl.20:05

Prøver meg på napp her. Har bestemt meg for å lage kefir og trenger kefirkorn. En eller annen av dere her inne på bloggen hadde kefirkorn til meg men jeg finner ikke tilbake til innlegget . . . Ferskmelk får jeg tak i fra gårdsysteri i nærheten så da mangler bare disse kornene ...

Om noen har kefirkorn de kan sende til meg betaler jeg selvfølgelig for det :)

Venter spent!

Bente

Marianne

11.02.2013 kl.20:05

Takk fra meg også for den kommentaren der PP :-)

Jeg forsto ikke helt det med hvordan magnetfeltterapi kan hele arrvev og hvordan det da skal gjøres/brukes?

Lurte også på det med myse, hva består næringsemnene i myse av ? Er det slik at både kasein og laktose da er fraværende i myse ?

PirkePetter

11.02.2013 kl.23:04

Anonym, ikke innlegg, men kommentar. Anne Marit, som er bloggeier, er innleggssjefen her.

Bente, et googlesøk på "Bente kefirkorn senseoflife" ga følgende svar på spørsmålet ditt -

http://senseoflife.blogg.no/1356792765_magnesiumbad_hjelper_.html

AnneB er den som tilbyr deg korn, i kommentar den 31.12.2012 kl.11:33

Marianne, det er 2 teorier ute på tur hva gjelder magnetfelter og arrvev; 1 - magnetfelter tilbakestiller DNA i cellene som er skadet, og gjør at de, ved hjelp av økt blodtilstrømming og dermed nærings og oksygentilstrømming (magnetfelter øker blodgjennomstrømming med 400%) reverserer tilbake til normale, uskadde celler, og 2 - magnetfelter stimulerer stamcellevekst, slik at nye celler erstatter de skadde/ødelagte i arrvevet. Begge teorier er dokumenterte virkninger av magnetfelter, men man er uenige om hvilken virkning det er snakk om i forbindelse med bl.a arrvev.

Magneter has/festes på arrvevet (f.eks via magnetbånd/støttebånd med magneter innsydd), eller man går til terapeut og ligger i magnettrommel sånn circa 20-30 minutter X antall ganger.

Laktose finnes i myse, men ikke kasein, kun myseproteiner.

Marianne

11.02.2013 kl.23:10

Hei Bente!

Jeg har kefirkorn :-) og sender gjerne til deg!

Mvh Marianne L. R

Bente

12.02.2013 kl.10:45

PirkePetter, dette burde jeg kommet på selv :) :) :), men takk likevel for at du minnet meg på google-søk :). Det var AnneB som tilbød seg og nå tilbyr også Marianne L. R. seg :)

Min mail adr. er benlea@online.no. Send meg gjerne en mail hvor du skriver ditt kontonr. og beløpet jeg skal betale for kefirkorn så sender jeg adresse :) TUSEN TAKK

Bente

Marianne

12.02.2013 kl.11:50

Tusen takk PP, dette var interessant, tror du at å bruke slike bånd er like bra/effektivt som trommel hos en terapeut ? I såfall vet du om noen bra å anbefale fra hvor det kan kjøpes, og hvordan kan manl vite at det er bra kvalitet osv ? Det er vel noe humbug i det markedet også, som ofte ellers?

Mysevisa fortsetter... Om mysen er laget fra upast. kefir, vil det da være lite/ingenting laktose igjen i slik myse? Og inneholder myse fra upast melk f.eks noe jod og kalsium igjen eller kun melkeproteiner da?

PirkePetter

12.02.2013 kl.19:28

Bånd er bedre enn tromler, da bånd inkluderer statiske magnetfelter, mens tromler har pulserende felter. I følge forskningen til 2 av magnetforskningens foregangsmenn, Albert Roy Davis og Walter Rawls, så var ikke pulserende magnetfelter skapt av menneskelagte apparater en god ting, og de anbefalte kun bruk av statiske felter.

Det er ikke laktose igjen i kefirmyse. Angående ditt andre spørsmål; søk og du skal finne. Søk på nutrients in whey. Ikke spør meg om ting du selv kan finne ut av på sekunder.

Marianne

12.02.2013 kl.20:07

Takk for forklaring :-)

Søkte først og fant litt sprikende info, derfor jeg lurte. Noe sted nevnes det at det inneholder laktose, men at det som du også nå sier, ikke er laktose igjen i kefir, altså lurte jeg på om det var andre emner som brytes ned også og ikke finnes igjen i mysen om den f.eks siles fra kefir, altså at myse kan inneholde ulike næringsemner alt ettersom hvor den opprinner fra, var det jeg ikke fant ut av.

Magneten

12.02.2013 kl.21:01

Marianne- her er en nettbutikk: http://magnetfeltterapi.com/produkter_magnet.htm

Lurer på om dette vil kunne virke gjennoppbyggende på nedslitt leddbrusk i knær? (i tillegg til tradisjonskost så klart og rikelig inntak av næringsrik kraft)

Marianne

12.02.2013 kl.21:17

Tusen takk, setter pris på link Magne ! (T. En ) :-) Hm, holder det med en av tingene tro, enten armbånd eller terapimagneter eller begge deler, eller mer slik som såler i tillegg også? Tja, bør vel kanskje begrense seg, plutselig så sitter man fast i kjøleskapsdøra på ubestemt tid.... :-)

PirkePetter

13.02.2013 kl.01:30

Marianne, du må slutte å søke i Playboy. Ikke rart du bare finner sprikende resultater. Inkluder sweet eller sour whey i søket så finner du nok ut av det. Søk gjerne på sweet vs sour whey også

Mannfolkmagnet er kanskje en ide?

Bruskmagneten, litt info via søk på følgende -

PMID - 16084055

PMID - 15055092

PMID - 17333120

PMID - 17604552

Og -

http://www.energycelltherapy.co.uk/pdfs/musculoskeletaldisorders.pdf

Marianne

13.02.2013 kl.09:45

Hehe, takk :-) Ja, hos Playboy var det til og med blottet for resultater :-)

Magnetfelt-armbånd, er det tilstrekkelig å bruke kun det (lettere å bruke enn rene magneter) ? Og er koppermagnetfeltbånd da best og noe du anbefaler, eller holder det med vanlig magnetfeltarmbånd? De med kopper er nok dobbelt så dyre, Så om det ikke er avgjørende for effekten, vil det holde med et slikt uten kopper ?

13.02.2013 kl.12:36

...jeg har spist rå kylling lever i et par -tre uker nå,,,begynte med tre gode ss men tar nå en god ss.....og føler meg elendig..har blitt så utrolig trøtt.. Har noen samme erfaring? Kan være en helbredelsesreaksjon kanskje?

Trudemor

Anna

13.02.2013 kl.13:03

Hahahaha, jeg ler så jeg griner av Marianne og PP her :D :D :D

PirkePetter

13.02.2013 kl.14:32

Marianne, det er sant som du sier, men er vi ikke samtidig ute etter den nakne sannhet, verken mer eller mindre (påkledd)? Og det er jo også mange statistiske kurver å forholde oss til i Playboy.

Kopperarmbånd er dessverre svindel, og har vært det i sikkert opp i mot 30 år som jeg kan huske. Magneter må brukes på problemområdet eller så nær dette som mulig. For akkurat direkte påvirkning av celler i en gitt del av kroppen må magnetene brukes på stedet hvil. Og om produktet ikke har magnetisk virkning på f.eks diverse metall så er det svindel. Nikkenprodukter unntatt pga den nye teknologien deres, og man må bruke et gaussmeter for å påvise magnetfeltene i disse. Til nøds roms eller brummundmeter.

Trudemor, det du beskriver er vel den vanligste virkningen, skjønt du tar veldig lite, så du burde ikke reagere på det.

Linn

13.02.2013 kl.14:43

Noen som har anelse om hva en slags mørk flekk i eggehviten i kokte egg kan komme av?

Hanne

13.02.2013 kl.15:48

Jeg lurer på hva Pirkepetter mener og vet om produkter til hårfarge/hårbleking. Hårstell er jo sånt som mange av vårs damer driver med. Hvis ikke hadde vil vel vært kommunearbeidere, nei kommunehårfargete, nesten alle mann. Damer.

Her er ingredienslisten til L'Oreal Excellence, en versjon for å lysne/bleke hårtustene:

Protective Color Creme: Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Propylene Glycol, Deceth-3, Laureth-12, Ammonium Hydroxide, Oleth-30, Hexadimethrine Chloride, Lauric Acid, Glycol Distearate, Polyquaternium-22, Ethanolamine, Silica Dimethyl Silylate, Pentasodium Pentetate, Parfum/Fragrance, Sodium Metabisulfite, Carbomer, Ascorbic Acid, CI77891/Titanium Dioxide, Resorcinol, Linalool, p-Phenylenediamine, Butylphenyl Methylpropional, m-Aminophenol, Dimethicone, Hydroxy-Benzomorpholine F.I.L. #D7636/1

Protective Creme Developer: Aqua/Water, Hydrogen Peroxide, Cetearyl Alcohol, Trideceth-2 Carboxamide MEA, Ceteareth-30, Glycerin, Pentasodium Pentetate, Sodium Stannate, Tetrasodium Pyrophosphate F.I.L. #D56/21

Protective Pre-Color Serum: Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Trideceth-2 Carboxamide MEA, Ceteareth-30, Phenoxyethanol, Parfum/Fragrance, Hexadimethrine Chloride, Methylparaben, Polyquaternium-22, Pentasodium Pentetate, Hydrolyzed Oats, Butylparaben, Ethylparaben, Linalool, Benzyl Salicylate, Propylparaben, Isobutylparaben, Citric Acid, Amyl Cinnamal, Benzyl Benzoate, Citronellol, Geraniol, 2-Oleamido-1, 3-Octadecanediol F.I.L. #D8175/1

Protective Ceramide-Protein Conditioner: Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Behentrimonium Chloride, Amodimethicone, Cetyl Esters, Isopropyl Alcohol, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Protein, Hydroxy-Isohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Trideceth-12, Chlorhexidine Dihydrochloride, Panthenol, Candelilla Cera/Candelilla Wax, Benzyl Salicylate, 2-Oleamido-1, 3-Octadecanediol, Alpha-Isomethyl Ionone, Methylparaben, Cetrimonium Chloride, Citronellol, Butylphenyl Methylpropional, Parfum/Fragrance F.I.L. #C14267/3

Jeg forstår naturligvis at det ikke er SUNT med disse produktene. SÅ ille panneklask er jeg ikke. :) Men lurer på om kroppen takler avgiftningen greit om man er frisk og bruker et sånt produkt ca. hver 3. måned? Eller bør man for Guds og sin egen skyld bare holde seg helt unna?

Marianne

13.02.2013 kl.15:54

Haha PP :-)

Skjønner, så et sted et armbånd med magneter, laget i titanium med 3000 gauss i hver magnet, det må vel være bra, blir jo ikke plass til hverken roms eller brummund når gauss breier seg sånn :-)

Hanne

13.02.2013 kl.15:57

TIPS: The dirty dozen and the cleen fifteen - som app eller pdf.

Her kan dere laste ned en amerikansk oversikt over bestingene og verstingene av frukt og grønt, slik at det blir lettere å vite hva man absolutt bør kjøpe økologisk, og hva det er ok å kjøpe vanlig: http://www.ewg.org/foodnews/guide/

Hvordan oversikten stemmer med norske forhold vet jeg ikke, men man kan kanskje tenke seg at det vil være omtrent det samme. (Noen som vet?)

Hanne

13.02.2013 kl.16:01

Også en gledelig nyhet til SMÅBARNsforeldre:

'The Nourishing Traditions Book of Baby and Child Care' av SALLY FALLON er nå å få kjøpt på AdLibris.com/no (Bestilte i går, spent på å få den i posten :)

Marianne

13.02.2013 kl.16:41

Ps PP, var altså magnet-armbånd laget av kopper, jeg mente lengre opp, ikke bare kopper som armbånd.

Hanne

13.02.2013 kl.20:55

Når det gjelder hårfarging/bleking: Jeg er klar over at det finnes produkter som er "organsiske" osv., men det hjelper ikke dersom de ikke funker, derfor er det spesifikt produktet overfor jeg lurer på. Håper du er så vennlig, PP, selv om det er et jålespørsmål. ;)

PirkePetter

14.02.2013 kl.01:15

Hanne, med tanke på ingredienslisten, med frostvæske og alt, så er det rart håret ditt ikke ganske enkelt falleri fallera. Men, klart du kan bruke slikt nå og da. Unngå giftstoffer og slikt er en ting, men det har lite for seg å bli paranoide.

Marianne, ok. Jeg tenkte på Hamfo-armbåndene som har vært solgt i så mange år som magnetiske.

Linn, det kan være en liten klump blod, og er ikke uvanlig, og heller ikke tegn på noe galt med egget eller høna.

Linn

14.02.2013 kl.01:35

Ok, PP. Takk. Ja, tenkte nok egentlig det.

14.02.2013 kl.13:52

Har et spm til deg som har denne bloggen :-) ...eller andre...Vet at du har et cølialki barn. Det har jeg også. Har du noen gode råd til brød eller knekkebrød som er sunne og glutenfrie?? Jeg selv spiser Grys frøknekkebrød, men de faller ikke i smak hos minsten. Glutenfrie kjøpe- knekkebrød er jo utrolig lite sunne, med formalhydrid og ingen bløtlegging osv... Hva bruker du?

Trudemor

14.02.2013 kl.17:17

Hei alle

Et lite rop om hudhjelp!

Er det noen som vet hva som fjerner sorte porer i ansiktet - rundt nese og munn. et er så guffent og det er noe jeg alltid har hatt, og som ikke har forsvunnet(enda håper jeg!!!) What to do?

Bente

14.02.2013 kl.19:46

PirkePetter: Har spurt deg en gang tidligere om bruken av gelatin. Jeg tar 2 ss gelatin pr. dag sammen med 1 ss kokosolje. Leser på bloggen til Gry Hammer (spørsmål fra kursdeltaker) at gelatinpulveret man kjøper i dagligvarebutikken inneholder E621. Jeg kjøper gelatinpulver på Rimi, merke Gimsøy. På innholdsdeklarasjonen står det bare: "Gelatin. Egnet for konsum". Bør jeg for sikkerhets skyld bestille gelatin via Tidsporten? Og en annen ting PP: Jeg tar daglig: 2 rå eggeplommer, 2-4 ss gelatin, min. 2 ss kokosolje (Cocosa), 1 ts Fiskeleverolje fra Tidsporten, ca. 2 ss eplesidereddik i litt vann på morgenen, av og til rå lever, av og til kraft, Hver dag tar jeg en god bit rå ingefær- Har nå mottatt spekepølser av rein fra Gry Hammer. Jeg spiser av og til rå lever og av og til kraft som jeg lager selv. Venter på kefirkorn og skal lage kefir. Spiser dessverre litt vanlig brød av og til. Har den siste tid opplevd ømhet, stivhet i kroppen, spesielt føttene er ømme og vonde om morgenen. Kjenner av og til på nærmest nedsatt følelse i huden på hælene og noe prikking i huden. Vil så gjerne ta en løpetur i ny og ne men kroppen er SÅÅÅ tung og pusten helt elendig. Etter litt løping kveles jeg nesten av tungpust. Utslettet jeg nevnte tidligere har jeg de siste ganger under løping ikke merket (hurra!). Tunghet og tretthet håper jeg skal slippe. En siste ting (for denne gang vel og merke): har sett en hevelse i huden over høyre krageben, som en myk pølse i huden. Legen mener det er luftemfysem og at dette kan komme av hoste. Har riktignok hostet en del i desember da jeg hadde luftveisinfeksjon). Noe hoste henger igjen men ser idag igjen denne hevelsen i huden. Hvilke tanker gjør du deg?

PirkePetter

14.02.2013 kl.20:28

Bente, det er en misforståelse som gjentas over hele nettet i artikler om gelatin at gelatin inneholder MSG. Det er sludder og pølsevev. Gelatin inneholder den naturlige aminosyren glutaminsyre, og som syntetisk glutamat i MSG etterlikner kjemisk. Det er mao snakk om en syntetisk etterlikning av en naturlig aminosyre.

Når det gjelder gelatinet til Christer så er dette øko, på den måten at kjemikalier, syrer, etc som brukes til fremstilling av vanlig gelatin fra kollagen ikke har vært brukt.

Når det gjelder hevelsen så har jeg ikke noe å si da jeg ikke kan gi noe konkret info uten å se problemet selv, samt vite mer om kosthold, aktivitetsnivå, evt medisinbruk, m.m.

Anita

14.02.2013 kl.22:04

I en alder av 42 år får jeg stadig større plager/sterkere smerter ved eggløsning. Eggløsningene har nå blitt mer plagsomme enn selve menstruasjonene. Er dette normalt?

Vil det bedre seg etter en tid "wicked-mums" kosthold, eller vil det hjelpe med noen ekstra tilskudd en periode?

Hva med progestoren?

Marianne

15.02.2013 kl.11:07

Sugar in the morning :-)

PP, hva mener du om dette søtningsmiddelet (som da visstnok ikke er kunstig slik sett): http://tagatose.no/hva-er-tagatose/

PirkePetter

15.02.2013 kl.14:15

Det er absolutt kunstig, antakelig produsert av genmodifiserte bakterier (disses enzymer). Vil du ha noe søtt, bruk heller uraffinert sukker.

Maria

15.02.2013 kl.14:26

Noen som har noen kjerringråd mot sopp i underlivet? Fryktelig kløe... Har hørt at yoghurt skal hjelpe men jeg har kun tilgang på past. nå, vil det hjelpe da? På forhånd takk!

Marianne

15.02.2013 kl.19:45

Ok, takk for svar :-) sitter litt langt inne med å bruke sukker-sukker, tåler ikke mye sukker særlig bra, er stevia i såfall eneste gode alternativet da, om man vil ha mindre karbohydrater/belaste sukkerstoffskiftet minst mulig osv ?

PirkePetter

16.02.2013 kl.02:29

Stevia er ok, verken mer eller mindre. Men bedre enn samtlige andre alternativer utover uraffinert sukker. Husk at om du får i deg alt for lite sukker så vil kroppen din kunne starte frigjøring av lagret fett for energi, og er dette flerumettet snakker vi om betennelser, såkalte allergier og intoleranser, nedsatt stoffskifte, østrogenovervekt, kronisk tretthet, tarmlekkasje, stress, og det meste du kan tenke deg av baluba i kroppen.

Marianne

16.02.2013 kl.10:59

Tusen takk PP. Men er det ikke av det gode da, å minimere sukker og slik sett å få frigjort dette da, om fettet er flerumettet ( å få det ut av kroppen ) ?

Har ikke spist flerumettet/plantefett på over 3 måneder nå. Er det som var i kroppen fra den gangen da, forbrent og ute av systemet nå tror du ? er normalvektig ( altså har 1-2 kilo ekstra maks om man kan forklare det slik)

Eline

16.02.2013 kl.15:00

PP-hva er din formening om herpes 2 (det i underlivet)? Har fått med meg at du mener virus ikke eksisterer og lurer da på hva du tenker om en sånn kjønnsykdom? Hva kan man evt gjøre for å "helbrede" det? Skriv gjerne ned linker hvis du har!

PirkePetter

16.02.2013 kl.15:47

Marianne, avhengig av aktivitetsnivået ditt, samt hvor mye karbohydrater du har spist versus protein og fett, samt østrogennnivåene dine, hvor ofte du har hatt sterke blodsukkerfall, og hvor mye flerumetet fett du har konsumert over årene, etc, så kan vi snakke om opptil flere år før kroppen normaliserer fettsammensetningen. Litt info angående ditt andre spørsmål -

http://www.functionalps.com/blog/2012/04/10/free-fatty-acids-suppress-cellular-respiration/

http://www.functionalps.com/blog/2012/11/24/protect-the-mitochondria/

http://raypeat.com/articles/nutrition/oils-in-context.shtml

Eline, jeg mener ikke, men den moderne, ikke-økonomistyrte vitenskapen dokumenterer, at virus ikke finnes. Dette er mao ikke mine, subjektive meninger, men reelle og dokumenterte fakta. Følgelig eksisterer det ikke noe slikt som kjønnssykdommer heller.

Når det gjelder såkalt herpes så har jeg fått med meg at dette skyldes næringsmangel og/eller kjemikaliebelastning. Eksempler ?

The association of viruses with cases of poisoning is a well recognized fact. It is illustrated by the herpes simplex that follows the injection of vaccines, milk, colloidal metals, ingestion of foodstuffs, general anaesthesia, etc.5, 19-21 and the herpes zoster that follows the intake or injection of arsenic, bismuth and sulfonamides, and carbon monoxide, alcohol, or phenobarbital poisoning22-24. Ritchen and Kantor25 (1947) reported herpes zoster as a toxic manifestation from the administration of antimony in the treatment of schistosomiasis. Both herpes simplex and herpes zoster occur at times in association with infectious diseases which appears to indicate that toxins produced in the course of these specific diseases may be responsible. The lesions of both herpes simplex and herpes zoster, regardless of the primary cause, are histologically characterized by intranuclear inclusion bodies, and a virus can be isolated from the lesions. Fixation occurs between the sera of cases of arsenical or bismuth zoster and zoster antigen26.

http://www.harpub.tk/scobexog.htm

Faktorer som hjelper, gjennom å bl.a motvirke betennelsen som ligger til grunn for såkalt herpes, er normal tarmflora, konsum av melkesyregjæret mat og drikke, mer protein (for bl.a cystein, glutamin, glycin, lysin og taurin), mer mettet fett (spesielt kort og mellomkjedet fett som i smør, kokos, palme og palmekjerneolje), vitaminene A, B, C, D, E, K2, jod, magnesium, selen, og sink

PirkePetter

16.02.2013 kl.23:35

Marianne og Eline - jeg svarer i innlegget Nye tider i Livenes hage da godkjenningsfunksjonen stoppet svaret mitt her, og det tar vel lang tid før det blir godkjent.

Marianne

17.02.2013 kl.12:05

Tusen takk for linker PP, leste de litt røffli, ble litt for komplisert for en næringsmanglende hjerne, men forsto litt :-) Hvordan kan man da best og mest skånsomt normalisere fettsammensetningen tilbake da, og friske det naturlige fettstoffskiftet igjen? Og bør man mao ikke kutte ut alt sukker/karbohydrater i starten likevel da, om jeg forsto deg riktig slik sett, eller er det bra?

PirkePetter

17.02.2013 kl.13:03

Bruk kun animalsk fett og smør, melkefett og kokosolje, palmeolje eller palmekjerneolje.

Jeg har aldri bedt noen kutte ut alt sukker, kun redusere det og samtidig øke næringsinnholdet i kosten, inntil kroppen har hentet seg inn igjen helsemessig. Litt karbo er derfor alltid bra, for å unngå bl.a frigjøring av lagret fett inntil man er frisk og evt vil begynne å trene. Tradisjonskost kombinert med trening/fysisk aktivitet vil videre redusere eventuell fettmasse og stramme skinnet. Tradisjonskosten sikrer konsum av fett og næringsstoffer som forhindrer blodsukkerubalanser, stressreaksjoner og frigjøring av umettet fett for energi, og trening i seg selv har også flere positive virkninger på kroppens kjemiske balanse som bidrar til dette.

Marianne

17.02.2013 kl.13:38

Tusen takk igjen :-)

Når du nevner trening, mener du da også cardio som bra for å redusere masse /og også stramme opp ?

Lurte også på det med flerumettet fett i fisk, som laks og ørret og slikt, hvordan det opererer annerledes/ og bedre i såfall, i kroppen i forhold til det plantebaserte flerumettede fettet ? (gitt at det ikke oppvarmet osv ) - og hva med fettet i f.eks torskelever o.l som varmebehandles da ? Er ikke fiskefett også da mer uheldig i større inntak ?

Ang animalsk fett: Om man ikke vet hva slags for dyret har fått/spist, er det bedre å kun spise muskelkjøttet da, og ikke fettet, og heller supplere med smør/kokosfett/fåretalg f.eks ?

Eline

17.02.2013 kl.19:15

Takk PP, har svart deg på innlegget på Livenes hage.

Trym

17.02.2013 kl.19:34

Hei, jeg har et spørsmål til PP ang fiske-kraft. Har skaffet meg en haug med hoder og bein fra torsk og sei og skal sette i gang:-) Jeg er litt forvirret over hvor lenge en bør la det hele stå over varme, Har lest alt fra 30 min til 24 timer. Noen anbefaler bare 30 min da de mener det blir lim-konsistens hvis en lar det stå lengre. Er ikke dette alt for kort tid til å dra ut de nyttige stoffene fra beina? Lurte på hva din rutine på dette er? Har også lagt meg til merke at mange bruker kveite-avskjær for å lage fiskekraft. Jeg trodde at fet fisk ikke egnet seg så godt til å lage fiske-kraft av?

Solveig

17.02.2013 kl.20:02

Heihei.

Er det noen av dere som har erfaring med økologiske madrasser? Kjøpte en ikeamadrass for en måned siden, og var kjempefornøyd, men etter å ha brukt den en stund føler meg ikke helt uthvilt når jeg sover på den, og det henger igjen en syntetisk lukt/smak i lufta. Tips?

Trym: kanskje Gry kommer med noen tips i løpet av uka? thehealthyhomeeconomist fra WAPF tror jeg har en video omhvordan man lager fiskekraft på hennes nettside=)

Linn

17.02.2013 kl.20:22

Solveig, sjekk ut Green Sleep madrasser. Selgeren i Norge heter Simen Torp (Oslo). Veldig bra.

Solveig

17.02.2013 kl.21:07

Takk Linn=)

17.02.2013 kl.21:31

Jeg begynte med Mg olje for 6 uker siden, sprayer leggene og smører ut hver kveld. Har ikke merket kløe og svie ved påføring. Imidlertid har jeg nå plutselig begynt å få kramper i leggene om natta. Hva er dette for galskap, da? Trodde Mg olje nettopp skulle forebygge leggkramper, også får jeg leggkramper ut av det blå etter 6 ukers bruk? Har ikke hatt muskelplager tidligere. Har brukt ca 8-10 spray pr legg, er det passe dosering?

-tyteberet

PirkePetter

17.02.2013 kl.23:56

Marianne, alt animalsk fett er sunt, selv om det inneholder noe det ikke skal inneholde. Fettet er fremdeles nærende, og bidrar fremdeles med næringsopptak

Fiskefett som kommer med de naturlige antioksidantene er helt ok helsemessig, skjønt alltid i moderate mengder.

Trym, for fiskehoder anbefales ca 4-24 timer, mens fiskeben tar kortere tid da de raskere blir porøse når de slipper mineralene. 30 minutter gir fiskekraftsmak, men om du er ute etter næringsstoffer og skjoldbruskkjertelhormoner fra hodene må de stå lenger. All kraft som kun er for smakens skyld trenger ikke mer enn fra 30-60 minutters koking.

Tytebærturen, bruker du kun oljen på beina? Prøv om morgenen snarere enn om kvelden.

Marianne

18.02.2013 kl.10:30

Takk PP :-)

18.02.2013 kl.11:07

Hei tyteberet! Tror det du beskriver er helt vanlig. Jeg fikk også masse kramper av magnesium. Tror det er noe med at musklene har vært så underernært på mag. så lenge og derfor også anspente....når de begynner å få tilført mag. begynner de å slippe opp og derfor blir det også kramper. Bare fortsett så går det over, på meg yok det noen uker..

Trudemor

Trym

18.02.2013 kl.11:30

Takk PP! Jeg er først og fremst ute etter næringsstoffer, smaken tar jeg med som en bonus:-) Er det greit å la fiskehoder/bein stå i eddikvann natten over slik som med kjøttbein eller er det ikke nødvendig? Får en med seg næringstoffene som befinner seg i fiske-øynene eller går de tapt pga varmen og er bedre å få i seg rå (for den som har litt guts.. og mot)?

Trym

18.02.2013 kl.11:33

Solveig: Takk for tips, får følge med på hva Gry finner på:-)

PirkePetter

18.02.2013 kl.14:09

Trym, jeg pleier å la alt stå over natten i vann med litt eddik, og det funker fint så langt. For fiskeøynes del er det best å koke på laveste varme, da vitamin A tåler en del varme. Tapet blir også mindre om kraften koker med lokk på, for å forhindre eventuelle reaksjoner med lys eller luft.

Linn

18.02.2013 kl.17:17

Kan lammekraft med masse gelatin være litt tungt å fordøye for svake mager mon tro?

PirkePetter

18.02.2013 kl.17:45

Linn, svært usannsynlig da gelatin regulerer syreproduksjonen i magesekken. Har du problemer er det mer sannsynlig at dette skyldes at du ikke fordøyer fettet skikkelig pga lever/galleproblemer, eller mangel på, eller redusert produksjon av, enzymet lipase i magesekk og tynntarm

Når du sier "tung å fordøye," om du da egentlig mener at du f.eks blir trett og skapp, etc etter måltidet, så er dette helt naturlig inntil fordøyelseskapasiteten din har normalisert seg.

PirkePetter

18.02.2013 kl.17:46

Linn, svært usannsynlig da gelatin regulerer syreproduksjonen i magesekken. Har du problemer er det mer sannsynlig at dette skyldes at du ikke fordøyer fettet skikkelig pga lever/galleproblemer, eller mangel på, eller redusert produksjon av, enzymet lipase i magesekk og tynntarm

Når du sier "tung å fordøye," om du da egentlig mener at du f.eks blir trett og skapp, etc etter måltidet, så er dette helt naturlig inntil fordøyelseskapasiteten din har normalisert seg.

Linn

18.02.2013 kl.20:05

Ok. Tusen takk for info igjen, PP! Ja, det høres logisk ut.

AnneB

18.02.2013 kl.20:46

Enig med Trudemor og tytebæret, jeg fikk også kramper den første tiden. Men det har gitt seg.

Marianne

18.02.2013 kl.22:35

PP, ang magnesium, hvordan skal man vite at man begynner å fylle opp nivåene/komme i pluss? Kraft på lammebein, uraff salt, spray og fotbad daglig i snart 2 måneder da.

Trym

18.02.2013 kl.22:52

Takk PP, da er jeg klart til fiskekalas:-)

PirkePetter

19.02.2013 kl.00:22

Marianne, når du er frisk som en fisk!

Marianne

19.02.2013 kl.12:17

Bah, holder det ikke bare å bli en gladlaks da ? :-)

trudemor

19.02.2013 kl.16:34

Er dette leverpulvet (som nevnt over http://www.iherb.com/Now-Foods-Liver-Powder-12-oz-340-g/656) en ok erstatning for rå lever??? Tenkte å kapsle og få i ungene ...PP?? :-)

trudemor

PirkePetter

19.02.2013 kl.18:37

Marianne, ei sursild som deg?

Trudemor, det opplyses i beskrivelsen at produktet ikke inneholder vitamin A av betydning, hvilket må bety at den er sterkt varmebehandlet eller industrielt bearbeidet på noe vis all den tid lever skal inneholde veldig mye vitamin A. Tørket lever kan aldri erstatte rå eller lettstekt lever med tanke på næringstapet via tørking. Men skal du først tørke er det best å tørke lever du kjøper selv, male opp og kapsle.

Marianne

19.02.2013 kl.20:00

Næh, ka e de du sei ? :-)

Marianne

19.02.2013 kl.20:39

Ang lever PP, er det slik at A-vitamin ikke tåler varme spesielt bra ? Er det andre vitaminer/mineraler som er forringes ved mye varmebehandling ?

Janne

19.02.2013 kl.22:08

Jeg henger meg på spørsmålet fra Marianne her. Hvor høy temperatur tåler egentlig de ulike vitaminene? helt eksakt altså. Overalt står det at vitaminene ikke tåler høy varme, men hvor mye vil det si? Jeg har søkt opp og i mente, men finner ingen sted der det står nøyaktig temperaturangivelse av dette.

Bente

20.02.2013 kl.10:01

En uke med daglig inntak av: 100 gram rå okselever (på morgenen), 3 ss gelatin, 3 ss kokosfett, hjemmelagd kraft med fersk chili og ingefær, 2 rå eggeplommer, 1 ts Fiskeleverolje fra Tidsporten, spekemat bestilt fra Gry Hammer, Idag forkjølelse, verking i ledd, tung i kroppen og egentlig tretthet siste to dager. Tenker dere at dette handler om utrensing? (etter så kort tid mener jeg). Ps. har ennå ikke kommet igang med kefir. Tenker at jeg mangler dette fettet som kefir laget av ferskmelk gir. Magnesiumolje fra Tidsporten smører jeg også på bena ca. 3 ganger pr. uke. Gjerne noen tanker fra dere som er mer erfarne med dette kostholdet.

Bente

Linda

20.02.2013 kl.17:34

Tenkte jeg skulle fortelle litt om åssen det går med meg og prosjekt leverspising pluss alt det andre! Jeg har selv hatt god nytte av å lese hvordan andre her opplever sine helbredreaksjoner, så da deler jeg litt mine egne erfaringer her nu :) Jeg starta for nøyaktig en måned siden å trøkke inn med rå lever og rå eggeplommer, i tillegg til kokosolje, gelatin i kapsler, upasteurisert/ufiltrert eplecider eddik, hver dag.(+fotbad i epsomsalt) Jeg prøver å få meg kraft så ofte jeg kan og har det tilgjengelig. Utover det er kostholdet litt så som så, da jeg tidvis ikke har krefter til å stå på kjøkkenet å lage mat og etter at jeg var gjennom en dobbel tonsillektomi for snart to år siden forsvant smaksans og fikk svelgetrøbbel. Utover det har jeg tidvis ingen matlyst, da den forsvinner HELT når jeg blir for utmatta... Utredes for prosjekt ME. Men, og det er ett stort men, for når jeg begynte på rå lever var virkningen ganske så umiddelbar, jeg fikk en mental klarhet jeg ikke har hatt på leeeenge, første to ukene sov jeg ikke. Tror jaggu jeg gikk rundt ett helt døgn søvnløs for jeg ble så fryktelig våken, så trappa ned lever inntaket litt. Enkelte dager har jeg fått i meg nesten en hel pakke lever andre dager mindre doser. Men jeg fikk tilbake noe av det jeg har savmet i mange år og det er energi, en liten gnist av livsglede og håp om at jeg kan få Linda tilbake som hun var. Jeg tørr ikke slutte spise lever! Har fylt opp frysa til randen. Men så var det denne helbredkrisa da... Iiiiiiiiiiisj altså! Det jeg umiddelbart merka i starten av leverspising var jo seff at jeg folte jeg kviknet til men samtidig med det kom en uuuuuuusigelig tretthet/matthet som bare ser ut til å eskalere og er nå i uke fire av dette. Huden i ansiktet har tørket helt ut og har store tørre eksemsflekker rundt hele kjevepartiet som klør vanvittig. Det har jeg aldri hatt før. Etter jeg starta med fotbad i epsomsalt så har jeg fått litt trøbbel med legg kramper, tærne mine er vonde å gå på da de virker trykk sensitive så greier ikke helt å belaste foten ordentlig når jeg går.... Såååååå lurer på om det også er relatert til plutselig tilførsel av magnesium?? Muskelsmertan tar tidvis nuven på meg, spesielt rundt skulder/nakke. Så for øyeblikket føles alt slitsomt, det det kjennes ut som helbredreaksjonen bare øker på, men som æ sei på trøndersk, æ tørr faen itj slutt å eta lever. Den har gjort noe som gjør at jeg til tross for helbredkrise føler meg bedre, jeg vet ikke åssen jeg skal forklare. Bare føler noe i kroppen er BEDRE! Hahaha.... noen som kjenner seg igjen? :D Som sagt så har jeg fått nok krefter til å komme meg opp å begynne å virke litt igjen uten å bli sengeliggende av den minste lille belastning fysisk/psykisk... siste uka har vært rett å slett rævva. Hehe! Jada, sånn e no ståa me mæ... :)

Linda

20.02.2013 kl.17:49

Ja så glemte jeg å nevne at etter et fotbad med epsom salt her om kvelden fikk jeg en kriblende kløende følelse i leggene og det føltes som legg muskulaturen hadde fått juling, type stølhet lissom. Så jeg forsiktig knar litt på leggene for å lindre litt, som sagt så gjort. Cirka fem minutter etter endt massasje, lener meg tilbake i sofaen og ett eller annet i kroppen skjer som gjør at jeg får en ubeskrivelig trang til å le! Så jeg ble liggende å gapskratte.... eeeeh, normalt?? Så kom jeg på at jeg for endel år tilbake gikk til en osteopat, og fikk en lignende reaksjon etter litt trykking på kroppen, da satt jeg på bussen på vei hjem da denne trangen til å le tok meg og folk på bussen lurte på om det sto bra til... Når jeg kom hjem ble jeg også liggende å gapskratte i mange timer, klarte ikke stoppe, så vurderte ringe legevakta på kvelden da magemusklene mine begynte å bli utmatta av den fliringa! Altså til slutt gjorde det så vondt i magemusklene at det gikk over i gråt... men det roa seg etter cirka en heldag/kveld med skratting. RART! Mot normalt, hæ, mæ? Hahaha... :)

PirkePetter

20.02.2013 kl.17:54

Tap eller ikke av næringsstoffer avhenger av for mange faktorer til at det finnes en enkelt målestokk. Hvordan matemnene behandles før varmebehandling er en faktor, og andre er hvorvidt matemnene utsettes for lys, luft, fuktighet, syre eller base før og under varmebehandling, lengde og temperatur på varmebehandlingen, hvorvidt denne er tørr eller fuktig steking, koking, etc.

Generelt kan man si at vegetabilske matemner har best av varmebehandling, da dette bryter ned substanser som binder næringsstoffer, eller som inkluderer næringsstoffene i lange molekylkjeder som vi ellers ikke ville fordøye. Noe næring reduseres eller går tapt i vegetabilske matemner ved varmebehandling, mens andre frigjøres fra sine bindinger. Enzymer går alltid tapt via varmebehandling, men generelt økes næringsinnholdet i vegetabilske matemner via varmebehandling.

Animalske matemner denatureres i større grad via varmebehandling, samtidig som det dannes en rekke helseskadelige substanser i matemnene som følge av varmepåvirkning. I tillegg kommer eventuell glykering (sammensmelting) av ulike næringsstoffer med hverandre avhengig av temperatur og lengden av varmebehandlingen. Animalske matemner generelt har derfor best av minst mulig varmepåvirkning, hvilket er hvorfor jeg så ofte anbefaler tradisjonelle tilberednings og konserveringsmetoder som speking, tørking, røyking, graving, raking, etc. Og ikke minst konsum av helt rå animalske matemner i form av bl.a sushi og sashimi, carpaccio, tartar og ceviche, m.m

Når animalske matemner mørnes/spekes/henges til tørking så bryter enzymer som katepsiner, kalpainer, kaspaser og andre proteaser i kjøttet ned proteinkjeder til enklere peptider og frie aminosyrer, og også lange fettkjeder blir brutt ned til mindre og lettere fordøyelige fettsyrer av lipaser. Disse og andre enzymer er også ansvarlige for utvikling av ymse smaks og aromastoffer som bidrar til den gastronomiske luksusen tradisjonelt konserverte animalske matemner normalt er.

Tradisjonelt konserverte animalske matemner er dermed for-fordøyde av enzymer, og forbruker derfor minst mulig energi i fordøyelsesprosessen, samtidig som maksimalt med næringsstoffer er tilgjengelige for kroppen. Og også null helseskadelige substanser. Enzymene som finnes naturlig i matemnene fortsetter fordøyelsen av disse både i den øverste delen av magesekken/enzymmagen (hvor maten befinner seg inntil magesyrenivåene er optimale) såvel som i tynntarmen, hvor de gjenaktiveres etter å ha vært inaktive i magesyren.

Konsum av slike matemner for seg, eller sammen med fortrinnsvis kokte og/eller melkesyregjærede vegetabilske matemner sikrer optimalt næringsopptak

http://nutritiondata.self.com/topics/processing

http://chestofbooks.com/health/natural-cure/The-Hygienic-System-Orthotrophy/6-Cooking-destroys-the-vitamins-in-foods-and-impairs-or-com.html

http://www.beyondveg.com/tu-j-l/raw-cooked/raw-cooked-2e.shtml#cooking eff on vit

http://www.beyondveg.com/tu-j-l/raw-cooked/raw-cooked-2g.shtml#cooking eff on min

http://www.beyondveg.com/tu-j-l/raw-cooked/raw-cooked-2h.shtml#nutr of raw

http://www.fao.org/docrep/t0207e/T0207E07.htm

Bente

20.02.2013 kl.20:09

Hei Linda, takk for spennende og morsomt svar fra deg. Denne latterkulen skulle jeg gjerne oppleve :). Det høres ut som du spiser en del mer rå lever enn meg, en hel pakke??. Er 100 gram rå lever som jeg spiser hver morgen for lite? Føler jo det er mer enn nok der jeg står og svelger disse rå bitene :). Glemte å nevne at jeg også tar eplesideredikk på morgenen. Energiløshet har jeg nok kjent på så lenge så lenge men har fungert i hverdagen med jobb og familie. "Alle" er jo til tider slitne, vi har vinteren med mørketid og jeg tror det er vanskelig å vite hvordan man skal føle seg når kroppen får det den trenger av næringsrik mat og balanse mellom hvile og aktivitet. Disse vondtene i kroppen har jeg nok kjent på over tid men mer siste tid. Føttene er vonde å tråkke ned på om morgenen og jeg har i det siste kjent på stivhet i nakke og rygg. Men nå gir jeg kroppen lever, gelatin, kraft, kokos, eplesideredikk så får vi se hvordan dette utvikler seg. En siste ting; har lyst til å løpe/jogge men føler kroppen er tung og på en måte "protesterer" litt. Kan det være for sterk kost for en kropp i ubalanse med disse løpeturene?

Linda

20.02.2013 kl.20:49

Bente, den første uken jeg spiste rå lever lå jeg nok bare på 100-200 gram om dagen jeg også, men for min del så økte lysten på mer lever når jeg kjente hvor raskt den ga energi og ikke minst hvor lite trøbbel jeg hadde/har med å få den ned i magesekken. (hverken smak eller konsistens plager meg) Jeg har no lest her ett sted på disse wicked mums bloggene hvor PP sa noe om mengden lever man kan/bør spise daglig for rask helbred men jeg husker ikke... Noen andre som vet? Min ME syke kropp svinger fra dag til dag så jeg spiser lissom det jeg greier der og da, til frokost kan det bli noen biter, men så til middag igjen så kan det gå ned ei halv lever eller mer... Kan også nevne at jeg har hatt dager de siste ukene hvor sjokolade suget har vært helt abnormt, vedvarende sår hals, vondt i mandler som ikke er der lengere, influensafølelse etter all aktivitet... Noe foregår no :) Jeg fikk også behov for å prøve meg på litt styrketrening da den eneste fysiske aktiviteten jeg har hatt de siste årene har vært tråkking i skog og mark i mest mulig kuppert terreng for å få opp blodpumpa litt, MEN det lille jeg fikk til av ren styrketrening slo kroppen min helt ut og smertetrykket fra musklene tvang meg til å holde senga i tre dager før det verste slapp taket, men sliter enda med etterdønninger i form av null matlyst, trøbbel med syn, migrenetilstander... Så for min egen del fikk jeg bekreftet at jeg var litt for ivrig helt i startfasen her ja! Hehe... Så her må man bare føle seg fram på både aktivitet og inntak av disse næringstette matemnene. :)

PirkePetter

21.02.2013 kl.00:56

Linda, det ser ut til at du kan reagere på enten kopper i leveren, om du har kopperovervekt i kroppen fra før av, eller du reagerer på histaminet i lever. Kopperovervekt gir histaminovervekt, slik at enten det nå er høna eller egget som kom først her, så blir resultatet det samme.

Har du spist overveiende vegetarisk/raw food, og gjerne også ikke bløtlagt eller gjæret slike matemner er dette omtrent en garanti for mye kopper, da plantekost ikke inneholder sink, som er kopperantagonist, av betydning. Og fytinsyre i plantekost, korn, frø, etc binder sink, men ikke kopper. Lite animalske matemner gir lite sink, samt lite av andre næringsstoffer som balanserer kopper. Bruk av ymse medikamenter, p-piller, tungmetaller via vaksiner, mangel på bestemte næringsstoffer, etc reduserer også sink, men øker koppernivåene gjennom bl.a å redusere opptak av, eller blokkere funksjonen til næringsstoffer enzymene som avgifter histamin trenger for produksjon og aktivitet.

Overskudd av kopper øker også østrogennivåene i kroppen (= betennelser, nedsatt energiproduksjon/ME, følelsesmessige problemer, etc) og serotoninnivåene (= betennelser, nedsatt energiproduksjon/ME, følelsesmessige problemer, etc), samt blokkerer skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon, slik at hypotyreose oppstår (=betennelser, nedsatt energiproduksjon/ME, følelsesmessige problemer, etc). I tillegg kommer da økte histaminnivåer.

Søk på histamine excess eller histamine intolerance/Symptoms - Histamine Intolerance, samt copper excess eller copper toxicity, så får du info. Jeg unngår å legge ved linker for å slippe godkjenningstullet, som allerede har stoppet en kommentar i dag

Bente

21.02.2013 kl.09:37

PP, ble litt skeptisk da jeg leste ditt svar til Linda ang. kopperoverskudd. Blir takkmenlig om du kommenterer mine innlegg skrevet 20/2- Hvordan skal man vite om man gjør det riktige?? Å legge om til tradisjonskost tenker jeg i begynnelsen kan gi avgiftningssymptomer (kroppsverk, forkjølelser, lite energi). Men nå tenker jeg at disse symptomene like gjerne kan oppstå om kroppen på en eller annen måte overbelastes? (ref. kopperoverskudd). Jeg trodde rikelig med rå lever var helt topp, nå skjønner jeg at det også kan gi overskudd av stoffer og dermed belaste kroppen.

Linda

21.02.2013 kl.10:21

PP, sier det samme som Bente over her, hvordan vite hva som er riktig... Jeg søkte opp endel info om dette og må si jeg kjente meg veldig igjen på dette med kopperoverskudd og "kopper personligheter" som å lese om seg selv gitt... Jeg ble vel litt forvirra her morgenkvisten, da det ser ut som om man må holde seg unna endel av det jeg allerede spiser? Lever, eddik, kokosfett... Jeg ble rett å slett litt overveldet her jeg sitter og fordøyer ny info. Skjønner at jeg må roe ned/slutte spise lever for ei stund? Den energien levra gir meg er lissom det som gjør dagene mine lettere enn på lenge, og jeg har krefter til å gjøre noe. Tusen takk for info, må bare sette seg ned å lese mer om dette. :)

Hen

21.02.2013 kl.15:07

Jeg ser det er så mange som får reaksjoner (kløe, stikking, o.l) på magnesiumolje. Jeg kjenner absolutt ingenting. Smører det rent (uten å blande med fett eller vann) på leggene. Betyr det at man har nok om man ikke kjenner noe? Samboeren min klødde så mye (den første og eneste gangen han har prøvd det) at han måtte stå opp om natten og dusje. Han fikk diaré dagen etter, men aner ikke om dette har sammenheng.

En annen ting jeg lurer på er om noen vet om hypermobile ledd har noe med ubalanser i kroppen å gjøre? Jeg har hatt "bananknær" i alle år og litt løse skuldre, og har begynt å få låsninger i bekkenet/IS ledd (hjelper med styrketrening), men vet ikke om hypermobilitet har noe med det å gjøre. En ortoped jeg nevnte det for sa at det er jo TEGN PÅ AT JEG ER KVINNE, at jeg har ØSTROGEEN!

Hm.

PirkePetter

21.02.2013 kl.15:37

Bente, tradisjonskostholdet er ikke bare lever alene, men et kosthold som består av næringsrike matemner som gir kroppen alle næringsstoffer den trenger for å balansere og bygge seg selv. Og deriblant balansere kroppens koppernivåer, men da på sikt, ettersom man ikke får i seg alle næringsstoffene man trenger på en gang. Tilstrekkelige mengder næringsstoffer gjør også kroppen i stand til å regulere histamin, bl.a gjennom å øke aktiviteten til enzymet som avgifter histamin, samt som binder kopperoverskudd eller fungerer som antihistaminer i kroppen.

Det å holde seg unna matemner som inneholder bestemte næringsstoffer fordi disse er i overvekt i kroppen er feil taktikk, da det er viktigere å heller fokusere på matemner som inneholder næringsstoffer som balanserer næringsstoffet som er i overskudd. Og ofte dreier dette seg om matemner som også inneholder mye av næringsstoffet man allerede har for mye av. Har man for mye av noe, har man for lite av noe annet, da næringsstoffer fungerer som agonister og antagonister i kroppen, slik at poeget aldri må være å unngå et gitt næringsstoff, men snarere å øke konsumet av antagonister, samt næringsstoffer som inngår i enzymer som avgifter eller omdanner næringsstoffer i overskudd.

Høna, at du ikke reagerer på kloren i magnesiumolje betyr bare at du ikke reagerer på kloren i magnesiumolje. Dette har mao ikke med magnesiumnivåer å gjøre. Magnesiumolje er magnesiumklorid. Kløen din samboer opplevde kan være reaksjon på kloren, men ikke diareen.

Hypermobile ledd kan skyldes mangel på flere næringsstoffer, især vitamin K2 og D, men den vanligste årsaken er bekken ute av naturlig stilling.

Bente

21.02.2013 kl.16:17

Takk for flott svar, PirkePetter. Da fortsetter jeg å spise rå lever, MEN HVILKE NÆRINGSSTOFFER bør jeg fokusere på som regulerer histamion (ref. øke aktivitet til enzym som avgifter histamin) samt binder kopperoverskudd? Inntak av rå lever krever altså inntak av ??? for å ha ønsket effekt slik jeg forstår det.

Bente

Vilde

21.02.2013 kl.16:57

PP, jeg var hos legen her om dagen da jeg hadde mistanke om at jeg har et skjevstilt bekken, ettersom kroppen min ser helt skjev og usymmetrisk ut. Legen mener derimot at bekkenstillingen min er helt normal, og at problemet heller ligger i ryggsøylen (skoliose), som igjen gjør at hele brystkassa og skuldrene er skjeve. Hun sa også at det ene benet mitt er lenger enn det andre, men det var tydeligvis innenfor normalen - litt under 1 cm lengdeforskjell. Jeg sliter med migrene, i tillegg til smerter i ryggbladene i ny og ne. Det jeg synes er verst er derimot hvordan jeg ser ut. Legen min mener det er unødvendig å gjøre noe med dette, men jeg lurer på hva du mener, ut ifra det lille jeg har skrevet her? Kan det være at alle problemene er forårsaket av ulik benlengde, og at det vil være nyttig for meg å gå til innkjøp av en innleggssåle som vil stabilisere ryggsøylen? Eller er det på noen måte mulig å ordne opp i dette, uten operasjon?

Christina-sør

21.02.2013 kl.19:58

PP - jeg har også et spm vedr magnesium olje. Jeg bruker forholdsvis mye tror jeg - ca 15 sprut 2 ganger om dagen. Spiser "mye" lever siden jeg bla er lav på B12 - og da har jeg skjønt at det også kreves mer magnesium. Jeg er imidlertid blitt veldig tørr og "skrukkete" inne i hendene - kan dette skyldes oljen som jeg gnir inn i huden med håndflaten? Syntes også jeg er blitt litt gul inne i hendene - kan dette ha sammenheng med lever inntaket? (spiser ikke mer enn ca 3-400 gr om dagen - og har fått flott bedring på trøtthet og energinivå)

Lurer videre på om det er like effektivt å ta magnesiumoljen (fra tidsporten) i vann og drikke det - eller er det mest effektivt å smøre det på huden?

Christina

PirkePetter

21.02.2013 kl.20:34

Enzymene det er snakk om er faktisk basert på kopper, dvs de lages av kopper. Men både for lite eller for mye kopper fører til stans i aktiviteten. Enzymaktiviteten øker i takt med innkommende kopper, men når dette går over et visst nivå kortsluttes enzymproduksjonen. Også sink er en del av det ene enzymet.

Sink konkurrerer med kopper for opptak i tarmen, og reduserer koppernivåene i blodet. Vitamin C fjerner også kopper i blodet. Svovel og molybden binder kopper i tarmen. Jern og mangan fjerner kopperoverskudd fra leveren, og vitamin B3, B6 og B9/folinsyre er kopperantagonister.

Animalsk protein/aminosyrer er også viktig ved kopperoverskudd, og sammen med mettet fett beskytter proteinet leveren fra skadevirkninger. Flere aminosyrer avgifter også kopper direkte.

Normaliseres kopperoverskuddet normaliseres også aktiviteten til de enzymene som avgifter histamin. I tillegg er det sikkert ikke dumt å supplere med matemner som inneholder substanser som fungerer som antihistaminer. Søker du på foods herbs nutrients antihistamine så får du en del info.

Vilde, om du ble født med skoliose så skyldes dette mangel på flere næringsstoffer, deriblant vitamin B9/folinsyre, B12, D og K2, samt sannsynligvis magnesium. Har du utviklet skoliose senere kan de samme næringsmanglene være involvert, men det kan like gjerne skyldes skjevt bekken. En kiropraktor eller osteopat kan fortelle deg hva som kan gjøres i så måte. Er bekkenet skjevt mot den ene siden vil dette påvirke benlengden på den siden. Både skoliose og skjevt bekken påvirker ryggens naturlige posisjon, slik at smerter og stivhet i øvre del av ryggen, samt nakken, med påfølgende hodepine eller migrene er vanlig.

Før du vurderer hva som kan gjøres, med tanke på kosthold, trening/øvelser, etc, så må du vite med sikkerhet hva som forårsaker hva. Er årsaken at det ene benet er kortere enn det andre i vekst (ikke pga skjevt bekken mao), så vil et kosthold rikt på de næringsstoffer som bl.a kontrollerer vekst av benceller hjelpe. Også bruk av magneter/magnetfelter, samt lydbølger, har i ymse forskning vært brukt til å få ben og brusk, etc til å vokse til normal lengde/størrelse, slik at det er håp om å unngå operasjon selv her.

For akkurat skoliose så er yoga bra utover skikkelig kosthold, og det finnes også yogaøvelser for skoliose. Søk på yoga for scoliosis for info

Lurerveldig

21.02.2013 kl.21:00

I de siste 5 ukene har jeg introdusert edikk ved måltidene, smør fra Tidsporten, ost fra Tidsporten, mye lever, gelatin, mer kraft, surdeigsbrød, hønning og vannkefir. Saktig men sikker så har den ene barnet mitt fått mer og mer autistiske trekk. I mange år har jeg holdt familien unna gluten/melk og de tidligere autistiske trekk var da borte. Barna som var utagerende, vanskelig, og med masse eksem ble helt normal i adferd og eksemet ble borte når vi kuttet ut alle korn, melk, sukker, tilsettningstoffer, osv. Jeg forstår at folk kan ha helbredelseskriser der de blir verre men hva med det jeg beskriver her?

PirkePetter

22.02.2013 kl.02:30

En kuriositet -

http://www.second-opinions.co.uk/cooking-1.html

C-S, det er mest sannsynlig kloren du reagerer på. Å smøre magnesiumolje på huden omgår alle eventuelle opptaksproblemer i mage, tarm, og også kroppens eget reguleringssystem som gjør at kun minimale mengder magnesium blir tatt opp til enhver tid.

Du kan også drikke magnesiumklorid, men hvorvidt du tar det opp avhenger av svært mange faktorer. Prøv og se hvordan du føler deg. Husk livsforsikring først.

Eneveldig & Lur, hønning, er det flytende høne?

Det du beskriver kan like gjerne være en retur av tidligere symptomer idet kroppen har satt i gang oppgradringsprosesser som følge av det nye næringsnivået. Men i og med at det er snakk om barn er det lurt å være på den sikre siden. Jeg anbefaler derfor at du enten prøver elimineringsmetoden til du finner hva barnet reagerer på, eller at du gir barnet surmelk som vil hjelpe på magesyreubalanse, og også stimulere ny bakterieflora og normalisering av ph i tarmen. Surmelk sammen med ost, skal hjelpe på fordøyelsen av osten. Det samme gjelder upasteurisert smør. Også konsum av organiske syrer som f.eks eddik i et lite glass vann før konsum av ost kan hjelpe på fordøyelsen gjenom å stimulere magesyreproduksjonen, samt delta i nedbrytingen av osten.

Ellers anbefales du å gi barnet de samme næringsstoffene som er listet opp for kopperforgiftning i kommentaren rett ovenfor, slik at eventuelle reaksjoner på enten kopper eller histamin i leveren unngåes. Både kopper og histaminoverskudd forårsaker de samme symptomer som defineres som autisme, og da især histaminreaksjoner.

Om årsaken til symptomene er kopper eller histamin så burde barnet ha flere symptomer, især mage-tarmreaksjoner?

Kristine

22.02.2013 kl.11:19

PP anbefaler du å fjerne fettlaget fra kyllingkraften? Er ikke dette mest omega 6? Eller er næringsinnholdet såpass bra at det bør være en del av kraften man blander inn i mat? Jeg koker kyllingkraft på økologiske Holtekyllinger. Har ikke plass til å ale opp selv (enda).

Bente

22.02.2013 kl.12:44

Noe om kopperforgiftning som var nyttig for meg: http://drlwilson.com/articles/copper%20elimination.htm

Bente

Linn

22.02.2013 kl.13:36

PP, kan B12 injeksjoner høy dose skade tarmtotter eller mage/tarm på andre måter?

PirkePetter

22.02.2013 kl.13:52

Kristine, hønsefett som annet fjærkrefett er hovedsaklig omega-9/enumettet fett av samme type som i f.eks olivenolje, mandler, etc.

PirkePetter

22.02.2013 kl.13:57

Linn, nei, men økte nivåer av B12 uten samtidig økning av folinsyre kan, da begge vitaminer er nødvendige for dannelse av bl.a tarmtotter så vel som tarmceller generelt via å være involvert i å bygge gener, samt stamceller. Alle næringsstoffer jobber i par, som videre jobber med en rekke andre næringsstoffer, slik at å øke nivået av enkeltnæringsstoffer sjelden er en god ting. Økt B12 i kombinasjon med tradisjonskosthold skal gå helt fint

Linn

22.02.2013 kl.15:13

Tusen takk for hjelpen, PP. Så hvis man får enorme doser B12 selv om det ikke er depotinjeksjoner, og betydelig mindre folsyre (så og si ikke økt inntaket av det), så kan det bli en ubalanse som resulterer i skade på tarmtottene? Hva er riktig å gjøre hvis så skjer? Gelatin, kraft, smørsyre, organiske syrer og det vanlige?

Linn

22.02.2013 kl.15:31

Regner isåfall også med da at man ligger tynt an tarmhelsemessig hvis man har fått B12 inj over mange år, og samtidig tatt kjemisk folsyre som liksom skal virke sammen.. Dette blir man da anbefalt av såkalte leger.

Marianne

22.02.2013 kl.17:30

Tusen Takk PP, for grundig svar lenger opp, så det først nå :-)

Jeg forstår ikke helt dette med fettsyrer ennå, f.eks det med alfalinolensyre som man leser er så 'livsviktig å få i seg, viktigere enn fiskeolje', blant annet som kommentar fra flere fagfolk rundt Udos retningen osv. Kan du belyse litt rundt det? Og hvor er det denne Udos Eramus bommer og trår feil, det er vel noe han har riktig for seg ift faren ved harskning og slikt? og såvidt jeg har skjønt har han også forsket på fettsyrer osv, så hva er riktig av det han promoterer, og hvor går det skeis i informasjonen derfra ?

PirkePetter

22.02.2013 kl.21:20

Linn, syntetisk folinsyre virker ikke som naturlig folinsyre, og dermed ikke sammen med B12. Syntetisk folinsyre sies også, i følge forskning, å kunne forstyrre naturlig folinsyrefunksjoner i årevis etter at man slutter med den syntetiske versjonen. Hvor mye som ligger i denne logikken er imidlertid en annen sak, da jeg har vanskelig for å se at dette skal ta år så lenge man gir kroppen maksimalt med naturlig folinsyre og alle involverte næringsstoffer.

Mangel på folinsyre er en faktor av flere som skader tarmtottene, og som derfor kan gi samme symptomer som såkalt cøliaki. Forslagene dine er bra, men du må øke nivåene av naturlig B12 og folinsyre via kosten. Lever og inmat, samt animalske matemner generelt, er beste kilder

Symptomer på folinsyremangel -

http://www.newsmax.com/FastFeatures/signs-of-folate-deficiency/2011/02/18/id/386663

http://www.3fatchicks.com/8-symptoms-of-folic-acid-deficiency/

http://www.nhs.uk/Conditions/Anaemia-vitamin-B12-and-folate-deficiency/Pages/Symptoms.aspx

http://en.wikipedia.org/wiki/Folate_deficiency#Symptoms

Marianne, Udo har omtrent ingenting riktig sin logikk, og linolsyre og linolensyre er ikke, og har aldri vært essensielle. De har imidlertid blitt dette i industrien og innen vitenskapen pga makten til den amerikanske soyaindustrien (Monsanto med flere). De egentlige essensielle fettsyrene er DHA og arakidonsyre. I følge logikken om essensielle fettsyrer så skulle linolsyre kunne omdannes til arakidonsyre ved behov, og det samme med linolensyre til DHA. Dette skjer imidlertid kun i levende organismer hvor alle nødvendige betingelser er optimale og tilstede. Og selv da i kun svært liten grad. Og for å få i oss tilstrekkelige mengder linol og linolensyre for å dekke behovet for arakidonsyre og DHA, via den teoretiske flertrinns omdanningen fra linol og linolensyre, så må vi konsumere så mye flerumettet fett at det blir giftig for oss.

Mer info her ?

http://www.westonaprice.org/know-your-fats/precious-yet-perilous

http://raypeat.com/articles/articles/unsaturated-oils.shtml

http://raypeat.com/articles/nutrition/oils-in-context.shtml

http://raypeat.com/articles/articles/unsaturatedfats.shtml

http://raypeat.com/articles/articles/unsuitablefats.shtml

http://raypeat.com/articles/articles/fats-degeneration3.shtml

http://raypeat.com/articles/articles/fishoil.shtml

http://raypeat.com/articles/articles/ms.shtml

http://raypeat.com/articles/articles/coconut-oil.shtml

trudemor

23.02.2013 kl.10:51

Hønsefett er altså primert omega 9....men betyr det at man skal kaste det eller bruke det??

Trudemor

PirkePetter

23.02.2013 kl.16:02

Hønsefett er helt ok fett. Marianne og Linn, jeg svarte i går, men ble stoppet av godkjenningstrollet

Linn

23.02.2013 kl.21:37

Ok. Gleder meg til svaret kommer på trykk! Tusen takk, PP.

PirkePetter

23.02.2013 kl.23:22

Jeg postet kommentaren i Livenes hage, i innlegget om Ny tid for rebellost og rebellsmør. Bare tull å vente over et døgn på godkjenning av kommentarer.

Linn

24.02.2013 kl.09:22

Et spørsmål til. Hvis jeg har altfor mye B12 i kroppen etter injeksjoner (10 mg pr inj, ikke depot), hva bør gjøres for å normalisere verdiene igjen raskest mulig? Lest enkelte steder nå at det kan forekomme for høy dose/verdier. Og jeg som alltid har trodd og lært at overskudd ble utskilt ganske så raskt.. Tatt folat nå siste dagene.

Marianne

24.02.2013 kl.12:38

Tusen takk PP for oppklaring ang disse to, det trengte jeg.

Finnes det bra med arakidonsyre i lammefett slik som lammekjøttdeig med mye fett, fåretalg osv? (Eller hva er beste kilder til denne ? Smør og eggeplommer?) Holder meg mye til lam, da jeg ikke alltid får tak i økologisk storfekjøtt, og lam da føles tryggere som alternativ, samt at magen fortsatt ikke har plass til allverdens proteinkilder i løpet av en dag, så prøver å holde meg til den proteinkilden med mye næring og som også da er sunnest av det jeg kan få tak i 'rundt hjørnet', for enkelhets skyld enkelte dager ( er lammekjøtt/fett et bra matemne sammenlignet med eks storfe ?)

Ang DHA, hvor finnes dette utenom fiskefett/ hvilke kilder som du refererer til her kan dette konverteres fra ? kommentar fra deg til meg i magnesiuminnlegget 5/1: "Noe daglig behov for omega-3 fiskefett finnes imidlertid ikke. I følge logikken er det ønskelig med DHA fra fiskefett da hjernen består av en god del DHA, utover enumettet og mettet fett, samt kolesterol, men kroppen klarer åpenbart å danne DHA fra andre kilder i og med at hjernen til bl.a rene kjøttspisere ellers aldri ville utvikle seg noe videre" - Hvilke er det beste animaliakildene til rene kjøttspisere for konvertering til DHA ?

Og, denne (over)fokuseringen på viktigheten av inntak av omega, 3 både i media og fra alle kostholdsytrere osv, er den på villspor/farlig ?

Er det slik at For Mye omega 3 ( selv om kilden er bra/ren, torskeleverolje/villfanget laks osv) kan være uheldig/blokkere andre næringsemner eller slikt noe ? Og Synes jeg leste som kjapt noe om lipid peroxidation? ved for mye fiskeoljer , og at dette skapte frie radikaler i kroppen ?

Limer inn fra denne linken som du ga: http://raypeat.com/articles/articles/fishoil.shtml

"The original "essential fatty acids" were linoleic, linolenic, and arachidonic acids.Now that the toxic effects of those are coming to be recognized,( Q: Hæ, her står det at arakindonsyre gir giftig effekt ?) new "essential fatty acids," the omega-3 fatty acids, including those with long chains, found in fish oils, are said to make babies more intelligent, to be necessary for good vision, and to prevent cancer, heart disease, obesity, arthritis, depression, epilepsy, psychosis, dementia, ulcers, eczema and dry skin.

With just a normal amount of vitamin E in the diet, cod liver oil is certain to be highly oxidized in the tissues of a mammal that eats a lot of it, and an experiment with dogs showed that it could increase their cancer mortality from the normal 5% to 100%. Although fish oils rapidly destroy vitamin E in the body (Q: Hva gjør man med dette med vitamin E da?), some of them, especially the liver oils, can provide useful vitamins, A and D. In studies comparing fish oil diets with standard diets, these nutrients, as well as any toxins besides fatty acids (Huang, et al., 1997; Miyazaki, et al., 1998) in either type of oil, should be taken into account, but they seldom are "

Despite the nutritional value of those vitamins, fish oils are generally much more immunosuppressive than the seed oils, and the early effects of fish oil on the "immune system" include the suppression of prostaglandin synthesis, because the more highly unsaturated long chain fats interfere with the conversion of linoleic acid into arachidonic acid and prostaglandins. The prostaglandins are so problematic that their suppression is helpful, whether the inhibition is caused by aspirin or vitamin E, or by fish oil"-

Dette avsnittet forstår jeg ikke noe av...

Jo mer jeg leser jo mer forstår jeg at jeg ikke forstår.. hjelpes, tror jeg ikke kan begi meg ut på å forstå dette med fettsyrer, noen gang, fisk/fiskeoljer = ikke bra, uansett opphav ?

Kortversjonen: Hjelp, hva er trygge og gode kilder til Arakidonsyre? Og hvorfor hevder flere at arakindonsyre er skadelig ? / hva er trygge og gode kilder til DHA ? Beklager langt innlegg.

PirkePetter

24.02.2013 kl.18:48

Linn, ikke for mye B12, men for lite folinsyre, slik at du bare må spise matemner med mye folinsyre for å oppnå balanse mellom B12 og folinsyre.

Marianne, arakindosyre finnes i all animalsk mat og fett. Lammekjøtt er overlegent storfekjøtt næringsmessig sett.

DHA finnes i eggeplommer om hønsa har fått gå ute og spise meitemark, insekter, etc, og ellers i sjømat, samt lever fra dyr på beite, og smør fra kyr på beite. Og selvfølgelig fiskelever og fiskeleverolje og rogn

DHA er viktig for hjernen, og spesielt hjernens utvikling i småbarn, sammen med kolesterol og mettet fett, men er som EPA og plantefett giftig om man får for mye, og/eller uten de naturlige antioksidantene og det mettede fettet og kolesterolet som ofte blir fjernet i kommersielle fiskeolje/fiskeleverprodukter.

Arakidonsyre har mange positive helsevirkninger, og er som DHA nødvendig for flere ting, deriblant hjernens utvikling og funksjon. Men for mye arakidonsyre er helseskadelig, som for mye DHA eller EPA eller andre flerumettede fettsyrer. Balanse er nøkkelordet, og da ved å konsumere matemner rike på flerumettede fettsyrer med mettet fett og matemner rike på naturlige antioksidanter. Og med sitnevnte sikter jeg til næringsstoffer med antioksidantvirkning, og ikke flavonoider eller fenoler, etc fra frukt, bær eller grønnsaker.

Søk på Precious Yet Perilous, så får du god info om bl.a arakidonsyre

Fiskeolje som har vært beskyttet mot varme, luft og lys, og som kommer med naturlige antioksidanter som forhindrer at fettet setter i gang massive oksidasjons/betennelsesreaksjoner i kroppen er helt ok og helsefremmende i små, men jevnlige doser. Det er ikke fiskefett som er helseaspektet ved fiskeleverolje, men de høye nivåene av hovedsaklig vitaminene A og D

Linn

24.02.2013 kl.19:10

Ok! :-)

Solveig

24.02.2013 kl.20:47

Hei.

Tenkte bare jeg skulle legge inn et tips om en "næringsinnhold i ulike typer mat"-søkemotor vi som er blanke på ernæring kan installere til firefox (tror også de har en til google): http://nutritiondata.self.com/tools/firefox-plugin

Jeg vet ikke hvor komplett den er, men det ser ganske bra ut. Man kan blant annet se næringsinnhold i ulike typer lever (fra konvensjonell drift), både kokt, stekt og rå=) Ellers kan man søke etter mat høyest på næringsstoffet man er ute etter på denne siden: http://nutritiondata.self.com/tools/nutrient-search

og på denne siden kan man også se næringsinnhold i mat: http://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list

Undrende

24.02.2013 kl.21:20

PP- når det gjelder bruk av magnetisme- vet du hvor sterk magnetene være for å oppnå en gunstig virkning på cellene? Ser det selges i mange ulike styrker, alt fra 1000 -9000 Gauss.

Jeg lurte også på om du har kommet over noen seriøse vitenskaplige studier i forhold til inntak av kraft og effekten på brusk-slitasje? Har selv bare kommet over 2 stk, men mulig jeg ikke har vært flink nok å bruke søke-funksjonen....

Marianne

24.02.2013 kl.21:21

Tusen takk igjen PP, jeg leste litt av Precious, Yet Perilous tidligere, du hadde gitt link til den også, takk, men opp med henda, helt ærlig, så er det mye av den infoen der som ble forvandlet til rocket science i min fatteevne, tror nå at nekrologen min kommer til å fortelle at jeg ikke døde av næringsmangel, men snarere at hjernen slo krøll på seg og til slutt eksploderte...jaja, jeg endte i såfall da dette livet her når den tid kommer, med et brak om ikke annet:-) synes dette med fett er vanskelig å forstå ja:-)

Da lurer jeg på, siden jeg veldig sjelden spiser fisk, og det eneste jeg får i meg derfra er dagsdose GP torskelever/smørolje kapsler, vil jeg ikke da få for mye omega 6 fra animalia/arakindonsyre og en ubalanse der ? Eller vil det å spise eggeplommer, upast smør og lammelever gi nok DHA til å balansere omega 6/arakindonsyre fra dyrefettet ?

PirkePetter

24.02.2013 kl.23:18

Undrende, gausstyrken er som regel varierende fra forsøk til forsøk, og pleier å være høyere ved bruk av magneter direkte, og mindre når det er snak om magneter i madrasser, dyner, etc. Alle former for magnetfelter har en virkning på både gener og celler, men generelt anbefales fra 5000-10000 gauss når man bruker magneter for smertelindirng, ved skjelettlidelser, muskelplager og fibromyalgi, nervedegenerasjon og MS/ALS, etc.

Meg bekjent finnes kun eldre forsøk på kraft og helse, som bl.a de mye omtalte forsøkene til Gotthoffer, men det finnes tilstrekkelig med forskning på de enkelte bestanddelene i kraft og ulike helseproblemer. Litt av denne forskkningen finner du linker til i kommentar 14.03.2012 kl.06:21 her - http://senseoflife.blogg.no/1330526787_spis_kraft_hver_dag.html

Marianne, det du beskriver er nok resultatet av all panneklaskinga. Du får trøste deg med at du i det minste har hjerne enda; min forlot meg for mange år siden til fordel for en yngre og lekrere mann! Har følt meg så tanketom siden at livet oppleves som det store (h)intet hver eneste dag.

Ellers, nei på første spørsmål og nei på andre, da du jo får DHA fra fiskeleveroljen, slik at de andre matemnene du nevner bare bidrar med litt ekstra, utover det du får fra oljen. Men, arakidonsyre fra animalske matemner er ikke problemet, og har aldri vært det, kun arakidonsyre omdannet fra linolsyre i planteoljer.

Marianne

25.02.2013 kl.10:36

Tusen takk igjen PP, hehe, "Kan jeg tilby Dem noe? Ja, takk, hjerne, masse !"

- Så arakindonsyre fra animalske matmner i store doser er ikke skadelig, selv uten at det balanseres ut med DHA ?

- Hva med vitamin E som nevnes over her i det jeg klippet inn: "With just a normal amount of vitamin E in the diet, cod liver oil is certain to be highly oxidized in the tissues of a mammal that eats a lot of it, and an experiment with dogs showed that it could increase their cancer mortality from the normal 5% to 100%. Although fish oils rapidly destroy vitamin E in the body, some of them, especially the liver oils, can provide useful vitamins, A and D"

Hvordan skal man da få i seg nok vitamin E, om dette da blir ødelagt av fiskeoljer ?

Hva gjøre med det, og hvilke animalske matemner er ok kilder til vitamin E da ?

Undrende

25.02.2013 kl.11:34

Takk for svar PP. Sant nok, det ville vel som du sier vært mer fornuftig å søke på studier i forhold til bestanddelene i kraft, som gelatin, glukosamin osv.

De eneste jeg kunne finne konkret i forhold til kraft, og da ikke spesielt i forhold til innvirkning på leddbrusken var disse:

vhttp://medicinemosul.uomosul.edu.iq/files/pages/page_1988246.pdf#page=48ar:

http://adc.bmj.com/content/9/52/251

Cecilie

25.02.2013 kl.13:06

Har en 17-åring som har jernmangel. Noen tips til hvordan hun kan få høyere nivåer av hemoglobin? Har tilberedt lever på forskjellig måter, men hun blir kvalm bare av lukten...

Mor

25.02.2013 kl.19:03

Hei igjen. PP jeg håper du kan svare meg igjen. Jeg har nemlig fått veldig hjertebank som egentlig bare har økt i hyppighet de siste ukene. Leste om helbredssymptomer, men finner ikke hjertebank som et symtom. Føler meg ellers ok bortsett fra litt forskjølelse og periodevis magevondt. Jeg spiser langtidshevet brød, tidsporten ost, smør og pølse til frokost og lunsj, gelatin 2ssx2, kjøtt, fisk, kraft til middag. Magnesium spray 6 x2. Prøvde å hive i meg masse lever forrige uke, men har vært noen dager uten nå. Jeg vet ikke om det har no å si, men for et par uker siden begynte jeg i ny jobb og pga lang reisevei og dårlig mage har jeg tatt ca en loperamid om dagen... Forslag til hvordan jeg kan bli kvitt dette banket? Utrolig ekkelt er det hvertfall..

PirkePetter

25.02.2013 kl.22:20

Marianne, tøyser du mer nå så begynner jeg å hjernestamme. Vitamin E blir ikke ødelagt, men brukt opp av fiskefett og plantefett, da vitamin E er med på å forhindre peroksidering av fettet. Peat refererer kun til kommersielle fiskeoljer uten naturlige antioksidanter, slik at gjæret fiskeleverolje ikke forbruker kroppens eget vitamin E.

Arakindonsyre i animalsk mat er helsefremmende, og kommer med fettsyrer og næringsstoffer som balanserer den.

Mor, søk på loperamide og tachycardia så får du info, hvor tachycardia er hjertebank.

Næringsstoffer som er involvert i regulering av hjerterytmen er i hovedsak magnesium og aminosyren taurin, som begge hjelper mot hjertebank og ellers alle kjente hjerteproblemer.

Linn

25.02.2013 kl.22:57

Er det sannsynlig at det blir mangler av noen aminosyrer dersom man har tatt store doser glutathione en periode? Hva mener du om Liothyronine, PP? Den gir jo en veldig rask effekt og mye svingende stoffskifte. Bør den likevel prioriteres istedetfor/sammen med levaxin fram til man har fått næringsmanglene og fordøyelsen på plass? Responderte ikke så godt på Armour da jeg prøvde den. Ja har lest mye om dette, men vil gjerne høre din mening hvis du orker, gjerne kort altså. Hilsen Linn

trudemor

26.02.2013 kl.10:29

Hva mener du om denne siden PP : http://www.drrons.com/ ? Den er linket fra westonaprice og skal være helt ren..organer fra kuer og sånn på kapsler. Der kan man allef få naturlig tyrosin og hjerte også...må jo være det beste ved hjerte og stoffskiftesykdommer. Det er jo litt vannskelig å få i seg nok innmat. Man kan jo bare sende de postresistante til Strømstad i Sverige og hente der el.

Trudemor

Marianne

26.02.2013 kl.11:43

Ah, da forstår jeg det, takk igjen PP, denne Ray burde heller kalle seg Re Peat og gjenta viktig info for oss uinnvidde synes jeg :-)

Lurer på, hvorfor er xylitol skadelig i fluorfri tannkrem (om den ikke kommer fra GMO mais) ? Er det ikke også gjort forskning på at xylitol er bra for tennene ?

PirkePetter

26.02.2013 kl.12:51

Linn, nei, da glutation ikke er en aminosyre, men et tripeptid, og som derfor bidrar med aminosyrer.

Jeg gir ikke råd om medikamenter, kun kosthold og helse. Og, bivirkninger av liothyronin ?

Liothyronine may cause a number of side effects, mostly similar to symptoms of hyperthyroidism, which include:[1]

·weight loss

·tremor

·headache

·upset stomach

·vomiting

·diarrhea

·stomach cramps

·nervousness

·irritability

·insomnia

·excessive sweating

·increased appetite

·fever

·changes in menstrual cycle

·sensitivity to heat

Og ?

Liothyronine is generally well tolerated. Side effects associated with liothyronine therapy typically result from therapeutic overdosage and include manifestations of hyperthyroidism such as weight loss, increased appetite, diarrhea or increased bowel frequency, insomnia, nervousness, irritability, tremor, excessive sweating, heat intolerance, palpitations, hypertension, tachycardia, chest pain, and menstrual irregularities.

Trudemor, fyren har ok produkter. Ikke alle like bra, men de med innmat er ok.

Tyrosin får du via hvert eneste proteinmpltid, samt mye fra gelatin, så du skal ikke ha behov for enkelttilskud. Dessuten er mangel på tyrosin sjelden årsak til skjoldbruskkjertelproblemer, men snarere mangel på vitaminer og/eller mineraler som kjertelen trenger for sin funksjon. Om hjerte på kapsel er bra for hjerteproblemer avhenger av om hjertet ble utsatt for varme eller ikke under tørkeprosessen.

Marianne, ja, eller kanskje bare Peat Moss, siden han har sugd til seg så mye kunnskap og gir slipp på den på en så treig og vassen måte?

http://www.curetoothdecay.com/Tooth_Decay/xylitol_tooth_decay.htm

http://frugalhomeandhealth.blogspot.no/2012/03/xylitol-is-it-beneficial-or-even-safe.html

Linn

26.02.2013 kl.13:35

Ok, takk PP! Fikk tips om en baker i Porsgrunn som baker på tradisjonelt vis. Testet rugbrødet, godt! Rent mel i posen heter bakeren.

ET LIV I BALANSE.

26.02.2013 kl.14:03

Himmel og hatt her har det skjedd mye i mitt fravær. Jeg håper dere flytter praten over til neste innlegg. Takk for gigantisk innsats på svar-fronten PP! Jeg er deg evig takknemlig! Anne Marit

Marianne

26.02.2013 kl.21:04

Tusen takk igjen PP, yes, it's a peaty he seems to be a bit washy :-)

Ang mye inntak av innmat/ veldig jernholdig mat om man har (for) tykt blod, hvordan forholde seg til det ?

PirkePetter

27.02.2013 kl.00:00

Det finnes flere næringsstoffer i innmat enn jern, og som bl.a regulerer blodets tetthet.

Marianne

27.02.2013 kl.10:52

Tusen takk PP, veldig trygt å vite:-)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits