Fermentert fiskeleverolje med "cinnamon tingle"

Er du en av dem som har problemer med å svelge unna fermentert fiskeleverole fra Green Pasture? Da kan jeg anbefale denne varianten med kanelsmak. Den smaker virkelig helt annerledes og nesten godt. Mulig jeg er blitt herdet etter et par år på Green Pasture sine produkter - men jeg tror faktisk de fleste av dere vil oppleve at denne er supergod. Nå får jeg til og med ungene mine til å ta dette uten problemer. Ingen ettersmak, men sterk kanelsmak. Du finner denne og mange andre varianter nå hos Tidsporten. Har noen av dere smakt noen av de andre Green Pasture produktene? Del gjerne med oss andre. Her er link til en gammel artikkel hvor jeg har skrevet om denne fabelaktige oljen og også linket til andre artikler om produktet. 

 
15 kommentarer

Kristine

24.01.2013 kl.00:17

Jeg bruker kapslene og synes de smaker skikkelig ille, men går greit om man holder seg for nesa :p

Skulle gjerne ha tatt olje, så kanskje jeg skal prøve meg på denne neste gang? :)

Gry

24.01.2013 kl.11:51

Tror det var Vibeke som sa denne var helt grusom, men nå skal jeg prøvesmake hos deg neste onsdag, kanskje jeg må bestille på nytt igjen :). Smaken er jo alltid som baken. Jeg jakter stadig på nye måter å få denne trangreia til å bli en bra sak. Supersøster har et gjesteblogginnlegg hos meg nå snart, om hvordan hun gjør fermenteringstranen til en fest for sine :). Hos oss er det mange variasjoner. Minstemor på 2 liker best den med sjokoladesmak, nr 3 og to, jeg og far i hus spiser den naturelle tran og smøroljevarianten og eldstemann kapsler-eller til nøds den med sjokoladesmak..

ET LIV I BALANSE.

24.01.2013 kl.17:55

Ja det er akkurat det. Smaken er som baken. Jeg likte i allefall denne, men jeg har ingen problemer med å spise den naturell heller. Sjokosmaken har jeg ikke prøvd, får teste ut neste gang. Fiskeleverolje med sjokoladesmak du. Høres jo ikke bra ut, men kanskje noe for barna. AM

Gry

24.01.2013 kl.22:23

Nei, jeg kjøper ikke den sjokosmaken, men ser ut som minstemor liker den bedre enn naturell, så her er kjøleskapshylla full av ekle variasjoner ;-)

lenek

24.01.2013 kl.22:51

hei,

jeg har noen spørsmål om korn, håper det er ok at jeg stiller dem her.

jeg baker surdeigsbrød for harde livet og er nå endelig storfornøyd med resultatet. jeg lurer bare på hvor mye fasthet på deigen og temperatur under hevingen har å si for nedbrytning av gluten og fytin...jeg gjør det slik nå at jeg lager deigen rimelig fast (3 ss starter, en kilo mel fra holli mølle og nok vann til å binde deigen). så formes den til en ball og står to tre timer i romtemp og 8-12 timer i kjøeskap. deretter er det rett i ovnen på 200 grader i 50 min.

så var det et spm vedr morgengrøt. jeg bruker holli mølle valset havre og bløtlegger i romtemp med epleeddik i ca 10 timer. under koking blandes inn 1 ss kraft fra andeføtter og ved servering drysser jeg på kanel og litt råsukker samt en god skje usalta smør. så leser jeg på tidsporten FB side (under fiskeleverolje) at all havre som selges i butikken bør unngås uansett..."beklageligvis" er jeg litt skeptisk til enkelte påstander fra christer på tidsporten grunnet tidligere faktafeil:(kan noen bekrefte/avkrefte dette med havre?

mvh fast og takknemlig leser

PirkePetter

25.01.2013 kl.03:05

Temperatur har alt å si for melkesyrebakterienes aktivitet, slik at mindre enn 7 timer i romtemperatur ikke vil påvirke verken gluten eller fytinsyre noe særlig. Melkesyrebakterier må ha romtemperatur for å trives, og gjerne opp i mot 45 grader.

Havre inneholder ikke nok fytase til å bryte ned fytinsyren, slik at bløtlegging i syre ikke har noe for seg. Havren må bløtlegges sammen med litt korn som inneholder mer fytase skal dette funke. Mer info her, også i kommentarfeltet og via linker -

http://senseoflife.blogg.no/1333559503_havregrt_til_frokost_.html

lenek

25.01.2013 kl.09:54

tusen takk for svar.

betyr det at hvis jeg tilsetter en neve valsede speltkorn så er problemet løst? er det evt andre korn som er rikere på fytase? den havregrøten er virkelig en favoritt hos niåringen som har bestilt grøt hver morgen til snøen har smeltet:)til min glede og forbløffelse merket hun ikke kraften jeg snek inn i grøten:)

da skal jeg prøve å la surdeigen stå minst 7 timer i romtemp. hva med fastheten på deigen, har det noe å si?

et annet spørsmål. min bedre halvdel har en insisterende betennelse i armen etter for mye kontrabassspilling. han vurderer akupunktur, men jeg mener å ha lest nok her til å påstå at det kan avhjelpes ved riktig kost. vil det være nok å: spise rikelig med gelatinrik kraft, drikke lunkent eddikvann, ta greenpasture sin fermenterte fiske/smørolje, rå eggeplommer, rå øko kylinglever, surkål, unngå frukt og korn i det lengste og unngå øl? (vi er blitt så glad i nøgne ø sin upast øl...) er det andre matemner han bør være oppmerksom på?

evig takknemlig for svar.

mvh

lenek

PirkePetter

25.01.2013 kl.15:58

Hvete er en ok løsning, og lister over fytinsyreinnhold i de forskjellige korn og andre matemner finner du i linken living with phytic acid, og som er i kommentarfeltet i innlegget jeg linker til i forrige kommentar

Fastheten har kun med bakekvalitet å gjøre.

Om betennelsen insisterer pga av din manns spillegalskap burde han strekke og tøye armmusklene ofte, for å øke blodsirkulasjonen til musklene. Kostholdet vil absolutt hjelpe, men kontinuerlig gjentakelse av de samme bevegelser krever litt strekk og tøy også. Problemet er ommtrent som tennisalbue, eller penisalbue for den saks skyld, i følge bestemoren som tar seg jobb i "håndjagerskvadronen" i filmen Irina Palm. For mye og gjentatte bevegelser av mekanisk art uten varisjoner i bevegelsesmønsteret mao.

Øl kan trygt drikkes så lenge kostholdet ellers er næringsrikt. Og særlig om det inneholder bl.a gelatin, som er rikt på aminosyren glycin, og som motvirker mange av de negative virkningene av for mye østrogen. Er der ikke humle i ølet er der imidlertid ikke østrogen heller, slik at det kan drikkes fritt.

lenek

25.01.2013 kl.16:18

hihi, takk for svar:)!

Guro

25.01.2013 kl.17:33

Min erfaring med de ulike prduktene fra Green Pasture smaksmessig:

1. plass: Fermeted Skateliver oil- smak. Spicy Orange. Her kan du så å si ikke kjenne fiskesmaken, veldig frisk og god på smak, ikke for søt. Når jeg tar den bruker jeg i tillegg å supplementere med butter oil for bedre opptak.

2. plass: Fermented cod liver oil-smak Oslo orange. Fiskesmaken er her litt mer fremtredene enn i spicy orange, men den er ikke for søt og går greit ned.

På de andre plassene vil jeg faktisk rangere naturell kombo-versjonen av fiskelever- og smørolje før variantene som er smaksatt med kanel og sjokolade. Kanel smakte bedre enn sjokolade men jeg synes begge var uuuuuutrolig søte og kvalmende, derfor foretrekker jeg bare naturell versjonen.

Den verste av all synes jeg personlig er smøroljen, hvis du tar den separert. Konsistensen er i tillegg veldig hard og jeg brekker meg hver gang jeg prøver å få inn en skje med dette gusjje. Skrekkelig!

-Guro

Annema

25.01.2013 kl.22:09

Takk for mange gode Green Pasture tips. Jeg foretrekker nok også naturell kombo-olje. Men den liker ikke ungene, så jeg tror jeg skal prøve noen av de andre smakene til dem.

Janne

28.01.2013 kl.11:37

Jeg og mannen min bruker den naturelle (fiskelever + smør), og svelger det ned med juice, vannkefir eller no, bare det har smak. Barna får kapsler i samme (2 pr dag). Noe dyrere med kapsler, men tenker at det er en god investering, så lenge de får i seg den gode næringen.

Får nå kanelvarianten i posten, skal bli spennende å se om den faller i smak.

ET LIV I BALANSE.

28.01.2013 kl.20:33

Ja jeg tenker også sånn at kapsler ikke lønner seg - men greitt for de små som ikke orker smaken på "pasten". AM

Annie

28.01.2013 kl.21:38

Her i hus har vi hatt store problemer med å få i barna denne olja.. Skal forsøke meg på kanel neste gang tror jeg:) minsten(1,5år) har slitt med forkjølelse,feber og hoste siden før jul. Siste uken har hosten blitt verre,det piper/knitrer når han puster.han puster fortere enn normalt og bruker hjelpemuskulatur.almenntilstanden er fin nok... var hos lege,men fikk tilbud om inhalasjon så det takket jeg nei til.(rasemisk adrenalin??) finnes det noen gode råd/tips til noe jeg kan gi han som funker bra mot dette?han spiser mindre nå enn vanlig,men får i han noe kraft,egg og kjøtt,samt surdeigsbrød. Er det D vitamin mangel som kan gi utslag i slike forkjølelser/luftveisinfeksjoner??

Vibeke

29.01.2013 kl.22:43

Den med kanel var ikke etter min smak nei, foretrekker den naturelle helt klart. Men ja - smaken er jo som baken:-)kanskje du kan få det som er igjen i glasset mitt, tviler på at jeg kommer til å få det i meg... Vi sees i morgen!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits