Fermentert fiskeleverolje med "cinnamon tingle"

Er du en av dem som har problemer med svelge unna fermentert fiskeleverole fra Green Pasture? Da kan jeg anbefale denne varianten med kanelsmak. Den smaker virkelig helt annerledes og nesten godt. Mulig jeg er blitt herdet etter et par r p Green Pasture sine produkter - men jeg tror faktisk de fleste av dere vil oppleve at denne er supergod. N fr jeg til og med ungene mine til ta dette uten problemer. Ingen ettersmak, men sterk kanelsmak. Du finner denne og mange andre varianter n hos Tidsporten. Har noen av dere smakt noen av de andre Green Pasture produktene? Del gjerne med oss andre. Her er link til en gammel artikkel hvor jeg har skrevet om denne fabelaktige oljen og ogs linket til andre artikler om produktet.




15 kommentarer

Kristine

24.01.2013 kl.00:17

Jeg bruker kapslene og synes de smaker skikkelig ille, men gr greit om man holder seg for nesa :p

Skulle gjerne ha tatt olje, s kanskje jeg skal prve meg p denne neste gang? :)

Gry

24.01.2013 kl.11:51

Tror det var Vibeke som sa denne var helt grusom, men n skal jeg prvesmake hos deg neste onsdag, kanskje jeg m bestille p nytt igjen :). Smaken er jo alltid som baken. Jeg jakter stadig p nye mter f denne trangreia til bli en bra sak. Supersster har et gjesteblogginnlegg hos meg n snart, om hvordan hun gjr fermenteringstranen til en fest for sine :). Hos oss er det mange variasjoner. Minstemor p 2 liker best den med sjokoladesmak, nr 3 og to, jeg og far i hus spiser den naturelle tran og smroljevarianten og eldstemann kapsler-eller til nds den med sjokoladesmak..

ET LIV I BALANSE.

24.01.2013 kl.17:55

Ja det er akkurat det. Smaken er som baken. Jeg likte i allefall denne, men jeg har ingen problemer med spise den naturell heller. Sjokosmaken har jeg ikke prvd, fr teste ut neste gang. Fiskeleverolje med sjokoladesmak du. Hres jo ikke bra ut, men kanskje noe for barna. AM

Gry

24.01.2013 kl.22:23

Nei, jeg kjper ikke den sjokosmaken, men ser ut som minstemor liker den bedre enn naturell, s her er kjleskapshylla full av ekle variasjoner ;-)

lenek

24.01.2013 kl.22:51

hei,

jeg har noen sprsml om korn, hper det er ok at jeg stiller dem her.

jeg baker surdeigsbrd for harde livet og er n endelig storfornyd med resultatet. jeg lurer bare p hvor mye fasthet p deigen og temperatur under hevingen har si for nedbrytning av gluten og fytin...jeg gjr det slik n at jeg lager deigen rimelig fast (3 ss starter, en kilo mel fra holli mlle og nok vann til binde deigen). s formes den til en ball og str to tre timer i romtemp og 8-12 timer i kjeskap. deretter er det rett i ovnen p 200 grader i 50 min.

s var det et spm vedr morgengrt. jeg bruker holli mlle valset havre og bltlegger i romtemp med epleeddik i ca 10 timer. under koking blandes inn 1 ss kraft fra andeftter og ved servering drysser jeg p kanel og litt rsukker samt en god skje usalta smr. s leser jeg p tidsporten FB side (under fiskeleverolje) at all havre som selges i butikken br unngs uansett..."beklageligvis" er jeg litt skeptisk til enkelte pstander fra christer p tidsporten grunnet tidligere faktafeil:(kan noen bekrefte/avkrefte dette med havre?

mvh fast og takknemlig leser

PirkePetter

25.01.2013 kl.03:05

Temperatur har alt si for melkesyrebakterienes aktivitet, slik at mindre enn 7 timer i romtemperatur ikke vil pvirke verken gluten eller fytinsyre noe srlig. Melkesyrebakterier m ha romtemperatur for trives, og gjerne opp i mot 45 grader.

Havre inneholder ikke nok fytase til bryte ned fytinsyren, slik at bltlegging i syre ikke har noe for seg. Havren m bltlegges sammen med litt korn som inneholder mer fytase skal dette funke. Mer info her, ogs i kommentarfeltet og via linker -

http://senseoflife.blogg.no/1333559503_havregrt_til_frokost_.html

lenek

25.01.2013 kl.09:54

tusen takk for svar.

betyr det at hvis jeg tilsetter en neve valsede speltkorn s er problemet lst? er det evt andre korn som er rikere p fytase? den havregrten er virkelig en favoritt hos niringen som har bestilt grt hver morgen til snen har smeltet:)til min glede og forblffelse merket hun ikke kraften jeg snek inn i grten:)

da skal jeg prve la surdeigen st minst 7 timer i romtemp. hva med fastheten p deigen, har det noe si?

et annet sprsml. min bedre halvdel har en insisterende betennelse i armen etter for mye kontrabassspilling. han vurderer akupunktur, men jeg mener ha lest nok her til pst at det kan avhjelpes ved riktig kost. vil det vre nok : spise rikelig med gelatinrik kraft, drikke lunkent eddikvann, ta greenpasture sin fermenterte fiske/smrolje, r eggeplommer, r ko kylinglever, surkl, unng frukt og korn i det lengste og unng l? (vi er blitt s glad i ngne sin upast l...) er det andre matemner han br vre oppmerksom p?

evig takknemlig for svar.

mvh

lenek

PirkePetter

25.01.2013 kl.15:58

Hvete er en ok lsning, og lister over fytinsyreinnhold i de forskjellige korn og andre matemner finner du i linken living with phytic acid, og som er i kommentarfeltet i innlegget jeg linker til i forrige kommentar

Fastheten har kun med bakekvalitet gjre.

Om betennelsen insisterer pga av din manns spillegalskap burde han strekke og tye armmusklene ofte, for ke blodsirkulasjonen til musklene. Kostholdet vil absolutt hjelpe, men kontinuerlig gjentakelse av de samme bevegelser krever litt strekk og ty ogs. Problemet er ommtrent som tennisalbue, eller penisalbue for den saks skyld, i flge bestemoren som tar seg jobb i "hndjagerskvadronen" i filmen Irina Palm. For mye og gjentatte bevegelser av mekanisk art uten varisjoner i bevegelsesmnsteret mao.

l kan trygt drikkes s lenge kostholdet ellers er nringsrikt. Og srlig om det inneholder bl.a gelatin, som er rikt p aminosyren glycin, og som motvirker mange av de negative virkningene av for mye strogen. Er der ikke humle i let er der imidlertid ikke strogen heller, slik at det kan drikkes fritt.

lenek

25.01.2013 kl.16:18

hihi, takk for svar:)!

Guro

25.01.2013 kl.17:33

Min erfaring med de ulike prduktene fra Green Pasture smaksmessig:

1. plass: Fermeted Skateliver oil- smak. Spicy Orange. Her kan du s si ikke kjenne fiskesmaken, veldig frisk og god p smak, ikke for st. Nr jeg tar den bruker jeg i tillegg supplementere med butter oil for bedre opptak.

2. plass: Fermented cod liver oil-smak Oslo orange. Fiskesmaken er her litt mer fremtredene enn i spicy orange, men den er ikke for st og gr greit ned.

P de andre plassene vil jeg faktisk rangere naturell kombo-versjonen av fiskelever- og smrolje fr variantene som er smaksatt med kanel og sjokolade. Kanel smakte bedre enn sjokolade men jeg synes begge var uuuuuutrolig ste og kvalmende, derfor foretrekker jeg bare naturell versjonen.

Den verste av all synes jeg personlig er smroljen, hvis du tar den separert. Konsistensen er i tillegg veldig hard og jeg brekker meg hver gang jeg prver f inn en skje med dette gusjje. Skrekkelig!

-Guro

Annema

25.01.2013 kl.22:09

Takk for mange gode Green Pasture tips. Jeg foretrekker nok ogs naturell kombo-olje. Men den liker ikke ungene, s jeg tror jeg skal prve noen av de andre smakene til dem.

Janne

28.01.2013 kl.11:37

Jeg og mannen min bruker den naturelle (fiskelever + smr), og svelger det ned med juice, vannkefir eller no, bare det har smak. Barna fr kapsler i samme (2 pr dag). Noe dyrere med kapsler, men tenker at det er en god investering, s lenge de fr i seg den gode nringen.

Fr n kanelvarianten i posten, skal bli spennende se om den faller i smak.

ET LIV I BALANSE.

28.01.2013 kl.20:33

Ja jeg tenker ogs snn at kapsler ikke lnner seg - men greitt for de sm som ikke orker smaken p "pasten". AM

Annie

28.01.2013 kl.21:38

Her i hus har vi hatt store problemer med f i barna denne olja.. Skal forske meg p kanel neste gang tror jeg:) minsten(1,5r) har slitt med forkjlelse,feber og hoste siden fr jul. Siste uken har hosten blitt verre,det piper/knitrer nr han puster.han puster fortere enn normalt og bruker hjelpemuskulatur.almenntilstanden er fin nok... var hos lege,men fikk tilbud om inhalasjon s det takket jeg nei til.(rasemisk adrenalin??) finnes det noen gode rd/tips til noe jeg kan gi han som funker bra mot dette?han spiser mindre n enn vanlig,men fr i han noe kraft,egg og kjtt,samt surdeigsbrd. Er det D vitamin mangel som kan gi utslag i slike forkjlelser/luftveisinfeksjoner??

Vibeke

29.01.2013 kl.22:43

Den med kanel var ikke etter min smak nei, foretrekker den naturelle helt klart. Men ja - smaken er jo som baken:-)kanskje du kan f det som er igjen i glasset mitt, tviler p at jeg kommer til f det i meg... Vi sees i morgen!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, rd og tips for f et friskere, sunnere og mer balansert liv. P alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits