Kroppsskrubb med kokos og sitrus

Er du klar for litt mer luksus? Siden vi er inne p magnesiumbad m jeg ta med kroppsskrubben jeg har laget og som str i dusjen min. Jeg kan garantere at huden fles blt og silkemyk etter en runde med denne skrubben. Jeg vet at flere av dere har snakket om cellullitter i kommentarfeltet - og jeg merker stor forbedring p det omrdet. Mest sannsynlig skyldes det kostholdet som helhet, men jeg synes ogs merke en ytterligere forbedring etter noen ganger med skrubbing og magnesiumbad. Huden er helt klart mye glattere og nupper og trrhet forsvinner. Jeg kan ikke love deg "babyrumpe" over natten, men det er verdt prve innfre nye rutiner som magnesiumbad eller fotbad og regelmessig saltskrubbing i dusjen. Egentlig trenger du ingen oppskrift. Det er bare blande ingrediensene sammen og tilsette de luktene du selv mtte nske og preferere. Jeg har tenkt prve litt av hvert av eteriske oljer etterhvert, men begynte med det jeg hadde tilgjengelig - nemlig sitron. Det er heller ikke alltid jeg orker ligge s lenge i badekaret - s det er fint med litt alternativer.

Som sagt trenger du ingen oppskrift, men her er i allefall en begynnelse om du har lyst til prve:

2,5 dl Epsomsalt, magnesiumklorid, magnesiumsulfat og du kan sikkert ogs bruke havsalt. Du kan faktisk ogs bruke rsukker.

2,5 dl kokosolje, kaldpresset

Finraspet sitronskall (kan slyfes)

Noen skvis med sitron

Noen drper eterisk olje med sitron (kan slyfes)

Bland alt sammen og ha oppi et tett glass og la st p badet. Jeg anbefaler at du skrubber deg inn fra topp til t fr du skrur p dusjen - for deretter skylle av. Kokosoljen gjr at huden blir silkemyk og fr tilfrt nring. Saltet gir en god dose med mineraler, inkludert magnesium. Spesielt hvis du venter litt med skylle av og ikke dusjer for lenge etterp. 25 kilos sekk med Epsomsalt er p vei til meg - gleder meg til prve nye varianter. Her blir det SPA-p badet til en rimelig penge i uoverskuelig fremtid!

Er du frstegangsbestiller p iHerb? Legg inn denne koden s fr du rabatt frste gang: LEB546

Foto: Hjemmelaget kroppsskrubb av Epsomsalt, kokosolje og sitron

146 kommentarer

Ellen Kristine

05.01.2013 kl.01:07

hh! Takk for supert tips! Det skal eg prve.

Nydelig fint bilde som vanlig : )

Bente

05.01.2013 kl.10:07

Takk for flott tips - det enkle er ofte (alltid) det beste. Coop Obs her jeg bor selger ko-sitroner med lavere pris enn ikke-ko-sitroner, Tenkte ko er greit spesielt siden skallet brukes.

Bente

ET LIV I BALANSE.

05.01.2013 kl.11:21

Ja jeg bruker ogs kositroner, kjper p Meny eller Ica her i Oslo. Det er ogs lurt at kokosoljen er romtemperert nr man blander godsakene. AM

Heidi

05.01.2013 kl.11:57

Endte du med kjpe salt fra Felleskjpet, eller hvor har du bestilt 25 kg sekken fra?

Godt nyttr Anne Marit! :-)

Heidi

ET LIV I BALANSE.

05.01.2013 kl.12:15

Heidi. Nei, som jeg skrev i kommentarfeltet i forrige innlegg s droppet jeg det. Felleskjpet har salt produsert i Kina - og jeg har ikke verdens beste erfaring med produkter derfra. Jeg vil helst vite at saltet er produsert ogs for innvortes bruk. Vi har bestilt fra e-bay, fra en engelsk leverandr. Du ser linken i artikkelen over her. Ellers hadde jeg nok bestilt fra iHerb, eksempelvis denne:

http://www.iherb.com/Aaron-Industries-Epsom-Salts-Magnesium-Sulfate-U-S-P-Saline-Laxative-1-lb-454-g/27651

eller denne: http://www.iherb.com/EO-Products-Warming-Bath-Salts-Hinoki-Ginger-22-oz-623-7-g/13405

Lykke til.

am

Gry

05.01.2013 kl.12:46

Deilig, fikk lyst til komme p spa-besk til deg :)

Ingelill

05.01.2013 kl.12:54

Denne skrubben hres ut som en vinner. Sitrus er jo oppkvikkende , en skikkelig gladlukt!

Jeg tenker jeg skal bestille Magnesiumchloriden fra iherb http://www.iherb.com/Life-Flo-Health-Pure-Magnesium-Flakes-Magnesium-Chloride-Brine-2-75-lb-44-oz/39710 ! Mener det var nevnt at chloridene ble tatt best opp i kroppen? Men s tipser du jo her om store kvanta epsom/ sulfat fra mitt elskede ebay, s n lurer jeg p om det blir litt ole brumm, ja takk begge deler. Og i samme slengen, vet du hva som gir epsom-navnet? Jeg er nok heller en skrubber enn en bader, men m prve f til noen fotbad. Tusen takk for gode tips og flott innlegg. Fascinerende kunnskapsgivende kommentarfelt p bloggen din for tiden, magisk :-)

ET LIV I BALANSE.

05.01.2013 kl.17:31

Ingelill: Ja - det stemmer. Det er i allefall det PP har skrevet ser jeg. Vi prver oss frem og tester ut bde magnesiumsulfat og magnesiumklorid. Epsom er jo det samme som magnesiumsulfat og kommer fra en engelsk by som heter nettopp Epsom. Epsom kalles ogs engelsk salt av den grunn. Mener jeg leste at byen er kjent for sine mineralrike kilder. Det mineralrike vannet ble kokt og man fikk etterhvert kjennskap til de terapeutiske egenskapene ved saltet.

Jeg har lagt merke til at kommentarfeltet har blitt elektrisk i det siste. Det er morsomt. Det er nesten s jeg kvier meg for legge ut nye innlegg - for ikke forstyrre diskusjonen. Jeg hper dere flytter diskusjonen inn i nye innlegg folkens! Ha det fint.

Anne

05.01.2013 kl.19:01

Er det lov importere magnesiumsulfat? Mener jeg s det p listen over legemidler. Men det er kanskje lov importere fra england, og ikke usa?

ET LIV I BALANSE.

05.01.2013 kl.19:10

Det vet jeg faktisk ikke noe om. AM

Anne

05.01.2013 kl.19:21

Leste litt mer, og s vidt jeg kan forst, s er magnesiumsulfat frt opp p legemiddellisten, og derfor regne som et legemiddel. Man kan da ikke importere det fra land utenfor ES, men fra land innenform ES (f.eks england) kan man importere inntil 3 mnd eget forbruk. Du skal vel jobbe litt for bruke 25 kg p 3 mnd, men det gr sikkert ;) Men jeg ser ogs i legemiddellisten at det str unntak for legemidler som brukes til medisinske bad, som svovelbad mm. Vet ikke om epsom salt regnes innunder dette, i s fall kan det importeres fritt.

Har ftt et par pakker stoppet fra iherb tidligere pga. at det var legemidler (var ikke klar over det selv), og det er litt irriterende....

Hanne

06.01.2013 kl.00:05

Blir det ikke en sviende toll p varer med verdi over NOK 200?

Anne Marits Electric Boogie Blog! :))

Anne MA

06.01.2013 kl.00:21

Hehe. Jeg vet ikke, det er Ingerlise som bestiller. Faktisk vet jeg ikke om hun har bestilt enn. Sprs om det er s lurt hvis det uansett ikke kommer inn i landet. Skal hre med henne. Ser at enkelte av badesaltene hos iHerb ikke er lov sende til Norge, det er vel av samme rsak. Norge alts! Anne M

PirkePetter

06.01.2013 kl.01:52

Magnesiumsulfat er klassifisert som legemiddel i Norge, ogs utvortes bruk -

http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?doc=/sf/sf/sf-19991227-1565.html

Anne

06.01.2013 kl.09:27

Det skal vre lov kjpe fra ES land, inntil 3 mnd forbruk. Men vet ikke hva som menes med 3 mnd forbrukt av epsom salt. Er vel vanskelig mle.

Anne

06.01.2013 kl.09:49

Ang. tollgrense p 200 kr, s er dette kun varens pris, og ikke fraktprisen. S s lenge varens verdi er under 200 kr, s kan frakten vre s stor den vil. Men derimot, hvis varen koster over 200 kr, s regnes ogs frakten inn under tollpliktig belp.

AnneB

06.01.2013 kl.11:17

Hm.. Jeg bestilte Epsomsalt fra Iherb i gr fr jeg s dette. Skal melde tilbake om det blir stoppet (som det ser ut som...).

Nr det gjelder toll blir det sjelden s veldig mye. Jeg har i alle fall ofte blitt positivt overrasket over summen. En pakke med verdi 1000 og ca 250 kr i toll og avgifter f.eks.

Jeg har et annet sprsml. Tips om svn. Jeg sliter veldig i perioder, sist n hjalp det godt med magnesium og lever, men effekten av dette har avtatt, og n har jeg tom. tatt sovetabletter for i det hele tatt f sove litt. Jeg liker det virkelig ikke, men jeg blir helt uttafor og helt tom hvis jeg ikke sover. Jeg sover littebitt bedre rett etter bad m Epsomsalt. Noen som har tanker om dette?

Ellen Kristine

06.01.2013 kl.12:24

AnneB: Har du prvd gelatin og/eller kraft fr du legg deg? Det blir tipsa om dette i innlegget: "Mine daglige tilskudd" her p bloggen (under kategorien Kosttilskudd) Der str det ogs om adaptogena Ashwaganda og Rhodiola som kan hjelpe deg til meir ro i kroppen og betre svn.

ET LIV I BALANSE.

06.01.2013 kl.12:30

Anne B: Svn er en viktig nkkel for f gode hverdager, helt enig. Alfa og omega egentlig. Jeg blir ogs veldig lett stresset i kroppen hvis jeg ikke fr nok svn. For min egen del merker jeg at jeg i perioder kan komme inn i et negativt spor, snn at mentale velser for roe ned kan kanskje hjelpe. Jeg tror ogs p at man br komme seg tidlig nok i seng, gjre gode ting for deg selv fr du legger deg - eksempelvis et varmt bad, pustevelser, en stor kopp med varm hjemmelaget kraft tilsatt havsalt og urter, cayennepepper m.m. Jeg er selv helt avhengig av adaptogenet Ashwaganda 2-3 ganger daglig for f en god natt. Jeg har ogs lest at urten Passionflower skal vre beroligende for kroppen. AM

AnneB

06.01.2013 kl.14:20

Tusen takk for svar, jeg har brukt Kefir med gelatin som kveldsmat lenge. Men ikke prvd meg p adaptogener enn. Jeg skal lete fram dette:), jeg har i alle fall rosenrot i skapet.

AnneB

06.01.2013 kl.16:14

Og mentale velser:) og kraft fr sengetid. + fortsette med bad fr sengetid. Jeg leste alt litt fort p mobilen tidligere, jeg fr ikke med meg alt der:). (Jeg m ogs kikke p innlegget du nevner Ellen Kristine).

Anne Marit

06.01.2013 kl.19:08

Etter en drlig natt tar jeg alltid en kopp med rosenrot-te, og det er gull for meg. Jeg har ikke prvd det p kvelden, det virker litt forskjellig fra person til person - og hva behovet er. Ashwaganda bruker jeg morgen og ettermiddag sammen med rhodiola - men jeg tar ikke rhodiola p kvelden. Kun Ashwaganda. Yoga er jo ogs supert da. Lykke til.

Anne Marit

06.01.2013 kl.20:15

HEI - JEG MENTE REINROT (ikke rosenrot). AM

AnneB

06.01.2013 kl.21:10

Jeg skjnte det:), jeg har sendt en epost for bestille (jeg har vrt inne p siden deres mange ganger men ikke fumlet meg over til eposten, jeg vil liksom ha en bestillknapp jeg kan trykke p:).

Jeg m prve meg litt frem, som du sier kan det virke ulikt for forskjellige personer.

Men en ting er ikke s lurt rett fr leggetid. www. S da sier jeg gonatta og prver meg p et bad i kveld igjen.

06.01.2013 kl.21:15

Noe litt annet: kan man spise grnne erter, alts "selskapserter"? Eller m disse bltlegges i syrlig milj? Kan da man ev. spise bare belgen, eller hva det heter, p sukkererter?

Annema

06.01.2013 kl.21:28

Ja, jeg hadde samme problem. Mail gr fint, han er rask sende avgrde. Hehe. Enig. www br vre forbudt etter ni om kvelden. Natta.

Jeg spiser erter, bnner og linser en sjelden gang og bltlegger de p vanlig mte. Dvs. med vann + salt og litt surt. Anne Marit

Elle

08.01.2013 kl.07:05

Hei, legger inn spm. her i hp om at noen ser det fort . Jeg har bestilt leverkapsler fra Radiant Life, men fikk brev fra Posten i gr om at sendingen inneholder reseptpliktig legemiddel. Er det ikke bare trket lever? Noen andre som har opplevd det samme og vet hva jeg skal gjre?

Emily

08.01.2013 kl.08:41

Hei,

Jeg har s lyst til prve smret fra Tidsporten og har lest p kommentrene p bloggen din at jeg kunne kontakte Ida Holm for bestille sammen med andre i Oslo. Jeg skrev et e-post til Ida men har ikke hrt fra henne og ser at det ikke har vrt noe aktivitet p bloggen hennes en stund. Jeg lurer derfor om du vet om noen andre jeg kunne kontakte for bestille sammen?

PirkePetter

08.01.2013 kl.11:03

Om produktet kun inneholder lever s er det ikke reseptpliktig, og tollfunksjonren m ha skrevet feil. Gjr dem oppmerksomme p at det er lever og hr hva de sier.

Elle

08.01.2013 kl.12:15

Tollvesenet innrmmet feil (jmf. tidligere kommentar), og leverkapsler er n p vei til meg. Ville bare si ifra i tilfelle noen ble skremt fra bestille.

Linn

08.01.2013 kl.14:34

Lurer p, tror dere at pulveret med trket lever fra iherb Now foods er trygt? Har ftt det i posten n. Er veldig pysete og vil gjerne hre hva dere med litt mer erfaring mener! Skal bestille fra Radiant life, men har ikke vrt penger til det enn.

Ida

08.01.2013 kl.18:35

Hei, Emily! Var tilfeldigvis innom her og s kommentaren din. Har ikke ftt noen mail - veldig rart!? Kanskje den havnet i spamfilteret. Du kan prve p nytt til idamholm@gmail.com, eller skrive emailadressen din her, s legger jeg deg gjerne til i bestillingsrunden vi har gende n :-)

Anna

08.01.2013 kl.19:40

Oi oi oi ? jeg prvde meg p stekt torskelever i dag ... hyyy katteskinn for en smak/lukt/konsistens ...! Noen med gode oppskrifter? Konsistensen ... *grss* Jeg spiser lever generelt uten mukke, lammelever er favoritten ? men torskelever blir ikke igjen med det frste. Og kokte lunger fra kalkun er heller ikke anbefale *hihi* (jeg trodde det var mrkere kjtt, men den gang ei ...) Men jeg har bestilt torskerogn n, og lurer p hvordan dette best fortres. Min mann begynner n bli en smule skeptisk til kjkkensysslene mine.

Snn iforhold til disse forhatte cellulittene; funker lymfemassasje type trrbrsting? Og hvordan skal dette da utfres? Epsomsalt er kjpt inn, men FOR en pris!! Bestilte p iherb ogs, s fr hpe det ikke blir stoppet i tollen.

Anne

08.01.2013 kl.20:49

Jeg har sjekket opp ang. import av epsom salt. Dersom det er et produkt som blant annet inneholder epsom salt og andre lovlige ingredienser (f.eks oljer ol), og som helt tydelig er beregnet til bruke til badesalt, s gr dette inn under unntakslisten i legemiddellisten - punkt 7 om medisinkse bad (produktet m vre merket at det skal brukes som badesalt). Rent magnesiumsulfat regnes som legemiddel, og flger da vanlige lover som legemiddel. Dvs. (som jeg skrev ovenfor) innenfor ES kan man bestille inntil 3 mnd personlig forbruk (de kunne ikke spesifisere hvilken mengde dette dreide seg om). Personlig forbruk menes forbruk for kun seg selv, og man kan da risikere mtte ha legeerklring om dette. Fra land utenfor ES er det ikke lov bestille.

Emily

08.01.2013 kl.21:20

Er det noen som kjenner til det upasteurisert smr laget av Avdem? http://www.avdem.no/side.php?tittel=PRODUKT&tittelu=PRODUKT

Jeg kjpt en liten boks forrige helg fordi jeg klart ikke vente p prve upasteurisert smr etter ha lest om det i denne og andre flotte blogg. (Jeg skal bestille fra Tidsporten men det hadde vrt kjekt med ha noe i bakhnd ogs hvis vi spiser opp bestillingen for raskt!) Iallefall s skal smr fra avdem vre laget av upasteurisert rmme og videre str det p deres hjemmesiden: "Som i dei kjente osteomrda i Frankrike og Sveits, er ein stor del av foringa p Avdem basert p godt, lvetrka hy. I sommarhalvret er kyrne ute p beite, fr slutten av mai og ut september."

Hadde gjerne hrt om smret deres er et bruktbart produkt?

(Jeg kjpt det p Fiskeriet p Youngstorget i Oslo. Jeg syntes at det smaker godt men litt for kraftig salt smak.)

Tips: Fiskeriet har en del vill rakrret p tilbud (halv pris!) Smaker fantastisk!

Linn

09.01.2013 kl.02:18

Emily, Avdem pleier bli anbefalt p bloggene. Jeg prver f en butikk til ta det inn her i byen . Lurer p om noen vet ang ostene fra Tidsporten, fordyes de bra selv om man er helt i startfasen og syk og svak? Eller br man holde seg til syrnede melkeprodukter til magen er blitt bedre?

Linn

09.01.2013 kl.02:41

Anna, torskerogn pleier jeg spise som den er rett fra fiskebutikken. De pleier ha kokt den litt der, og er klar til bruk. Litt salt og pepper bare. Ikke veldig spennende, men jeg liker det enkelt..

Emily

09.01.2013 kl.08:46

Linn, Gaps diet (http://gapsdiet.com/Dairy.html) anbefaler 4 ukers abstinens av melkeprodukter for s introdusere i riktig rekkeflge: ghee, smr, kefir, yogurt, syrnet krem, hjemmelaget ost, kjpe ost som er langtidsmodnet, osv. Se p linker s gr de enda mer i detalje.

Jeg bestemt hoppe over ghee og vi prver n med smr.

Takk Linn at du forteller at Avdem ost er anbefalt av bloggere. Hper du fr tak i det i din by.

Mette

09.01.2013 kl.09:27

Fantastisk registrere det enorme engasjementet i bloggen din i det siste Anne Marit. Epsom salt er allerede innkjpt og snart skal vi ta helsebringende bad her i familien ogs.

Det skrives mye om lever og annen innmat og da er det sikkert lurt se litt p oppskrifter fra andre land som bruker innmat mer enn oss. Selv har jeg kokeboken Slvskjeen som er en grunnkokebok med ekte italiensk mat. En gigantisk koloss av en kokebok.. Den bugner av oppskrifter p lever og annen innmat. Vi oppholder oss mye i Italia og det er fasinerende se all innmat som selges i butikkene der. Jeg fikk forresten sjokk frste gangen jeg fant hjerne i ferskvaredisken (aner ikke fra hvilket dyr), men der stopper det opp for meg m jeg innrmme ;-)

I julen lagde jeg en pat av kyllinglever, parmaskinke og flte. Utrolig enkelt og det smakte helt nydelig.

Ellers m jeg kan anbefale den fermenterte fiskeleveroljen fra Tidsporten som har kanelsmak. Jeg har slitt veldig med smaken p den naturelle, men denne var for meg mye lettere f ned.

Hilsen Mette

Linn

09.01.2013 kl.11:03

Ok. Takk for info, Emily. :-)

Linn

09.01.2013 kl.14:27

Ang Avdem, de bruker koksalt i smret og det er litt synd. Ellers har jeg lrt her p bloggen at yoghurten derfra er pasteurisert, og br unnges da. Prver f ihvertfall rmmen inn i en meny-butikk her. Har skrevet til Avdem og nsket meg usaltet smr.

Anne Marit

09.01.2013 kl.22:49

Takk for fine tips Mette. Send gjerne oppskriften p pateen. Hjerne er nok ikke noe for meg heller. Smil.

Linn: Jeg har ogs sagt fra om dette til Avdem, og forhpentligvis flere. Jeg synes smret fra Avdem er FOR salt - ikke godt.. Da kjper jeg heller vanlig meierismr faktisk uten salt evt Rrossmr.

Ellers herlig herlig se at praten gr her inne! Keep on! Jeg har barne-uke denne uka, s litt mindre tilstedevrelse p meg. Men flere innlegg p vei.

Nina

10.01.2013 kl.23:43

Hei Annema.

gjor et forsk p bestille Epsom salt fra ebay, men fikk mail fra leverandr i dag at det ikke var lov importere til Norge siden det var klassifisert som legemiddel i Norge.

Anne Marit

11.01.2013 kl.09:58

Nina: Hvis du sjekker i forrige artikkel her inne p bloggen s vil du se at mange har det samme problemet. Det er magnesiumsulfat er visstnok et legemiddel, det ante jeg ikke. Sjekk magnesiumklorid i stedet. Jeg har bestilt fra iHerb og det gikk greitt, men mtte lete litt fr jeg fant en som gikk gjennom. Sjekk flere av produktene p iHerb og prv ny bestilling p disse. Lykke til. Anne M

Lene

11.01.2013 kl.10:49

Kan du linke opp til den du kjpte p IHerb Annema? Jeg har lett litt, men finner ikke helt ut av det...

Line

12.01.2013 kl.00:21

Er det noen som har forslag til hvordan jeg kan spise andehjerter?

Ogs har jeg et sprsml til PP? Etter to uker med mkkamat i ferien er endelig kroppen p vei til seg selv. Men jeg har ftt s himla vondt i bena. De er ikke hovne, bare vonde og slik har de vrt i trefire dager... Helbredelsesprosess? Vitaminmangel?

En vegetarianer sa til meg en dag at dyrene jeg spiser er vegeterianere, s hvis det er s sunt spise dem m det vel vre noe med det de spiser? Og hva med mennesker... Bestr vi av mettet fett eller flerumettet som grisen?

PirkePetter

12.01.2013 kl.06:00

Jeg kan ikke uttale meg om bena dine uten p vite nyaktig hva kostholdet ditt bestr i. Har du kt proteininnholdet, eller begynt bruke kraft eller gelatin, er det sannsynligvis lokale betennelser i knoklene, hvor celler skiftes ut stimulert av nringsstoffer.

Planteetere har evnen til omdanne plantekost til animalske nringsstoffer, og ofte har de flere mager ogs. Det er ingen fornuft i argumentere for vegetarkost gjennom henvise til dyr som er rene planteetere, og som har mager og bakteriefloraer som er beregnet p plantekost.

Menneskekroppen bestr som alle andre levende vesener hovedsaklig av enumettet fett, og deretter mettet og flerumettet fett. Griser skal ogs ha samme fettprofil, men kraftfor basert p planteoljer, soya, raps, korn, etc gjr at den blir mye mer flerumettet enn det som er naturlig.

Line

12.01.2013 kl.12:59

Ok. Ja, jeg har tatt gelatin i tre mnd n. En Spiseskje to til tre ganger daglig. Spiser ogs ost, smr og kjtt s proteinnivet har nok kt. Men burde jeg ikke kjenne det i knoklene da? Det er liksom i leggene. Har ogs av og til vondt i yet. Syntes det er litt rart hvis det er oppgradering for har aldri sett drlig...har heller aldri hatt problemer med beina, bortsett fra smerter i dem ved menstrasjon.

Fasinerende hva som skjer med kroppen n!

AnneB

12.01.2013 kl.14:19

Line: hva med salte og trke andehjertene? Jeg har saltet og trket bde hjerter og "vanlig" kjtt fra hjort, det er supermat bde i smak og nring.

Jeg har ogs vondt i bena for tiden. m p fotflaten, jeg m g litt forsiktig og ikke trkke hardt...

Britt

12.01.2013 kl.14:25

ALLE FRA STFOLD (og omegn) - LES HER!!

Er det noen som er interessert i en kjpsring?? Jeg har kommet i kontakt med en fantastisk hyggelig bonde som kan selge bde fersk melk, egg og ev. kyllingftter/krs osv. Han driver kologisk, er veldig opptatt av dyrevelferd og han reklamerer med at han har lykkelige kuer og hner. Maten dyrene fr er det beste. Jeg har smakt eggene, de er veldig gode! Bonden er positiv til at det dannes en kjpsring eller flere. Er du interessert, s ta kontakt med meg p e-mail: brikr-b@online.no PS! Jeg har mange tips til hvor man fr tak i gode rvarer i stfold, og litt p andre siden av grensen.

Hilsen Britt K

Linn

12.01.2013 kl.14:44

PP, er det dumt at den gelatinen jeg bruker (fra Tidsporten) er fra svin? Eller er det helt ok? Tenkte kjpe andre typer ogs nr Christer fr det inn. Ang bruk av Levaxin, brukt lenge, medfrer det kte eller andre behov nr det kommer til reparere med kost? Noen som kjenner til/har erfaring med produktene fra Vikabrten forresten?

Line

12.01.2013 kl.19:02

Hm. Hvordan trker heg hjerter da?

AnneB

12.01.2013 kl.21:37

Jeg har en trkemaskin (etter en kort rawfoodfokusperiode:) som jeg bruker, men det gr fint i ovnen ogs p veldig lav varme med pen dr. pne hjertene og vask de godt. S legges de i saltlake, her m du prve deg frem men jeg tror ikke de skal ligge lenge. Jeg vet ikke hvor store de er og jeg har ikke kjempepeiling p dette, men snn gjr jeg nr jeg trker hjortekjtt:

Jeg skjrer det i skiver, ca 1,5 cm tykke, legger de i lake ( 1 dl salt i 1,5 liter vann ) i 10 timer. S vanner jeg ut i ca 10 timer. Legger det p rist og trker til det er trt. Ca 1 dgn.

Kristine

12.01.2013 kl.21:58

Line og AnneB: Interessant dette med vonde/betente bein. Det var startskuddet mitt for endre kostholdet. Siden innleggssler, leger, kiropraktor, homeopati, akupunktur ikke kunne hjelpe. Det startet vel etter barn nr 1. Og ble verre etter nr 2. Har tenkt at det er mine hye fotbuer som er primrrsak. Og at de ha "falt ned" etter graviditetene. Meeende de er i tillegg "hypersensitive" og sre med jevne mellomrom. Gjerne snn ca p samme tid i den mnedlige sykus, s jeg mistenker ogs nringsmangler. Kanskje nr man blir gravid, s tappes kroppen for den siste rest av viktige nringsstoffer? Hvis man da har levd p vanlig vestlig kosthold? Matintoleranser og allergier gjr jo ikke akkurat utgangspunktet bedre for mitt vedkommende. Spennende tema, s n er jeg spent p hva dette PP promoterer inkludert lever kan by p. Tidligere kunne jeg g 10-12 timers g/klatre/klyve toppturer i fjellet flere dager p rad. N er en 2-3 timers tur mer enn nok og trenger en hviledag etterp.

PirkePetter

12.01.2013 kl.23:59

Line, har du sjekket om du har anemi som flge av mangel p jern eller B12? Smerter i bl.a bena er ofte et symptom p anemi.

Linn, gelatin fra svin er helt ok s lenge den ikke kommer fra natursvin.

Det gr ogs helt fint skjre hjerter i tynne strimler eller sm biter, salte og pepre etter smak, og trke dem. Da blir de som snacks.

Kristine, det finnes mye forskning som viser at magnetfelter pvirker og normaliserer mineralsammensetningen i knokler, og ogs har en stimulerende virkning p nydannelse av benceller. I tillegg er det enda mer forskning p magnetfelter og smertelindring, slik at du kanskje ville ha godt av bruke magnetsler. Dette i tilfelle det du opplever er "falne fotbuer."

I og med at du begynte oppleve dette etter frste fdsel, og mener det ble enda verre etter andre, er det mulig bekkenstillingen din har forandret seg litt, slik at ryggradens naturlige buer har blitt forsterket. Dette igjen pvirker skulder, hofte og kneledd og frer bl.a til at fttene dine beveger seg litt ut eller innvover (avhengig av om bekkenet har vippet fram eller bakover, evt til den ene siden) i forhold til normal fotstilling, slik at nr du gr s belaster du fttene p unaturlig mte. Om dette er riktig skal du ogs ha ryggproblemer og enten markert svai i korsryggen, eller at denne har blitt mindre/flatere enn vanlig.

Nok en mulig rsak er som nevnt ovenfor anemi.

Hadde kroppen din vrt tappet for siste rest av viktige nringsstoffer hadde du vrt dd i dag, og antakelig flt deg svrt lite levende. Men at fostere tapper kroppen for veldig mye nringsstoffer er helt riktig, og srlig om du fr flere barn med f rs mellomrom, slik at kroppen din ikke har ftt sjansen til bygge opp igjen nringsniver. Ved graviditet funker kroppen p en slik mte at den reserverer en rekke nringsstoffer for fosteret, selv om det pvirker mors helse ganske alvorlig i negativ retning.

Line

13.01.2013 kl.00:25

Jeg mistet en del blod under fdsel for ca ett r siden, men jeg har jo tatt blodprver etter dette og da har det normalisert seg. Tok jo en vanlig blodprve i sommer for sjekke hvorfor jeg var s svimmel. Aner ikke hva hun testet bortsett fra D - vitamin som var lav.

Syntes du jeg burde ta en test? Har masse r frossen lever i frysern som jeg tenker jeg skal begynne med uansett, s da vil vel en evt jern og B12 mangel stabilisere seg?

Kjenner meg veldig igjen med at graviditeten tapper deg for nringsstoffer. Og ikke minst amming! Fler jeg blir spist opp! Har aldri veid mindre enn jeg gjr n og fr jeg gikk over til tradisjonskosthold hadde jeg ca 0 i energi.

Ang hjerte. Hvordan skal dette oppbevares og hvor lenge holder det seg?

AnneB

13.01.2013 kl.08:48

Line: som trket holder det seg undvendig lenge:)

AnneB

13.01.2013 kl.08:56

PP: jeg vet jeg har anemi. og jeg har vrt anemisk leeenge. Men jeg har ikke merket smerter i bena fr jeg kjrte i gang n med mye magnesium og lever. N er det som om jeg har en tynn myk pute jeg gr p som er m. Helbredssymptomer sikkert:)?

Er det slik at kroppen p vei mot drligere helse viser symptomer. Men s gir den liksom opp fordi symptomene ikke blir hrt. Og blir stille. Men p vei "tilbake" mot bedre helse passerer man symptomene p veien?

Kristine

13.01.2013 kl.12:00

PP: Takk for innspill! Jeg tror ikke jeg har anemi, siden blodprosenten min stort sett alltid ligger over normalen for kvinner. Magnetsler/magneter har jeg prvd for lenge siden, men prver gjerne igjen. Skjevhet i bekkenstilling hres ikke helt feil ut. Jeg har stor svai i ryggen, men forelpig ingen ryggproblemer heldigvis. Skal hvertfall se hva tradisjonskost har bidra med. S fr jeg evt g videre med bekken/kne/fotstilling hvis det ikke har merkbar effekt etter noe tid.

13.01.2013 kl.15:24

Hvis man er fdt med plattfot, kan det relateres til et mangelfult kosthold eller kan det vre andre rsaker?

PirkePetter

13.01.2013 kl.18:05

Line, mitt syn p tester, i kommentar 28.12.2012 kl.01:06 ?

http://senseoflife.blogg.no/1355664178_bondens_marked_p_brum.html

Om hjerte ?

http://senseoflife.blogg.no/1347398375_se__her_er_hjertet_mi.html

AnneB, magnesium utvider blodkarene, slik at det er mye mulig du har kt utskillelse av ymse kjemikalier, etc fra blodet i fotslene dine.

Symptomer er alltid kroppens forsk p oppgradere seg selv og sitt funksjonsniv, og aldri tegn p degenerasjon eller sykdom. Det er frst nr kroppen ikke klarer fullfre oppgraderingen pga nringsubalanser, evt kjemikaliebelastning i tillegg, og i dagens verden ogs hyppig konsum av unaturlige og kunstige matemner som er pro-betennelse og pro-strogen og serotonin, m.m, at symptomene kan regnes som tegn p at det gr den veien hna sparker. En slik utvikling kan imidlertid alltid reverseres via kostholdet.

Kristine, blodprosenten din viser bare nivet av rde blodceller, og ikke ndvendigvis nivet av hemoglobin. Fr ble denne testen kun brukt for vise hemoglobinnivet, men i dag er det antall rde blodceller som vurderes. For lave hemoglobinniver viser jernmangel, og jernmangel kan gi smerter i beina. Det samme kan anemi forrsaket av mangel p folinsyre og/eller B12, men i og med at du opplever dette spesielt under menstruasjon er jernnivene en ledetrd.

Anonym, plattfot kan skyldes mangel p bl.a magnesium, kalsium, eller vitaminene D, K2 og/eller B12. Sikkert flere ogs, men disse er hva jeg kommer p farta.

Hanne

14.01.2013 kl.09:55

Noen som kjenner til vannfilterlsningen til ivann (.no)? Er den godkjent, Pirkepetter, eller er bare Multipure bra nok? Takk :)

Linn

14.01.2013 kl.12:04

Hanne, jeg kjenner ikke til den. Tror Multipure kan ordne en del-betalingslsning hvis man ikke klarer hele belpet p en gang. Jeg spurte han om det en gang for min egen del.

Hanne

14.01.2013 kl.13:15

Takk, Linn - men det er kvaliteten jeg lurer p. Koste hva det koste vil ;)

Line

14.01.2013 kl.13:37

PP: kjenner du til om det finnes noe forskning ang nattamming? Har hrt fra helsesster at man br slutte med nattamming i tte mnd alder for at tarmene skal f hvile. Andre sier det bare er kjre p s lenge barnet vil. Jeg er litt usikker p hva jeg skal gjre med lillemor som fortsatt vil ha pupp hver fjerde time p natten og er elleve mnd...

Trudemor

14.01.2013 kl.13:49

Hei der ute! noen som vet hvorfor melkekefirkornene mine har blitt slimete? De er blitt skikkkelig ekle synes jeg , har prvd skylle de men de blir like slimete igjen...Trenger de spa?

Trudemor

PirkePetter

14.01.2013 kl.14:02

Sleip og pgende markedsfring, ogs via drsalg, enkelte ordfeil i informasjonen, kunder som alle kun har gitt tilbakemelding i 2012, men som oppgir ha hatt filteret i minst 6 mneder eller mer, ingen Om oss side, deler av kjpesum som gr til Unicef, ingen dokumentasjon p hvordan filteret virker, og heller ingen testresultater eller produksjonsmte/virksomhet. I tillegg opprinnelig (n endret til 12 mnd) ulovlig krav om 3 rs bindingstid. Alt dette skriker svindel i mine rer.

PirkePetter

14.01.2013 kl.14:12

Line, jeg kjenner ikke til slik forskning, og mener barnet selv velger hva som er best for det. Nattamming hjelper barnet sove i flge forskning, og jeg kan ikke tenke meg at dette gir fordyelsesproblemer all den tid s mange enzymer kommer fra deg via brystmelken, og som hjelper fordyelsen. Tarmen trenger kontinuerlig en del nringstoffer som bl.a opprettholder vekst av tarmceller og celler som utgjr slimhinnene i tarmen, og denne er betydelig strre i smbarn. Jeg er jo absolutt ingen ekspert p amming, men var dette mitt barn s ville jeg latt barnet velge selv, heller enn forholde meg til andres meninger om saken.

Trudemor, info om mulige rsaker her -

http://users.chariot.net.au/~dna/kefir-faq.html

Trine

14.01.2013 kl.16:46

Jeg har lenge lurt p hva som forrsaker alvorlig svangerskapskvalme (hyperemisis gravidarum) . En av mange muligheter iflge norsk helseinstitutt er kt inntak av mettet fett. Men jeg lurer p om et tradisjonskosthold heller kan hjelpe p? Ser PP har svar p mye her inne, glad om det er noe nyttig info som virkelig hjelper.

Marianne

14.01.2013 kl.16:47

Flytter sprsmlene mine hit istedet :-)

13.01.2013 kl.16:34

Tusen takk PP, ble nysgjerrig p dette du nevner i siste innlegg her ang myte om hyt karbohydratinntak relatert til diabetes, som jeg har trodd p. Kunne du kort fortelle hva som utlser slikt som hyt blodsukker/og diabetes i sfall da ? Og kalorimyten, hva bestr den i og hva motbevises den med, snn kort ?

PP, bare lurte om om det er noen god ide ta et tilskudd av 'greens' (eks hvetegress) n s lenge jeg ikke fr plass til srlig mye med grnnsaker i magen om dagen ? Har forskt finne noe om greens p sk, men har ikke funnet noen svar ang det ?

Og s lurte jeg p om man kan bruke litt kefir som startkultur for yoghurt, eller gr ikke det pga gjrsopper i kefiren ? M man i sfall da skaffe en startkultur fra noen, eller hva kan man starte ut med, med yoghurtlaging ?

Hanne

14.01.2013 kl.17:28

Takk for vanninfo, PP! De var her p dren, ja. Og visittkortet var en krllete papirlapp. Med hang-man p baksiden. (Det siste ikke helt sant. ;) Da blir det drikkevannspesialisten og Multi-Pure.

PirkePetter

14.01.2013 kl.17:52

Trine, svangerskapskvalme er hovedsaklig forrsaket av mangel p vitamin K2, A, D og/eller B6, B12 og/eller magnesium eller sink, i flge forskjellig forskning. Jeg bruker ordet hovedsaklig med vilje, da det finnes forskning som peker p strogenovervekt, hyt konsum av karbohydrater, proteinmangel med flere, men dette er utlsende rsaker, og ikke hovedrsaker. Hyt konsum av karbohydrater, som eksempel, tapper kroppen for bl.a B vitaminer, magnesium og sink, som deltar i sukkerstoffskiftet og regulering av blodsukker og insuliniver, men den egentlige rsaken blir nringsmangel, og ikke karbohydratkonsum. Spiser man nringsrikt i tillegg til karbohydrater tappes ikke kroppen for de ovennevnte nringsstoffer. Pga KGB-funksjonen i bloggen (godkjenningstullet) legger jeg ikke ved linker til forskning.

Marianne, samme KGB-funksjon og treige bloggeiere er rsaken til at svaret mitt angnde kalorimyten, etc ikke er godkjent enda. Jeg risikerer ikke legge ved linkene p nytt, for bare f mer godkjenningsmas.

Greens er i min konklusjon verdilse, og ker kroppens behov for de nringsstoffer slike ikke inneholder.

Kefir og yogurt er to vidt forskjellige bakterie og sopkulturer, s du m enten kjpe startkultur for yogurt eller prve deg p en kommersiell yogurt naturell, og bruke den eller mysen fra den som startkultur

Trine

14.01.2013 kl.19:21

Takker.

Marianne

14.01.2013 kl.20:07

Tusen takk PP, skjnner, da venter jeg p sikkerhetsklarering :-)

Ok, p hvilken mte ker slike greens etc kroppens behov for nringsstoffer ?

Og slik tjukkmelk/ viili (p finsk tror jeg), har den igjen en annen startkultur og hva slags er i sfall det ? ( har den ogs god probiotisk effekt laget med ferskmelk ?)

ET LIV I BALANSE.

14.01.2013 kl.21:31

Da skal alle kommentarer vre godkjent. Ikke meningen vre nazi. Faktisk vil jeg helst ikke godkjenne noe som helst, og heller la praten flyte her inne. S jeg skylder p blogg.no. Bra fart her inne - det liker jeg godt! AM

PirkePetter

14.01.2013 kl.22:16

Greens mangler en god del nringstoffer som kroppen derfor enten m ta fra egne lagre, evt muskler eller skjelett. Av fettlselige vitaminer inneholder grenns f.eks bare vitamin E, om dai det hele tatt. Proteininnholdet er lavt og aminosyreprofilen ufullstendig, mineralinnholdet lavt, innholdet av mettet fett og kolesterol er ikkeeksisterende, m.m. Alle nringsstoffer kroppen ikke fr i et gitt mltid m den ta fra egne lagre eller kroppsvev for skaffe alle ndvendige faktorer for bygge nye substanser fra nringsstoffene.

Viili er ikke det samme som tykkmelk, om du med sistnevnte mener melk som har blitt omdannet via bruk av enzymer fra planten tettegress. Dette er ikke et produkt fra bakteriegjring, og er dermed ikke regne som skalt probiotisk.

Marianne

14.01.2013 kl.22:48

Tusen takk for svar og ogs mange takk for linkene ang mytene, ye-pner :- )

Bare kort, det med nringsmangel ang diabetes og det tle karbohydrater osv, gjelder da dette kun for naturlige karbohydratkilder, eller ogs for raffinerte og industribaserte karbohydratkilder s lenge man spiser nringsrikt i tillegg ?

Ok, trodde tjukkmelk og viili var det samme, har smakt viili i Finland tidligere(butikkkjpt dog) og synes det var kjempegodt, gr det i sfall an lage slik viili p ferskmelk, og hvordan da ?

Og, om det ikke har noen probiotisk effekt, har det kanskje iallefall en god ernringsmessig profil nr den er laget med ferskmelk tror du ?

PirkePetter

14.01.2013 kl.23:06

Det gjelder alle former for karbohydrater da alle omdannes til enkle sukkere via fordyelsen.

For lage viili m du frst f tak i startkultur. All st melk gr helt fint, men resultatet blir mer helsosamt og nringsrikt p upasteurisert melk

Marianne

14.01.2013 kl.23:19

Ok, takk igjen :-)

Ja, tenkte sklart p melk direkte fra bonden (med laging bde av kefir, yoghurt, viili osv) :-) Skal om en uke eller s p melke-handel og driver vel n og fabler om alt jeg plutselig kan lage og spise med ferskmelk, fra bonde, i heimen. (som jeg ikke har spist p veldig lenge, og egentlig hadde slettet ideen innta igjen, noen gang, fra harddisken :-) Beklager derfor disse startkultur-sprsmlene, er som sagt noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle behve mulighet til forholde meg til, da jeg kuttet ut butikk-meieri.

Meneh, alts, hvor/hvordan fr man tak p startkultur til viili-laging i sfall da ? Hvordan lages det egentlig ?

Og cottage cheese, som jeg egentlig har savnet noen ganger, finnes det er enkel oppskrifts-link/tutorial for dummies ang cottage cheese laging ?

PirkePetter

14.01.2013 kl.23:50

Hanne ville sende meg ei ku tidligere i dag; kanskje hun skulle sende den til deg heller?

Damene i bloggene gladerebarn og familieoghelse har viilikultur i flge blogginnlegg. Og innleggene beskriver hvordan du lager viili. Sk p viili og bloggnavnet, s finner du innleggene

Hytteost (i kommentarfeltet) -

http://senseoflife.blogg.no/1340385330_feriestemning_med_brg.html

Den harddisken din kunne saktens trenge litt oppgradert optismisme-system :-) Etter hvert som du blir friskere vil du ogs merke mer ram og en mer velfungerende vekslefil.

For fordye melk m du ha normal magesyreproduksjon og ogs normal enzymproduksjon i tynntarmen. Nkkelen til disse ligger i kt nringsinntak, samt fokus p nringsstoffer og matemner som stimulerer syreproduksjon og/eller reparerer tarmskader og stopper betennelser.

Den eneste X-faktoren involvert her er om man har amalgam som kontinuerlig avgir kvikkslv, og som bl.a mye annet kortslutter enzymfunksjonene i tynntarmen. Mer nringsstoffer, og et velfungerende mage-tarmsystem vil bedre avgiftningen av kvikkslv og reversere de fleste skadevirkninger, samt bygge nye enzymer, men det vil uansett vre en god ide fjerne amalgamet om dette er en faktor. Kvikkslv er en lite kjent rsak til bl.a cliaki, da glutenfriindustrien holder alle andre rsaker til cliaki fra media. Kvikkslv blokkerer ogs en rekke andre enzymer som har gjre med fordyelse og/eller aviftning av ymse naturlige som syntetiske substanser og kjemikalier gjre. kt nringsinntak beskytter mot dette, men s lenge man kontinuerlig utsettes for kvikkslv blir dette en kronisk kamp med kroppen som slagmark. Og en slagmark er ikke akkurat den morsomste plassen som finnes.

Marianne

15.01.2013 kl.00:15

Takk igjen, skal google og lese :-)

Ja takk til ku, bor i blokkleilighet, men har litt plass ved siden av stvsugeren i garderobeenheten, s ei ku som kommer ut av skapet da m det i sfall bli :-)

Ja, derfor gr jeg for upast.syrnede melkeprodukter frst og fremst tenker jeg :-) Ikke noe amalgam i tenna og og ikke noen medisiner som flyter i systemet, s jeg er en optimismens muse :-) Gamle filer er slettet og virusprogrammet som beskytter mot fytinsyre, gluten, kasein og planteoljer er iallefall optimalt, og gleder meg til mere ram og velfungerende mage og nringsopptak etterhvert ja :-)

Men kvikkslv, er det andre skjulte kilder enn amalgam f.eks ?

PirkePetter

15.01.2013 kl.01:35

Ei ku som kommer ut av skapet m vel minst vre ei lesbisk ku? Blir ikke mye melk av slikt, og fr du vet ordet av det har hun meldt seg inn i Kugruppa Ottar!

Utover sprytegifter, en del kosmetikk, vaksiner, og enkelte legemidler, samt slik vske man har yelinser i, s kommer jeg ikke p andre kilder til kvikkslv i farten. Kvikkslv i fisk er en ikke-ting da dette er naturlig avgiftet av selenet i fisk. Spareprer inneholder ganske mye kvikkslv, men disse er kun farlige om de knuses.

Christina

15.01.2013 kl.09:55

N hoppa jeg litt i stolen her.... Er det kvikkslv i linsevske....? Kan du utdype litt... Dette hrtes ikke bra ut!

Finnes det da noe andre alternativ nr man bruker linser.... Har vrt s lykkelig over at jeg for mange r siden fikk tatt bort alle amalganfyllinger i tennene - men linsevske har jeg brukt i 20-25 r - og hadde tenkt til fortsette bruke ogs....

Hva man lrer p disse sidene... :)

Trudemor

15.01.2013 kl.10:28

Takk PP! Da har jeg forsttt at slimet er det som gjr kefiren til ekte kefir, og er bare sundt!

Marianne

15.01.2013 kl.11:43

Tusen takk PP,

Nr det gjelder fisk kontra skalldyr, er det ikke slik at skalldyr ikke er srlig helsekost, grunnet at jo lengre ned i nringskjeden i havet man kommer, jo mer akkumuleres forurensing og giftstoffer, slik at bunndyr igrunnen er ganske bnn i btta?

Leste i en av trdene her at du nevnte at aspartam/tobakk i f.eks drops o.l var verre pga at det ble liggende i munnen over tid, betyr det ogs da at f.eks snus er mer skadelig enn sigaretter, og at det ogs er en myte det at snus er bedre enn sigaretter slik sett?

ps: de linkene til hytteost er alle slettet ser det ut som, og 'gr tilbake' til blogginnlegget og din henvisning ved sk, bortsett fra det til Tine, men det str det ikke fremgangsmte, bare ingredienser.

Trudemor

15.01.2013 kl.12:38

Hei PP og alle andre! Denne bloggen har blitt helt super...s s mye intr info!!

Jeg har vrt p tradisjonskost i snart et r n. Har tatt tid komme inn i det, og har fortsatt mye igjen. Har brukt snart 20 r(er 38 n :-)) p finne frem og fler meg endelig hjemme. Tragisk tenke p alt jeg har gjort for bli friskere,som egentlig bare har forvrret tingene. Jeg fikk diagnosen ME sent i tennrene, var enormt syk. Sliter fortsatt med Me symptomer, men i mye mindre grad. Har vrt enormt plaget av infeksjoner spes halsbetennelse og brystbetennelse.Dette har s god som gtt bort etter jeg kuttet ut gluten for et r siden.(fikk da diagnosen clialki) Fr jeg i meg bare litt gluten hovner halsen min opp igjen og blir betent. Fikk for et r siden vite(etter en inleggelse p riksen) at jeg har manosebindene lektin mangel(knappest mlbar). Har noen noen info om dette?? Og hva jeg evt kan gjre?? (finnes svrt lite om dette p nett,i Norge har man ingen ting gjre for dette. I eks Tyskland gir de visst Mannosebl i kjemisk form) I tilegg har jeg operert tvilling p den ene eggstokken to ganger(derfor har jeg n kun en egggstokk fungerende) og har ogs PCO(lett grad) Har de siste par rene vart plaget av vondt rundt hjertet. Var hos en kvanteterapaut og ble fortalt at det var gikt rundt hjertet. Er n ganske fortvila for min 15rige snn er veldig plaget av hjertekramper...ikke noe kjekt. Hva br vi f i oss som vi ikke fr?? Jeg spiser kraft og gelantin, 1ss fermentert leverolje, tar magnesiumfotbad, lager leverpostei, syrner ntter, fr osv.(spiser daglig Grys frknekkebrd istede for brd), drikker vannkefir og melkekefir, spiser daglig syrna kl, ost og smr fra Tidsporten.Noen tanker om dette holder PP? Prver det samme kostholdet p resten av familien, men det har forbedringspotensiale for si det snn. Snnen min p 15 er enormt sukkersugen, noe han stiller hos venner osv..dessuten liker han svrt lite og er undervektig...For ca tre r siden begynte jeg p disse pillene : EMPover pluss (nr jeg spurte hva de var laget av fikk jeg dette svaret: Now for your questions about our vitamins and minerals. They are not chemical. We use a complex chelate process that makes our supplements equivalent to plants so that your body is able to utilize a greater percentage than most supplements.

Jeg fikk et enormt lft av spise disse(15 st.pr dag) Gikk fra sove 15 t /d til 8t/d. p tre mnd. Spiser de fortsatt i perioder, og har begynt gi de til snnen min i sommer. Innholdsfortegnelse:http://www.truehope.com/doctors/ingredients.aspx

Gjr jeg noe galt med ta disse tror du?

Tusen takk for all info alle sammen. Det er s godt slippe finne ut av alt selv. og dele!!!

PirkePetter

15.01.2013 kl.12:46

Thimerosal, ofte under navnet merthiolate/mertiolat, brukes i Norge i kosmetikk slik som i nesespray, kremer, salver, i yedrper og opplsningsmidler for yelinser, samt i tuberkulosetester.

CONTACT LENS SOLUTION/SKIN ERUPTIONS

Thimerosal, used as a preservative in contact-lens solutions, may produce skin eruptions in persons sensitive to it. A 26-year-old man suffered an eruption of his left palm and right index finger. It was observed that he placed his lenses in the palm of his left hand and applied the lens cleaner with his right index finger. (American Family Physician 109:213, January, 1985)

THIMEROSAL

In spite of well-established health risks, organic mercurials are still added to prescription and non-prescription drugs, such as medicines for haemorrhoids (Preparation H), as well as in formulations for the treatment of bacterial and fungal infections. Because mercury has antifungal properties, it is used in indoor paints.20

Until recently, nearly all contact lens solutions contained thimerosal as an antibacterial agent. Thimerosal is ethyl mercury, an organic mercurial (sometimes called merthiolate). In some patients, thimerosal caused visible accumulation of mercury in the retina and chronic eye irritation. In a few highly sensitive people, the mercury-based additive caused loss of sight. Nevertheless, manufacturers continued to add it to contact lense solution for many years. The ban on thimerosal in contact lens solutions did little to eliminate its use in other products, such as eardrops and nose drops. Thimerosal continues to be used today in a variety of health-related products: for preserving vaccines and intramuscular injections, cosmetics, and some drugs that must be kept in solution.

http://www.westonaprice.org/envtoxins/mercury.html

Alternativ til linsevske -

http://www.google.no/search?q=salt+solution+eye+lens&hl=no&tbo=d&gbv=1

Marianne, skalldyr er s rike p nringsstoffer som bl.a binder tungmetaller og kjemikalier at de er s sunne som de kan bli. I havbunnen finnes ogs tonnevis med mineraler. Du kan mao humre hele veien til butikken for reke rundt til du finner bnnbttedyr som du fritt kan kose deg med til du krabber rundt i gastronomisk lykksalighet.

Et sk p hytteost gir oppskrifter bde p norsk og dansk. Linkene du mener ikke funker virker helt ok for meg.

Snus er dokumentert som mer helseskadelig enn tobakk, og alt som holdes i munnen i mer enn noen f minutter tas opp i blodrene og nr hjernen i strre grad enn slikt som frst gr via fordyelsen. Litt info -

http://www.sciencedaily.com/releases/2007/08/070809130018.htm

Linn

15.01.2013 kl.14:19

Jeg sier meg helt enig i all ros fra Trudemor! Jeg lurer p PP, er Zeolite et middel som kan vre nyttig utrensende ved kvikkslv i kroppen? Og hvordan anbefaler du vanligvis g fram ved sanering?

Hanne

15.01.2013 kl.18:37

PP, vedr. Amming og fast fde: Jeg har masse melk, og amming funker som en drm. Baby er 5 mnd n. Helsesster sa vi kunne begynne med mat n, men jeg vil gjerne vente s lenge som mulig, alts s fremt det er bra for knerten. Begynne introdusere mat n, eller vente til 6 mnd?

Jeg er ogs usikker p avokado: er det bra for bebisser, eller nettopp ikke pga. flerumettet fett? (Jeg har boken Super Nutrition for babies, men er noen ganger usikker, fordi du ikke alltid mener 100 % det samme som kildene du anbefaler?) tusen takk :)

PirkePetter

15.01.2013 kl.19:29

Trudemor, jeg godtar ikke logikken bak mannosebindende lektiner da den bygger p den feilaktige logikken at genfeil er permanente og derfor forrsaker permanente feilfunksjoner kroppen. I dette tilfellet manglende produksjon av lektinet. Nok en grunn til at jeg mener dette er tull er fordi det pstes at lektinet binder bakterier og virus, og dette til tross for at den moderne vitenskapen for lengst har avslrt at virus ikke finnes, og at bakterier aldri har vrt patogene.

Lektinet er uansett avhengig av bl.a kalsium for produseres og fungere, slik at mangklende produksjon eller aktivitet indikerer mangel p kalsium, eller p nringsstoffer som trenges for opptak og utnyttelse av kalsium i kroppen. Disse er bl.a vitamin A, B6, D, K2, magnesium, bor og kisel/silisium, samt protein

http://www.abcam.com/Mannan-Binding-Lectin-antibody-3B6-ab23457.html

Gikt rundt hjertet m minst vre noe av det dummeste jeg har hrt noensinne. Og jeg har hrt mye rart. Kvanteterapeuten din fant nok denne diagnosen via et mentalt kvantesprang. For hye urinsyreniver har ingen verdens ting med hjertehelsa gjre, men mangel p visse nringsstoffer, deriblant vitaminene C og flere B vitaminer, samt kalium og magnesium, og ogs glycin i gelatin, som fjerner for mye urinsyre i kroppen, er ogs dokumenterte rsaker til hjerteproblemer. For hye urinsyreniver er ingen sykdom, som igjen kan forrsake mer sykdom, slik leger vil ha det til, men er snarere et symptom p nringsmangel p ett niv, og svikt i enzymfunksjoner i enkelte organer p et annet. Og rsaken til den ene tilstanden er ogs rsaken til tilstander som eventuelt dukker opp parallelt med den frste. Jeg er klar over at kjemiske ubalanser/helseproblemer/sykdommer ofte har en dominovirkning som fremmer mer kjemisk ubalanse. Eller rettere sagt at nringsubalanse som ikke gjres noe med frer til mer omfattende nringsubalanse som ofte involverer stadig flere nringsstoffer, og eventuelt ogs kt kjemikaliebelastning, men heller enn skylde p virkningene, og dikte opp sykdomsnavn og genetiske eller andre rsaker til disse br fokus vre p den eller de opprinnelige ubalansene. Alts p selve rsaken(e).

Mange av de nringsstoffer som er involvert i hjertets funksjon fr du fra lever og annen innmat, samt via kraft og gelatin. Imidlertid fr du antakelig for lite magnesium og/eller natrium i deg, og det samme gjelder din snn. Om han drikker energidrikker eller lightprodukter med syntetisk taurin eller aspartam kan dette forklare hjertekrampene.

Speket hjerte inneholder mye taurin, som beskytter hjertet mot de fleste problemer, og kan derfor anbefales.

Sterkt stsug indikerer mangel p flere B vitaminer, eller krom, magnesium, fosfor eller svovel.

Produktet du nevner inneholder syntetiske vitaminer, hvorav minst 1, retinyl palmitat, er dokumentert som giftig. Jeg regner med at hva som enn har gjort at du fler produktet hjelper, s m dette vre en av tilleggssubstansene, og ikke de syntetiske vitaminene og mineralene. Hvorvidt du br fortsette bruke dette produktet m du bestemme selv. Om din snn ikke hadde hjerteproblemer fr du begynte gi ham pillene kan dette vre en sannsynlig rsak.

PirkePetter

15.01.2013 kl.19:51

Trudemor, jeg godtar ikke logikken bak mannosebindende lektiner da den bygger p den feilaktige logikken at genfeil er permanente og derfor forrsaker permanente feilfunksjoner kroppen. I dette tilfellet manglende produksjon av lektinet. Nok en grunn til at jeg mener dette er tull er fordi det pstes at lektinet binder bakterier og virus, og dette til tross for at den moderne vitenskapen for lengst har avslrt at virus ikke finnes, og at bakterier aldri har vrt patogene.

Lektinet er uansett avhengig av bl.a kalsium for produseres og fungere, slik at mangklende produksjon eller aktivitet indikerer mangel p kalsium, eller p nringsstoffer som trenges for opptak og utnyttelse av kalsium i kroppen. Disse er bl.a vitamin A, B6, D, K2, magnesium, bor og kisel/silisium, samt protein

http://www.abcam.com/Mannan-Binding-Lectin-antibody-3B6-ab23457.html

Gikt rundt hjertet m minst vre noe av det dummeste jeg har hrt noensinne. Og jeg har hrt mye rart. Kvanteterapeuten din fant nok denne diagnosen via et mentalt kvantesprang. For hye urinsyreniver har ingen verdens ting med hjertehelsa gjre, men mangel p visse nringsstoffer, deriblant vitaminene C og flere B vitaminer, samt kalium og magnesium, og ogs glycin i gelatin, som fjerner for mye urinsyre i kroppen, er ogs dokumenterte rsaker til hjerteproblemer. For hye urinsyreniver er ingen sykdom, som igjen kan forrsake mer sykdom, slik leger vil ha det til, men er snarere et symptom p nringsmangel p ett niv, og svikt i enzymfunksjoner i enkelte organer p et annet. Og rsaken til den ene tilstanden er ogs rsaken til tilstander som eventuelt dukker opp parallelt med den frste. Jeg er klar over at kjemiske ubalanser/helseproblemer/sykdommer ofte har en dominovirkning som fremmer mer kjemisk ubalanse. Eller rettere sagt at nringsubalanse som ikke gjres noe med frer til mer omfattende nringsubalanse som ofte involverer stadig flere nringsstoffer, og eventuelt ogs kt kjemikaliebelastning, men heller enn skylde p virkningene, og dikte opp sykdomsnavn og genetiske eller andre rsaker til disse br fokus vre p den eller de opprinnelige ubalansene. Alts p selve rsaken(e).

Mange av de nringsstoffer som er involvert i hjertets funksjon fr du fra lever og annen innmat, samt via kraft og gelatin. Imidlertid fr du antakelig for lite magnesium og/eller natrium i deg, og det samme gjelder din snn. Om han drikker energidrikker eller lightprodukter med syntetisk taurin eller aspartam kan dette forklare hjertekrampene.

Speket hjerte inneholder mye taurin, som beskytter hjertet mot de fleste problemer, og kan derfor anbefales.

Sterkt stsug indikerer mangel p flere B vitaminer, eller krom, magnesium, fosfor eller svovel.

Produktet du nevner inneholder syntetiske vitaminer, hvorav minst 1, retinyl palmitat, er dokumentert som giftig. Jeg regner med at hva som enn har gjort at du fler produktet hjelper, s m dette vre en av tilleggssubstansene, og ikke de syntetiske vitaminene og mineralene. Hvorvidt du br fortsette bruke dette produktet m du bestemme selv. Om din snn ikke hadde hjerteproblemer fr du begynte gi ham pillene kan dette vre en sannsynlig rsak.

Hanne, om kostholdet ditt er optimalt kan du vente med fast fde til knerten din. Om ikke anbefales animalske matemner, spesielt innmat, fett, eggeplommer eller melkeprodukter fra upasteurisert melk.

Avocado er hovedsaklig enumettet fett, og blokkerer bl.a opptak av vitamin A og D i tarmen. Avocado er ogs en dokumentert rsak til bl.a leverfibrose og reforkalkning. Jeg har ingen problemer med litt avocado eller f.eks olivenolje dann og vann, f.eks i salater, men jeg ville ikke gitt slikt fett til smbarn utover det som er i animalske matemner.

Det du sier om at jeg ikke alltid mener det samme som kildene jeg oppgir gjr er fordi jeg plukker ut det som er riktig og sannferdig fra mine kilder, og boikotter resten. Jeg promoterer imidlertid de beste kildene jeg kjenner til, selv om jeg til dags dato enda ikke har funnet noen som er 100% sannferdige og/eller riktige.

Linn, zeolitt er aluminiumsforbindelser, og det er bakvendt bruke giftige substanser for bli kvitt andre giftige substanser. Produktet er svindel i min konklusjon, og ogs helsefarlig. Dessuten pvirker det kun kvikkslv som finnes i tarmen, og er dermed verdilst for kvikkslv som allerede er lagret i organer, hjerne eller andre kroppsvev. Minst 9 av 10 pstander om zeolitt?s helsevirkninger er sludder.

Vil du avgifte kvikkslv, spis mye animalske produkter, spesielt innmat, og bruk melkesyregjret mat og drikke som stimulerer optimal bakterie og soppflora i tarmen.

PirkePetter

15.01.2013 kl.19:54

Ops, blogghikke!

Linn

15.01.2013 kl.21:00

Ok. Tusen takk for hjelpen, PP!

Marianne

15.01.2013 kl.23:12

PP, ble nysgjerrig p dette du nevner ang avocado og reforkalkning, er det andre matemner som ogs kan forrsake det ?

Og hva slags nringsmangler/synergister kan gi reforkalkning ?

Emily

16.01.2013 kl.09:25

N er det torskesesongen. Lurer p om du vil anbefale spise mye dampet torskerogn? Hvis ja er det en mte trke det p? Jeg har en dehydrator og har lurt p om trking av det ville gjr at man mister mindre av de fettlselige vitaminene enn dampe det?

Forstod jeg det riktig at det er best spise veldig lite olivenolje? Anbefaler du spise salater?

PirkePetter

16.01.2013 kl.13:09

Marianne, de vanligste rsakene er konsum av mye plantefett/oljer, transfett, fritt fruktose, karbohydratdominert kost, for mye kalsium/for lite magnesium eller vitamin K2, for lite B1, B3, B6, B9/folinsyre, B12, kolin, lipoesyre, for lite protein eller kort og mellomkjedet fett, hypotyreose.

Emily, rogn inneholder flerumettet fett og har ikke spesielt godt av noen form for varme. Det beste er spise den rtt eller kaldrykt, eller lage kaviar av den. Oppskrifter finner du p bl.a www.matoppskrift.no. Damping av animalske matemner er kjent for oksidere kolesterolet og det flerumettede fettet i fet fisk, og i denne prosessen dannes ogs helseskadelige substanser fra fettet, som bl.a akrolein og frie radikaler.

Christina

16.01.2013 kl.16:42

Jeg lurer p en ting ang r eggeplomme. Har n i en stund tatt dette om morgenen sammen med melkekefir og fermetert tran/smrolje. Men jeg har alts ikke klart f tak i egg fra hner som ikke fr kraft fr - og da regner jeg med det er en del soya i dette....? Er det med dette utganspunktet fremdeles lurt svelge unna r eggeplomme - eller br dette kun gjres nr hnene ikke fr soya fr?

Og - lever er ogs kommet inn i kostholdet... S lenge jeg holder for nesa gr det greit svelge:) Jeg venter p kyllinglever fra Holte grd - og regner med den kommer frosset - planlegger lage opp endel leverpostei. Er det ok fryse lever en gang til etter at den er tint en gang allerede og ogs bakt i ovnene? eller er det mye av nringstoffer som da gr tapt...?

16.01.2013 kl.16:47

Hva kommer neglsopp av? Ser ut som tneglene til en dd person, gulhvitt, brunt, sort. Mye fotsvette, men hva slags nringsmangel skyldes soppen?

Maja

16.01.2013 kl.16:55

Lurte p om noen visste hvor mange leverkapsler og gelatinkapsel som er gunstig ta i lpet av en dag? Tar ogs 1 ts fermentert torskelever/smr olje. Takk for svar!

Hanne

16.01.2013 kl.16:56

Hvordan er det med alkohol, dersom alt av kraftkost er p plass og man er frisk? Eller ikke helt frisk enda. Hvor mange enheter i uken er normalt ok (dersom man ikke reagerer negativt) fr det blir litt mye for kropp og tarm? Hva er tffest for tarm av rd-, hvit- og rosvin, og er det noen ltyper som er ok? Nam nam :) prver finne noen gleder oppi all leveren ;)

PirkePetter

16.01.2013 kl.18:04

Christina, det ideelle er egg uten soyasubstanser, men nringsstoffene i egg er allikevel s verdifulle at det er bedre med, enn uten egg i kosten.

En del nringsstoffer gr nok tapt bde ved frste og andre frysing, men det er tvilsomt leveren blir verdils som nringskilde av den grunn.

Tsvette, sopp i fttene skyldes normalt utskilling av kjemikalier via fotsvetten.

Hanne, alkohol er helt ok, men jo flere kjemikalier, etc i den, desto mer problemer med den. Alkohol du lager selv kan vre sunn og nrende, og har betydelig mindre negative virkninger enn kommersielle alkoholiske drikker. Uansett, ligger du unna planteoljer/flerumettet fett nr du drikker alkohol slipper du unna de fleste negative virkningene, deriblant leverproblemer og kt glykering/?sammenklebning? mellom acetaldehyd (sluttproduktet av alkoholnedbrytingen) og aminosyrer eller sukkere i kroppen.

Fet mat/mettet fett beskytter mot bl.a leverproblemer som flge av alkoholkonsum, og folk fr i tiden visste om dette, og srget alltid for spise fet mat fr eller sammen med drikke fordi de visste de kunne drikke lengre da, samtidig som eventuelle negative reaksjoner ble mindre. Moderne forskning har ogs vist at proteinkonsum fr eller sammen med alkohol beskytter mot de fleste negative virkningene.

Ogs konsum av salt og/eller eddik rett fr eller samtidig med alkohol beskytter mot flere av alkoholens virkninger. De fleste B vitaminer, samt vitamin A, D, E, K2, magnesium, natrium og sink, avgifter alkohol/acetaldehyd og/eller reverserer negative virkninger.

Et skikkelig tradisjonskostmltid sammen med alkohol, fortrinsvis ko-alkohol uten kjemikalier, gjr mao at du kan drikke mer og lengre med mindre om noen helsekonsekvenser. Skl for det!

MSG, kaffe/koffein, vann, plantefett og fiskefett (uten naturlige antioksidanter), m.m ker alkoholens negative virkninger i kroppen

Emily

16.01.2013 kl.18:08

Tusen takk PP for ditt rd om torskerogn. Trist hre at jeg dela det ved la den trekke i vann. Jeg skal lag kaviar isteden denne gangen. Oppskriftene anbefalt bde sukker og matolje og jeg har tenkt la vre bruke disse ingredienser. Men syntes at det hrtes ok ut med salt og lk. Tror du at det er ok fryse ned det som er igjen?

Tror du at det ikke er lurt trke rogn i dehydratoren slik som jeg trker biffkjtt?

Hjertelig takk for din hjelp!

PirkePetter

16.01.2013 kl.18:50

Du dela ikke rognen ved trekke den i vann, men reduserte nok en del nringsstoffer. Rogn, bde r og oppvarmet, er i alle tilfeller bedre enn ingen rogn i det hele tatt.

Sukker er ndvendig delvis for smakens skyld, og delvis for konservering, men om du spiser rognen rimelig raskt gr det nok fint uten. Olje er ndvendig bde for konservering og for konsistens og smak, men du fr prve deg fram og se hva du liker.

Kan kan fint fryses, men kan ikke trkes da matemner med mye fett ikke trker skikkelig.

Linn

16.01.2013 kl.19:44

Du, PP, er ketose et tema eller noe man br vre obs p i et tradisjonelt kosthold? Tenker da p unng ketose. Jeg er klar over det med riktig bearbeiding av korn etc. Men, er fortsatt i veldig drlig forfatning, og for klare unng deleggende stoffer s ser jeg n i starten at det m bli mest protein og mettet fett. S som hermetisk mat, f.eks fra king oscar, er det ok hvis man er ndt ha noe enkel mat ved sengen? Skal kjpe en del kokosvann.. Og hva med gulrtter og klrot, er det noe som kan vre karbokilder i kosten med god samvittighet ogs i startfasen?

Marianne

16.01.2013 kl.20:11

Tusen takk PP,

jeg limer inn disse sprsmlene igjen, og om det er sikkerhetsklarering p gang, s beklager jeg igjen:-), bare lurer p hva som gjelder for disse:

Nr det gjelder fisk kontra skalldyr, er det ikke slik at skalldyr ikke er srlig helsekost, grunnet at jo lengre ned i nringskjeden i havet man kommer, jo mer akkumuleres forurensing og giftstoffer, slik at bunndyr igrunnen er ganske bnn i btta?

Leste i en av trdene her at du nevnte at aspartam/tobakk i f.eks drops o.l var verre pga at det ble liggende i munnen over tid, betyr det ogs da at f.eks snus er mer skadelig enn sigaretter, og at det ogs er en myte det at snus er bedre enn sigaretter slik sett?

Hanne

16.01.2013 kl.21:53

Schkll! :)

PirkePetter

16.01.2013 kl.22:35

Marianne, treig godkjenning, da det er lenge siden jeg svarte p sprsmlet ditt.

Linn, du kan spise karbohydrater med god samvittighet s lenge de er naturlige og ikke raffinerte. Om du har hypotyreose anbefales du unng grnnsaker i korsblomstfamilien da de forstyrrer skjoldbruskkjertelens funksjon. Hypotyreose er en vanlig delrsak i kronisk tretthetssyndrom, og alle former for redusert energiproduksjon.

Ketose er ikke et problem i tradisjonskostholdet, da kroppen uansett kan danne glukose fra aminosyrer eller fettsyrer, selv om den ikke fr karbohydrater. Imidlertid er ikke tradisjonskosthold typisk lavkarbo, selv om det er mye fett og proteiner involvert.

Hermetikk er ikke akkurat ideelt, spesielt om det er planteoljer involvert. Men, man tager hvad man haver! Du kan jo f.eks trke kjtt eller hjerte (jerky) og ha som snacks om du vil ha noe sunnere. Speket mat er ogs en tanke. Eller du kan flytte kjleskapet til soverommet og spise hva du vil?

Hanne, ute p galeien allerede?

Line

16.01.2013 kl.23:10

Dere wicked mums bloggere og PP fr meg til tenke p Charlies angels!

Ingen vet hvem Pirke petter (Charlie) er, men han leder wicked bloggerne p riktig kosthold spor som igjen setter leserne p riktig spor. Vips s er hele verden reddet for sykdommer og ulumskheter og mission er compleated :)

16.01.2013 kl.23:22

N blir jeg s si tvunget av familien til vaksinere snnen min. Det gjr meg kvalm. Og s trist og sint. ;'(

16.01.2013 kl.23:32

Dette er noe av argumentasjonen de bruker: "Poliomyelitt er ikke utryddet i hele verden og den kan alts fre til lammelser og alvorlige handikap resten av livet. Da Y gikk p Majorstuen skole p 50-tallet var det en egen klasse med poliorammede barn som satt i rullestol eller hadde skinner p bena for s vidt kunne g med lange krykker. De ble sett p som litt rare, og hadde nok ikke noe enkelt liv?

Vr s snill ikke si at det gr bra bare han spiser lever og sunn mat. S enkelt er det ikke.

Hvordan tror du livet ditt ville bli hvis X ble syk og handikappet resten av livet fordi du nektet ham en vaksine som er rutine for alle barn."

Kan du hjelpe meg, PirkePetter, hvordan kan jeg best imteg disse pstandene?

PirkePetter

17.01.2013 kl.00:27

Om vaksiner, virus, etc -

http://senseoflife.blogg.no/1331130864_hjemmelaget_leverpost.html

http://senseoflife.blogg.no/1346618122_botemidler_mot_intern.html

http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/ny-eksklusiv-mulighet-til-skaffe-seg.html?showComment=1335967306482#c4588922408436314216

http://gryhammer.blogspot.com/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html?showComment=1340663018257#c2039700641568510029

http://gryhammer.blogspot.com/2012/11/ahh-na-bobler-det-igjen-like-fr-jeg.html?showComment=1352486497842#c2291575113374125200

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_vaccine_ingredients

http://www.whale.to/vaccines.html

http://www.vaclib.org/links/vaxlinks.htm

http://www.tropicaltraditions.com/vaccine-epidemic.htm

http://atle.alternativkanalen.com/vaksiner.html

Og spesifikt om alle lgnene bak skalt polio, og de egentlige rsakene -

http://www.harpub.tk/

Av alle bkene som er skrevet om vaksinasjonslgnen er flgende de beste og mest vitenskapelige -

Virus Mania: How the Medical Industry Continually Invents Epidemics, Making Billion-Dollar Profits At Our Expense - Torsten Engelbrecht, Claus Khnlein, Trafford Publishing, ISBN 1425114679

Impfen - Vlkermord im Dritten Jahrtausend? (Vaccination - Genocide in the third millennium?) Mit Beitrgen zur Geschichte und Aufklrung von AIDS, BSE, MKS u.a. - Karl Krafeld, Stefan Lanka, Klein-Klein-Verlag, ISBN 3937342001

Plague, Pestilence and the Pursuit of Power: The Politics of Global Disease - Steven Ransom, Credence Publications, ISBN 0953501280

Skjnt du overser en betydelig faktor involvert i denne saken; du er mor, du bestemmer. Ingen andre ?eier? barnet ditt, og har ingen rettigheter ovenfor det. Du har all rett til nekte vaksinasjon, og du skal ikke trenge begrunne det.

S enkelt er det ikke? Og det kommer fra en person som vet hva om saken?

Linn

17.01.2013 kl.00:40

Tusen takk igjen, PP!

PirkePetter

17.01.2013 kl.00:47

http://www.whale.to/vaccine/polio2.html

http://members.upnaway.com/~poliowa/Vitamin%20B12%20and%20Polio.html

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC536391/

http://www1.agric.gov.ab.ca/$department/deptdocs.nsf/all/beef11735

http://www.barnonemeatgoats.com/polio.html

http://www.vaccinationnews.com/DailyNews/March2002/polioencephalomalacia.htm

http://www.whale.to/vaccine/polio1.html

http://mises.org/community/forums/p/17142/336823.aspx

Lever er den beste kilden til B vitaminer. S enkelt var det mao.

Line, Anne Marit, Gry, Vibeke og Christer vet hvem jeg er, slik at logikken din ikke holder helt. Men det er helt klart vi redder verden :-)

17.01.2013 kl.16:06

Tusen takk, PP. Infoen hjelper meg holde stand mot det tihodete vaksinasjonstrollet.

Hanne

17.01.2013 kl.16:12

Hvis sitte i sengen og smatte med tungen fordi man gleder seg snn til et glass vin en dag regnes med, da er jeg s p galeien at du aner ikke! :)

Marianne

17.01.2013 kl.17:16

Tusen takk PP for forklaring, hehehe, det er frste gang jeg har blitt oppfordret til frst reke rundt, og s krabbe rundt, men den er grei, da skal jeg n bunnen etterhvert, og forske meg p inntak av bde hummer og kanari :-)

Bare lurte p det med god blodsirkulasjon, er det andre nringsemner enn krydder som fremmer det ? Og hva slags matemner hemmer for god sirkulasjon ?

Og s lurte jeg p det med ferskost laget av kefir, hva er grunnen til at kefiren skal st dryppe gjennom klede i et dgn for skille massen og mysen ? Gr det ikke bare an skvise kefiren igjennom kledet/ntteposen e.l, og ferdig med det, (ala slik man lager nttemelk ) eller hvordan gr dette til ?

Roger

17.01.2013 kl.20:04

Stemmer dette her PP? Fant det i den ene linken du postet

The simple test is to look at the moons on your fingernails. Good B12 levels will give you white moon that come a third of the way up the thumb-nails. We should have moons on all fingers, thumbs are the last to go.

Trudemor

17.01.2013 kl.21:12

Tusen takk for svaret ditt PP(for et par dager siden, det fylles fort p her i bloggen:-)).! VI har slutte med EMPower pillene n etter ditt svar.. Neste blir f ned mere lever tror jeg. For snnen min blir det gelantin og leverkapsler, pluss det han fr i seg av tradisjonell mat her hjemme. For f opp magnesium og kalsium lagrene i kroppene vre kan vi da ta noe i pilleform ? Jeg skal f inn et badekar n i kjelleren s da vil vi ta magnesiumbad iallefall. Snnen min drikker ogs kefir og jogurt(hjemmelaget). Heldigvis drikker han ikke energidrikker el slik du spurte om. Sker litt p nett n for f speka hjerte. Har allerede bestilt vilt hjerte av en jeger, skal forske meg p hjertegryte:-).Har noen en god oppskrift s bring it on. Noen flere tips p hvordan f i gode ting i tennringer er jeg ogs veldig intr i!! :-)

Trudemor

PirkePetter

17.01.2013 kl.21:32

Ok Hanne, tankegaleien alts. Jaja, trrtrening er jo ikke dumt inntil man kan gjre de ekte sakene :-)

Marianne, du fr ikke ut all myse ved skvise ostemassen, og er der myse igjen i osten s reduseres holdbarheten betydelig. Det andre sprsmlet ditt har jeg ikke tid til svare p umiddelbart.

Roger, mner p neglene er en indikator p B12 status i kroppen, men ikke alltid sammenfallende med andre symptomer. Jeg har imidlertid til gode finne mennesker med B12 mangel som ikke ogs manglet mner p samtlige fingrer. Skjnt enkelte har fremdeles litt mne igjen p tommelen, tross penbare mangelsymptomer. Hvorfor vet jeg ikke.

Hanne

17.01.2013 kl.22:22

Oj, s gy med noe s konkret synlig og mlbart som neglemnene! Hvor lang tar det fra man har ftt fylt opp kroppen og ikke lenger har B12-mangel til det vises riktig p mnenes strrelse?

Marianne

17.01.2013 kl.22:44

Takk PP, skjnner :-)

Ja, henger meg p den Hanne, enig :-) neglemner. studeres. n. jadasneidas...

Hanne

17.01.2013 kl.23:23

Ja, ta bilde fr og et par mneder etter pbegynt Extreme Make Over, ikkezant ;) Og p sjekkefronten er det helt nye ting som gjelder, drit i pene yne, n er det 'h, s vakre neglemner du har!'

Kristine

18.01.2013 kl.09:21

Hva slags matvarer inneholder sink? Jeg har skjnt det snn at ved skalt matvareintoleranse, mangler man ofte B-vitaminer, magnesium og sink. Det har jeg vel forsvidt oppdaget etterhvert ogs, at jeg trenger pfyll av disse. Men etter overbevisning om matvarenes fortreffelighet fremfor pilleform, lurer jeg p hva jeg skal spise for f nok. Lever, kraft, og magnesiumspray/bad har jeg innfrt daglig. Men hvordan f nok sink? Og PP, takk for din utrettelige dugnadsinnsats her inne!!!

Anna

18.01.2013 kl.10:32

Spennende med mnene p neglene. Ser jeg mangler lillefingrene, og de andre er ikke kjempestore.

Emily

18.01.2013 kl.10:35

Takk til deg PP for din hjelp. Jeg har n flere sprsml.

Mener du at de fingrene som ikke har mner vil fr det etterhvert nr jeg fr spise tilstrekkelig med lever (samt kraft/gelatin) og fr kt b12 inntakk/opptakk?

Hvis en voksen eller barn drikker 2 kopp kraft hver dag vil det dekke behv for kalsium og magnesium? (jeg har vanskelig f til magnesium olje p barna mine. De syntes at det svir. Har ikke badekar og de hater fotbad.)

Jeg har spurt bonden jeg kjper egg fra og han sier at det er 2-3% soya i den kologisk kraftfr han bruker, ogs er det mais, sjellesand og mineraler. De fr ogs brd og grnnsaker. Burde jeg se etter en bedre kilde til egg? Er Holte Grds koegg bedre?

Barna og jeg spiser mye kokosolje blandet med kokosmel. Ser at kokosolje er anbefalt, men hva med kokosmel? Kokosoljen som jeg kjper er kaldpresset og ko men det str at det er 63% mettet fett. Har lest i noen kommentar at kokosolje har 90% mettet fett?

Jeg og mine barn har hypotyreose og legen har sagt at vi skal ta jod. Hadde gjerne hrt hva du mener om jod?

Har laget dosa av hvit ris og linser. Frst er de bltlagt i vann i 8 timer. S skal de moses og bltlegges igjen i salt vann. Det sies ikke noe om ha noe syrlig i vannet. Betyr det da at det vil ikke bryte ned p riktig mte?

Jeg hper at jeg ikke spr for mye. Jeg vil bare s gjerne lre nok til at jeg og min familie kan bli skikkelig frisk! Tusen hjertelig takk!

Marianne

18.01.2013 kl.11:28

PP, mens jeg er inne p kanari, nr det gjelder grnn str og gr str, hva slags nringsemner frisker disse tilstandene, eller hva slags ernringsmangler skyldes slike tilstander ?

PirkePetter

18.01.2013 kl.16:41

Marianne, angende blodsirkulasjon s er det s mange faktorer involvert p flere stadier/niver at det blir for mye ta med alt. Jeg tenker p matemner og nringsstoffers virkning p f.eks cyclooksygenase, tromboksan, fibrin/fibrinogen, LpA, homocystein, etc versus generell karutvidende virkning. Magnesium er svrt karutvidende, og det samme er natrium, de fleste B vitaminer (direkte eller indirekte), og A, D, E og K2, og aminosyrer som bl.a karnitin, karnosin og arginin

Jeg bruker for mye tid p svare p sprsml jeg bare oppfatter som symptombehandling, og slutter derfor med dette n. Spr om ting som er relevant for deres egen helsetilstand, men i strre mlestokk en flisespikking p symptomer. Jeg er heller ikke for bruk av kosttilskudd og piller, kun kosthold, slik at jeg ikke ser noen grunn til promotere piller eller enkeltnringsstoffer av noe slag. Fullt og helt, ikke stykkevis og delt!

Hanne, jeg har ingen anelse da jeg aldri har fulgt med p slikt.

Kristine, alle animalske matemner, isr innmat og rdt kjtt inneholder magnesium, sink og B vitaminer. Kraft inneholder ogs godt med magnesium og litt mindre sink.

Emily, jeg mener ikke noe som helst, og har bare lrt at bl.a neglene reflekterer ulike nringsmangler.

Angende kraft s er dette rikitg i en ideel situasjon, men ikke om man er i vekst eller er syk i utgangspunktet. Plusser du p innmat og upasteuriserte melkeprodukter, isr oster for kalsium, s skal dere vre sikret, forutsatt at dere ikke spiser disse matemnene med andre matemner som saboterer opptak og utnyttelse. Som f.eks fiber eller antinringsstoffer i korn som ikke har vrt bltlagt eller gjret, soya eller soyasubstanser, kaffe/koffein, planteoljer, etc.

Magnesiumolje skal blandes med f.eks kokosolje for unng at kloret i den svir.

Du kommer ikke unna soya uansett hnseoppdretter, da alle bruker soya i dag, i den tro at det er sunt for dyra. Skal du ha soyafrie dyr m du avle dem selv, og ikke gi dem kommersielt for. Holteegg har jeg ingen kunnskap om, s de rm andre svare.

Kokosmel er ok, verken sunt eller usunt. Kokosolje skal inneholde fra 90-96% mettet fett. Mindre enn dette indikerer at oljen er tuklet med, f.eks via innblanding av mer umettet fett.

Jod for hypotyreose er ndvendig om man mangler jod i kosten, eller spiser mye grnnsaker fra korsblomstfamilien, som inneholder substanser (goitrogener) som blokkerer jodopptaket i skjoldbruskkjertelen. Men jod alene er verdilst, da du ogs m ha bl.a proteiner for aminosyren tyrosin, som er en del av skjoldbruskhormonene, og bor, kalsium, magnesium, natrium/salt, selen, og sink og vitamin A, D og B vitaminer, samt normal leverfunksjon for ha normal skjoldbruskkjertelfunksjon s vel som normal produksjon og aktivitet av stoffskiftehormonene. Normal leverfunksjon fordi hormonene fra skjoldbruskkjertelen trenger transportproteiner fra leveren for transporteres der de trenges i kroppen. Omdanning av thyroksin/T4 til det mer aktive og mer stoffskiftestimulerende trijodtyronin/T3 skjer ogs i leveren, men ikke om den ikke fungerer normalt.

Planteoljer og soyasubstanser m unnges helt om man vil ha normal skjoldbruskkjertelfunksjon.

Syre i bltleggingsvann er ndvendig for aktivere enzymet fytase, som bryter ned fytinsyre.

Marianne

18.01.2013 kl.17:40

Tusen takk PP, forstr at det er mer enn selve nringsmangler som spiller inn ofte da, og er ogs helt med p det med mat og ikke enkelttilskudd, det er derfor jeg har spurt om et par tilskudd, nettopp fordi jeg ville kutte dem helt ut, og finne matemnene istedet (og som jeg n har kuttet ut)

Noen f ting har jeg ogs spurt om, som jeg ikke lider av selv, men mer fordi jeg er nysgjerrig siden det ofte er "vedtatte sannheter" der ute, f.eks slik som gr/grnn str, jeg har det ikke selv, men fordi f.eks det er en slik sykdom som leger hevder ikke lar seg friske, men m holdes ved like ved hjelp av f.eks yedrper pga av press p ynene osv, og etter all ny kunnskap her inne, nekter jeg tro at det "bare er noe man m leve med" og har derfor dristet meg til sprre om noen f slike ting ogs, da jeg vet at du vet sannheten "bak villedningen/ og legeuttalelses-svadaen", men jeg beklager det og forstr deg godt, og er jo ogs i gang fullt og helt med matemner og kun det, s langt det lar seg gjre n, fr magen spiller helt p lag igjen, s igjen tusen takk for all info og veilledning du har gitt :-)

Hanne

18.01.2013 kl.18:02

Fjrkreene p Holte Grd fr ikke kraftfr eller noe som helst med soya, fikk jeg vite da mann i butikken Rtter ringte for meg og spurte for mange mneder siden. Om jeg ringer Holte igjen en dag for f vite mer nyaktig hva de fr, og for vre helt sikker p dette med soya, s skal jeg avgi rapport her inne. Ta ta :)

PirkePetter

18.01.2013 kl.18:24

Marianne, det var ikke deg jeg siktet til angende pilleutsagnet.

18.01.2013 kl.19:57

PP eller noen av dere andre erfarne, ang upasteurisert ost. Magen min klarer ikke f.eks parmesan. Har n ftt tilgang til en upasteurisert ost fra Vikabrten i en butikk her i byen. Tenkte prve den. Men er det snn at de fra Tidsporten er lettere fordyelig siden de er naturfermentert? Er naturfermenterte oster oppdrive hos noen av de norske produsentene?

Emily

18.01.2013 kl.20:46

Jeg er s glad at jeg fant denne bloggen med s mye nyttig informasjon. Det gjr godt se at det er andre som er opptatt av f god helse gjennom spise det beste for kroppen. Jeg ser allerede forbedringer hos mine barn, min mann og meg etter at vi har kt p mengden med kraft og innfrt gelatin, begynt spise avdem smr, spise mer fisk, spise mer lever, og kt mengden med kokosolje.

Ok, jeg ser at vi er godt p vei med vrt inntak av kraft/gelatin og har nettopp begynt med riktig smr for et par uker siden. Jobber n med f tak i melk, venter spent for hre fra et par melkeringer. Men, du sier at hvis vi spiser fiber samtidig med mltidet s blir det ugunstig. Burde vi la vre spise noe r mat da som gulrotter, epler, bananer, agurk, osv? Kokosmel er ogs hy i fiber s det ville ogs kom i veien for optimal opptak av nring?

Tusen takk for tipset om blanding av kokosolje med magnesium!! Flott f vite en mte f det til for barna!

Dessverre blir det vanskelig ha egne hns siden vi bor i rekkehus. Er det bedre la vre spise egg siden de eneste vi fr tak i er de som kommer fra soya spisende hns?

Angende kokosnttolje s lest jeg feil, min inneholder ogs riktig mengde med mettet fett. Beklager tullet mitt!

Anbefaler du ikke tallow (beklager jeg vet ikke hva det heter p norsk... jeg er amerikaner) fordi det ikke inneholder nok mettet fett? Vi har spist mengder med det i flere r og det var kanskje ikke s god ide? Snnen vres elsker pemmican som lages med halvparten tallow og halvparten trket biff pulver.

PirkePetter, det er utrolig hvor mye kunnskap du har og at du deler s penhjertig med oss! Stor klem til deg fra en skikkelig nysjerrigfru.

Linn

18.01.2013 kl.22:00

Sprsmlet ovenfor ang ost var fra meg, navnet falt ut. Emily, har de ikke egg fra Holte grd f.eks p menybutikkene hos deg? Ang Avdem smr, jeg spurte de ang spesialbestille usaltet. Det kan man, men m isfall bestille 10kg av gangen sa hun.

PirkePetter

18.01.2013 kl.22:09

Naturgjret er bare et tulleord Christer har funnet p, og er meningslst. Forskjellen mellom de fleste norske upasteuriserte oster og dem fra osteopprrerne ligger i foret til dyrene, og ikke gjring av noe slag. Jeg er klar over at det finnes en del norske upasteuriserte oster, men da normalt fra kyr som fr konvensjonelt eller kofor som inneholder de samme helseskadelige (for kyrne) matemnene (korn, soya, raps, planteoljer, etc). S med tanke p at osteopprrerkyrne gr p beite og ellers fr hly og hele korn, ikke kraftfor, s ville jeg anbefale dem fr noen norske oster. Og s vidt jeg har ftt med meg s er de sterrikske ostene litt billigere ogs.

Emily, r grnnsaker og frukt gr fint s lenge det ikke er til alle mltider. Det er hovedsaklig kornfiber, og pektin som binder nringsstoffer.

Egg inneholder en god del nring de fleste ikke fr i seg via de fleste andre matemner, slik at selv egg som inneholder soyasubstanser er bedre enn ingen egg. Jeg ville imidlertid vre forsiktig med slike egg ved forsk p f barn, under svanerskap og ved amming, for unng enhver negativ hormonell (strogen) pvirkning fra isoflavonene i soya

Jeg anbefaler talg/tallow i mange kommentarer, ikke bare for helsersaker, men ogs fordi smaken, akkurat som med kraft, hyner til og med vanlig mat til de store hyder. Talg inneholder mye mettet fett, og er derfor betydelig sunnere enn planteoljer. Det norske ordet talg gjelder for bde tallow og suet, og du vet kanskje allerede at svinefett/smult er det samme som lard.

Pemmikan var forresten opprinnelig laget av bffelfett, som er enda mer mettet enn storfefett. Jeg pleier lage en del selv, samt ulike former for trket kjtt/jerky.

Marianne

18.01.2013 kl.22:27

Ok, jeg forstr, takk for forklaring, PP :-)

Linn

18.01.2013 kl.22:32

Takk for info ang ost, PP!

Marianne

19.01.2013 kl.12:38

PP, bare lurte kort p det med pektin og frukt, er det best unng for mye frukt av den grunn og/eller finnes det gode grunner i tillegg til pektin, til unng mest mulig frukt generelt i kosten, snn rent ernringsmessig ? (og da ikke matopplevelses/variasjons-messig )

Lurte ogs p det med C-vitamin, leste bakover et sted at rtt/ speket/gravet kjtt ga vitamin C. Er det kun i den formen at animalia gir vitamin C, eller er det noen av matemnene som ikke er tilberedt slik, som ogs da gir tilstrekkelig vitamin C ?

Emily

19.01.2013 kl.13:13

Hei Petter! Takk igjen for at du tar deg tid til grundige forklaringer!

Kult at du ogs lager trket kjtt og pemmican! Pemmican er virkelig en grei turmat!

Linn, tusen takk for tips om egg fra Holte Grd. Min nrmeste Meny har dem ikke, men jeg skal skjekke andre steder.

P Meny igr s fant jeg fersk lammelever! Kostet bare 32kr kilo!!! Jeg kjpt alt de hadde. :)

PirkePetter

19.01.2013 kl.13:29

Marianne, jeg anbefaler at dem som trenger f opp nringsnivene snggast rd unngr det meste av frukt og grnnsaker, mens de fleste ellers er helt ok n og da som en del av et variert kosthold.

Vitamin C tler ikke varme spesielt godt slik at r eller tradisjonelt tilberedte matemner, melkesyregjrede inkludert, inneholder vitamin C av betydning. Melkesyregjring ker og konserverer inneholdet av vitamin C i de matemner som gjres.

Linn

19.01.2013 kl.13:43

Emily, du kan sprre om de kan bestille de eggene. Her p min Meny har de tatt inn en del p foresprsel. Og n har de mange av tingene fast.. Prver n med Avdem-varene, hehe.

Marianne

19.01.2013 kl.15:39

Ok PP, hjerte(lig) a)takk :-)

PirkePetter

20.01.2013 kl.03:17

Trudemor - hjerteoppskrifter -

Generell info ?

http://www.foodsubs.com/MeatvarHeart.html

http://www.scottsdalefitnessandhealth.com/superfoods.html

http://kellythekitchenkop.com/category/organ-meats

http://www.tendergrassfedmeat.com/2010/08/11/the-benefits-of-organ-meats/

http://www.truthaboutabs.com/weird-nutrient-dense-meat.html

http://www.eatmedaily.com/2009/05/offal-of-the-week-heart/

http://www.divinecaroline.com/22175/97086-offal-healthy-nutritional-value-variety

http://toomanyjarsinmykitchen.com/2012/02/27/all-about-offal-why-to-include-organ-meats-in-your-diet/

http://www.livestrong.com/article/336563-is-beef-heart-healthy/

http://rapidcityjournal.com/lifestyles/offal-not-awful-foodies-find-taste-for-organ-meats/article_6b3ebd5c-568f-11e1-8b21-0019bb2963f4.html

http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2011/aug/12/an-a-to-z-of-offal

Oppskrifter - Tilberedning ?

http://www.motherearthnews.com/real-food/cooking-organ-meats-zmaz76mjztak.aspx

http://www.livingpaleo.com/a-guide-to-organ-meat/

http://www.westonaprice.org/food-features/cooking-with-mystery-meat

http://www.westonaprice.org/food-features/gourmet-organ-meat-recipes

http://www.marksdailyapple.com/organ-meats/#axzz1pLPPPD6e

http://kellythekitchenkop.com/2008/06/you-can-eat-beef-heart.html

http://www.livestrong.com/article/509912-how-to-cook-beef-organs/

http://ruhlman.com/2011/08/how-to-cook-beef-heart/

http://www.cdkitchen.com/recipes/ingredient/offal/

http://www.livestrong.com/article/471142-how-to-cook-heart-meat/

http://www.seriouseats.com/recipes/2010/03/the-nasty-bits-beef-heart-4-ways-stew-seared-or-grilled-burgers-french-fries.html

http://www.seriouseats.com/recipes/2010/03/the-nasty-bits-venison-heart-tartare-recipe.html?ref=title

http://www.seriouseats.com/recipes/2012/02/braised-heart-with-olives-dates-and-cinnamon-recipe.html?ref=search

http://www.seriouseats.com/recipes/2012/02/grilled-heart-recipe.html?ref=search

http://moroccanfood.about.com/od/maindishes/r/Heart_kebab.htm

http://www.seriouseats.com/2011/05/the-nasty-bits-chicken-heart-yakitori.html?ref=title

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Grilled-Chicken-Hearts-101735

http://www.slashfood.com/2008/06/22/grilled-chicken-hearts/

http://www.howtopeelanonion.com/2011/02/15/marinated-chicken-hearts/

http://www.gourmet.com/recipes/2000s/2009/09/grilled-chicken-heart-brochettes-with-herb-and-garlic-vinaigrette

http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-herb-stuffed-beef-heart

http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-herb-stuffed-mutton-heart

http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-liver-heart-kofta-curry

http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-khalyat-alkadba-wal-gholoob

http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-ox-heart-black-curry

http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-stuffed-heart-casserole

http://www.youtube.com/watch?v=cfxLptyBQkY

Speke hjerte ?

http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=5&t=27446

http://beagleforum.no/viewtopic.php?f=42&t=512

http://www.123hjemmeside.no/JaktlagetElgsporet/33673231

http://www.selskabelig.no/?p=3608

http://kaldroyking.blogspot.no/2011/10/rykt-og-speket-hjortehjerte.html

PirkePetter

20.01.2013 kl.13:53

Anonym, en kuriositet -

Low-Carb Diet Prevents Polio

By Benjamin Sandler, MD

Summary: The complete book, published in 1951 by the Lee Foundation for Nutritional Research. Captain Sandler, a former United States naval surgeon, had been studying the causes of polio and tuberculosis since the 1930s. In both cases, he found that the best way to prevent these infectious diseases was a low-carbohydrate diet. In this book, Dr. Sandler describes how in the summer of 1948, he convinced the media outlets of North Carolina to put his ideas to the test. Over a few-day period in August, newspapers and radio stations throughout the state ran stories presenting Sandler's low-carb diet as a means of polio prevention. (For an example of one such report, see "Low-Carb Diet Prevents Polio?Newspaper Article" in these archives.) Subsequently, North Carolina's rate of polio incidence went from being one of the worst in the country to one of the best. Sandler also pokes holes in common beliefs about polio and examines the disease's pattern around the world, explaining why the United States was the worst hit. Shockingly, this book was banned by the government not long after it was published. Yet it reveals much about polio that most doctors have never heard and merits rediscovery, so that the fundamental truths it details can receive a fair hearing in light of current biochemical knowledge. Published under the original title Diet Prevents Polio, 1951.

http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/DIET%20PREVENTS%20POLIO.PDF

Emily

21.01.2013 kl.11:50

Hei Hanne og Linn,

Jeg har ftt denne beskjeden fra Holte Grd:

De (hnene) spiser vrt eget 100% kologiske for. Hovedingrediensen er kologiske Mais. ellers er det ko Havre, ko Hvete, ko Soya + +

Mvh

Holte Grd

v/ Magnus

Det var kjedelig... Jeg kan likegreit fortsette kjpe hos min bonde enn s lenge fordi eggene hans koster 2,50 og er kologiske. Jeg er da p jakt etter bedre, soya-free eggs...Tips om gode egg i Oslo omrdet tas gjerne imot!

hilsen Emily

Linn

21.01.2013 kl.13:20

Takk for info, Emily! Det er veldig kjekt vite.

Cecilie

21.01.2013 kl.15:23

Jeg er ogs p jakt etter sunne og gode egg i Oslo/Akershus:) Noen som har tips?

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, rd og tips for f et friskere, sunnere og mer balansert liv. P alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits