Kroppsskrubb med kokos og sitrus

Er du klar for litt mer luksus? Siden vi er inne på magnesiumbad må jeg ta med kroppsskrubben jeg har laget og som står i dusjen min. Jeg kan garantere at huden føles bløt og silkemyk etter en runde med denne skrubben. Jeg vet at flere av dere har snakket om cellullitter i kommentarfeltet - og jeg merker stor forbedring på det området. Mest sannsynlig skyldes det kostholdet som helhet, men jeg synes også å merke en ytterligere forbedring etter noen ganger med skrubbing og magnesiumbad. Huden er helt klart mye glattere og nupper og tørrhet forsvinner. Jeg kan ikke love deg "babyrumpe" over natten, men det er verdt å prøve å innføre nye rutiner som magnesiumbad eller fotbad og regelmessig saltskrubbing i dusjen. Egentlig trenger du ingen oppskrift. Det er bare å blande ingrediensene sammen og tilsette de luktene du selv måtte ønske og preferere. Jeg har tenkt å prøve litt av hvert av eteriske oljer etterhvert, men begynte med det jeg hadde tilgjengelig - nemlig sitron. Det er heller ikke alltid jeg orker å ligge så lenge i badekaret - så det er fint med litt alternativer.

Som sagt trenger du ingen oppskrift, men her er i allefall en begynnelse om du har lyst til å prøve:

2,5 dl Epsomsalt, magnesiumklorid, magnesiumsulfat og du kan sikkert også bruke havsalt. Du kan faktisk også bruke råsukker.

2,5 dl kokosolje, kaldpresset

Finraspet sitronskall (kan sløyfes)

Noen skvis med sitron

Noen dråper eterisk olje med sitron (kan sløyfes)

Bland alt sammen og ha oppi et tett glass og la stå på badet. Jeg anbefaler at du skrubber deg inn fra topp til tå før du skrur på dusjen - for deretter å skylle av. Kokosoljen gjør at huden blir silkemyk og får tilført næring. Saltet gir en god dose med mineraler, inkludert magnesium. Spesielt hvis du venter litt med å skylle av og ikke dusjer for lenge etterpå. 25 kilos sekk med Epsomsalt er på vei til meg - gleder meg til å prøve nye varianter. Her blir det SPA-på badet til en rimelig penge i uoverskuelig fremtid! 

Er du førstegangsbestiller på iHerb? Legg inn denne koden så får du rabatt første gang: LEB546

Foto: Hjemmelaget kroppsskrubb av Epsomsalt, kokosolje og sitron

146 kommentarer

Ellen Kristine

05.01.2013 kl.01:07

Åhh! Takk for supert tips! Det skal eg prøve.

Nydelig fint bilde som vanlig : )

Bente

05.01.2013 kl.10:07

Takk for flott tips - det enkle er ofte (alltid) det beste. Coop Obs her jeg bor selger øko-sitroner med lavere pris enn ikke-øko-sitroner, Tenkte øko er greit spesielt siden skallet brukes.

Bente

ET LIV I BALANSE.

05.01.2013 kl.11:21

Ja jeg bruker også økositroner, kjøper på Meny eller Ica her i Oslo. Det er også lurt at kokosoljen er romtemperert når man blander godsakene. AM

Heidi

05.01.2013 kl.11:57

Endte du med å kjøpe salt fra Felleskjøpet, eller hvor har du bestilt 25 kg sekken fra?

Godt nyttår Anne Marit! :-)

Heidi

ET LIV I BALANSE.

05.01.2013 kl.12:15

Heidi. Nei, som jeg skrev i kommentarfeltet i forrige innlegg så droppet jeg det. Felleskjøpet har salt produsert i Kina - og jeg har ikke verdens beste erfaring med produkter derfra. Jeg vil helst vite at saltet er produsert også for innvortes bruk. Vi har bestilt fra e-bay, fra en engelsk leverandør. Du ser linken i artikkelen over her. Ellers hadde jeg nok bestilt fra iHerb, eksempelvis denne:

http://www.iherb.com/Aaron-Industries-Epsom-Salts-Magnesium-Sulfate-U-S-P-Saline-Laxative-1-lb-454-g/27651

eller denne: http://www.iherb.com/EO-Products-Warming-Bath-Salts-Hinoki-Ginger-22-oz-623-7-g/13405

Lykke til.

am

Gry

05.01.2013 kl.12:46

Deilig, fikk lyst til å komme på spa-besøk til deg :)

Ingelill

05.01.2013 kl.12:54

Denne skrubben høres ut som en vinner. Sitrus er jo oppkvikkende , en skikkelig gladlukt!

Jeg tenker jeg skal bestille Magnesiumchloriden fra iherb http://www.iherb.com/Life-Flo-Health-Pure-Magnesium-Flakes-Magnesium-Chloride-Brine-2-75-lb-44-oz/39710 ! Mener det var nevnt at chloridene ble tatt best opp i kroppen? Men så tipser du jo her om store kvanta epsom/ sulfat fra mitt elskede ebay, så nå lurer jeg på om det blir litt ole brumm, ja takk begge deler. Og i samme slengen, vet du hva som gir epsom-navnet? Jeg er nok heller en skrubber enn en bader, men må prøve å få til noen fotbad. Tusen takk for gode tips og flott innlegg. Fascinerende kunnskapsgivende kommentarfelt på bloggen din for tiden, magisk :-)

ET LIV I BALANSE.

05.01.2013 kl.17:31

Ingelill: Ja - det stemmer. Det er i allefall det PP har skrevet ser jeg. Vi prøver oss frem og tester ut både magnesiumsulfat og magnesiumklorid. Epsom er jo det samme som magnesiumsulfat og kommer fra en engelsk by som heter nettopp Epsom. Epsom kalles også engelsk salt av den grunn. Mener jeg leste at byen er kjent for sine mineralrike kilder. Det mineralrike vannet ble kokt og man fikk etterhvert kjennskap til de terapeutiske egenskapene ved saltet.

Jeg har lagt merke til at kommentarfeltet har blitt elektrisk i det siste. Det er morsomt. Det er nesten så jeg kvier meg for å legge ut nye innlegg - for å ikke forstyrre diskusjonen. Jeg håper dere flytter diskusjonen inn i nye innlegg folkens! Ha det fint.

Anne

05.01.2013 kl.19:01

Er det lov å importere magnesiumsulfat? Mener jeg så det på listen over legemidler. Men det er kanskje lov å importere fra england, og ikke usa?

ET LIV I BALANSE.

05.01.2013 kl.19:10

Det vet jeg faktisk ikke noe om. AM

Anne

05.01.2013 kl.19:21

Leste litt mer, og så vidt jeg kan forstå, så er magnesiumsulfat ført opp på legemiddellisten, og derfor å regne som et legemiddel. Man kan da ikke importere det fra land utenfor EØS, men fra land innenform EØS (f.eks england) kan man importere inntil 3 mnd eget forbruk. Du skal vel jobbe litt for å bruke 25 kg på 3 mnd, men det går sikkert ;) Men jeg ser også i legemiddellisten at det står unntak for legemidler som brukes til medisinske bad, som svovelbad mm. Vet ikke om epsom salt regnes innunder dette, i så fall kan det importeres fritt.

Har fått et par pakker stoppet fra iherb tidligere pga. at det var legemidler (var ikke klar over det selv), og det er litt irriterende....

Hanne

06.01.2013 kl.00:05

Blir det ikke en sviende toll på varer med verdi over NOK 200?

Anne Marits Electric Boogie Blog! :))

Anne MA

06.01.2013 kl.00:21

Hehe. Jeg vet ikke, det er Ingerlise som bestiller. Faktisk vet jeg ikke om hun har bestilt ennå. Spørs om det er så lurt hvis det uansett ikke kommer inn i landet. Skal høre med henne. Ser at enkelte av badesaltene hos iHerb ikke er lov å sende til Norge, det er vel av samme årsak. Norge altså! Anne M

PirkePetter

06.01.2013 kl.01:52

Magnesiumsulfat er klassifisert som legemiddel i Norge, også utvortes bruk -

http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?doc=/sf/sf/sf-19991227-1565.html

Anne

06.01.2013 kl.09:27

Det skal være lov å kjøpe fra EØS land, inntil 3 mnd forbruk. Men vet ikke hva som menes med 3 mnd forbrukt av epsom salt. Er vel vanskelig å måle.

Anne

06.01.2013 kl.09:49

Ang. tollgrense på 200 kr, så er dette kun varens pris, og ikke fraktprisen. Så så lenge varens verdi er under 200 kr, så kan frakten være så stor den vil. Men derimot, hvis varen koster over 200 kr, så regnes også frakten inn under tollpliktig beløp.

AnneB

06.01.2013 kl.11:17

Hm.. Jeg bestilte Epsomsalt fra Iherb i går før jeg så dette. Skal melde tilbake om det blir stoppet (som det ser ut som...).

Når det gjelder toll blir det sjelden så veldig mye. Jeg har i alle fall ofte blitt positivt overrasket over summen. En pakke med verdi 1000 og ca 250 kr i toll og avgifter f.eks.

Jeg har et annet spørsmål. Tips om søvn. Jeg sliter veldig i perioder, sist nå hjalp det godt med magnesium og lever, men effekten av dette har avtatt, og nå har jeg tom. tatt sovetabletter for i det hele tatt å få sove litt. Jeg liker det virkelig ikke, men jeg blir helt uttafor og helt tom hvis jeg ikke sover. Jeg sover littebitt bedre rett etter bad m Epsomsalt. Noen som har tanker om dette?

Ellen Kristine

06.01.2013 kl.12:24

AnneB: Har du prøvd gelatin og/eller kraft før du legg deg? Det blir tipsa om dette i innlegget: "Mine daglige tilskudd" her på bloggen (under kategorien Kosttilskudd) Der står det også om adaptogena Ashwaganda og Rhodiola som kan hjelpe deg til meir ro i kroppen og betre søvn.

ET LIV I BALANSE.

06.01.2013 kl.12:30

Anne B: Søvn er en viktig nøkkel for å få gode hverdager, helt enig. Alfa og omega egentlig. Jeg blir også veldig lett stresset i kroppen hvis jeg ikke får nok søvn. For min egen del merker jeg at jeg i perioder kan komme inn i et negativt spor, sånn at mentale øvelser for å roe ned kan kanskje hjelpe. Jeg tror også på at man bør komme seg tidlig nok i seng, gjøre gode ting for deg selv før du legger deg - eksempelvis et varmt bad, pusteøvelser, en stor kopp med varm hjemmelaget kraft tilsatt havsalt og urter, cayennepepper m.m. Jeg er selv helt avhengig av adaptogenet Ashwaganda 2-3 ganger daglig for å få en god natt. Jeg har også lest at urten Passionflower skal være beroligende for kroppen. AM

AnneB

06.01.2013 kl.14:20

Tusen takk for svar, jeg har brukt Kefir med gelatin som kveldsmat lenge. Men ikke prøvd meg på adaptogener ennå. Jeg skal lete fram dette:), jeg har i alle fall rosenrot i skapet.

AnneB

06.01.2013 kl.16:14

Og mentale øvelser:) og kraft før sengetid. + å fortsette med bad før sengetid. Jeg leste alt litt fort på mobilen tidligere, jeg får ikke med meg alt der:). (Jeg må også kikke på innlegget du nevner Ellen Kristine).

Anne Marit

06.01.2013 kl.19:08

Etter en dårlig natt tar jeg alltid en kopp med rosenrot-te, og det er gull for meg. Jeg har ikke prøvd det på kvelden, det virker litt forskjellig fra person til person - og hva behovet er. Ashwaganda bruker jeg morgen og ettermiddag sammen med rhodiola - men jeg tar ikke rhodiola på kvelden. Kun Ashwaganda. Yoga er jo også supert da. Lykke til.

Anne Marit

06.01.2013 kl.20:15

HEI - JEG MENTE REINROT (ikke rosenrot). AM

AnneB

06.01.2013 kl.21:10

Jeg skjønte det:), jeg har sendt en epost for å bestille (jeg har vært inne på siden deres mange ganger men ikke fumlet meg over til eposten, jeg vil liksom ha en bestillknapp jeg kan trykke på:).

Jeg må prøve meg litt frem, som du sier kan det virke ulikt for forskjellige personer.

Men en ting er ikke så lurt rett før leggetid. www. Så da sier jeg gonatta og prøver meg på et bad i kveld igjen.

06.01.2013 kl.21:15

Noe litt annet: kan man spise grønne erter, altså "selskapserter"? Eller må disse bløtlegges i syrlig miljø? Kan da man ev. spise bare belgen, eller hva det heter, på sukkererter?

Annema

06.01.2013 kl.21:28

Ja, jeg hadde samme problem. Mail går fint, han er rask å sende avgårde. Hehe. Enig. www bør være forbudt etter ni om kvelden. Natta.

Jeg spiser erter, bønner og linser en sjelden gang og bløtlegger de på vanlig måte. Dvs. med vann + salt og litt surt. Anne Marit

Elle

08.01.2013 kl.07:05

Hei, legger inn spm. her i håp om at noen ser det fort . Jeg har bestilt leverkapsler fra Radiant Life, men fikk brev fra Posten i går om at sendingen inneholder reseptpliktig legemiddel. Er det ikke bare tørket lever? Noen andre som har opplevd det samme og vet hva jeg skal gjøre?

Emily

08.01.2013 kl.08:41

Hei,

Jeg har så lyst til å prøve smøret fra Tidsporten og har lest på kommentærene på bloggen din at jeg kunne kontakte Ida Holm for å bestille sammen med andre i Oslo. Jeg skrev et e-post til Ida men har ikke hørt fra henne og ser at det ikke har vært noe aktivitet på bloggen hennes en stund. Jeg lurer derfor om du vet om noen andre jeg kunne kontakte for å bestille sammen?

PirkePetter

08.01.2013 kl.11:03

Om produktet kun inneholder lever så er det ikke reseptpliktig, og tollfunksjonæren må ha skrevet feil. Gjør dem oppmerksomme på at det er lever og hør hva de sier.

Elle

08.01.2013 kl.12:15

Tollvesenet innrømmet feil (jmf. tidligere kommentar), og leverkapsler er nå på vei til meg. Ville bare si ifra i tilfelle noen ble skremt fra å bestille.

Linn

08.01.2013 kl.14:34

Lurer på, tror dere at pulveret med tørket lever fra iherb Now foods er trygt? Har fått det i posten nå. Er veldig pysete og vil gjerne høre hva dere med litt mer erfaring mener! Skal bestille fra Radiant life, men har ikke vært penger til det ennå.

Ida

08.01.2013 kl.18:35

Hei, Emily! Var tilfeldigvis innom her og så kommentaren din. Har ikke fått noen mail - veldig rart!? Kanskje den havnet i spamfilteret. Du kan prøve på nytt til idamholm@gmail.com, eller skrive emailadressen din her, så legger jeg deg gjerne til i bestillingsrunden vi har gående nå :-)

Anna

08.01.2013 kl.19:40

Oi oi oi ? jeg prøvde meg på stekt torskelever i dag ... åå hyyy katteskinn for en smak/lukt/konsistens ...! Noen med gode oppskrifter? Konsistensen ... *grøss* Jeg spiser lever generelt uten å mukke, lammelever er favoritten ? men torskelever blir ikke igjen med det første. Og kokte lunger fra kalkun er heller ikke å anbefale *hihi* (jeg trodde det var mørkere kjøtt, men den gang ei ...) Men jeg har bestilt torskerogn nå, og lurer på hvordan dette best fortæres. Min mann begynner nå å bli en smule skeptisk til kjøkkensysslene mine.

Sånn iforhold til disse forhatte cellulittene; funker lymfemassasje type tørrbørsting? Og hvordan skal dette da utføres? Epsomsalt er kjøpt inn, men FOR en pris!! Bestilte på iherb også, så får håpe det ikke blir stoppet i tollen.

Anne

08.01.2013 kl.20:49

Jeg har sjekket opp ang. import av epsom salt. Dersom det er et produkt som blant annet inneholder epsom salt og andre lovlige ingredienser (f.eks oljer ol), og som helt tydelig er beregnet til å bruke til badesalt, så går dette inn under unntakslisten i legemiddellisten - punkt 7 om medisinkse bad (produktet må være merket at det skal brukes som badesalt). Rent magnesiumsulfat regnes som legemiddel, og følger da vanlige lover som legemiddel. Dvs. (som jeg skrev ovenfor) innenfor EØS kan man bestille inntil 3 mnd personlig forbruk (de kunne ikke spesifisere hvilken mengde dette dreide seg om). Personlig forbruk menes forbruk for kun seg selv, og man kan da risikere å måtte ha legeerklæring om dette. Fra land utenfor EØS er det ikke lov å bestille.

Emily

08.01.2013 kl.21:20

Er det noen som kjenner til det upasteurisert smør laget av Avdem? http://www.avdem.no/side.php?tittel=PRODUKT&tittelu=PRODUKT

Jeg kjøpt en liten boks forrige helg fordi jeg klart ikke å vente på å prøve upasteurisert smør etter å ha lest om det i denne og andre flotte blogg. (Jeg skal bestille fra Tidsporten men det hadde vært kjekt med å ha noe i bakhånd også hvis vi spiser opp bestillingen for raskt!) Iallefall så skal smør fra avdem være laget av upasteurisert rømme og videre står det på deres hjemmesiden: "Som i dei kjente osteområda i Frankrike og Sveits, er ein stor del av foringa på Avdem basert på godt, låvetørka høy. I sommarhalvåret er kyrne ute på beite, frå slutten av mai og ut september."

Hadde gjerne hørt om smøret deres er et bruktbart produkt?

(Jeg kjøpt det på Fiskeriet på Youngstorget i Oslo. Jeg syntes at det smaker godt men litt for kraftig salt smak.)

Tips: Fiskeriet har en del vill rakørret på tilbud (halv pris!) Smaker fantastisk!

Linn

09.01.2013 kl.02:18

Emily, Avdem pleier å bli anbefalt på bloggene. Jeg prøver få en butikk til å ta det inn her i byen å. Lurer på om noen vet ang ostene fra Tidsporten, fordøyes de bra selv om man er helt i startfasen og syk og svak? Eller bør man holde seg til syrnede melkeprodukter til magen er blitt bedre?

Linn

09.01.2013 kl.02:41

Anna, torskerogn pleier jeg å spise som den er rett fra fiskebutikken. De pleier å ha kokt den litt der, og er klar til bruk. Litt salt og pepper bare. Ikke veldig spennende, men jeg liker det enkelt..

Emily

09.01.2013 kl.08:46

Linn, Gaps diet (http://gapsdiet.com/Dairy.html) anbefaler 4 ukers abstinens av melkeprodukter for så å introdusere i riktig rekkefølge: ghee, smør, kefir, yogurt, syrnet krem, hjemmelaget ost, kjøpe ost som er langtidsmodnet, osv. Se på linker så går de enda mer i detalje.

Jeg bestemt å hoppe over ghee og vi prøver nå med smør.

Takk Linn at du forteller at Avdem ost er anbefalt av bloggere. Håper du får tak i det i din by.

Mette

09.01.2013 kl.09:27

Fantastisk å registrere det enorme engasjementet i bloggen din i det siste Anne Marit. Epsom salt er allerede innkjøpt og snart skal vi ta helsebringende bad her i familien også.

Det skrives mye om lever og annen innmat og da er det sikkert lurt å se litt på oppskrifter fra andre land som bruker innmat mer enn oss. Selv har jeg kokeboken Sølvskjeen som er en grunnkokebok med ekte italiensk mat. En gigantisk koloss av en kokebok.. Den bugner av oppskrifter på lever og annen innmat. Vi oppholder oss mye i Italia og det er fasinerende å se all innmat som selges i butikkene der. Jeg fikk forresten sjokk første gangen jeg fant hjerne i ferskvaredisken (aner ikke fra hvilket dyr), men der stopper det opp for meg må jeg innrømme ;-)

I julen lagde jeg en paté av kyllinglever, parmaskinke og fløte. Utrolig enkelt og det smakte helt nydelig.

Ellers må jeg kan anbefale den fermenterte fiskeleveroljen fra Tidsporten som har kanelsmak. Jeg har slitt veldig med smaken på den naturelle, men denne var for meg mye lettere å få ned.

Hilsen Mette

Linn

09.01.2013 kl.11:03

Ok. Takk for info, Emily. :-)

Linn

09.01.2013 kl.14:27

Ang Avdem, de bruker koksalt i smøret og det er litt synd. Ellers har jeg lært her på bloggen at yoghurten derfra er pasteurisert, og bør unngåes da. Prøver få ihvertfall rømmen inn i en meny-butikk her. Har skrevet til Avdem og ønsket meg usaltet smør.

Anne Marit

09.01.2013 kl.22:49

Takk for fine tips Mette. Send gjerne oppskriften på pateen. Hjerne er nok ikke noe for meg heller. Smil.

Linn: Jeg har også sagt fra om dette til Avdem, og forhåpentligvis flere. Jeg synes smøret fra Avdem er FOR salt - ikke godt.. Da kjøper jeg heller vanlig meierismør faktisk uten salt evt Rørossmør.

Ellers herlig herlig å se at praten går her inne! Keep on! Jeg har barne-uke denne uka, så litt mindre tilstedeværelse på meg. Men flere innlegg på vei.

Nina

10.01.2013 kl.23:43

Hei Annema.

gjor et forsøk på å bestille Epsom salt fra ebay, men fikk mail fra leverandør i dag at det ikke var lov å importere til Norge siden det var klassifisert som legemiddel i Norge.

Anne Marit

11.01.2013 kl.09:58

Nina: Hvis du sjekker i forrige artikkel her inne på bloggen så vil du se at mange har det samme problemet. Det er magnesiumsulfat er visstnok et legemiddel, det ante jeg ikke. Sjekk magnesiumklorid i stedet. Jeg har bestilt fra iHerb og det gikk greitt, men måtte lete litt før jeg fant en som gikk gjennom. Sjekk flere av produktene på iHerb og prøv ny bestilling på disse. Lykke til. Anne M

Lene

11.01.2013 kl.10:49

Kan du linke opp til den du kjøpte på IHerb Annema? Jeg har lett litt, men finner ikke helt ut av det...

Line

12.01.2013 kl.00:21

Er det noen som har forslag til hvordan jeg kan spise andehjerter?

Også har jeg et spørsmål til PP? Etter to uker med møkkamat i ferien er endelig kroppen på vei til seg selv. Men jeg har fått så himla vondt i bena. De er ikke hovne, bare vonde og slik har de vært i trefire dager... Helbredelsesprosess? Vitaminmangel?

En vegetarianer sa til meg en dag at dyrene jeg spiser er vegeterianere, så hvis det er så sunt å spise dem må det vel være noe med det de spiser? Og hva med mennesker... Består vi av mettet fett eller flerumettet som grisen?

PirkePetter

12.01.2013 kl.06:00

Jeg kan ikke uttale meg om bena dine uten på vite nøyaktig hva kostholdet ditt består i. Har du økt proteininnholdet, eller begynt å bruke kraft eller gelatin, er det sannsynligvis lokale betennelser i knoklene, hvor celler skiftes ut stimulert av næringsstoffer.

Planteetere har evnen til å omdanne plantekost til animalske næringsstoffer, og ofte har de flere mager også. Det er ingen fornuft i å argumentere for vegetarkost gjennom å henvise til dyr som er rene planteetere, og som har mager og bakteriefloraer som er beregnet på plantekost.

Menneskekroppen består som alle andre levende vesener hovedsaklig av enumettet fett, og deretter mettet og flerumettet fett. Griser skal også ha samme fettprofil, men kraftfor basert på planteoljer, soya, raps, korn, etc gjør at den blir mye mer flerumettet enn det som er naturlig.

Line

12.01.2013 kl.12:59

Ok. Ja, jeg har tatt gelatin i tre mnd nå. En Spiseskje to til tre ganger daglig. Spiser også ost, smør og kjøtt så proteinnivået har nok økt. Men burde jeg ikke kjenne det i knoklene da? Det er liksom i leggene. Har også av og til vondt i øyet. Syntes det er litt rart hvis det er oppgradering for har aldri sett dårlig...har heller aldri hatt problemer med beina, bortsett fra smerter i dem ved menstrasjon.

Fasinerende hva som skjer med kroppen nå!

AnneB

12.01.2013 kl.14:19

Line: hva med å salte og tørke andehjertene? Jeg har saltet og tørket både hjerter og "vanlig" kjøtt fra hjort, det er supermat både i smak og næring.

Jeg har også vondt i bena for tiden. Øm på fotflaten, jeg må gå litt forsiktig og ikke tråkke hardt...

Britt

12.01.2013 kl.14:25

ALLE FRA ØSTFOLD (og omegn) - LES HER!!

Er det noen som er interessert i en kjøpsring?? Jeg har kommet i kontakt med en fantastisk hyggelig bonde som kan selge både fersk melk, egg og ev. kyllingføtter/krås osv. Han driver økologisk, er veldig opptatt av dyrevelferd og han reklamerer med at han har lykkelige kuer og høner. Maten dyrene får er det beste. Jeg har smakt eggene, de er veldig gode! Bonden er positiv til at det dannes en kjøpsring eller flere. Er du interessert, så ta kontakt med meg på e-mail: brikr-b@online.no PS! Jeg har mange tips til hvor man får tak i gode råvarer i Østfold, og litt på andre siden av grensen.

Hilsen Britt K

Linn

12.01.2013 kl.14:44

PP, er det dumt at den gelatinen jeg bruker (fra Tidsporten) er fra svin? Eller er det helt ok? Tenkte kjøpe andre typer også når Christer får det inn. Ang bruk av Levaxin, brukt lenge, medfører det økte eller andre behov når det kommer til å reparere med kost? Noen som kjenner til/har erfaring med produktene fra Vikabråten forresten?

Line

12.01.2013 kl.19:02

Hm. Hvordan tørker heg hjerter da?

AnneB

12.01.2013 kl.21:37

Jeg har en tørkemaskin (etter en kort rawfoodfokusperiode:) som jeg bruker, men det går fint i ovnen også på veldig lav varme med åpen dør. Åpne hjertene og vask de godt. Så legges de i saltlake, her må du prøve deg frem men jeg tror ikke de skal ligge lenge. Jeg vet ikke hvor store de er og jeg har ikke kjempepeiling på dette, men sånn gjør jeg når jeg tørker hjortekjøtt:

Jeg skjærer det i skiver, ca 1,5 cm tykke, legger de i lake ( 1 dl salt i 1,5 liter vann ) i 10 timer. Så vanner jeg ut i ca 10 timer. Legger det på rist og tørker til det er tørt. Ca 1 døgn.

Kristine

12.01.2013 kl.21:58

Line og AnneB: Interessant dette med vonde/betente bein. Det var startskuddet mitt for å endre kostholdet. Siden innleggssåler, leger, kiropraktor, homeopati, akupunktur ikke kunne hjelpe. Det startet vel etter barn nr 1. Og ble verre etter nr 2. Har tenkt at det er mine høye fotbuer som er primærårsak. Og at de ha "falt ned" etter graviditetene. Meeende de er i tillegg "hypersensitive" og såre med jevne mellomrom. Gjerne sånn ca på samme tid i den månedlige sykus, så jeg mistenker også næringsmangler. Kanskje når man blir gravid, så tappes kroppen for den siste rest av viktige næringsstoffer? Hvis man da har levd på vanlig vestlig kosthold? Matintoleranser og allergier gjør jo ikke akkurat utgangspunktet bedre for mitt vedkommende. Spennende tema, så nå er jeg spent på hva dette PP promoterer inkludert lever kan by på. Tidligere kunne jeg gå 10-12 timers gå/klatre/klyve toppturer i fjellet flere dager på rad. Nå er en 2-3 timers tur mer enn nok og trenger en hviledag etterpå.

PirkePetter

12.01.2013 kl.23:59

Line, har du sjekket om du har anemi som følge av mangel på jern eller B12? Smerter i bl.a bena er ofte et symptom på anemi.

Linn, gelatin fra svin er helt ok så lenge den ikke kommer fra natursvin.

Det går også helt fint å skjære hjerter i tynne strimler eller små biter, salte og pepre etter smak, og tørke dem. Da blir de som snacks.

Kristine, det finnes mye forskning som viser at magnetfelter påvirker og normaliserer mineralsammensetningen i knokler, og også har en stimulerende virkning på nydannelse av benceller. I tillegg er det enda mer forskning på magnetfelter og smertelindring, slik at du kanskje ville ha godt av å bruke magnetsåler. Dette i tilfelle det du opplever er "falne fotbuer."

I og med at du begynte å oppleve dette etter første fødsel, og mener det ble enda verre etter andre, er det mulig bekkenstillingen din har forandret seg litt, slik at ryggradens naturlige buer har blitt forsterket. Dette igjen påvirker skulder, hofte og kneledd og fører bl.a til at føttene dine beveger seg litt ut eller innvover (avhengig av om bekkenet har vippet fram eller bakover, evt til den ene siden) i forhold til normal fotstilling, slik at når du går så belaster du føttene på unaturlig måte. Om dette er riktig skal du også ha ryggproblemer og enten markert svai i korsryggen, eller at denne har blitt mindre/flatere enn vanlig.

Nok en mulig årsak er som nevnt ovenfor anemi.

Hadde kroppen din vært tappet for siste rest av viktige næringsstoffer hadde du vært død i dag, og antakelig følt deg svært lite levende. Men at fostere tapper kroppen for veldig mye næringsstoffer er helt riktig, og særlig om du får flere barn med få års mellomrom, slik at kroppen din ikke har fått sjansen til å bygge opp igjen næringsnivåer. Ved graviditet funker kroppen på en slik måte at den reserverer en rekke næringsstoffer for fosteret, selv om det påvirker mors helse ganske alvorlig i negativ retning.

Line

13.01.2013 kl.00:25

Jeg mistet en del blod under fødsel for ca ett år siden, men jeg har jo tatt blodprøver etter dette og da har det normalisert seg. Tok jo en vanlig blodprøve i sommer for å sjekke hvorfor jeg var så svimmel. Aner ikke hva hun testet bortsett fra D - vitamin som var lav.

Syntes du jeg burde ta en test? Har masse rå frossen lever i frysern som jeg tenker jeg skal begynne med uansett, så da vil vel en evt jern og B12 mangel stabilisere seg?

Kjenner meg veldig igjen med at graviditeten tapper deg for næringsstoffer. Og ikke minst amming! Føler jeg blir spist opp! Har aldri veid mindre enn jeg gjør nå og før jeg gikk over til tradisjonskosthold hadde jeg ca 0 i energi.

Ang hjerte. Hvordan skal dette oppbevares og hvor lenge holder det seg?

AnneB

13.01.2013 kl.08:48

Line: som tørket holder det seg unødvendig lenge:)

AnneB

13.01.2013 kl.08:56

PP: jeg vet jeg har anemi. og jeg har vært anemisk leeenge. Men jeg har ikke merket smerter i bena før jeg kjørte i gang nå med mye magnesium og lever. Nå er det som om jeg har en tynn myk pute jeg går på som er øm. Helbredssymptomer sikkert:)?

Er det slik at kroppen på vei mot dårligere helse viser symptomer. Men så gir den liksom opp fordi symptomene ikke blir hørt. Og blir stille. Men på vei "tilbake" mot bedre helse passerer man symptomene på veien?

Kristine

13.01.2013 kl.12:00

PP: Takk for innspill! Jeg tror ikke jeg har anemi, siden blodprosenten min stort sett alltid ligger over normalen for kvinner. Magnetsåler/magneter har jeg prøvd for lenge siden, men prøver gjerne igjen. Skjevhet i bekkenstilling høres ikke helt feil ut. Jeg har stor svai i ryggen, men foreløpig ingen ryggproblemer heldigvis. Skal hvertfall se hva tradisjonskost har å bidra med. Så får jeg evt gå videre med bekken/kne/fotstilling hvis det ikke har merkbar effekt etter noe tid.

13.01.2013 kl.15:24

Hvis man er født med plattfot, kan det relateres til et mangelfult kosthold eller kan det være andre årsaker?

PirkePetter

13.01.2013 kl.18:05

Line, mitt syn på tester, i kommentar 28.12.2012 kl.01:06 ?

http://senseoflife.blogg.no/1355664178_bondens_marked_p_brum.html

Om hjerte ?

http://senseoflife.blogg.no/1347398375_se__her_er_hjertet_mi.html

AnneB, magnesium utvider blodkarene, slik at det er mye mulig du har økt utskillelse av ymse kjemikalier, etc fra blodet i fotsålene dine.

Symptomer er alltid kroppens forsøk på å oppgradere seg selv og sitt funksjonsnivå, og aldri tegn på degenerasjon eller sykdom. Det er først når kroppen ikke klarer å fullføre oppgraderingen pga næringsubalanser, evt kjemikaliebelastning i tillegg, og i dagens verden også hyppig konsum av unaturlige og kunstige matemner som er pro-betennelse og pro-østrogen og serotonin, m.m, at symptomene kan regnes som tegn på at det går den veien høna sparker. En slik utvikling kan imidlertid alltid reverseres via kostholdet.

Kristine, blodprosenten din viser bare nivået av røde blodceller, og ikke nødvendigvis nivået av hemoglobin. Før ble denne testen kun brukt for å vise hemoglobinnivået, men i dag er det antall røde blodceller som vurderes. For lave hemoglobinnivåer viser jernmangel, og jernmangel kan gi smerter i beina. Det samme kan anemi forårsaket av mangel på folinsyre og/eller B12, men i og med at du opplever dette spesielt under menstruasjon er jernnivåene en ledetråd.

Anonym, plattfot kan skyldes mangel på bl.a magnesium, kalsium, eller vitaminene D, K2 og/eller B12. Sikkert flere også, men disse er hva jeg kommer på å farta.

Hanne

14.01.2013 kl.09:55

Noen som kjenner til vannfilterløsningen til ivann (.no)? Er den godkjent, Pirkepetter, eller er bare Multipure bra nok? Takk :)

Linn

14.01.2013 kl.12:04

Hanne, jeg kjenner ikke til den. Tror Multipure kan ordne en del-betalingsløsning hvis man ikke klarer hele beløpet på en gang. Jeg spurte han om det en gang for min egen del.

Hanne

14.01.2013 kl.13:15

Takk, Linn - men det er kvaliteten jeg lurer på. Koste hva det koste vil ;)

Line

14.01.2013 kl.13:37

PP: kjenner du til om det finnes noe forskning ang nattamming? Har hørt fra helsesøster at man bør slutte med nattamming i åtte mnd alder for at tarmene skal få hvile. Andre sier det bare er å kjøre på så lenge barnet vil. Jeg er litt usikker på hva jeg skal gjøre med lillemor som fortsatt vil ha pupp hver fjerde time på natten og er elleve mnd...

Trudemor

14.01.2013 kl.13:49

Hei der ute! noen som vet hvorfor melkekefirkornene mine har blitt slimete? De er blitt skikkkelig ekle synes jeg , har prøvd å skylle de men de blir like slimete igjen...Trenger de spa?

Trudemor

PirkePetter

14.01.2013 kl.14:02

Sleip og pågående markedsføring, også via dørsalg, enkelte ordfeil i informasjonen, kunder som alle kun har gitt tilbakemelding i 2012, men som oppgir å ha hatt filteret i minst 6 måneder eller mer, ingen Om oss side, deler av kjøpesum som går til Unicef, ingen dokumentasjon på hvordan filteret virker, og heller ingen testresultater eller produksjonsmåte/virksomhet. I tillegg opprinnelig (nå endret til 12 mnd) ulovlig krav om 3 års bindingstid. Alt dette skriker svindel i mine ører.

PirkePetter

14.01.2013 kl.14:12

Line, jeg kjenner ikke til slik forskning, og mener barnet selv velger hva som er best for det. Nattamming hjelper barnet å sove i følge forskning, og jeg kan ikke tenke meg at dette gir fordøyelsesproblemer all den tid så mange enzymer kommer fra deg via brystmelken, og som hjelper fordøyelsen. Tarmen trenger kontinuerlig en del næringstoffer som bl.a opprettholder vekst av tarmceller og celler som utgjør slimhinnene i tarmen, og denne er betydelig større i småbarn. Jeg er jo absolutt ingen ekspert på amming, men var dette mitt barn så ville jeg latt barnet velge selv, heller enn å forholde meg til andres meninger om saken.

Trudemor, info om mulige årsaker her -

http://users.chariot.net.au/~dna/kefir-faq.html

Trine

14.01.2013 kl.16:46

Jeg har lenge lurt på hva som forårsaker alvorlig svangerskapskvalme (hyperemisis gravidarum) . En av mange muligheter ifølge norsk helseinstitutt er økt inntak av mettet fett. Men jeg lurer på om et tradisjonskosthold heller kan hjelpe på? Ser PP har svar på mye her inne, glad om det er noe nyttig info som virkelig hjelper.

Marianne

14.01.2013 kl.16:47

Flytter spørsmålene mine hit istedet :-)

13.01.2013 kl.16:34

Tusen takk PP, ble nysgjerrig på dette du nevner i siste innlegg her ang myte om høyt karbohydratinntak relatert til diabetes, som jeg har trodd på. Kunne du kort fortelle hva som utløser slikt som høyt blodsukker/og diabetes i såfall da ? Og kalorimyten, hva består den i og hva motbevises den med, sånn kort ?

PP, bare lurte om om det er noen god ide å ta et tilskudd av 'greens' (eks hvetegress) nå så lenge jeg ikke får plass til særlig mye med grønnsaker i magen om dagen ? Har forsøkt finne noe om greens på søk, men har ikke funnet noen svar ang det ?

Og så lurte jeg på om man kan bruke litt kefir som startkultur for yoghurt, eller går ikke det pga gjærsopper i kefiren ? Må man i såfall da skaffe en startkultur fra noen, eller hva kan man starte ut med, med yoghurtlaging ?

Hanne

14.01.2013 kl.17:28

Takk for vanninfo, PP! De var her på døren, ja. Og visittkortet var en krøllete papirlapp. Med hang-man på baksiden. (Det siste ikke helt sant. ;) Da blir det drikkevannspesialisten og Multi-Pure.

PirkePetter

14.01.2013 kl.17:52

Trine, svangerskapskvalme er hovedsaklig forårsaket av mangel på vitamin K2, A, D og/eller B6, B12 og/eller magnesium eller sink, i følge forskjellig forskning. Jeg bruker ordet hovedsaklig med vilje, da det finnes forskning som peker på østrogenovervekt, høyt konsum av karbohydrater, proteinmangel med flere, men dette er utløsende årsaker, og ikke hovedårsaker. Høyt konsum av karbohydrater, som eksempel, tapper kroppen for bl.a B vitaminer, magnesium og sink, som deltar i sukkerstoffskiftet og regulering av blodsukker og insulinivåer, men den egentlige årsaken blir næringsmangel, og ikke karbohydratkonsum. Spiser man næringsrikt i tillegg til karbohydrater tappes ikke kroppen for de ovennevnte næringsstoffer. Pga KGB-funksjonen i bloggen (godkjenningstullet) legger jeg ikke ved linker til forskning.

Marianne, samme KGB-funksjon og treige bloggeiere er årsaken til at svaret mitt angënde kalorimyten, etc ikke er godkjent enda. Jeg risikerer ikke å legge ved linkene på nytt, for å bare få mer godkjenningsmas.

Greens er i min konklusjon verdiløse, og øker kroppens behov for de næringsstoffer slike ikke inneholder.

Kefir og yogurt er to vidt forskjellige bakterie og sopkulturer, så du må enten kjøpe startkultur for yogurt eller prøve deg på en kommersiell yogurt naturell, og bruke den eller mysen fra den som startkultur

Trine

14.01.2013 kl.19:21

Takker.

Marianne

14.01.2013 kl.20:07

Tusen takk PP, skjønner, da venter jeg på sikkerhetsklarering :-)

Ok, på hvilken måte øker slike greens etc kroppens behov for næringsstoffer ?

Og slik tjukkmelk/ viili (på finsk tror jeg), har den igjen en annen startkultur og hva slags er i såfall det ? ( har den også god probiotisk effekt laget med ferskmelk ?)

ET LIV I BALANSE.

14.01.2013 kl.21:31

Da skal alle kommentarer være godkjent. Ikke meningen å være nazi. Faktisk vil jeg helst ikke godkjenne noe som helst, og heller la praten flyte her inne. Så jeg skylder på blogg.no. Bra fart her inne - det liker jeg godt! AM

PirkePetter

14.01.2013 kl.22:16

Greens mangler en god del næringstoffer som kroppen derfor enten må ta fra egne lagre, evt muskler eller skjelett. Av fettløselige vitaminer inneholder grenns f.eks bare vitamin E, om dai det hele tatt. Proteininnholdet er lavt og aminosyreprofilen ufullstendig, mineralinnholdet lavt, innholdet av mettet fett og kolesterol er ikkeeksisterende, m.m. Alle næringsstoffer kroppen ikke får i et gitt måltid må den ta fra egne lagre eller kroppsvev for å skaffe alle nødvendige faktorer for å bygge nye substanser fra næringsstoffene.

Viili er ikke det samme som tykkmelk, om du med sistnevnte mener melk som har blitt omdannet via bruk av enzymer fra planten tettegress. Dette er ikke et produkt fra bakteriegjæring, og er dermed ikke å regne som såkalt probiotisk.

Marianne

14.01.2013 kl.22:48

Tusen takk for svar og også mange takk for linkene ang mytene, øye-åpner :- )

Bare kort, det med næringsmangel ang diabetes og det å tåle karbohydrater osv, gjelder da dette kun for naturlige karbohydratkilder, eller også for raffinerte og industribaserte karbohydratkilder så lenge man spiser næringsrikt i tillegg ?

Ok, trodde tjukkmelk og viili var det samme, har smakt viili i Finland tidligere(butikkkjøpt dog) og synes det var kjempegodt, går det i såfall an å lage slik viili på ferskmelk, og hvordan da ?

Og, om det ikke har noen probiotisk effekt, har det kanskje iallefall en god ernæringsmessig profil når den er laget med ferskmelk tror du ?

PirkePetter

14.01.2013 kl.23:06

Det gjelder alle former for karbohydrater da alle omdannes til enkle sukkere via fordøyelsen.

For å lage viili må du først få tak i startkultur. All søt melk går helt fint, men resultatet blir mer helsosamt og næringsrikt på upasteurisert melk

Marianne

14.01.2013 kl.23:19

Ok, takk igjen :-)

Ja, tenkte såklart på melk direkte fra bonden (med laging både av kefir, yoghurt, viili osv) :-) Skal om en uke eller så på melke-handel og driver vel nå og fabler om alt jeg plutselig kan lage og spise med ferskmelk, fra bonde, i heimen. (som jeg ikke har spist på veldig lenge, og egentlig hadde slettet ideen å innta igjen, noen gang, fra harddisken :-) Beklager derfor disse startkultur-spørsmålene, er som sagt noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle behøve mulighet til å forholde meg til, da jeg kuttet ut butikk-meieri.

Meneh, altså, hvor/hvordan får man tak på startkultur til viili-laging i såfall da ? Hvordan lages det egentlig ?

Og cottage cheese, som jeg egentlig har savnet noen ganger, finnes det er enkel oppskrifts-link/tutorial for dummies ang cottage cheese laging ?

PirkePetter

14.01.2013 kl.23:50

Hanne ville sende meg ei ku tidligere i dag; kanskje hun skulle sende den til deg heller?

Damene i bloggene gladerebarn og familieoghelse har viilikultur i følge blogginnlegg. Og innleggene beskriver hvordan du lager viili. Søk på viili og bloggnavnet, så finner du innleggene

Hytteost (i kommentarfeltet) -

http://senseoflife.blogg.no/1340385330_feriestemning_med_brg.html

Den harddisken din kunne saktens trenge litt oppgradert optismisme-system :-) Etter hvert som du blir friskere vil du også merke mer ram og en mer velfungerende vekslefil.

For å fordøye melk må du ha normal magesyreproduksjon og også normal enzymproduksjon i tynntarmen. Nøkkelen til disse ligger i økt næringsinntak, samt fokus på næringsstoffer og matemner som stimulerer syreproduksjon og/eller reparerer tarmskader og stopper betennelser.

Den eneste X-faktoren involvert her er om man har amalgam som kontinuerlig avgir kvikksølv, og som bl.a mye annet kortslutter enzymfunksjonene i tynntarmen. Mer næringsstoffer, og et velfungerende mage-tarmsystem vil bedre avgiftningen av kvikksølv og reversere de fleste skadevirkninger, samt bygge nye enzymer, men det vil uansett være en god ide å fjerne amalgamet om dette er en faktor. Kvikksølv er en lite kjent årsak til bl.a cøliaki, da glutenfriindustrien holder alle andre årsaker til cøliaki fra media. Kvikksølv blokkerer også en rekke andre enzymer som har å gjøre med fordøyelse og/eller aviftning av ymse naturlige som syntetiske substanser og kjemikalier å gjøre. Økt næringsinntak beskytter mot dette, men så lenge man kontinuerlig utsettes for kvikksølv blir dette en kronisk kamp med kroppen som slagmark. Og en slagmark er ikke akkurat den morsomste plassen som finnes.

Marianne

15.01.2013 kl.00:15

Takk igjen, skal google og lese :-)

Ja takk til ku, bor i blokkleilighet, men har litt plass ved siden av støvsugeren i garderobeenheten, så ei ku som kommer ut av skapet da må det i såfall bli :-)

Ja, derfor går jeg for upast.syrnede melkeprodukter først og fremst tenker jeg :-) Ikke noe amalgam i tenna og og ikke noen medisiner som flyter i systemet, så jeg er en optimismens muse :-) Gamle filer er slettet og virusprogrammet som beskytter mot fytinsyre, gluten, kasein og planteoljer er iallefall optimalt, og gleder meg til mere ram og velfungerende mage og næringsopptak etterhvert ja :-)

Men kvikksølv, er det andre skjulte kilder enn amalgam f.eks ?

PirkePetter

15.01.2013 kl.01:35

Ei ku som kommer ut av skapet må vel minst være ei lesbisk ku? Blir ikke mye melk av slikt, og før du vet ordet av det har hun meldt seg inn i Kugruppa Ottar!

Utover sprøytegifter, en del kosmetikk, vaksiner, og enkelte legemidler, samt slik væske man har øyelinser i, så kommer jeg ikke på andre kilder til kvikksølv i farten. Kvikksølv i fisk er en ikke-ting da dette er naturlig avgiftet av selenet i fisk. Sparepærer inneholder ganske mye kvikksølv, men disse er kun farlige om de knuses.

Christina

15.01.2013 kl.09:55

Nå hoppa jeg litt i stolen her.... Er det kvikksølv i linsevæske....? Kan du utdype litt... Dette hørtes ikke bra ut!

Finnes det da noe andre alternativ når man bruker linser.... Har vært så lykkelig over at jeg for mange år siden fikk tatt bort alle amalganfyllinger i tennene - men linsevæske har jeg brukt i 20-25 år - og hadde tenkt til å fortsette å bruke også....

Hva man lærer på disse sidene... :)

Trudemor

15.01.2013 kl.10:28

Takk PP! Da har jeg forstått at slimet er det som gjør kefiren til ekte kefir, og er bare sundt!

Marianne

15.01.2013 kl.11:43

Tusen takk PP,

Når det gjelder fisk kontra skalldyr, er det ikke slik at skalldyr ikke er særlig helsekost, grunnet at jo lengre ned i næringskjeden i havet man kommer, jo mer akkumuleres forurensing og giftstoffer, slik at bunndyr igrunnen er ganske bånn i bøtta?

Leste i en av trådene her at du nevnte at aspartam/tobakk i f.eks drops o.l var verre pga at det ble liggende i munnen over tid, betyr det også da at f.eks snus er mer skadelig enn sigaretter, og at det også er en myte det at snus er bedre enn sigaretter slik sett?

ps: de linkene til hytteost er alle slettet ser det ut som, og 'går tilbake' til blogginnlegget og din henvisning ved søk, bortsett fra det til Tine, men det står det ikke fremgangsmåte, bare ingredienser.

Trudemor

15.01.2013 kl.12:38

Hei PP og alle andre! Denne bloggen har blitt helt super...så så mye intr info!!

Jeg har vært på tradisjonskost i snart et år nå. Har tatt tid å komme inn i det, og har fortsatt mye igjen. Har brukt snart 20 år(er 38 nå :-)) på å finne frem og føler meg endelig hjemme. Tragisk å tenke på alt jeg har gjort for å bli friskere,som egentlig bare har forværret tingene. Jeg fikk diagnosen ME sent i tennårene, var enormt syk. Sliter fortsatt med Me symptomer, men i mye mindre grad. Har vært enormt plaget av infeksjoner spes halsbetennelse og brystbetennelse.Dette har så god som gått bort etter jeg kuttet ut gluten for et år siden.(fikk da diagnosen cølialki) Får jeg i meg bare litt gluten hovner halsen min opp igjen og blir betent. Fikk for et år siden vite(etter en inleggelse på riksen) at jeg har manosebindene lektin mangel(knappest målbar). Har noen noen info om dette?? Og hva jeg evt kan gjøre?? (finnes svært lite om dette på nett,i Norge har man ingen ting å gjøre for dette. I eks Tyskland gir de visst Mannosebl i kjemisk form) I tilegg har jeg operert tvilling på den ene eggstokken to ganger(derfor har jeg nå kun en egggstokk fungerende) og har også PCO(lett grad) Har de siste par årene vart plaget av vondt rundt hjertet. Var hos en kvanteterapaut og ble fortalt at det var gikt rundt hjertet. Er nå ganske fortvila for min 15årige sønn er veldig plaget av hjertekramper...ikke noe kjekt. Hva bør vi få i oss som vi ikke får?? Jeg spiser kraft og gelantin, 1ss fermentert leverolje, tar magnesiumfotbad, lager leverpostei, syrner nøtter, frø osv.(spiser daglig Grys frøknekkebrød istede for brød), drikker vannkefir og melkekefir, spiser daglig syrna kål, ost og smør fra Tidsporten.Noen tanker om dette holder PP? Prøver det samme kostholdet på resten av familien, men det har forbedringspotensiale for å si det sånn. Sønnen min på 15 er enormt sukkersugen, noe han stiller hos venner osv..dessuten liker han svært lite og er undervektig...For ca tre år siden begynte jeg på disse pillene : EMPover pluss (når jeg spurte hva de var laget av fikk jeg dette svaret: Now for your questions about our vitamins and minerals. They are not chemical. We use a complex chelate process that makes our supplements equivalent to plants so that your body is able to utilize a greater percentage than most supplements.

Jeg fikk et enormt løft av å spise disse(15 st.pr dag) Gikk fra å sove 15 t /d til 8t/d. på tre mnd. Spiser de fortsatt i perioder, og har begynt å gi de til sønnen min i sommer. Innholdsfortegnelse:http://www.truehope.com/doctors/ingredients.aspx

Gjør jeg noe galt med å ta disse tror du?

Tusen takk for all info alle sammen. Det er så godt å slippe å finne ut av alt selv. og å dele!!!

PirkePetter

15.01.2013 kl.12:46

Thimerosal, ofte under navnet merthiolate/mertiolat, brukes i Norge i kosmetikk slik som i nesespray, kremer, salver, i øyedråper og oppløsningsmidler for øyelinser, samt i tuberkulosetester.

CONTACT LENS SOLUTION/SKIN ERUPTIONS

Thimerosal, used as a preservative in contact-lens solutions, may produce skin eruptions in persons sensitive to it. A 26-year-old man suffered an eruption of his left palm and right index finger. It was observed that he placed his lenses in the palm of his left hand and applied the lens cleaner with his right index finger. (American Family Physician 109:213, January, 1985)

THIMEROSAL

In spite of well-established health risks, organic mercurials are still added to prescription and non-prescription drugs, such as medicines for haemorrhoids (Preparation H), as well as in formulations for the treatment of bacterial and fungal infections. Because mercury has antifungal properties, it is used in indoor paints.20

Until recently, nearly all contact lens solutions contained thimerosal as an antibacterial agent. Thimerosal is ethyl mercury, an organic mercurial (sometimes called merthiolate). In some patients, thimerosal caused visible accumulation of mercury in the retina and chronic eye irritation. In a few highly sensitive people, the mercury-based additive caused loss of sight. Nevertheless, manufacturers continued to add it to contact lense solution for many years. The ban on thimerosal in contact lens solutions did little to eliminate its use in other products, such as eardrops and nose drops. Thimerosal continues to be used today in a variety of health-related products: for preserving vaccines and intramuscular injections, cosmetics, and some drugs that must be kept in solution.

http://www.westonaprice.org/envtoxins/mercury.html

Alternativ til linsevæske -

http://www.google.no/search?q=salt+solution+eye+lens&hl=no&tbo=d&gbv=1

Marianne, skalldyr er så rike på næringsstoffer som bl.a binder tungmetaller og kjemikalier at de er så sunne som de kan bli. I havbunnen finnes også tonnevis med mineraler. Du kan mao humre hele veien til butikken for å reke rundt til du finner bånnbøttedyr som du fritt kan kose deg med til du krabber rundt i gastronomisk lykksalighet.

Et søk på hytteost gir oppskrifter både på norsk og dansk. Linkene du mener ikke funker virker helt ok for meg.

Snus er dokumentert som mer helseskadelig enn tobakk, og alt som holdes i munnen i mer enn noen få minutter tas opp i blodårene og når hjernen i større grad enn slikt som først går via fordøyelsen. Litt info -

http://www.sciencedaily.com/releases/2007/08/070809130018.htm

Linn

15.01.2013 kl.14:19

Jeg sier meg helt enig i all ros fra Trudemor! Jeg lurer på PP, er Zeolite et middel som kan være nyttig utrensende ved kvikksølv i kroppen? Og hvordan anbefaler du vanligvis å gå fram ved sanering?

Hanne

15.01.2013 kl.18:37

PP, vedr. Amming og fast føde: Jeg har masse melk, og amming funker som en drøm. Baby er 5 mnd nå. Helsesøster sa vi kunne begynne med mat nå, men jeg vil gjerne vente så lenge som mulig, altså så fremt det er bra for knerten. Begynne å introdusere mat nå, eller vente til 6 mnd?

Jeg er også usikker på avokado: er det bra for bebisser, eller nettopp ikke pga. flerumettet fett? (Jeg har boken Super Nutrition for babies, men er noen ganger usikker, fordi du ikke alltid mener 100 % det samme som kildene du anbefaler?) tusen takk :)

PirkePetter

15.01.2013 kl.19:29

Trudemor, jeg godtar ikke logikken bak mannosebindende lektiner da den bygger på den feilaktige logikken at genfeil er permanente og derfor forårsaker permanente feilfunksjoner kroppen. I dette tilfellet manglende produksjon av lektinet. Nok en grunn til at jeg mener dette er tull er fordi det påståes at lektinet binder bakterier og virus, og dette til tross for at den moderne vitenskapen for lengst har avslørt at virus ikke finnes, og at bakterier aldri har vært patogene.

Lektinet er uansett avhengig av bl.a kalsium for å produseres og fungere, slik at mangklende produksjon eller aktivitet indikerer mangel på kalsium, eller på næringsstoffer som trenges for opptak og utnyttelse av kalsium i kroppen. Disse er bl.a vitamin A, B6, D, K2, magnesium, bor og kisel/silisium, samt protein

http://www.abcam.com/Mannan-Binding-Lectin-antibody-3B6-ab23457.html

Gikt rundt hjertet må minst være noe av det dummeste jeg har hørt noensinne. Og jeg har hørt mye rart. Kvanteterapeuten din fant nok denne diagnosen via et mentalt kvantesprang. For høye urinsyrenivåer har ingen verdens ting med hjertehelsa å gjøre, men mangel på visse næringsstoffer, deriblant vitaminene C og flere B vitaminer, samt kalium og magnesium, og også glycin i gelatin, som fjerner for mye urinsyre i kroppen, er også dokumenterte årsaker til hjerteproblemer. For høye urinsyrenivåer er ingen sykdom, som igjen kan forårsake mer sykdom, slik leger vil ha det til, men er snarere et symptom på næringsmangel på ett nivå, og svikt i enzymfunksjoner i enkelte organer på et annet. Og årsaken til den ene tilstanden er også årsaken til tilstander som eventuelt dukker opp parallelt med den første. Jeg er klar over at kjemiske ubalanser/helseproblemer/sykdommer ofte har en dominovirkning som fremmer mer kjemisk ubalanse. Eller rettere sagt at næringsubalanse som ikke gjøres noe med fører til mer omfattende næringsubalanse som ofte involverer stadig flere næringsstoffer, og eventuelt også økt kjemikaliebelastning, men heller enn å skylde på virkningene, og dikte opp sykdomsnavn og genetiske eller andre årsaker til disse bør fokus være på den eller de opprinnelige ubalansene. Altså på selve årsaken(e).

Mange av de næringsstoffer som er involvert i hjertets funksjon får du fra lever og annen innmat, samt via kraft og gelatin. Imidlertid får du antakelig for lite magnesium og/eller natrium i deg, og det samme gjelder din sønn. Om han drikker energidrikker eller lightprodukter med syntetisk taurin eller aspartam kan dette forklare hjertekrampene.

Speket hjerte inneholder mye taurin, som beskytter hjertet mot de fleste problemer, og kan derfor anbefales.

Sterkt søtsug indikerer mangel på flere B vitaminer, eller krom, magnesium, fosfor eller svovel.

Produktet du nevner inneholder syntetiske vitaminer, hvorav minst 1, retinyl palmitat, er dokumentert som giftig. Jeg regner med at hva som enn har gjort at du føler produktet hjelper, så må dette være en av tilleggssubstansene, og ikke de syntetiske vitaminene og mineralene. Hvorvidt du bør fortsette å bruke dette produktet må du bestemme selv. Om din sønn ikke hadde hjerteproblemer før du begynte å gi ham pillene kan dette være en sannsynlig årsak.

PirkePetter

15.01.2013 kl.19:51

Trudemor, jeg godtar ikke logikken bak mannosebindende lektiner da den bygger på den feilaktige logikken at genfeil er permanente og derfor forårsaker permanente feilfunksjoner kroppen. I dette tilfellet manglende produksjon av lektinet. Nok en grunn til at jeg mener dette er tull er fordi det påståes at lektinet binder bakterier og virus, og dette til tross for at den moderne vitenskapen for lengst har avslørt at virus ikke finnes, og at bakterier aldri har vært patogene.

Lektinet er uansett avhengig av bl.a kalsium for å produseres og fungere, slik at mangklende produksjon eller aktivitet indikerer mangel på kalsium, eller på næringsstoffer som trenges for opptak og utnyttelse av kalsium i kroppen. Disse er bl.a vitamin A, B6, D, K2, magnesium, bor og kisel/silisium, samt protein

http://www.abcam.com/Mannan-Binding-Lectin-antibody-3B6-ab23457.html

Gikt rundt hjertet må minst være noe av det dummeste jeg har hørt noensinne. Og jeg har hørt mye rart. Kvanteterapeuten din fant nok denne diagnosen via et mentalt kvantesprang. For høye urinsyrenivåer har ingen verdens ting med hjertehelsa å gjøre, men mangel på visse næringsstoffer, deriblant vitaminene C og flere B vitaminer, samt kalium og magnesium, og også glycin i gelatin, som fjerner for mye urinsyre i kroppen, er også dokumenterte årsaker til hjerteproblemer. For høye urinsyrenivåer er ingen sykdom, som igjen kan forårsake mer sykdom, slik leger vil ha det til, men er snarere et symptom på næringsmangel på ett nivå, og svikt i enzymfunksjoner i enkelte organer på et annet. Og årsaken til den ene tilstanden er også årsaken til tilstander som eventuelt dukker opp parallelt med den første. Jeg er klar over at kjemiske ubalanser/helseproblemer/sykdommer ofte har en dominovirkning som fremmer mer kjemisk ubalanse. Eller rettere sagt at næringsubalanse som ikke gjøres noe med fører til mer omfattende næringsubalanse som ofte involverer stadig flere næringsstoffer, og eventuelt også økt kjemikaliebelastning, men heller enn å skylde på virkningene, og dikte opp sykdomsnavn og genetiske eller andre årsaker til disse bør fokus være på den eller de opprinnelige ubalansene. Altså på selve årsaken(e).

Mange av de næringsstoffer som er involvert i hjertets funksjon får du fra lever og annen innmat, samt via kraft og gelatin. Imidlertid får du antakelig for lite magnesium og/eller natrium i deg, og det samme gjelder din sønn. Om han drikker energidrikker eller lightprodukter med syntetisk taurin eller aspartam kan dette forklare hjertekrampene.

Speket hjerte inneholder mye taurin, som beskytter hjertet mot de fleste problemer, og kan derfor anbefales.

Sterkt søtsug indikerer mangel på flere B vitaminer, eller krom, magnesium, fosfor eller svovel.

Produktet du nevner inneholder syntetiske vitaminer, hvorav minst 1, retinyl palmitat, er dokumentert som giftig. Jeg regner med at hva som enn har gjort at du føler produktet hjelper, så må dette være en av tilleggssubstansene, og ikke de syntetiske vitaminene og mineralene. Hvorvidt du bør fortsette å bruke dette produktet må du bestemme selv. Om din sønn ikke hadde hjerteproblemer før du begynte å gi ham pillene kan dette være en sannsynlig årsak.

Hanne, om kostholdet ditt er optimalt kan du vente med fast føde til knerten din. Om ikke anbefales animalske matemner, spesielt innmat, fett, eggeplommer eller melkeprodukter fra upasteurisert melk.

Avocado er hovedsaklig enumettet fett, og blokkerer bl.a opptak av vitamin A og D i tarmen. Avocado er også en dokumentert årsak til bl.a leverfibrose og åreforkalkning. Jeg har ingen problemer med litt avocado eller f.eks olivenolje dann og vann, f.eks i salater, men jeg ville ikke gitt slikt fett til småbarn utover det som er i animalske matemner.

Det du sier om at jeg ikke alltid mener det samme som kildene jeg oppgir gjør er fordi jeg plukker ut det som er riktig og sannferdig fra mine kilder, og boikotter resten. Jeg promoterer imidlertid de beste kildene jeg kjenner til, selv om jeg til dags dato enda ikke har funnet noen som er 100% sannferdige og/eller riktige.

Linn, zeolitt er aluminiumsforbindelser, og det er bakvendt å bruke giftige substanser for å bli kvitt andre giftige substanser. Produktet er svindel i min konklusjon, og også helsefarlig. Dessuten påvirker det kun kvikksølv som finnes i tarmen, og er dermed verdiløst for kvikksølv som allerede er lagret i organer, hjerne eller andre kroppsvev. Minst 9 av 10 påstander om zeolitt?s helsevirkninger er sludder.

Vil du avgifte kvikksølv, spis mye animalske produkter, spesielt innmat, og bruk melkesyregjæret mat og drikke som stimulerer optimal bakterie og soppflora i tarmen.

PirkePetter

15.01.2013 kl.19:54

Ops, blogghikke!

Linn

15.01.2013 kl.21:00

Ok. Tusen takk for hjelpen, PP!

Marianne

15.01.2013 kl.23:12

PP, ble nysgjerrig på dette du nevner ang avocado og åreforkalkning, er det andre matemner som også kan forårsake det ?

Og hva slags næringsmangler/synergister kan gi åreforkalkning ?

Emily

16.01.2013 kl.09:25

Nå er det torskesesongen. Lurer på om du vil anbefale å spise mye dampet torskerogn? Hvis ja er det en måte å tørke det på? Jeg har en dehydrator og har lurt på om tørking av det ville gjør at man mister mindre av de fettløselige vitaminene enn å dampe det?

Forstod jeg det riktig at det er best å spise veldig lite olivenolje? Anbefaler du å spise salater?

PirkePetter

16.01.2013 kl.13:09

Marianne, de vanligste årsakene er konsum av mye plantefett/oljer, transfett, fritt fruktose, karbohydratdominert kost, for mye kalsium/for lite magnesium eller vitamin K2, for lite B1, B3, B6, B9/folinsyre, B12, kolin, lipoesyre, for lite protein eller kort og mellomkjedet fett, hypotyreose.

Emily, rogn inneholder flerumettet fett og har ikke spesielt godt av noen form for varme. Det beste er å spise den rått eller kaldrøykt, eller lage kaviar av den. Oppskrifter finner du på bl.a www.matoppskrift.no. Damping av animalske matemner er kjent for å oksidere kolesterolet og det flerumettede fettet i fet fisk, og i denne prosessen dannes også helseskadelige substanser fra fettet, som bl.a akrolein og frie radikaler.

Christina

16.01.2013 kl.16:42

Jeg lurer på en ting ang rå eggeplomme. Har nå i en stund tatt dette om morgenen sammen med melkekefir og fermetert tran/smørolje. Men jeg har altså ikke klart å få tak i egg fra høner som ikke får kraft fór - og da regner jeg med det er en del soya i dette....? Er det med dette utganspunktet fremdeles lurt å svelge unna rå eggeplomme - eller bør dette kun gjøres når hønene ikke får soya fór?

Og - lever er også kommet inn i kostholdet... Så lenge jeg holder for nesa går det greit å svelge:) Jeg venter på kyllinglever fra Holte gård - og regner med den kommer frosset - planlegger å lage opp endel leverpostei. Er det ok å fryse lever en gang til etter at den er tint en gang allerede og også bakt i ovnene? eller er det mye av næringstoffer som da går tapt...?

16.01.2013 kl.16:47

Hva kommer neglsopp av? Ser ut som tåneglene til en død person, gulhvitt, brunt, sort. Mye fotsvette, men hva slags næringsmangel skyldes soppen?

Maja

16.01.2013 kl.16:55

Lurte på om noen visste hvor mange leverkapsler og gelatinkapsel som er gunstig å ta i løpet av en dag? Tar også 1 ts fermentert torskelever/smør olje. Takk for svar!

Hanne

16.01.2013 kl.16:56

Hvordan er det med alkohol, dersom alt av kraftkost er på plass og man er frisk? Eller ikke helt frisk enda. Hvor mange enheter i uken er normalt ok (dersom man ikke reagerer negativt) før det blir litt mye for kropp og tarm? Hva er tøffest for tarm av rød-, hvit- og rosévin, og er det noen øltyper som er ok? Nam nam :) prøver å finne noen gleder oppi all leveren ;)

PirkePetter

16.01.2013 kl.18:04

Christina, det ideelle er egg uten soyasubstanser, men næringsstoffene i egg er allikevel så verdifulle at det er bedre med, enn uten egg i kosten.

En del næringsstoffer går nok tapt både ved første og andre frysing, men det er tvilsomt leveren blir verdiløs som næringskilde av den grunn.

Tåsvette, sopp i føttene skyldes normalt utskilling av kjemikalier via fotsvetten.

Hanne, alkohol er helt ok, men jo flere kjemikalier, etc i den, desto mer problemer med den. Alkohol du lager selv kan være sunn og nærende, og har betydelig mindre negative virkninger enn kommersielle alkoholiske drikker. Uansett, ligger du unna planteoljer/flerumettet fett når du drikker alkohol slipper du unna de fleste negative virkningene, deriblant leverproblemer og økt glykering/?sammenklebning? mellom acetaldehyd (sluttproduktet av alkoholnedbrytingen) og aminosyrer eller sukkere i kroppen.

Fet mat/mettet fett beskytter mot bl.a leverproblemer som følge av alkoholkonsum, og folk før i tiden visste om dette, og sørget alltid for å spise fet mat før eller sammen med drikke fordi de visste de kunne drikke lengre da, samtidig som eventuelle negative reaksjoner ble mindre. Moderne forskning har også vist at proteinkonsum før eller sammen med alkohol beskytter mot de fleste negative virkningene.

Også konsum av salt og/eller eddik rett før eller samtidig med alkohol beskytter mot flere av alkoholens virkninger. De fleste B vitaminer, samt vitamin A, D, E, K2, magnesium, natrium og sink, avgifter alkohol/acetaldehyd og/eller reverserer negative virkninger.

Et skikkelig tradisjonskostmåltid sammen med alkohol, fortrinsvis øko-alkohol uten kjemikalier, gjør mao at du kan drikke mer og lengre med mindre om noen helsekonsekvenser. Skål for det!

MSG, kaffe/koffein, vann, plantefett og fiskefett (uten naturlige antioksidanter), m.m øker alkoholens negative virkninger i kroppen

Emily

16.01.2013 kl.18:08

Tusen takk PP for ditt råd om torskerogn. Trist å høre at jeg ødela det ved å la den trekke i vann. Jeg skal lag kaviar isteden denne gangen. Oppskriftene anbefalt både sukker og matolje og jeg har tenkt å la være å bruke disse ingredienser. Men syntes at det hørtes ok ut med salt og løk. Tror du at det er ok å fryse ned det som er igjen?

Tror du at det ikke er lurt å tørke rogn i dehydratoren slik som jeg tørker biffkjøtt?

Hjertelig takk for din hjelp!

PirkePetter

16.01.2013 kl.18:50

Du ødela ikke rognen ved å trekke den i vann, men reduserte nok en del næringsstoffer. Rogn, både rå og oppvarmet, er i alle tilfeller bedre enn ingen rogn i det hele tatt.

Sukker er nødvendig delvis for smakens skyld, og delvis for konservering, men om du spiser rognen rimelig raskt går det nok fint uten. Olje er nødvendig både for konservering og for konsistens og smak, men du får prøve deg fram og se hva du liker.

Kan kan fint fryses, men kan ikke tørkes da matemner med mye fett ikke tørker skikkelig.

Linn

16.01.2013 kl.19:44

Du, PP, er ketose et tema eller noe man bør være obs på i et tradisjonelt kosthold? Tenker da på å unngå ketose. Jeg er klar over det med riktig bearbeiding av korn etc. Men, er fortsatt i veldig dårlig forfatning, og for å klare unngå ødeleggende stoffer så ser jeg nå i starten at det må bli mest protein og mettet fett. Så som hermetisk mat, f.eks fra king oscar, er det ok hvis man er nødt å ha noe enkel mat ved sengen? Skal kjøpe en del kokosvann.. Og hva med gulrøtter og kålrot, er det noe som kan være karbokilder i kosten med god samvittighet også i startfasen?

Marianne

16.01.2013 kl.20:11

Tusen takk PP,

jeg limer inn disse spørsmålene igjen, og om det er sikkerhetsklarering på gang, så beklager jeg igjen:-), bare lurer på hva som gjelder for disse:

Når det gjelder fisk kontra skalldyr, er det ikke slik at skalldyr ikke er særlig helsekost, grunnet at jo lengre ned i næringskjeden i havet man kommer, jo mer akkumuleres forurensing og giftstoffer, slik at bunndyr igrunnen er ganske bånn i bøtta?

Leste i en av trådene her at du nevnte at aspartam/tobakk i f.eks drops o.l var verre pga at det ble liggende i munnen over tid, betyr det også da at f.eks snus er mer skadelig enn sigaretter, og at det også er en myte det at snus er bedre enn sigaretter slik sett?

Hanne

16.01.2013 kl.21:53

Schkåll! :ø)

PirkePetter

16.01.2013 kl.22:35

Marianne, treig godkjenning, da det er lenge siden jeg svarte på spørsmålet ditt.

Linn, du kan spise karbohydrater med god samvittighet så lenge de er naturlige og ikke raffinerte. Om du har hypotyreose anbefales du å unngå grønnsaker i korsblomstfamilien da de forstyrrer skjoldbruskkjertelens funksjon. Hypotyreose er en vanlig delårsak i kronisk tretthetssyndrom, og alle former for redusert energiproduksjon.

Ketose er ikke et problem i tradisjonskostholdet, da kroppen uansett kan danne glukose fra aminosyrer eller fettsyrer, selv om den ikke får karbohydrater. Imidlertid er ikke tradisjonskosthold typisk lavkarbo, selv om det er mye fett og proteiner involvert.

Hermetikk er ikke akkurat ideelt, spesielt om det er planteoljer involvert. Men, man tager hvad man haver! Du kan jo f.eks tørke kjøtt eller hjerte (jerky) og ha som snacks om du vil ha noe sunnere. Speket mat er også en tanke. Eller du kan flytte kjøleskapet til soverommet og spise hva du vil?

Hanne, ute på galeien allerede?

Line

16.01.2013 kl.23:10

Dere wicked mums bloggere og PP får meg til å tenke på Charlies angels!

Ingen vet hvem Pirke petter (Charlie) er, men han leder wicked bloggerne på riktig kosthold spor som igjen setter leserne på riktig spor. Vips så er hele verden reddet for sykdommer og ulumskheter og mission er compleated :)

16.01.2013 kl.23:22

Nå blir jeg så å si tvunget av familien til å vaksinere sønnen min. Det gjør meg kvalm. Og så trist og sint. ;'(

16.01.2013 kl.23:32

Dette er noe av argumentasjonen de bruker: "Poliomyelitt er ikke utryddet i hele verden og den kan altså føre til lammelser og alvorlige handikap resten av livet. Da Y gikk på Majorstuen skole på 50-tallet var det en egen klasse med poliorammede barn som satt i rullestol eller hadde skinner på bena for så vidt å kunne gå med lange krykker. De ble sett på som litt rare, og hadde nok ikke noe enkelt liv?

Vær så snill å ikke si at det går bra bare han spiser lever og sunn mat. Så enkelt er det ikke.

Hvordan tror du livet ditt ville bli hvis X ble syk og handikappet resten av livet fordi du nektet ham en vaksine som er rutine for alle barn."

Kan du hjelpe meg, PirkePetter, hvordan kan jeg best imøtegå disse påstandene?

PirkePetter

17.01.2013 kl.00:27

Om vaksiner, virus, etc -

http://senseoflife.blogg.no/1331130864_hjemmelaget_leverpost.html

http://senseoflife.blogg.no/1346618122_botemidler_mot_intern.html

http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/ny-eksklusiv-mulighet-til-skaffe-seg.html?showComment=1335967306482#c4588922408436314216

http://gryhammer.blogspot.com/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html?showComment=1340663018257#c2039700641568510029

http://gryhammer.blogspot.com/2012/11/ahh-na-bobler-det-igjen-like-fr-jeg.html?showComment=1352486497842#c2291575113374125200

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_vaccine_ingredients

http://www.whale.to/vaccines.html

http://www.vaclib.org/links/vaxlinks.htm

http://www.tropicaltraditions.com/vaccine-epidemic.htm

http://atle.alternativkanalen.com/vaksiner.html

Og spesifikt om alle løgnene bak såkalt polio, og de egentlige årsakene -

http://www.harpub.tk/

Av alle bøkene som er skrevet om vaksinasjonsløgnen er følgende de beste og mest vitenskapelige -

Virus Mania: How the Medical Industry Continually Invents Epidemics, Making Billion-Dollar Profits At Our Expense - Torsten Engelbrecht, Claus Köhnlein, Trafford Publishing, ISBN 1425114679

Impfen - Völkermord im Dritten Jahrtausend? (Vaccination - Genocide in the third millennium?) Mit Beiträgen zur Geschichte und Aufklärung von AIDS, BSE, MKS u.a. - Karl Krafeld, Stefan Lanka, Klein-Klein-Verlag, ISBN 3937342001

Plague, Pestilence and the Pursuit of Power: The Politics of Global Disease - Steven Ransom, Credence Publications, ISBN 0953501280

Skjønt du overser en betydelig faktor involvert i denne saken; du er mor, du bestemmer. Ingen andre ?eier? barnet ditt, og har ingen rettigheter ovenfor det. Du har all rett til å nekte vaksinasjon, og du skal ikke trenge å begrunne det.

Så enkelt er det ikke? Og det kommer fra en person som vet hva om saken?

Linn

17.01.2013 kl.00:40

Tusen takk igjen, PP!

PirkePetter

17.01.2013 kl.00:47

http://www.whale.to/vaccine/polio2.html

http://members.upnaway.com/~poliowa/Vitamin%20B12%20and%20Polio.html

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC536391/

http://www1.agric.gov.ab.ca/$department/deptdocs.nsf/all/beef11735

http://www.barnonemeatgoats.com/polio.html

http://www.vaccinationnews.com/DailyNews/March2002/polioencephalomalacia.htm

http://www.whale.to/vaccine/polio1.html

http://mises.org/community/forums/p/17142/336823.aspx

Lever er den beste kilden til B vitaminer. Så enkelt var det mao.

Line, Anne Marit, Gry, Vibeke og Christer vet hvem jeg er, slik at logikken din ikke holder helt. Men det er helt klart vi redder verden :-)

17.01.2013 kl.16:06

Tusen takk, PP. Infoen hjelper meg å holde stand mot det tihodete vaksinasjonstrollet.

Hanne

17.01.2013 kl.16:12

Hvis å sitte i sengen og smatte med tungen fordi man gleder seg sånn til et glass vin en dag regnes med, da er jeg så på galeien at du aner ikke! :)

Marianne

17.01.2013 kl.17:16

Tusen takk PP for forklaring, hehehe, det er første gang jeg har blitt oppfordret til først å reke rundt, og så krabbe rundt, men den er grei, da skal jeg nå bunnen etterhvert, og forsøke meg på inntak av både hummer og kanari :-)

Bare lurte på det med god blodsirkulasjon, er det andre næringsemner enn krydder som fremmer det ? Og hva slags matemner hemmer for god sirkulasjon ?

Og så lurte jeg på det med ferskost laget av kefir, hva er grunnen til at kefiren skal stå å dryppe gjennom klede i et døgn for skille massen og mysen ? Går det ikke bare an å skvise kefiren igjennom kledet/nøtteposen e.l, og ferdig med det, (ala slik man lager nøttemelk ) eller hvordan går dette til ?

Roger

17.01.2013 kl.20:04

Stemmer dette her PP? Fant det i den ene linken du postet

The simple test is to look at the moons on your fingernails. Good B12 levels will give you white moon that come a third of the way up the thumb-nails. We should have moons on all fingers, thumbs are the last to go.

Trudemor

17.01.2013 kl.21:12

Tusen takk for svaret ditt PP(for et par dager siden, det fylles fort på her i bloggen:-)).! VI har slutte med EMPower pillene nå etter ditt svar.. Neste blir å få ned mere lever tror jeg. For sønnen min blir det gelantin og leverkapsler, pluss det han får i seg av tradisjonell mat her hjemme. For å få opp magnesium og kalsium lagrene i kroppene våre kan vi da ta noe i pilleform ? Jeg skal få inn et badekar nå i kjelleren så da vil vi ta magnesiumbad iallefall. Sønnen min drikker også kefir og jogurt(hjemmelaget). Heldigvis drikker han ikke energidrikker el slik du spurte om. Søker litt på nett nå for å få speka hjerte. Har allerede bestilt vilt hjerte av en jeger, skal forsøke meg på hjertegryte:-).Har noen en god oppskrift så bring it on. Noen flere tips på hvordan få i gode ting i tennåringer er jeg også veldig intr i!! :-)

Trudemor

PirkePetter

17.01.2013 kl.21:32

Ok Hanne, tankegaleien altså. Jaja, tørrtrening er jo ikke dumt inntil man kan gjøre de ekte sakene :-)

Marianne, du får ikke ut all myse ved å skvise ostemassen, og er der myse igjen i osten så reduseres holdbarheten betydelig. Det andre spørsmålet ditt har jeg ikke tid til å svare på umiddelbart.

Roger, måner på neglene er en indikator på B12 status i kroppen, men ikke alltid sammenfallende med andre symptomer. Jeg har imidlertid til gode å finne mennesker med B12 mangel som ikke også manglet måner på samtlige fingrer. Skjønt enkelte har fremdeles litt måne igjen på tommelen, tross åpenbare mangelsymptomer. Hvorfor vet jeg ikke.

Hanne

17.01.2013 kl.22:22

Oj, så gøy med noe så konkret synlig og målbart som neglemånene! Hvor lang tar det fra man har fått fylt opp kroppen og ikke lenger har B12-mangel til det vises riktig på månenes størrelse?

Marianne

17.01.2013 kl.22:44

Takk PP, skjønner :-)

Ja, henger meg på den Hanne, enig :-) neglemåner. studeres. nå. jadasåneidaså...

Hanne

17.01.2013 kl.23:23

Ja, ta bilde før og et par måneder etter påbegynt Extreme Make Over, ikkezant ;) Og på sjekkefronten er det helt nye ting som gjelder, drit i pene øyne, nå er det 'åh, så vakre neglemåner du har!'

Kristine

18.01.2013 kl.09:21

Hva slags matvarer inneholder sink? Jeg har skjønt det sånn at ved såkalt matvareintoleranse, mangler man ofte B-vitaminer, magnesium og sink. Det har jeg vel forsåvidt oppdaget etterhvert også, at jeg trenger påfyll av disse. Men etter overbevisning om matvarenes fortreffelighet fremfor pilleform, lurer jeg på hva jeg skal spise for å få nok. Lever, kraft, og magnesiumspray/bad har jeg innført daglig. Men hvordan få nok sink? Og PP, takk for din utrettelige dugnadsinnsats her inne!!!

Anna

18.01.2013 kl.10:32

Spennende med månene på neglene. Ser jeg mangler lillefingrene, og de andre er ikke kjempestore.

Emily

18.01.2013 kl.10:35

Takk til deg PP for din hjelp. Jeg har nå flere spørsmål.

Mener du at de fingrene som ikke har måner vil får det etterhvert når jeg får spise tilstrekkelig med lever (samt kraft/gelatin) og får økt b12 inntakk/opptakk?

Hvis en voksen eller barn drikker 2 kopp kraft hver dag vil det dekke behøv for kalsium og magnesium? (jeg har vanskelig å få til magnesium olje på barna mine. De syntes at det svir. Har ikke badekar og de hater fotbad.)

Jeg har spurt bonden jeg kjøper egg fra og han sier at det er 2-3% soya i den økologisk kraftfôr han bruker, også er det mais, sjellesand og mineraler. De får også brød og grønnsaker. Burde jeg se etter en bedre kilde til egg? Er Holte Gårds økoegg bedre?

Barna og jeg spiser mye kokosolje blandet med kokosmel. Ser at kokosolje er anbefalt, men hva med kokosmel? Kokosoljen som jeg kjøper er kaldpresset og øko men det står at det er 63% mettet fett. Har lest i noen kommentar at kokosolje har 90% mettet fett?

Jeg og mine barn har hypotyreose og legen har sagt at vi skal ta jod. Hadde gjerne hørt hva du mener om jod?

Har laget dosa av hvit ris og linser. Først er de bløtlagt i vann i 8 timer. Så skal de moses og bløtlegges igjen i salt vann. Det sies ikke noe om å ha noe syrlig i vannet. Betyr det da at det vil ikke bryte ned på riktig måte?

Jeg håper at jeg ikke spør for mye. Jeg vil bare så gjerne lære nok til at jeg og min familie kan bli skikkelig frisk! Tusen hjertelig takk!

Marianne

18.01.2013 kl.11:28

PP, mens jeg er inne på kanari, når det gjelder grønn stær og grå stær, hva slags næringsemner frisker disse tilstandene, eller hva slags ernæringsmangler skyldes slike tilstander ?

PirkePetter

18.01.2013 kl.16:41

Marianne, angående blodsirkulasjon så er det så mange faktorer involvert på flere stadier/nivåer at det blir for mye å ta med alt. Jeg tenker på matemner og næringsstoffers virkning på f.eks cyclooksygenase, tromboksan, fibrin/fibrinogen, LpA, homocystein, etc versus generell karutvidende virkning. Magnesium er svært karutvidende, og det samme er natrium, de fleste B vitaminer (direkte eller indirekte), og A, D, E og K2, og aminosyrer som bl.a karnitin, karnosin og arginin

Jeg bruker for mye tid på å svare på spørsmål jeg bare oppfatter som symptombehandling, og slutter derfor med dette nå. Spør om ting som er relevant for deres egen helsetilstand, men i større målestokk en flisespikking på symptomer. Jeg er heller ikke for bruk av kosttilskudd og piller, kun kosthold, slik at jeg ikke ser noen grunn til å promotere piller eller enkeltnæringsstoffer av noe slag. Fullt og helt, ikke stykkevis og delt!

Hanne, jeg har ingen anelse da jeg aldri har fulgt med på slikt.

Kristine, alle animalske matemner, især innmat og rødt kjøtt inneholder magnesium, sink og B vitaminer. Kraft inneholder også godt med magnesium og litt mindre sink.

Emily, jeg mener ikke noe som helst, og har bare lørt at bl.a neglene reflekterer ulike næringsmangler.

Angående kraft så er dette rikitg i en ideel situasjon, men ikke om man er i vekst eller er syk i utgangspunktet. Plusser du på innmat og upasteuriserte melkeprodukter, isør oster for kalsium, så skal dere være sikret, forutsatt at dere ikke spiser disse matemnene med andre matemner som saboterer opptak og utnyttelse. Som f.eks fiber eller antinæringsstoffer i korn som ikke har vært bløtlagt eller gjæret, soya eller soyasubstanser, kaffe/koffein, planteoljer, etc.

Magnesiumolje skal blandes med f.eks kokosolje for å unngå at kloret i den svir.

Du kommer ikke unna soya uansett hønseoppdretter, da alle bruker soya i dag, i den tro at det er sunt for dyra. Skal du ha soyafrie dyr må du avle dem selv, og ikke gi dem kommersielt for. Holteegg har jeg ingen kunnskap om, så de rmå andre svare.

Kokosmel er ok, verken sunt eller usunt. Kokosolje skal inneholde fra 90-96% mettet fett. Mindre enn dette indikerer at oljen er tuklet med, f.eks via innblanding av mer umettet fett.

Jod for hypotyreose er nødvendig om man mangler jod i kosten, eller spiser mye grønnsaker fra korsblomstfamilien, som inneholder substanser (goitrogener) som blokkerer jodopptaket i skjoldbruskkjertelen. Men jod alene er verdiløst, da du også må ha bl.a proteiner for aminosyren tyrosin, som er en del av skjoldbruskhormonene, og bor, kalsium, magnesium, natrium/salt, selen, og sink og vitamin A, D og B vitaminer, samt normal leverfunksjon for å ha normal skjoldbruskkjertelfunksjon så vel som normal produksjon og aktivitet av stoffskiftehormonene. Normal leverfunksjon fordi hormonene fra skjoldbruskkjertelen trenger transportproteiner fra leveren for å transporteres der de trenges i kroppen. Omdanning av thyroksin/T4 til det mer aktive og mer stoffskiftestimulerende trijodtyronin/T3 skjer også i leveren, men ikke om den ikke fungerer normalt.

Planteoljer og soyasubstanser må unngåes helt om man vil ha normal skjoldbruskkjertelfunksjon.

Syre i bløtleggingsvann er nødvendig for å aktivere enzymet fytase, som bryter ned fytinsyre.

Marianne

18.01.2013 kl.17:40

Tusen takk PP, forstår at det er mer enn selve næringsmangler som spiller inn ofte da, og er også helt med på det med mat og ikke enkelttilskudd, det er derfor jeg har spurt om et par tilskudd, nettopp fordi jeg ville kutte dem helt ut, og finne matemnene istedet (og som jeg nå har kuttet ut)

Noen få ting har jeg også spurt om, som jeg ikke lider av selv, men mer fordi jeg er nysgjerrig siden det ofte er "vedtatte sannheter" der ute, f.eks slik som grå/grønn stær, jeg har det ikke selv, men fordi f.eks det er en slik sykdom som leger hevder ikke lar seg friske, men må holdes ved like ved hjelp av f.eks øyedråper pga av press på øynene osv, og etter all ny kunnskap her inne, nekter jeg å tro at det "bare er noe man må leve med" og har derfor dristet meg til å spørre om noen få slike ting også, da jeg vet at du vet sannheten "bak villedningen/ og legeuttalelses-svadaen", men jeg beklager det og forstår deg godt, og er jo også i gang fullt og helt med matemner og kun det, så langt det lar seg gjøre nå, før magen spiller helt på lag igjen, så igjen tusen takk for all info og veilledning du har gitt :-)

Hanne

18.01.2013 kl.18:02

Fjærkreene på Holte Gård får ikke kraftfôr eller noe som helst med soya, fikk jeg vite da mann i butikken Røtter ringte for meg og spurte for mange måneder siden. Om jeg ringer Holte igjen en dag for å få vite mer nøyaktig hva de får, og for å være helt sikker på dette med soya, så skal jeg avgi rapport her inne. Ta ta :)

PirkePetter

18.01.2013 kl.18:24

Marianne, det var ikke deg jeg siktet til angående pilleutsagnet.

18.01.2013 kl.19:57

PP eller noen av dere andre erfarne, ang upasteurisert ost. Magen min klarer ikke f.eks parmesan. Har nå fått tilgang til en upasteurisert ost fra Vikabråten i en butikk her i byen. Tenkte prøve den. Men er det sånn at de fra Tidsporten er lettere fordøyelig siden de er naturfermentert? Er naturfermenterte oster å oppdrive hos noen av de norske produsentene?

Emily

18.01.2013 kl.20:46

Jeg er så glad at jeg fant denne bloggen med så mye nyttig informasjon. Det gjør godt å se at det er andre som er opptatt av å få god helse gjennom å spise det beste for kroppen. Jeg ser allerede forbedringer hos mine barn, min mann og meg etter at vi har økt på mengden med kraft og innført gelatin, begynt å spise avdem smør, spise mer fisk, spise mer lever, og økt mengden med kokosolje.

Ok, jeg ser at vi er godt på vei med vårt inntak av kraft/gelatin og har nettopp begynt med riktig smør for et par uker siden. Jobber nå med å få tak i melk, venter spent for å høre fra et par melkeringer. Men, du sier at hvis vi spiser fiber samtidig med måltidet så blir det ugunstig. Burde vi la være å spise noe rå mat da som gulrotter, epler, bananer, agurk, osv? Kokosmel er også høy i fiber så det ville også kom i veien for optimal opptak av næring?

Tusen takk for tipset om blanding av kokosolje med magnesium!! Flott å få vite en måte å få det til for barna!

Dessverre blir det vanskelig å ha egne høns siden vi bor i rekkehus. Er det bedre å la være å spise egg siden de eneste vi får tak i er de som kommer fra soya spisende høns?

Angående kokosnøttolje så lest jeg feil, min inneholder også riktig mengde med mettet fett. Beklager tullet mitt!

Anbefaler du ikke tallow (beklager jeg vet ikke hva det heter på norsk... jeg er amerikaner) fordi det ikke inneholder nok mettet fett? Vi har spist mengder med det i flere år og det var kanskje ikke så god ide? Sønnen våres elsker pemmican som lages med halvparten tallow og halvparten tørket biff pulver.

PirkePetter, det er utrolig hvor mye kunnskap du har og at du deler så åpenhjertig med oss! Stor klem til deg fra en skikkelig nysjerrigfru.

Linn

18.01.2013 kl.22:00

Spørsmålet ovenfor ang ost var fra meg, navnet falt ut. Emily, har de ikke egg fra Holte gård f.eks på menybutikkene hos deg? Ang Avdem smør, jeg spurte de ang å spesialbestille usaltet. Det kan man, men må isåfall bestille 10kg av gangen sa hun.

PirkePetter

18.01.2013 kl.22:09

Naturgjæret er bare et tulleord Christer har funnet på, og er meningsløst. Forskjellen mellom de fleste norske upasteuriserte oster og dem fra osteopprørerne ligger i foret til dyrene, og ikke gjæring av noe slag. Jeg er klar over at det finnes en del norske upasteuriserte oster, men da normalt fra kyr som får konvensjonelt eller økofor som inneholder de samme helseskadelige (for kyrne) matemnene (korn, soya, raps, planteoljer, etc). Så med tanke på at osteopprørerkyrne går på beite og ellers får hly og hele korn, ikke kraftfor, så ville jeg anbefale dem før noen norske oster. Og så vidt jeg har fått med meg så er de østerrikske ostene litt billigere også.

Emily, rå grønnsaker og frukt går fint så lenge det ikke er til alle måltider. Det er hovedsaklig kornfiber, og pektin som binder næringsstoffer.

Egg inneholder en god del næring de fleste ikke får i seg via de fleste andre matemner, slik at selv egg som inneholder soyasubstanser er bedre enn ingen egg. Jeg ville imidlertid være forsiktig med slike egg ved forsøk på å få barn, under svanerskap og ved amming, for å unngå enhver negativ hormonell (østrogen) påvirkning fra isoflavonene i soya

Jeg anbefaler talg/tallow i mange kommentarer, ikke bare for helseårsaker, men også fordi smaken, akkurat som med kraft, høyner til og med vanlig mat til de store høyder. Talg inneholder mye mettet fett, og er derfor betydelig sunnere enn planteoljer. Det norske ordet talg gjelder for både tallow og suet, og du vet kanskje allerede at svinefett/smult er det samme som lard.

Pemmikan var forresten opprinnelig laget av bøffelfett, som er enda mer mettet enn storfefett. Jeg pleier å lage en del selv, samt ulike former for tørket kjøtt/jerky.

Marianne

18.01.2013 kl.22:27

Ok, jeg forstår, takk for forklaring, PP :-)

Linn

18.01.2013 kl.22:32

Takk for info ang ost, PP!

Marianne

19.01.2013 kl.12:38

PP, bare lurte kort på det med pektin og frukt, er det best å unngå for mye frukt av den grunn og/eller finnes det gode grunner i tillegg til pektin, til å unngå mest mulig frukt generelt i kosten, sånn rent ernæringsmessig ? (og da ikke matopplevelses/variasjons-messig )

Lurte også på det med C-vitamin, leste bakover et sted at rått/ speket/gravet kjøtt ga vitamin C. Er det kun i den formen at animalia gir vitamin C, eller er det noen av matemnene som ikke er tilberedt slik, som også da gir tilstrekkelig vitamin C ?

Emily

19.01.2013 kl.13:13

Hei Petter! Takk igjen for at du tar deg tid til grundige forklaringer!

Kult at du også lager tørket kjøtt og pemmican! Pemmican er virkelig en grei turmat!

Linn, tusen takk for tips om egg fra Holte Gård. Min nærmeste Meny har dem ikke, men jeg skal skjekke andre steder.

På Meny igår så fant jeg fersk lammelever! Kostet bare 32kr kilo!!! Jeg kjøpt alt de hadde. :)

PirkePetter

19.01.2013 kl.13:29

Marianne, jeg anbefaler at dem som trenger å få opp næringsnivåene snøggast råd unngår det meste av frukt og grønnsaker, mens de fleste ellers er helt ok nå og da som en del av et variert kosthold.

Vitamin C tåler ikke varme spesielt godt slik at rå eller tradisjonelt tilberedte matemner, melkesyregjærede inkludert, inneholder vitamin C av betydning. Melkesyregjæring øker og konserverer inneholdet av vitamin C i de matemner som gjæres.

Linn

19.01.2013 kl.13:43

Emily, du kan spørre om de kan bestille de eggene. Her på min Meny har de tatt inn en del på forespørsel. Og nå har de mange av tingene fast.. Prøver nå med Avdem-varene, hehe.

Marianne

19.01.2013 kl.15:39

Ok PP, hjerte(lig) a)takk :-)

PirkePetter

20.01.2013 kl.03:17

Trudemor - hjerteoppskrifter -

Generell info ?

http://www.foodsubs.com/MeatvarHeart.html

http://www.scottsdalefitnessandhealth.com/superfoods.html

http://kellythekitchenkop.com/category/organ-meats

http://www.tendergrassfedmeat.com/2010/08/11/the-benefits-of-organ-meats/

http://www.truthaboutabs.com/weird-nutrient-dense-meat.html

http://www.eatmedaily.com/2009/05/offal-of-the-week-heart/

http://www.divinecaroline.com/22175/97086-offal-healthy-nutritional-value-variety

http://toomanyjarsinmykitchen.com/2012/02/27/all-about-offal-why-to-include-organ-meats-in-your-diet/

http://www.livestrong.com/article/336563-is-beef-heart-healthy/

http://rapidcityjournal.com/lifestyles/offal-not-awful-foodies-find-taste-for-organ-meats/article_6b3ebd5c-568f-11e1-8b21-0019bb2963f4.html

http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2011/aug/12/an-a-to-z-of-offal

Oppskrifter - Tilberedning ?

http://www.motherearthnews.com/real-food/cooking-organ-meats-zmaz76mjztak.aspx

http://www.livingpaleo.com/a-guide-to-organ-meat/

http://www.westonaprice.org/food-features/cooking-with-mystery-meat

http://www.westonaprice.org/food-features/gourmet-organ-meat-recipes

http://www.marksdailyapple.com/organ-meats/#axzz1pLPPPD6e

http://kellythekitchenkop.com/2008/06/you-can-eat-beef-heart.html

http://www.livestrong.com/article/509912-how-to-cook-beef-organs/

http://ruhlman.com/2011/08/how-to-cook-beef-heart/

http://www.cdkitchen.com/recipes/ingredient/offal/

http://www.livestrong.com/article/471142-how-to-cook-heart-meat/

http://www.seriouseats.com/recipes/2010/03/the-nasty-bits-beef-heart-4-ways-stew-seared-or-grilled-burgers-french-fries.html

http://www.seriouseats.com/recipes/2010/03/the-nasty-bits-venison-heart-tartare-recipe.html?ref=title

http://www.seriouseats.com/recipes/2012/02/braised-heart-with-olives-dates-and-cinnamon-recipe.html?ref=search

http://www.seriouseats.com/recipes/2012/02/grilled-heart-recipe.html?ref=search

http://moroccanfood.about.com/od/maindishes/r/Heart_kebab.htm

http://www.seriouseats.com/2011/05/the-nasty-bits-chicken-heart-yakitori.html?ref=title

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Grilled-Chicken-Hearts-101735

http://www.slashfood.com/2008/06/22/grilled-chicken-hearts/

http://www.howtopeelanonion.com/2011/02/15/marinated-chicken-hearts/

http://www.gourmet.com/recipes/2000s/2009/09/grilled-chicken-heart-brochettes-with-herb-and-garlic-vinaigrette

http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-herb-stuffed-beef-heart

http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-herb-stuffed-mutton-heart

http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-liver-heart-kofta-curry

http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-khalyat-alkadba-wal-gholoob

http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-ox-heart-black-curry

http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-stuffed-heart-casserole

http://www.youtube.com/watch?v=cfxLptyBQkY

Speke hjerte ?

http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=5&t=27446

http://beagleforum.no/viewtopic.php?f=42&t=512

http://www.123hjemmeside.no/JaktlagetElgsporet/33673231

http://www.selskabelig.no/?p=3608

http://kaldroyking.blogspot.no/2011/10/rykt-og-speket-hjortehjerte.html

PirkePetter

20.01.2013 kl.13:53

Anonym, en kuriositet -

Low-Carb Diet Prevents Polio

By Benjamin Sandler, MD

Summary: The complete book, published in 1951 by the Lee Foundation for Nutritional Research. Captain Sandler, a former United States naval surgeon, had been studying the causes of polio and tuberculosis since the 1930s. In both cases, he found that the best way to prevent these infectious diseases was a low-carbohydrate diet. In this book, Dr. Sandler describes how in the summer of 1948, he convinced the media outlets of North Carolina to put his ideas to the test. Over a few-day period in August, newspapers and radio stations throughout the state ran stories presenting Sandler's low-carb diet as a means of polio prevention. (For an example of one such report, see "Low-Carb Diet Prevents Polio?Newspaper Article" in these archives.) Subsequently, North Carolina's rate of polio incidence went from being one of the worst in the country to one of the best. Sandler also pokes holes in common beliefs about polio and examines the disease's pattern around the world, explaining why the United States was the worst hit. Shockingly, this book was banned by the government not long after it was published. Yet it reveals much about polio that most doctors have never heard and merits rediscovery, so that the fundamental truths it details can receive a fair hearing in light of current biochemical knowledge. Published under the original title Diet Prevents Polio, 1951.

http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/DIET%20PREVENTS%20POLIO.PDF

Emily

21.01.2013 kl.11:50

Hei Hanne og Linn,

Jeg har fått denne beskjeden fra Holte Gård:

De (hønene) spiser vårt eget 100% økologiske for. Hovedingrediensen er Økologiske Mais. ellers er det øko Havre, øko Hvete, Øko Soya + +

Mvh

Holte Gård

v/ Magnus

Det var kjedelig... Jeg kan likegreit fortsette å kjøpe hos min bonde enn så lenge fordi eggene hans koster 2,50 og er økologiske. Jeg er da på jakt etter bedre, soya-free eggs...Tips om gode egg i Oslo området tas gjerne imot!

hilsen Emily

Linn

21.01.2013 kl.13:20

Takk for info, Emily! Det er veldig kjekt å vite.

Cecilie

21.01.2013 kl.15:23

Jeg er også på jakt etter sunne og gode egg i Oslo/Akershus:) Noen som har tips?

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits