Hjemmelaget eplecider med futt i!

Her er det som er igjen etter at jeg lagde eplecider for en del uker siden! Resten gikk i taket, på gulvet, utover hele kjøkkeninnredningen og på veggen. Hehe. Det begynte bra. En god del epler ble kjørt gjennom juiceren. Skum ble fjernet. Salt og myse ble blandet inn i juicen. Bollen med juiceblandingen ble dekket til og stod på benken i ca tre dager. Mer skum og noe kamgjær ble fjernet underveis. Etter tre dager fylte jeg opp glassflasker med juice og sørget for at flaskene ikke ble fulle - men lot det være godt med luft i toppen av flasken. Og her om dagen skulle første smaksprøve taes. Klok av skade burde jeg tenkt at jeg skulle åpne flasken over vasken, men jeg tok sjansen og åpnet den midt på gulvet. Har du åpnet champanjeflaske før - så var smellet i allefall ikke noe mindre her. Og strålen var høy og lang! Før jeg rakk vasken var kjøkkenet dusjet med eplecider. Og jeg sitter igjen med denne "smaksprøven". Men, jeg mister ikke motet. Og prøver igjen en annen gang. Godt var det i allefall - og mye futt i smaken. Gudene vet hvorfor det ble sånn. Noen ideer anyone? For å få en "snillere" variant av eplecider kan du kanskje prøve Gry sin oppskrift med å blande inn vannkefir i stedet for myse. 

 

Det har vært lite tid til blogging her inne for min del, men godt å se at kommentarfeltet likevel lever sitt eget liv og at diskusjonen fortsatt går. Tiden har ikke strukket helt til for min del i det siste, rett og slett. Det er rart hvordan livet tar nye vendinger når kropp og sjel faller på plass og kommer i balanse. Man utstråler en helt annen energi. Jeg tror fullt og helt på at når man tenker positivt og tenker at ting ordner seg - det er da ting begynner å skje. Plutselig stod jeg der med et jobbtilbud som jeg ikke hadde bedt om - så nå er jeg marketing manager i et spennende lite firma her i byen. Timingen er perfekt. Jeg føler meg endelig klar til å ta hele skrittet ut i arbeidslivet igjen. Det er utrolig gøy! Og det føles fantastisk at kropp og sjel flyter og har det godt - og at jeg har masse energi selv om jeg har vært en full dag på jobb. I tillegg har jeg kommet ordentlig i gang med å trene, både løping og styrketrening (moderat nivå) flere ganger i uken. Jeg sover fortsatt veldig godt, selv om jeg hele tiden må passe på å ikke stresse eller overskride mine egne grenser. Jeg lever fortsatt et rutineliv og trives best med det. Jeg er trofast mot tradisjonsmat og merker at jeg spiser veldig enkelt og kanskje litt ensidig nå som jeg har det mer travelt. Jeg drikker MYE melkekefir hver dag, spiser tynne knekkebrød med mye upasteurisert smør, upasteurisert ost fra Tidsporten og spekemat (primært fenalår, reinspølse og reinhjerte) - og selvsagt egg Jeg tar mine daglige inntak med fiskeleverolje, gelatin - og sprayer magnesium og smører progesteronkrem på huden daglig. Og mine adaptogener er også en veldig integrert del av meg - og det går fortsatt i ashwaganda, rhodiola - og ikke minst reinrot som jeg drikker i perioder når stresset i kroppen øker. Det fungerer som ei kule! Ukene uten barn er dette i hovedsak det jeg spiser (i tillegg til restemiddager) - og det er sannelig ikke mye å blogge om siden jeg har skrevet om det så mange ganger før. Når barna er hos meg kjører vi mye på gamle favoritter som suppe kokt på kraft og mye rent kjøtt som kalvekjøtt, kylling og lam. Men også pizza i helgene hvor deigen syrnes i forkant. Jeg har ikke tenkt å ta helt permisjon fra bloggen, så jeg dukker nok opp med litt nytt etterhvert. 

Men er man i flyt så skjer det mer. Og det har det sannelig gjort! Den største nyheten for dere er kanskje at super-Inger-Lise og jeg har kastet oss på en morsom utfordring! Vi har meldt oss på en topptur på ski i Lofoten i mars 2013! Ingen av oss har prøvd dette før, men begge er veldig instilt på at dette skal vi bare gjøre. Flybillett og camp-pass er bestilt. Dette er min 40-årskrise tenker jeg - eller min måte å leve ut drømmer på - eller dreie livet over i en ny retning på.  Inger-Lise har bare såvidt passert tjue år - så jeg er jo litt imponert over at hun gidder å bli med MEG på tur!  For øyeblikket screener vi markedet for toppturutstyr - og vi begynner å trene og pushe hverandre så fort snøen kommer til byen. Foreløpig er det bare styrketrening som gjelder - for det må styrke til i armer og bein for å klare bragdene har vi funnet ut. Dersom noen av dere er interessert i å joine oss er det bare å sende meg en mail så kan jeg fortelle mer. Men jeg kan bare si at en mer komplett trening for hele kroppen skal du lete lenge etter - og en større naturopplevelse får du neppe (ifølge de vi har snakket med som har gått toppturer før...smil). Vi har også store planer om å lage en blogg ut av denne utfordringen - og håper det kan være interesse for det. Toppturmat vil bli en naturlig del av planleggingen!

Vi lever her og nå - ingen grunn til å la drømmene dine ligge.... 

 

16 kommentarer

Helsebloggen Lovelyliller.com

22.11.2012 kl.01:16

så spennende med topptur! Lofoten er nydelig - har bodd der :)

Ingelill

22.11.2012 kl.07:25

Morsomt med eddiken, myse er en spenstig rakker.

Fikk nyss i noe angående kombuchasoppen, den kan bli smittet av eddiksopp og bli mer eddiksopp enn kombuchasopp? Har ikke fått sett etter mer informasjon om saken,men eddik og kombuchasopp var visst ganske like... Så jeg har litt lyst til å prøve forskjellige eddiker med en kombucha. Ja det er mye moro jeg har planer om, kan jo ikke gjøre alt på en gang.

Topptur til lofoten høres moro ut, alderforskjell har jo ikke noe å si, det der blir bra tenker jeg! :-)

gry

22.11.2012 kl.13:18

Haha, morsomt. Jeg er forresten aldeles gira på eplecider om dagen, eller helst kvelden da ;-)

Kjekt å se livstegn igjen :)

PirkePetter

22.11.2012 kl.14:16

I kombuchakulturen er eddiksyrebakterier en integrert del, og følgelig kan ikke kombuchakulturen bli smittet av noe som er en naturlig del av den i utgangspunktet. Imidlertid kan man få kombuchakulturen til å forandre seg, via å forandre miljø og næringstilgang og type, slik at eddiksyrebakterier vil dominere

Solveig

22.11.2012 kl.15:56

Så stilig! Håper dere legger ut turmatoppskrifter! Er veldig glad i friluftsliv selv, men etter å ha lært om tradisjonell mat kommer nok turmaten til å bli modifisert framover;-) Sjekk for øvrig ut finn.no for turutstyr, kan hende dere kommer over et realt kupp (kanskje det havner noen ubrukte julegaver ut der i januar? ;-)

Ingelill

23.11.2012 kl.12:44

Ahaaa, da skjønner jeg PirkePetter. Da var det nok en forvandling i kombuchasoppens virkningsmåte jeg fikk høre om. Disse soppene er herlige :-)

Linn

23.11.2012 kl.17:32

Er det noen som har konkrete forslag til mat, hva som er godkjent av f.eks knekkebrød? Jeg er veldig syk, sengeliggende med hjemmesykepleie, og trenger derfor en del enkle løsninger nå i starten. Og gjerne tørrmat som tåler stå en stund. Har lest mye og forstår hva og hvorfor. Er begrenset hvor mye jeg orker skrive foreløpig. Veldig takknemlig for tips og råd! Har bestilt blue ice olje, gelantin, kokosolje fra Tidsporten. Spiser selvsagt ikke hvitt sukker el margarin, og stort sett går d i hjemmelaget ren mat. Mye iherb også. Hilsen Linn

Heidi

24.11.2012 kl.13:46

Anne Marit: Det er helt supert å høre at du har det så bra! Og, bloggen din er viktig selvom det ikke kommer så ofte innlegg lenger. Jeg for min del kan leve lenge på de tidligere innleggene ;-) MEN: Hvis du synes det er ok at bloggen lever sitt eget liv med kommentarer osv., så vær så snill å åpne for at alle kommentarer publiseres uten å gå igjennom godkjenning (nå er innstillingen satt til at noen kommentarer publiseres rett ut, mens noen må innom godkjenning). Særlig frustrerende er det når PirkePetter skriver lange svar som det tar evigheter før blir publisert... Og en annen ting: Kan du legge inn en "Søk i denne bloggen-funksjon" slik at det blir lettere å finne tilbake til ulike tema?

Ha en super opptrening frem mot topptur i Lofoten! Vet ikke hvor i Lofoten dette er, men om det ikke er altfor langt herfra inviterer jeg gjerne på ett-eller-annet-supert-som-er-godt-for-kroppen :-)

Heidi :-)

PirkePetter

24.11.2012 kl.16:26

Heidi, som jeg har skrevet til deg i en tidligere kommentar så kan du google emneordet du søker etter sammen med bloggnavnet senseoflife. F.eks talg senseoflife, Heidi senseoflife om du vil se alle kommentarene dine, etc

Marianne

24.11.2012 kl.23:08

Fantastisk! Jeg er i gang med trening selv. Helt i stargropa dog. 2013 sa du?................

Linn

24.11.2012 kl.23:25

Er det ok å bruke Tjukkmjølk fra Røros mon tro?

Vibeke

27.11.2012 kl.12:03

Herlig lesning AM, du stråler virkelig for tiden:-) Jeg blir absolutt med på noen treningsturer, alltid trivelig med godt selskap! Etter å ha hatt mer tid til overs i det siste har det også her blitt mer tid til trening og det merkes virkelig på formen at man spiser annerledes enn før. Fantastisk!

Nina

27.11.2012 kl.15:09

Pirke Petter

jeg forsøkte å google slik du sa for å se mine kommentarer, men fikk ikke noen treff. Hvrdan kan jeg best se når jeg har fått svar på mine kommentarer?

PirkePetter

27.11.2012 kl.17:29

Jeg fikk 6 treff med Nina i denne bloggen -

http://www.google.no/search?q=nina+senseoflife&hl=no&tbo=d&gbv=1&source=lnt&tbs=ctr:countryNO&cr=countryNO&sa=X&ei=2em0UKe8CoiE4gSyv4GQCw&ved=0CBMQpwUoAg

Jeg søkte på Nina senseoflife og valgte norske sider i treff

AnneB

27.11.2012 kl.20:21

Så moro å lese Anne Marit:), både med eddik her og der og toppturplaner. Kom gjerne hit på treningsturer, mange fine 1000-meterstopper i kort omkrets. Jeg gikk min første i fjor, det var en utrolig opplevelse å klare å komme opp, nyte utsikten, kaste seg utfor i verdens vakreste bakke:).

05.12.2012 kl.13:21

Takk for fine kommentarer fra dere. Jeg gjør mitt beste for å holde bloggen going-strong, men ikke så lett å få til i en hverdag med full jobb. Men jeg har ambisjoner om å være oftere innom og legge ut innlegg oftere. Så får jeg heller justere ned på kravene når det gjelder billedkvalitet. Det er nå fikset slik at alle kommentarer legges rett ut og må heretter ikke godkjennes av meg. Så prat i vel folkens. Anne marit

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits