Hjemmelaget eplecider med futt i!

Her er det som er igjen etter at jeg lagde eplecider for en del uker siden! Resten gikk i taket, p gulvet, utover hele kjkkeninnredningen og p veggen. Hehe. Det begynte bra. En god del epler ble kjrt gjennom juiceren. Skum ble fjernet. Salt og myse ble blandet inn i juicen. Bollen med juiceblandingen ble dekket til og stod p benken i ca tre dager. Mer skum og noe kamgjr ble fjernet underveis. Etter tre dager fylte jeg opp glassflasker med juice og srget for at flaskene ikke ble fulle - men lot det vre godt med luft i toppen av flasken. Og her om dagen skulle frste smaksprve taes. Klok av skade burde jeg tenkt at jeg skulle pne flasken over vasken, men jeg tok sjansen og pnet den midt p gulvet. Har du pnet champanjeflaske fr - s var smellet i allefall ikke noe mindre her. Og strlen var hy og lang! Fr jeg rakk vasken var kjkkenet dusjet med eplecider. Og jeg sitter igjen med denne "smaksprven". Men, jeg mister ikke motet. Og prver igjen en annen gang. Godt var det i allefall - og mye futt i smaken. Gudene vet hvorfor det ble snn. Noen ideer anyone?For f en "snillere" variant av eplecider kan du kanskje prve Gry sin oppskrift med blande inn vannkefir i stedet for myse.

Det har vrt lite tid til blogging her inne for min del, men godt se at kommentarfeltet likevel lever sitt eget liv og at diskusjonen fortsatt gr. Tiden har ikke strukket helt til for min del i det siste, rett og slett. Det er rart hvordan livet tar nye vendinger nr kropp og sjel faller p plass og kommer i balanse. Man utstrler en helt annen energi. Jeg tror fullt og helt p at nr man tenker positivt og tenker at ting ordner seg - det er da ting begynner skje. Plutselig stod jeg der med et jobbtilbud som jeg ikke hadde bedt om - s n er jeg marketing manager i et spennende lite firma her i byen. Timingen er perfekt. Jeg fler meg endelig klar til ta hele skrittet ut i arbeidslivet igjen. Det er utrolig gy! Og det fles fantastisk at kropp og sjel flyter og har det godt - og at jeg har masse energi selv om jeg har vrt en full dag p jobb. I tillegg har jeg kommet ordentlig i gang med trene, bde lping og styrketrening (moderat niv) flere ganger i uken. Jeg sover fortsatt veldig godt, selv om jeg hele tiden m passe p ikke stresse eller overskride mine egne grenser. Jeg lever fortsatt et rutineliv og trives best med det. Jeg er trofast mot tradisjonsmat og merker at jeg spiser veldig enkelt og kanskje litt ensidig n som jeg har det mer travelt. Jeg drikker MYE melkekefir hver dag, spiser tynne knekkebrd med mye upasteurisert smr, upasteurisert ost fra Tidsporten og spekemat (primrt fenalr, reinsplse og reinhjerte) - og selvsagt egg Jeg tar mine daglige inntak med fiskeleverolje, gelatin - og sprayer magnesium og smrer progesteronkrem p huden daglig. Og mine adaptogener er ogs en veldig integrert del av meg - og det gr fortsatt i ashwaganda, rhodiola - og ikke minst reinrot som jeg drikker i perioder nr stresset i kroppen ker. Det fungerer som ei kule! Ukene uten barn er dette i hovedsak det jeg spiser (i tillegg til restemiddager) - og det er sannelig ikke mye blogge om siden jeg har skrevet om det s mange ganger fr. Nr barna er hos meg kjrer vi mye p gamle favoritter som suppe kokt p kraft og mye rent kjtt som kalvekjtt, kylling og lam. Men ogs pizza i helgene hvor deigen syrnes i forkant. Jeg har ikke tenkt ta helt permisjon fra bloggen, s jeg dukker nok opp med litt nytt etterhvert.

Men er man i flyt s skjer det mer. Og det har det sannelig gjort! Den strste nyheten for dere er kanskje at super-Inger-Lise og jeg har kastet oss p en morsom utfordring! Vi har meldt oss p en topptur p ski i Lofoten i mars 2013! Ingen av oss har prvd dette fr, men begge er veldig instilt p at dette skal vi bare gjre. Flybillett og camp-pass er bestilt. Dette er min 40-rskrise tenker jeg - eller min mte leve ut drmmer p - eller dreie livet over i en ny retning p. Inger-Lise har bare svidt passert tjue r - s jeg er jo litt imponert over at hun gidder bli med MEG p tur! For yeblikket screener vi markedet for toppturutstyr - og vi begynner trene og pushe hverandre s fort snen kommer til byen. Forelpig er det bare styrketrening som gjelder - for det m styrke til i armer og bein for klare bragdene har vi funnet ut. Dersom noen av dere er interessert i joine oss er det bare sende meg en mail s kan jeg fortelle mer. Men jeg kan bare si at en mer komplett trening for hele kroppen skal du lete lenge etter - og en strre naturopplevelse fr du neppe (iflge de vi har snakket med som har gtt toppturer fr...smil). Vi har ogs store planer om lage en blogg ut av denne utfordringen - og hper det kan vre interesse for det.Toppturmat vil bli en naturlig del av planleggingen!

Vi lever her og n - ingen grunn til la drmmene dine ligge....

16 kommentarer

Helsebloggen Lovelyliller.com

22.11.2012 kl.01:16

s spennende med topptur! Lofoten er nydelig - har bodd der :)

Ingelill

22.11.2012 kl.07:25

Morsomt med eddiken, myse er en spenstig rakker.

Fikk nyss i noe angende kombuchasoppen, den kan bli smittet av eddiksopp og bli mer eddiksopp enn kombuchasopp? Har ikke ftt sett etter mer informasjon om saken,men eddik og kombuchasopp var visst ganske like... S jeg har litt lyst til prve forskjellige eddiker med en kombucha. Ja det er mye moro jeg har planer om, kan jo ikke gjre alt p en gang.

Topptur til lofoten hres moro ut, alderforskjell har jo ikke noe si, det der blir bra tenker jeg! :-)

gry

22.11.2012 kl.13:18

Haha, morsomt. Jeg er forresten aldeles gira p eplecider om dagen, eller helst kvelden da ;-)

Kjekt se livstegn igjen :)

PirkePetter

22.11.2012 kl.14:16

I kombuchakulturen er eddiksyrebakterier en integrert del, og flgelig kan ikke kombuchakulturen bli smittet av noe som er en naturlig del av den i utgangspunktet. Imidlertid kan man f kombuchakulturen til forandre seg, via forandre milj og nringstilgang og type, slik at eddiksyrebakterier vil dominere

Solveig

22.11.2012 kl.15:56

S stilig! Hper dere legger ut turmatoppskrifter! Er veldig glad i friluftsliv selv, men etter ha lrt om tradisjonell mat kommer nok turmaten til bli modifisert framover;-) Sjekk for vrig ut finn.no for turutstyr, kan hende dere kommer over et realt kupp (kanskje det havner noen ubrukte julegaver ut der i januar? ;-)

Ingelill

23.11.2012 kl.12:44

Ahaaa, da skjnner jeg PirkePetter. Da var det nok en forvandling i kombuchasoppens virkningsmte jeg fikk hre om. Disse soppene er herlige :-)

Linn

23.11.2012 kl.17:32

Er det noen som har konkrete forslag til mat, hva som er godkjent av f.eks knekkebrd? Jeg er veldig syk, sengeliggende med hjemmesykepleie, og trenger derfor en del enkle lsninger n i starten. Og gjerne trrmat som tler st en stund. Har lest mye og forstr hva og hvorfor. Er begrenset hvor mye jeg orker skrive forelpig. Veldig takknemlig for tips og rd! Har bestilt blue ice olje, gelantin, kokosolje fra Tidsporten. Spiser selvsagt ikke hvitt sukker el margarin, og stort sett gr d i hjemmelaget ren mat. Mye iherb ogs. Hilsen Linn

Heidi

24.11.2012 kl.13:46

Anne Marit: Det er helt supert hre at du har det s bra! Og, bloggen din er viktig selvom det ikke kommer s ofte innlegg lenger. Jeg for min del kan leve lenge p de tidligere innleggene ;-) MEN: Hvis du synes det er ok at bloggen lever sitt eget liv med kommentarer osv., s vr s snill pne for at alle kommentarer publiseres uten g igjennom godkjenning (n er innstillingen satt til at noen kommentarer publiseres rett ut, mens noen m innom godkjenning). Srlig frustrerende er det nr PirkePetter skriver lange svar som det tar evigheter fr blir publisert... Og en annen ting: Kan du legge inn en "Sk i denne bloggen-funksjon" slik at det blir lettere finne tilbake til ulike tema?

Ha en super opptrening frem mot topptur i Lofoten! Vet ikke hvor i Lofoten dette er, men om det ikke er altfor langt herfra inviterer jeg gjerne p ett-eller-annet-supert-som-er-godt-for-kroppen :-)

Heidi :-)

PirkePetter

24.11.2012 kl.16:26

Heidi, som jeg har skrevet til deg i en tidligere kommentar s kan du google emneordet du sker etter sammen med bloggnavnet senseoflife. F.eks talg senseoflife, Heidi senseoflife om du vil se alle kommentarene dine, etc

Marianne

24.11.2012 kl.23:08

Fantastisk! Jeg er i gang med trening selv. Helt i stargropa dog. 2013 sa du?................

Linn

24.11.2012 kl.23:25

Er det ok bruke Tjukkmjlk fra Rros mon tro?

Vibeke

27.11.2012 kl.12:03

Herlig lesning AM, du strler virkelig for tiden:-) Jeg blir absolutt med p noen treningsturer, alltid trivelig med godt selskap! Etter ha hatt mer tid til overs i det siste har det ogs her blitt mer tid til trening og det merkes virkelig p formen at man spiser annerledes enn fr. Fantastisk!

Nina

27.11.2012 kl.15:09

Pirke Petter

jeg forskte google slik du sa for se mine kommentarer, men fikk ikke noen treff. Hvrdan kan jeg best se nr jeg har ftt svar p mine kommentarer?

PirkePetter

27.11.2012 kl.17:29

Jeg fikk 6 treff med Nina i denne bloggen -

http://www.google.no/search?q=nina+senseoflife&hl=no&tbo=d&gbv=1&source=lnt&tbs=ctr:countryNO&cr=countryNO&sa=X&ei=2em0UKe8CoiE4gSyv4GQCw&ved=0CBMQpwUoAg

Jeg skte p Nina senseoflife og valgte norske sider i treff

AnneB

27.11.2012 kl.20:21

S moro lese Anne Marit:), bde med eddik her og der og toppturplaner. Kom gjerne hit p treningsturer, mange fine 1000-meterstopper i kort omkrets. Jeg gikk min frste i fjor, det var en utrolig opplevelse klare komme opp, nyte utsikten, kaste seg utfor i verdens vakreste bakke:).

05.12.2012 kl.13:21

Takk for fine kommentarer fra dere. Jeg gjr mitt beste for holde bloggen going-strong, men ikke s lett f til i en hverdag med full jobb. Men jeg har ambisjoner om vre oftere innom og legge ut innlegg oftere. S fr jeg heller justere ned p kravene nr det gjelder billedkvalitet. Det er n fikset slik at alle kommentarer legges rett ut og m heretter ikke godkjennes av meg. S prat i vel folkens. Anne marit

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, rd og tips for f et friskere, sunnere og mer balansert liv. P alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits