Husk Matstreif i dag og i morgen på Rådhusplassen

Veldig kort beskjed, men vil bare minne om Matstreif i Oslo sentrum i dag og i morgen. Gå på nettet og sjekk alle leverandører som kommer. Jeg fikk mail fra en av mine favoritter - Haugen Gårdsmat. De stiller med rykende fersk kjøtt av lam og rein. Spør om de har "buljongkjøtt" av rein. Jeg har nettopp kokt kraft av såkalt buljong kjøtt (med bein) fra mine hjemtrakter i nord. Makan til gelatinrik kraft skal du lete lenge etter. Jeg må løpe på jobb - men vi snakkes i løpet av helgen! Hilsen fra meg (på trikken!)

23 kommentarer

Ingelill

14.09.2012 kl.17:24

Kos deg på matstreif, håper du gir en rapport etter " skattejakten" hvis du skal dit .

Jeg traff maks uheldig med min offshoretur, i havet på både Bergen og Oslo sin matstreif, er det mulig...! Men stiller sterkt til neste år :)

AnneMarit

14.09.2012 kl.18:29

Jeg dro innom på vei hjem fra jobb, slepende på en tung fotobag. Ikke helt ideelt og for sliten til å fotografere, men jeg fikk vært der - og jeg fikk tak i en del suverene råvarer! Jeg er mektig imponert over hvor mange utrolig fine leverandører som var tilstede! For de av dere som har dagen åpen i morgen - ta turen innom Rådhusplassen. Kortreist mat er i vinden, ingen tvil. Jeg fikk kjøpt fårikål og lammeskank fra Haugen Gårdsmat, 2 reinhjerter og 3 spekepølser av rein (uten nitritt selvsagt) fra Fjellvillt - og da var lommeboka tom gitt! Dama hos Fjellvilt fortalte at Børge Ousland (var det det han heter?) hadde med seg 12 kilo reinhjerter på sin ekspedisjon - da han hadde funnet ut at dette var den optimale næring og energi for denne type anstrengelse. Hjerte veier ikkr stort, så det er også et moment når man skal på polferd! Det er nokså kult å høre slikt! Tenker han holdt ut lenger enn de som bare spiste knekkebrød! Ellers mye nitritt også på Matstreif, men bare spør i vei - så finner du skattene. Bonden min fra Nordmøre var jammen der han også. Han har gode upasteuriserte oster. Rømme var han tom for allerede - auda! Nå et jeg sannelig på trikken igjen, hjem til sofaen. Kveldens fastfood blir bacalao fra Troms med "ækte" kyst-torsk! Takk for tips, mette! Gikk løypa di. Snakkes. Anne

Ingelill

14.09.2012 kl.18:54

Så spennende! Tenk at hjertene faktisk er polferdmat, moro med slik informasjon. Nå har jeg ikke tenkt meg på polferd, men godt tips til lengre turer.

Kos deg med Bacalaoen, fastfood som jeg kan like . Tar gjerne en oppskrift på den :)

Ingerlise

14.09.2012 kl.20:33

Ai ai ai, for et mekka der nede! Gull for matsjelen!

Nydelige (upast)oster på rekke og rad, speket lyngslammebog som ikke blir servert kraftfor, friske og ubetuklede spekepølser( av de som var fulle av humbug skulle en av de fra denne høsten av lages uten nitritt, fremskritt:) og tørket kjøtt i fleng, smør, rømme og tørrfisk, og gudene vet hva de ikke hadde av ekte struttende god mat! Ferksmelk er i grunn det eneste jeg kan komme på nu.

Det ble ekko i lommeboken her også, men mat for høsten er sikret :-)

Og ja spør i vei om salt, kraftfor, syrningskulturer, og dyrelivet:-) alle jeg snakket med(unntatt en eller to av menneskene der nede) kommenterte at de synes det var fint å få spørsmål om produktene sine, så kunne de forklare hvorfor, hvordan eller til hvilken nytte ting ble brukt eller gjort.

PirkePetter

14.09.2012 kl.21:03

Lyngslammebog som ikke har fått kraftfor? Ubetuklede spekepølser? Fulle av humbug? Og ikke minst struttende god mat? Dæven, jeg elsker språket ditt Ingerlise :-)

Hadde nesten ventet å se hoppende glade egg også :-)

ET LIV I BALANSE.

14.09.2012 kl.22:53

Hehe. Ja du kan få sagt det Ingerlise. Jeg tipper du var på pletten før de hadde åpnet bodene sine? Jeg skulle nok slått til på tilbudet ditt - for det var folksomt der nede - og det var litt for seint på dagen for min del. Men jeg fikk med meg så mye som lommeboka tillot. Det er herlig at kortreist mat og ekte mat blir mer og mer populært! Neste gang stiller jeg mer forberedt. Gleder meg forøvrig til mathallen er på plass. Da blir det fest! Anne M

Ingerlise

14.09.2012 kl.23:50

:-D dere er fine!

Ja, jeg sto der hoppende klar(og like glad) som et egg før startskuddet gikk:-) og smakte første ostebit fra Derinngården på slaget kl 11. Fantastisk nydelige oster, og hun er snill og sender med posten i kjøleembalerte(?) pakker også!

Ja maten er virkelig i vinden, og takk for det! Mathallen :-)

PirkePetter

15.09.2012 kl.00:29

Synes jeg ser lammeboger på beite :-) Minner meg om når amerikanere sier f.eks grassfed beef, og jeg alltid ser for meg store biffer med bein ute på jordet som spiser gress. Jeg har hørt en del ganger opp gjennom livet at jeg har et barns fantasi. Tenk det hedda!

Inspirert

15.09.2012 kl.01:39

Tusen takk for tips om Haugen Gårdsmat! Eg fekk tak i kjempefint fårikålkjøtt, nitrittfri leverpostei, lammekjøttbollar og bacon. Eg var òg heldig og fekk sikra meg et reinhjerte, spekepølse og spekekjøt av rein frå Fjellvillt. Eg spurte ho som solgte det om ein kunne få kjøpt Fjellvillt sine varer i butikk i Oslo. Ho fortalte at ein butikk som heiter Fenaknoken rett oppi gata (Tordenskioldsgt 12) selger det. Så då veit vi kor vi kan gå når vi treng nitrittfri spekemat på ein vanlig kvardag og det ikkje er Bondens Marked : ) Eg gjekk oppom en tur og der fekk eg bestillt meg eit økologisk og nitrittfritt fenalår! Yes!!! For ein god dag!!

Heidi-HD

15.09.2012 kl.01:49

Jeg sitter her langt oppi nord og kjenner jeg blir litt misunnelig...

Men som en kraftsalve av en bygdeentusiast sa til meg en gang: Eg meine bestemt at det er fordummande å bu i Oslo, for der har dei jo tilgang til alt og treng ikkje tenkje sjøl. Her på bygda er vi mykje meir kreative...

Jeg kan nok ikke si meg enig i at alle som bor i Oslo er dumme, men jeg tror heller ikke jeg hadde satt igang like heftige planer om hjemmespeking og diverse om jeg fortsatt hadde bodd sørpå. Så kreativ blir man faktisk av å bo litt i utkanten :-)

Vennlig hilsen Heidi

15.09.2012 kl.10:12

Min sønn på 10 er temmelig kresen og ville nok helst spist pølser, pizza og pannekaker hver eneste dag om han hadde fått lov. Stor var derfor gleden når han jublet over smaksprøver fra min innkjøpsrunde på Matstreif i går. Reinhjerte synes han var supergodt og jeg måtte le når han ropte: " Hvor har du fått tak i alle disse deilige varene?" Det blir toppers å putte biter av tørket kjøtt og reinhjerte i matpakken på skolen fremover og jeg må nok snarest få tak i mer av disse godsakene.

Mette

15.09.2012 kl.10:27

Obs, ble visst anonym på forrige innlegg. Får benytte anledningen å takke for stor inspirasjon fra bloggen din Anne Marit. Sakte men sikkert blir det innført mat og matlagingsprinsipper her i huset som jeg har fanget opp her inne og fra mange gode samtaler siden vi er venninner (heldige meg). Fersk melk, kefir, upasteurisert ost og smør, kraft, gelatinrike seigmenn og nå nitrittfri spekemat. Som deg har jeg slitt en del av og på med søvnproblemer. Siste tiden sover jeg bedre enn jeg har gjort på mange mange år. Det kan sikkert være flere årsaker til det, men den store endringen har faktisk skjedd etter at jeg begynte å få i meg gelatin. Noen som vet om det kan være en sammenheng med søvn og gelatin? Bare undrer...

Hilsen Mette

PirkePetter

15.09.2012 kl.10:44

Tar du deg bryet med å lese om gelatin via alle linkene som finnes i denne bloggen vil du raskt se at aminosyren glycin, som det er veldig mye av i gelatin, er søvnfremmende.

Mette

15.09.2012 kl.11:44

Takk, ja der finner jeg sikkert all info jeg trenger. Er i gang allerede :-)

PirkePetter

15.09.2012 kl.17:03

Her er litt å gå på, også i kommentarfeltene -

http://senseoflife.blogg.no/1330526787_spis_kraft_hver_dag.html

http://gryhammer.blogspot.no/2012/05/bompisaft-er-naturlig-proteindrikk-som_24.html

http://www.viblans.blogspot.com/2012/03/superkraft.html

AnneB

15.09.2012 kl.17:40

Hei Mette, jeg er sikker på at gelatin er søvnfremkallende:), og rogivende på dagen óg for den del. Jeg tenker på følelsen en god suppe full av kraft gir i kroppen, det er en godgod metthet syns jeg.

gladerebarn

15.09.2012 kl.22:32

Da har jeg og min mann fortært nesten et helt reinsdyrhjerte som lørdagskos sammen med upasteurisert ost. Godt var det! Takk for inspirasjon og konkrete forslag om hva man bør gå for av mat på et slikt arrangement. Jeg suste rundt etter Avdem sine upasteuriserte melkeprodukter - som jeg har prøvd ut tidligere. Og da jeg plutselig så et skilt fra Fjellvilt, visste jeg at dit måtte jeg også. At jeg spiser innmat og hjerte - er ingen selvfølge, siden jeg alltid har vært skeptisk til ukjent og "rar"mat. Men siden jeg nå har lest så mye om hva man skal spise med nedsatt magesyreproduksjon, ja da er det bare å hoppe i det. Flaks jeg har en mann som i utgangspunktet elsker tradisjonell mat. Og nå må jeg jakte på flere hjerter:-) Ikke var det for salt heller, yes!

ET LIV I BALANSE.

15.09.2012 kl.23:20

Jeg opplevde en nokså umiddelbar innvirkning på søvn da jeg begynte med gelatin, så ja det stemmer nok Mette. Det gleder meg stort å høre at kroppen roer seg og at N koser seg med hjerte og andre godsaker!!! AM

PirkePetter

16.09.2012 kl.00:03

Kanskje det snart blir gladereforeldre også :-)

AnneMarit

16.09.2012 kl.09:00

Det har det blitt allerede!

Mette

16.09.2012 kl.09:17

Ja, jeg kan skrive under på av vi definitivt blir gladereforeldre av dette ;-)

Takk for lenker og inspirasjon! Ser at jeg burde fått med meg mye av denne info tidligere. Jeg er jo fast leser av denne bloggen, men det er noe med det at ting må prøves før det virkelig går inn :-) Kraft er helt fantastisk. Merker at det hever matlagingen til et annet nivå.

Bompisaft, for en herlig idé. Må prøves til barna i dag. Jeg elsker alle tips som er suksess for barna. Mange sliter i dag med overvekt - også barna, men vi har det litt motsatt. Minstejenta er liten av vekst og jeg skulle så gjerne bidratt mer til å gi henne "kraft i bein og armer". Hun spiser så lite og da er det nok viktig at det som spises er full av næring. Jeg var også litt forsinket i vekst når jeg vokste opp så noe er nok genetisk, men selv om jeg endte opp som ganske høy så bekymrer jeg meg litt når barna ikke utvikler seg i normalt tempo.

Min sønn har etterhvert fått fart i matinntaket og selv om han fremdeles er temmelig kresen så spiste han brød med upasteurisert smør og dekket med skiver av reinhjerte til frokost i går og det gleder et mammahjerte.

AnneB

16.09.2012 kl.10:04

Er det noen som har oppskrift på å speke hjerter? Vi har tilgang til hjort, og tenkte at dette kan vi prøve oss på selv. Vi har lagd spekeskinke selv av egen gris, den skal ligge leeenge i salt, men det kan ikke hjertene gjøre tenker jeg...

Camilla

19.09.2012 kl.18:48

Hei!

Prøver å finne en e-post adresse til deg.

Skal holde en "give away", og søker passende blogger til det.

Men du ønsker kanskje ikke å bli kontaktet? Om det ikke er tilfellet, send meg gjerne en mail! :-)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits