Skogens gull for soppelskere

Vibeke kom med en kurv selvplukket kantarell til oss kraftmammaer her om dagen! Er det ikke herlig med denne dele- og tipsementaliteten? I løpet av et par timers matprat fikk vi delt surdeigstarter, kefirkorn, epler og plommer og smakt på tørkede plommeremser, ulike upasteuriserte oster, spekemat av ymse slag, fjellrømme og gudene hver hva! Og jammen meg kom ikke Inger Lise innom med en kjølebag fylt med hønseføtter, skrog, krås, fenalår, upateurisett norsk parmesan, fjellsmør og -rømme. Hvem vil kjøpe denne? Og denne? Kjøleskapet og fryseren min er full og jeg trenger ikke handle mye i butikken på en stund! Dette er utrolig festlig - og jeg tenker at dette er jo måten folk fikk byttet til seg mat de selv ikke hadde tilgjengelig før i tida? Takk og lov for kraftmenneskene!


Tilbake til kantarellene! Jeg har mitt faste sted i Nordmarka hvor jeg plukker masse traktkantarell hver høst. Men nå har jeg også fått tips om hvor jeg kan finne store vakre og nydelig gule kantareller. Det er ikke veldig vanskelig å skille kantareller fra annen sopp - om du et redd for det. Det er bare å google litt og se på bilder og beskrivelser. Og den som ligner mest - falsk kantarell - er slettes ikke farlig men setter ikke noe særpregen smak på maten når du tilbereder den.

Så dagens oppfordring er å løpe ut i skogen og finne ditt soppsted! Kantareller er nydelig til vilt kjøtt. Finner du mye kan den også fint tørkes og oppbevares tørt i glass. Siden jeg er inne på tema deling - så kanskje dere bil dele tips om hvor man finner god sopp rundt omkring i landet?

14 kommentarer

Ingelill

28.08.2012 kl.08:47

Kantarelltid er en herlig tid, var selv og plukket noen i går. Kantareller er nydelige og elsker å ta dem frem for kulinariske krumspring når høstmørket kommer.

Dele&tipse-mentaliteten håper jeg gror sterkt frem i tiden som kommer, dere damene ser ut til å slå et godt slag for det ihvertfall. Skulle ønske jeg hadde en slik omgangskrets med del&tips på vestlandet, denne landsdelen har jo så mye å by på. Ikveld skal jeg på møte med Slowfood Sunnhordland, Slowfood er en spennende organisasjon som kan være en fin døråpner på dette feltet håper og tror jeg . Jeg må si det som sagt før, din blogg er fantastisk inspirerende. :-)

Cecilie

28.08.2012 kl.09:35

Hei! Alle disse varene ønsker jeg også å kjøpe:-) Et forslag til hvem jeg kan kontakte? Takk for all informasjon du deler!!

Vibeke

28.08.2012 kl.11:43

Åh, er de ikke vakre? I all min begeistring glemte jeg å legge til sides noe til meg selv fra kurva - jeg ble så opptatt av smør, kyllingbein, plommer og epler:-) Heldigvis hadde jeg en stor pose tørket sopp fra i fjor som jeg brukte i middagsgryta i går. Og så kan jeg jo stikke rett oppi skauen og fylle kurva på nytt! Det er virkelig luksus!

Veldig stas med slike treff, overflod av god mat og drikke, samt skikkelig husmorslarv - elsker det!

Karoline

28.08.2012 kl.12:42

Det må jeg si! Så heldig du er som omgir deg med sånne ressurser - attpåtil delevillige!:) Jeg har vært et par runder i Østmarka på soppleting, men har ikke funnet noe særlig. *skuff* Kanskje jeg har lett på de feile plassene (har stort sett vært rundt Ulsrudvannet og omegn)? Men jeg gir ikke opp, og håper noen deler fine områder for sopp her inne;)

AnneB

28.08.2012 kl.20:40

Enig med deg Ingelill, det hadde vært bra å samle seg en gruppe i hver krok av landet:). Jeg lærer opp mine venner (eller de som er interessert;) i kraftkoking mm., da bygger jeg etterhvert gruppen selv. Men hvis det er andre i nærheten av Molde som leser er det bare å ta kontakt:)!

ET LIV I BALANSE.

28.08.2012 kl.22:11

Ingelill: De dukker nok opp der du bor også etterhvert, skjønner du. I januar kjente jeg ikke mange av disse damene - nå er vi en god liten gjeng som møtes og deler. Herlig!

Cecilie: Jeg kommer med en liste over leverandører ganske så snart!

Vibeke: I alle dager - trodde du hadde litt til deg selv også. Det var da ikke meningen. Jaja, du fikk i allefall med deg kurven din hjem! Smil.

Karoiline: Håper noen kommer med tips her ja!

Anne B: Lurt - og bruk gjerne bloggene våre til å finne andre nær der du bor!

Susanna S

28.08.2012 kl.22:47

Siden jeg er veldig glad i kefir(har kjøpt i butikk) ønsker jeg nå prøve meg på den riktige kefiren.

Er der noen her som har noen kefirkorn til overs, eller vet hvor jeg kan få tag i dem?

gry

29.08.2012 kl.10:05

Ja, det er en fantastisk ressurs å ha slike kraftvenner, jeg gleder meg allerede til neste gang vi møter og deler. Blir utrolig inspirert av disse møtene våre ;-)

Cecilie

29.08.2012 kl.10:36

Jeg bor i Oslo-området og ønsker meg også et nettverk av kraftvenner:-)

Ellen

29.08.2012 kl.11:34

Åj så bra! skrev akkurat i bloggen Viblans om at det ville vært bra å få et treff med wickedsan. Men det er jo enda lurere å samles lokalt, bare man finner hverandre... vi har laget en gruppe på facebook for de som var på kurs med Gry i Tromsø. Dit går det ann å melde seg på for andre hvis det er flere fra nordnorge, der poster vi tips om mat og melk som finnes rundtomkring. Mat, kurs og deling i Nord-Norge heter gruppa.

-Ellen

Tove Cecilie Fasting

29.08.2012 kl.11:40

Supert initativ med slike delegrupper! Skulle ønske jeg bodde i nærheten av en!

Ingelill

29.08.2012 kl.13:07

Jeg stiller villig opp for en gruppe i bergensområdet/vestlandet. Å fått klikker rundtomkring i landet som kommuniserer med hverandre, det hadde vært bærekraftig for tradisjonskostens budskap tenker jeg. Så alle interessert i vest, ta kontakt , kjenner det hadde vært kjekt å hatt noen å prate med rett og slett. Er ikke så mange som forstår seg på denne glødende interessen min. :-)

ET LIV I BALANSE.

29.08.2012 kl.13:34

Herlig! Kjør på jenter (og gutter?) - det er akkurat dette som skal til for å få endringer. Anne marit

Janne

31.08.2012 kl.14:55

Noen kraftmammaer fra Sørlandet her?:):):)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits