Nyplukket rips med fløte og kokossukker

Forrige helg plukket jeg noen liter med rips hos min venninne i Hønefoss. Her i huset elsker vi rips - helst naturell som her - eller med upasteurisert fløte og kokossukker. Resultatet blir skikkelig snadder! Selv om bær inneholder antinæringsstoffer som gjør at næringsopptaket fra annen mat du spiser sammen med bær reduseres - så må jeg jo innrømme at sesongens bær er best å nyte naturell og som den er. Det er jo det som er sommer og nytelse! Bær er sommer! Og det fine med rips er at den er like fin og hel etter å ha ligget i fryseren. Vi får se - kanskje blir det ripsgele med gelatin også. Det er jo en del pektin i rips fra naturens side - men ekstra gelatin skader jo ikke.

Ellers har jeg akkurat landet i Milano og skal nå ned til landsbygda i Piemonte for å feire min bestevenninnes store dag. Der venter også kefir, vet jeg. Og hvem vet - kanskje blir det tur til noen lokale markeder.

3 kommentarer

Lovelyliller.com

16.08.2012 kl.14:47

mmmmmMm palmesukker er snadder :D Sikkert kjempegodt til sure rips

Vibeke

17.08.2012 kl.14:04

Åh, rips spiste vi i bøtter og spann når vi var i Danmark. Enig med deg, bær MÅ man bare spise når det er sommer!

God tur flotte du, kos deg masse:-)

ET LIV I BALANSE.

20.08.2012 kl.00:06

Sterkt å komme tilbake å se hvordan bloggen lever sitt egne liv uten meg. Og også sterkt å lese hva dere alle deler av historier om nåtid og fortid. Dette setter jeg umåtelig stor pris på. Jeg er så heldig at jeg ble invitert ned til Italia denne helgen. Jeg har vært fire dager i Piemonte, i Canelli. Jeg har bodd på en fantastisk vingård og feiret 50 årsdagen til en av mine beste venninner. Hun er "vinbonde-på-si" og har et fantastisk sted midt ute på vin-landet. I tillegg til å være eier av vingård har hun en fantastisk urtehage som jeg fikk fråtse i som jeg selv ville. Så det første jeg gjorde da jeg kom ned var å sette i gang tørking av urter for å ha med hjem. Jeg fikk selvsagt også kefir! Vi har spist ovnsstekt kanin, stekt kyllinglever, store mengder fantastiske oster og spekemat, lokale skinker uten noen som helst tilsetningsstoffer unntatt salt, mye annet rått kjøtt, pizza (selvsagt) - og lokale viner. Vi har besøkt de underjordiske "grottene" til vinprodusenten Contratto og fått se og høre om hvilken fermenteringsprosess de følger når de lager sine musserende viner med herlige bobler. Jeg storkoste meg da jeg lyttet - og kunne kjenne igjen mange elementer fra min egen kjøkkenbenk. Morsomt å høre hvordan de har en "second fermentation" med drueskall for å få den svakt rosa fargen i sin Brut Rose. Prikken over i-en var de mange intimkonsertene med tre fantastiske musikere fra Norge, trekkspiller og "entertainer. Stian Carstensen, trompetist Mats Eick og bassist Mats Eilertsen. Jeg er mettet på sol, opplevelser, vakker musikk, fantastisk mat og drikke. Til sist vil jeg si takk for at jeg har fått møte så utrolig mange rause, inkluderende og flotte mennesker i løpet av denne helgen. Jeg føler meg priviligert og heldig som fikk lov til å oppleve dette. Helt magisk...

Sov godt... Anne M

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits