Er du snart klar for ny osteimport?

Det begynner å nærme seg slutten på mitt himmelske oste- og smørlager fra fryseren. Det var nesten så tårene kom da det gikk opp for meg at siste bit av gulrotosten var spist opp! Og smøret er helt tom. Utrolig nok har vi snart fortært 12 kilo upasteurisert ost fra Kaserbellen og 5 kilo upasteurisert setersmør på i underkant av 3 måneder. Det har vært himmelsk å ha så fantastiske råvarer tilgjengelig til enhver tid. For nye lesere kan jeg nevne at Tidsporten med jevne mellomrom setter i gang import av upasteuriserte oster og usaltet upasteurisert setersmør fra kyr som spiser voksende gress og høy og null kraftfor og null medisiner. I disse produktene er kaseinet og melkesukkeret brutt ned gjennom fermentering og passer derfor perfekt til de som sier de ikke tåler melk. Det er butikkmelk og industrimelksprodukter du ikke tåler - da kaseinet ikke er brutt ned i disse produktene. Ostene leveres i 6 kilos pakninger og smøret i 2,5 kilos. Så tviler du på om du klarer å spise alt så bør du gå sammen med noen, for disse næringsbombene må du unne deg og kroppen din - og ikke minst til barna dine.

Ostene er milde og barnevennlige. Jeg har prøvd både Seterosten, Fjellklatrerosten og Gulrotosten som er tilsatt gulrotsaft og upasteurisert youghurt. Den er lagret i 6 måneder og har 70 dagers holdbarhet men kan utmerket deles opp og fryses på lik linje med de øvrige ostene. Og smøret smaker helt mmmmmmm. Vanskelig å beskrive og vanskelig å finne bedre smør spør du meg. Jeg hadde satt stor pris på om de av dere som har smakt smøret og osten kan legge igjen kommentarer her slik at de som ikke har prøvd disse produktene kan få flere referanser.

Jeg har snakket med Christer og han ser for seg igangsetting av ny import i september, men det avhenger litt av oss. Er vi mange nok som vil ha ost og smør så kan han gå i gang før. Hva sier dere? Jeg er i allefall klar til å bestille ny ladning veldig snart!

Takket være ressurser som Ingerlise har jeg norsk upasteurisert setersmør fra norske "sommerkyr" slik at jeg overlever noen uker frem til Christer i Tidsporten får bestilt ny ladning.

32 kommentarer

Elisabeth

12.08.2012 kl.10:59

Jeg er med denne gangen! Har ikke prøvd verken osten eller smøret men nå har jeg bestemt meg for å "skeie" ut:-)

Vibeke

12.08.2012 kl.11:07

Jeg har bare bestillt smøret fra tidsporten så langt, men kan skrive under på at det smaker nydelig og at det går rett hjem hos barna. Vi spiser alle av dette smøret hver dag, innimellom får de små forsyne seg med skje og spise - det er stor stas:-)

Jeg vil veldig gjerne bestille ost og mer smør! Har enda ikke funnet en upastarisert ost som har falt i smak hos de (norvegiaelskende)små... Kanskje gulrotosten hadde vært noe? Har bestillt setersmør fra Ingerlise jeg og, får noe av det sammen fløte og rømme i morgen - glede!:-D

Solhild

12.08.2012 kl.11:52

Vi har bestilt både smør og ost hver gang det har vært mulig, har hatt seterost og fjellklatrerost så langt. Denne gangen tror jeg vi tar en av hver + en gulrotost!:-) Barna her i huset har likt ostene godt.

ET LIV I BALANSE.

12.08.2012 kl.11:56

Vibeke: Jeg tipper gulrotosten vil falle best i smak - hvis de tolererer at fargen er knall som på bildet? Uansett vil du elske den - og kanskje begynner de å spise hvis de ser den mange ganger nok på bordet. To av mine spiser disse ostene, mens minstejenta (den mest kresne) ikke rører ost - ei heller smør. Men hun kommer nok etter hun også etterhvert. AM

marianne

12.08.2012 kl.12:02

Hei Anne-Ma!

Jeg blir gjerne med på en bestilling av disse fantastiske produktene....om noen holder i trådene. Noe minimumskvanta, og hva er pris. Klem Marianne

ET LIV I BALANSE.

12.08.2012 kl.12:17

Marianne: Du finner de ulike ostene, smøret og priser her: http://www.tidsporten.no/categories/kserebellen-naturost-og-smr

Frakt kommer i tillegg.

Går du sammen med meg og bestiller vil du få kvamtumsrabatt siden vi er mange som bestiller sammen. Anbefaler flere av dere andre til å gå sammen med andre og bestille for å oppnå rabatter. Se rabattkoder inne på tidsporten.no.

Mvh Anne m

Christer

12.08.2012 kl.12:45

Jepp begynner å nærme meg ;) Kun fjellklatrerosten er lagret i 6 mnd, de andre er lagret 3 mnd. Keiserosten samt gulrotosten du fikk forrige gang er ikke øko. Eneste forskjell på den som er øko og den som ikke er øko er at dyrene kan behandles med antibiotika, samt at de ikke er økogodkjent, men alle kyr som leverer melk til Käserebellen går på beite og spiser høy og får ikke kraftfor. Så jeg vil si at også de som ikke er øko er tilnærmet det beste som fins av melkekyr :) og ellers alt i sann Käserebellenstil. Øko-gulrotosten er kun sesongvare, men skulle tro det er sesong nå rundt denne tiden for øko-gulrot, men det skal jeg finne ut av :)

ET LIV I BALANSE.

12.08.2012 kl.13:09

Christer: Takk for presiseringer Christer. Krysser fingre for at gulrotosten er i sesong ennå!

PirkePetter

12.08.2012 kl.14:22

Korreksjon: Kyrene til osteopprørerne får litt kraftfor i form av korn, men ikke soya, raps eller andre matemner som er vanlig i industrikraftfor.

Ellers har jeg ikke smakt smøret deres, men fikk litt ost av Christer som var rene erotikken for smaksløkene mine!

Helene

12.08.2012 kl.15:56

Hei!

Jeg går bare og venter på at ny bestillingsrunde skal begynne! Jeg fikk tak i noen små stykker med Käserebellen-ost i Berlin i sommer og jeg har ikke hatt noen reaksjoner på dette (tåler ikke melkeprotein). Bierkäse er supergod og perfekt til pizza o.a. Jeg har likt smaken på alle de tre typene jeg har smakt og kommer til å kjøpe en eller to 6-kilos oster så fort det åpner for bestilling. Har også utrolig lyst å smake smøret!

Helene :)

Linn

12.08.2012 kl.16:40

Jeg er med! Gleder meg til å prøve ost, smøret er jo helt fantastisk godt:D

Marianne

12.08.2012 kl.17:11

Skal sjekke lagerbeholdningen. Tror jeg har litt enda. Men jeg skal definitivt være med når det skal bestilles ny runde!!!

Mona

12.08.2012 kl.19:18

Min baby og jeg tåler ikke melkeprotein. Smøret og Fjellklatrerosten har jeg nesten levd på siden jeg prøvde for første gang sist runde. Nå har baby fått smake smøret - ingen antydning til røde kinn eller kløe på/i halsen? Dette er gull!

Jeg ble litt stresset da jeg så det bare er tre pakker smør i igjen i fryseren... ;)

gladerebarn

12.08.2012 kl.20:12

Jeg har forelsket meg i smøret jeg bestilte forrige runde. Det smaker supergodt, en delikatesse! Jeg er hektet, må nok prøve osten fremover også. Hurra for fiskeleveroljen og smøret fra Tidsporten - til nå:-) Det blir nok mer!

IdaE

12.08.2012 kl.20:28

Jeg Elsker smøret fra Tidsporten, og jeg har påvist melkeproteinintolleranse. Begynner å gå, tom så ny import ønskes snarest mulig fra min side! Gleder meg til å prøve ostene også =)

Ingelill

12.08.2012 kl.20:43

Jeg kommer til å bestille og fylle fryseren ! Lite jeg har angret så mye på som at jeg ikke bestilte sist det var mulgihet. Nå skal jeg IKkE gå glipp av bestillingsvinduet når det kommer !

12.08.2012 kl.20:52

Jeg er med! Klar for mer ost :-)

Ragnhild

12.08.2012 kl.21:56

Hei. Jeg er også med. Tenkt på det helt siden jeg droppet å være med sist runde :-)

Anita

12.08.2012 kl.22:15

Så mye som dere skryter av dette må jeg nesten bestille både ost og smør neste gang:)

Monika

12.08.2012 kl.22:16

Er veldig klar for en ny bestillingsrunde da beholdningen i fryseren er relativt liten. Smøret og osten smaker som en bit av himmelen og har sammen med surdeigsbrød vært reddningen for minstemann sin nattesøvn:)

Vi vill ha mer ost!!!

Kåltanta

12.08.2012 kl.22:32

Jeg er absolutt med! Jeg bestilte 2,5 kg smør og 6 kg ost forrige gang - denne gangen blir det dobbelt så mye. Minst!

Marita

13.08.2012 kl.10:32

Fantastisk smør! Gledar meg til å smake osten!

Siri N

13.08.2012 kl.21:46

Her i huset er vi med :-) 2 voksne og 1 liten en.

Susanna S

13.08.2012 kl.22:17

Nå har jeg funnet frem til din fine blogg igjen,så utrolig inspirerende.

Jeg har så lyst til å lære om både fermetering, kefir og mye annet.Vet ikke helt hvor jeg ska begynne...får lese igjennom dine sider:) Suppe på kraftben har vi kokt i mange år og den er populær her i huset.

Jeg vil gjerne bestille smør og gjerne dele gulrotosten med noen.

Nå har du en fast lesere.

Takk for at du og alle dere der ute deler med dere så viktig kunnskap om ekte mat.

ET LIV I BALANSE.

15.08.2012 kl.08:59

Herlig at så mange er med denne gangen. Dere vil ikke angre. Jeg melder fra så fort Christer i Tidsporten har åpnet for ny import - og da er det bare å bestille! I mellomtiden bør dere prøve å gå flere sammen og se om dere får ned portokostnaden - og om dere da får kvantumsrabatt. Anne M

ET LIV I BALANSE.

15.08.2012 kl.09:01

Monika: Enig. Himmelrike!

ET LIV I BALANSE.

15.08.2012 kl.09:02

Kåltanta: Jeg skulle gjerne gjort det samme, men har begrenset frysekapasitet. Må nok få en fryser til gitt.

ET LIV I BALANSE.

15.08.2012 kl.09:17

Susanna S: Velkommen skal du være! Du finner det meste på siden her ja. Lykke til! Og bare spør i vei.

Aud-Helen

17.08.2012 kl.11:06

Jeg skal bestille masse ost og smør. Gleder meg, håper det ikke blir så altfor lenge å vente, skal også prøve å få med meg en venninne. Har ikke prøvd disse produktene før så jeg er veldig veldig spent. Super blogg du har, glad jeg oppdaget den :-)

May B Langhelle

19.08.2012 kl.14:21

Hei. Jeg er gjerne med på litt oste og smørbestilling her! Spleiser gjerne med noen andre i melkeringen på porto og sånn. :)

Heidi

19.08.2012 kl.19:02

Jeg er klar for 5 kg smør i alle fall!!

Vennlig hilsen Heidi

Ida

03.09.2012 kl.12:36

Gleder meg til mer ost! Likte veldig godt fjellklatrerosten, men går fort lei av smaker (er en "periodespiser"), og kunne tenke meg en litt bløtere allround-ost som jeg kan bruke til alt. Syns du at Seterosten er mer like ridderost enn fjellklatrerosten? Det er jo kjempegodt...

Ser at Keiserosten reklamerer med at barn liker den, noen som har erfaring med den?

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits