Tilbake til gode matrutiner!

Vi er inne i vår siste ferieuke. Denne gangen er vi på en hytte ved sjøen som vi er så heldige å ha fått låne av gode venner. Her gjør vi minst mulig. Vi lever et slaraffenliv - nesten i allefall. De siste ukene har vært begivenhetsrike, men jeg er usikker på om kroppen min har hatt særlig ferie. Med en gang jeg begynner å farte, er oppe lenge og slurver litt med maten - så begynner jeg å rote med søvn. Og rot med søvn øker stresset i koppen og hormonene begynner å tulle med meg. Jeg merket også at leddsmertene i hender og armer kom snikende tilbake. Det er ikke så uvanlig ved søvnmangel. Leddsmertene er allerede på revers etter noen dager med dyp søvn og masse av den maten jeg trives aller best med. Nå er jeg faktisk så trøtt at jeg har måttet slumre litt midt på dagen. Siden kroppen reparerer så det suser etter - og trenger alle de næringsstoffer den kan få gjennom ordentlig mat og mere til var det nok litt naivt av meg å tro at jeg hadde reserver nok til en aktivitetsferie. Men nei. Men da lærte jeg i allefall det. Jeg kommer tilbake til dette temaet i mitt innlegg om helbredskrise som kommer snart.

Selv om vi sløver godt nå så er jeg i gang med kraftkoking igjen. Kraft av margbein, løk og gulrot står og trekker på andre døgnet nå. Denne kommer jeg til å drikke som buljong i dagene fremover, kun tilsatt havsalt og cayenne evt litt hakkede grønnsaker og urter for litt variasjon. Dette for å tilføre kroppen enda mer næring. Kefiren min er nok også litt småsvimmel etter ferien. Den smaker ikke så godt og er tynnere enn det jeg liker, men den sklir ned. Den nådde sitt høydepunkt i nord Norge med ferskmelken der oppe! Den smakte helt vidunderlig! Men den henter seg nok inn igjen, den også. I dag har ungene funnet litt blåbær - så da ble det pannekaker med blåbærsyltetøy. Pannekakerøra ble som vanlig laget ved å bløtlegge grovt og fint speltmel og havregryn med havsalt, vann og myse (se bildet) i min 7 timer - for deretter å blande inn egg og ferskmelk og litt kefir.

Så da lurer vi på om kanskje sola kunne kommet en tur på besøk?

2 kommentarer

Vibeke

07.08.2012 kl.21:17

Virker som du og dere har hatt en fin ferie! Kjenner meg igjen i det du nevner om økt søvnbehov i ferien. Selv om man prøver å være striks med mat, sklir det ut mer enn ellers og det er fort gjort å bli fristet til en dupp som man ellers ikke har behov for.

Høres litt om som kefirkorna har vært på oppdagelsesferd og, hehe:-) Velkommen hjem igjen når den tid kommer!

AnneB

08.08.2012 kl.08:48

Enig med du, ferie er ferie (og det er viktig og artig:) men rutiner er sikkert best for kroppen når den trenger litt ekstra omsorg. Kos deg med blåbær og kraft:)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits