Ferieopplevelser og rovdyr

Vi har fortsatt ferie, men fikk bare lyst til å dele denne ene opplevelsen. For høydepunktet i Danmark var å besøke Reepark Ebeltoft Safari. Jeg er ikke fan av zoologiske hager og dyr i fangenskap, men dette var veldig annerledes. Her er alt lagt til rette for at dyra skal trives og at de skal kunne leve i omgivelser som er mest mulig lik de områdene de kommer fra. Og noen av dyra tilbakeføres også til sine områder. Blant annet har de bidratt til å gjeninnføre bisonokse i Polen.

I en park som dette kan man oppleve å ikke se snurten av gepardene eller bjørnene. Dyrene bestemmer selv og har store området å bevege seg innenfor. Vi tilbragte over et døgn i parken og overnattet i Lodge i Afrikadelen av parken. Det var magisk å gå rundt i parken etter stengetid og møte dyra når mørket senket seg - og ikke minst å ligge i teltet å høre ulveflokken ule. Vi ble vekket grytidlig av guiden vår og fikk bli med på mating av bjørnene. Vi fikk også overvære løvenes ukentlige herremåltid - en død hest med hele hodet og alt på plass! Det er visstnok kø av hesteeiere som vil at sin gamle hest skal ende sine dager her. Det var mildt sagt rått! Det var fascinerende å se hvordan de jobbet seg gjennom hud, kjøtt, sener og helt inn til beina. Deretter sover visstnok løvene i mer enn et døgn....akkurat slik de gjør i naturen. Her har vi litt å lære av rovdyrene: spise mer av dyret, gnage beinog få nok hvile (smil).

Reepark eier også Karen Blixen Camp i Kenya hvor det jobbes med økoturisme og hvor det primært ansettes lokale arbeidere. De jobber intensivt for å bevare truede dyrearter og for at beholde dyrenes massevandring fra dyrearter og med å øke bestanden. I Reepark alene er det hittil født 40 geoardunger. Og den ene svartbjørnen vi møtte kom ut av hiet sitt sist vinter med 4 bjørnunger.

Dette var egentlig bare et lite ferietips fra oss. Barna var over seg av begeistring etter dette besøket og vil nok sent glemme neshornet som kom mot teltet vårt, snøftet, snudde rumpa mot oss for deretter å tisse enorme mengder, giraffene som gynget ute på savannen og spiste fra trærne, de søte løveungene og ikke minst de morsomme apeforeldrene som sang så høyt og som var så utrolig søte mot babyen sin osv.

Her er blinkskudd vi har tatt:

Én kommentar

Ingelill

08.08.2012 kl.09:23

Det så fantastisk spennende ut, og litt skummelt . Har aldri hørt om denne attraksjonen før, vel verdt et besøk tenker jeg. :-)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits