Varer fra Tidsporten i siste liten

Jeg mottok også pakke fra Tidsporten.no mens jeg var hjemom. Endelig har Christer fått inn gelatin! Jeg har en periode måttet ty til iHerb sin gelatin, men den har en bismak som jeg ikke liker - mens denne fra Tidsporten er helt nøytral og sklir lettere ned. Som nevnt før tar jeg et par teskjeer gelatin hver morgen og på kvelden når jeg husker det, svelger raskt unna med vann (før det "klistrer" seg i munnen). Gelatin er enormt oppbyggende for kropp, hud, hår og negler. Nå som jeg har fått mer av godsakene trapper jeg opp igjen. Jeg føler også at gelatin roer ned kroppen min. Dette merker jeg også med gelatinrik kraft jeg koker selv, men det er jo ikke noe jeg spiser hver dag. Og da er dette et supert tilskudd. Jeg tipper denne typen er bedre i Grys bompisaft, da jeg synes iHerb-varianten ga for mye smak.

Jeg har også fått kokos-olje av den aller beste sorten og fiskekeveroljen jeg ikke klarer neg uten. Har måttet trappe litt ned på mengden av denne fordi det blir for dyrt, men jeg får i meg 1-2 teskjeer hver dag.

Ellers koser jeg meg på campingplassen her i Give. Det er heftig å være alene på camping med tre barn, men det er også veldig kjekt å vise dem hvordan alle mine ferier var den gangen jeg var barn. Vi har silt kefir i dag og stekt biff til middag. Men utskeielser blir det hver dag med smågodt, is og annen snadder. Men jeg holder i bremsene som best jeg kan. Jeg har vært innom Dansk Hjemmeproduktion, men fikk knapt med meg det jeg hadde på ønskelista. Mer om det i morgen.

9 kommentarer

GelatinPirk

02.08.2012 kl.00:21

Jeg pleide også å ta pulveret i munnen og svelge ned med vann, men fant ut at det gikk enda bedre å ha noen spiseskjeer i et glass vann og drikke etter noen minutter.

Ha en Give-nde ferie :-)

Heidi

02.08.2012 kl.10:44

Jeg synes Gelatin er godt i te.

Vennlig hilsen Heidi

Ingerlise

02.08.2012 kl.16:40

Enig Heidi

Sammen med masse sitron og revet ingefær, gjerne også litt mynteblader, er det bare godt med gelatin morgen og kveld:)

Lovelyliller.com

02.08.2012 kl.16:49

jeg kjøper bare bland eller pulvergelatin på butikken :) bruker det mye.

IdaE

02.08.2012 kl.18:29

Ser at gelatinen til Tidsporten kommer fra svinehud, er det noen som vet om slik gelatin vil ha noen av de samme påvirkningene på blodet som inntak av svinejøtt har? Jamfør denne artikkelen:

http://www.westonaprice.org/cardiovascular-disease/how-does-pork-prepared-in-various-ways-affect-the-blood

IdaE

Pirkepetter

02.08.2012 kl.18:57

Gelatin er kollagen, og vil ikke ha samme virkning på blodet som svinekjøtt forøvrig.

Samtlige symptomer damene i WAPF refererer til kan skyldes fettsammensetningen i grisekjøtt, og som også er en dokumentert årsak til bl.a MS -

http://raypeat.com/articles/articles/ms.shtml

http://perfecthealthdiet.com/2012/02/pork-did-leviticus-117-have-it-right/

Dyr med flere mager produserer enzymer som omdanner plantefett til mettet fett.

PirkePetter

03.08.2012 kl.03:05

Apropos svin og fett -

In 1947, B. A. Houssay found that a diet based on sugar as a source of energy was more protective against diabetes than a diet based on lard, while the most protective diet was based on coconut oil. Lard reflects the pigs' diet, and is usually extremely unsaturated, especially since it became standard to fatten them on soybeans and corn. Essentially, his study seems to show that unsaturated #pork# fat permits diabetes to develop, sugar is slightly protective, and coconut oil is very protective against the form of diabetes caused by a poison.

http://raypeat.com/articles/articles/diabetes.shtml

Veronica O.

03.08.2012 kl.22:47

Er dette gelatinet som vanlig gelatin kjøpt på matbutikken? Og kan brukes til samme formål; lage gele osv?

Christer

06.08.2012 kl.14:11

Gelatin er gelatin og er industrielt fremstilt, men fremstillingsmetodene varierer, og det gjør også råvaren (dvs om man vil ta hensyn til om dyrene har det bra, om det brukes farlige kjemikalier i utvinnigen osv) Gelatinet fra Tidsporten er i tillegg rent gelatin uten smakstilsetninger som msg som jeg har sett på gelatinpakker i butikken før, men det er lenge siden jeg sjekket butikkgelatin. Gelatinet til Tidsporten kommer fra Nesse Gewürzmühle (http://www.nesse.de/index.html) som også leverer alt krydder til Tidsporten, og kvaliteten er gjennomgående super på alt derfra. Gelatinet er økologisk om man kan si det når det er et industrielt produkt, men det er i alle tilfeller fra økologisk svinehud og fri for tilsetninger. Også alle krydder derfra er øko og ubestrålt ;)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits