Tørrfisk og spekkhoggerjakt i midnattsol-land

Nå er jeg endelig på plass ytterst ut i havgapet i Vesterålen. På det vakreste stedet på jord. Her hvor sola aldri går ned. Og strendene er hvite som kritt. Havet er blått, isende kaldt og rent som krystall. Lufta er frisk og klar som ingen andre steder. Måken er gigantisk stor og maser døgnet rundt. Været er lunefullt. Det kan snu fra bikini vær og strålende sol til iskald luft og tykk tåke på et øyeblikk. Uansett hvor i verden jeg reiser så er det ingen steder som slår dette. Kanskje er det fordi det er så slående vakkert her. Eller kanskje er det fordi jeg vet at her tråkket pappa sine barneføtter. Her bodde han med sine 9 søsken i et knøttlite hus. Og huset står her enda. Eller kanskje er det fordi jeg kjenner folk i nesten hvert et hus - og kjenner jeg ikke noen så er jeg velkommen innom likevel. Eller kanskje er det fordi tørrfisken er så stor og god og kan hentes rett fra "væreiern". Jeg elsker å være her - og får en ro som er ubeskrivelig her. Selv i år hvor været har vært helt forferdelig. Det har nærmest vært storm i vindkastene. Kan ikke huske å ha opplevd så elendig vær her oppe på sommeren! På bildet er vi ute og går tur langt over midnatt og vinden har endelig roet seg. Vi har fisket småsei og akkurat beskuet to spekkhoggere som også har jaktet småsei helt oppi fjæresteinene. For et eksotisk syn å se de store sorte finnene bryte vannskorpa!! Det ble vill jubel blant oss. Kvelden (eller natta) ble avsluttet med tørrfisk, gitarspilling, sang, skrøner og nogo attåt i garasjen til naboen. Det er nesten så man ikke har tid til å sove her...

5 kommentarer

Marianne

26.07.2012 kl.18:05

Herlig! Ser ikke ut til at været setter noen demper på stemninga. Kos dere videre :)

Lovelyliller.com

26.07.2012 kl.20:55

åååh,, *hjemlengsel*

Vibeke

27.07.2012 kl.11:44

Tross i dårlig vær er det slike ferieturer det blir gode ferieminner av. Ser og høres ut som dere holder stemninga oppe ja! Nyt feriedagene, så krysser jeg fingre for at dere får noen godværsdager snart :-)

gry

27.07.2012 kl.13:01

Hverken du eller jeg drar vel hjem for å oppsøke finvêret ;-). Hadde med meg kg tørrfisk hjem fra Stad i år, så da kan det komme både krig og uår- vi har mat i laaaang tid, hehe.

AnneMarit

27.07.2012 kl.14:18

Ja tørrfisk skal med heim. Samt boknafesk og kjøtt og sidebein henta hos reinsdyr slakteren. Spørs om jeg blir får med alt på flyet. Smil. Am

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits