På ferie! Fersk melk funnet!!

Jeg er på plass i mitt barndoms paradis i nord. Ikke noe sommervær i sikte. Men noe av det første jeg gjorde var å finne en bonde som kan levere meg melk. Det var ikke spesielt vanskelig. En småbonde rett utenfor tettstedet her gir oss melk rett fra kjøletanken med glede. Her går kyrne ute og gresser og de ser ut til å ha det godt. Her står min høygravide niese med dagens melk. Hun har med dette oppdaget en ny verden omtrent rett utenfor døra si. Nå skal hun i gang med kefirlaging av ferskmelk til 7 kroner litern. Jeg håper dette kan være til inspirasjon for dere andre der ute! De fleste av oss har en melkebonde i overkommelig avstand fra der vi bor. Og ja - mine kefirbabyer er med på ferie (hehe). Det skulle bare mangle! Og jeg er lykkelig og kroppen glad for at jeg slipper å klare meg uten kefir denne uken.

15 kommentarer

Vibeke

23.07.2012 kl.17:25

Herlig!! Vi har kjørt rundt med glassflasker og trakt i en pose i bilen i over en uke nå, men ikke fått napp enda her i Danmark.. Vi var på hyttetur på Frosta tidligere i sommer og jeg speidet som vanlig etter melkekyr langs veien. "Der!! Kyr - med svære jur, sving inn!" Vi var heldige der, en superhyggelig bonde fyllte opp flaskene våre med melk fra tanken og nektet å ta i mot betaling. Han syntes det var flott at vi ville drikke melken naturell, den skulle vi få og måtte bare komme tilbake for å hente mer når vi måtte ønske! Som sagt, bønder er alrighte folk:-)

ET LIV I BALANSE.

23.07.2012 kl.18:14

Herlig å høre Vibeke! Jeg skal til Danmark neste uke, men har belaget meg på en kefirfri uke. Men jeg skal ha med mengder med ost og spekemat. Kos deg videre! Am

Marianne

23.07.2012 kl.18:20

Så flott! Vi har jo blitt helt avhengige her og skulle bli tungt å klare seg uten i flere uker ja. Vi skal bare bort 4 dager og det skal vel gå :)

Vibeke

23.07.2012 kl.18:56

Vi har både vann - og melkekefir med til Danmark vi:-) nå på torsdag skal vi på besøk til han som driver hjemmeriet(nettbutikken), skal kjøpe diverse godsaker jeg har siklet etter lenge. Han tipset meg om et pølsemakeri og en ostebutikk/meieri vi skal innom i samme slengen. Her er det for øvrig MYE god økologisk mat, herlighet - vi har fråtset hele oppholdet:-) Vurderer nesten å kjøpe fryser+tilhenger, her er det mye godt jeg kunne tenkt meg å hamstret og hatt med hjem!!

ET LIV I BALANSE.

23.07.2012 kl.19:47

Så bra! Kanskje jeg tar med kefir likevel. Jeg skal muligens innom dansk hjemmeproduksjon for å kjøpe kornmøllle (hvis jeg får plass i bilen). Send meg gjerne tips, så kanskje jeg følger løypa deres! Anne m

Vibeke

23.07.2012 kl.21:24

Sender deg tips, blogginnlegg kommer :-)

gry

23.07.2012 kl.22:40

Fantastiske ferskmelk! Ha det strålende i nord, kjære deg :)

Ingelill

24.07.2012 kl.09:03

Ingenting er som ramsalt melk naturell. Gleder meg til å komme meg hjem til Helgeland og gå rett i melktanken og forsyne meg. Privilegiet når man er oppvokst på gård. Kan skrive under på at bønder er ålreite folk :)

Danmark er drømmelandet, hjemmeproduktion.dk har stått på blokka mi i mange år. Trenger eplemosteriet deres, må bare få ut fingern og få det kjøpt.

Marianne

24.07.2012 kl.11:17

Hei!

I går hentet jeg min første ladning med fersk melk fra en økobonde. Fest i hjemmet!!! Noen som kan fortelle meg om man bør ha på lokk på bollen med melk når man vil fremstille myse og ferskost? Og hva bør temperaturen i rommet være?

Takknemlig for svar:-)

Mvh Marianne

PirkePetter

24.07.2012 kl.13:04

Man trenger kun lokk på om man vil ha kullsyreutvikling, og temperaturen er vanlig romtemperatur

Ellen

24.07.2012 kl.21:18

Hei, nå ble jeg inspirert t å svinge innom den neste bonden jeg kjører forbi, har en fast bonde hjemme, men ikke her jeg er nå i tysfjord. Æ lurte på om du er i området mellom Bodø og Narvik og kanskje har noen melkekefirkorn å avse?:)

-Ellen

AnneMarit

24.07.2012 kl.21:57

Jeg er i Lødingen frem til i morgen, da kjører jeg videre.

Ellen

24.07.2012 kl.22:18

Hvor kjører du da? Nord eller sørover? Kan evt komme å hente.. Sender du Mail t meg? Hadde vært så bra om jeg fikk tak i kefirkorn, Christer på tidseporten hadde lang kø for tiden..

ET LIV I BALANSE.

24.07.2012 kl.22:44

Jeg kjører til Sortland og så til Vesterålen. Send Mail annemarit@me.com

ET LIV I BALANSE.

25.07.2012 kl.14:01

ET LIV I BALANSE.: Jeg beklager Ellen. Her er det ikke mye kefirkorn igjen etter å ha delt ut til familie her oppe. Men jeg sender gjerne fra Oslo - hvor jeg har mere stående i kjøleskapet. Bare send meg mail i midten av august. Da er jeg hjemme fra ferie. Mvh Anne Marit

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits