Tørket frukt som tursnacks

Mengden frukt som spises her har gått kraftig ned etter at jeg la om til et mer tradisjonelt kosthold. Det går mest i epler, litt banan i smoothies  - og ellers litt av det som er i sesong (mango, pære os). Juicingen har jeg kuttet ut helt, da det ble for mye konsentrert sukker som etterhvert begynte å påvirke blodsukkeret mitt negativt. Men minsten har i det siste etterlyst mer av den tørkede frukten vi pleidde å lage tidligere da jeg hadde dehydrator. I barnehagen har de dehydrator og tørker en del frukt og grønnsaker - så hun kjenner godt til dette. Så da gikk vi i gang med å lage litt tursnacks til ferieturen vår. Vi gjorde det enkelt ved å skjære modne bananer og økologiske epler i skiver, legge dem utover en stekepanne med bakepapir, drysse over en god mengde ubestrålt kanel - og lot det stå i stekeovnen på laveste temperatur for å bevare mest mulig næringsstoffer. Min ovn kan settes på i underkant av 50 grader. Det kan være lurt å sette på varmluft og la en tresleif holde døra til ovnen litt åpen slik at fukt slipper ut. Jeg lot frukten stå over natta og litt til. Snu gjerne underveis. Dette ble super snacks i ferien - og det gikk fort unna siden det smakte så godt.  En ordentlig godbit ble det!

 

Foto: Epler og bananer i skiver med massevis av kanel. Super erstatning for godteri eller som en godbit på turen.






Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits