10-åringen lager seg middag: kalvefilet på 5 minutt!

 

Jeg har vært litt daff på middagsfronten i det siste. Det har vært mye rester, supper og jeg-vet-ikke-hva. Men her en kveld bestemte 10-åringen seg for at han ville lage seg noe godt selv. Jeg fant frem kalvefileter kjøpt på Nordby i Sverige. Min "lille mann" har plutselig blitt veldig opptatt av krydder og krydret kalvefiletene godt med det han fant av interesse i skuffen. Han fikk teste ut selv. Og resultatet ble myyye krydder - og i følge ham selv veeeeldig godt. Han stekte filetene i smør, la på noen biter asparges mot slutten og la alt på en seng av agurk (hans favoritt), ruccola og fersk basilikum (mor stod i bakgrunnen og ga råd...). Det hele tok ca 5 minutter. Jeg har merket meg hans interesse for krydder i det siste - og jeg vet også hvor inderlig godt det er for magen hans - så da benytter jeg anledningen og fyrer oppunder dette og prøver å lære ham litt. I går gikk derfor turen til Øverland Gård for å plukke ferske urter som nå skal tørkes og spises på pizza til helgen. Som ventet var protestene mot å dra dit stooore, men han ble da med til slutt. Og det gikk som forventet; han plukket med stor iver og lette og smakte på spennende urter i urteringen. Oregano er for øyeblikket krydderfavoritt nummer 1 - så da MÅ vi lage pizza til helgen mamma!

2 kommentarer

Marianne

03.07.2012 kl.15:36

Flink gutt du har! Ser ut som et deilig måltid også. Blitt mye suppe her også (har jo så mye deilig kraft) men det kunne vært godt men en skikkelig biff ja. Takk den "lille mannen" for tipset :)

AnneMarit

03.07.2012 kl.16:25

Ja han overrasket meg også noen ganger. Det er slettes ikke alt han vil spise, men rent kjøtt med godt krydder går ned. Smør i tykke lag på knekkebrødet. spekepølser og upasteurisert ost fra tidsporten også. Og store mengder fersk melk (...desverre med cornflakes til...laget av bokhvete). Fisk er derimot umulig å få ham til å spise... Det går seg til. Det er verre med minsten som hverken vil ha ost, smør eller kjøtt...men fiskeleverolje er helt ok!!! Smil

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits