Kyllingkraft laget av kyllingføtter - bedre SUPERMAT får du ikke!

Nok en litt sær artikkel fra min side, men det er jo dette som er moro. Å flytte grenser....

Foto: Kyllingkraft laget av kyllingføtter, krås og skrog fra Holthe Gård.


Oppskrift på kyllingkraft har dere fått fra meg før. Den var laget av hel kylling og dere finner den her. Men denne gangen har jeg laget kraft av kyllingskrog (dvs kylling uten brystfilet og vinger), krås (kyllingens "tyggemage") og en mengde kyllingføtter. Kyllingføtter er - enten du tror det eller ei - en delikatesse i land som Kina og Sør-Afrika. I Norge har vi desverre glemt kreativiteten rundt det å bruke hele dyret eller fuglen. Og det føles derfor litt fremmed å gå i gang med dette. Men grensene flyttes stadig jo mer man holder på med tradisjonell matlaging - og ikke minst når man merker hvor mye godt denne maten gjør for kroppen vår. Jeg må innrømme at jeg fikk litt creepy "vodoo-følelse" da jeg helte alle føttene oppi kasserollen. Hadde jeg hatt noen stående bak meg og sagt "BØ" - så hadde jeg garantert hoppet -  men jaggu meg ble det god kraft av dette. 

Kyllingføtter består stort sett av hud og bein og svært lite muskler - men altså myyye kollagen (som er "limet" som holder kroppen vår sammen). Resultatet blir en svært næringsrik og gelatingrik kraft. Drikker du mye og ofte av denne type kraft vil du merke det på hud, hår og negler. Dette er virkelig SUPERMAT! Så har du ikke klart å lage gelatinrik kraft før - så sørg for å skaffe deg kyllingføtter fra en god leverandør. Jeg tipper Holthe Gård ble nokså overrasket da Inger-Lise ringte og bestilte kyllingføtter, skrog og krås til oss. Det var ikke måte på hvor mange føtter de ville gi oss. En hel haug! Og det kostet nærmest ingenting. Så her er det mye næring for lite penger. Kyllingføttene kom ferdig "peelet", så det er bare å skylle og helle opp i gryta. Jeg så heller ingen klør (eller kanskje jeg ikke rakk å se i den retningen....smil). Jeg har ingen bestemt oppskrift på denne kraften, men jeg brukte i allefall ett kyllingskrog, en pose krås og et uvisst antall føtter (ganske mange). Ingen grønnsaker eller noe annet. Så helte jeg på et par gode klunker eplecidereddik og helte over vann til alt var dekket. Dette lot jeg stå og trekke en stund for å få ut enda mer næring av beina. Så kokte jeg opp og skummet av en del før jeg lot kraften stå og trekke/småputre i et døgns tid. Kraften MÅ ikke stå så lenge, men jeg gjorde det denne gangen. Du får også god næringsrik kraft etter 4-12 timer. Jeg silte ut kraften, avkjølte den på kølig sted og porsjonerte den deretter i mindre poser til mine fremtidige supper. Jeg har allerede lagd Thai-suppe av denne kraften (oppskrift kommer). Helt nydelig, beroligende og oppbyggende.

Mitt neste kraftprosjekt blir å lage buljongterninger som kan brukes i matlagingen som erstatning for vanlig buljong (som knapt fortjener navnet buljong med alle sine forferdelige ingredienser). Håper dette innlegget inspirerte dere til å koke mer kraft. Om du ikke klarer å skaffe kyllingføtter, så kok kraft på hel kylling eller skrog. Jeg kan forresten ikke dy meg og må bare ha med et bilde av et par lekre kyllingføtter....vodoo...!!

 37 kommentarer

gladerebarn

26.06.2012 kl.22:23

AAAAHHH! Et innlegg jeg (ubevisst) har ventet på! Har igrunn tenkt at kyllingføtter er umulig å oppspore, og så kommer du med dine blogginnlegg:-) Hvordan er fremgangsmåten for å bestille kyllingføtter fra Holte gård? Krås har jeg ikke tenkt på (eller visst hva er ) en gang. Men jeg er klar altså. Får lyst å bestille i morgen. Digger kraft, og finner stadig nye innsmuglingsmuligheter i familiens mat. Tjoho!!!

May B Langhelle

26.06.2012 kl.22:36

.. og neste gang vil jeg også bli med på hønseføtterkjøping! :)
Ææææææææsj. Jeg er kanskje litt trangsynt,men det er vell mest fordi det er uvant å bruke her. I japan feks bruker de jo fyllinføtter mm hele tiden :)

kristine

26.06.2012 kl.23:13

Spennende, men litt ekkelt :p

Har et lite(og pinelig...) spm. Prøvde meg på å koke kraft her for en liten tid tilbake, men ble visst tomt for vann iløpet av natten engang, og både kjele og innhold var bare å kaste etterpå, så jeg lurer litt på hvor mye vann ift. kraftbein? Og skal det stå og trekke med eller uten lokk? Hadde temperaturen mellom 1 og 2(max=9), så får liksom ikke temperaturen noe lavere, men kjelen var i allefall varm nok når den var tom for væske!

Noen tips? xD

Gry

26.06.2012 kl.23:23

Mitt første møte med kaft på disse føttene var ublidt, de var sure og kraften smakte høgg. Holder meg fremdeles til kraft på krås og skråg fra kylling, men det er ingen tvil om at det kom mest gelatin fra føttene. Fint innlegg, damen :)

Ingerlise

26.06.2012 kl.23:38

Fnis, dobbelt bra Anne Marit.

Pussig hva man lærer seg å elske!! Kyllingføtter og krås er supergodt kjøtt, bedre er vanskelig å finne på fuglene synes nå jeg, smelter på tungen.

Meningsfylt å kunne bruke deler som ellers går i dunken, og at det i tillegg blir så mye god mat da gitt!

Marianne

26.06.2012 kl.23:39

Hahaha, koker kraft på disse føttene i dette øyeblikk og fikk også litt ståpels når jeg helte føttene i gryta :)

Ingerlise

26.06.2012 kl.23:47

Fysjavmeg, ja Gry - den runden var ekkel desverre, de var blitt sure og slimete av å ligge. Ferske føtter gir noe helt annet, kors på halsen :)

PirkePetter

27.06.2012 kl.03:15

Kristine, det er best med vann helt opp til noen cm under kanten. Synes du det er for mye i forhold til mengde bein kan du bruke litt mindre,. eller du kan koke inn kraften slik at mer vann fordamper. Det er alltid best med for mye enn for lite, som med så mye annet i livet :-)

Heia Ingerlise, din matfiksedynamo!

Trine

27.06.2012 kl.13:23

Hei.jeg er ikke helt igang med kraftkoking enda. Vet du om kraft fra jacobs utvalgte er et ok alternativ? Basert på naturlige råvarer og bearbeidet i 3 dager. Den inneholder salt og honning så er usikker på om baby 7 mnd kan få dette. Den kraften du lager selv, hvilken er mest næringsrik ( okse, kylling, fisk)

Mvh T

Vibeke

27.06.2012 kl.14:10

Småskummelt men absolutt nyttig innlegg! Jeg skal oppsøke nærmeste ferskvaredisk i morgen og høre om de kan bestille en haug sære greier til meg :-)

Karin

27.06.2012 kl.17:25

101cookbooks.com har en fantastisk oppskrift på buljong

AnneB

27.06.2012 kl.21:24

Grøss og grøss, det er nesten verre enn griseføtter fra mine hjemmegriser som skulle bli kraft en gang. Jeg klarte det ikke... Kanskje jeg hadde orket i dag, jeg har gravd i ganske grøssne kraftgryter etterhvert;)

Du er tøff!:)

28.06.2012 kl.12:10

Kristine. Du må bare sørge for å ha nok væske oppi. Jeg har en stor kasserolle halvfull med kraftbein og evt føltter. Og vannet går et godt stykke over der igjen.

Trine: Kraft fra Jacobs er vel bedre enn mye annet ferdigmat, men jeg vet ikke om det er mye tilsetningsstoffer i den kraften?

Karin: Takk for tips. Skal sjekke.

Ja jeg regnet med litt grøss-og-gru-og-æsj-og-fysj-respons, men det er ikke så ille som man tror. Man blir vel litt herdet etterhvert av å holde på som vi gjør. Jeg har det i allefall bedre enn på år og dag, så ingen tvil om at denne maten gjør meg godt.

Anne M

gladerebarn

28.06.2012 kl.12:17

Nå har jeg sjekket litt rundt, og kyllingføtter/krås/skrog kan fint bestilles hos Ultra V/ Bryn Senter (bestille før mandag, levering torsdag) her i Oslo. Antagelig også hos alle butikkene med ferskvaredisk som selger Holthe Kylling (eks. Meny). Hvor mye (i gram) kyllingføtter bruker du pr skrog? Og hvor mange krås pr skrog?

AnneMarit

28.06.2012 kl.15:40

Jeg brukte bare det jeg hadde, nemlig ett skrog, en pose full av føtter og en pose full av krås. Mulig det finnes oppskrifter med bedre mål, jeg skal sjekke ut. Am

marte

29.06.2012 kl.00:30

Jeg liker veldig godt din blogg (: syns det er beundringsverdig at du legger så mye i å lage bra innlegg. Har du noen erfaring med sølvvann? Har eventuelt PirkePetter noen gode linker til forskning på om dette er bare tull eller om det er en god rens?

Marte

PirkePetter

29.06.2012 kl.01:41

Sølvvann er dessverre svindel. Det virker mot bakterier, men har alvorlige bivirkninger om det tas oralt over lengre tid. Og dessuten ønsker du å beholde dine bakterier, ikke ta livet av dem. Vil man påvirke bakterier må man forandre miljøet, ikke bakteriene selv.

Det er mange år siden jeg sjekket dette produktet, så jeg har ikke linker eller info, da konklusjonen min var at det var verdiløst, og potensielt farlig.

marte

29.06.2012 kl.13:06

Tusen takk. Siden jeg allerede har investert i en flaske så er det vel rimelig harmløst å bruke det utvortes på f.eks kviser i ansikt? ;)

Marte

Grete

29.06.2012 kl.14:06

Lurer på hva du mener om mms Pirke-Petter.? Det skal jo også drepe bakterier og virus og til og med hjelpe mot kreft.

Grete

PirkePetter

01.07.2012 kl.03:44

Når det ikke finnes patogene bakterier, og hele logikken bak er avslørt som løgn, og det også er dokumentert hinsides enhver tvil av minst 3 nobelsprisvinnere utover andre forskere at virus ikke finnes, men er kroppens egne gener som den danner som en del av selvhebredelsesmekanismer, hvorfor da i det hele tatt ville gjøre noe så meningsløst som å bruke et preparat som dreper bakterier? Og hvordan kan et preparat drepe virus, som ikke eksisterer?

Kreft, som bare er abnorm celledeling er noe som skjer mer eller mindre hele tiden i en normal kropp, og ofte som en del av kroppens selvreguleringsmekanismer. Kreft er antakelig noe av det letteste man kan spise seg frisk fra i løpet av bare kort tid, slik forskning helt fra begynnelsen av 1900-tallet (Otto Warburg) til i dag viser, så et preparat som liksom skal hjelpe mot aborm celledeling tar jeg med en stor klype salt. Samt litt pepper for smakens skyld.

Mange helt naturlige substanser, som f.eks smørsyre i smør, samt melkesyre i surnede melkeprodukter eller melkesyregjæret mat og drikke reverserer de fleste kreftformer tilbake til normale celler. Og dette er bare en brøkdel av informasjonen den moderne vitenskapen (ikke legevitenskapen, men den seriøse, ikke-industristyrte vitenskapen) har å by på for dem som leter istedenfor å bare tro på det de blir fortalt.

Apropos kreft -

http://www.naturalnews.com/022578.html

Heidi

01.07.2012 kl.15:57

Når det nå først er snakk om vann her tillater jeg meg å spørre litt om dette...

Christer (www.liveneshage.no / Tidsporten) snakker mye om magnetisering av vann, i tillegg til rensing med kullfilter (tror jeg det var). I tillegg har Marianne / www.grontvann.no (tror jeg det var) skrevet en liten artikkel om en spesiell karaffel som skulle få vannkrystallene tilbake til sin opprinnelige tilstand etter at disse angivelig skulle ha blitt ødelagte/deformerte gjennom høyt trykk i vannrør/vannventiler osv. Har magnetisering, rensing og en sånn karaffel noe for seg?

Er det eventuelt kun i de større byene at vann kan være et problem i Norge?

Vennlig hilsen Heidi

Heidi

01.07.2012 kl.16:30

Hva er forresten mms som Grete henviser til?

Vennlig hilsen Heidi

PirkePetter

03.07.2012 kl.16:02

Kullfilter er nødvendig om man har kommunalt vann, da slikt vann inneholder så til de grader ulike kjemikalier og tungmetaller at det ikke akkurat kan kalles helsefremmende. Det finnes mer en nok av forskning på f.eks klor og andre kjemikalier i drikkevann til å anse kommunalt vann som helsefare.

I følge det som finnes av forskning så regnes magnetisert vann som helsefremmende både for mennesker, dyr og planter/grønnsaker og frukt, etc, men magnetisering renser ikke vannet.

Karaffelen det er snakk om er svindel. Jeg sjekket den for Christer for noen år siden og husker jeg konkluderte med at den virket suspekt. Ut fra det jeg kjenner til er det kun magnetisering eller produkter utviklet av Victor Schauberger som kan forandre molekylsammensetningen i vannet på en slik måte at man kan si det "vitaliseres." Christer sine Grander-produkter er basert på Schaubergers forskning, men Grander selv påstår at han aldri har hørt om Schauberger (begge er østeriske), slik at i det minste jeg regner med at noe er suspekt ved produktene, eller mannen selv.

Vann er kun et problem når det er fullt av kjemikalier, eller har gått gjennom kilometer lange rør.

MMS -

http://en.wikipedia.org/wiki/Miracle_Mineral_Supplement

marte

10.07.2012 kl.16:50

Vil produktet vivatap være gunstig å bruke dersom man ikke har kullfilter? Er ikke det ganske dyrt å ordne?

Marte

Festbremsen

10.07.2012 kl.23:13

Vivatap er ikke bare svindel, men også helseskadelig da kitosan binder fett i tarmen og forhindrer opptak av fett fra maten du spiser. Og dermed fettløselige vitaminer også, samt alle andre vitaminer og mineraler som er avhengige av fett og/eller fettløselige vitaminer for opptak og utnyttelse i kroppen. KItosan ble opprinelig markedsført som fettblokker.

Mineralene som nevnes, kalsium og magnesium, samt vitamin C kilden kalsiumaskorbat er basedannende, og vil kunne redusere magesyreproduksjonen, noe du ikke vil om du ønsker å ta opp næringsstoffer fra maten du spiser.

Ut over de bekymringer jeg har nevnt virker produktet ok, men jeg ville aldri bruke det selv. Her er testresultatene fra NIVA som oppgis fra diverse selgere -

www.herbaplus.no/vivatap/labtest/Niva-rapport-NORSK-040102.pdf

Jeg kan anbefale multipure fra drikkevannspesialisten.no. Jeg husker ikke hvor mye det kostet, men det var billigere enn de fleste andre løsninger. Vel og merke løsninger som fungerer, da det var mange billigere produkter som ikke tilredstilte kravene mine. Om du med ordne mener installere så er det veldig enkelt.

Heidi

18.07.2012 kl.22:17

Sitat: "Ut fra det jeg kjenner til er det kun magnetisering eller produkter utviklet av Victor Schauberger som kan forandre molekylsammensetningen i vannet på en slik måte at man kan si det "vitaliseres." Christer sine Grander-produkter er basert på Schaubergers forskning, men Grander selv påstår at han aldri har hørt om Schauberger (begge er østeriske), slik at i det minste jeg regner med at noe er suspekt ved produktene, eller mannen selv."

Misforstår jeg nå, eller mener du det er noe suspekt ved Grander og/eller Grander-produktene til Christer?

Vennlig hilsen Heidi

PirkePetter

19.07.2012 kl.22:00

Nei du misforstår ikke da både jeg og Christer mener Grander må være en kødd, om du unnskylder uttrykket. Man tar ikke hele logikken bak Schaubergers oppfinnelser og lager egne produkter av disse som bare er kopier av Schauberger's, for så å påstå at man aldri engang har hørt om Schauberger. Grander er mao en plagiator, og later som om han ikke vet hvem Schauberger er slik at ingen skal se han bare kopierer førstnevntes livsverk.

Når det gjelder produktene så har jeg ikke noe å utsette på dem, men synes de er alt for dyre, i tillegg til at jeg ikke vil støtte en plagiator. Produktene er mao kanskje helt ok, og funker kanskje som de skal, men i motsetning til Schauberger så kan ikke Grander bevise at produktene hans gjør det han påstår at de gjør. Hvilket er å forandre molekylsammensetningen i vann slik at bl.a tungmetaller, etc ikke bare nøytraliseres, men også forsvinner.

Heidi

21.07.2012 kl.16:23

Men hvorfor selger ikke Christer Schaubergers produkter i stedet? Vet du hvor man kan få tak i Schaubergers produkter?

Tusen takk for at du er så ærlig, Petter!

P.S. Jeg vet dette er helt fullstendig off-topic her, men jeg prøver meg allikevel:

Har du noen som helst kunnskap om kosthold og ekstreme søvnproblemer (hos barn og voksne)? Evt. linker til seriøs forskning på området? (Med seriøs mener jeg selvsagt ikke de banale legene og professorene som mener kjemisk fremstilt melatonin er tingen, i tillegg til sovetabletter, dagslyslampe osv).

Anne-Marit: Hvis du mener dette spørsmålet ikke hører hjemme her og er upassende i denne sammenhengen, så vær så snill å redigere vekk.

Vennlig hilsen Heidi

PirkePetter

22.07.2012 kl.02:50

Schauberger kom aldri så langt at han fikk satt sine oppfinnelser i masseproduksjon, da han ble fralurt patentet på flere av de viktigste oppfinnelsene sine av det amerikanske Pentagon i følge livshistorien hans.

Årsaker til søvnproblemer kan være så mange at jeg ikke vil generalisere. Vi snakker om mulig næringsmangel, kjemikaliebelastning, hormonelle ubalanser (spes hypotyreose eller østrogenoverbalanse), strukturelle/holdningsproblemer, ubalanser i hjernen eller nervesystemet, eller i nervesystemet i tarmen som påvirker hjernen negativt, nedsatt magesyreproduksjon, og mye mer. Gluten, kasein, soya, ulike tilsetningsstoffer, sukker/karbohydrater, planteoljer, transfett, m.m kan også være hoved eller delårsaker.

Et slikt kosthold som det kraftdamene blogger om skal hjelpe på de fleste årsakene utenom strukturelle og holdningsfeil, temporomandibulær dysfunksjon inkludert. Der må kiropraktorer eller osteopater inn i bildet, og evt fysioterapeuter, rolfere og/eller folk utdannet innen bevegelses og holdningslærer som f.eks Feldenkrais eller Alexandermetoden.

Spesielt kraft/gelatin, av flere grunner, men især pga glycininnholdet er kjent for å hjelpe på bl.a søvnproblemer da glycin blant mye annet fungerer som en beroligende neurotransmitter i hjernen, og også stopper betennelser og overaktivitet/høy serotoninaktivitet i tarmens nervesystem. Kraft inneholder også mye kalsium og magnesium, som begge er kjent for å berolige nervesystemet og fremme søvn. Magnesium især pga funksjonen i hjernens NMDA reseptorer, hvor mineralet bl.a blokkerer substanser som kan overstimulere hjerneceller, som f.eks de syntetiske aminosyrene i aspartam eller i MSG. Kalsium alene fremmer gjerne nerveubalanser, men når kalsiumet balanseres av magnesium beroliger det.

Litt info -

http://magnesiumforlife.com/medical-application/magnesium-and-sleep-disturbance/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21199787

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11080083

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11777170

http://raypeat.com/articles/articles/gelatin.shtml

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1479-8425.2007.00262.x/abstract

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2926479

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=Neuroscience%20Let%2C%202001%20Feb%2016%2C%20299(1-2)%3A93-6

De 2 siste forskningsstudiene på normalt språk -

Glycine is an amino acid that the body can manufacture from other amino acids or, alternatively, can be obtained through diet, mostly meats. Several studies [4] have shown that 2 or 3 grams consumed before bedtime induces deepened sleep. Glycine appears to be involved, for example, in disconnecting the body from outside stimulus during sleep.

Heidi

23.07.2012 kl.07:14

Tusen takk for svar! Har lest gjennom alle lenkene du postet, og selvom dette er svært tungt stoff for meg (og på engelsk i tillegg), så mener jeg å forstå hovedessensen i artiklene (du forklarer jo også dette i ditt innlegg).

Strukturelle/holdningsproblemer er utelukket, da jeg har hatt min sønn til flere slike undersøkelser. Har hatt mistanke om mineralmangel lenge, og ga ham Basica pulver da han var ca. 1,5 år. Dette hjalp desverre ikke. Jeg har imidlertid hatt ekstreme søvnproblemer hele livet selv (er 42 nå). I og med jeg ser det samme dysfunksjonelle søvnmønsteret i min sønn (nå 3,5 år) som jeg selv har hatt og har, mener jeg det kan være logisk at min eventuelle mineralmangel er overført til han i graviditeten (om mor ikke har nok mineraler å gi til sitt lille barn i magen, får ikke det lille barnet nok mineraler heller - logisk, er det ikke?). Jeg ser imidlertid også at vi begge påvirkes voldsomt av lyset (midnattssol = våken døgnet rundt, mørketid = trøtt/sover døgnet rundt), og har derfor også mistanke i forhold til hormonell ubalanse/melatonin. Det gleder meg forøvrig å lese at det kan være stor sannsynlighet for at magnesium(klorid) påvirker og/eller står i forhold til melatonin, som igjen styrer biologisk klokke. Forøvrig er min sønn ikke vaksinert. Jeg selv ble vaksinert som liten.

Målet mitt er å bli heltids kraftmamma. Det er svært mye å sette seg inn i, men det kommer jeg til å klare fint :-) Jeg gjør det ikke primært på grunn av søvn, men jeg ser at vårt søvnproblem er så stort og så "livshemmende" at jeg er nødt til å søke en løsning. Om ikke for meg, så i alle fall for min sønn.

Vet du forresten noe om kvaliteten på produktet "Basica pulver"? (=Mineralpulver fra helsekost).

Jeg lurer også på forskjellen mellom glycin og gelatin, men da jeg mener å ha forstått det dithen at gelatin inneholder glycin vil kanskje gelatin være tilstrekkelig?

Jeg har begynt å koke kraft (men har litt startproblemer, tror ikke det er noe gelatin i kraften jeg koker da den ikke stivner eller blir geleaktig når jeg setter litt i kjøleskapet for å teste), og har også begynt å inkludere gelatinpulver i mat de dagene vi ikke har suppe. Skal koke Gry's bompisaft, og har tenkt å skaffe fiskeleverolje da jeg mener å ha fanget opp at vitaminene A og D bidrar til økt opptak av mineraler. Jeg har forøvrig hatt fullstendig fiskeaversjon hele livet, og jeg har tenkt på at dette kan være en medvirkende årsak til at jeg eventuelt mangler mineraler - men jeg vet ikke hvor viktig disse vitaminene er for opptaket.

Tusen takk igjen for svaret ditt, Petter.

Anne Marit: Nok en gang får du bare redigere vekk hvis du mener dette innlegget/temaet ikke passer til denne artikkelen.

Vennlig hilsen Heidi

ET LIV I BALANSE.

23.07.2012 kl.11:30

Heidi: Det går helt fint. Det er ikke alt jeg kan svare på og Peter har fritt fram til å svare på det han kan best (noe de færreste i dette landet kan...om noen). Jeg har i årevis slitt med søvn. Det er utrolig utmattende. Nå sover jeg som en gud og kroppen har funnet en ro jeg knapt husker å ha hatt før. Nøkkelen ligger i mye kraft, kefir av ferskmelk daglig, fermenterte grønnsaker, ost og spekemat daglig, masse smør, fiskekeverolje (smaker dessverre pyyy...), rent kjøtt, fisk, skalldyr og adaptogener på toppen av det hele. Begynn m magnesiumolje og evt progesteron krem. Det høres logisk ut for meg at ditt barn måtte lide av dine mangler under svangerskapet, men husk at alt kan rettes opp igjen m riktig næring. Husk også at det tar tid å bygge opp noe det har tatt år å bryte ned. Ta ett skritt av gangen. Lykke til. Am

PirkePetter

23.07.2012 kl.22:43

Når jeg tenker på strukturelle problemer så tenker jeg også på selve kranieformen. Eksempler her -

http://www.westonaprice.org/dentistry/mental-or-dental

http://www.westonaprice.org/dentistry/from-attention-deficit-to-sleep-apnea

http://www.westonaprice.org/notes-from-yesteryear/100-years-before-weston-price

Mer info om akkurat kosthold og kranieform i kapittel 5 i boken Deep Nutrition -

http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0615228380

Boken inneholder mye god info om hvordan et tradisjonelt kosthold helbreder hva det skal være av helseproblemer, og anbefales varmt sammen med WAPF damenes bok Nourishing traditions som du også finner i ovenstående nettbokhandel..

Om næringsmangel, ikke bare mineralmangel, under svangerskapet og barnehelse så sier det seg selv at mangel på næringsstoffer så vel som for mye av enkelte, samt også kjemikaliebelastning og konsum av unaturlige matemner (soya, planteoljer, transfett, kunstige søtningsmidler, fritt fruktose, industrimat, etc) som bl.a tapper kroppen for eller binder næringsstoffer, eller som forbruker næringsstoffer i kroppen via de betennelses og immunreaksjoner de forårsaker, har alt å si for barnehelsa all den tid fosterkroppen bygges eller svekkes av mors kosthold så vel som hva som befinner seg i mors kropp. Dette har jeg selv påpekt mange ganger i ulike kommentarer. Uansett er dette ikke noe du kan gjøre ugjort, og selv alvorlige helseproblemer i småbarn forårsaket av de ovennevnte faktorer kan helbredes om man forandrer kostholdet. Jo tidligere jo bedre. Et lite apropos i kommentarfeltene her med tittelen "mama guilt" - http://senseoflife.blogg.no/1334920923_20042012.html

Melatonin er ikke det eneste hormonet som deltar i regulering av den hormonelle balansen. Mye av det som finnes av info om melatonin er manipulert for å fremme salg av melatonin som tilskudd, slik at jeg tar det meste av info om viktigheten av dette hormonet med en klype salt. Og det finnes også mye forskning som motbeviser mange av argumentene man bruker for å fremme melatonin eller for å opphøye hormonet i betydning i forhold til andre relevante faktorer. Og bivirkninger nevnes aldri, så som at for høy melatoninproduksjon/bruk av melatonintilskudd fremmer hypotyreose, øker østrogennivåene (og reduserer testosteron og veksthormonnivåer), virker bedøvende og sløvende, samt er genskadelig/kreftfremkallende. På samme måte nevnes aldri de negative helsevirkningene av aminosyren tryptofan eller neurotransmitteren serotonin i for høye nivåer, som i propagandaen omkring melatonin fremheves som ekstra viktige fordi disse omdannes til melatonin i hjernen. Dvs tryptofan omdannes til serotonin som videre blir melatonin ved behov.

PirkePetter

23.07.2012 kl.22:44

Logikken (syre/base) bak basica er dokumentert som udokumentert sludder. Og det er basert på laktose som bæresubstans, hvilket bare funker om din sønns tarm er frisk og produserer laktase. Ellers forblir mineralene i pulveret bundet til laktosen og gir næringsrik avføring. Pulveret er ment å være basedannende, og har overvekt av kalsium og magnesium i forhold til de andre mineralene. Og dette blokkerer magesyreproduksjonen, hvilket igjen betyr null mineralopptak. Både kalsium og magnesium er vanlige syrenøytraliserende midler.

Glycin er den aminosyren det er mest av i gelatin/kollagen, og den er en viktig neurotransmitter i hjernen, hjelper ved betennelsestilstander i hele kroppen, nervesystemet i tarmen inkludert, regulerer hormoner, især for mye østrogen, prolaktin eller kortisol, fremmer søvn og roer nervesystemet, er helt nødvendig for at leveren skal kunne avgifte seg selv, er nødvendig for å danne nye gener og en god del mer. Nydannelse av alt kollagen i kroppen inkludert. Mer info -

http://www.vitaminstuff.com/amino-acid-glycine.html

http://www.diethealthclub.com/dietary-supplements/glycine.html

http://raypeat.com/articles/articles/gelatin.shtml

Det meste av kraft inneholder i det minste litt gelatin, så det er mulig du er for utålmodig da kraften skal avkjøles i flere timer/over natta. Er der fremdeles ikke noe som stivner eller klumper seg mangler det sannsynligvis kollagen i kraftbeina. For mer gelatin er leddbein og brusk og bindevev, samt hud det beste. Klauver og hover så vel som hønseføtter er også rike på kollagen, som dermed gir mye gelatin.

Angående midnattsol så er det vel bare mørke gardiner eller sovemasker som hjelper. Skjønt er man i næringsbalanse og ikke har for høy serotoninaktivitet i tarmen pga betennelser, og som videre forstyrrer hjernens kjemiske balanse, så skal ikke dette gjøre at man ligger søvnløs. Her jeg bor på Sunnmøre er det lyst nesten døgnet rundt om sommeren, men både jeg og min samboerske sover like godt for det.

Vitaminene A og D, samt de andre fettløselige vitamine E og K er helt nødvendige for opptak og utnyttelse av det meste av mineraler, samt flere andre vitaminer, og er også nødvendig for optimalt opptak og utnyttelse av proteiner. Både A og D fungerer også som hormoner i kroppen, og regulerer hormonbalansen, samt trenges for normal funksjon av binyrene og skjoldbruskkjertelen, og ikke minst tarmcellene. Og vitamin D trenges som kjent for at kroppen skal kunne bruke kalsium til å danne nye celler i skjelettet. Hvilket betyr at basica pulveret er verdiløst som kalsiumkilde om du ikke samtidig konsumerer vitamin D eller allerede har tilstrekkelige nivåer av vitamin D i kroppen.

Fru blom

14.08.2012 kl.11:10

Nå har jeg bestillt hønseføtter, krås og skrog :) Hjelpes. Hadde jeg aldri trodd for noen mnd siden.

Er dette noe du spiser rent eller blander du det ut med noe mat/supper hver gang?

Takk for god inspirasjon. Det er gøy å følge dere.

ET LIV I BALANSE.

15.08.2012 kl.09:18

Fru blom: Så herlig! Jeg siler bort føtter, kros osv og siler ut kraften som jeg fryser ned i porsjonsposer eller -bokser etter avkjøling. Jeg drikker også mye ren buljong ved å tilsette havsalt, cayenne, hakkede grønnsaker og/eller kyllingterninger. Lykke til.

lene

25.11.2012 kl.22:14

vil andeføtter gjøre samme nytta?

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits