Kefirgutten og andre kraftbabyer

Jeg blir så glad når jeg opplever at noen i min omganskrets tar tradisjonskostholdet på alvor. Min søster er en av dem. Hun er bestemor til denne herlige lille pluggen på snart ett år. Skjønnere og blidere gutt skal du lete lenge etter. Han er så heldig at han har en bestemor som har lært å koke kraft hos meg - og som for en tid tilbake også fikk kefirkorn fra avlingen min. Når hun først tror på noe - går hun raskt til verks - og det skikkelig! Så nå koker hun kraft med alskens godsaker oppi regelmessig. Hun fryser den verdifulle kraften til isterninger- og leverer til sin datter slik at "lille prinsen" skal få tilgang til det aller beste. Til middag tar mamsen ut en "kraftbit" fra fryseren - og rører inn i maten. Den siste tiden har "bestemor" begynt å levere kefir også på døra til "lille prinsen". Og han elsker det! Faktisk er det blitt hans nye livrett. Min søster er ikke nådig når hun først går til verks. Og heldigvis har hun en datter som tar i mot alle hennes gode råd med åpne armer!! Og får man som travle småbarnsforeldre levert godsakene på døra i tillegg - så er det bare å bukke og si takk. Det ser heller ikke ut som lille prinsen lider noen nød av å fores med kraft og kefir. Fra en av mammaene i melkeringen jeg er med i har jeg også hørt om en liten plugg av en jente som har forelsket seg fullstendig i myse. Hun foretrekker myse foran vann og peker ivrig på kjøleskapet hver gang ny ladning kommer fra bonden: "Dæ! Dæ! Dæ!". Mysen sklir ned på høykant og jenta er blid som ei sol og sterk som en fole. 

Dette var egentlig ment som en liten inspirasjon til de av dere som har små barn. Begynn tidlig. Begynner du tidlig vil du mest sannsynlig oppleve at barna elsker tradisjonsmat. Kanskje fordi de instinktivt vet hva som er ekte vare?

Gratulere med dagen til deg, lille prinsen! Jeg lover å lage næringsrik bringebærgele til bursdagsfesten din. Den skal du få spise med hendene. Håper at det ikke er såpe du bader i! Du skal se at bestemor snart kommer med kokosolje på døra som du kan bade i - og spise samtidig. Smil fra "tante Sofie"
9 kommentarer

May B Langhelle

18.06.2012 kl.23:09

Ler godt av de siste setningene dine her: Vi bader vel ikke i såpe vel?? Og vi vasker vel ikke håret vårt med shampo gjør vi? Jeg har begynt å elske kokosolje i ansiktet, bytter på det og avocadoolje. Og må vel snart være 4 uker uten shampo nå.. og sånne små bebiser trenger ihverfall ikke såpe noe sted. Kanskje vi snart skal gjøre som Cleopatra? Bade i melk? Muligens det var eselmelk..men men..

Heidi

18.06.2012 kl.23:23

Hææ? Går det an å bade i kokosolje også!? Og vaske håret med det!?? Seriøst asså, går det an eller?

Skulle forøvrig ønske min lille prins (3,5 år) var like entusiastisk... Til nå har han sagt "likej ikke" til det meste (smoothies, kraftsuppe, vannkefir) og ikke hverken spist eller drukket noen ting av alt det supre greiene som jeg har laget til han. Sa til og med nei til sjokoladesmoothie. Har prøvd å tilpasse smakene til det jeg vet han liker, men akk...

Men jeg gir meg ikke! Og har heldigvis en mann som blir mer og mer entusiastisk :-)

Vennlig hilsen Heidi

Vibeke

19.06.2012 kl.10:12

Herlig :-) Ren myse faktisk, det er heftige saker! Tenkte jeg skulle ta en råsjans å prøve med ren fiskeleverolje på skje til minsten her en dag (bruker å blande med most banan og kanel), for å se hvordan det ble mottatt. Jeg var spent på reaksjonen siden jeg selv har problemer med smak og konsistens. Det gikk ned på høykant mens jeg står forbauset som tilskuer. "Meje, meje"! Etter 2 store teskjeer satte jeg glasset tilbake i kjøleskapet, han ble hissig når han ikke fikk mer. Sprøtt!

Marianne

19.06.2012 kl.10:57

For en herlig liten fyr! Vannkefir og kefir går ned på høykant her også. Fiskeleverolja er litt mer utfordrende, men vi har funnet vårt knep. Det brukes også av de voksne i huset. Man holder rett og slett for nesa når man tar det, svelger ned med valgfri drikke (gjerne vannkefir, mens man fortsatt holder for nesa) og vips. Smaker faktisk ingen ting før man slipper opp nesa igjen og det kommer biltte litt ettersmak.

19.06.2012 kl.11:22

May: Hehe. Ja du kan så si. Det føles litt som å pløye ny mark, og man må trå litt varsomt for å ikke skremme folk vekk. Jeg har ikke begynt med hårprosjektet mitt ennå, men det kommer nok. Har i allefall oppdaget kokosoljens fantastiske egenskaper.

Heidi: Jada, du leste riktig. Kokosolje er fantastisk å spise - så hvorfor skulle det ikke være fantastisk å smøre på huden. Huden spiser jo alt som smøres på den. Jeg har badet i kokosolje selv og huden blir silkemyk. Men får du kokosolje i håret må du vaske håret etterpå to runder. Jeg kommer til å skrive mer om kokosolje snart etter å ha hatt noen utrolig gode erfaringer, men les mer her:

http://www.organicfacts.net/organic-oils/organic-coconut-oil/health-benefits-of-coconut-oil.html

http://www.dailyglow.com/how-to-use-coconut-oil-for-skin.html

Vibeke: Ja, disse barna overrasker stadig. Min minste, som er den mest skeptiske av alle, tar en stor teskje med fermentert fiskeleverolje på strak arm, med en klatt honning på toppen. Mulig årsaken til dette er at hun har tygget og sugd i seg krillolje fra hun var bitteliten. Men den fermenterte fiskeleveroljen jeg har akkurat nå smaker intenst, så jeg er like overrasket hver gang. "Meje", herlig!

Marianne: Jeg holder ikke for nesa, men skynder meg å drikke et glass vann etterpå. Det sklir ned.

Cathrine

19.06.2012 kl.12:53

hei,

Jeg har blitt så Inspirert av bloggen din - leste den før du tok pause og ble gledeligoverrasket når jeg oppdaget at du var tilbake:)

Hvordan kan jeg få tak i kefirkorn-harså lyst til å førsøke dette:)

Gleder meg til å lese mer:)

Gry

19.06.2012 kl.23:18

Fantastisk!!!! Du er jo en inspirator så jeg skjønner godt at du klarer å påvirke dine nærmeste:)

Marielle

20.06.2012 kl.22:39

Herlig liten gutt!

- og så flink bestemor han har!

Forøvrig ekstra morsomt å lese da jeg kjenner igjen hvem bestemora er, barndomsvenninne av tanta til babyen nemlig ;)

Helena - HelenasHouseOfHealth

11.07.2012 kl.19:49

Jeg skulle også gjerne ha tak i kefirkorn, ønsker å prøve ut hvorvidt det går an å få det til å fungere med annet enn kumelk også, f.eks soyamelk el.l. :-)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits