Rabarbrakompott med ingefær og andre godsakerJeg minnes de store rabarbraene fra hagen vår da jeg var liten. Rabarbra dyppet i sukker hørte våren til. Sånn var det bare. Surt og søtt i perfekt kombinasjon. Jeg har nettopp vært på Øverland Gård og plukket rabarbra. Det frister ikke lenger å dyppe sur rabarbra i hvitt sukker, så det ble deilig varm rabarbrakompott istedet. Det smakte helt fortreffelig med en stor klatt fersk fløte, noen blader med mynte og masse kanel. Jeg er usikker på hvorvidt det er spesielt mye næring i rabarbra, men godt er det i allefall. Her er hvordan jeg gikk frem:

ca. 1 1/2 liter rabarbra skåret i biter 

1 stor bit fersk ingefær (tilsvarende en god spiseskje)

1/2  spiseskje tørket ingefør (eller mer av den ferske)

1 dl søtt; honning, lønnesirup eller brunt sukker

1 dl vann

 

Bland alt sammen i en kassserolle. Kok opp og la småputre i ca en time. Rør av og til. Kjør alt noen sekunder i en blender. Serveres med fersk upasteurisert fløte (eller rømme), mintblader og noen gode dryss med kanel. Serveres varm eller kald, begge deler er snadder

 

3 kommentarer

Marianne

13.06.2012 kl.18:16

Går mye i rabarbra her også om dagen. Kokte kompott med kanelstenger i sist. Nammenam. Ingefær har jeg ikke prøvd. Det blir neste runde :)

ET LIV I BALANSE.

13.06.2012 kl.18:33

Jeg har planer om å plukke mer, hvis det er mer igjen på gården. Anne Marit
har rabarbra i hagen her hos mormor og tenker syltetøy,men nå ble jeg inspirert til kompott :)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits