Beskytt deg i solen med kokosolje og mye annet digg om kokosolje!!!I går møtte jeg de andre Wicked-mammaene. Praten gikk intenst i flere timer - herlig å møte likesinnede som forstår deg helt og fullt når det gjelder kosthold. Så hyggelig var det at jeg kom hjem med halve ryggen kraftig solbrent. Jeg trodde faktisk jeg satt godt beskyttet under parasollen, men jeg var vel så engasjert at jeg ikke la merke til at halve ryggen fikk for mye sol. Normalt tåler huden min ganske mye sol - og jeg passer som oftest på å posjonere mengden med sol på denne årsiden. Men det er fort å glemme seg - og da kan det gå galt. Jeg fikk barna til å smøre min solbrente rygg med masse kokosolje i går kveld - og da jeg våknet i dag tidlig var huden helt fin igjen. Kokosolje er bare fantastisk og bruksområdene er mange. Jeg er ikke veldig glad i smaken - men sørger for å få i meg en god spiseskje hver dag i tekoppen min. Og jeg smører på huden. Får du ikke barna til å spise kokosolje kan du smøre det på huden  - gjerne mens de sover- og huden sørger for å "spise opp" oljen. 

Kokosolje er en super kilde til mettet fett og er noe vi alle bør spise hver dag i rå uprosessert form. Hva kan du bruke kokosolje til?

- Til å spise rå - gjerne flere spiseskjeer hver dag (rett fra skje, i smoothie, bland med honning hvis du ikke tåler kokossmaken, i hjemmelagde godiskuler m.m)

- Som stekeolje: Kokosolje tåler å varmes opp bedre enn de fleste andre oljer og er derfor godt egnet til matlaging. 

- Som massasjeolje, mot hodepine og stressnakke. Lindrer og stresser ned. Begynn å smøre babyen din med kokosolje slik de gjorde i tradisjonelle samfunn. Slutt aldri - dette er "mat" for hud og kropp.

- Mot stikk, kløe eller svie på huden. Oljen er antibakteriell. Sår gror raskere. Huden repareres raskere. 

- Som fuktighetskrem på huden - holder rynkene borte: Til tørre lepper. Godt å smøre på tørr og sensitiv hud. På eksem. Fungerer fint som nattkrem, gjerne også rundt øynene der rynkene samles.

- Super som solbeskyttelse og for å reparere solskader. Fungerer også som kuldekrem om vinteren. 

- Super hårkur: Bruk bittelitt olje og smør inn i håret før du legger deg. Gjerne også i hodebunnen. Sett en strikk i håret og gå og legg deg. Dagen etter vasker du håret, mulig du må vaske flere ganger. Skinnende blankt hår, værsågod! 

- Smøres på gravide mager: Jeg brukte kokosolje på magen da jeg gikk gravid. Jeg har født tre barn og har ikke et eneste tegn til strekkmerker. Og magen min ble enormt stooor alle tre gangene. Du kan også bruke kokosoljen på såre bryster når du ammer. 

Er det noen av dere som har flere bruksområder for kokosoljen? Kom med det i kommentarfeltet!

Jeg kjøper alltid uraffinert kokosolje, helst økologiske. Foreløpige favoritter er kaldpresset kokosolje fra Dr. Goerg som jeg kjøper fra Tidsporten (det lønner seg å bestille flere glass samtidig, har laaaang holdbarhet). Jeg kjøper også store litersglass med organisk kokosolje fra Garden of Life fra iHerb. Husk å bruke min rabattkode LEB546  dersom det er første gang du handler på iHerb. (Ønsker du å handle billigst mulig lønner deg å legge inn små ordrer på maks 34 USD. Da slipper du tollavgifter i Norge).  Jeg er skeptisk til solkremer, men føler at jeg må ha solkrem tilgjengelig for barna i noen tilfeller. Det er vanskelig å finne solkremer som er "godkjente" og som ikke inneholder skadelige tilsetningsstoffer. I tillegg til kokosolje har jeg denne sommeren kommet frem til at solkremen til Dr. Mercola er godkjent. Kom gjerne med tips dersom du kjenner til andre kremer. Jeg er nødt til å ha litt ekstra beskyttelse til meg selv og barna i sommerferiene når dagene i sola blir lange og intense. Ellers er vel det beste tipset å ta det med ro i sola, søke til skyggen med jevne mellomrom, dekke seg til med klær og bruke solhatt. 

Ønsker du å vite mer om kokosolje og solbeskyttelse kan kanskje disse filmene være av interesse: 

 

50 kommentarer

Ida

27.05.2012 kl.14:59

Jeg elsker kokosolje, både i mat og på huden. Visste ikke at den var så effektiv mot solbrent hud, så det skal jeg prøve om jeg er uheldig i sommer.

Jeg bruker solkrem med fysisk solfilter fra iherb (i motsetning til kjemisk solfilter som er i konvensjonelle kremer). De jeg har funnet er disse tre, og den sistnevnte er favoritten: http://www.iherb.com/Alba-Botanica-Natural-Very-Emollient-Sunscreen-Aloe-Vanilla-SPF-30-4-oz-113-g/6154, http://www.iherb.com/Alba-Botanica-Natural-Very-Emollient-Sunscreen-Fragrance-Free-SPF-30-4-oz-113-g/15939 og http://www.iherb.com/Devita-Solar-Body-Block-SPF-30-7-oz-210-ml/23022. Ellers har den norske, økologiske nettbutikken greenspirit.no nettopp fått inn en solkremserie som visstnok skal være veldig bra, du kan jo ta en titt her: http://greenspirit.mamutweb.com/Shop/List/ALPHANOVA-SOLPLEIE/147/1

Ha en fin og solfylt dag :-)

PirkePetter

27.05.2012 kl.15:47

Kokosolje er all solkremen du trenger, da den slipper gjennom de strålene som sørger for stimulering av vitamin d produksjon i huden samtidig som den beskytter hudcellene mot betennelsesreaksjoner og uttørring. Jeg har brukt kokosolje som solkrem så lenge jeg kan huske, og jeg blir veldig raskt brun, men aldri solbrent.

Mercolas solkrem inneholder planteolje, syntetiske kjemikalier og titanium oksid, som regnes som kreftfremkallende -

http://www.ccohs.ca/headlines/text186.html
jeg har alltid tenkt at olje på huden i sol blir som steking, ikke solbeskyttelse? den forhindrer jo ikke uva/uvb?

Lovlige Liljer

27.05.2012 kl.17:26

Den skal ikke det heller da det er en myte at solstråler forårsaker kreft eller noe som helst galt utover generelle betennelsesreaksjoner om huden ikke holdes fuktig.

http://www.coconutresearchcenter.com/hwnl_8-3.htm

http://askinyourface.com/2012/05/20/coconut-oil-as-sunscreen-yes-without-harmful-chemicals/

http://www.igu.in/8-4/4Shohana.pdf

Apropos titanium oksid, fra Mercola's egen side -

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/01/02/titanium-in-sunscreens.aspx

Mer -

http://www.nutritionessentials.com/absorbing_titanium.html

Om solkrem, myten om solstråler og kreft, og de egentlige årsaker -

Polyunsaturated oils (PUFA) and cancer ?

http://weeksmd.com/2008/06/polyunsaturated-oils-pufa-and-cancer/

The sunscreen myth: How sunscreen products actually promote cancer ?

http://www.naturalnews.com/021903.html

Skin Cancer ?

http://www.mnwelldir.org/docs/cancer2/skin.htm

UV Light Linked to Skin Cancer, or Is it ?

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/01/02/uv-light-linked-to-cancer.aspx

Slathering on Sunscreen Does Not Prevent Cancer ?

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2003/08/02/sunscreen-cancer.aspx

Sunscreens May Not Prevent Melanoma ?

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/01/02/sunscreens-may-not-prevent-melanoma.aspx

Learn Why the Myth of the Sun Causing Skin Cancer Can Hurt Your Health ?

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2002/06/19/sun.aspx

Trash Your Sunscreen ?

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2004/05/26/summer-sun.aspx

Sun Block ?

http://www.newscientist.com/article/dn641-sun-block.html

Sunblock Can Actually Increase Your Cancer Risk ?

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2003/07/02/sunblock-cancer-part-one.aspx

Sun-Care Chemical Proves Toxic in Lab Tests ?

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2000/10/15/sunscreen-part-one.aspx

Solkrem blir i kroppen ?

http://www.dagbladet.no/dinside/2004/05/04/397437.html

Sunlight Actually Prevents Cancer ?

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2002/04/03/sun-prevents-cancer.aspx

Sun can Actually Protect You Against Skin Cancer -

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/06/16/sun-can-protect-you-against-skin-cancer.aspx

Og jeg har det dobbelte med info som viser hvor mange helseproblemer soling helbreder

Marianne

27.05.2012 kl.18:08

Hva hvis man har veldig sensitiv hud og egentlig ikke blir særlig brun?... Det kan vel ikke holde med bare kokosolje da? Er jo ikke alltid man kan (eller vil) holde seg i skyggen.

Ble solbrent i går jeg også til tross for at jeg prøvde å holde meg mest i skyggen og fikk litt soleksem. Klør noe infernaslk! Smørte på kokosolje og det lindret umiddelbart :D

gladerebarn

27.05.2012 kl.19:15

Mange fine tips til bruk av kokosolje du kommer med. Det med å smøre barna - også mens de sover var veldig lurt. Ellers har jeg også lest at kokosolje er spesielt viktig når man ammer. Mor bør gjerne få i seg flere ss daglig. Både for å øke fettinnholdet i melken - så baby er mett lenger, og for å gi ekstra beskyttelse siden den er antibakteriell og virker både mot virus og sopp.

Elin

27.05.2012 kl.19:47

Eg har sjølv veldig lys hud og blir utrulig fort solbrent. Det er vanskelig å finna gode naturlige solkremar, men tenkte å prøva Vossabia sin i år: http://vossabia.no/nettbutikk/solkrem-faktor10/

Solkremen inneheld blant anna kokosolja og andre oljer. Er veldig spent på resultatet av den. Har store forhåpningar. Eg brukar allerede ringblomstsalven hennas som dagkrem og augebalsamen som nattkrem. Så langt så er eg veldig fornøyd :) I tillegg til nettbutikken så selger dei produktene på den økologiske butikken Reindyrka i Bergen.

PirkePetter

27.05.2012 kl.20:51

Alle de glade barna -

Kokosolje kan ikke virke mot virus all den tid virus aldri har blitt bevist å i det hele tatt eksistere. Og det legevitenskapen kaller virus, og som genprofessor Barbara McClintock dokumenterte var kroppens egne nye genkombinasjoner, er en viktig del av kroppens selvhelbredelses og selvreguleringsmekanismer, slik at bare tanken om at noe så sunt som mettet fett i kokosolje skal kunne "virke mot" kroppens egne gener er direkte latterlig. Hva med å slutte å tro det du har blitt fortalt, og som alle andre tror "bare derfor", og heller sette deg inn i emnet selv? Stille spørsmål og tenke selv mao! Det finnes mer enn nok av helsefarer i kosthold og miljø pr i dag som det er, om man ikke skal blande inn udokumenterte farer også.

Bakterier er heller ikke patogene, og Pasteurs løgner er for lengts motbevist.

Det fettet i kokosolje først og fremst gjør er å stimulere utviklingen av tarmceller i babyen, øke energi (ATP) produksjonen i kroppens celler, øke opptak og utnyttelse av næringsstoffer som protein, mineraler, fettløselige vitaminer, etc i viktige organer, m.m, beskytter lever og nyrer mot ulike gifter og kjemikalier, øke produksjon og aktivitet av hormoner som testosteron og veksthormon, øke insulinsensitiviteten i kroppens celler.m.m. Dette er hva vitenskapen om mettet fett/kokosolje faktisk sier, og alle forsøk hvor man snakker om at "fetthinnene" på virus blir ødelagt av mellomkjedede fettsyrer, samt at bakterier blir drept, er bare ren teori og spekulasjoner som ikke holder mål andre steder enn i laboratorier og hypoteser. Jeg har lest mye om hvordan disse fettsyrene skal kunne ta knekken på HIV, og finner dette merkelig all den tid det ikke finnes fnugg av dokumentasjon for at et slikt virus i det hele tatt eksisterer. Vi har på den ene siden en masse propaganda og internasjonal konsensus om at viruset finnes, men null dokumentasjon, kun funn av såkalte antistoffer som, basert på ren tro, liksom skal vise til eksistensen av viruset. Og ikke så mye som en halv forsker som faktisk har isolert viruset, dyrket det i et laboratorium og videre etablert en konkret årsaks og virkningssammenheng mellom viruset og sykdom. Ikke et eneste dokument beviser at viruset eksisterer, og Gallo, som påberopte seg oppdagerollen ble senere avslørt som bløffmaker og etterforsket for bedrageri, og elektronmikroskopbildet som han påsto skulle forestile HIV var bare "cellerusk."

Kokosolje og annet mettet fett har en lang rekke positive helsefordeler som er mer enn nok, og det er overhodet ingen grunn til å involvere løgner om bakterier eller såkalte virus.

Jeg henviser nok en gang til lista du allerede har fått -

http://fleksitarianerliv.blogspot.com/2012/04/ny-eksklusiv-mulighet-til-skaffe-seg.html#comment-form

Marianne, prøv kokosolje som solkrem, og prøv for deg selv. I min erfaring funker den svært bra for både blonde som rødhårede med svært lys og sensitiv hud. Husk at det er et poeng at kokosoljen får trekke inn i huden først da den faktisk forsterker solstrålene når den ligger som ei hinne på huden umiddelbart etter påsmøring.

Kokosolje som solkrem -

http://www.coconutresearchcenter.com/hwnl_8-3.htm

http://askinyourface.com/2012/05/20/coconut-oil-as-sunscreen-yes-without-harmful-chemicals/

http://www.igu.in/8-4/4Shohana.pdf

PirkePetter

27.05.2012 kl.20:53

Sol ? Helsefordeler ?

The Overwhelming Evidence That Sunlight Fights Cancer ?

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/01/20/the-overwhelming-evidence-that-sunlight-fights-cancer.aspx

Vitamin D From Sunlight ?

http://www.westonaprice.org/fat-soluble-activators/miracle-of-vitamin-d

Using vitamin D, sunshine to treat lung cancer patients ?

http://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2005/04/19/Using-Vitamin-D-Sunshine-To-Treat-Lung-Cancer-Patients.aspx

Solbadning halvere risikoen for brystkræft ?

http://www.alun.dk/helse/solbadning-halvere-brystkraeft-risiko.html

SUNSHINE/BREAST CANCER

The risk of fatal breast cancer is higher in areas of the country with low intensity sunlight according to a study from the University of California. It is felt that vitamin D reduces breast cancer risk. Since vitamin D comes from sunlight, exposure may reduce the risk of breast cancer. (Preventive Medicine 19:614-622, 1990)

Sunlight Actually Prevents Cancer ?

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2002/04/03/sun-prevents-cancer.aspx

Sun can Actually Protect You Against Skin Cancer -

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/06/16/sun-can-protect-you-against-skin-cancer.aspx

Sunshine is Really Good for You After all - And Prevents Cancer ?

http://www.second-opinions.co.uk/sunshine_cancer_2005.html

Slash Your Risk of Prostate Cancer - Get Some Sun ?

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2005/03/09/prostate-cancer-part-twelve.aspx

Sunshine Increases Survival Rate of Lung Cancer ?

http://news.healingwell.com/index.php?p=news1&id=525175

http://www.mercola.com/2005/may/7/sun_cancer.htm

Lack of Sunshine Causes 600,000 Cancers a Year ?

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2007/08/24/lack-of-sunshine-causes-600-000-cancers-a-year.aspx

You Can Naturally Relieve Pain With Simple Sunlight ?

http://www.tantoday.com/forums/salon-discussion/15098-you-can-naturally-relieve-pain-simple-sunlight.html

Fight Gingivitis With Sunshine ?

http://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2005/09/12/Fight-Gingivitis-With-Sunshine.aspx

Sunlight Can Lower Your Blood Pressure ?

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2004/07/24/sunlight-blood-pressure.aspx

Sunlight And High Blood Pressure

The further from the equator one lives, the greater the risk of high blood pressure. This has led some to theorize that decreasing exposure of the skin to ultraviolet light, with a resultant decrease in vitamin D synthesis in the skin and a disturbance of other metabolic effects related to natural light exposure, may cause susceptibility to high blood pressure.

This may also explain why blacks in the U.S. and Europe are particularly prone to high blood pressure compared to their counterparts in Africa. Darkly pigmented skin may only permit penetration of about 5% of ultraviolet light, whereas light skin may permit as much as 30% transmission.

This again supports our continuing theme in the Health Letter of genetic context. The further we depart from our roots, the environment to which we are adapted, the more we can expect adverse health consequences.

Pets kept indoors and fed exclusively processed diets are also at risk of nutrient deficiency and imbalance. Natural prey would contain many preformed nutrients which are destroyed when foods are processed.

Reference: Hypertension, 1997;30:150-

Sunshine and coronary heart disease ?

http://www.cholesterol-and-health.org.uk/vitamin-d.html

Solskin - Naturens middel mod astma ?

http://www.alun.dk/helse/solskin-naturens-middel-mod-astma.html

Sunshine: The Newest Natural Weapon Against Asthma ?

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2006/11/11/sunshine-the-newest-natural-weapon-against-asthma.aspx

Sunlight Reduces Incidence of Multiple Sclerosis ?

http://preventdisease.com/news/10/032310_sunlight_MS.shtml

Want to Lose Weight - Get Enough Sunshine -

http://www.bbszene.de/board/showthread.php?t=48519

Sunshine Can Increase Your Muscle Strength ?

http://preventdisease.com/news/articles/sunshine_increases_you_muscle_strength.shtml

http://www.allabouttanning.com/

Sunshine Can Increase Your Muscle Growth -

http://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2004/08/30/Sunshine-Can-Increase-Your-Muscle-Growth.aspx

PirkePetter

27.05.2012 kl.20:54

ULTRAVIOLET A LIGHT/RHEUMATOID ARTHRITIS

Exposure to ultraviolet A (UV-A) light may be helpful in rheumatoid arthritis. Twenty-six patients were exposed to light for five days a week for three weeks, and reported significant improvement in fatigue, joint tenderness, joint swelling, morning stiffness, and grip strength. Sunlight is usually readily available with minimal expense, and much less toxic than many of the pharmaceutical agents used in the treatment of rheumatoid arthritis. The dose used in this study was insufficient to produce even slight redness of the skin in fair-skinned patients. (Clinical and Experimental Rheumatology 5:323-328, 1987)

UV-A LIGHT/LUPUS

Ultraviolet A light has been shown to increase the life span of laboratory animals who have lupus. A study of 18 systemic lupus erythematosus patients revealed that exposure to UV-A light five days a week for three weeks resulted in improvement in the clinical disease. (Arthritis and Rheumatism 33(9 Suppl)S165, September 1990)

SUNSHINE/ACUTE CLOSED ANGLE GLAUCOMA

A study from Finland reveals that as the hours of sunshine decrease the rates of acute closed angle glaucoma increase, suggesting that sun exposure may be protective. (Journal of Epidemiology and Community Health 45:291-293, 1991)

SUNSHINE

A British Navy study of the effects of lack of sunshine in men in submarines revealed that vitamin D stores diminished with only two to three weeks without sunshine exposure. This depletion was sufficient to cause inadequate calcium adsorption, despite a good diet. (Internal Medicine News 18(5)29, March, 1-14, 1985)

SUNSHINE/INFANTS

Vitamin D levels are increased in infants exposed to the sun. A 30-minute exposure per week with the infant clothed only in a diaper, or a two-hour exposure per week for a fully clothed (without hat) is felt adequate to maintain satisfactory vitamin D levels. (Journal of Pediatrics 107(3)372-376, September 1985

How Sunshine Can Prevent Birth Defects -

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/05/11/the-hidden-link-to-blackwhite-disparities-in-bad-birth-outcomes.aspx

SUNLIGHT/CHOLESTEROL

Sunlight exposure may help decrease levels of LDL cholesterol. Studies have demonstrated that levels of the "bad" type of cholesterol are higher during the winter months than during the summer. (Longevity 1(10)87, July 1989)

SUN EXPOSURE/DEPRESSION

A study done in San Diego, California suggests that many depressed people receive insufficient light exposure to prevent depressive symptoms. (Biological Psychiatry 35:403-407, 1994)

SUNLIGHT/SLEEP IN ELDERLY

Institutionalized elderly often have sleep problems, which are often treated with sleep medications, which often lose their effectiveness after a few weeks, and expose the patient to increased risk of falls, mental disturbances, and rebound insomnia.

A group of twelve elderly, demented men were placed out-of- doors in a brightly lit area twice a day, from 9-10 a.m. and again from 2-3 p.m. each day. There were no particular activities planned during the sun exposure time; patients who wished to sleep were allowed to do so. Some patients demonstrated improved sleep patterns the first night after sun exposure was begun. The men in the study slept more hours at night (and during the day) and their sleep was much more likely to be uninterrupted.

Earlier studies have demonstrated more sleep disturbances in blind individuals, suggesting that lack of sunlight may contribute to disturbed sleep.

Caretakers in the nursing home observed that the sun exposed men also demonstrated improved appetites, better bowel habits, increased attention spans and improved affect during the sun exposure.

Care should be taken that the patient not suffer sunburn during the exposure. Hats and sunscreen were utilized in this study.

The patients quickly returned to their poor sleep habits when the sun exposure was discontinued. (Journal of the American Academy of Physician Assistants 4:321-6, 1991)

Else

27.05.2012 kl.21:30

Eg elsker også kokosolje på huda, eg er utdanna hudpleier, slutta av ulike grunner, men hata alt driter som er putta i produkta. No bruker eg nesten kun kokosolje til meg og mitt barn. Super som solfaktor da den har naturlig faktor på ca 4, super som aftersun også ja! Kan også brukes som glidemiddel ;) Har kjøpt green people sin solkrem til barn som supplement på dei mest solrike dagene :)

Gry

27.05.2012 kl.21:43

Elsker kokosolje, bruker det også som deo, blandet med en dråpe lavendelolje og som tannkrem og på vorter :o)

Ingerlise

27.05.2012 kl.22:51

Ja til kokosolje, love! - som tannkrem, sminkefjerner og nammegodt i kald tilstand på en skje(kanel demper også smaken), fungerer også utmerket som en glider på skjeen med torskeleveroljen, da smetter det rett ned bak tungen - og nå skal kokosoljen fortsette som solkrem og hårkur og deo også:-)

ET LIV I BALANSE.

28.05.2012 kl.00:47

TAkk for tips fra dere lesere - og takk for mange fine linker Peter. Mye godt å ta med seg videre om solen, ingen tvil om det.

Am

Lillemor

28.05.2012 kl.08:24

Har du noen erfaring med å bruke kokosfett på atopisk eksem? Gutten min har masse eksem som svir og klør veldig, så hadde vært fint å kunne smøre med noe naturlig.

ET LIV I BALANSE.

28.05.2012 kl.10:08

Lillemor: Ja, det vil jeg tro er en god ting å smøre masse av på huden. Jeg har lest flere steder at kokosolje healer eksem og psoriasis. Han bør sikkert også spise mye av fiskeleveroljen jeg har anbefalt i tidligere innlegg. Lykke til. Anne M

Kløe

28.05.2012 kl.14:42

@ Lillemor -

http://www.sunflowernaturals.com/article_coconut_oil.shtml

http://www.content4reprint.com/health/diseases-and-conditions/from-a-nurse-eczema-treatment-with-coconut-oil.htm

http://ezinearticles.com/?Atopic-Dermatitis---Use-The-Virgin-Coconut-Oil-As-A-Natural-Remedy-For-Eczema&id=6152301

http://www.disabled-world.com/artman/publish/article_1633.shtml

Lillemor

28.05.2012 kl.18:11

Takk for svar! Fiskeoljen har han akkurat begynt på, så da håper jeg det hjelper etterhvert.

Guro

28.05.2012 kl.20:48

Veldig interessant innlegg. Elsker at den kan brukes til så mye:-) Pirkus, jeg hadde et spørsmål til deg, hvis du fortsatt befinner deg her:-) Finnes det noen naturlig måte å få vekk hull i tennene på? Leste et innlegg fra Sarah, the healthy home economist, hvor hun hadde oppdaget at en av barna hennes hadde et stort hull i tanna. Inntak av en kombo med smørolje og fiskeolje over en lengre periode hadde gjort at hullet forsvant helt. Støtter du opp om dette og vil dette også virke på et voksent menneske? Tenkte å tipse min bror om dette da jeg vet at han har en tannlegetime denne uka for å borre vekk noen hull men han er ikke noe barn eller tennåring så ville bare være sikker på at denne fremgangsmåten også virker for voksne?

Guro

28.05.2012 kl.20:50

Er forresten også veldig interessert i alle forsknings artikler du har angående dette:-)

Vibeke

28.05.2012 kl.21:30

Det er kjedelig å bli brent uten at man legger merke til det (tyder i det minste på at selskapet var interessant:-), jeg slapp heldigvis unna! Før ble jeg raskt solbrent og sjeldent brun (les: lyserosa), men de siste årene har jeg kun brukt kokosolje som beskyttelse og det virker som den har styrket huden og at brunfarget blir dypere, kommer raskere og holder lengre. Jeg blir ikke superbrun altså, men forskjellen er stor når jeg ser noen år tilbake. Det har nok også noe med mitt konsum av fett å gjøre i tillegg, av kokosolje og mettet fett generelt, pluss gelatin - huden min har blitt sterkere og friskere.

Vi var 1 mnd i Thailand i fjor og selv om vi kom rett fra vinternorge kunne jeg oppholde meg i solen så mye jeg ville uten å bli noe brent. Med kokosolje selvsagt. De solgte flasker med kokosolje i alle strandbarene der, så dette er gammelt nytt for de som ferierer eller bor der.

Forøvrig min favoritt hårkur, har jeg fri en dag lar jeg den virke i håret så mange timer som mulig. Sjamponerer x2 for å få vekk det overflødige deretter. Håret blir superblankt og mykt og krøllene mine blir enkelere å ha med å gjøre :-) Kokosolje er og forblir en av mine største kjærligheter!!

PirkePetter

28.05.2012 kl.22:20

Guro, jeg anbefaler deg å lese boken -

Cure Tooth Decay: Remineralize Cavities and Repair Your Teeth Naturally with Good Food by Ramiel Nagel

Golden Child Publishing | 2011 | ISBN: 0982021321, 1434810607 | English | 252 pages | PDF | 101.15 MB

Forget about drilling, filling, and the inevitable billing. Your teeth can heal naturally because they were never designed to decay in the first place! They were designed to remain strong and healthy for your entire life. But the false promises of conventional dentistry have led us down the wrong path, leading to invasive surgical treatments that include fillings, crowns, root canals and dental implants.

Now there is a natural way to take control of your dental health by changing the food that you eat. Cure Tooth Decay is based upon the pioneering nutritional program of dentist Weston Price, former head of research at the National Dental Association. Dr. Price's program proved to be 90-95% or more effective in remineralizing tooth cavities utilizing only nutritional improvements in the diet. Cure Tooth Decay is the result of five years of research and trial and error that started as one father's journey to cure his daughter's rapidly progressing tooth decay. With Cure Tooth Decay you will join the thousands of people who have learned how to remineralize teeth, eliminate tooth pain or sensitivity, avoid root canals, stop cavities -- sometimes instantaneously, regrow secondary dentin, form new tooth enamel, avoid or minimize gum loss, heal and repair tooth infections, only use dental treatments when medically necessary, save your mouth (and your pocketbook) from thousands of dollars of unneeded dental procedures, and increase your overall health and vitality.

Cure Tooth Decay provides you with clear and easy to understand dental facts to help you make healthy, life-affirming choices about your dental health. It is about healing cavities without dental surgery or fluoride. Cure Tooth Decay highlights include:

* why people fear the dentist and what you can do about it,

* the power of butter to heal teeth,

* specific dietary and meal plans that highlight the types of foods to eat every day to remineralize teeth, a simple cavity-healing program that is easy to follow,

* the cause of dental plaque and an amazing technique to reverse gum disease,

* how to find a good dentist,

* how to prevent root canals,

* how to monitor tooth decay at home,

* your bite: a hidden cause of cavities,

* how to save your wisdom teeth,

* proof that cavities can heal,

* how to heal children's cavities and find peace,

* why women get cavities during pregnancy and how to stop it, and so much more.

http://www.unibytes.com/Ja.D2o4JF-MB

Unibytes er svært treig i reaksjonstiden. I alle fall for meg, men boken er der og vil lastes ned. Alternativt kan du kjøpe papirutgaven på f.eks capris.no Den er en god investering og vel verdt pengene.

Kostholdet som anbefales i boken er det samme som WAPF promoterer, og er dokumentert å bygge nye tenner, selv skadde tenner eller tenner med hull. Boken er om kosthold og tannhelse, men inneholder mye kostholdsinfo så vel som tradisjonelle tilberedningsmetoder, m.m.

Nettsiden -

http://www.curetoothdecay.com/

ET LIV I BALANSE.

28.05.2012 kl.22:29

Guro: Ja, dette er noe jeg også har lest via Weston Price. Jeg tror dette gjelder alle mennesker, både barn og voksne. Men jeg antar PP har mer å si om dette.

Vibeke: Ja, jeg tror også stort fettinntak gjør at vi tåler solen bedre. Takk for gode tips! Her kommer nok kokosoljeforbruket til å øke betraktelig fremover. Har akkurat gått tom for dagkrem her, så nå prøver jeg å kjøre på med kokosolje i stedet. Merker at huden blir veldig myk og fin. Lille pus har fått til fet pels de siste solrike dagene pga all kokosoljen vi smører oss med. Smil. Am

Veronica O.

28.05.2012 kl.23:27

Så gøy å lese! Bruker nesten daglig kokosolje, og elsker lukten. Men hva slags hår- og hudpleieprodukter bruker du? Kjøper du på iHerb eller andre steder? Kanskje du kan lage et innlegg om det? =)

Guro

28.05.2012 kl.23:50

Hei Pirkus, ja denne boka så jeg at også Sarah annbefalte i kommentar seksjonen så den er garantert en ting jeg har lyst å lese:-) Er ikke kjent med unibytes. Jeg regner med at den ikke kan lastest ned gratis? Ettersom en av mine beste veninner nettopp er ferdig utdannet tannlege fiinner jeg dette temaet ekstra interessant. Jeg bruker selv en naturlig tannkrem som ikke inneholder fluor men er i litt villrede om hva som egentlig er best. Selvfølgelig promoterer min venninne fluor og at det er forebyggende å bruke det, reduserer risikoen for hull x ant. ganger osv. Jeg er helt overbevist at kostholdet er det viktgste når det gjelder tannhelse men er det noe å hente på å bruke fluor? Man spytte det jo ut igjenn så man får jo ikke den store mengden i seg. Jeg ser at Gry skriver at hun bruker kokousolje, er det nok? Hadde jo vært ypperlig i såfall:-) Har iallefall ikke merket noe til dårligere tannhelse etter at jeg sluttet med fluor:-)

Hei Anne Marit:-) Håper jeg ikke omgjør innlegget ditt om kokosolje til å omhandle bare tannhelse. Syns det var morsomt at dere smører inn katten deres med olje. Har faktisk ikke tenkt på at katter også kan bli solbrent, men det kan de jo. Kanskje noe jeg skulle forsøke på min katt. Med en gang sola er oppe så legger hun seg langflat ute på verandaen mitt i solsteiken. Men så hater hun også å få ting i pelsen så jeg har en anelse at hun vil sette i gang med kattevasken umiddelbart hvis jeg har smurt henne inn. Kokosolje som hudkrem er genialt. Vil også anbefale beauty balmn fra green pasture, kjempegod. De har den ikke på tidsporten enda men du kan bestille et par fra utlandet uten å risikere toll ved å holde deg under 200 kr. Takk for en super blogg og flotte innlegg:-)

PirkePetter

29.05.2012 kl.03:04

Kan skjønne den kan lastes ned gratis. Jeg ville da ikke poste linker til e-bøker man måtte betale for. Hadde jeg gjort det hadde jeg vært en dass! Jeg er av den formening at jeg gjerne betaler for ekte bøker jeg kan sitte og lese, men blånekter å betale for bøker jeg bare kan lese via en pc. Alle bøker jeg poster linker til er på servere som både har gratis og betalingsnedlastingsopplegg. Man velger bare Free, og skriver inn en eventuell captcha, så skal nedlastingen gå av seg selv til du har boken på maskinen.

For hvite og sterke tenner uten hull er det faktisk magnesium som er det viktigste mineralet man kan få i seg, og verken kalsium, kisel eller andre mineraler. Og i alle tilfeller ikke tungmetallet fluor.

Fluor er ekstremt giftig, og natriumfluor, som brukes i tannkremer og munnhygieneprodukter er et avfallsprodukt fra fosfat og aluminiumsindustrien. Utover tannkrem brukes samme type fluor som sprøytegift og muse og rottegift. Det finnes ikke fnugg av dokumentasjon for at fluor har noe som helst positiv virkning på tannhelsa, og motsatt hundrevis av forskningsforsøk som beviser det motsatte. Og jeg snakker om ekte vitenskap og enkel logikk, og ikke konspirasjonsteorier.

Her er noe -

http://poisonfluoride.com/pfpc/

http://www.westonaprice.org/environmental-toxins/fluoride-worse-than-we-thought

http://www.just-think-it.com/f-facts.htm

http://www.whale.to/d/fluoride.html

The Devil's Poison: How fluoride is killing you - Dean Murphy, Trafford Publishing, ISBN 1425144845

The Case Against Fluoride: How Hazardous Waste Ended Up in Our Drinking Water and the Bad Science and Powerful Politics That Keep It There - Paul Connett, James Beck, H. Spedding Micklem, Chelsea Green Publishing, ISBN 1603582878

Excitotoxins: The Taste That Kills - Russell L. Blaylock, Health Press, ISBN 0929173252

Fluoridation, the Great Dilemma - Dr George Waldbott, Coronado Press, ISBN 0872910970

Health Effects of Ingested Fluoride - Bernard Meyer Wagner, National Academies Press, ISBN 030904975X

Effects of fluorides in animals - National Research Council, National Academy of Sciences, ISBN 0309022193

The Fluoride Deception - Christopher Bryson, Theo Colborn, Seven Stories Press, ISBN 1583225269

The Greatest Fraud: Fluoridation - Philip R N Sutton, P. Kurunda, ISBN 0 949491 12 8

Fluoride: Drinking Ourselves to Death - Barry Groves, Newleaf, ISBN 0717132749

The Secret War and the Fluoride Conspiracy - Dr G E Smith, Epeius Publishing Associates (har ikke ISBN#

The American Fluoridation Experiment - FB Exner & GL Waldbott, The Devin-Adair Co., #har ikke ISBN#

Fluoride, The AGING FACTOR: How to Recognize and Avoid the Devastating Effects of Fluoride - Dr John Yiamouyiannis, BS, PhD, Health Action Press, ISBN 0-913571-03 2

FLUORIDE IN AUSTRALIA: A case to answer - Wendy Varney, Hale & Iremonger, ISBN 0-86806-261-8

FLUORIDATION: Poison on Tap - Glen S. R. Walker, Magenta Press, ISBN 0-9593571-0-6

The Truth About Water Fluoridation - Charles Eliot Perkins, The Fluoridation Educational Society #har ikke ISBN)

The Drama of Fluorine: Arch Enemy of Mankind - Leo Spira, M.D., Lee Foundation, ASIN B0006AWQGK

Anne Marit

29.05.2012 kl.15:32

Guro: Det går fint. Bare spør i vei. Jeg synes jo dette med tannhelse er interessant selv. Jeg har munnen full av amalgam, og ønsker etterhvert å fjerne disse - når jeg føler at jeg bygd opp meg selv noen hakk til. Jeg smører forresten ikke katten. Hun bare får olje på pelsen fordi vi er full av olje og koser masse med henne....smil. Takk for tips om beauty balm, skal prøves. Jeg liker godt å smøre kokosolje på huden. Føler at huden i ansiktet blir veldig myk og fin.

Veronica: Foreløpig bruker jeg shampo fra NuSkin. Jeg tenker sånn at jeg må ta ett skritt av gangen. Det er mye å sette seg inn i. Men jeg kommer garantert til å teste ut ulike shampoer etterhvert. Jeg har sluttet helt med body lotion og bruker nå kokosolje som eneste krem på huden. Fungerer helt fint. En annen ting er vaskemidler. Står også på lista over ting jeg vil teste ut. Ha en fin dag. Anne M

Pirk & Fjas

29.05.2012 kl.17:34

Guro, jeg har svart deg, men kommentaren er enda ikke godkjent

PirkePetter

29.05.2012 kl.19:15

@ Lillemor

http://www.sunflowernaturals.com/article_coconut_oil.shtml

http://www.content4reprint.com/health/diseases-and-conditions/from-a-nurse-eczema-treatment-with-coconut-oil.htm

http://ezinearticles.com/?Atopic-Dermatitis---Use-The-Virgin-Coconut-Oil-As-A-Natural-Remedy-For-Eczema&id=6152301

http://www.disabled-world.com/artman/publish/article_1633.shtml

Guro

29.05.2012 kl.20:01

Flott:-) Jeg lurer litt på hvis man skal forsøke seg på å få bukt på tannhull, om det vil holde å ta blandingsflasken med codliver oil of smørolje eller om man burde supplementere ekstra ved å kjøpe en egen flaske med ren smørolje?..tror jeg faktisk må forsøke dette eksperimentet på meg selv. Kom jo på at jeg har hatt antydninger til hull i flere år men det var for smått til at tannlegen ville gjøre noe med det, tror det er tre år siden jeg sist var der. Prøvde å gape opp og se litt der inni i går og så den del svarte prikker som jeg ikke likte helt, har forsåvidt ikke vondt..Gla jeg har bestilt en forsynning med smør fra tidspoten, det burde jo også hjelpe på.Nuskin ja, har den ansiktdumpedingsen?:-) Jeg har i allefall den men har gått mer og mer bort fra å bruke den og ampullene som følger med. Husker ikke om jeg klarte å finne ut hva de putter oppi disse, vet du? Men tenker at det sikkert ikke er så bra. Huden mine er mye bedre etter at jeg la om kostholdet, bruker stortsett bare kokosolje, red palm oil, jojoba olje og beauty balmen fra green pasture, skifter litt på det. Til rengjøring bruker jeg solsikkeolje+castor oil (olje metoden) Ja mye å sette seg inn i, man må nesten bare ta en ting om gangen:-)

Guro

29.05.2012 kl.20:19

Pirkus, takk får håpe kommentaren din blir godkjent snart:-) Leste forøvrig en artikkel på det healthyhomech ang fluor.... og tror nok ikke at jeg blir å gå tilbake til å bruke det...I forhold til kokosolje, finnes det noen steder der du kan se en sammenligning av de mest kjente merkene? Har sett næringsanalysen av Dr Görg tidligere på tidsporten men den sier meg ikke så veldig mye ettersom jeg ikke har sett en oversikt over næringsverdien til til andre merker. Vet du om Dr.Görg slår Green Pastures kokosolje også? Kom forøvrig over et nytt merke på i herb kalt Jungel products; http://www.junglepi.com/index.html Har prøvd red palm oil produktet deres tidligere og likte det men kunne ikke finne noe særlig info om hvordan kokos oljen som de forhandler blir laget...Greit å ha noen billigere alternativer i tillegg til Dr Görg ettersom en bruker denne oljen så mye:-)

Guro

29.05.2012 kl.21:47

Fant forøvrig en veldig interessang artikkel på bloggen til Dr. Steven Guynet i forhold til hvordan en kan reversere tannråte og hvordan det i det hele tatt er mulig for de som er interessert:-) Dr. Weston Price er selvsagt nevnt og kostholde WAPF fremmer ; http://wholehealthsource.blogspot.com/2009/03/reversing-tooth-decay.html

PirkePetter

29.05.2012 kl.22:08

Her har du noen til -

http://www.curetoothdecay.com/

http://www.smartahealth.com/remineralization.html

http://www.healingteethnaturally.com/tooth-remineralisation-demineralisation-saliva-ph.html

http://www.westonaprice.org/dentistry/mental-or-dental

http://www.westonaprice.org/dentistry/from-attention-deficit-to-sleep-apnea

http://www.westonaprice.org/notes-from-yesteryear/100-years-before-weston-price

Jeg vet ikke angående Green Pastures da de ikke oppgir annet enn total mengde mettet fett, og ikke spesifiserer fettsyrene slik Dr. Gørg gjør. Vil du bruke palmeolje som kilde til mettet fett anbefales fraksjonert olje fremfor vanlig olje, da denne er 100% mettet. Rød palmeolje får du i flere innvandrerbutikker. Den smaker vondt synes jeg selv, men er grei å blande i mat som stekes.

I kommentaren Anne Marit enda ikke har godkjent har jeg info og linker som viser hvor helseskadelig fluor er. Fluor er en av de sterkeste nervegifter som finnes, og brukes som rotte og musegift, i sprøytegifter, samt i nervegasser som brukes i kjemisk krigføring.

Natriumfluor, som er hva som finnes i tannkremer og munnhygieneprodukter er et avfallsprodukt fra aluminiums og fosfatindustrien (Hydro/Yara), slik at enhver person som bruker vanlig tannkrem mao bruker et produkt som inneholder en industriprodusert nervegift. Dette er gjennomdokumenterte fakta, og også at fluor har null positiv virkning på tannhelse. Tvert om viser all seriøs forskning at fluor skader tenner og skjelett, i hovedsak gjennom å forårsake abnorme forkalkninger.

ET LIV I BALANSE.

29.05.2012 kl.22:12

Beklager, ikke alltid jeg får sjekket kommentarer hyppig. Men nå skal alle kommentarer være godkjent. Nå har forresten begge jentene mine begynt å ta en god dose fiskelever/smørolje hver dag de ukene de er hos meg - to ganger daglig. Det går kanskje litt i sport i det! Minsten - den mest kresne av de alle - skryyyyter over hvor godt hun synes det er. Hehe. Begge blander en god klatt honning oppå - og det sklir ned. Eldstemann på 10 nekter ennå. Ikke noe press, det bare går seg til tenker jeg. Og deilig å vite hvor godt dette er for de små kroppene. Anne M

Guro

29.05.2012 kl.22:31

Anne Marit kanskje noen tips her fra green pastures side;-); To Follow is a common range of amounts and some idea?s on how to take.

2-3 years and under... Drops hidden in food is most common. Some take more

3-5 years... In our house, once the child reaches discipline age, we make taking these oils a part of their job. There is no discussion on the subject. If they grumble they get a second dose. Typically the grumbling will stop once they realize there is no deviation from the plan. And within a couple wks the child will figure out how to take. Typical range is 1/4 to 1 tsp

Some idea?s include:

+ chase the oil with warm water (common in our house)

+mix with honey, maple syrup, or other creative idea?s

+mix with tomato juice, grape juice or other stronger juice

6 years and up. Most common range for amount to consume is 1/2 to 2 tsp per day. If taking capsules then 3-6 capsules is most common. I have heard some, guided by practitioners or others, take 1-3 tablespoons per day. This is the exception and not the rule.

Other idea?s on how to take

+ mix in smoothie

+ mix with juice

+ take 1-2 ounces of warm water, put the oils in the water and down like a shot. I do this as many others... It is called the Viking liquor shot... A good loud ahhh after taking helps the psyche.

+ mix with different foods. Yogurt is common. About 1 tablespoon to 1/2 to 3/4 tsp

+ stick with capsules...the easiest and most common way to take

+ make frozen yogurt/fruit ice pops

Your creativity is the only limiting factor in devising a plan of attack. Usually, if one sticks with a discipline approach, a few weeks of work pays off and the routine of taking these products is not a big chore. One usually will find they miss the routine if skipped.

Taking FCLO and other products / How Much to take

Guro

29.05.2012 kl.22:41

Tusen takk Pirkus for all info. Vil nok ta en tid før jeg får pløyd igjennom allt. Men ja, styrket bare min mistanke. Jeg tenkte før at vi her i Norge ikke får i oss så mye da drikkervannet vårt ikke har det tilsatt slik som i mange andre land( tror jeg? i allefall ikke her hvor jeg bor) og at den lille mengden jeg fikk i meg når jeg pusset tenne ikke var så farlig ettersom jeg spytter det ut igjen. Men det blir jo tatt opp gjennom tannkjøttet og hvorfor bruke det når det ikke fører til noe bedre tannhelse men tvertimot. Visste ikke at det var så giftig som du beskriver. Har du hatt noe imot at jeg viste dine kommentarer og linker til min tannlege venninne en dag?

Guro

29.05.2012 kl.22:48

Foressten, hva anbefaler du som erstatning for tannkrem da? Kokosolje?

Jo, rød palmolje smaker ikke så fantastisk. Har den i supper der jeg ikke kjenner smaken, tomatsuppe feks:-) Ellers litt steking og så bruker jeg den som ansiktsolje, men helst ikke på dagtid haha ser jo ut som en har gulsott

Guro

29.05.2012 kl.23:02

Du skrev også at magnesium var det viktigste mineralet man kunne tilføre ved tannproblemer. Har tidligere les at magnesium er lurt å supplementere med uansett da det ofte er noe vi får for lite av. Hvordan form anbefaler du? Ser at Chris Cresser ofte bruker å anbefale magnesium glycinate..er det et bra alternativ?

ET LIV I BALANSE.

29.05.2012 kl.23:03

Guro: Jeg bruker magnesiumolje og har forstått det dithen at det er det eneste som gjelder. am

ET LIV I BALANSE.

29.05.2012 kl.23:04

Guro: Prøv heller å smelte ut talg - fantastisk å ha i supper. Jeg trodde virkelig jeg aldri skulle begynne å smelte ut talg etter at jeg fikk det anbefalt av PP for 1-2 år siden. Men nå er jeg i gang. Det er enkelt - og en superduper kilde til mettet fett og kan brukes i all matlaging. har også et glass palmeolje stående.....urørt...ikke godt. Skal få lagt ut et innlegg om utsmelting av talg veldig raskt...innimellom slagene her. am

PirkePetter

29.05.2012 kl.23:05

Det er riktig at fluor ikke brukes i norsk drikkevann. Hovedkilden i Norge er kjemisk gjødsel, da fluor er bundet til fosfatet i NPK. Andre kilder er bl.a teflon, sprøytegifter, tannkremer og munnhygieneprodukter, vaksiner og ymse legemidler, inkludert serotoninopptakshemmere (f.eks prozac og paxil, etc), m.m

Mer ammunisjon mot fluorløgnen -

http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1980/sprog=1/grp=9/menu=2/

http://www.tenneroghelse.no/default.asp?page=34&article=17

Det jeg skriver i kommentarer i offentlige blogger er ikke min eiendom, men offentlig eiendom så lenge den er på blogg. Slik at jeg ikke har noe med hva du velger å gjøre med det jeg skriver. Og hele hensikten med å i det hele tatt uttale meg om ting i blogger er i håp om at noen vil ta det til etteretning og ha nytte av det.

PirkePetter

30.05.2012 kl.02:38

Kokosolje er et helt ok tannpussemiddel. Poenget er ikke å drepe bakterier, da det er en myte at bakterier forårsaker hull. Kun mangel på mineraler i spyttvæsken i munnhulen forårsaker hull, og da dette dreier seg især om magnesium og kalsium, basedannende mineraler, så sier det seg selv at mangel på disse mineralene i kostholdet = mangel i kroppen = mangel i munnhulen = surt miljø i munnen = aktivering av bakterier som liker syre, og som produserer mer syre. Denne syren er imidlertid ikke årsaken til hull, slik at tannlegers påstander om å ta knekken på kariusser og baktusser helt og fullstendig mangler vitenskapelig (tann)belegg.

På samme måte har direkte syre, som f.eks i brus, etc, ingen virkning på tennene, og heller ikke sukker, slik at også dette er løgn. Høyt sukker/karbokonsum tapper imidlertid kroppen for magnesium, som forbrukes i sukkerstoffskiftet/karbofordøyelsen, slik at man kan si at sukker/karbo indirekte bidrar til degenerasjon av tennene.

Når det gjelder magnesiumtilskudd så er det slik at de fleste har en opptaksprosent på mellom 4-40%, og da kommer i tillegg eventuelle problemer i fordøyelsen som kan redusere opptak, og/eller faktorer i kostholdet som reduserer eller binder magnesiumet, eller som på andre måter kødder med opptak og utnyttelse. Magnesium bundet til aminosyren glycin har høy opptaksrate, men forutsetter at du har normalt god fordøyelse og ikke inntar tilskuddet med matemner som blokkerer opptaket. En billigere, sunnere og mer velsmakende løsning er å heller lage kraft, da kraft inneholder godt med mineraler, deriblant magnesium, og også glycin i gelatinet slik at magnesium fra kraft er garantert opptak. Glycin binder også kalsium og bedrer opptaket.

Andre faktorer i kostholdet som binder magnesium og øker opptaket er aspartinsyre (mye i gelatin), taurin (mye i rå og speket/gjæret/gravet/raket/kaldrøykt animalsk mat - tåler lite varmepåvirkning), melkesyre/melk og melkesyregjæret mat og drikke, eddiksyre/eddik (også i surmelk/melkesyregjæret mat og drikke), propionsyre (surmelk/melkesyregjæret mat og drikke), smørsyre/smør/fløte/rømme/helmelk og mellomkjedede fettsyrer (smør, kokos og palmekjerneolje), bor, fosfor, vitamin A, C, D, B6

Nok en god løsning om du vil ha opp magnesiumnivåene raskt er via magnesiumolje/magnesiumklorid, som smøres utvortes. Den trekker da rett inn i blodet og bidrar raskt til å øke magnesiumnivåene, uten å måtte gå via en mulig mangelfull fordøyelse. Også bad/fotbad med engelsk salt/bittersalt/magnesiumsulfat er en fin måte å øke magnesiumnivåene på, og det samme gjelder bading i saltvann. Dvs havvann, som inneholder veldig mye magnesium. Havsalt bidrar med magnesium, og også natrium, som hjelper kroppen med å holde på magnesiumet.

Guro

30.05.2012 kl.22:18

Takk for all info. Holder på å lese den fra tenner og helse som var veldig interessang og godt underbygd med studier, for et komplott sier jeg bare!" "mængder på 1 - 5 ppm og mere kan give uoprettelige skader. Tandpasta indeholder mellem 1000 og 1500 ppm fluor. Undersøgelser viser at ca. 1/3 af fluormængden der kommer på tandbørsten, optages i kroppen hos voksne. " Jeg syns jeg hører om som mange som har skaffe seg filter for å rense drikevannet men hvis det ikke er fluor tilsatt i drikkevannet her til lands, er det nødvendig og isåfall hvorfor?

Guro

30.05.2012 kl.22:43

Hei Anne Marit, ja har hørt at talg skal være bra:-) Er dette slik du tar av når du koker kraft? Har laget kraft et par ganger men drakk det slik det var. Akkurat nå står en løksuppe med kraft og putrer, nam:-)Driver enda å jakter på en lokal bonde som jeg kunne ha fått kjøpt litt kjøtt og kraftbein fra..

Guro

30.05.2012 kl.23:09

Takk for alle tipsene ang. magnesium. Mye jeg ikke har tenkt over. Lærer sannelig mye av deg:-) Billigste variant vil kanskje være å ta et daglig havbad:-D Mye penger å spare i hvertfall. Burde sikkert ha drukket kraft hver en dag men tiden strekker ikke alltid til så da kan det være greit med et tilskudd. For surfe meg opp litt ang. prise, har ikke akkurat værdens beste økonomi.

PirkePetter

31.05.2012 kl.00:43

Talg skal du kunne finne hos din nærmeste COOP butikk. Søker du på talg på coop.no og velger Treff i butikker kan du finne den butikken nærmest deg som har fåretalg. Denne er frosset i blokker som er hvite, og er i plastkartonger med blå farge og gjenomsiktig plast på oversiden. Merket er Ringdal. Dette er helt rent fårefett som ikke har vært behandlet på noen andre måter enn frysing. Det fettet du tar av kraft er ferdig utsmeltet fett fra brusk og knokler, etc, og er ikke det samme som talg, som normalt kommer fra innvoller, især nyrer og hjerte, samt utsiden av tarmen.

Norsk drikkevann er fullt av kjemikalier med gjennomdokumentert helseskadelig virkning, og i tillegg kommer jo virkningen av kjemikalier som dannes i reaksjon med klor, så som bl.a kloroform og trihalometaner. I tillegg kommer følgende usosiale virkning av klor på antioksidanter i mat -

http://www.info-archive.com/fulv%20cancer%20fighting.htm

http://enerexusa.com/articles/chlorine_the_paradox.htm

Klorinert vann ødelegger blant mye annet bakteriefloraen, og er en vanlig årsak til tykktarmskreft, blant mye annet. Kloret som brukes i drikkevann er giftgassen klor (i fortynnet form), ikke naturlig klor.

Norsk drikkevann inneholder også aluminiumshydroksid og andre aluminiumsforbindelser. Aluminiumhydroksid er giftigere enn selv bly, fluor og kvikksølv, og er forresten også en vanlig bestanddel i vaksiner.

Info -

http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=233&trg=MainLeft_5583&MainArea_5661=5583:0:15,1362:1:0:0:::0:0&MainLeft_5583=5603:41482::1:5693:16:::0:0

Guro

04.06.2012 kl.11:55

Takk for strålende informasjon! Vi har en coop butikk i nærheten men har aldri sett at de forhandlet talg. Men dette går det vel ann å spørre om de kan ta inn:-)

Ang. drikkevann. Er det ikke en vesentlig forskjell med tanke på hvor du bor i landet? Merker i hvertfall stor forskjell på smaken når jeg reiser rundt. Hver gang jeg er i Oslo, så syns jeg vannet der smaker MYE klor:-( Her hvor jeg bor bruker vi fjellvann og vannet smaker en god del bedre(langt nord på en øy) men kan jo hende de har oppi masse dritt oppi der også. Er vel kanskje mulig å få tilgang til noe oversikt over det hvis man spør. Hadde vært interessant å sett i hvertfall:-) Det utstyret som selges på tidsporten er det til vannrensing?

PirkePetter

04.06.2012 kl.12:40

Jeg kan anbefale Multipure, som jeg selv brukte før jeg flytet hit på gård -

http://www.multi-pure.no/

Granderproduktene til Christer er ikke vannrensing på den måten folk flest forstår begrepet, men mer "vitalisering" av vannet slik at det blir mer likt f.eks elvevann, fjellvann, etc som ikke har strømmet i kilometer lange rør før konsum

Guro

04.06.2012 kl.18:51

Ja, jeg kunne ikke finne noe informasjon om rensing så jeg undret på det. Synes du ikke det er rart at at "det vanlig menneske" (de fleste er jo ikke så bevisste og følger bare slavisk de råd som industrien og myndighetene spyr ut) i det hele tatt overlever i dagens samfunn med tanke på alt man risikerer å få i seg i løpet av et liv? Det syns i hvertfall jeg.

Guro

05.06.2012 kl.03:30

Takk for linken forresten, så ikke den sist. Vet du hva disse filterene ligger på i pris sånn ca? Det var ikke angitt på siden.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits