Bondens Marked i helga

Til de av dere som er ikke-vegetarianere; Fikk dere med dere at det var Bondens Marked i Oslo (og flere andre steder i landet) i helga? Det var ikke bare Holmenkollstafetten som skapte yrende liv p Majorstua, men det virket ogs som mange ogs satte pris p godsakene fra bodene p Valkyrie Plass. Jeg prver ta meg en tur innom i allefall en gang i mneden for fylle opp med nitrittfri spekemat fra gode kilder. Denne gangen hadde jeg gtt tom for ost ogs, og da er vdem sin Fjelldronningost av upasteurisert melk et godt alternativ. Jeg har gtt runden rundt noen ganger tidligere, s jeg vet akkurat hva jeg skal ha nr jeg er innom. Tar ikke mange minuttene. Her er mine favoritter:

* Fra Haugen Grdsmat: Finsesnabb av viltkjtt, svinekjtt fra frittgende gris, krydder. Trrsalta bacon fra de samme frittgende grisene (gr fritt ute ret rundt). Og ikke minst chiliplsa laget av svinekjtt og masse digg krydder. Fenalret deres er et av de f nitrittfrie som man fr tak i har jeg inntrykk av. Det smaker helt nydelig.... Haugen Grdsmat selger generelt fantastiske rvarer av lam, kje og svin.

* Avdem: Upasteurisert nyyyydelig rmme, Fjelldronningosten (og smret hvis jeg mangler....men det gjr jeg ikke for yeblikket)

* Ommang Grd: Har nydelig upasteurisert goudaost, gode egg og ferskmelk p foresprsel. Jeg har nok tilfrsel p alle disse rvarene, s jeg handler bare her i "nden". Ommang Sndre er forvrig andelslag og er et perfekt alternativ for deg som bor i Hedemark og nsker fast tilgang p prima varer....

nsker du finne ut nr det er Bondens Marked i nrheten av der du bor, g inn p nettsidene til Bondens Marked. I Oslo er det marked annenhver lrdag nesten hele ret.

Forrige mneds "fangst" p Bondens Marked. Trrsalta bacon, skinke, chiliplse, finsesnabb, goudaost og egg fra Ommang og rmmen fra Avdem.

Ny runde innom Bndene p Valkyrie Plass i gr. Endte opp med fenalr, chiliplse, finsesnabb, bacon og rmme denne gangen. Da har jeg snop lenge. Smil.

15 kommentarer

s mye digg! jeg elsker fenalr :D

ET LIV I BALANSE.

13.05.2012 kl.18:12

Me too....gode proteiner og godt fett!

PirkePetter

13.05.2012 kl.19:41

Kjper du lammehjerter hos slakter og speker dem noen uker fr du spekesnack med fenalrsmak, og som bde er billigere og mer nringsrikt enn fenalr.

Vibeke

13.05.2012 kl.21:18

Heldige deg! N m jeg visst komme p besk snart ;-) jeg har spekesnack av elghjerte i frysen, den skal jeg jammen ta opp i kveld og kose meg med i morgen.

ET LIV I BALANSE.

13.05.2012 kl.21:41

PP: Takk for tips. Er fortsatt en pyse hva angr innmat, men jeg vet jo n at dette er fantastisk nringsrikt og at jeg m begrave et par gamle oppfatninger - og ikke minst den pysete delen av meg... Men jeg skal prve - s fr vi se om du har rett nr det gjelder "bedre smak enn fenalr". Jeg elsker fenalr. Har ellers funnet elgplse p Bondens Marked med bde blod og hjerte p ingredienslista. Veldig godt, og veldig dyrt....

Vibeke: Ja n m du komme fr osten blir for trr! Har laget rmelkspudding i dag, snn omtrent etter oppsrkriften til Gry. Veldig godt. Skal prve en variant til - har ftt i oppdrag lage til 17. mai buffeten. Anne M

Marianne

13.05.2012 kl.21:54

Tenkte gi deg et boktips, hvis du ikke allerede har lest den da..."Beyond broccoli" av Susan E Schenck. Hun er forfatteren av den suksessfulle boken "The live food factor" (om vegansk raw food). Etter mange r som veganer ble helsen hennes stadig drligere. Hun fikk bl.a signifikant B12 mangel, som ikke lot seg rette med tilskudd. Hun begynte s spise fet fisk, egg m.m og etter hvert ble helsen bare bedre og bedre... Hun skrev s frstnevnte bok.

Hadde foresten vrt spennende hre hva som frte deg til tradisjonelt kosthold, interessen for Weston Price foundation osv (mulig du allerede har skrevet om det i tidligere innlegg).

Mvh Marianne

ET LIV I BALANSE.

13.05.2012 kl.23:03

Marianne: Takk for boktips. Jeg var jo lenge overbevist om at vegansk raw food var den rette veien g, selv om kroppen slet litt med tilvenning pga alle grnnsakene, mye ntter og fr. Jeg fikk en fin opptur i starten, men til tross for det s ble aldri lftet s stort at jeg kunne si meg helt frisk eller i balanse. Det svingte voldsomt fra gode til drlige perioder. Jeg fikk ogs blodsukkersvintinger og flte heller ikke at jeg klarte f i meg nok nring. Jeg kom for et par r siden i kontakt med Christer i Tidsporten og han ga meg dryppvis informasjon om det tradisjonelle kostholdet og hvorfor det var bedre for meg. Via Christer kom jeg i kontakt med PP som ga meg enda mer utfyllende informasjon og masse dokumentasjon. Jeg ble egentlig ganske s raskt overbevist - og p en mte var det en lettelse kunne legge vegansk raw food bort og begynne spise ekte mat - som bde var naturlig for kroppen min og enklere lage for en stor familie. Pga omstendigheter i mitt privatliv tok det likevel en god stund fr jeg kunne g ordentlig inn i det og leve etter det. Men det gjr jeg n. Og nr jeg frst gikk inn for det kom fremgangen fort. Den tilfredsheten jeg fler i dag kan ikke p noen mter sammenlignes med de tingene jeg har testet fr. Jeg tenker at uansett hvilke blindspor jeg har vrt p s har alt frt meg dit jeg er i dag. AM

Gry

14.05.2012 kl.11:34

Skjnner godt din innmat-fobi. Men i gr kveld laget jeg leverpostei for frste gang. Alle utenom meg synes den er kjempegod- til og med gutten som ikke har likt leverpostei fr. Denne ble laget p kyllinglever, da jeg sliter med lukten p de store storfelever-greiene. Elsker bondens market. kanskje det blir der vi skal ha neste treff?

Anne Marit

14.05.2012 kl.12:56

Jeg har ogs laget leverpostei av kyllinglever, men fler ikke jeg er helt i ml med oppskriften. Skal fortsette prve. Anne M

Gry

14.05.2012 kl.15:17

S er det jo ogs stor forskjell p nringsverdien p lever fra dyr til dyr.... Fikk nettopp tabell fra P. Jeg fr varme opp med kylliglever og s g hardcore senere nr jeg har psyket meg opp!

ET LIV I BALANSE.

14.05.2012 kl.17:19

Hehe. Ja, jeg vet. Jeg har googlet litt p elghjerte. Sikkert ikke s vanskelig f tak i i jaktsesongen, men jeg vet sannelig ikke om jeg klarer lage det selv. Jeg erklrer meg herved som innmatspyse. Men jeg har funnet flere "jegere" p nettet som selger ferdig speket elghjerte blant annet. Da betaler jeg heller for det, inntil jeg er herdet. Jeg m f til leverposteinen fr jeg gr over til hjerte. Her gr det forvrig in laktofermenterte drikker om dagen. Savner jo vannkefiren veldig og fler at nr jeg drikker mye vann s gr det rett gjennom og tapper meg for mineraler. Tester derfor n ut kvass, bringebrdrikk og eplecider. Kommer med innlegg om laktofermenterte drikkevarer og ppskrifter snart. Fant forresten ut i dag - p min frste dag p jobb - at arbeidsgiver har filtrert springvann. Snakket med en som har jobbet der i 8 r og hun trodde den lille kranen bare var for f kaldt vann! Men etter at nysgjerrigperen "jeg" hadde tatt en titt under kjkkenbenken kunne jeg fortelle henne at det var vannrenser tilkoblet. Supert! Jeg ender vel opp med fylle p et par liter vann fr jeg drar hjem fra jobb...hehe. Tror de allerede har skjnt at jeg er litt nerdete...skal jo ikke s mye til. Anne Marit

Keros

14.05.2012 kl.20:27

S deilig! Jeg var ogs der i helgen, og plukket med meg meieriprodukter fra Avdem, honning og fenalr! Blir s inspirert av dere Wicked Mums, og er supernysgjerrig p tradisjonelt kosthold. Suger til meg alt av informasjon, og er innom dere alle daglig i hp om bli litt klokere!:) Takk for at dere deler!

Gry

14.05.2012 kl.22:19

Vet du, jeg synes hjerter frister mer enn lever- vil gjerne ha kontakt med disse jegerfolka du skriver om her oppe som speker elkhjerte. Spiste rypehjerte rett etter jakt en gang for noen r siden, var med p hele seansen og syntes det lille hjertet var nydelig og flte meg veldig andektig, ydmyk og i kontakt med elementene nr jeg spiste det. Peter har satt meg p iden om speket lammehjerte ettersom det kan minne om fenalr p smaken og noe jeg inneholder nring som er spesielt viktig for minstemann. S her er det bare skride til verket med krum rygg!

ET LIV I BALANSE.

14.05.2012 kl.22:22

Keros: Kjekt hre. jeg er godt i gang med fenalret. Helt nydelig.

ET LIV I BALANSE.

19.05.2012 kl.11:34

Gry: Jeg skal se om jeg finner dem igjen - jeg googlet. Har vrt "off" en uke nesten, ting gr fort i glemmeboka mi... Lammehjerte er nok verdt prve, og siden jeg elsker fenalr s burde jeg jo klare det jeg ogs... Har du kommet i gang?

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, rd og tips for f et friskere, sunnere og mer balansert liv. P alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits