Krigen mot ferskmelk!

Det er ikke bare vi Wicked Mums som kjemper for f ut informasjon om helsefordelene ved drikke fersk melk. Det finnes ogs en del bnder som har et sterkt nske om at loven om pasteurisering skal oppheves slik at bndene kan f lov til selge fersk melk direkte til kundene. En bonde i re i Sverige gikk for noen uker siden s langt som f den lokale ICA-butikken med p installere en moderne melkeautomat etter fransk modell, hvor kundene ved putte p mynter fikk ut en flaske som de kunne fylle melk p direkte fra automaten. Bonden visste at de gjorde en ulovlig handling, men de rakk likevel selge unna 2000 liter melk fr myndighetene kom og stoppet dem. Ken av kunder som nsket kjpe ferskmelk var lang. Bonden jeg fr melk fra har fortalt om lignende historier - og en svensk bonde han kjenner har opplevd at myndighetene har kommet og avlivet kyrne for stoppe virksomheten. De samme lovene gjelder for Norge, mens i mange andre europeiske land er det pent for salg av upasteurisert melk for aktrer som flger visse retningslinjer ved melking og oppbevaring. Det er bakteriefobien som sies vre rsaken til forbudet: " Idet hr fallet vet inte konsumenterna om mjlken som sljs r fri frn farliga bakterier eller virus, den har ju inte kontrollerats, menar Piv Jonsson." Saken er den at ferskmelk har et eget aktivt immunforsvar - noe ikke butikkmelk har. Og hva med alle de menneskene som blir syke av de pasteuriserte denaturerte melkeproduktene som selges i alle butikker landet rundt? Hvorfor er det ingen som fokuserer p det? Og det er nesten en provokasjon at ikke vi selv skal f lov til bestemme hvilken MELK vi skal drikke. Skal du og jeg og bonden som sttter oss fle at vi gjr en kriminell handling fordi vi snikorganiserer kjp og salg av fersk melk, flte, rmme, smr og ost - som menneskene har levd av i tusener av r - og som jeg vet er en sterk bidragsyter til at jeg n kan takle livet igjen og begynne jobbe og fungere normalt? Jeg kan ikke en gang fortelle dere pent hvem jeg fr melk fra, i frykt for at myndighetene skal snappe det opp og gi ham hye bter (slik jeg vet de gjr) og advarsler og ta livet at de fantastiske kyrne hans som har hjulpet utallige mennesker opp gjennom rene.... Sistnevnte hadde de kanskje ikke turt gjre i Norge, da hadde det blitt rabalder. Men man vet aldri.

Forvrig er det en ivrig dame i Asker som n nsker f med flere til kjpe melk sammen. Ta kontakt med IngerLise dersom du og din familie er serist interessert i kjpe inn fersk melk/ost/egg/flte og andre godsaker fra en lokal bonde (hennes e-postadresse: frkmelk@hotmail.com). Da kan dere gjre som oss dele p kjring og levering. Fungerer som smurt! 4 familier er optimal sammensetning, da kjrer dere en gang hver per mned.

Her er to eksempler p hvordan man p high-tech-mten kan skaffe seg fersk upasteurisert melk p i Frankrike! Franskmennene er vel ikke s dumme at de legger seg ut p et slikt opplegg uten at det er trygt og gjennomfrbart. Jeg lurer p om dette hadde fungert i Norge? Hva tror dere?

39 kommentarer

skjnner jo at det brukes for forhindre bakterier i butikkmelk,men bonder br jo kunne selge rmelk uten problemer om de nsker det.

PirkePetter

10.05.2012 kl.19:11

Fritt salg av upasteurisert melk via melkeautomater er vanlig i bl.a sterrike ogs.

Den eneste grunnen til at dette ikke er lov i Norge er fordi Tine vil ha monopol og unng tap av inntekt. Det er bare udokumentert tull at det finnes skadelige bakterier i r melk, og p samme mte er det tull at man opprinnelig startet med pasteurisering fordi r melk inneholdt tuberkulosebakterier. Dette fordi denne bakterien for et frste aldri har vrt funnet i melk, og for det andre fordi tuberkulose har mange dokumenterte rsaker, hvorav null er bakterier. Nok en faktor er at man allerede i mai 1924 dokumenterte, via forskningsstudier publisert i legemagasinet the Lancet, at skolebarn som drakk r melk hadde betydelig frre tilfeller av tuberkulose en dem som drakk pasteurisert, melk. Utallige dokumenterte forsk siden har vist samme virkning mot det meste som finnes av moderne sykdommer.

Helseskadelige bakterier i r melk er derfor oksedritt industrien bruker som argument for kunne pasteurisere melka, slik at den holder lenger under lagring, og dermed gir lengre salgstid. Dette er alts industrien som fremmer industrien, men som gjr det p en slik mte at folket, blir taperne helsemessig, sitter igjen med troen om at dette gjres for deres eget beste.

En av de frste lovendringene norske meierier fikk gjennom da de startet opp for lenge siden var totalforby hold av melkekyr eller geiter i byer, noe som var forholdsvis vanlig p den tiden. Dette var helt klart for sikre monopol og penger i kassa, og ikke en handling gjort av omsorg til folket, som plutselig fikk ulovliggjort hovedkilden til melk og melkeprodukter, samt kjttprodukter. Dette er egentlig kommunisme, men i et "sosialistisk" land som Norge gjres slikt som regel under dekke av folkets eget beste. Leve demokratiet og de industrivalgte....ops, folkevalgte!

Gry

10.05.2012 kl.22:35

Ja dette temaet kjenner jeg at jeg godt kan blse meg opp i brystet for kjempe for. Det er utrolig trist at det er snudd s utrolig p hodet at det er forbudt ved lov selge noe helsefremmende, men om man gjr det direkte skadelig kan man godt selge....hallo?

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

11.05.2012 kl.07:47

Godt disse bndene finnes! Det finnes en bonde i nrheten her som selger fersk melk.. Men jeg har ikke tenkt over at det han gjr er ulovlig!

ET LIV I BALANSE.

11.05.2012 kl.09:17

Helen: Jeg kan ikke loven om pasteurisering ordrett, men vet at bnder kan selge melk hvis salget er p grden og er tilfeldig. Men det er ikke lov med organisert salg eller selge melken i butikker. Noen som kjenner loven mer eksakt? anne marit

Christer

11.05.2012 kl.10:09

Kan se ut som det er endringer p gang

http://www.lovdata.no/ltavd1/filer/sf-20020611-0700.html

men jeg har ikke orket lese hele greien, regner med den kun lemper p regelverekt for de som produserer upateurisert ost, smr osv i eget ysteri. Melken direkte fra bonden er jo ikke kontrollert, og det er et krav til hyeste innhold mikroorganismer. Om bonden tar p seg alt ansvar for analyser, s vil jeg tro han kan selge r melk i dag, og uten tvil s kan han ta Norge til EU-domstolen iom at EU-regelverket ikke hindrer for salg av ferskmelk som er tydelig siden s mange land i EU selger dette. I Tyskland heter det at melken m selges innen ett dgn fra melking om den skal vre r, og det sttter jeg. Mye av den melken som selges r her i landet er gjerne 2-3 dager gammel fra kjletank, og det er ikke s bra, eller kan vre mindre bra.

Regelverket som gjr det vanskelig, men jeg regner med bndene fr det til om de organiserer seg og tar saken rettens vei, samt at de innfrir de kontrollkrav som blir kastet over dem.

Jeg personlig kan drikke melken r rett fra en trebtte med litt hy i, og btten har bare vrt skylt i kaldt vann. R melk skremmer meg aldri med mindre den er lagret lenge p kjletank :)

Christer

11.05.2012 kl.10:11

alts ikke tilsatt hy i melken, tenkte p rusk fra lven ;)

Tormund

11.05.2012 kl.14:18

Angende lovverket:

"All melk og flte som omsettes til konsum, skal vre varmebehandlet. Som unntak fra dette kravet, kan det fra grd eller seter omsettes r melk og r flte direkte til forbruker for bruk i egen husholdning. Dette unntaket gjelder bare dersom omsetningen skjer tilfeldig og ikke har preg av butikksalg."

Animaliehygieneforskriften 21

http://www.lovdata.no/for/sf/ho/to-20081222-1624-007.html

ET LIV I BALANSE.

11.05.2012 kl.14:54

Tormund: Ja, det var omtrent som jeg trodde. Det er lov kjpe direkte til forbruker, s da er det vi holder p med i grenseland siden det slettes ikke er tilfeldig og vi gr flere sammen. Anne Marit

gladerebarn

11.05.2012 kl.22:06

HURRA! Jeg har ftt frste levering ferskmelk i hus! N bllir det yoghurt, surmelk, kefir, krem og glade mager. Gjett om jeg gleeeeder meg! Hper familiens eksem fordufter ogs!

ET LIV I BALANSE.

11.05.2012 kl.22:13

gladerebarn: Hurra! Jeg jubler med deg! Har du og IngerLise gtt sammen om henting? Gled deg! Anne Marit

gladerebarn

12.05.2012 kl.07:13

Ja. Hun er en handlekraftig dame:-)

Marianne

12.05.2012 kl.16:15

Pirke Petter: jeg er stort sett enige i dine utsagn, men at tuberkulose ikke er forrsaket av bakterier, skjnner jeg ikke hvor du har fra! Det er vel kjent at tuberkulose er forrsaket av bakterier i Mycobakterium-familien, f.eks mycobakterium tuberculosis og mycobakterium bovis.

PirkePetter

13.05.2012 kl.01:42

Det er vel akseptert at tuberkulose er forrsaket av tuberkulosebakterier, men aldri dokumentert eller bevist p noe vis. Kun internasjonal konsensus rder, ikke dokumenterte fakta eller noe som i det minste kan minne om vitenskap. Og jeg forholder meg til vitenskap, og ikke hva du eller folk flest har lyst til tro p fordi dere har blitt fortalt dette. Les de opprinnelige forskene av Koch som frte til at denne myten oppsto, og spr deg selv om noe slikt ville ha blitt akseptert som annet enn ren idioti og ville pstander, og i alle tilfeller ikke vitenskap, i dag?

Og selv om det hele n hadde vrt sant, s sa Koch faktisk at hans underskelser viste at mycobacterium bovis ikke kunne smittes til mennesker, og da er det jo interessant at alle moderne kilder hevder det motsatte. Tenk selv, og sjekk fakta selv eller tro det samme som folk flest.

Og en bakterie som skal kunne g inn i en slags "dvaletilstand" for den "vkner" og lager baluba? Eventyr for dumme og uvitende voksne!

Sjekk ogs symptomene ved tuberkulose opp mot nringsmangel og/eller kjemikaliebelastning og gjr deg dine egne konklusjoner og, nok en gang, tenk selv.

Marianne

13.05.2012 kl.14:26

Kjre Pirke Petter

Skal si dette var kraftig kost!

Lurer p hva det er som gjr at du kan hevde at jeg baserer mitt utsagn kun p informasjon jeg er blitt fortalt.. og at jeg ikke forholder meg til vitenskap.

Jeg har selv bronkoskopert pasienter og analysert skyllevsken i mikroskopet; jeg har ogs vrt med p dyrke frem bakterien fra bronkialbiopsier. Bakteriene har jeg aldri funnet hos i preparater fra pasienter uten symptomer p tub.

Jeg sier ikke at det ikke ogs krever andre faktorer (som drlig ernring, svekket immunforsvar (jf eldre og immunsupprimerte som fr sykdomme), men bakterien er alts konsistent finne hos pasienter med symptomene.

Uansett, jeg er ikke interessert i fortsette en diskusjon hvor man med arroganse slr ned p andres utsagn.

PirkePetter

13.05.2012 kl.15:44

Det er fordi jeg selv har gtt gjennom all vitenskap og logikk angende tuberkulose, og konkludert med at det er lgn fra ende til annen, som med alle andre skalte bakterieforrsakede sykdommer. Enhver som tar seg bryet med sjekke symptomer p nringsmangel og/eller kjemikaliebelastning opp mot symptomer som pstes forrsakes av bakterier eller skalte virus, finner dette selv. Jeg har mange historiske utsagn s vel som vitenskapelig dokumenterte fakta fra leger og forskere, s vel som bnder (tuberkulose i kyr) holde meg til som viser hinsides enhver tvil at denne kjemiske ubalansen skyldes nringsmangel. Jeg har ogs mye moderne forskning holde meg til som viser det samme, og som jeg kan poste om Anne Marit synes det er greit, med tanke p at det er snakk om s mye at det m bli flere kommentarer etter hverandre. Motsatt har du ikke et eneste dokument som kan bevise at en bakterie er rsak. Du kan komme med mange tusen artikler og utsagn hvor man antar, eller tar for gitt (konsensus basert p null dokumentasjon), en rsaks og virkningssammenheng, og hvor man baserer seg p at korrelasjon er det samme som rsak, men dette er meninglst. En slik latterlig bevisfrsel hadde aldri holdt i en rett, og det er kun slike beviser som er gyldige skal man pst at patogene bakterier kan forrsake sykdom.

Om du har funnet aldri s mye bakterier i tuberkulosepasienter, s er dette ingen rsaks og virkningsdokumentasjon, da disse bakteriene finnes i alle mennesker, i omgivelsene vre, i jord, etc. stemple bakterier man finner ved ulike sykdommer som sykdommenes rsaker, uten fnugg av dokumentasjon eller i det minste en viss logikk, er som pst at tilskuerne ved en ulykkesplass forrsaket selve ulykken, eller at brannmenn forrsaker branner og fluer forrsaker slppeldynger.

Du er videre penbart ikke klar over at Koch fant at bakterier er pleomorfe (helt utelatt i moderne bakteriologi fordi det slr bena vekk under antibiotika og vaksinelogikk), og forandrer seg til og fra hverandre, ogs p tvers av familier, avhengig av miljet, isr ph og nringstilgang. S det er miljforandring, dvs kjemisk forandring, hvilket vil si for mye eller for lite nringsstoffer, etc, som gjr at bakterier forandrer seg. Miljet, den kjemiske ubalansen, er dermed rsaken til helseproblemet man finner ymse bakterier i, og bakteriene har aldri blitt dokumentert som rsaker. Vil du argumentere mot dette, kom med forskning som dokumenterer en rsaks og virkningssammenheng mellom bakterien og de fysiske symptomene man kaller tuberkulose. Funn av bakterien i ulike kroppsvev ved tuberkulose betyr ikke noe som helst, og absolutt ikke dokumentasjon p at bakterien er rsaken til tuberkulose.

Arroganse er dine ord; forakt ovenfor leger og legevitenskapen/legemiddelindustrien skal imidlertid f st p min bekostning. Og jeg slo ikke ned p dine utsagn, men p den manglende logikken og vitenskapen i det du pstr. Arroganse ovenfor ekte vitenskap s vel som for menneskers ve og vel har dere leger monopol p, og det er p tide at folket fr vite sannheten.

PirkePetter

13.05.2012 kl.15:47

Apropos skalt patogene bakterier ?

The Dream And Lie Of Louis Pasteur / (bokens originale tittel =) Pasteur, Plagiarist, Impostor!: The Germ Theory Exploded! ? R. B Pearson, Health Research, ISBN: 0787306622

Pasteur Exposed - Ethel D. Hume, Beekman Publishing, ISBN 0846442671

The private Science of Louis Pasteur - Gerald L. Geison, Princeton University Press, ISBN 0691034427

Bechamp Or Pasteur? - A Lost Chapter In The History of Biology ? Ethel Douglas Hume, C.W. Daniel Co., ISBN 0-7873-1128-6

Rethinking Pasteur's Germ Theory: How to Maintain Your Optimal Health - Nancy Appleton, North Atlantic Books, ISBN 1583940510

Impfen - Vlkermord im Dritten Jahrtausend? (Vaccination - Genocide in the third millennium?# Mit Beitrgen zur Geschichte und Aufklrung von AIDS, BSE, MKS u.a. - Karl Krafeld, Stefan Lanka, Klein-Klein-Verlag, ISBN 3937342001

Plague, Pestilence and the Pursuit of Power: The Politics of Global Disease ? Steven Ransom, Credence Publications, ISBN 0953501280

Se ogs litteraturanbefalinger angende blffen om vaksiner her #omtrent midt p siden) ?

http://fleksitarianerliv.blogspot.com/2012/04/ny-eksklusiv-mulighet-til-skaffe-seg.html

PirkePetter

13.05.2012 kl.15:59

Og siden temaet her er upasteurisert melk, full av sykdomsfremkallende bakterier og annet helseskadelig grr, et lite utvalg logikk -

Raw Milk and Tuberculosis: The Role of Lactoferrin

Although health officials often accuse raw milk of causing TB, many doctors have recognized the fact that raw milk contains special factors that protect against the disease. One of these factors is lactoferrin, an enzyme that kills pathogens by binding and removing iron. In a study involving mice bred to be susceptible to tissue iron overload and hence to tuberculosis, treatment with lactoferrin significantly reduced the burden of tuberculosis organisms.7 And mice injected with Candida albicans, another iron-loving organism, had increased survival time when treated with lactoferrin.12 Lactoferrin is plentiful in raw milk. It is destroyed by pasteurization.

http://www.westonaprice.org/farm-a-ranch/tuberculosis-alert

Raw Milk and Children -

http://www.newtrendspublishing.com/PDFS/16MilkFinal.pdf

BENEFITS IN EARLY HUMAN STUDIES: In early studies involving humans, raw milk was shown to be superior to pasteurized in protecting against infection, diarrhea, rickets, tooth decay and TB; and children receiving had better growth than those receiving pasteurized milk ?

http://www.realmilk.com/rawmilkoverview.html

http://www.midvalleyvu.com/files/InformationPages/RAW_MILK_AND_RAW_MILK_PRODUCTS.pdf

The British journal The Lancet reported, ?Resistance to tuberculosis increased in children fed raw milk instead of pasteurized, to the point that in five years only one case of pulmonary TB had developed, whereas in the previous five years, when children were given pasteurized milk, 14 cases of pulmonary TB developed.? - The Lancet, p. 1142, May 8, 1937

http://editor.nourishedmagazine.com.au/articles/vonderplanitz-and-campbell-douglasss-testimony-on-raw-milk

gladerebarn

13.05.2012 kl.17:06

Hvor lenge holder ferskmelk seg i kjleskapet? Dvs hvor lenge etter man har hentet den, kan den drikkes akkurat slik som den er? Jeg har hrt 3 dager. Er det riktig?

ET LIV I BALANSE.

13.05.2012 kl.18:13

gladerebarn: Nei, den skal holde en uke. Jeg merker at vr begynner skille seg veldig nr det nrmer seg en uke. Men den smaker ndvendigvis ikke vondt. Og kast for all del ikke ferskmelk som syrner. Nei, da lar du den bare st p benken og blir surmelk som du deretter lager til ferskost og myse....

gladerebarn

15.05.2012 kl.12:33

Nr jeg steker pannekaker eller varmebehandler ferskmelk p annen mte, fr den da samme nringsinnhold som pasteurisert melk? Eller er det fortsatt noen forskjell - utenom at den ikke har blitt homogenisert?

ET LIV I BALANSE.

19.05.2012 kl.11:36

gladerebarn: Det kommer nok an p hvor mye du varmer opp melken. Hvis du varmer den forsiktig opp skal det meste av nringen forbli intakt. Hvis du koker s vil selvsagt melken bli mer og mer denaturert avhengig av hvor lenge du koker. Akkurat hvor stor forskjellen mellom vanlig og ferskmelk da blir vet jeg ikke. anne m

gladerebarn

19.05.2012 kl.13:09

Da skal jeg flge med som en smed nr det lages kakao! Bonden min (har eierforhold til han allerede etter 2 hentinger) sa de pasteuriserer p noen og 70 grader.

Anne Guro

21.05.2012 kl.16:14

Kanskje dette kan vere interessant: http://staulen.no/

Familien min har laga bde smr, rmme og knost gjennom mange sommarar. Dei siste ra har me ogs ftt selge smr og ost i butikken. Dette er i hgaste grad kortreist og rein mat :)

ET LIV I BALANSE.

21.05.2012 kl.19:28

Anne Guro: S flott! Ja til kortreist mat! Anne Marit

Lillemor

24.05.2012 kl.10:18

Ser ut til at jeg har funnet meg en bonde som vil selge melk. Men lurer litt p hvordan dere gjr det praktisk? Skaffer man seg et melkespann, eller bruker dere glassflasker som er kokte p forhnd? Er det noe spesielt jeg m sjekke med grden/melken for vite om den er av god kvalitet og trygg bruke? I tillegg til lage kefir og yoghuert, bruker du den som "vanlig" melk til matlaging, drikking mm? Mulig du har skrevet noe om dette tidligere, men da har jeg ikke klart finne det.

Lars

24.05.2012 kl.14:34

Hei

Snublet over denne bloggen, og ble veldig glad over hva jeg leste. Jobber med bruke prinsipper i Nourishing Traditions. Neste steg i prosessen er fermentering. Har lenge vrt p jakt etter en kilde til r melk slik at jeg kan lage egen kefir og andre meieriprodukter. Det henvises ogs mye til bruk av myse (fra r melk) nr ting skal fermenteres. Det gjr du jo ogs i bloggen her. (Har ikke lest alt enn :-) )

Jeg bor p Eidsvoll. Er det noen p denne siden av Oslo som kan hjelpe meg slik at jeg kan f tak i r (fersk) melk/flte. Ville vrt evig takknemlig. Kan ogs vre med p spleiselag, som omtalt tidligere i denne trden.

ET LIV I BALANSE.

24.05.2012 kl.19:03

Lars: Legg ut en kommentar p mine nyeste innlegg - s kanskje du fr med deg noen. Du kan evt hre med Ingerlise som har satt i gang ny innkjpsring, men lurer p om det er p feil side av byen ja. iwinjen@me.com

ET LIV I BALANSE.

24.05.2012 kl.19:08

Lillemor: Bonden jeg kjper melk fra har egne plastflasker. Har ikke bonden din det s kjper du litersflasker med stor pning p Jernia og bruker disse. Du trenger ikke koke de, bare vaske de helt rene med vanlig vaskemiddel etter bruk. Spr bonden om rutiner rundt renhold og kjling av melken. Ellers er det sikkert knall melk, 1000 ganger bedre enn det du fr i butikken. Jeg sluttet drikke melk for 20 r siden og det fles ikke naturlig for meg drikke melk. Men jeg drikker kefir hver dag, lar melk som begynner bli sur st et dgn p benken fr jeg siler den til ferskost og myse, og jeg bruker den i matlaging der det trengs melk. Anne M

Lars

25.05.2012 kl.10:32

Tusen takk Anne M

Eli

13.08.2012 kl.12:33

Hei!

Takk for en veldig fin blogg! Jeg forskte skrive til frkmelk@hotmail.com angende ferskmelk, men fikk mailen i retur fra gmail med beskjed om at den ikke gikk igjennom. Vet du om Inger Lise fortsatt er interessert og hvordan jeg evt kan f tak i henne, eller har du evt noen andre ideer til oss? Vi er en familie i Oslo p 3 som veeeldig gjerne skulle inkludert ferskmelksvarer inn i kostholdet.. Setter stor pris p noen tips her, og du kan gjerne skrive tilbake p min private mail hvis det passer bedre.

Heidi

14.08.2012 kl.13:28

PirkePetter: Takk for interessant informasjon om Tuberkulose og bakterier!

Vennlig hilsen Heidi

ET LIV I BALANSE.

15.08.2012 kl.09:15

Eli: Jeg skal sende deg mail jeg. Mvh Anne M

Maria

06.09.2012 kl.14:52

Takk for mange gode tips alle sammen, n har jeg sendt mail til Inger Lise fra Asker. Hper det blir fersk melk snart her i huset :-D

Maria

06.09.2012 kl.15:14

Hei Anne Marit, kunne du sende meg mailen til IngerLise fra Asker, hun som hadde frkmelk@hotmail.no. Mailene kommer i retur :-(

Vala

07.09.2012 kl.09:32

Hei! Tusend takk for fantastisk blogg, veldig inspirerende.

Jeg har s lyst skaffe meg ferskmelk, jeg er oppvokst p grd og savner ferskmelken og vil gjerne at mine barn kan f ferskmelk. Er det mulig f litt info om hvem er best ta kontakt med ?

Jeg bor p Hurum.

Vennlig hilsen

Vala

ET LIV I BALANSE.

07.09.2012 kl.23:33

Vala: Tusen takk! Det er egentlig bare begynne ske i nromrdet ditt. Finn en bonde og ta kontakt - de fleste er behjelpelige og positive til gi bort ferskmelk. Lykke til. Anne Marit

Camilla

14.10.2012 kl.19:39

Takk for en flott blogg :-))) har akkurat sendt melding til en som driver med geiter, hper det gr i boks, skal vre bedre enn kumelk ogs visstnok :-)))

Kari

28.02.2013 kl.20:39

Hei! Denne trden er jo ikke helt ny lenger, men jeg snublet over den ved ske "ferskmelk Asker". Som du skjnner lurer jeg p hvor man kan f tak i ferskmelk i Askeromrdet. Hrtes ut som om noen hadde ftt napp. Kan jeg f vite hvem dere kjper fra? Jeg har s utrolig lyst til lage yoghurt og ost av skikkelig melk :-) Spennende saker!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, rd og tips for f et friskere, sunnere og mer balansert liv. P alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits