Mine daglige tilskuddJeg har lovet flere av dere å skrive om hvilke tilskudd jeg tar - og her kommer det. Siden mine kjemiske ubalanser har vært så store - er jeg faktisk avengig av å spise mer enn bare maten jeg tilbereder til daglig  - i allefall der jeg er nå. De fleste av tilskuddene jeg tar anser jeg også som mat og konsentrert næring. De opptrer i sin opprinnelige form - de er ikke tatt ut av sin sammenheng og satt inn i en annen slik mange vitaminpiller og tilskudd i dag er. Så her kommer det:

* Fermentert fiskelever- og smørolje: Denne fantastiske oljen har vært omtalt tidligere her og på mine bloggvenninners blogger, så jeg anbefaler dere å lese mer denne oljen her. Den burde være et must for alle mennesker, både store og små. Vanlig vedlikeholdsdose for friske vitale mennesker er 1 teskje daglig. Men har du plager og lider av kjemiske ubalanser og helseproblemer kan du ta inntil en spiseskje om dagen av denne oljen helt til du føler deg balansert. Da kan du trappe ned til vedlikeholdsdose. Jeg tar ca en spiseskje daglig fordelt på morgen og kveld. Taes gjerne med adaptogener, se lenger ned. Fermentert fiskelever- og smørolje får du kjøpt hos Tidsporten. Barna dine kan og bør få i seg denne oljen daglig.

* Frysetørret lever: Siden jeg ikke har guts nok til å spise rå lever ENNÅ (men snart!)  spiser jeg enn så lenge frysetørret rå lever i kapsel- eller pulverform. Nestbeste løsning. Dette er frysetørret lever fra kyr som spiser gress ute i det fri. Lever er en utmerket kilde til høykvalitets protein i tillegg til naturen mest konsentrerte kilde til vitamin A. Du får også i deg alle B-vitaminer, inkludert B12 (mange der ute lider av B-12-mangel). Du får også i deg lettopptakelig jern og den beste kilden til kobber som du kan få. De beste leverkapslene får du kjøpt her.  Klarer du å spise lever hver uke, noe de færreste gjør, er dette ikke nødvendig. En boks med 180 kapsler koster ikke all verden, men portoen er dyrere enn selve produktet så det lønner seg å gå flere sammen eller bestille mye når du først bestiller. Får du ikke bestilt til Norge så sender du dem en mail - så ordner de det for deg slik de gjorde det for meg. Barna dine kan trygt spise frysetørret lever. Åpne kapselen og bland inn i maten hvis dere ikke spiser fersk lever fra før.

* Magnesiumolje: Jeg har gjentatte ganger tatt blodprøver som viser for lavt magnesium. Det er det slutt på nå. Spiser man riktig mat med stor næringstetthet skal man ikke mangle magnesium, men mange gjør det i dag. Symptomene på magnesiummangel er mange, men slapphet, binyretretthet, muskelkramper og søvnproblemer er vanlige. Det aller beste tilskuddet mot dette er magnesiumoljen. Dette er egentlig ingen olje, men høymineralisert vann som føles fet som en olje når du sprayer den på huden. Oljen produseres av magnesiumklorid som ligger naturlig lagret ca 1000 meter under havbunnen. Det beste er å påføre oljen på huden - smøre den på tynne hudlag på armer og ben. Huden tar kun opp så mye som den trenger og skal ikke kunne overdoseres. Det meste av opptaket skjer de første 20 minuttene. Det svir bittelitt, men det kan man leve med noen sekunder når man vet hvor bra dette er. Vanlig dosering er 8-10 spray per dag. Etter 3-4 måneder bør magnesiumlageret være fylt opp slik at du kan trappe ned. Så rask "påfylling" av magnesiumlagre får du ikke med noen andre magnesiumprodukter. Jeg har trappet litt ned nå, og tar kun 4-5 spray før jeg legger meg om kvelden. Du får kjøpt magnesiumolje rimelig i større mengder fra Tyskland, men jeg har kjøpt min hos SunVita. 

* Adaptogener:  Ja hva skulle jeg gjort uten mine adaptogener. Adaptogener er en samlebetegnelse for urter som hjelper kroppene våre å tilpasse seg eller håndtere stress samtidig som de støtter normale metabolske prosesser og gjenoppretter balanse. De sørger for at kroppene våre oppnår større toleranse for fysisk og emosjonelt stress og bidrar til normale fysiologiske funksjoner. Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men disse urtene har vært brukt innen naturmedisin i tusener av år av en grunn. Fordi de virker. Det er opp til hver enkelt å erfare, men jeg har selv erfart hvordan eksempelvis adaptogenet Ashwaganda gir meg en umiddelbar ro i kroppen. Det er vanskelig å gi råd om hvilke adaptogener du med dine utfordringer trenger, men jeg har kommet frem til to adaptogener som fungerer godt for meg for å gi god og dyp søvn. Det er ashwaganda og Rhodiola. Ashwaganda er en rot som er vanlig i land som India, Pakistan, Sri Lanka og deler av Afrika. Den virker beroligende og påvirker både stoffskifte og binyrer i positiv retning. Ashwaganda er også rik på jern og kan hjelpe mot PMS-plager. Jeg har prøvd litt forskjellig, men bruker Ashwaganda fra Life Extension,  da jeg føler dette fungerer umiddelbart og godt for min del. Jeg tar 2x2 kapsler daglig, alltid på tom mage og sammen med mettet fett (for eksempel kokosolje eller fiskelever/smøroljen). Det neste jeg tar er Rhodiola eller rosenrot. Denne planten vokser også i Skandinavia. Den virker stimulerende på immunsystemet og beskytter mot uregelmessig hjertebank, beskytter hjertet og virker positivt på humør, enegi og stressnivå. Jeg føler at den gir meg energi og balanse. Jeg tar 2 kapsler morgen og 1 ettermiddag (unngås på kvelden for ikke å forstyrre søvn). Det er lurt å ta adaptogener sammen, da de har positiv innvirkning på hverandre. Når det gjelder Rhodiola så foretrekker jeg Arctic Root sine produkter - og disse får du superbillig hos iherb. Har du aldri bestilt fra iHerb før må du gjerne bruke min kode LEB546, såfår du rabatt på første bestilling. Jeg kommer kanskje til å teste ut flere adaptogener etterhvert, men føler at disse to dekker mitt behov akkurat nå.
* Gelatinpulver: Før jeg legger meg gjør jeg 3 ting - Jeg fjerner sminke. Jeg pusser tennene. Og jeg tar mitt glass med tjukkmjølk og gelatin. Det er et must for meg! Gelatin inneholder aminosyrer som bygger opp muskler, vev og organer - og som hjelper hele metabolismen. Selv kan jeg merke godt at gelatinet har gjort en forskjell i min egen kropp. Det første jeg merket var at jeg begynte å sove bedre. Jeg gikk nærmest i dvale de første dagene. Nå har søvnen normalisert seg, så nå merker jeg det på andre ting. Jeg har fått betydelig sterkere negler, håret føles mye bedre enn før og det samme gjør huden. Jeg føler meg sprekere og mer vital - og mykere i muskler og ledd. Jeg føler meg rett og slett fysisk sterkere - uten å ha drevet noen form for fysisk trening. Jeg føler meg også stadig lettere. Daglig inntak av gelatin vil høyst sannsynlig føre til vektnedgang. Det skyldes vel at en sterkere kropp fungerer bedre - og da øker forbrenningen. Jeg merker også at jeg har mindre sultfølelse når jeg spiser gelatin daglig. Gelatin hjelper også fordøyelsen og er derfor lurt å blande inn i mat. Gelatinpulver smaker ingenting, men er litt klønete å svelge unna. Men det er bare å dytte inn en skje med gelatin i munnen og skylle raskt ned med vann før det klumper seg. Jeg foretrekker å røre ut et par teskjeer i tjukkmjølk morgen og kveld. Har du helseproblemer bør du spise 2 spiseskjeer gelatin daglig, fordelt på eksempelvis morgen og kveld. Vedlikeholdsdose er 1 teskje et par ganger daglig. Gelatin og alle dens fortreffelige egenskaper nevnte jeg også ifm innlegget mitt om kraftkoking. Men de færreste vet at man også kan få gelatin som et tilskudd. Du får kjøpt gelatin hos Tidsporten.  Jeg prøver å få gelatinpulver i barna - så mye som mulig. Jeg rører inn i havregrøten til minsten - og koker ris sammen med gelatinpulver og kraft. Du kan også smelte pulveret i vann og ha i smoothies eller andre drikker. 

* Progesteronkrem:  Mange forbinder østrogendominans (for mye østrogen ift hormonet progesteron) med overgangsalder, men også mange unge kvinner i dag lider av diffuse plager som rett og slett skyldes for lite progesteron ift østrogen - fordi vi lever det livet vi lever og utsetter oss stadig for stoffer som påvirker hormonproduksjonen vår og som også virker som østrogen (eks plast). Selv er jeg uten livmor og har dermed svært lav produksjon av det viktige hormonet progesteron. Jeg opplevde å bli kastet ut i det som kalles overgangsalder - men som egentlig er en kjemisk ubalanse. Det beste rådet sykehuslegen og fastlegen kunne gi meg var at jeg måtte ta østrogenpiller, fordi østrogennivået mitt var så lavt. Men hva med forskjellen mellom progesteron og østrogen? Jeg vet jo at for mye østrogen kan føre til blant annet brystkreft - så hvorfor skulle jeg ta østrogen. Heldigvis er jeg sånn skrudd sammen at jeg ikke tar alt legen sier for god fisk. Jeg graver litt først. Typiske symptomer på progesteronmangel og østrogendominans for kvinner er ødem, ømme bryster, depresjon, nedstemthet, nedsatt libido, sterke blødninger under menstruasjon, nattesvette, søvnproblemer, indre uro og vektøkning (spesielt rundt hofter). Jeg har kommet frem til at Emerita er det beste og rimeligste alternativet for naturlig bioidentisk progesteron - og det har hjulpet meg enormt. Jeg håper at jeg en dag kan trappe ned og slutte også med denne kremen. Siden jeg selv ikke klarer å produsere nok progesteron forusetter en nedtrapping at jeg over tid får i meg store mengder vitamin A (via lever) og gode proteinkilder hver dag. Dette vil hjelpe kroppen min å utnytte det progesteronet jeg har. Les mer om progesteron her og her. 

31 kommentarer

masse spennende til skudd du tar. jeg tar ingenting fast,men tar ofte sink kapsler og magnesium kapsler før sengetid. :) har planer om å begynne med adaptogener igjen

Gry

10.05.2012 kl.08:20

Adaptogener er gull. Har hatt fin erfaring med reinrot i det siste, men nå gikk det inn en bestilling på iherb-gitt ;-) Billigere for en tynn liten lommebok... Magnesuimlagrene mine har også vært skrapa, magnesiumolje er vidunderlig- også billig på iherb :)

Monika

10.05.2012 kl.10:26

Så på en av lenkene at progesteronmangel kan være årsak til manglende eggløsning/ufruktbarhet, så vidt jeg forstod det. Hva tenker du, har det noe for seg å ta progesteron-tilskudd ved manglende eggløsning/ønske om graviditet? Takk for svar.

PirkePetter

10.05.2012 kl.11:50

Monika, det er riktig som du antar, men ikke nødvendigvis den beste løsningen da det er bedre å gjøre noe med progesteronmangelen enn å ta tilskudd. Du kan f.eks ha overvekt av østrogen, ha en kjemisk helsetilstand/sykdom som forstyrrer hormonbalansen, være utsatt for kjemikalier, etc i jobbsammenheng som påvirker deg hormonelt, ha et kosthold/næringsmangel (inkl kolesterolmangel) som stopper hormonproduksjonen eller som forstyrrer denne, ha kjemikaliebelastning som forårsaker det samme, være i kontinuerlig stresshormonrespons pga negative faktorer i livet eller kostholdet ditt, og som undertrykker progesteron, og mange flere mulige årsaker. Det er fullt mulig at du kan bli gravid om du prøver progesterontilskudd, men om årsaken til mangelen på progesteron ikke blir gjort noe med kan denne, hva den enn er, skade fosteret.

Vil du komme i kjemisk og næringsmessig balanse, slik at du også kommer i hormonel balanse og kan bli gravid, anbefales du å spise og drikke slik Anne Marit og de andre damene i Wicked Mums gjør. Mer info -

Real Food for Mother and Baby: The Fertility Diet, Eating for Two, and Baby's First Foods - Nina Planck, Bloomsbury USA, ISBN 1596913940

Healing Our Children: Because Your New Baby Matters! Sacred Wisdom for Preconception, Pregnancy, Birth and Parenting (ages 0-6) - Ramiel Nagel, Golden Child Publishing, ISBN 0982021313

Nourishing Traditions : The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictorats ? Sally Fallon, Mary D. Enig & Pat Connolly, New Trends Publishing, ISBN 0967089735

Deep Nutrition: Why Your Genes Need Traditional Food - Catherine Shanahan, MD, Luke Shanahan, MFA, Big Box Books, ISBN 0615228380

http://www.healingourchildren.org/cause_of_disease.htm

http://www.yourreturn.org/Articles/NaturalParenting.pdf

http://0101.nccdn.net/1_5/1df/15c/06f/TradDietsforHealthChildren.pdf

http://www.westonaprice.org/childrens-health/

http://www.second-opinions.co.uk/diet_for_children.html

http://nourishmd.com/

http://nourishyourchildren.com/blog/

http://www.naturallyknockedup.com/

http://dyno-mom.blogspot.com/

https://www.holistickid.com/

http://www.getting-pregnant.com/preconception-nutrition.html

http://simplybeingwell.com/

ET LIV I BALANSE.

10.05.2012 kl.12:44

Gry: KJenner ikke til reinrot, men skal forske mer på adaptogener etterhvert.

Monika: Ja, det tror jeg absolutt er verdt et forsøk - i tillegg til å få i seg mengder av mat som stabiliserer hormonnivåene (ref. den maten jeg og mine blogg-medsøstre står for, inkludert den fermenterte fiskeleveroljen). Anne Marit

ET LIV I BALANSE.

10.05.2012 kl.12:47

PirkePetter: TAkk PirkePetter, så ikke svaret ditt før nå. am

Line

11.05.2012 kl.09:58

Hei, for en fin fin blogg.. Elinor hadde linket deg opp.:) ville bare si til Monica, at D vit binder Progresteronet. Så ta det, i tilegg til progresteron krem. Jeg har selv Endometriose, operert da jeg var 20. Fikk en gutt da jeg var 25, ville prøve på nytt da jeg var 39.. Liten sjangs tenkte jeg, og hadde nesten lagt det på hyllen. Ingen krise, for hadde en skjønn gutt. Men pga noen andre plager ble jeg satt på høydosering av D vit. Det vil si 1000 mg 2 ganger daglig. Og så tok jeg proresteron krem fra før av. Og dermed ble det en liten tulle. Er 100 prosent sikker på at det var årsaken. Da jeg vet fra før av at jeg har for lite progresteron. Og siden jeg manglet D vit, greide jeg ikke å beholde det lille Progresteronet jeg hadde..Lykke til:)

ET LIV I BALANSE.

11.05.2012 kl.10:03

Line: Den beste kilden til vitamin D er den fermenterte fiskeleveroljen jeg har messet mye om inne på bloggen min - inkludert i dette innlegget. anne m

Line

11.05.2012 kl.13:35

Takk for tips, den skal bestilles. Kjenner kroppen min så godt nå, at jeg merket at jeg manglet noe. Siste prøvene som jeg fikk mast meg til, viste igjen D vit mangel og jern mangel. Og dette selv om jeg har tatt tilskudd av D vit jevnlig, (ikke den samme som jeg tok sist, den var reseptbelagt). Så skal virkelig prøve ut denne. Takk:)

ET LIV I BALANSE.

11.05.2012 kl.13:41

Du bør spise betydelig mer enn det som står som anbefalt dose forøvrig.

Og jernmangel - da er leverkapslene - supre. Eller begynn å spise lever et par ganger i uka. Jeg LOVER å eksprimentere med dette selv snart - og da skal jeg legge ut oppskrift på hva som funker. Jeg er nok nødt til å krydre og tørke den før jeg spiser den.... am

PirkePetter

12.05.2012 kl.15:22

Line, hvor har du informasjonen om at vitamin D binder progesteron fra? I følge det jeg umiddelbart kommer på så er det vitamin E som binder progesteron og mangedobler opptak og utnyttelse når progesteron tas som krem. Vitamin E øker også progesteronproduksjon og aktivitet i kroppen når vitaminet tas som tilskudd eller via mat. Og vitamin D binder seg ikke til progesteron, men til progesteronreseptorer, og dermed regulerer progesteronaktiviteten i kroppen på samme måte som vitamin D også fungerer som anti-østrogen og/eller pro-testosteron ved behov.

Eller kjenner du til forskning som viser at vitamin D binder progesteron i kroppen?

Om du mangler vitamin D tross tilskudd kan en av flere faktorer være konsum av en eller flerumettet fett som blokkerer proteinet vitamin D trenger for å tas opp og utnyttes av kroppen, eller vitaminet du tar er syntetisk.

Frøken BitterSøt

13.05.2012 kl.20:07

Veldig spennende det dere wicked mums driver på med! Jeg er veldig inspirert og lærer mye av dere, men jeg er enda ganske grønn på dette. Ser fram til å lese mer på bloggene deres! :)

ET LIV I BALANSE.

13.05.2012 kl.21:42

Frøken BitterSøt: Ta ett skritt av gangen, tar tid å omstille seg! Anne M

Anne

16.05.2012 kl.11:54

Gutten min skal smøres med magnesiumolje daglig. Så lurer jeg på om jeg kan smøre han selv om jeg ammer? Har lest et sted at magnesiumolje virker utrensende på kroppen, så kanskje ikke så heldig å kombinere det med amming. Vet du noe om det?

PirkePetter

16.05.2012 kl.19:09

Det skal gå helt fint, og magnesium vil hjelpe ham å ta opp og utnytte næringsstoffene i brystmelka, samtidig som magnesium vil beskytte ham mot eventuelle forekomster av aluminium, arsenikk, fluor, bly, kadmium, kvikksølv og nikkel i brystmelka. Generell info om magnesiumklorid og amming -

http://www.drugs.com/pregnancy/magnesium-chloride.html

Husk at kloren i oljen kan svi litt på huden, slik at det er en god ide å blande ut i litt vann eller olje før påsmøring.

Anne

16.05.2012 kl.22:28

Utrykte meg dårlig ser jeg. Det er ikke babyen som smøres, men eldstemann. Men siden jeg ammer babyen, så tenkte jeg at det ikke var så lurt at jeg smørte han eldste, i tilfelle noen dårlige stoffer kom fra meg og ut i melka. I og med at magnesiumoljen er utrensende.

PirkePeset

17.05.2012 kl.01:20

Jeg skjønner ikke helt logikken i det du skriver. Du ammer minstemann, skal smøre eldstemann, men hvor er forbindelsen mellom dem? Jeg ser ikke hvordan det å smøre eldstemann skulle påvirke deg på noe vis, og uansett skilles ikke kjemikalier som er bundet til næringsstoffer som nøytraliserer dem ut i melk, men heller via urin og avføring, alternativt svette. Så hvordan du nå enn tenker så skal det gå bra.

Line

18.05.2012 kl.21:25

Pirke Petter, har nok ikke noen kilder fra der jeg leste om D vit.. mener å huske at jeg leste det en plass, og spurte deretter natpro om det stemte. Men kanskje jeg ikke må si at det binder Progresteronet, men hjelper kroppen å oppta Progresteronet.:)

Line

18.05.2012 kl.21:31

Og foresten, spiser ikke noen kilder til flerumettet fett. Har brukt spray med D vit en stund, men har nå kjøpt fra Solaray. Kanskje ikke heldig?? Skal prøve den som blir anbefalt her jeg:):) takk igjen for respons:)

Lila

18.05.2012 kl.22:45

Takk for mange supre tips:)

PirkePetter

19.05.2012 kl.01:35

Line, ut fra det jeg har og ellers kan finne av forskning regulerer vitamin D progesteronnivåene i kroppen, men hovedsaklig i form av å redusere dem ved behov (også østrogen), men ikke opptar eller binder vitaminet som du sier.

Vitaminer som trenges for opprettholde normal progesteronaktivitet er A, B6, C utover mineralene sink og magnesium. Vitamin E hjelper med opptaket om progesteronet befinner seg i vitamin E krem, og da hovedsaklig brukt utvortes. Vitamin E kan også er statte en god del av progesteronets funksjoner i kroppen ved behov, slik at symptomer på for lave progesteronnivåer ofte like gjerne kan være symptomer på for lite vitamin E

Magnesium trenges i kroppen for å omdanne vitamin D fra mat til den aktive hormonformen, slik at du kan mangle vitamin D aktivitet i kroppen om du har for lite magnesium. Vitamin D spray høres humbug ut, uansett hvilken D form det er snakk om, så jeg ville heller fått vitaminet fra matemner som fiskeleverolje eller eggeplommer (fra frittgående høns som ikke får kraftfor), eller fiskelever, fiskerogn og melke, samt sjømat, især fet fisk. Også smult fra griser som ikke får kraftfor inneholder rimelig vitamin D. Vitamin A er helt nødvendig både for opptak og maksimal utnyttelse av vitamin D da disse to vitaminene jobber i par i kroppen, og også kontrollerer hverandres giftighet, slik at du kan ta betydelig høyere doser av vitaminene sammen enn du kan om du bruker bare ett av dem for seg.

Info -

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19916051

http://www.griffinmedical.com/estrogen.htm

http://raypeat.com/articles/articles/progesterone-deceptions.shtml

http://raypeat.com/articles/articles/progesterone-summaries.shtml

Lila, sist du spurte meg om glykolysering og AGE's (i 2011) fikk jeg aldri tilbakemelding fra deg om hva du selv kom fram til, så jeg fikk ikke vist deg dokumentasjon som viser at AGE's ikke dannes som følge av reaksjoner mellom sukkere og andre substanser så lenge ikke flerumettet fett er involvert. Den gjeldende logikken er jo at sukker gjør dette uansett under f.eks varmepåvirkning eller når glukosenivåene er høye i blodet, men i begge tilfeller kan dette altså kun skje om flerumettet fett er involvert. Mettet fett beskytter mot disse reaksjonene, samt mot dannelse av AGE's. Litt info, inkludert forskningsreferanser nederst på sidene -

http://raypeat.com/articles/articles/unsaturatedfats.shtml

http://raypeat.com/articles/articles/fats-degeneration3.shtml

http://raypeat.com/articles/articles/glycemia.shtml

Line

19.05.2012 kl.19:28

Takk for ny og bra informasjon Pirke Petter. Fiskeleverolje skal bestilles.. Og det om vit E og A er notert..:)

Kari

19.05.2012 kl.23:26

Er eggene fra Holte gård fra frittgående høns..? Evt noen som vet om salg av egg fra frittgående høns nord for Oslo eks Romerike..?

Trine

13.06.2012 kl.22:32

Hei. Lurer litt på geliatinpulveret du bruker, kan man erstatte dette med vanlig geliatinpulver evt plater kjøpt på en alminnelig matbutikk?

Lever og smørolje, kan baby 7 mnd få denne evt hvor mye?

Tenker også litt på innhold av a-vitamin i lever og smørolje. Tar du i tillegg høy dose med a-vitamin foreksempel gjennom et multivitamin kan det vel bli for mye, da for en voksen person. Om en er gravid bør man kanskje kutte ut en av 2?

Mvh trine

PirkePetter

14.06.2012 kl.12:11

All gelatin er gelatin, og fungerer på samme måte i kroppen

Lever kan gis som du ville gitt kjøtt, fisk, etc, og smøroljen kan gis som en teskje. 1/2 teskje for fiskeleverolje.

Jeg ville anbefale å kutte ut multivitaminproduktet da sjansen er stor for at dette er syntetiske vitaminer. Og da slike som vil forhindre opptak/funksjon av de naturlige fra bl.a lever, ved å oppta reseptorene som er forbeholdt de naturlige vitaminene. Næringsinnholdet i lever utkonkurrerer et hvilket som helst kosttilskudd

Vitamin A er bare bra ved graviditet, og i de tilfeller av helseproblemer som har vært rapportert ved vitamin A bruk under graviditet har det vært brukt syntetisk vitamin A, i hovedsak retinyl palmitat.

Vil du være helt på den sikre siden anbefales fiskeleverolje eller fet fisk, rogn, melke, fiskelever, etc som inneholder vitamin D, og som samarbeider med vitamin A i kroppen. Vitamin D er helt nødvendig for at vitamin A skal virke i kroppen, og vitamin A er også synergistisk med vitamin D. I tillegg beskytter disse to vitaminene mot hverandres hypotetiske giftighet, slik at du kan ta betydelig større doser av begge uten å risikere forgiftningssymptomer.

Trine

15.06.2012 kl.19:39

Takk for svar.multivitaminen er 75% organisk. A-vitamin (beta carotene) naturally fermented Whith live probiotics in an organic media. Så kanskje den ikke er så ille. Dosen jeg får fra a vitaminet er 5,000iu.

PirkePetter

17.06.2012 kl.01:23

Produktet er et svindelprodukt, da det for lengst er motbevist at karotener kan omdannes til vitamin A. Dette var opprinnelig en ren laboratoriehypotese som aldri ble dokumentert, men til tross for dette grep industrien fatt i hypotesen og presenterte den som sannhet i alle media.

Nok en ting er at du trenger vitamin D3 fra animalsk mat for opptak og utnyttelse av vitamin A da disse vitaminene er som nevnt synergister og jobber i par. Begge trenger mettet fett for opptak, og begges opptak blir blokkert av plantefett, som også mangedobler tapet av eksisterende nivåer i kroppen. Også karotener trenger mettet fett for å tas opp i nevneverdig grad.

Litt info om vitamin A behov ved graviditet -

http://www.westonaprice.org/childrens-health/vitamins-for-fetal-development-conception-to-birth#rda

Bjarte Aasland

14.10.2012 kl.12:31

Hei

Jeg er gkuten/kasein-intolerant. Inneholder den smørolje-komponenten fra Green Pasture kasein?

Vivian

12.05.2013 kl.21:55

Jeg har en sønn på 8 år. Han har konsentrasjonsvansker og litt adferdsvansker. Vet du om noe som hjelper mot det?

Bente

12.06.2013 kl.23:11

Hvor smører du progesteronkremen?

ET LIV I BALANSE.

17.07.2013 kl.11:52

Bente: På tynn hud, underamer - bryst osv.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits