Rå vaniljeis laget av upasteurisert fløte og ekte vaniljeHurra! Det er fredag! Vår favorittdag. Siden jeg har kastet meg på en søt bølge her inne på bloggen - så passer det godt å introdusere dere for rå vaniljeis laget av upasteurisert fløte, lønnesirup, eggeplommer fra glade høner og ekte vanilje. Bedre fredagskos får du neppe. Vi kjøpte oss ismaskin (Elkjøp) i fjor høst og favoritten så langt er uten tvil vaniljeis. Men hittil i år har det blitt lite is på oss. Nå som jeg har begynt å få tilgang til upasteurisert fløte har ungene begynt å mase på is igjen. Så da gikk vi til verks. Og resultatet ble en stor suksess. Ekstra godt er det å vite at ingrediensene er helt rå og ferske og fulle av næringstoffer. Så jeg spiser is med god samvittighet sammen med barna. Jeg kommer nok til å teste ut noen andre isvarianter etterhvert - men dette er en god begynnelse. 

Ingredienser:

ca. 7 dl fløte, upasteurisert eller kremfløte hvis du tåler det (unngå som vanlig matfløte som er ultrapasteurisert og dermed fullstendig denaturert)

3 store gode eggeplommer fra de beste eggene du kan finne 

ca. 1 dl lønnesirup (Meny har eller du kan kjøpe via iHerb). Annen søtning kan også brukes, men jeg synes lønnesirup gir en ekstra god og myk konsistens. 

1 ss arrowroot (fåes kjøpt hos helsekost eller iHerb). Arrowroot er naturlig tykningsmiddel, da slipper du å varme opp isblandingen og du beholder alle næringsstoffer intakt.

Vanilje fra en hel vaniljestang eller vaniljepulver på glass fra helsekost. I ssvaniljeekstrakt kan også brukes, fåes hos iHerb (er du første gangs bruker av iHerb bruk min kode LEB546 ved registrering, så får du ekstra rabatt første gang). 

Visp sammen eggeplommene. Visp eggeplommer inn i fløten. Bland godt. Hell oppi lønnesirup, vanilje og arrowroot og visp til alt er godt blandet. Jeg heller deretter blandingen oppi ismaskinen og lar den gå i 10-15 minutter til isen er passe tykk. Så er det bare å sette i gang å spise. Kan også fryses ned, men da blir den hardere og må mykne noen minutter på benken før den kan spises igjen.  

Du kan også lage is uten ismaskin. Dette har jeg ikke noen erfaring med, men jeg antar at den bare blir litt mer ujevn i konsistens og kanskje med litt iskrystaller? Men mulig jeg tar feil.

Ha en god fredag alle mann. Her skal det i allefall spises is i kveld!
11 kommentarer

Anne

04.05.2012 kl.15:43

Denne så fantastisk god ut!! Favorittdesserten her er også is, så denne må testes ut. Har ikke upasturisert melk da, men får bruke noe annet. Har vurdert å kjøpe ismaskin, men har ikke funnet ut hvilken. Hvilken har du, og er du fornøyd med den?

Marianne

04.05.2012 kl.17:02

Milde himmel! Ismaskin er neste dings på kjøkkenet!
Åååh sikkert helt himmelsk! Jeg har iskremmaskin ^^

Vibeke

04.05.2012 kl.21:15

Åh, nå fikk jeg vann i munnen her :-) vi har ismaskin stående, så denne oppskriften skal testes ut ved første anledning! God helg!

Lisa R

04.05.2012 kl.21:52

Den så bra god ut!

Jeg lager iskrem ute ismaskin, og da tar jeg ut isen et par ganger fra fryseren og rører i den. Da blir den jevn og fin pluss at du slipper iskrystaller :-)

Anne MA

04.05.2012 kl.23:53

Anne: jeg har lagt ut link til min maskin i innlegget (der det står Elkjøp). Er fornøyd med min. Den rommer en del, noe ikke alle gjør. Men du må være forsiktig å ikke scoope ut isen med metallskje, da jeg tror belegget innvendig er av aluminium. Så bruk tre eller plast. Må også være forsiktig med å ikke vaske elementet i for varmt vann. Men ellers - superfornøyd. Kanskje det er mulig å lage is med kokosmelk, hvis du får tak i god kokosmelk. Fant noe på iHerb som er av god kvalitet. Evt kan man lage kokosmelk selv.

Marianne: Ja, ismaskin MÅ du ha til dine små. Kan lage sorbet også oppi her. Blir så godt atte!

Lovelyliller: Vi er heldige!

Vibeke: Lykke til. Siste rest gikk unna her i kveld. En skikkelig innertier. Må bestille mer fløte neste gang....

Lisa: Ja, det rådet har jeg også hørt. Så ismaskin er ikke et must - men den blir fantastisk når den kommer rett fra maskinen. Myk og luftig...

Anne

06.05.2012 kl.08:59

Jeg har testet ut is av både kokos- og rismelk, og begge deler gikk bra. Ble best hvis jeg kokte den opp med litt gelatin før jeg blandet isen. Har bare satt den i fryseren og rørt av og til, men blir nok absolutt best med en ismaskin.

ET LIV I BALANSE.

07.05.2012 kl.10:16

Anne: Gelatin er jo genialt å tilsette uansett. Anne Marit

else

31.05.2012 kl.23:23

Kan denne lages med bare melk eller halvparten melk tror du? Kan kanskje få tak i upasturisert melk. Har ismaskin, så har lyst å prøve den ut. Arrowrot er under bestilling.

Blir glad hver gang eg ser du har postet et nytt innlegg. :-)

Fulgte ivrig med på bloggen din før pausen.Da var eg veldig opptatt av raw food og supermat. Så ble eg gravid og oppdaget at kroppen sa bestemt fra at kostholdet måtte endres. Veldig rart, eg som ikkje hadde spist kjøtt på 9 år (foruten pinnekjøtt av hjort ved juletider) koker no kjøttkraft på harde livet, og er besatt av å gi min datter det aller beste. Finner på nytt masse inspirasjon og kunnskap på bloggen din. Tusen takk! :-)

Anne

01.06.2012 kl.22:10

Har skaffet oss samme ismaskin som du har nå, og hadde første test-runde i dag. Sjokoladeis basert på kokosmelk og rismelk. Ble utrolig godt - og helt klart MYE bedre enn å sette i fryseren og røre selv. Gikk ned på høykant av alle barna, og fikk klar beskjed om at neste gang fikk jeg lage mer ;)

Tone

26.01.2013 kl.22:21

Hei

Lurer på hvor du får tak i fløten. " Tar" du av fløten av melken eller får du kjøpt fløten? Får nemlig tak i melk rett fra tanken, men trøbler litt med å få av fløten slik at den blir piskbar til krem. Noen tips?

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits