Luftig sitronmousse med akasiehonning

Foto: Deilig myk sitronmousse med akasiehonning

Jeg hadde middagsgjester her i helgen. Damene forventet selvsagt å få smakebiter fra mine mange matprosjekter - og i det minste mat laget fra bunnen av. De fikk smake på både spekemat og hjemmelagde knekkebrød med masse smør og Rørosrømme. Men de fikk også smake min spicy gulrotsuppe laget på kyllingkraft (oppskrift kommer) og en deilig søt avslutning på måltidet, nemlig sitronmousse med akasiehonning. Jeg har aldri laget sitronmousse før og det kan sikkert diskuteres hvor vellykket fluffy den ble i konsistensen - men god og luftig var den i allefall. Det var ikke spesielt vanskelig å lage den heller.

Er du klar for noe søtt? Her er oppskrift og fremgangsmåte:

Ingredienser:

* 6 eggeplommer fra økologiske glade høner, romtempererte

* 1 dl rå honning. Jeg var tom for Manukahonning som jeg vanligvis bruker, men fant denne økologiske Akasiehonningen . Du får den blant annet hos Meny. Den er klar i fargen og sirupaktig i konsistensen. Og honningsmaken er mildere og mer blomstrete i smaken enn annen honning synes jeg. 

* Raspet skall fra 2 økologiske sitroner (Meny har store økologiske sitroner nå, kr 16 for et nett med to)

* Juice fra 2 store sitroner

* 6 eggehviter, romtemperert

* Litt havsalt

* 1 dl fløte, gjerne upasteurisert fløte hvis du får tak i det. Hvis ikke bruk kremfløte hvis du tåler det  (for all del unngå den ultrapasteuriserte matfløten)

Visp sammen eggeplommer, honning, raspet sitronskall og sitronjuice og ha i en stålbolle. Kok opp vann i en større kasserolle og ha stålbollen oppi. Visp konstant til blandingen tykner. Tar gjerne inntil 10 minutter. Fjern fra varmen og la avkjøle en halvtimes tid i kjøleskap. Visp kremen til den er helt stiv. Visp eggehvitene med litt havsalt til den også er stiv. Fold den avkjølede sitronblandingen forsiktig inn i fløtekremen og deretter eggehviten i kremblandingen. Det er her kunsten er å få moussen så fluffy og myk og jevn som mulig. Ha ferdig sitronmousse i noen høye dessert- eller vinglass og avkjøl godt før servering. Pynt gjerne med mintblader eller lignende. Denne desserten kan også lages med lime. 

2 kommentarer

Gry

04.05.2012 kl.09:32

Hallo!!!! Nå kommer jeg på besøk altså! Asap! Dette frister voldsomt :)

ET LIV I BALANSE.

04.05.2012 kl.09:42

Hehe. Bare vent til du får prøvd rå vaniljeis laget av upasteurisert fløte, vanilje, eggeplommer osv. Heaven....

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits