Kremmyk kefir med smak av Fox!Foto: Kefir med sitronskall gir en forfriskende og kremmyk kefir. La stå noen timer ekstra på benken og du vil merke at både smak og konsistens endrer seg.Er det noen av dere "kefir ladies" (eller gentlemen) som har prøvd annengangs fermentering av kefir? Jeg ble tipset om dette av en av dere lesere - og jeg måtte selvsagt prøve det med en gang. Alt nytt er jo fryktelig spennende å prøve. Du gjør omtrent samme prosedyre som når du smakssetter vannkefir: Etter at kefiren er ferdig og du har silt kefirkornene ut - lar du kefiren stå alt fra 1/2 til 1 døgn ekstra på benken og tilsetter det du måtte ønske for å endre på smak og konsistens. Tilsetter du eksempelvis sitronskall fra økologisk sitron vil du etter noen timer få kefir med en utrolig deilig kremaktig konsistens - og smaken minner ikke så rent lite om Fox!!!! Min datter på 8 syntes dette var veldig godt. De to skeptikerne vil fortsatt ikke smake, men de fikk Fox-kefir i smoothien sin - og det ble veldig godt mottatt. I tillegg til at det smaker godt og mykt så øker også næringstettheten i kefiren ved å la den stå litt ekstra. I tillegg til sitronskall er det masse andre måter du kan smakssette kefiren din. Her er noen forslag for å løfte smaksopplevelsen til nye høyder:

* Sitronskall og fersk basilikum

* Appelsinskall, helst fra økologisk frukt

* Tepose, for eksempel Chai te

Vil du vite mer om andregangsfermentering av kefir eller lese mer om kefir bør du ta en titt på kefirkongen Dom sin hjemmeside. Her finner du massevis av oppskrifter og inspirasjon til å gjøre kefir til noe mer enn bare kefir. Muligetene er mange hvis du har lyst til å eksprimentere litt. 

 

7 kommentarer

Vibeke

03.05.2012 kl.14:38

Så lurt! Fox, altså sånn karamellsak? Det skal prøves :-)

ET LIV I BALANSE.

03.05.2012 kl.17:19

Ja det stemmer. Den er jo ikke søt som Fox, men sitronsmaken minner om Fox.... Pussig, men sant. AM

AnneB

04.05.2012 kl.12:12

Stilig:)

Fungerer det med hjemmelaget yoghurt også tro?

ET LIV I BALANSE.

04.05.2012 kl.12:22

AnneB: Det vet jeg sannelig ikke, men hvorfor ikke prøve? Jeg har erfart at det holder å la sitronbiten ligge noen timer oppi kefiren. En gang la jeg en hel skive oppi - og da gikk det enda raskere å få smak. Prøv deg frem. Anne Marit

AnneB

04.05.2012 kl.15:20

Jeg skal prøve og gi tilbakemelding:), jeg kjenner jeg er veldig ute etter litt tykkere konsistens, det høres fristende ut som du beskriver det:).

ET LIV I BALANSE.

04.05.2012 kl.23:55

AnneB: Jeg opplevde også at hjemmelaget youghurt ble ganske tyntflytende. Etter at vi har begynt med kefir har youghurtproduksjonen stoppet litt opp her. Føler det dekker behovet og ungene spør egentlig ikke etter youghurt. Usikker på om sitronen gjør så mye med konsistensen på youghurten, mer smaken kanskje. anne marit

AnneB

05.05.2012 kl.20:06

Nå skal det sies at sitronen min var litt gammel og tørr;), men den gjorde ikke noe annet enn å endre smaken nei. Jeg prøvde med kefir også, men kefiren min hadde tilbragt for ang tid med kefirkorn, så den var snål i kosistensen fra før. Jeg prøver igjen med ny kefir og ny sitron:).

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits