Kremmyk kefir med smak av Fox!



Foto: Kefir med sitronskall gir en forfriskende og kremmyk kefir. La st noen timer ekstra p benken og du vil merke at bde smak og konsistens endrer seg.



Er det noen av dere "kefir ladies" (eller gentlemen) som har prvd annengangs fermentering av kefir? Jeg ble tipset om dette av en av dere lesere - og jeg mtte selvsagt prve det med en gang. Alt nytt er jo fryktelig spennende prve. Du gjr omtrent samme prosedyre som nr du smakssetter vannkefir: Etter at kefiren er ferdig og du har silt kefirkornene ut - lar du kefiren st alt fra 1/2 til 1 dgn ekstra p benken og tilsetter det du mtte nske for endre p smak og konsistens. Tilsetter du eksempelvis sitronskall fra kologisk sitron vil du etter noen timer f kefir med en utrolig deilig kremaktig konsistens - og smaken minner ikke s rent lite om Fox!!!! Min datter p 8 syntes dette var veldig godt. De to skeptikerne vil fortsatt ikke smake, men de fikk Fox-kefir i smoothien sin - og det ble veldig godt mottatt. I tillegg til at det smaker godt og mykt s ker ogs nringstettheten i kefiren ved la den st litt ekstra. I tillegg til sitronskall er det masse andre mter du kan smakssette kefiren din. Her er noen forslag for lfte smaksopplevelsen til nye hyder:

* Sitronskall og fersk basilikum

* Appelsinskall, helst fra kologisk frukt

* Tepose, for eksempel Chai te

Vil du vite mer om andregangsfermentering av kefir eller lese mer om kefir br du ta en titt p kefirkongen Dom sin hjemmeside. Her finner du massevis av oppskrifter og inspirasjon til gjre kefir til noe mer enn bare kefir. Muligetene er mange hvis du har lyst til eksprimentere litt.

7 kommentarer

Vibeke

03.05.2012 kl.14:38

S lurt! Fox, alts snn karamellsak? Det skal prves :-)

ET LIV I BALANSE.

03.05.2012 kl.17:19

Ja det stemmer. Den er jo ikke st som Fox, men sitronsmaken minner om Fox.... Pussig, men sant. AM

AnneB

04.05.2012 kl.12:12

Stilig:)

Fungerer det med hjemmelaget yoghurt ogs tro?

ET LIV I BALANSE.

04.05.2012 kl.12:22

AnneB: Det vet jeg sannelig ikke, men hvorfor ikke prve? Jeg har erfart at det holder la sitronbiten ligge noen timer oppi kefiren. En gang la jeg en hel skive oppi - og da gikk det enda raskere f smak. Prv deg frem. Anne Marit

AnneB

04.05.2012 kl.15:20

Jeg skal prve og gi tilbakemelding:), jeg kjenner jeg er veldig ute etter litt tykkere konsistens, det hres fristende ut som du beskriver det:).

ET LIV I BALANSE.

04.05.2012 kl.23:55

AnneB: Jeg opplevde ogs at hjemmelaget youghurt ble ganske tyntflytende. Etter at vi har begynt med kefir har youghurtproduksjonen stoppet litt opp her. Fler det dekker behovet og ungene spr egentlig ikke etter youghurt. Usikker p om sitronen gjr s mye med konsistensen p youghurten, mer smaken kanskje. anne marit

AnneB

05.05.2012 kl.20:06

N skal det sies at sitronen min var litt gammel og trr;), men den gjorde ikke noe annet enn endre smaken nei. Jeg prvde med kefir ogs, men kefiren min hadde tilbragt for ang tid med kefirkorn, s den var snl i kosistensen fra fr. Jeg prver igjen med ny kefir og ny sitron:).

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, rd og tips for f et friskere, sunnere og mer balansert liv. P alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits