Tomatsuppen vårJeg tror jeg har skrevet om denne tomatsuppen min minst to ganger tidligere. Men jeg må bare skrive litt mer om den. Det er jo suppefavoritten vår. Barna elsker denne suppen - og den er så utrolig enkel å få til i en hektisk hverdag. Jeg tror vi har tomatsuppe til middag en gang alle ukene når barna er hos meg. Den smaker litt forskjellig fra gang til gang, men den går alltid ned på høykant - først til middag og rester til kveldsmat - og er det rester igjen dagen derpå tar gjerne en av barna med seg suppe på termos på skolen. Eller jeg tar med til lunsj. Favoritt-tilbehør for barna er mozarellaost, egg, bacon og makaroni. Jeg foretrekker bløte egg, urter, bacon og en stor klatt upasteurisert rømme.

Jeg har nevnt oppskriften før, men her er den atter en gang:

ca. 1 liter hjemmelaget kjøttkraft (jeg har poser med kraft i fryseren), tas ut kvelden før. Jeg har ofte litt marg fra margbein liggende i kraften, så disse følger også med i suppen. Supernæring.

2 kartonger økologisk tomat i kartong fra ICA eller ferske godt modne økologiske tomater (det er jo best!)

1 stor løk eller to små stekes myke i masse godt smør sammen med en bit chili, hakket ingefær og urter du har tilgjengelig

Hell alt over i en god blender. Kjør til en myk og jevn masse. Hell tilbake i kasserollen, spe med vann eller mer kraft til passe konsistens og varm opp. Så må du smakssette med en skvis sitron, salt av god kvalitet (havsalt eller himalayasalt), et dryss med hvit pepper og ønsker du litt mer styrke så dryss også på litt cayennepepper. En dæsj med fløte gjør også susen - helst upasteurisert fløte om du får tak i. Bruker du fløte fra butikken, så velg for all del ikke den ultrapasteuriserte matfløten. Sånn! Ferdig suppe. Serveres med eksempelvis bløte egg, mozarellakuler, bacon fra lykkelige griser, terninger av upasteurisert ost, hakkede urter (basilikum), en klatt med Avdem-rømme (Bondens Marked, Ultra, Meny) - og hva ellers du måtte finne på av godsaker. 

Nå tror jeg kanskje jeg har skrevet nok om tomatsuppe for en god stund.....

 

2 kommentarer

Marianne

20.04.2012 kl.19:53

NAM! Tomatsuppe er favoritten her også :)

Anne

22.04.2012 kl.22:07

Den så veldig god ut! Tomatsuppe går ned hos alle mann her også!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits