Surdeigsbrødbakingen er i gang

Nå er jeg endelig kommet godt i gang med å bake surdeigsbrød av speltmel. Mitt første forsøk ble ganske så mislykket. Flatt og vått brød. Men andre forsøk ble bra - jeg er superstolt! De ble ordentlig luftige og milde og fine i smaken. Og magen tåler de fint. Disse tror jeg faktisk barna også kommer til å like, siden de ikke er så veldig syrlige. Av godsaker jeg hadde oppi brødet var bipollen, raspet gulrot, krydder og kefirmyse. Jeg kommer tilbake til dere med trinnvis oppskrift når jeg har bakt neste runde. Promise. 

    
8 kommentarer

Vibeke

16.04.2012 kl.19:58

De var kjempegode! Lysere og mer fruktig(?) smak enn mine. Mine er mørkere - sikkert på grunn av en del rugmel og så har jeg en del urter og krydder i tillegg. Gøy å kunne ha noe å sammenligne med:-) Uansett, surdeigsbrød er gull!

ET LIV I BALANSE.

17.04.2012 kl.22:46

Vikebek: Det var kjekt å høre. Ja, det er supert å kunne smake hverandres varianter. Deigen denne gangen var tørrere - mens den var veldig våt sist. Det betyr nok litt for konsistensen. Barna liker godt det siste brødet jeg lagde, mens det første ble for surt i smak. Anne M

Anne

22.04.2012 kl.22:22

De så veldig gode ut! Dine ble lysere enn hva jeg får til. Har bommet på en del runder surdeigsbrød - har blitt vått og kompakt. Men nå har jeg endelig fått det til. Har 3 brød i ovnen i skrivende stund, og de har hevet over sine egne former og lener seg oppover hverandre - spent på å dele de og kikke inni ;)

Kine

29.08.2012 kl.11:24

Gir du ditt barn med cøliaki dette surdeigsbrødet av spelt, eller har du andre glutenfrie alternativer også?

Kine

ET LIV I BALANSE.

29.08.2012 kl.12:30

Kine: Nei, jeg har ikke gjort det ennå. Foreløpig spiser han mest knekkebrød - men har planer om å komme i gang med å bake brød til ham etterhvert. anne M

Kine

29.08.2012 kl.12:34

Hei... lurer på om du gir ditt barn med cøliaki dette surdeigsbrødet av spelt, eller om du også lager andre sunne og naturlig glutenfrie brød?

Kine

29.08.2012 kl.12:45

Jeg var nok litt utolmodig. Sendte det samme spørsmål to ganger:) Når du har planer om å kommer i gang. Mente du da å teste ut surdeigbrødet. Eller velger du å gå for det naturlig glutenfrie? Jeg har en datter på 5 med cøliaki. Føler at hun er litt liten til at jeg tør eksprementere. Noen mener det går fint... men.....

Heidi

30.08.2012 kl.23:25

Jeg ser du la ut dette innlegget i april, men jeg kan ikke finne noen oppskrift. Har du det?

Vennlig hilsen Heidi

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits