Kyllingen som ble til fire middager!!!



I lpet av psken kokte jeg kraft av en hel kologisk kylling, grnnsaker og urter. Resultatet ble fire deilige midager. Det er utrolig at det kan komme s mye godt ut av en enkel kylling. Jeg har skrevet om hvordan du koker kyllingkraft fr, men en god ting kan jo ikke gjentas for ofte. Srg for la det bli en vane koke kraft regelmessig - og srg for f i deg kraft s ofte du kan. Hvis du fortsatt lurer p hvorfor, s les her og her. Jeg gjr litt forskjellige ting fra gang til gang, alt etter hva jeg har i kjleskapet - og det kan bare ikke g feil. Kraft, gelatin, smak og masse gode nringsstoffer blir det uansett. Slik gjorde jeg det denne gangen:

Kjp inn den beste hele kyllingen du kan f, helst kologisk.

Skyll kyllingen og legg den i en stor kasserolle

Skjr opp 2 lk i store biter og 2-3 gulrtter og legg sammen med kyllingen

Har du urter tilgjengelig s legger du ogs en stor kvast oppi

Jeg la ogs oppi en fennikel som jeg fant i kjleskapet, aldri prvd det fr

Fyll p med vann til alle ingredienser er dekket av vannet. Kok opp og skum av. Er kyllingen av det gode slaget skal denne jobben g raskt og effektivt. Skru ned varmen og la kyllingen st og trekke i det varme vannet i ca en time. Ta kyllingen ut. Avkjl og ta alt kjttet av beina. Kyllingkjttet tar du vare p. Det som blir igjen av bein, skinn og rester legger du tilbake i kasserollen og lar trekke videre i kraften over natta eller opptil et dgn.Ha gjerne opp en klunk med eddik for f enda mer nring ut av beina. Avkjl og sil ut kraften. Kyllingkraften er ekstremt gelatinrik. Jeg fikk spass mye kraft denne gangen at jeg delte kraften i 3 poser. To poser ble frosset ned. En pose lot jeg bare st i kjleskapet - og den ble til suppe dagen derp. Kyllingkjttet ble til salat og som tilbehr til suppen dagen derp.

S da sitter jeg igjen med fire middager:

1. Salat med kyllingkjtt fra kyllingen

2. Knall grnn ertesuppe med kyllingterninger og krutonger (oppskrift kommer i neste post).

3. Suppe som jeg enn ikke har laget fra kraftpose nummer to

4. Suppe som jeg enn ikke har laget fra kraftpose nummer tre

Foto: Kyllingsalat laget av kyllingen fra kraftkokingen. Det er viktig at kyllingkjttet bare er med i den frste delen av kraftkokingen og at det bare trekker i vannet uten at det koker - da unngr du at kjttet blir for trt. Jeg delte kjttet opp i mindre biter og stekte det i smr sammen med salt, pepper og urter. Ellers i salaten finner du salatblader, rdlk, tomat, agurk, fetaost, urter, prebiter, olivenolje, litt sitron og balsamico. Lurt ogs ha litt fermenterte grnnsaker ved siden av.

8 kommentarer

Aline

10.04.2012 kl.23:29

Ble glad da jeg s du var tilbake, du skrev s mye fornuftlig tidligere og ser du er godt i gang igjen :-) Jeg lurte p om du fortsatt bruker supermat? Noen favoritter?

Gry

11.04.2012 kl.08:15

Der "tok" du et av mine kommende innlegg;-) Men om du sier s kan man aldri f nok av en god ting. Kjper Holtekylling som er steindyre men nr de blir til 3-4 middager s blir det ikke dyrere enn annen mat- bare i tillegg mye bedre! Jeg skal vise min vri og linke til dette nr innlegget kommer!

ET LIV I BALANSE.

11.04.2012 kl.08:30

Aline: Supermatdefinisjonen har endret seg en del for meg, etter at jeg har erfart hva som virker p min kroppen. Den maten du kan lese om p bloggen her er supermat for meg - kraft, gelatin, fermentert mat osv. Jeg spiser litt gojibr innimellom, mest for kos.

Gry: Nei, dette kan man ikke nevne nok ganger fr aldri nok. S kjr p. Vi skriver jo mye om de samme temaene uansett - siden vi er p det sporet vi er. Jeg foretrekker ogs Holthekylling, men finner de kun p Meny - og ikke hele tiden. Enig i at det kan forsvares nr det blir til 3-4 middager.

PirkePetter

11.04.2012 kl.11:51

Husk at den mest gelatinrike delen p fjrkre er fttene, samt til en viss grad krsen. Brukes hodet ogs i kraften fs gelatin, fett og andre nringsstoffer fra hjernen samt ynene, som er svrt rike p vitamin A

Amorine

11.04.2012 kl.21:09

Takk for ny input og masse gode ideer! Skal se om jeg greier spore opp denne Holtekyllingen her jeg bor ogs :)

Kari

11.04.2012 kl.21:21

Meny har Holtekylling. Ofte lurt bestille p forhnd. Stor fryser = 5 kyllinger i slengen (O;

Anne

19.04.2012 kl.20:49

Dette s utrolig godt ut!! Har aldri prvd meg p kraftkoking tidligere. Hva slags dyr/fugler/sjmat er best koke kraft av? Gr det f.eks ann koke av rekeskall og fiske"skjelett"? Hva er mest gelatinrikt, utover det Pirkepetter nevner?

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, rd og tips for f et friskere, sunnere og mer balansert liv. P alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits