Hurtigomelett med tilbehør

Foto: Omelett stekt i smør og andefett tilsatt vårløk, salt og peper. Tilbehør: avocado med rømme og fenalår. 

De siste dagene har det vært litt unntakstilstand på matfronten her, av naturlige årsaker. Men selv om tiden ikke alltid strekker til må man sørge for at det blir skikkelig mat likevel. Og kanskje er det enda viktigere at maten er næringsrik når kroppen er stresset og sliten. Her har jeg vispet sammen 2 (eller var det 3) økologiske egg. Jeg tåler industriegg veldig dårlig (naturlig nok) - så jeg er stadig på jakt etter egg med god kvalitet. Finner jeg ikke egg fra Glade Høner i Vestfold eller får kjøpt egg fra Ommang Gård på Bondens Marked - så faller jeg ned på Holthe Gård sine egg. Ingen av disse eggene reagerer jeg på.  Nå håper jeg jo bare at Marianne eller Vibeke etterhvert skal bygge skikkelig hønsegård i hagen sånn at jeg kan få kjøpt meg andeler på eggproduksjonen deres! Det hadde vært noe! Tilbake til omeletten min; visp sammen og tilsett litt hakket vårløk, et dryss med ubestrålt løkpulver, et dryss med havsalt og kvernet pepper og kanskje et par spiseskjeer fløte (jeg bruker ferskfløte hvis jeg får tak i). Stek omeletten i ekte smør eller litt storfe- eller andefett. Da blir smaken nydelig. Siden jeg ikke blir mett av bare omeletten har jeg skåret opp en halv avocado med litt upasteurisert rømme og noen biter fenalår. Jeg prøver å alltid ha et nitrittfritt fenalår (dette er fra Bjorli fjellam) hengende her - deilig knask og super protein- og fettkilde. Og når fenalåret er spist opp lager jeg verdens beste suppekraft av beina.

Fortsatt god onsdag.  

Foto: Mini-egg fra Mariannes høner. Barna elsket dem og lagde seg mini-omeletter av disse. 

2 kommentarer

Marianne

04.apr.2012 kl.21:55

Så sôtt bilde av eggene våre :) Skulle gjerne drevet litt større mtp hønene, men det blir neppe med det første. Men vurderer et par høner til som legger _litt_ større egg, hehe. Vi har rimelig høytforbruk av egg, og hadde jo vært greit om hønseholdet dekket det i hvertfall.

Fenalår er det evigheter siden jeg har smakt.

ET LIV I BALANSE.

04.apr.2012 kl.23:47

Ja, samme her. Det går unna mye egg her også om dagen. God påske! anne m

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits