Påske-på-pause

Det har vært litt unntakstilstand her i heimen det siste døgnet. Det synker nå innover meg at den som kanskje har lidd mest og har blitt mest stresset av flyttingen til ny bolig - er vår lille kattepus. Hun klarte ikke å finne roen her hos meg og drev stadig tilbake til sitt gamle hjem. Men der var det ikke mat å få. Likevel drev hun tilbake - gang på gang. Jeg har skjønt nå at dette er ganske vanlig for katter. De trekker tilbake til der de er vant til å være. Der de kjenner luktene. Og der de har markert seg. Jeg har også skjønt at hun burde vært holdt inne opptil 4-5 uker allerede fra starten, sånn at hun kunne vent seg bedre til omgivelsene og til luktene her. Og ikke minst til det å bo i blokk. I etasjen over bor en stor mons som hun liker dårlig. Og han har sin faste plass rett utenfor inngangspartiet. Ikke så lett for en nett liten dame å finne sin plass utenfor her da. Og det er ikke stort håp om noe vennskap, for hun freser når hun ser gamlemonsen. Alt stresset over å ikke vite hvor hun hører til har preget henne. Jeg har prøvd å holde henne inne, men etter 4-5 dager ble hun helt gal av lengsel etter å komme ut. Det føles jo også feil å stenge henne inne. Spesielt ille ble det for henne på kveldene. Hun elsker jo å være ute og er en typisk utekatt. For tre dager siden slapp jeg henne ut på terrassen min. Hun hoppet ned fra 2. etasje. Og borte var hun. Daglig har jeg vært innom vårt gamle hjem, men hun var ikke å finne. Men i går fant jeg henne endelig, svært medtatt. Utmagret, jamrende og med svært lav kroppstemperatur. Ved hjelp av kyndig oppfølging fra en god venn har jeg prøvd å nære henne og varme henne etter beste evne, men ingenting av det jeg har gjort har hjulpet henne. Til sist valgte jeg å gå til veterinær - og det viser seg nå at nyrene er i ferd med å svikte. Det er en ganske stor sannsynlighet for at pus har vært så tørst og sulten at hun har kastet seg over det hun har funnet. Og ikke visste jeg at det er ganske vanlig at kattepuser drikker frostvæske om de finner det (fordi det smaker søtt og godt) og får en kraftig forgiftningsreaksjon i kroppen - og nyrene svikter ganske så fort. Veterinæren var faktisk ganske så frustrert over at det lages frostvæske som smaker godt for dyra - også er det så giftig og skadelig for mange av dyrene der ute!!! 

Vel, pus får nå intravenøs til i morgen. Det heter jo at katter er veldig sterke og har ni liv, så det er fortsatt håp - selv om veterinæren ga meg lite håp pga ekstrem høye verdier og en kroppstemperatur som var så lav at den ikke kunne måles. Stakkars liten. Det er vondt å se henne slik - ikke minst for barna. Hvis hun responderer positivt på den intravenøse næringen har jeg fått anbefalt å gi henne mettet fett med fiskeleverolje - da dette er bevist å reversere nyreskader og forgiftning (i allefall på mennesker, mus og rotter). I tillegg er det viktig å prøve å få i henne gelatin (det har jeg mye av i kraftkokerheimen min) og proteiner samt magnesium (via bittelitt havsalt). Dersom det stemmer at hun har fått i seg frostvæske burde jeg handlet raskt med å få i henne riktig næring, men det er ikke alltid like lett å vite hva som feiler de kjære dyrene våre. Veterinæren vil mest sannsynlig anbefale avlivning, men jeg vil gjerne gi henne en sjanse - da mirakler har skjedd før. Alt avhenger av status i morgen. 

I morgen kommer status på surdeigsbrødbakingen min og alle andre mine bebiser. Inkludert kattepus. Godnatt.

 

8 kommentarer

Marit GL

02.apr.2012 kl.21:35

Så forferdelig Anne Marit. Krysser fingre!!

Vibeke

02.apr.2012 kl.21:37

Nok en gang - trist utfall denne lufteturen fikk. Hvem hadde trodd at dette skulle skje da vi så henne hoppe ned fra terrassen. Krysser som sagt fingrene for lille pus, håper virkelig hun kommer seg på bena igjen. Klem til dere!

Anne MA

02.apr.2012 kl.22:23

Ja - vi får krysse fingrene. Jeg sender henne masse gode tanker - så kanskje hun får krefter til å komme tilbake til livet igjen. Det har skjedd mirakler før ifølge veterinæren. Natta. Anne M

Marianne

03.apr.2012 kl.00:32

Stakars liten! Sender gode tanker!

PusePetter

03.apr.2012 kl.02:56

En skvett magnesiumolje pluss en klype havsalt, og ikke magnesium via havsalt. Skjønt det er magnesium også i havsalt. Poenget med magnesiumoljen og havsalt er at de begge er fulle av mineraler og sporstoffer i mindre mengder, som kan balansere ph i blodet hennes.

Når det har kommet så langt skal det et mirakel til for at hun skal overleve. Men som du sier så har det skjedd mirakler før, så de kan like gjerne skje igjen for akkurat henne. Vel og merke hvis hun selv vil leve, og føler at noen er der for henne. Du er herved innvilget å sende eksen din en bombe i posten!

Får du henne hjem igjen, og hun ikke vil spise, kan du gi henne den flytende blandingen i små doser i en times intervaller med en liten teskje eller f.eks en stor sprøyte, uten nålen vel og merke, og sprøyte litt og litt i munnen hennes mens du holder hodet hennes litt oppover og stryker henne nedover halsen og brystet etter hver innsprøytning/foring slik at du stimulerer henne til å svelge. Ser du hun begynner å komme seg går du over til hver andre time, og videre til hver tredje inntil du mener du har reddet henne.

Jeg håper hun klarer seg!

Anne MA

03.apr.2012 kl.09:17

Magnesiumolje har jeg liggende. Og svelge gjorde hun da jeg brukte skje for å mate henne - om enn noe motvillig. Stakkars liten. Jeg håper også hun klarer seg. Drømte om henne i natt. Bomber hjelper lite forøvrig på verdensfreden har jeg hørt.... am

Annema

04.apr.2012 kl.12:07

Skulle ønske vi hadde visst at det var frostvæske hun hadde spist - så hadde vi kanskje klart å redde henne. Men det var kanskje en mening med det også.... Anne M

PusePetter

05.apr.2012 kl.02:41

Problemet med frostvæske at det er svært vanskelig å vite om katten har fått dette i seg før den får de første symptomene. Og selv da er det gjettverk, da symptomene passer på så mange andre kjemiske ubalanser. Først når man ser eller kjenner at nyrene begynner å vokse, eller at katten er veldig sensitiv for berøring på bakkroppen, kan man være helt sikker. Skjønt både næringsmangel og tungmetallbelastning kan gi nyreskader og de andre symptomene (oppkast, diare, ustødig gange, svak bakkropp, etc). Hovedmiddelet veterinærer bruker mot forstvæskeforgiftning er alkohol, men om man ikke selv er 100% sikker på at det er frostvæskeforgiftning kan alkoholen svekke katten ytterligere, og kanskje forårsake nyresvikt.

Det beste er derfor, uansett situasjon, å gi katten flytende, lunken kokosolje eller utsmeltet fårefett/talg, som beskytter både lever og nyrer mot en rekke kjemikalier og tungmetaller, legemidler og giftige substanser i mat og drikke, alkohol inkludert, samt reverserer en god del skadevirkninger fra ovennevnte substanser. På samme måte vil enkelte aminosyrer i gelatin/kraft, hovedsaklig glycin og glutamin, avgifte lever og nyrer og beskytte mot skader, og det vil også fettløselige vitaminer som A, D, E og K, som fåes best via gjæret fiskeleverolje eller eggeplomme

Jeg har ikke sett forskning som dokumenterer at noen av de ovennevnte substanser virker mot akkurat frostvæske, men da de for det første virker mot en rekke andre kjemikalier, gifter og tungmetaller, og for det andre reddet livet til flere av mine egne katter da naboen forgiftet dem med vilje med frostvæske, så er dette absolutt verd å prøve om man ikke kommer tidsnok til veterinær, hvilket er innen 8 timer etter forgiftning.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits