Omlegging av matvaner

Kanskje tenker du at det blir for komplisert i en hektisk hverdag leve slik jeg antyder? Og at det blir for dyrt? Og for slitsomt? Der tar du feil. Jeg tr pst at jeg bruker betydelig mindre tid p handle mat n som jeg alltid har kraft, kjtt og fisk i fryseren, basisgrnnsaker i kjleskapet, naturlig kefir og youghurt til enhver tid i kjleskapet - og etterhvert fermenterte grnnsaker og surdeig gende. Det er egentlig bare snakk om lre seg noen enkle prinsipper fra bunnen av og f disse inn som en vane i hverdagen. Og kanskje lurt ta en ting av gangen. Denne videoen fra Sara Pope og Weston Price forklarer litt av dette p en forklarlig mte.

Jeg har prvd tipset med fryse ned biter av lever og svelge hel, men akkurat det klarte jeg ikke gjennomfre. Jeg tar derfor daglig en toppet teskje med det fermentert fiskelever- og smroljeproduktet hun nevner (p tom mage) i stedet - og er fornyd med det. Litt uvant i starten, men n svelger jeg det unna med et glass vann. Jeg har kuttet ut alle andre omegaprodukter etter at jeg begynte med dette fantastiske produktet som jeg kommer til skrive mer om senere. Kunnskapen om effekten av smr- og torskeleverolje er gammel og ble visstnok oppdaget av Weston Price i 30-rene. Og kombinasjonen av disse to sammen skal vre veldig bra. Oljen er melkesyregjret og kildene er villfanget torsk og melkefett fra kyr som kun spiser gress.

Forvrig mange gode tips i denne videoen.

5 kommentarer

mari

02.apr.2012 kl.10:43

Heisann:-) takk for gode tips. Jeg har prvd mye av dette fr, da jeg bodde i usa, men da vi kom hjem fortsatte jeg ikke. syns det er vanskeligere her finne gode kilder til kjtt og fisk

Og mye dyrere enn i usa..hvordan kommer du ut konomisk fler du? Og er hele familien med p dette? Min mann er ikke helt med p den " nye" livsstilen. og da erdetvanskelig med barna og..de ser jo hva han gjr. tips?

ET LIV I BALANSE.

02.apr.2012 kl.11:02

Jeg er deltidsmamma og har en uke med barn og en uke alene. Mao ingen mann her. Men hadde jeg hatt en mann, s hadde jeg nok ftt ham med. Dette er jo fantastisk god mat, s hvorfor skulle jeg ikke det. Barna er s klart skeptiske til en del ting, men de liker ogs mye. Og de venner seg til det. Som jeg skriver fler jeg at jeg bruker mindre tid p handle n - fordi jeg handler smart. Og fordi jeg fyller opp fryseren. Og fremover blir det nok enda lettere da vi er i ferd med g sammen i en slags innkjpsring hvor vi handler inn sammen fra jegere og leverandrer av egg og melk. Vi fikk blant annet nettopp levert en stor mengde kraftbein fra ferskdisen til en lokal butikk - og betalte 200 kroner for alt sammen. Resultatet er store mengder kraft som fryses ned i porsjoner og kan brukes i supper av mange slag. Det er bare kontakte ferskvaredisker eller jegere eller slaktere og be dem ringe deg nr de fr inn kraftbein de ikke har bruk for sel. Brd baker jeg n selv av surdeig - sunne grove surdeigsbrd er ikke akkurat billig i butikken. Og ferskmelk kjper jeg for 15 kroner per liter, det er billigere enn vanlig melk i butikken. Den samme melken lager jeg youghurt av og kefir, og der blir jo ogs sluttsummen betydelig billigere. Og jeg har n begynt fermentere grnnsaker som jeg kommer til spise daglig. Dermed slipper jeg kjpe dyr probiotika. Jeg har ogs kuttet ut mange andre kosttilskudd som jeg brukte mye penger p. Jeg trenger det ikke lenger. Jeg har ikke regnet p hva totalsummen blir, men kanskje en ide gjre det etterhvert. Det hele handler mer om planlegging og organisering - og tilvenning. For meg er det uansett ikke noe alternativ. Jeg blir syk av ferdigmat og industrimat. Da er valget enkelt.

ET LIV I BALANSE.

02.apr.2012 kl.11:03

....og for ikke snakke om st- og saltsuget. Det er fullstendig borte. Sparer mye penger p ikke kjpe sjokolade og salt snacks lengre....

mari

02.apr.2012 kl.14:49

Takk. Men med en kresen mann som syns jeg er ekstrem er det ikke bare bare f han med. Men noe jobbe mot;-) en god ide kjpe kraftbein. jeg har forelpig bare lagd kraft av kylling. Og det blir jo fantastiske supper av det:-) har veldig lyst p prve fermentering ogs. Er det supermat du har kuttet ut? Jeg kjper litt av det p iherb men blir jo litt penger etterhvert, ja. skal fortsette flge bloggen din. :-)

Anne MA

02.apr.2012 kl.18:51

Kraftbein er supermat. Det samme er gelatinet i kraften du fr av kraftbein - og ikke minst fra kylling. Jeg har kuttet ut hvetegress og mye annet. Det ga meg ikke noen effekt. Men jeg spiser gojibr, bipollen og litt annet innimellom som snacks. Fint at du er innom. AM

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, rd og tips for f et friskere, sunnere og mer balansert liv. P alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits