Tilbake til det ekte og naturlige! BLI MED!



Hva skulle vi gjort uten internett? Da hadde vi kanskje sittet p hver vr haug og flt oss sre og annerledes i matveien. Jeg er uendelig glad for ha kommet i gang med bloggingen igjen - etter et rs "opprydning". Noe av det frste som mter meg er en gjeng med likesinnede som glder og brenner for mye av det samme som meg. Hva er vel mer naturlig enn forene oss?I lpet av rekordtid har vi begynt dele erfaringer, smake p hverandres produkter, g p kurs sammen og se p spennende fremtidsmuligheter sammen.Det er underlig hvordan ting bare legger seg til rette i livet - slik at man skal komme dit det er ment man skal. Man fr hjelp fra helt uventet hold. Man mter mennesker som man kanskje har visst at man burde mtt for lenge siden - og man mter mennesker som gjr at drmmer og ml raskt kommer nrmere. Vi er en gjeng med damer som har gtt sammen og kaller oss Wicked Mums. Vi har alle gjort oss vre erfaringer og flt p kroppen hva optimal nring og ekte mat fra naturen kan gi av fantastiske forandringer. Bde for oss selv og for vre barn. Vi vil tilbake til rttene, tilbake til det genene vre trives best med spise. Ekte, ren og tradisjonell mat tettpakket med nring. Vi er villige til g og reise langt for finne det vi trenger. Vi kan vre ganske s plagsomme. Og vi gir oss ikke. Men vi kan ogs vente og vre tlmodige (eller kanskje ikke?). Vi er alle smbarnsmdre som vil vre barns aller beste. Vi nsker spre et viktig budskap og vil ha flere med p laget. S er du bare litt nysgjerrig eller har kunnskap som du har lyst til dele, s br du bli med p laget. Hvem vet, kanskje vil du f deg et par aha-opplevelser. Kanskje vil du lre noe? Kanskje kan du finne p g tilbake til dine egne rtter og sprre om de ekte oppskriftene? De helt spesielle ingrediensene. Kanskje du vil gjre endringer i ditt og familien din sitt kosthold. Sette maten hyere p prioriteringslista di. Eller gi slipp p enkelte sannheter om maten du i dag spiser. Kanskje vil du fle masse motstand (mest sannsynlig vil du det) fra mennesker rundt deg eller kanskje hos deg selv, men fr eller siden vil du innse at dette er veien g for oss alle. Er du en wicked dad, s er du ogs hjertelig velkommen til joine. Har du ikke barn, s er det ogs greitt.
Wicked Mums finner du forelpig bare p Facebook. Her.

13 kommentarer

Vibeke

29.03.2012 kl.20:19

Det var S kjekt mte deg i dag, endelig noen man kan dele sine sre sider av seg selv med. Tiden gr s alt for fort nr man har mye spennende snakke om! Ser frem til fortsettelsen tror vi kan n langt med dette. Og takk for smaksprver av bde det ene og det andre - etter at sistemann er i seng skal jeg sette meg ned og studere kefirinnlegget ditt og se hvordan de dyrebare korna kan utvikle seg. Hjortekjttet pluss ekstra lammebein er allerede i hus, s vi fr ta et kjttmte neste uke:-)

Anne MA

29.03.2012 kl.20:58

I lige mde. Jeg er s glad over ha mtt mennesker som tenker nogenlunde likt som meg omkring mat og omkring hva som skal til for f en god helse. Takk til deg ogs for surkl og surdeigsbase. N gleder jeg meg til teste ut brd og evt knekkebrd. Jeg m lpe ut og kjpe fryser fr vi mtes igjen!!!! Lykke til med kefirlaging. Jeg ser at jeg bestilte kefirkultur fra danmark da jeg bestilte youghurtapparat, s da skal jeg prve kjre to prosesser for se hva som blir best.... anne marit

Per Bjarne Festbrems

29.03.2012 kl.22:10

Vet dere, det er ikke vi som vil ha sunn og nrende mat for oss selv og barna som er sre, men folk flest som gir blanke blaffen, Det er jo vi som tenker, og holder oss til det som er naturlig og logisk, og ikke minst dokumentert bde historisk s vel som vitenskapelig. Vi gr mot strmmen, men kun fordi strmmen bestr av mennesker som ikke tenker selv, men bare gjr som alle andre og tror at det er slik det skal vre.

Kjerringer (og gubber) mot strmmen :-)

Med all den lpinga du har nevnt i ulike kommentarer i det siste Anne Marit, m du jammen komme i god form!

Et kjttmte? Et slikt mte har jeg aldri, noensinne hrt om eller sett skrevet fr. Noterer at Vibeke oppfant ordet!

Strmgubben

29.03.2012 kl.22:16

Ressurser til info om "det naturlige og ekte"

Generell informasjon om matlaging og kosthold og helse -

http://www.westonaprice.org/

http://www.alun.dk/sund_kost.asp

http://drcate.com/

http://hartkeisonline.com/

http://nourishedkitchen.com/

http://thenourishingcook.com/

http://www.livingthenourishedlife.com/

http://www.thenourishinggourmet.com/

http://www.nourishingdays.com/recipe-index/homemade-basics/

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/

http://www.kitchenstewardship.com/

http://kellythekitchenkop.com/archive-page

http://simplybeingwell.com/

http://www.foodrenegade.com/

http://www.culturesforhealth.com/

http://www.cheeseslave.com/

http://www.keeperofthehome.org/recipes

http://www.sustainableeats.com/

http://crunchychewymama.com/

http://www.traditionalfoodsmama.blogspot.com/

http://www.hiporganicmama.blogspot.com/

http://cooklikeyourgrandmother.com/

http://theprimalparent.com/

http://www.seriouseats.com/the-food-lab/

http://cavegirleats.com/

http://naturalbias.com/proof-that-modern-foods-cause-human-degeneration/

http://www.offalgood.com/

http://chestofbooks.com/health/nutrition/Dietetics-3/

http://www.matoghelse.no/

http://raypeat.com/articles/

http://www.litalee.com/shopdisplaycategories.asp?id=19&cat=Articles

http://www.healingnaturallybybee.com/

http://www.second-opinions.co.uk/

http://www.diabetes-diet.org.uk/

http://primalmeded.com/

http://www.helladelicious.com/

http://fermentedmilk.com/

http://realmilk.com/sitemap.html

http://www.raw-milk-facts.com/raw_milk_health_benefits.html

http://www.rawmilk.org/

Blogger -

http://www.cookingtf.com/forum/

http://donmatesz.blogspot.com/

http://www.westonaprice.org/blogs/cmasterjohn

http://www.eatmoveimprove.com/

http://wholehealthsource.blogspot.com/

http://www.180degreehealth.com/

http://www.celluliteinvestigation.com/

http://www.viblans.blogspot.com/

http://senseoflife.blogg.no/

http://fleksitarianerliv.com/

http://liveneshage.blogspot.com/

Online Instruksjonsfilmer ? Matlaging, Tradisjonskost -

http://www.westonaprice.org/beginner-videos

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/videos/

http://rouxbe.com/

Barn & Kosthold - Ernring under Svangerskap -

Real Food for Mother and Baby: The Fertility Diet, Eating for Two, and Baby's First Foods - Nina Planck, Bloomsbury USA, ISBN 1596913940

Healing Our Children: Because Your New Baby Matters! Sacred Wisdom for Preconception, Pregnancy, Birth and Parenting #ages 0-6# - Ramiel Nagel, Golden Child Publishing, ISBN 0982021313

Nourishing Traditions : The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictorats ? Sally Fallon, Mary D. Enig & Pat Connolly, New Trends Publishing, ISBN 0967089735

Deep Nutrition: Why Your Genes Need Traditional Food - Catherine Shanahan, MD, Luke Shanahan, MFA, Big Box Books, ISBN 0615228380

http://www.healingourchildren.org/cause_of_disease.htm

http://www.westonaprice.org/childrens-health/

http://nourishmd.com/

http://nourishyourchildren.com/blog/

http://www.naturallyknockedup.com/

http://dyno-mom.blogspot.com/

https://www.holistickid.com/

http://www.getting-pregnant.com/preconception-nutrition.html

http://simplybeingwell.com/

Helseproblemer i barn ? Tradisjonelle Helbredsmidler -

http://www.westonaprice.org/childrens-health/traditional-remedies-for-childhood-illnesses

Tannhelse - Kosthold og Kranieform -

http://www.curetoothdecay.com/

http://www.smartahealth.com/remineralization.html

http://www.healingteethnaturally.com/tooth-remineralisation-demineralisation-saliva-ph.html

http://www.westonaprice.org/dentistry/mental-or-dental

http://www.westonaprice.org/dentistry/from-attention-deficit-to-sleep-apnea

http://www.westonaprice.org/notes-from-yesteryear/100-years-before-weston-price

Marianne

29.03.2012 kl.23:27

Dumt at jeg ikke fikk kommet i dag :(

Syns det er fascinerende at nr man fokuserer p noen spesielt, s dukker det liksom opp over alt. I det man leser, folk man mter, ja, ogs der man minst venter det. Man er liksom i en strm som renner riktig vei, og om man bare tr flyte, henge seg p, ikke stoppe opp og ikke kjempe i mot som man kan ha s lett for. Ja, s gr ting akkurat som de skal. Framover, i helt riktig retning!

Litt dyp her p kvelden, hehe. God natt :)

May B Langhelle

30.03.2012 kl.00:14

s fint! Jeg liker p FB med en gang. Som tidligere sagt: Kefiren laget fra kulturen i Danmark er supergod. Og om du ikke rrer i den fr du drikker den, s er den tykk som en rmmekolle. Vi auser den opp i store klumper. Etter litt skiller mysen seg ut, og da er det kanskje lekrest vispe den sammen fr man drikker den. Men hos oss er mysen ogs populr som trstedrikke. ( om sommeren dette blir gjort da. ) Jeg kommenterte tidligere at jeg gjerne ville bli med og hente melk p Lysaker, og det vil jeg! Men reiser bort i psken, s det m bli etterp i en mammauke! Mener jeg har sett mailadressen din her inne et sted, men fant den ikke igjen. God pske til alle dere matmamser og papser!

Heksedoktor S. Merte

30.03.2012 kl.05:12

Det May forteller er riktig, men avhenger av at kefiren str i beholder som ikke har lokk, da kullsyredannelsen ellers presser kaseinet/ostemassen til toppen, mens mysen er underst.

Bruker man imidlertid kefiren fr den er helt ferdig blir det som May sier, selv med lokk p, da kullsyredannelsen enda ikke har blitt stor nok til lfte kaseinet.

Marianne, hres ut som om du opplever hva man pleier kalle tankens kraft. Eller egentlig, om jeg ogs skal f lov til vre litt dyp her p nattestider, s er det du som bevissthet (sjel om du vil) som snakker med deg selv som fysisk person, gjennom det du som fysisk person oppfatter som utenfor deg, alts din omverden. Nr du som fysisk person er i kontakt med deg selv som bevissthet, klinger du med ditt livs rytme, med den egentlige "planen" du som bevissthet har for akkurat deg som fysisk personlighet i denne tilvrelsen. Da fles livet ditt p en mte som om det lever sitt eget liv, og som om det strmmer mot noe du vet intuitivt vil gi deg bedre muligheter til oppleve verdifullbyrdelse. Og til vkne enda litt mer til mirakelet det egentlig er oppleve og erfare deg selv og din virkelighet gjennom en tilsynelatende fysisk form..

Uff, den ble altfor dyp, ramla nedi jeg :-( Kan noen slenge ned et tau?

B. Iblioteket

30.03.2012 kl.06:39

Nourishing Traditions: The Cookbook that Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictocrats

NewTrends Publishing; 2nd edition | 1999 | ISBN: 0967089735 | English | 688 pages | PDF | 28.05 MB

A full-spectrum nutritional cookbook with a startling message--animal fats and cholesterol are vital factors in the human diet, necessary for reproduction and normal growth, proper function of the brain and nervous system, protection from disease and optimum energy levels. Includes information on how to prepare grains, health benefits of bone broths and enzyme-rich lacto-fermented foods.

http://depositfiles.com/files/v7nya9837

Know Your Fats: The Complete Primer for Understanding the Nutrition of Fats, Oils, and Cholesterol

Publisher: Bethesda Press | ISBN: 0967812607 | 2000 | PDF | 358 pages | 15.26MB

This book, written by one of the world's leading lipid biochemists, is a much needed title in today's "fat-phobic" world. Discarding politically correct notions that saturated fats are unhealthy, Dr. Mary Enig presents a thorough, in-depth, and understandable look at the world of lipids.

The publication of Know Your Fats is a rare treat: it is, to this reviewer's knowledge, the ONLY book on fats and oils for the consumer and the professional written by a recognized authority in the field. Virtually all of the titles on fats and oils in print now are either too technical to be accessible by the layman, or are too error-laden to be worth the paper they are printed on.

Mary Enig made her mark in the nutritional world in 1978 when she and her colleagues at the University of Maryland published a now-famous paper in the American journal Federation Proceedings. The paper directly challenged government assertions that higher cancer rates were associated with animal fat consumption. Enig, et al, concluded that the data actually showed vegetable oils and trans-fatty acids to be the culprits in both cancer and heart disease--not naturally saturated fats that people have been eating for millennia. In the ensuing years, Enig and her colleagues focused their work on determining the trans-fatty acid content of various food items, as well as publishing research that clearly demonstrated TFA's to be potent carcinogens, prime factors in heart disease, disruptors of immune function, and worse.

Enig's book begins like any other on lipid biochemistry and discusses the nature of saturates, monounsaturates, polyunsaturates, and trans-fatty acids. Included also is a revealing discussion of cholesterol and its vital importance to the body. The first chapter also clearly discusses the molecular structure of different fatty acids #with diagrams# and presents the metabolic conversion products of each of the major fatty acids #oleic, linoleic, linolenic, and palmitoleic#.

http://depositfiles.com/files/xlsedgjtk eller

http://uploading.com/files/71ma6c67/Mary.Enig.Know.Your.Fats.rar/

Nourishing Traditional Diets: The Key to Vibrant Health

English | 720x466 | MPEG4 | 29.97fps 946kbps | MP3 128kbps | 2.19GB

Genre: eLearning

Sally Fallon Morell's popular seminar answers that critical question: What is a healthy diet? She presents eleven principles of healthy traditional diets based on the pioneering work of Dr. Weston A. Price and the food choices and food preparation techniques of healthy nonindustrialized peoples from around the world. She then provides practical steps for changing your diet for the better. Topics covered include the vital role of animal fats in human nutrition; the dangers of modern vegetable oils; the safety and health benefits of raw milk; the dark side of modern soy foods; how to prepare grains and legumes for optimal assimilation and digestion; the health benefits of enzyme-rich lacto-fermented foods; and the benefits of homemade bone broths used in soups, stews and sauces. This DVD replaces an earlier version entitled Healthy, Beauty and Strength through Nourishing Traditional Diets.

More info:

_http://www.newtrendspublishing.com/NTDVD/index.php

http://www.fileserve.com/file/teKHRqr/Nourishing.Traditional.Diets.part1.rar

http://www.fileserve.com/file/t3CN3EE/Nourishing.Traditional.Diets.part2.rar

http://www.fileserve.com/file/vVXHcXk/Nourishing.Traditional.Diets.part3.rar

http://www.fileserve.com/file/hby9FrP/Nourishing.Traditional.Diets.part4.rar

http://www.fileserve.com/file/96wUz92/Nourishing.Traditional.Diets.part5.rar

Annema

30.03.2012 kl.08:22

Ja, det fles som g mot strmmen til tider. Underlig, siden det ikke er s mange r siden alle gikk riktig vei. Hper strmmen snart vkner opp - og myndighetene ogs.

Marianne, jeg merker det samme. Det er deilig vre i flyt. Jeg har derimot litt helbredskrise innimellom, men n som jeg vet hvorfor - s tenker jeg at det m til for komme til neste niv energetisk - og det var ikke s lenge som fr heller n. Mye som skal ryddes opp i.

N ble du dyp, Merte. Vi har alle en plan - det er bare om gjre finne den - eller pne opp for at den finnes. Fant du tauet?

ET LIV I BALANSE.

30.03.2012 kl.10:31

Takk for haugen med linker, I-Library-Petter. Her er det mye fordype seg i for den interesserte. Anne Marit

Bokorm

31.03.2012 kl.15:06

Wild Fermentation: The Flavor, Nutrition, and Craft of Live-Culture Foods

Chelsea Green Publishing | 2003 | ISBN: 1931498237 | English | 200 pages | PDF | 10.70 MB

Fermentation is one of the earliest natural processes involving food and its preservation that humans sought to control. The earliest puffed-up breads, wines, and cheeses likely occurred by chance, and results were scarcely uniform or predictable. Disconcerted by off-flavors and spoilage in beer, wine, and baked goods, early peoples learned to control microorganisms whose existence would not be demonstrated for centuries.

But in that process of control, people lost some of the benefits of wild fermentation. Sandor Ellix Katz has experimented with Wild Fermentation, and his book explains to others how to take advantage of natural fermentation processes to produce bread, yogurt, cheese, beer, wine, miso, sauerkraut, kimchi, and other fermented foods. A gold mine for science-fair projects, Katz's work presents properly supervised young people ample opportunity to explore both the science and the art of fermented foods (alcoholic beverages excepted). - Mark Knoblauch

http://depositfiles.com/files/98tt5n7yo

P. Sykose

06.04.2012 kl.21:59

Nye nedlastingslinker til filmen ovenfor, Nourishing Traditional Diets -

http://oron.com/guns20rhl1gh/Nourishing_Traditional_Diets_The_Key_to_Vibrant_Health[Minthrea.net].part1.rar.html

http://oron.com/hpa03fpiis65/Nourishing_Traditional_Diets_The_Key_to_Vibrant_Health[Minthrea.net].part2.rar.html

http://oron.com/zu0c69l66k23/Nourishing_Traditional_Diets_The_Key_to_Vibrant_Health[Minthrea.net].part3.rar.html

http://oron.com/qm6mttha5ll2/Nourishing_Traditional_Diets_The_Key_to_Vibrant_Health[Minthrea.net].part4.rar.html

http://oron.com/yfg4um4nh2gr/Nourishing_Traditional_Diets_The_Key_to_Vibrant_Health[Minthrea.net].part5.rar.html

De som har lyst p filmen anbefales laste den ned fr amerikanerne stopper oron.com ogs

PirkePetter

18.09.2012 kl.01:18

Nye linker til filmen Nourishing traditional diets -

http://filepost.com/files/53d65ab9/N_Traditional_Diets.part01.rar

http://filepost.com/files/m77e82c6/N_Traditional_Diets.part02.rar

http://filepost.com/files/4f6dm45c/N_Traditional_Diets.part03.rar

http://filepost.com/files/5ad4d3c9/N_Traditional_Diets.part04.rar

http://filepost.com/files/41e24b74/N_Traditional_Diets.part05.rar

http://filepost.com/files/8f8ee71c/N_Traditional_Diets.part06.rar

http://filepost.com/files/575abm92/N_Traditional_Diets.part07.rar

http://filepost.com/files/57634fba/N_Traditional_Diets.part08.rar

http://filepost.com/files/9977a7d9/N_Traditional_Diets.part09.rar

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, rd og tips for f et friskere, sunnere og mer balansert liv. P alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits