Krydret smaksrik kyllingsuppe med søtpotet og kokosmelk

Foto: Kyllingsuppe, inspired by Gordon Ramsey.

Det er viktig med en god kraft til denne suppen. Vi hadde helstekt kylling til middag i forrige uke - og av skroget og noe av skinnet kokte jeg kraft sammen med gulrot, løk, litt eddik og urter. Etter å ha silt kraften har den stått i kjøleskapet en uke. Går fint, men kan også fryses ned. I videoen helt nederst ser du hvordan overenergiske Gordon Ramsey lager kyllingkraft. Jeg ville nok kokt den litt lengre for å få mer næring og helsebringende gelatin ut av beina, hud osv. 

Her er oppskriften (husk å smake deg frem selv):

Olivenolje

2 store rødløk, finhakket

1 rød chili, hakket. Fjern halvparten av frøene (evt mer hvis barna skal spise)

2 stjerneanis

1-2 ss malt kumin

4 hvitløksbåter hakkes (evt bruk en hel kinesisk hvitløk)

300 søtpotet i terninger

3 kyllingbryst i biter (jeg brukte 2 store kyllingbryst fra Holthe Gård, økologisk)

3-4 ss sesamolje

2 ss tamarind sause (innvandrerbutikk eller velassorterte matbutikker)

400 ml kokosmelk (kom gjerne med tips på god kokosmelk. Synes det er vanskelig å finne. Vurderer evt å lage selv ved å kjøpe fersk kokoskjøtt fra frysedisken i asiatiske butikker og blende med kokosjuice og sile)

600 ml kyllinkraft

Noen gode håndfuller med urter. Jeg brukte basilikum og mintblader. Kan også bruke bladpersille og koriander

Saften fra 1/2-1 lime

Havsalt og kvernet pepper.

Varm olivenolje i en gryte og sauter forsiktig løk, stjerneanis, kumin og hvitløk og stek i ca 5 minutter til løken begynner å mykne. Ha i kyllingbitene og stek videre. Ha i sesamolje, soyasaus og tamarind. Og limesaft. Nå kan du ha oppi søtpoteten. Hell i kokosmelken og nok kraft til at alle ingredienser er dekket. Dekk til med et lokk og la småputre i 20-30 minutter eller til poteten er myk. Smak deg nå frem med havsalt og evt mer soyasaus. Jeg har også oppi mer urter før jeg spiser. Ta gjerne ut stjerneanisen før du spiser. Suppen blir faktisk enda bedre hvis du spiser den dagen etter, da får krydderne blande seg enda bedre. Nyt!


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits